Dodaj do ulubionych

kupno żelazka-doradźcie

20.01.13, 09:34
padło mi żelazko...po 7 latach służby cieknie woda,nie wiadomo skąd.
doszłam do wniosku,że naprawa nie ma sensu i czas kupić nowe.
tyle,że jest tego tyle,że nie wiem co wybrać.prasuję sporo-raz w tygodniu ok. 2 godzin +coś w międzyczasie.
zastanawiam się czy kupić coś tańszego czy raczej zainwestować w droższy sprzęt.
czy są dobre żelazka do 200 zł?
Obserwuj wątek
    • czarnagraza Re: kupno żelazka-doradźcie 20.01.13, 13:53
      Miałam taką sytuację 2 m-ce temu, tyle, że moje żelazko służyło mi 16 lat. Nie wiedziałam na co się zdecydować, czytałam opinie, spytałam w sklepie i w obu miejscach polecano PHILIPSA. No może jeszcze TEFAL. Ale na który model się zdecydować? Ja to taki model niezdecydowany, niestety. Mąż zadzwonił z delegacji, że kupił mi żelazko i mój dylemat rozwiązał. Dostałam toTekst linka. Nie mam do niego żadnych zatrzeżeń, no może jedno - nie jest bezobsługowe.
      • stuletnia_stokrotka Re: kupno żelazka-doradźcie 20.01.13, 14:21
        też czytałam,że philips jest specem od żelazek.
        • anula36 Re: kupno żelazka-doradźcie 20.01.13, 15:35
          Wlasnie stanelam przed podobnym dylematem i napalilam sie na takie:

www.ceneo.pl/263760
          Ale jeszcze nie macalam wiec nie wiem czy jest ok, tylko na podstawie opinii w necie.
          • anula36 Re: kupno żelazka-doradźcie 20.01.13, 15:56
            poprzedni braun za 99 zl sluzyl mi cala dekadewink
          • mirszy Re: kupno żelazka-doradźcie 20.01.13, 23:39
            Mam to samo . Jest rewelacyjne, najbardziej zadowolona jestem z nakładki do prasowania czarnych rzeczy (nie świeca się) oraz z funkcji "strażaka" wyłącza się do jakiejś najniższej temperatury jak sie długo nim nie rusza.
            • anula36 Re: kupno żelazka-doradźcie 21.01.13, 05:55
              Dzieki za opinie! W takim razie kupuje bez macaniasmile
    • elka2712 Re: kupno żelazka-doradźcie 20.01.13, 20:54
      polecam ci Philips Żelazko parowe GC 4870/02. Można powiedzieć, że samo prasuje. Jestem nim zachwycona
      • stuletnia_stokrotka Re: kupno żelazka-doradźcie 20.01.13, 21:36
        elka2712 napisała:

> polecam ci Philips Żelazko parowe GC 4870/02. Można powiedzieć, że samo prasuje
        > . Jestem nim zachwycona

właśnie dokładnie nad tym modelem się zastanawiam-dzięki smile
        • vallery Re: kupno żelazka-doradźcie 25.01.13, 10:39
          hej
          ja właśnie niedawno zmieniłam żelazko na dokładnie takiego philipsa. Przesiadłam sie z jakiegoś bosha (nie wiem już jaki to był model, bo jest już na śmietniku), którego bardzo lubiłam. mogę Ci napisać co mi sie podoba w tym nowym philisie, a co nie.
          Jest dość ciężkie (odczułam sporą różnicę po przesiadce z bosha), co jednocześnie jest wada i zaletą - wymaga użycia większej siły do prasowania, ale dzięki swojej wadze lepiej przyciska prasowany materiał i naprawde dobrze prasuje, bawełniane bluzeczki prasuję nim tylko w zasadzie po jednej stronie - tzn. prasuje przód bluzki, a tyłu już nie, co skraca czas prasowania smile jest to pewnie też zasługą mocnego wyrzutu pary.
          Mocno paruje, co sprawia ze szybko ubywa wody z dość dużego zbiornika, nawet gdy parowanie jest ustawione na minimum.
          Irytująca jest też rączka - jest zrobiona z jakiegoś materiału, który miał rozumiem nie ślizgać się w dłoni, a mi się na nim strasznie poci ręka i dodatkowo łaskocze mi dłon. takie głupie uczucie.
          No i nie wiem dlaczego, ale to żelazko hałasuje - podczas prawowania i stawiania go w pionie, wydaje odgłosy syczenia - takie jakby woda stykała się z gorącą powierzchnią. nie wiem, czy to wada mojego egzemplarza, czy ten typ tak ma (niech się wypowiedzą inne użytkowniczki tego żelazka, może powinnam reklamować).
          generalnie po pierwszym użyciu żelazka byłam zdecydowana pozbyć się go, nie pasował mi jego ciężar i ta rączka no i to syczenie. Ale po kilku kolejnych prasowaniach się przekonałam. tak na 90 %. przekonało mnie to, że prasuje szybko i ładnie, nie muszę pięć razy przejezdzac zelaskiem po jednym miejscu, aby było naprawde gładko. A tak bywało z moim poprzednim żelazkiem, które przecież wzale nie było jakimś tanim szmelcem smile
    • miej.cel Phillips 21.01.13, 10:01
      Renomowana marka - mam Phillipsa 5 lat i działa bez zarzutu. Odpowiednio duża produkcja pary - porównaj modele w interesującym się przedziale cenowym.
      • elka2712 Re: Phillips 21.01.13, 14:40
        Ale co kilka lat nawet świetne Philipsy trzeba zmieniać . Ja wymieniłam 4 letniego. Działał właściwie bez zarzutu. Pary też dużo dawał. Ale po wymianie na nowszy model zobaczyłam kolosalną różnicę. Jeszcze więcej pary i właściwie samo prasuje. Po prostu zwiększono jego możliwości. Moc niby ta sama a rozprasowuje z łatwością rzeczy , które były trudne poprzednio do wyprasowania. Czas prasowania znacznie mi się skrócił bo idzie dużo szybciej.
        Tak czy siak polecany wcześniej model jest super. Ale za 4 lata i tak go wymienię nawet jak będzie działało.
    • ofelia1982 Re: kupno żelazka-doradźcie 21.01.13, 10:06
      Ja tydzień temu kupowałam żelazko, wcześniej miałam jakies wypasione za 3 stówy i po 3 latach mi padło. Było po gwarancji, więc naprawa>200zł. Zrobiłam research i kupiłam Zelmera. Ładnie się prasuje, jest funkcjonalne, ma dobre uderzenie pary i szybko się nagrzewa (2400W). Polecam.
      • miej.cel Re: kupno żelazka-doradźcie 21.01.13, 10:17
        Piękny link - promujesz swoją aukcję? Wiesz, że to niezgodne z regulaminem forum?

Zelmer nie ma renomy jako producent żelazek, a duża moc nie jest gwarancją, ile czasu i jak dobrze się nagrzewa. Kiedy kupuję jakieś AGD, to patrzę jakie doświadczenie ma dana firma w danym segmencie. Jak ktoś do tej pory robił miksery, a zabiera się za żelazka, to dopóki nie minie trochę czasu i produkty nie znikną z rynku, albo nie będzie wielu opinii użytkowników. w internecie, nie kupię.
        • ofelia1982 Re: kupno żelazka-doradźcie 23.01.13, 09:55
          Jaką swoją aukcję??? U tego sprzedawcy kupiłam żelazko, mam inny nick na allegro.
          Jakbyś bywała na WDPD częściej to byś wiedziała kto jest "z doskoku" a kto tylko wpada żeby reklamować swoje produkty
    • claratrueba Re: kupno żelazka-doradźcie 21.01.13, 11:27
      Mam takie:
      www.nokaut.pl/zelazka-i-generatory-pary/zelazko-philips-gc-2965-02.html
      Najlepsze jakie miałam kiedykolwiek.
      • ivaz Re: kupno żelazka-doradźcie 22.01.13, 18:53
        a ja ostatnio zainwestowałam w taki sprzęt www.nokaut.pl/zelazka-i-generatory-pary/generator-pary-bosch-tds-2229.html i od pierwszego użycia pokochałam prasowanie, nie ma się co oszukiwać, żadne zwykłe żelazko nie dorówna stacji paowej w duzym ciśnieniem, czas prasowania skrócił się o połowę, wszystko prasuję tylko z jednej strony, ciuchy sa idealnie wyprasowane i gładkie, mozna prasować w pionie, nie robi zagnieceń np przy prasowaniu rękawów koszul bo mozna prasować w pionie, jedyna wadą jest cena, ale całe szczęście taki zakup robi się stosunkowo rzadko, więc można sobie pozwolić razna kilka lat.
    • harry_callahan Re: kupno żelazka-doradźcie 22.01.13, 19:10
      Polecam stację parową, niedawno była w Lidlu Tefala, ale na stronie Tchibo też jest stacja parowa, bardzo dobra.
    • hanna_sty Re: kupno żelazka-doradźcie 24.01.13, 14:54
      A może zainwestujesz w prasowalnicę? Ja mam i bardzo sobie chwalę. Kiedyś był to domowy elektryczny magiel, teraz płyta. Prawie nie używam żelazka a prasuję wszystko! Ta paskudna ( dla mnie) czynność czyli prasowanie jest nieodczuwalna, wyprasowanie 1 sztuki trwa nie dłużej niż 20 sek.
    • monpol1 Re: kupno żelazka-doradźcie 24.01.13, 20:03
      BOSCH??Co o Nim myślicie Panie??Ponoć ma funkcję-Sensor Secure,grzeje tylko gdy trzyma się go w dłoni.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka