Dodaj do ulubionych

ELEWACJA - kolory

10.07.13, 13:10
Zwracam się z prośbą do osób z wyobraźnią i umiejętnością doboru kolorów o pomoc w doborze koloru elewacji, okien, podbitki. Dom ma dach grafitowy, podobnie rynny - na resztę nie mamy pomysłów. Okna chcieliśmy w brązach, ale nie za ciemnych. Ogólnie wizja jest jeszcze niejasna dlatego proszę o radę. Poniżej link do projektu
extradom.pl/projekt-domu-karmelita-WOK1023
Obserwuj wątek
    • piegoosek Re: ELEWACJA - kolory 10.07.13, 21:03
      Do grafitowego dachu elewacja w bieli jak najbardziej! ew. biel z el. szrosci.. ja mam bialy dom, zaden kolor nie wchodzil w gre! Okna mamy w kolorze zloty dab, ale mi osobiscie podobal soe kolor tzw. sipo. To taki zimniejszy braz, wpadajacy w zolty.
      • jarka63 Re: ELEWACJA - kolory 10.07.13, 21:32
        Jasnoszary by mi się podobał, a okna wtedy białe.
        • opium74 Re: ELEWACJA - kolory 11.07.13, 14:32
          do tak modnego ostatnio grafitowego dachu moim zdaniem okna brązowe /czy to dąb" czy inne/ nie pasuja.
          Inna gama kolorystyczna.
          Podbitke zrobiłabym bieloną, okna białe a kolor ścian coś jasnego - biało-szary itp.
    • ksywa Re: ELEWACJA - kolory 11.07.13, 14:53
      Widzalam kiedyś przejazdem będąc, to bylo w Sztutowie, rozwiązanie dośc nietypowe, ale mne ujęło: blachodachówka grafitowa, elewacja delikatny niebieski w stronę szarości, okna biale, elementy drewiane - głęboki brąz.
    • johana75 Re: ELEWACJA - kolory 11.07.13, 23:03
      Moja znajoma ma grafitowy dach z bladoróżową elewacją i wygląda rewelacyjnie. ten - moim zdaniem blady róz byl okreslony jako kolor ceramiczny - ceramiki, Podbitke dałabym w graficie lub jesli lubisz ...bieli Okna moim zdaniem powinny być białe (znajoma ma koloru orzecha i nie pasuje to zbytnio) podratowała to kolorem kostki, grafit z jasnymi brazami i kolorem piasku morskiego.
      • kasiak37 Re: ELEWACJA - kolory 12.07.13, 09:30
        u mnie antracytowa dachowka,biala elewacja i okna w kolorze golebi niebieski,rolety szary metalik.
    • julk_a33 Re: ELEWACJA - kolory 12.07.13, 11:14
      Wystarczy w google wpisać np. grafitowa dachówka jaka elewacja i wejść w grafikę lub poszukać na stronie muratora .
      Większość przy tym kolorze dachówki stosuje białe okna i biały lub jasnoszary odcień elewacji .
      Ale ja znalazłam takie zdjęcie i to połączenie bardzo mi się podoba ( ostatnie na samym dole ) .
      forum.muratordom.pl/showthread.php?50990-Elewacje-)-zdj%C4%99cia/page122

• nancy_callahan Re: ELEWACJA - kolory 12.07.13, 23:05
        Ja mam tak:
        dachówka grafit, elewacja bardzo jasny szary (prawie biel), okna w kolorze orzech i w tym kolorze podbitka, drzwi. Elementy z cegły (komin, podmurówka) ręcznie formowany vandersanden lithium
        www.vandersandengroup.pl/bricks/pl/cegla-plytki/lithium
        Teraz widzę, że vandersanden ma w ofercie inne fajne szarości w nie bym poszła.
        Mnie się podoba, ale zależy jaki planujesz styl domu.
        U mnie to wygląda tak
        forum.muratordom.pl/showthread.php?155339-Pomara%C5%84czowy-zawr%C3%B3t-g%C5%82owy-Myszy-i-Nied%C5%BAwiedzia/page17
      • 2456dyt Re: ELEWACJA - kolory 20.07.16, 10:48
        a ja mam pytanie czy ceglasta marsylka bedzie pasowała do okien dąb bielony - dom parterowy.
        Dzieki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka