kamw1807
24.03.14, 17:08
witajcie,
nie chciałem zakładać nowego wątku o pralkach, ale na poprzednim nie było odzewu,
mianowicie kupiłem używaną pralkę z allegro, do wynajmowanego mieszkania, do użytku lokatorów, w ogłoszeniu było zaznaczone, ze pralka ma 8 lat, z czego ponad 6 przestała nieużywana i jej mankamentem po tym ''postoju'' jest to, że nie pobiera proszku z zasobnika, jest to pralka marki BRANDT, ładowana o góry, ładna, czysta zadbana, poprzedni właściciel twierdzi, że pewnie zakamienił się gdzieś ten kanalik podający wodę do zasobnika proszku i dlatego nie wypłukuje, on w ostatnim okresie stosował kapsułki, wrzucając je prosto do bębna, jest ot zawsze jakieś rozwiązanie, proszek też można tak dozować, ale nie wiem jak z płynem do płukania sobie radzi - a ten z kolei ciężko wlewać podczas ostatniego płukania, przy pralce zamykanej od góry, no i problem przy praniu wstępnym, pytanie moje, czy ktoś miał podobny problem i czy macie jakieś pomysły jak to ''naprawić, czy odkamienić jeśli serio to wina kamienia. pranie z octem, czy kwaskiem pomaga na wnętrzności pralki, które z tym roztworem się stykają podczas czyszczącego prania, a sam kanalik, którym płynie woda nie, przez niego przepływa tylko czysta zimna woda bezpośrednio z kranu.
pralka np. podczas płukania pobiera wodę przez cały jego cykl i po kilku minutach zaczyna świecić diodami, co oznacza błąd "niskie ciśnienie wody" mimo, że kran jest odkręcony normalnie