kate302 02.06.14, 16:32 mój zelmer 5 letni się popsuł, chyba? Jak go włączam wysadza korki w całym domu. Czy jest sens reperować czy po prostu kupić nowy? Jeżeli kupić nowy to co w rozsądnej cenie polecacie ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chris1970 Re: czajnik 02.06.14, 20:06 Jak wybija korki to poważna sprawa, jest spięcie. Prawdopodobnie się coś przepaliło. Takich czajników się już nie naprawia. Radzę kupno nowego, z tym, że należy zwracać uwagę na rzeczy: - niezbyt dużą moc. Obecnie większość niby to nowoczesnych czajników mają moc po 3000 W, czyli tyle co pralka i zmywarka na raz. Polecam moc poniżej 1000 W tak dla bezpieczeństwa. Woda się dłużej pogotuje, ale za to bezpieczniej i trochę taniej. - regulacja temperatury wody. W takim czajniku ugotujesz wodę na herbatę czarną, zioła, herbatę zieloną i kawę zaparzaną tradycyjnie. Pooglądaj sobie czajniki w piewszym lepszym dużym sklepie agd, nie pomijając sprawdzanie w sklepach. Ja zawsze sprzęt oglądam w sklepach: www.agito.pl www.euro.com.pl www.oleole.pl Odpowiedz Link
kwiat_aloesu Re: czajnik 03.06.14, 20:45 Zdecydowanie nie warto, w tym jednym się zgodzę z chris. Co do mocy - zależy od instalacji elektrycznej, u nas nowiutka instalacja nawet nie zauważa czajnika o wysokiej mocy, piekarnika, odkurzacza i pralki naraz. Na czajnik z regulacją temperatury kiedyś się uparłam, ale okazało się, że mimo iż jesteśmy smakoszami herbat, ani razu z tego nie skorzystaliśmy. Odpowiedz Link