Dodaj do ulubionych

Zmywarka Beko

06.01.13, 18:34
Przeszukałam stare wątki, ale niewiele znalazłam, może aktualnie są na forum dziewczyny, które mają zmywarkę beko 45cm? Dokładnie rozpatruję model 6831, klasa energ A++, ale interesują mnie opinie o każdej zmywarce beko, psują się/nie psują ? smile
Obserwuj wątek
    • lirio Re: Zmywarka Beko 06.01.13, 20:24
      A czemu nie chcesz kupić Bosh/Siemens - czyli firm, które wszyscy w zmywarkach polecają?
      • verycherry Re: Zmywarka Beko 06.01.13, 20:40
        Bo ona ma 57 głębokości. Ktoś użytkuje?
        Dwa boshe akurat się nam popsuły w rodzinie, także nie wszyscy polecają smile
    • turnesolka Re: Zmywarka Beko 06.01.13, 22:49
      Ja bym tam nie eksperymenowała ze zmywarką. Sama tak zrobiłam i od roku bujam się z koszmarną Amicą, pisałam już wiele razy co o za badziew.
      Różnica między Siemensem/Boschem a tymi dziwnymi jest taka że nawet jak się S/B zepsuje to go naprawisz i będzie OK (bo wszystko się może zepsuć) a ta moja Amica jest po prostu źle zaprojektowana i się jej naprawić nie da. Jest to jasne jak słońce dla wszystkich poza producentem, który udaje głupa i mnie od miesięcy zwodzi.

Jak już musisz kupić tą Beko to zobacz ja gdzieś na żywo i obejrzyj wszystkie newralgiczne elementy.
      • verycherry Re: Zmywarka Beko 06.01.13, 23:09
        Ja właśnie zapamiętałam o tej amice że coś z nią nie tak z Twoich postów smile ale o beko nic w sumie nie słyszałam, dlatego pytam.
      • headvig Re: Zmywarka Beko 19.02.13, 08:47
        mam najtańszy model amica do zabudowy, śmiga od 5 lat bezproblemowo. co jakiś czas tylko czyszczę filtry, uszczelki i przepuszczam płynem do mycia zmywarek.
    • wuwuem Re: Zmywarka Beko 07.01.13, 22:29
      Ja mam beko od prawie 6 lat. Raz była naprawiana, tuż przed końcem 5 letniej gwarancji (przedłużona gwarancja często jest oferowana przez beko), zużył się jakiś element w tym górnym mieszadle. Od telefonu do serwisu do wymiany tego elementu nie minął nawet tydzień. Dzień po telefonie przyjechał serwisant, sprawdził, która to część, zamówił i po kilku dniach przyjechał wymienić.
      Wg rankingu z tej strony (chyba mogę linka wkleić?) jak-wybrac-zmywarke.wieszwszystko.com/ranking.php beko jako producent zmywarek jest dobrze oceniane.

Tak więc ja jestem zadowolona. Mam zmywarkę pod zabudowę 45 cm szerokości. Jaki model to już nie pamiętam i pewnie nie ma to większego znaczenia bo podejrzewam, że w sprzedaży nie ma już modeli sprzed 6 lat.
    • kate302 Re: Zmywarka Beko 08.01.13, 07:03
      mam Beko 45 cm od 4 lat, jak do tej pory nic sie nie wydarzyło, na początku psioczyłam że nie dosusza, okazało sie że pomogła zmian programu na ten z wyższą temperaturą.
      Generalnie nie mam zastrzeżeń.
    • 22pagoda Re: Zmywarka Beko 08.01.13, 19:38
      verycherry
      nie kieruj sie klasa energetyczna bo w przypadku zmywarek i pralek to pic na wode
      lepiej sprawdz czy ma polprogram - przy polowie zaladowania, albo tryb ekonomiczny
      moja bosch - ma program ktory trwa tylko 30 minut, i zawsze mi bardzo ladnie wymywa naczynia z calego dnia - i jest zaladowana po brzegi a niby tylko na polowe zaladowania.
      cenne jest nie kupowac kostek all in one, tylko oddzielnie sypac proszek do prania i oddzielnie nablyszczacz - u mnie sie to sprawdza
      udanych zakupow
    • chynia Re: Zmywarka Beko 08.01.13, 22:58
      Mam beko od roku. Na razie jestem bardzo zadowolona( właśnie kupiłam sobie suszarkę też tej firmy). Przy zmywarce przedłużyłam sobie gwarancję do 5lat, przy suszarce niestety tej opcji nie ma.
      • viviene2012 Re: Zmywarka Beko 15.02.13, 23:15
        Również interesuje mnie firma Beko- chciałam wprawdzie kupic Siemensa (znalazłam w granicach 1200 zł- taki mam budżet), ale ma plastikowe dno. Więc nie wiem- lepszy Siemens z plastikowym dnem czy Beko z metalowym (chyba)?
        • turnesolka Re: Zmywarka Beko 16.02.13, 13:59
          Siemens z plastikowym dnem!!!!!! Z żadną zmywarką Siemens/Bosch nigdy nie miałam problemu, jedna ma plastikowe dno i w niczym to nie szkodzi. A Amica'ę (czyli g...) z metalowym dnem właśnie po 1,5 roku wyrzuciliśmy dziś na śmieci.
          • viviene2012 Re: Zmywarka Beko 17.02.13, 13:00
            No właśnie, chciałam kupić zmywarkę do 1200 zł, ale wszystkie oglądane mają plastikowe dno- Beko podobno wszystkie (informacja z ich infolinii). Ponoć Bosche i Siemensy te tańsze też mają plastiki, więc nie wiem czy się opłaca brać...
            • hugo43 Re: Zmywarka Beko 17.02.13, 13:05
              electrolux ma metalowe dno.
              • viviene2012 Re: Zmywarka Beko 17.02.13, 13:13
                Wszystkie elektroluxy? Po czym w ogóle poznać, która zmywarka ma jakie dno? Jakiś szyfr w numeracji?
                • kamw1807 Re: Zmywarka Beko 17.02.13, 14:17
                  Wystarczy zajrzeć do środka zmywarkismile
                  Plastik jest z reguły szary, jak reszta akcesoriów,
                  dno metalowe będzie srebrne.
                  Ja od roku mam electroluxa, z metalowym dnem, dodatkowym kółkiem myjącym pod dolnym koszykiem i super programem 30min - 60st., którego przeważnie używam.
                  Wcześniej korzystaliśmy 2,5 roku z Whirlpoola, kosztowała 999zł, miała owszem metalowe dno, ale o myciu zielonego pojęcia, naczynia wiecznie były niedomyte, matowe i brzydkie, mimo najlepszych środków myjących.
                  Obecnej też zdarza się czegoś nie domyć, ale to już taki minus wszystkich zmywarek, chyba żadna nie domywa perfekt, bez żadnej skazy.
                  • viviene2012 Re: Zmywarka Beko 17.02.13, 19:45
                    Tylko, że u mnie na sklepach jest kilka modeli, dlatego będę zamawiała internetowosmile A można wiedzieć jaki masz model Elektroluxa?
                    • kamw1807 Re: Zmywarka Beko 18.02.13, 10:20
                      Teraz mam LGsmile
                      ale te z których korzystałem
                      to ładowana od frontu EWF 12670W, świetna pralka, jeśli masz pytania odnośnie tego modelu to pisz.
                      EWTS 13620W to model ładowny od góry, z którym miałem do czynienia
                      • viviene2012 Re: Zmywarka Beko 18.02.13, 14:24
                        Ale ja szukam zmywarkismile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka