verycherry 06.01.13, 18:34 Przeszukałam stare wątki, ale niewiele znalazłam, może aktualnie są na forum dziewczyny, które mają zmywarkę beko 45cm? Dokładnie rozpatruję model 6831, klasa energ A++, ale interesują mnie opinie o każdej zmywarce beko, psują się/nie psują ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lirio Re: Zmywarka Beko 06.01.13, 20:24 A czemu nie chcesz kupić Bosh/Siemens - czyli firm, które wszyscy w zmywarkach polecają? Odpowiedz Link
verycherry Re: Zmywarka Beko 06.01.13, 20:40 Bo ona ma 57 głębokości. Ktoś użytkuje? Dwa boshe akurat się nam popsuły w rodzinie, także nie wszyscy polecają Odpowiedz Link
turnesolka Re: Zmywarka Beko 06.01.13, 22:49 Ja bym tam nie eksperymenowała ze zmywarką. Sama tak zrobiłam i od roku bujam się z koszmarną Amicą, pisałam już wiele razy co o za badziew. Różnica między Siemensem/Boschem a tymi dziwnymi jest taka że nawet jak się S/B zepsuje to go naprawisz i będzie OK (bo wszystko się może zepsuć) a ta moja Amica jest po prostu źle zaprojektowana i się jej naprawić nie da. Jest to jasne jak słońce dla wszystkich poza producentem, który udaje głupa i mnie od miesięcy zwodzi. Jak już musisz kupić tą Beko to zobacz ja gdzieś na żywo i obejrzyj wszystkie newralgiczne elementy. Odpowiedz Link
verycherry Re: Zmywarka Beko 06.01.13, 23:09 Ja właśnie zapamiętałam o tej amice że coś z nią nie tak z Twoich postów ale o beko nic w sumie nie słyszałam, dlatego pytam. Odpowiedz Link
headvig Re: Zmywarka Beko 19.02.13, 08:47 mam najtańszy model amica do zabudowy, śmiga od 5 lat bezproblemowo. co jakiś czas tylko czyszczę filtry, uszczelki i przepuszczam płynem do mycia zmywarek. Odpowiedz Link
wuwuem Re: Zmywarka Beko 07.01.13, 22:29 Ja mam beko od prawie 6 lat. Raz była naprawiana, tuż przed końcem 5 letniej gwarancji (przedłużona gwarancja często jest oferowana przez beko), zużył się jakiś element w tym górnym mieszadle. Od telefonu do serwisu do wymiany tego elementu nie minął nawet tydzień. Dzień po telefonie przyjechał serwisant, sprawdził, która to część, zamówił i po kilku dniach przyjechał wymienić. Wg rankingu z tej strony (chyba mogę linka wkleić?) jak-wybrac-zmywarke.wieszwszystko.com/ranking.php beko jako producent zmywarek jest dobrze oceniane. Tak więc ja jestem zadowolona. Mam zmywarkę pod zabudowę 45 cm szerokości. Jaki model to już nie pamiętam i pewnie nie ma to większego znaczenia bo podejrzewam, że w sprzedaży nie ma już modeli sprzed 6 lat. Odpowiedz Link
kate302 Re: Zmywarka Beko 08.01.13, 07:03 mam Beko 45 cm od 4 lat, jak do tej pory nic sie nie wydarzyło, na początku psioczyłam że nie dosusza, okazało sie że pomogła zmian programu na ten z wyższą temperaturą. Generalnie nie mam zastrzeżeń. Odpowiedz Link
22pagoda Re: Zmywarka Beko 08.01.13, 19:38 verycherry nie kieruj sie klasa energetyczna bo w przypadku zmywarek i pralek to pic na wode lepiej sprawdz czy ma polprogram - przy polowie zaladowania, albo tryb ekonomiczny moja bosch - ma program ktory trwa tylko 30 minut, i zawsze mi bardzo ladnie wymywa naczynia z calego dnia - i jest zaladowana po brzegi a niby tylko na polowe zaladowania. cenne jest nie kupowac kostek all in one, tylko oddzielnie sypac proszek do prania i oddzielnie nablyszczacz - u mnie sie to sprawdza udanych zakupow Odpowiedz Link
chynia Re: Zmywarka Beko 08.01.13, 22:58 Mam beko od roku. Na razie jestem bardzo zadowolona( właśnie kupiłam sobie suszarkę też tej firmy). Przy zmywarce przedłużyłam sobie gwarancję do 5lat, przy suszarce niestety tej opcji nie ma. Odpowiedz Link
viviene2012 Re: Zmywarka Beko 15.02.13, 23:15 Również interesuje mnie firma Beko- chciałam wprawdzie kupic Siemensa (znalazłam w granicach 1200 zł- taki mam budżet), ale ma plastikowe dno. Więc nie wiem- lepszy Siemens z plastikowym dnem czy Beko z metalowym (chyba)? Odpowiedz Link
turnesolka Re: Zmywarka Beko 16.02.13, 13:59 Siemens z plastikowym dnem!!!!!! Z żadną zmywarką Siemens/Bosch nigdy nie miałam problemu, jedna ma plastikowe dno i w niczym to nie szkodzi. A Amica'ę (czyli g...) z metalowym dnem właśnie po 1,5 roku wyrzuciliśmy dziś na śmieci. Odpowiedz Link
viviene2012 Re: Zmywarka Beko 17.02.13, 13:00 No właśnie, chciałam kupić zmywarkę do 1200 zł, ale wszystkie oglądane mają plastikowe dno- Beko podobno wszystkie (informacja z ich infolinii). Ponoć Bosche i Siemensy te tańsze też mają plastiki, więc nie wiem czy się opłaca brać... Odpowiedz Link
viviene2012 Re: Zmywarka Beko 17.02.13, 13:13 Wszystkie elektroluxy? Po czym w ogóle poznać, która zmywarka ma jakie dno? Jakiś szyfr w numeracji? Odpowiedz Link
kamw1807 Re: Zmywarka Beko 17.02.13, 14:17 Wystarczy zajrzeć do środka zmywarki Plastik jest z reguły szary, jak reszta akcesoriów, dno metalowe będzie srebrne. Ja od roku mam electroluxa, z metalowym dnem, dodatkowym kółkiem myjącym pod dolnym koszykiem i super programem 30min - 60st., którego przeważnie używam. Wcześniej korzystaliśmy 2,5 roku z Whirlpoola, kosztowała 999zł, miała owszem metalowe dno, ale o myciu zielonego pojęcia, naczynia wiecznie były niedomyte, matowe i brzydkie, mimo najlepszych środków myjących. Obecnej też zdarza się czegoś nie domyć, ale to już taki minus wszystkich zmywarek, chyba żadna nie domywa perfekt, bez żadnej skazy. Odpowiedz Link
viviene2012 Re: Zmywarka Beko 17.02.13, 19:45 Tylko, że u mnie na sklepach jest kilka modeli, dlatego będę zamawiała internetowo A można wiedzieć jaki masz model Elektroluxa? Odpowiedz Link
kamw1807 Re: Zmywarka Beko 18.02.13, 10:20 Teraz mam LG ale te z których korzystałem to ładowana od frontu EWF 12670W, świetna pralka, jeśli masz pytania odnośnie tego modelu to pisz. EWTS 13620W to model ładowny od góry, z którym miałem do czynienia Odpowiedz Link