Dodaj do ulubionych

Problem z piekarnikiem - śmierdzi, dymi

28.04.12, 10:32
mam elektryczny piekarnik. czesto w nim pieklam, zwykle mieso.

pare razy chyba tluszcz mi kapal na sam dol. teraz go nie wlaczam poniewaz wtedy strasznie mi dymi, smierdzi itp

czyscilam jakas pianka ale nie wszystko przpalone zeszlo. czym moge sobie pomoc?

nie moge zbyt zracych srodkow bo jestem w ciazy.

a moze po prostu mam zepsuty piekarnik bo z tego co pamietam wczesniej bardzo leciala z niego para podczas pieczenia.
Obserwuj wątek
    • wadera3 Re: Problem z piekarnikiem - śmierdzi, dymi 28.04.12, 10:54
      Nasyp sporo sody kuchennej, chlapnij wodą, żeby zrobiła się papka, po jakimś czasie (pół godziny?)
      wszystko wymyj, powinno pomóc. Może nie doczyści na błysk, ale na pewno sporo.
      • marionaud_1 Re: Problem z piekarnikiem - śmierdzi, dymi 28.04.12, 20:05
        A to nie jest przypadkiem taki "samoczyszczace się" cudo? Jesli tak - to włącz i przetrzymaj aż przestanie dymić, bo on własnie wypala to, co do niego nakapało.
      • mammajowa Re: Problem z piekarnikiem - śmierdzi, dymi 29.04.12, 22:27
        soda i ocet. pieniącą się papkę rozłożyć na dnie i pozwolić działać kilkanaście minut. potem poszorować i spłukać. powinno pomóc.
    • ania.rene Re: Problem z piekarnikiem - śmierdzi, dymi 30.04.12, 07:37
      dzieki za rady, dam znac jak poszlo szorowanie smile
      • rosabell Re: Problem z piekarnikiem - śmierdzi, dymi 30.04.12, 10:10
        musisz wyszorowac gorna grzalke, bo najczesciej jesli na niej jest tluszcz to wlasnie sie pali, stad dym i smrod
    • 1monia4 Re: Problem z piekarnikiem - śmierdzi, dymi 30.04.12, 11:43
      Ale jesli ten piekarnik jest z opcja "samoczyszczenia'-to NIE WOLNO uzywać sody.Dlaczego nie wiem(tak jest napisane w instrukcji)Opcja samoczysczenia jest swietna .W mojej instrukcji jest napisane-żeby zmniejszyć ilosc dymu np podczas grilowania nalezy na dnie postawic talerzyk z wodą-dziala
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka