panirogalik 19.08.12, 09:13 same prasujecie w domu czy zanosicie do magla? Taka ciekawa jestem jak sobie z tym radzą inni. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
horpyna4 Re: lniane zasłony 19.08.12, 09:35 Jest jeszcze trzecia opcja - prasujemy w domu, ale mężem. Odpowiedz Link
marzeka1 Re: lniane zasłony 19.08.12, 10:42 Nie mam w domu żadnych zasłon; posiadanie z kolei zasłon z lnu i prasowanie ich po praniu wydaje mi się koszmarem, co stwierdzam po spodniach lnianych, których z tego powodu się pozbyłam. Odpowiedz Link
horpyna4 Re: lniane zasłony 19.08.12, 12:56 Ja mam zasłony, bo mieszkam na parterze. Ale nie lniane, bo to nie ma sensu. Ale jak kiedyś miałam lniane obrusy (pozbyłam się), to od prasowania był małżonek. Nie widziałam powodu, dla którego miałabym się ja z nimi mordować. Chociaż nie krochmaliłam, bo uważałam to za ciężkie zboczenie. Odpowiedz Link
anyx27 Re: lniane zasłony 19.08.12, 14:25 Fajnym rozwiązaniem jest mieszkanka lnu z czymś niegniotącym się. Odpowiedz Link
eo_wina Re: lniane zasłony 19.08.12, 17:48 Niestety, lniane zaslony to skaranie boskie. Wlasnie pozbylam sie z sypialni. Pozostaly w pokoju dzieci. No i morduje sie z nimi, prasujac na mokro, ale i to diabla warte Odpowiedz Link
ookaa Re: lniane zasłony 20.08.12, 08:24 A czy któraś z WDPD ma zasłony lniane Aina z Ikei? Też są takie koszmarne w prasowaniu? Odpowiedz Link
panirogalik Re: lniane zasłony 21.08.12, 19:13 ja mam właśnie z Ikea jakieś. Koszmarnie nie jest ale łatwo siup siup i uprasowane też nie. Odpowiedz Link
hashq Re: lniane zasłony 07.11.12, 16:14 Zainwestowaliśmy z mężem w takei oto zasłony: www.bellissime.pl/sklep-internetowy-eshop.html?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl2&product_id=392&category_id=16 Nie wiem jak w praniu ale wygląd po prostu boski Odpowiedz Link
kol.3 Re: lniane zasłony 07.11.12, 17:42 Ja mam na działce zasłony lniane w jesienne liście, staruteńkie z czasów jak jeszcze w Polsce były ładne tkaniny. Nie wyżymam, wieszam z wodą na dworze, w oknie wieszam w stanie wilgotnym, są ciężkie i same się rozprostowują. Bardzo ładne. Nie boję się lnu. Odpowiedz Link