Dodaj do ulubionych

O spłuczkach i kibelkach c.d.

16.03.14, 11:10
Wenia511 pisała o cieknącej spłuczce; ten problem już mam rozwiązany, ale w związku z powyższym pojawił się inny: rdzawa krecha po twardej, wstrętnej, zakamienionej wodzie sad Macie pomysł jak się tego pozbyć? Domestos nie daje rady, muszla użytkowana 2 lata więc nie chciałabym wymieniać.
Obserwuj wątek
    • irenazu Re: O spłuczkach i kibelkach c.d. 16.03.14, 11:22
      Spróbuj posmarować papką z sody i octu i zostawić na jakiś czas. Tylko nie używaj do szorowania środków gruboziarnistych.
      • aki3 Re: O spłuczkach i kibelkach c.d. 22.03.14, 20:06
        bo co się stanie? Przecież kibel jest szkliwiony!
    • roseanne Re: O spłuczkach i kibelkach c.d. 16.03.14, 15:14
      ocet, kola?
    • lirio Re: O spłuczkach i kibelkach c.d. 16.03.14, 17:19
      Coś kwaśnego. Domestos jest zasadowy i nic tu nie zdziała. Polecam sam ocet, bez sody.
    • budzik11 Re: O spłuczkach i kibelkach c.d. 16.03.14, 17:20
      A używałaś Domestos Zero kamienia? Jest rewelacyjny. Ja mam sedesy 10-letnie i wyglądają jak nowe, mimo, że woda twarda i zażelaziona.
      • iwoniaw O właśnie 17.03.14, 20:15
        Domestos w czarnej butelce jest rewelacyjny, odkamieniłam nim naprawdę zapyziały, stary sedes, właśnie taki, po którym ciekła przez dłuższy czas twarda woda.
        • ainafets Re: O właśnie 19.03.14, 18:35
          iwoniaw napisała:

> Domestos w czarnej butelce jest rewelacyjny, odkamieniłam nim naprawdę zapyziały, stary sedes, właśnie taki, po którym ciekła przez dłuższy czas twarda woda.
          >

Potwierdzam, ten czarny domestos na kamień jest super.
    • ookaa Re: O spłuczkach i kibelkach c.d. 17.03.14, 09:14
      Kawałek ręcznika papierowego polać octem lub biedronkowym płynem Fist, przykleić do krechy na jakieś trzy godziny, po czym wyszorować krechę szczotką. Jeśli krecha jest zastarzała, być może trzeba będzie zabieg przeprowadzić kilkakrotnie.
    • aki3 Re: O spłuczkach i kibelkach c.d. 18.03.14, 18:55
      wrzuć 2-3 niemieckie kostki do kibelka na noc. Następnie próbuj kamień podważyć śrubokrętem.
      Ja w taki sposób doczyściłam mocno zakamieniony kibelek.
    • piegoosek Re: O spłuczkach i kibelkach c.d. 20.03.14, 11:05
      ja spryskuje rozowym W5 z Lidla, Power Cleaner, teraz "power max", zostawiam kilka minut i gotowe! dla mnie ten srodek jest rewelacyjny, stosuje go do wielu rzeczy!
      https://www.lidl.de/media/product/0/0/2/2/2/8/7/w5-power-cleaner-thumbnail.jpg
      • aki3 Re: O spłuczkach i kibelkach c.d. 22.03.14, 20:03
        kupiłam W5, zero efektów
    • anu_anu Re: O spłuczkach i kibelkach c.d. 22.03.14, 21:58
      Cilit kamień i rdza - nigdy mnie nie zawiódł.
      • piegoosek Re: O spłuczkach i kibelkach c.d. 22.03.14, 23:33
        Cilit jest super rowniez. Ale co do W5, to sa rozne, wczesniejszy produkt tez mi nie pomagal, ten do kamienia jest rewelacyjny i u mnie dziala super, niczego innego nie uzywam, tylko ten jeden srodek do czyszczenia wszystkiego i to dla mnie jest super! Nie 150 buteleczek, a tylko ta jedna!
        • edziakrys Re: O spłuczkach i kibelkach c.d. 23.03.14, 21:49
          Dzięki bardzo. na "naszej wsi" czarnego domestosa nie mają, musze w mieście przy okazji zapolować. W5 nie działa, może mam ten z gorszych. Dziś na noc zakładam ocet, bo tych siusiających nocą nie będzie wink Dam jutro znać jak poszło.
          • edziakrys Re: O spłuczkach i kibelkach c.d. 24.03.14, 11:50
            Nie poszło sad Okład z octu nie dał rady. Dzisiaj będzie ocet i soda.
    • viochm1102 Re: O spłuczkach i kibelkach c.d. 26.03.14, 02:16
      Biedronkowy AGENT MAX powinien dać radę, używam tylko ten środek i jest ok. zero zabrudzeń a kamienia przez 9 lat nie wyhodowałam, a woda wybitnie twarda.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka