jak-nie-ja-to-kto 20.09.13, 10:59 Jak wyczyścić pralkę w środku? Nie bęben, tylko tak głębiej? Bo zaczyna mi brzydko zajeżdżać. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
klara551 Re: Pralka 21.09.13, 01:05 Nasypać do pojemnika na proszek wybielacza np Vanish i nastawić na pranie w 90 stopniach. powtarzać co 3 m-ce bo zazwyczaj pierzemy w 30-40 stopniach a to nie dezynfekuje pralki. Odpowiedz Link
squirk Re: Pralka 21.09.13, 01:31 Jest taki płyn w niedużych buteleczkach, Dr Beckmnann, bardzo przyzwoity, testowałam. www.euro.com.pl/produkty-czyszczace/dr-beckmann-plyn-do-czyszczenia-pralek.bhtml (link przykładowy z Google) Odpowiedz Link
claratrueba Re: Pralka 21.09.13, 06:36 Też polecam ten płyn Dr. Beckmanna. Natomiast żeby problem nie wrócił warto stosować płyny do prania a nie proszki. Bo ten smród to kluchy z nierozpuszczonego proszku. Na ogół to wina twardej wody. Od kiedy stosuję tylko płyny, problem smrodu się nie pojawił. Odpowiedz Link
olciazg Re: Pralka 22.09.13, 13:22 Smród i tłuste plamy pochodza przede wszytskim z plynu do plukania, bo wiekszosc z nas koncentratow nie rozciencza i to ona powodują, ze z pralki smierdzi. Odpowiedz Link
madzioreck Re: Pralka 22.09.13, 15:51 Mam pralkę od 4,5 roku, od tego czasu używam i proszku, i nierozcieńczanego koncentratu do płukania i nic mi nie śmierdzi. Odpowiedz Link
budzik11 Re: Pralka 22.09.13, 22:01 Ostatnio w Lidlu był zarówno płyn do czyszczenia zmywarki jak i pralki (w akcji "Błysk"). Ja nigdy nie czyszczę specjalnie, mój sposób na nieśmierdzenie jest bardzo prosty - nie zamykać nigdy pralki, kiedy nie pierze - wtedy nic nie pleśnieje, nie zatęcha w pralce. Sprawdziło się to w starej, otwieranej od góry pralce, sprawdza się tez w nowej, otwieranej od przodu. Odpowiedz Link