Dodaj do ulubionych

biała farba

25.03.16, 08:39
Czy możecie polecić białą farbą dobrze kryjącą?

z góry dziękuję
Obserwuj wątek
    • horpyna4 Re: biała farba 25.03.16, 17:06
      Ale o jaki rodzaj farby chodzi? Do ścian, do drewna, a może do metalu? Bo co innego biała farba emulsyjna, a co innego biały lakier.

Za siermiężnych czasów mojej młodości poprawiało się w razie konieczności zdolność kryjącą białej farby emulsyjnej przez wciśnięcie do niej i wymieszanie pewnej ilości białej plakatówki, takiej sprzedawanej w tubkach w sklepach papierniczych. Po prostu w plakatówce jest bardziej skondensowany pigment.
      • dalenne Re: biała farba 05.04.16, 15:10
        O! To ja przy okazji podpytam. Jaka farbą pomalować meble drewniane na biało? Pomalowałam meble u córki, kolor jest fajny snieżno-biały, jednak farba jest słaba sad Odpryskuje i się wyciera uncertain
        • wadera3 Re: biała farba 05.04.16, 15:31
          Meble trzeba było dokładnie umyć, odtłuścić i pokryć podkładem, potem malować, można normalną farbą akrylową, lub jakąś "lepszą" opracowaną do mebli (są takie).
          • dalenne Re: biała farba 07.04.16, 12:49
            Tylko, że ja to wszystko zrobiłam... łącznie ze papierem ściernym. Może powinnam polakierować po...
            • horpyna4 Re: biała farba 07.04.16, 15:24
              Istnieją biale lakiery do drewna. Malowanie to jednoczesne lakierowanie, powloka powinna być jak trzeba.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka