Dodaj do ulubionych

maszyna do chleba

19.06.16, 18:32
przejzalam archiwum, najmlodszy watek okolo 5 letni
potrzebuje informacji o maszynie, majacej program do pieczenia chleba bezglutenowego - program ten jest dluzszy niz tradycyjne, rowniez ten z funkcja przypieczenai skorki - bo tak to juz z brakiem glutenu...
u siebie pieke w piekarniki, z wielkim powodzeniem, ale nie mam sumienia nagrzewania mieszkania tesciom - nie ma tam az takiej izolacji termicznej kuchenki i mieszkanie na najwyzszym pietrze loku, pod dachem
latem pelna sauna

do dostania w Krakowie lub Warszawie, do 400zl

przegladalam strony internetowe, ale tam nie ma takich informacji, tylko cena, szybkosc rozgrzewania i gwiazdki
Obserwuj wątek
    • autumna Re: maszyna do chleba 19.06.16, 18:37
      Do większości AGD można ściągnąć instrukcje ze strony producenta. Tam będziesz mieć wypisane wszystkie programy.
      • roseanne Re: maszyna do chleba 19.06.16, 19:38
        o prosze, nie pomyslalam tym, dzieki
    • kicita Re: maszyna do chleba 27.06.16, 18:05
      Mam Morphy Richards 48319, jest program bezglutenowy - tego programu nigdy nie używałam, ale generalnie maszyna jest OK.
      • roseanne Re: maszyna do chleba 27.06.16, 18:28
        dzieki
        • kicita Re: maszyna do chleba 27.06.16, 20:50
          Jeszcze gwoli ścisłości - moja maszyna ma jedno mieszadło i zdarza się, że trzeba zgarnąć trochę mąkę z boków, może w wersji z 2 mieszadłami jest inaczej. Mnie to nie przeszkadza, bo i tak zawsze gapię się na ciasto na początku wyrabiania, żeby sprawdzić czy konsystencja jest OK smile
          • squirk Re: maszyna do chleba 27.06.16, 22:03
            kicita napisała:

> Jeszcze gwoli ścisłości - moja maszyna ma jedno mieszadło i zdarza się, że trze
            > ba zgarnąć trochę mąkę z boków, może w wersji z 2 mieszadłami jest inaczej.

Nie jest, trzeba czasem zgarnąć ale też patrzę na ciasto podczas mieszania więc to nie problem.
            smile
            • kicita Re: maszyna do chleba 28.06.16, 20:52
              A, to dobrze wiedzieć. Zatem jak zamęczę swoją maszynę, to następną też kupię z jednym mieszadłem. Bardzo rzadko piekę w maszynie, używam jej głównie do wyrabiania, ale jak są upały to zdarza mi się skorzystać z przepisu linn_linn na prowansalski maszynowy. Jest naprawdę świetny (także w wersji bez ziół). A jedno mieszadło, jedna dziura w chlebie smile
              • autumna Re: maszyna do chleba 29.06.16, 21:44
                > A jedno mieszadło, jedna dziura w chlebie

Ja wyjmuję mieszadła po ostatnim wyrobieniu ciasta (przed wyrastaniem), więc w chlebie zostają tylko malutkie dziurki po bolcach, a nie wyrwa po mieszadle.
                • roseanne Re: maszyna do chleba 29.06.16, 23:03
                  dawno dawno temy, ponad dekada, ja jeszcze nie bylam tej mojej zwariowanej diecie hypoalergicznej mialam maszyne, z jednym mieszaczem, ktore wyjmowalam przed pieczeniem rowniez
                  a potem mieszadlo sie ukrecilo, obsadka byla plastikowa, nie do dostania nigdzie, nawet u producenta
    • linn_linn Re: maszyna do chleba 09.02.17, 11:28
      Moze sie przyda:
      agolloarte.blogspot.it/2017/01/chleb-bezglutenowy-weganski-przepis.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka