autumna 02.10.15, 13:19 Marka SilverCrest, nie wiem, czy w Polsce będzie. www.lidl.de/de/silvercrest-kuechenmaschine-monsieur-cuisine-skmh-1100-a1/p203161 Osobiście nie jestem fanką tego wynalazku, ale podrzucam, może kogoś zainteresuje. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
linn_linn Re: Lidl wypuścił sprzęt a la thermomix 02.10.15, 16:56 Dorzucilam do tego watku: forum.gazeta.pl/forum/w,124,129390021,,Urzadzenie_podobne_do_Thermomixa_.html?v=2 Odpowiedz Link
adam_mika Re: Lidl wypuścił sprzęt a la thermomix 29.08.16, 23:44 Moje urządzenie MC z Lidla po 3 miesiącach użytkowania uległo awarii. Nie polecam ze względu na fatalny serwis. Odesłanie do serwisu w Niemczech oznacza conajmniej 3 tygodnie bez urzadzenia w domu, a i tak odsyłają nie naprawiony, z załącznikiem w języku angielskim z wyjaśnieniem, że zrobili wszystko aby mnie zadowolić ,ale nie znaleźli usterki i są wdzięczni.( ciekawe za co?) .Lidl nie traktuje Klientów w Polsce poważnie, z reklamacją usterki która wystąpiła po 3 minutach wyrabiania ciasta na rogaliki drożdzowe wg. przepisu z MC z obudowy silnika wydobywa się dym, popiskuje i śmierdzi palonym plastikiem, urządzenie nie wyłącza się samoczynnie więc slnik nie jest przegrzany (prawdopodobie pali się kondensator przeciwzakłóceniowy), odsyłają po raz kolejny do serwisu HOYER w Niemczech i uważają sprawę za załatwioną, a na żądanie wymiany sprzętu na wolny od wad stwierdzają , że takiego sprzętu już nie mają i mogą "z łaski" oddać gotówkę. Ogóle wrażania z kontaków z infolinią Lidla to farsa i zbywanie Klienta, a na maila odpowiadają po tygodniu. Ciekaw jestem kiedy Lidl Polska będzie musiał wycofać srzęt MC z Polski, bo jeżeli z kuchennego urzadzenia AGD w czasie pracy wydobywa się dym to dla każdego myślącego urządzenie to grozi pożarem, ale widocznie dla niemieckiego serwisu Lidla mój tok rozumowania jest zbyt finezyjny, a swoją drogą czytając forum MC w Niemczech, trakują rodaków jak przygłupów tłumacząc Klientowi któremu MC się zablokowało w trybie awaryjnym , że nieprzyjemny zapach nie jest szkodliwy i po ostygnięciu można używać MC bezpiecznie. Ja dymiącego MC nie mam zamiaru użytkować bo serwis Lidla uważa że jest to bezpieczne. Odpowiedz Link
eyka Re: Lidl wypuścił sprzęt a la thermomix 12.10.16, 15:05 ja mam juz druga wersje tego urzadzenia, ok. 1,5 roku temu kupilam Monsieur Cuisine a teraz w pazdzierniku jego nowsza wersje Monsieur Cuisine plus. Nie wyobrazam sobie bez tego urzadzenia pracy w kuchni. Pierwsza wersja nie miala obrotow wstecznych i wagi, druga wersja bardziej przypomina Thermomixa. uzywam go codziennie, bardzo czesto robie ciasta. Problem z zapachem przegrzewajacego sie silnika to zbyt ciezkie ciasto i maszyna nie dawala rady, wystarczylo wylaczyc na chwile urzadzenie, wyjac czesc ciasta i wyrobic ponownie, dla mnie zdarzylo sie raz i nauczylam sie nie wrzucac zbyt wielu ciezkich skladnikow na raz. Np. ciasto marchewkowe robie w ten sposob, ze rozdrabniam najpierw marchew, pozniej wrzucam wszystkie plynne skladniki a na koniec make. Thermomixy tez sie psuja i ludzie czekaja na serwis. Tutaj firma proponuje zwrot kasy wiec ja problemu nie widze. gorzej gdyby twierdzili, ze urzadzenie bylo nieprawidlowo uzytkowane i odmowili naprawy badz zwrotu kasy. A te urzadzenie kosztuje 1/6 tego co orginalny thermomix. Odpowiedz Link
22pagoda Re: Lidl wypuścił sprzęt a la thermomix 01.09.16, 07:17 Autumna, super, wielkie dzięki Odpowiedz Link
agne.ss Re: Lidl wypuścił sprzęt a la thermomix 01.09.16, 16:57 Ogólnie te różne urządzenia w stylu multicookerów to jest świetna sprawa, wygoda, oszczędność czasu i odpada duuuużo czynności w kuchni, moja siostra to ma i sobie bardzo chwali, pozdrawiam. Odpowiedz Link
mysliciel662 Re: Lidl wypuścił sprzęt a la thermomix 02.09.16, 09:28 I co, dobry jest? Warto kupić? Odpowiedz Link
karadele Re: Lidl wypuścił sprzęt a la thermomix 08.10.16, 18:46 Czy mogę zrobić popcorn w tym urządzeniu? Jeśli tak, to jak? Odpowiedz Link
autumna Re: Lidl wypuścił sprzęt a la thermomix 08.10.16, 19:25 Pocorn można uprażyć w zwykłym garnku, niepotrzebne od tego żadne urządzenia. Odpowiedz Link
linn_linn Re: popcorn 09.10.16, 08:00 lawendowydom.com.pl/domowy-popcorn-w-trzech-smakach/ Odpowiedz Link
pestka666 Re: Lidl wypuścił sprzęt a la thermomix 11.10.16, 08:03 Nie wiem jak w reszcie, ale w multicookerze można zrobić popcorn bardzo łatwo, wiem, bo mam Redmonda i robię. Wlewasz olej, wsypujesz ziarna, naciskasz guzik i tyle Odpowiedz Link
piegoosek Re: Lidl wypuścił sprzęt a la thermomix 11.10.16, 09:14 ale multicooker to zupełnie inne urządzenie Odpowiedz Link
dorcia_wrocek74 Re: Lidl wypuścił sprzęt a la thermomix 12.10.16, 16:20 Wiesz, dyskusja się tu toczy o różnych sprzętach, od garnków po profi urządzenia kuchenne. A taki multicooker jak na możliwości ma bardzo fajną cene wiec dla mnie spoko Odpowiedz Link
piegoosek Re: Lidl wypuścił sprzęt a la thermomix 13.10.16, 00:19 wiesz, może i spoko sprzęt, ale post dokładnie dotyczy thermomixa Odpowiedz Link
oklamoradora1 Re: Lidl wypuścił sprzęt a la thermomix 10.10.16, 10:35 Ja w ogóle nie mogę zrozumieć fenomenu tego urządzenia. Ale rzeczywiście Lidl fajnie zrobił tym, którzy od lat o Thermomixie marzyli, ale nie mieli na niego kasy. Mogą sobie spróbować Sama jestem ciekawa opinii po pierwszym użyciu. Odpowiedz Link
asfo Re: Lidl wypuścił sprzęt a la thermomix 10.10.16, 15:52 Jest to prawdopodobnie związane m.in. z małymi rozmiarami mieszkań. W tyciej wnęce kuchennej z jednym blatem roboczym ciężko zmieścić pełen zestaw urządzeń przydatnych w kuchni, więc coś co jednocześnie gotuje i miksuje jest pożądane. Poza tym to świetna rzecz np. dla mieszkańców akademików czy osób wynajmujących pokoje. Odpowiedz Link