Dodaj do ulubionych

kapcie dziecięce nie na gumie

21.03.14, 15:59
Szukam kapci dziecięcych na lekkiej podeszwie, z takiej pianki, jak jest zwykle używana w kapciach dla dorosłych. W sklepach tymczasem spotykam tylko takie z podeszwami z lanej gumy, potwornie ciężkie. Na allegro kiedyś kupowałam bardzo fajne kapcie firmy Naja, ale już ich praktycznie nie ma (pojedyncze aukcje, potrzebny numer niedostępny). Macie może jakieś inne typy? Potrzebuję nr 25.
Obserwuj wątek
    • budzik11 Re: kapcie dziecięce nie na gumie 21.03.14, 16:25
      Chodzi ci o te "styropianowe", z welurowym wierzchem? nie wiem, czy w ogóle takie dziecięce robią, nigdy nie widziałam. Ale nie kupiłabym tego dzieciom, bo nie zgina się wcale (a już na pewno nie fizjologicznie), i jest płaskie jak naleśnik, też niezdrowe dla małej stopy.
      A crocsy cię nie interesują? Są fizjologiczne, leciutkie, mięciutkie, i do domu i na dwór. Są nawet takie z ciepłą wkładką.
      • autumna Re: kapcie dziecięce nie na gumie 21.03.14, 16:37
        Chodzi o coś takiego:
        allegro.pl/naja-kapcie-19-pantofle-12-5cm-granat-pojazdy-i4078789285.html
        Podeszwa się dobrze zgina, absolutnie nie jest sztywna. Tych pianek na podeszwy jest kilka rodzajów, nie tylko te sztywne "styropiany".
        Crocsów estetycznie nie zdzierżę. Ani na sobie, ani na dziecku.
        • budzik11 Re: kapcie dziecięce nie na gumie 21.03.14, 19:01
          autumna napisała:

> Crocsów estetycznie nie zdzierżę. Ani na sobie, ani na dziecku.
          >

Ale crocsy to nie tylko dziurawe krokodylki wink Zobacz np. na te: www.crocs.pl/crocs-hover-slip-on-kids-cars/12086,pl_PL,pd.html?cid=416&cgid=boys-footwear-sneakers
    • misiowazona Re: kapcie dziecięce nie na gumie 21.03.14, 21:44
      Ja kupuję mojemu dziecku takie:
      www.tombut.pl/hity.html
      Podeszwa jest elastyczna, butki są skórzane (niektóre ze skóry lakierowanej, a niektóre ze zwykłej, licowej), z dziurkami, co daje przewiewność. Bardzo sympatyczne dla stopy.
      • k1234561 Re: kapcie dziecięce nie na gumie 22.03.14, 06:46
        A może kupić dziecku takie skarpetki z podeszwą.Nie takie z gumkami antypoślizgowymi ,ale z całą podeszwą.Moja córka miała problem z potliwością stóp i w jej przypadku tylko takie skarpetki zakładane na normalne rajstopy czy skarpetki zdawały egzamin w domu i przedszkolu.Z czasem jak poszła do zerówki i szkoły przerzuciła się na sandały,teraz ma do szkoły crocsy.
        Ogólnie dużo znanych mi dzieci w wieku wczesno- przedszkolnym,przedszkolnym i zerówkowym biegało po domu w sandałach jako kapciach.Lekkie,przewiewne,dobrze trzymały się na stopach.Raz zapięte prawie nie ściągane.Z kapciami bywa różnie pod tym względem.
    • patrycja22wiosny Re: kapcie-paputki 22.03.14, 13:46
      polecam paputki ze skóry,bardzo trwałe,są miękkie,naturalne,stopa się nie poci
      www.paputki.com.pl/
      • barba50 Re: kapcie-paputki 23.03.14, 18:58
        O tak - paputki są ekstra. Wnuk "znasza" już drugą parę wink
        • mamagnoma Re: kapcie-paputki 27.03.14, 20:04
          Poki synek byl mlodszy to jako kapcie do przedszkola bardzo dlugo kupowalam w decathlonie takie miekkie, przeznaczone do cwiczen gimnastycznych. Niestety na 28 chyba sie numeracja konczy sad wejdz na strone decathlona i wpisz sobie nr referencyjny Ref : 8296979

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka