Dodaj do ulubionych

Na moskitiery już czas

19.04.12, 18:20
Witam się ciepło.
chciałabym zapytać osoby, które mają w swoich domkach to cudo: ile płaciłyście za wykonanie moskitier? Tzn.jaka cena za m2? Czy przed wykonaniem zawsze konieczny jest pomiar przez osoby z tej branży, czy wystarczy samemu pomierzyć otwory okienne?

Mam możliwość otrzymania gotowych moskitier (siatka + profil + haczyki), cena 50zł/m2 - nie wiem czy to dużo czy mało czy normalnie...
Obserwuj wątek
    • dorcia1234 Re: Na moskitiery już czas 19.04.12, 21:01
      nie pamiętam ile płaciłam, coś około 100 zł za okno więc to twoje to tanie. Też mam takie na haczyki i mierzyłam sama. Nie uwzględniłam jednak tego, że u mnie rama okna kończy się równo z murem i moje ramki są za dużo- trzeba je było dociąć. Teraz bym wezwała panów do siebie żeby zmierzyli
    • marzeka1 Re: Na moskitiery już czas 19.04.12, 21:43
      Polecam gorąco; nie pamiętam, ile płaciłam, bo mam od lat, na wszystkich uchylnych oknach w domu. Zakładała firma. Z tego, co pamiętam, koszt nie był jakoś powalający, za to efekt! Zero much, komarów itp.
      • mitta Re: Na moskitiery już czas 19.04.12, 22:16
        Też polecam, z tego co pamiętam nie płaciło się za m kw tylko od m bieżącego mierzonego po obwodzie otworu. W studiach okiennych wychodzi drożej, ale za to zmierzą ci okno. Na allegro można zamówić o wiele taniej, pokazują, jak zmierzyć, ale bałabym się trochę.
        I jeszcze jedno - uważam, że sprawdza się tylko czarna siatka, w ogóle jej nie widać.
        • kr_ka_11 Re: Na moskitiery już czas 20.04.12, 07:45
          heh.. ten temat jest dla mnie o tyle na czasie, że wczoraj miałam robiony pomiar smile
          czekam na wycenę i jak chcesz to podam Ci, jeśli wyszczególnią metraż. sama nie wiem ile to może wynieść i trochę się obawiam. chciałabym mieć na jedne drzwi balkonowe, i dwa okna ( w salonie i sypialni).

ta firma która była u nas wczoraj montuje siatki aluminium, upierać się przy czarnej? wtedy muszę szukać innej firmy, ta nie ma tego koloru w ofercie.
          • pitahaya1 Re: Na moskitiery już czas 20.04.12, 08:59
            Ja miałam robione moskitiery na wymiar. Trochę kosztowały, zwłaszcza drzwi balkonowe z samo domykaczami. Te są najdroższe, około 500zł za sztukę. Pozostałe okna różnie, łącznie za 6 moskitier, w tym jedna wielka na okno połaciowe, zapłaciłam około 1600zł.
            Znajomy kupił na Allegro i do niczego. Inny kupił zestaw do samodzielnego montażu w Makro. I tez efekt nie ten. Stelaż delikatny, samo zamykacz słaby, siatki nie udało mu się porządnie naciągnąć i po roku użytkowania siatka miejscami jest pomarszczona.

Ja mam siatkę w kolorze szarym, jest mniej widoczna niż czarna.
            • melerro Re: Na moskitiery już czas 09.05.13, 13:41
              Kupiłem moskitierę do drzwi balkonowych na Allegro, 280zł. Jakość bez szału, ale spełnia swoją funkcję, domyka się, otwiera, grafitowy kolor siatki jest mniej męczący dla oczu niż np. biały. Minus za dostawę: moskitiera przejeżdża w jednym kawałku (2m2 pakunek), zabezpieczona przeciętnie a kurierzy nie dbają o zawartość, dlatego w kilku miejscach była obita. Producent przesłał mi zapasową siatkę. Zamówiłem drugą moskitierę z uwagą by lepiej pakować i tym razem sprawdzę stan przy kurierze.
          • panimaciejowa Re: Na moskitiery już czas 20.04.12, 09:22
            kr_ka_11 napisała:

> ta firma która była u nas wczoraj montuje siatki aluminium, upierać się przy cz
            > arnej? wtedy muszę szukać innej firmy, ta nie ma tego koloru w ofercie.

Czarna lepsza - zlewa sie z szybą i staje sie niewidoczna, zarówno z zewnątrz jak i wewnątrz mieszkania. Moi rodzice mają czarną.
        • panimaciejowa Re: Na moskitiery już czas 20.04.12, 09:25
          mitta napisała:

> Też polecam, z tego co pamiętam nie płaciło się za m kw tylko od m bieżącego mi
          > erzonego po obwodzie otworu. W studiach okiennych wychodzi drożej, ale za to zm
          > ierzą ci okno. Na allegro można zamówić o wiele taniej, pokazują, jak zmierzyć,
          > ale bałabym się trochę.
          > I jeszcze jedno - uważam, że sprawdza się tylko czarna siatka, w ogóle jej nie
          > widać.

Właśnie firma która ma mi robić te moskitiery podała koszt za m2. Sprawdzałam inne (oferty na allegro) to podają koszt za mb ramki/profila. Tam spotkałam cenę 12zł/mb - po obliczeniu wychodzi, ze metr 2 wychodzi 48zł - więc cena podobna, a trzeba samodzielnie montować i babrać się z tym. Chyba się zdecyduję na tego fachowca.
          • majomama Re: Na moskitiery już czas 25.04.12, 10:38
            Ja mam takie:
            www.uporzadkuj.pl/product-pol-204-Siatka-moskitiera-przeciw-owadom-na-rzepy-130x150cm-biala.html
            i jestem zadowolona
            • przeddomowo Re: Na moskitiery już czas 25.04.12, 10:51
              miałam i czarne i białe. Czarne zdecydowanie mniej widoczne!
              • patsy79 okna dachowe 25.04.12, 11:54
                a ma ktoś moskitiery w oknach dachowych?
                • joanna_poz Re: okna dachowe 25.04.12, 12:01
                  www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-31B315E9-080848F3/lidl_pl/hs.xsl/index_26327.htm
                  ja się skusilam na tę z lidla.
                  niestety nie dane bylo mi przetestowac tego rozwiazania, bo okazalo się że mam okno większe niz wymiar tego "cuda"sad
            • krakowskim_targiem Re: Na moskitiery już czas 25.04.12, 14:02
              też mam takie moskitiery na rzepy. czarne zdecydowanie mniej widoczne, zgadzam się. koszt parenaście złotych, a efekt zadowalający smile no i można siatkę po "sezonie" zdjąć i wyprać bez najmniejszego problemu.
            • acid_rain88 Re: Na moskitiery już czas 25.04.12, 16:59
              Też mam taką, koszt dosłownie kilkanaście złotych (zakupione w Castoramie) i nie narzekam, choć trudno było ją zainstalować tak, by nie było żadnej przerwy umożliwiającej robactwu dostawanie się do środka.
              Teraz jedną muszę wymienić (uszkodziła się) i skoro tak polecacie czarne, to się chyba na nie zdecyduję...
    • misiowazona Re: Na moskitiery już czas 25.04.12, 11:55
      Na dwa okna balkonowe moskitiery otwierane (z zawiasami) plus jedna moskitiera na okno nie otwierana kosztowały razem 850 zł. Kupiliśmy z czarną siatką, niby dobrze, bo się nie brudzą, ale ma sie wrazenie, że dzień jest pochmurny, to minus. Bez moskitier byśmy oszaleli, bo niedaleko domu rolnik składuje krowie g... i much jest od licha i troche.
    • lugol Re: Na moskitiery już czas 09.05.13, 11:09
      Witam
      Ja kupiłem do samodzielnego montażu, do okien www.youtube.com/watch?v=0qPmMTp8iN8 , i na balkon www.youtube.com/watch?v=fiwDv186tLM. Koszt okiennej to jakieś 15zł a balkonowej ok 60zł no i troche czsu na montaż
    • lilyrush Re: Na moskitiery już czas 09.05.13, 11:52
      ja zakupiłam ta na drzwi balkonowe w Lidlu- zobaczymy czy sie sprawdzi w celu, w jakim ja zakupiłam czyli "niby drzwi" żeby futrzaki same na balkon nie wychodziły. bo z 2 futrzakami problem owadów w domu nie istnieje- a jeszcze jest dodatkowa atrakcja w postaci oglądania jak nie latające koty łapią latające przecież robactwo wink
    • squirk Re: Na moskitiery już czas - łatwy sposób na owad 17.05.13, 15:26
      Kosz, natarczywy spamujący troll.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka