Dodaj do ulubionych

Mop parowy - obecne czasy

30.12.13, 22:48
wiem, że wątki o mopach parowych były już - ale może technika poszła do przodu i naprawdę któraś z Was może polecić dobry sprzęt, kupiony jakoś niedawno?

taki, który tworzy dobrą, mocną parę i który nie zostawia mokrych, bardzo mokrych śladów na podłodze?

ja osobiście kupiłam kiedyś taki H2O w Auchanie na Modlińskiej za ok 170 zł i była to tradżedi totalna... zamiast pary, leciały krople wody, małe ale zawsze....
zostawiał straszne mokre smugi, jakby niewyciśniętą mokrą szmatą przetrzeć podłogę...

uprzedzę pytania - oddać nie mogłam, bo syn zagubił paragon... sad

używacie jakichś sprawdzonych urządzeń w tym typie?

proszę o polecenie - potrzebuję głównie do podłóg z paneli i terakoty, ale chciałabym też od czasu do czasu zdezynfekować (?) małe dywany...
Obserwuj wątek
    • b-b1 Re: Mop parowy - obecne czasy 31.12.13, 09:04
      Może na bubel trafiłaś? Pamiętam stare watki i skarżących się, że moczy podłogi, u mnie nic takiego się nie działo/nie dzieje. Mam H20 od kilku lat-z tych pierwszych-kupiłam na Allegro, nie jest mopem codziennego użytku, używałam kiedyś częściej-teraz raz na dwa/trzy tygodnie, bo jest za wysoki, nie włazi pod wszystkie meble-stąd ograniczyłam jego częstotliwość pracy. Od czasu do czasu "wytrawiam" nim podłogi z płynów do mycia-i dalej nie mam problemu z ich moczeniem.
    • mk0786 Re: Mop parowy - obecne czasy 02.01.14, 21:35
      Ja mam od ponad roku MOP parowy VAX. Początkowo nie byłam z niego zbytnio zadowolona dopóki nie kupilam sciereczek z długimi włoskami z mikrofibry. Od tego czasu czysci jak złoto smile podłogi schna minuty po umyciu zarówno drewniane jak i płytki. Z czystym sercem mogę polecić
      • cezar103 Re: Mop parowy - obecne czasy 10.04.14, 10:18
        witaj, a gdzie kupiłaś te nakładki do vax i czy używasz jakiegoś detergentu?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka