przeddomowo
30.12.12, 19:00
Stoję przed koniecznością kupna armatury łazienkowej i wymyśliłam sobie, że do bidetów najchętniej chciałabym baterię bidetową ze słuchawką bidetową z przyciskiem w rączce. Oczywiście nic takiego nie mogę znaleźć.
Pytanie dla tych, co lubią krótko i konkretnie:
Jak działa taka słuchaweczka bidetowa zwana bidettą? A konkretniej jak się ustawia ciepłotę wody? Czy woda leci i z kranu baterii i ze słuchawki jednocześnie? Czy jeśli zamknę dopływ wody na słuchawce, to zacznie lecieć z kranu? Czy utrzymuje się właściwa temperatura wody przy wielokrotnym uruchamianiu przycisku na bidetcie?
Pytanie dla tych, co lubią wnikać w szczegóły:
Stoję przed koniecznością kupna armatury łazienkowej i wymyśliłam sobie, że do bidetów najchętniej chciałabym baterię bidetową ze słuchawką bidetową z przyciskiem w rączce. Oczywiście nic takiego nie mogę znaleźć. Są do wyboru tylko:
1) same baterie bidetowe z ruchomymi końcówkami, albo
2) zestawy bidetta montowane na ścianie lub podtynkowe, działające na zasadzie prysznica (zamiast słuchawki prysznicowej jest słuchawka bidetowa) - ale co wtedy mam zrobić z niewykorzystaną dziurą w bidecie?
3) baterie umywalkowe (nie bidetowe) z funkcją bidetta (z bidettą), czyli z dołączaną słuchaweczką bidetą;
Wynika z tego, że jeśli montuję bidet ceramiczny z dziurą, a chcę mieć też słuchawkę bidetową na dłuższym wężyku to zostaje mi ta trzecia opcja, czyli bateria umywalkowa (bez ruchomej końcówki, jak w typowych bateriach bidetowych) ale za to ze słuchawką-bidettą.
Jak to działa? Czy dobrze rozumiem, że ustawiam ciepłotę wody normalnie na baterii, a później uruchamiam przycisk na słuchawce, by woda poleciała? Wtedy leci mi woda i ze słuchawki i z krany, czy tylko ze słuchawki?