Dodaj do ulubionych

Naprawdę SUPER hotel - Egipt/Turcja/Kreta

15.05.12, 20:54
Czy któraś WDPD może z czystym sumieniem polecić jakiś fajny, 5* hotel w Egipcie, Turcji albo na Krecie? Jadą dwie dorosłe, bardzo zmęczone osoby. Potrzebują bliskości plaży (czystej i najlepiej bezpłatnej), fajnego, czystego i na poziomie hotelu z dobrym jedzeniem i nierozsypującymi się meblami. No i względnej ciszy smile Będę wdzięczna za wskazówki. Hanka smile
Obserwuj wątek
    • doral2 Re: Naprawdę SUPER hotel - Egipt/Turcja/Kreta 15.05.12, 21:08
      Egipt Hurghada - Sunrice Mamlouk Palace (byłam 2 razy, super hotel) lub Sunrice Royal Palace, też super, lub Harmony Makadi Bay - 4gwiazdkowy z aspiracjami do pięciu, trochę na odludziu, ale szeeeeroka plaża, fajna rafa koralowa, rozległy teren, też fajny.
      Egipt Sharm el Sheik - El Faraana Reef Resort - cudowna plaża, cudowna rafa koralowa, dostępna nawet dla osób słabo pływających, hotel super.

wszystkie hotele są w cenach leżących w ludzkich możliwościach.
      osobiście w nich byłam i jeszcze do nich wrócę.
      a opinie i zdjęcia sprawdź na www.wakacje.pl lub www.holidaycheck.com.
      znajdziesz tam też oferty na turcję i kretę.
    • niusowo Re: Naprawdę SUPER hotel - Egipt/Turcja/Kreta 15.05.12, 21:10
      aquamarine iberotel, super!
      • niusowo Re: Naprawdę SUPER hotel - Egipt/Turcja/Kreta 15.05.12, 21:19
        aquamarine w Hurgadzie. W Turcji znam Cornelię De Luxe, w Belek, superrrrr
        • pamana Re: Naprawdę SUPER hotel - Egipt/Turcja/Kreta 15.05.12, 22:43
          Potwierdzam egipt,sharm- farana lub marsa alam-zero cywilizacji poza hotelem, w hotelu też cisza,fajna plaża,rafa taka sobie ale sa zolwie i mozna spotkać krowe morską big_grin
          hotelu nie pamiętam-mogę poszukac i napisac jesli ktos jest zainteresowany
          p.
          • kr_ka_11 Re: Naprawdę SUPER hotel - Egipt/Turcja/Kreta 16.05.12, 07:51
            Marsa el Alam Brayka Bay Resort - 4 gwiazki, ale jak dla mnie to raj na ziemi smile

pamana napisała:
            rafa taka sobie ale sa zolwie i mozna spotkać kro
            > we morską big_grin
            w Marsa rafa taka sobie?? uncertain
            • b-b1 Re: Naprawdę SUPER hotel - Egipt/Turcja/Kreta 16.05.12, 08:20
              Kreta: Apollonia beach 9wypożyczalnia samochodów na miejscu-to olbrzymiego aquaparku niedaleko)
              Turcja: Iberotel Palm Garden
              Egipt Hurghada-Coral Beach Rotana resort (rafa jest cudna)
              Egipt Sharm-Baron (pięęęękna rafa)
              Egipt Safaga -zdam relację lecę za miesiąc -ale można poczytać opinie-Magic Life Kalawy Imperial.
            • pamana Re: Naprawdę SUPER hotel - Egipt/Turcja/Kreta 16.05.12, 09:15
              Marsa alam hotel Solymar.

Tak, rafy takie sobie (nie ma porównania do sharm-hotel faranna), do tego wiatr a co za tym idzie kiepska przejrzystość wody.(bylismy na początku czerwca) ale w tym miejscu wiatr jest ,bywa silny przez co plywanie jest zabronione.
              Plusem sa żółwie i dugong, który niesttey rzadko sie tam już pojawia bo trawy juz tam mało do żerowania a i turyści go skutecznie straszą np. próbując wsiadac na niego uncertain

Nam się udało go spotkać podczas 2 tygodni pobytu był raz, żółwie można spotkać praktycznie codziennie.
              p.
              • kr_ka_11 Re: Naprawdę SUPER hotel - Egipt/Turcja/Kreta 16.05.12, 09:29
                aha, o Sol y Mar slyszalam, ale w zatoce przy Brayce tak nie wieje i rafa jest przepiękna
    • renea1 Re: Naprawdę SUPER hotel - Egipt/Turcja/Kreta 16.05.12, 08:35
      Na Krecie mogę polecić:
      www.pilot-beach.gr/
      Chyba znajdziecie tam to, o czym piszesz. Plaża tuż przy hotelu, kilka basenów, jedzenie pyszne i ogromnie urozmaicone, poza tym wrażenie prywatności dzięki porozrzucanym bungalowom.
      • kr_ka_11 Re: Naprawdę SUPER hotel - Egipt/Turcja/Kreta 16.05.12, 09:36
        W Egipcie fajny jest jeszcze hotel Palm Beach Resort (Hurghada) choć to też 4 gwiazdki

• budzik11 Re: Naprawdę SUPER hotel - Egipt/Turcja/Kreta 16.05.12, 10:06
      W Turcji byłam w hotelu Venezia Palace w Antalyi www.veneziapalace.com/index_en.php
      No naprawdę SUPER!
    • joanna_poz Re: Naprawdę SUPER hotel - Egipt/Turcja/Kreta 16.05.12, 10:39
      w Turcji
      Akka Antedon (k. Kemeru)
      Kadikale Resort & Spa (k. Bodrum)
      • nuta15 Re: Naprawdę SUPER hotel - Egipt/Turcja/Kreta 16.05.12, 12:22
        W Turcji www.holidaycheck.pl/hotel-Informacje+turystyczne_Hotel+Ali+Bey+Resort-hid_237285.html
        Świetny hotel położony w bardzo spokojnym miejscu przy pięknej plaży , blisko malowniczego Side.
        • bestraga Re: Naprawdę SUPER hotel -Turcja 16.05.12, 14:06
          sprawdzone kilkakrotnie !
          www.agoda.pl/europe/turkey/antalya/hillside_su_hotel.html
    • lechasia Re: Naprawdę SUPER hotel - Egipt/Turcja/Kreta 16.05.12, 15:44
      Byłam w Egipcie bardzo wiele razy i mogę polecić :
      www.caribbeanworldresorts.com/
      idealny 5*, rewelacyjne jedzenie , cisza spokój
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka