Dodaj do ulubionych

Media w domu

09.01.13, 11:12
Pytanie adresuje do tych co mają ograniczony wybór firm telekom(tv i interent) ze względu na miejsce zamieszkania, najcześciej domy jednorodzinne. Z kogo korzystacie? Dostawcy lokalni a moze , netia i tpsa?
Z doświadczenia wiem,że tam gdzie jest konkurencja można naprawdę trafic świetne oferty łączone. Ja skazana jestem na potrzymanie linni telefonicznej (jak 20-lat temu uncertain) no i płacenia za coś czego nie używam. Dodatkowo jesteśmy z tych co mają wymagania na powiedzmy średnim poziomie, tzn. interent na kilku komp, ulubione kanały, więc nie specjalnie interesują mnie parametry typu net 1 mbs czy 20 programów.
Podpowiecie coś?
Obserwuj wątek
    • joanna_poz Re: Media w domu 09.01.13, 11:35
      jesli chodzi o telewizję mamy N-kę, wczesniej przez kilka lat Cyfre.
      u nas to kilka late temu z Tepsa byl problem, łaskawcy oferowali lącze radiowe, trochę się z tym pomęczylismy i zrezygnowaliśmy.
      internet mamy od lokalnego dostawcy (internet radiowy) - bez mega prędkości, ale nie jest nam to do szczęscia bardzo potrzebne.
      rozejrzyj się lokalnie.
      • b-b1 Re: Media w domu 09.01.13, 11:47
        Trzymam się tepsy rękami i nogami big_grin (net+telefon)
        Z dwóch powodów-po przeliczeniu rachunków przez netie, która dzwoni do mnie kilkanaście razy w tygodniu-oszczędnośc na rachunkach wyniosła 8zł-czyli niedużo. A drugi powód tepsa działa migiem jeśli chodzi o problemy z łączem, a w czasie burz bardzo często coś się zrywa -ja muszę mieć net do pracy -wiec naprawa w ciągu 24 godzin jest dla mnie idealnym rozwiązaniem, a tyle właśnie trwa powrót do żywych przy tp-sprawdzone wielokrotnie. Tv odbieramy z cyfry.
    • budzik11 Re: Media w domu 09.01.13, 13:16
      Nie mam linii telefonicznej stacjonarnej, bo mi TPSA odmówiła. Dlatego też internet mam radiowy od lokalnego dostawcy (kiedyś mieliśmy z Plusa, ale w ogóle nie działał, zrezygnowaliśmy po wielkich bojach z operatorem, otarło się o UKE). TV mamy satelitarną - kiedyś Cyfrę +, potem "telewizję na kartę", teraz N-kę. Z tunerem z nagrywarką, który UWIELBIAM big_grin
      • joanna_poz Re: Media w domu 09.01.13, 13:38
        my w sumie, oprocz N-ki podlaczonej do jednego TV (też mamy nagrywarkę) do drugiego telewizora (z tunerem) mamy podlączoną antenę dachową - i tam, jako że sygnał analogowy już nam odlączyli, sciagamy te 22 kanały cyfrowe z multiplexów za darmosmile
        jest to też opcja dobra dla kogos ze srednimi wymaganiami i nie za duzym zapotrzebowaniem na TV.
    • jola_ep Re: Media w domu 10.01.13, 07:24
      Miasto, ale dzielnica domków.
      Internet radiowy od lokalnego dostawcy - 4Mb, ale w porywach podobno więcej. Na kilka kompów. I jest tanio smile
      Wcześniej przez kilkanaście niemal lat mieliśmy Internet od lokalnego dostawcy (ale w bloku) i zero problemów smile Bezawaryjnie lub z bardzo szybką naprawą.

Inna sprawa, że szukaliśmy dość długo zanim ostatecznie z jednej firmy pan znalazł "zasięg" na naszym kominie wink

Telewizja - cyfrowa naziemna + nagrywarka (KOCHAM ją również). Przydałoby się jeszcze discavery, ale jak dotąd nie proponują tylko jednego kanału w pakiecie, więc może jeszcze poczekamy.
      • nancy_callahan Re: Media w domu 10.01.13, 10:18
        Telewizja - N.
        Internet - teraz nie wyobrażam sobie nic innego niż LTE. Ja mam z cyfrowego polsatu (chociaż ich nie cierpię, ale wtedy jak podpisywałam umowę to byli jedyni na rynku), teraz LTE ma też plus. Sprawdź oferty, na pewno coś znajdziesz.
        A mój mąż się właśnie ostatnio zastanawiał czy jeszcze w ogóle ktoś bierze net od TP.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka