Dodaj do ulubionych

termos obiadowy

29.04.13, 13:58
Dziewczyny poszukuję dobrego termosu obiadowego. Zaczęliśmy sezon piknikowy i nasz termos krótko mówiąc nas zawiódł- zupka dla dzieci była letnia po 5 h od przelania wrzątku. Czy możecie mi coś polecić? Priorytetem jest utrzymacie ciepła jak najdłużej. Najlepiej dwu lub trzy częściowy. Może być do kupienia także w USA ( moja mama jest w NY i wraca za tydzień- mogłaby mi nabyć jakby co) lub Niemczech.

Obserwuj wątek
    • squirk Re: termos obiadowy 29.04.13, 14:21
      silesia77 napisała:

> Dziewczyny poszukuję dobrego termosu obiadowego.

Przejrzyj ofertę marki Aladdin, nie kupowałam od nich niczego ale przeglądałam ich termosy szukając bento na obiady dla męża, podobają mi się ich choć cena nieco zniechęca.
      smile
      • julk_a33 Re: termos obiadowy 29.04.13, 22:06
        Ciężko będzie znaleźć termos obiadowy , który utrzyma ciepło powyżej 5godz..
        Co do termosów Alladina to swojej chrześnicy kupowałam taki :aga-dom.pl/index.php?main_page=product_info&products_id=10751 . Dostępna jest również wersja podwójna . Ale i w nim posiłek po 5 godz jest letni a nie dobrze gorący .Szkoda bo cena rzeczywiście dość wysoka jak za takie maleństwo . Na plus można zaliczyć ,że posiłek znajdujący się w termosie można bez wyjmowania podgrzać w mikrofali . Ponieważ mała jest na diecie w knajpkach , przedszkolu czy w choćby w ikei nie ma problemu z podgrzaniem posiłku .
        • silesia77 Re: termos obiadowy 30.04.13, 07:56
          Dzięki za informację, właśnie obstawiałam Alladina, i trochę mnie zmartwiłaś tym, że posiłek po 5 h jest juz tylko letni sad. Chciałabym żeby moje dzieci zjadły normalny ciepły obiad właśnie po ok 5-6 godzinach ( robimy zazwyczaj dłuższe wyprawy całodniowe, wyjeżdżając z samego rana) . Myślałam, że ta wysoka cena jest tego gwarancją.
          • agnieszka_mmm Re: termos obiadowy 30.04.13, 08:38
            ja polecam termos Valira. Kupiłam mężowi do pracy. Jak podgrzeje mu jedzenie o ok. 6 rano to przez cały dzień jest ciepłe. Kilka razy nie zdążył zjeśc i gdy przychodził do domu po 18 to zawartość była jeszcze naprawdę ciepła, dobra do spożycia. Szczerze polecam.
    • fraszka_igraszka Re: termos obiadowy 01.05.13, 15:57
      polecam termosy esbit
    • elen410 Re: termos obiadowy 05.02.15, 14:33
      Gorąco polecam termos Esbit, wart jest każdej złotówki. Wlałam wrzątek wieczorem o godz.22, o godz.8 rano woda była jeszcze gorąca na tyle, że wsadziłam palec na 2 sekundy. Do pracy o 8 rano wlałam wrzącą zupę, o 12,30 chciałam jeść z termosu, ale była za gorąca i musiałam przelać do miski, że by wystygła. znowu zakręciłam korek i o 16,50 znowu otworzyłam. Zupa była bardzo ciepła (nie letnia). Już co dziennie niosę sobie ciepłe jedzonko do pracy. Jestem bardzo zadowolona. Polecam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka