Dodaj do ulubionych

Aplikacje operatorów w telefonach

02.02.15, 19:15
Przepraszam za pytanie zupełnie spoza tematyki forum, ale na gwałt muszę znać odpowiedź.

Już od dobrych kilku lat nie mieszkam w Polsce i nie orientuję się, jakie są praktyki polskich operatorów komórkowych. Czy umieszczają oni swoje aplikacje (czyli aplikacje z nazwą operatora) w smartfonach? Którzy operatorzy tak robią? Czy da się te aplikacje usunąć?
Obserwuj wątek
    • asfo Re: Aplikacje operatorów w telefonach 02.02.15, 19:26
      Umieszczają, czasem się da, czasem nie. Ogólnie bardziej się opłaca kupić smartfon w sklepie i wziąć tańszy abonament, bo w "promocjach" operatorów jest kiepski wybór aparatów i wcale nie wychodzi taniej.
    • anu_anu Re: Aplikacje operatorów w telefonach 02.02.15, 20:40
      Wszyscy umieszczają i starają się utrudnić usunięcie. A te aplikacje zamulają.
      Naprawdę lepiej kupić "goły" aparat i instalować tam to, co się samemu chce/używa. Działa lepiej i wychodzi taniej.
      • emigrantkaaa Re: Aplikacje operatorów w telefonach 02.02.15, 21:52
        Dzięki za odpowiedzi, dziewczyny.

W chwili obecnej interesuje mnie, jak to wygląda w przypadku T-Mobile. Przy czym chodzi mi o aplikacje pochodzące stricte od operatora. Dla przykładu: ja mam w swoim telefonie dwie aplikacje mojego operatora, jedna z nich służy do sprawdzania stanu konta, doładowania konta itp., druga umożliwia - po zalogowaniu na stronę operatora - przejrzenie historii połączeń, dostęp do rachunków itp. O takie aplikacje pytam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka