Dodaj do ulubionych

Kołdra puchowa

13.01.17, 17:27
Chcę kupic sobie nowe kołdry. Już się naczytałam i wiem, że chcę z puchu 100% najlepiej gęsiego. Byłam w jednym sklepie takim lokalnym już chciałam kupić, jednak poprosiłam panią o rozwiniecie, pooglądałam dokładnie, poodtykałam i w środku wyczułam pióra, zresztą w ogóle to co czułam pod palcami nie było moim zdaniem puchem. Trochę się znam bo miałam do czynienia i z puchem i z tzw. dartym pierzem. Powiedziałam pani, pokazałam i pani przyznała rację. Koniec końców nie kupiłam. W innym sklepie (mała miejscowość) nie maja na stanie, żebym mogła podotykać, zaoferowali mi na zamówienie firmy na Animex, jednak sporo droższe.
Ktoś ma jakies doświadczenie? Z tej firmy są różne, letnie , całoroczne i zimowe. Chciałabym kupic to za co płacę i tez nie przepłacać. Przez net? Da się? Któraś z Pan coś wie bliżej w sprawie kołdry z puchu?
Obserwuj wątek
    • annakate Re: Kołdra puchowa 15.01.17, 22:30
      Podobno stuprocentowy puch bardziej się zbija, zapobiega temu niewielki dodatek piór - nie mam kołdry piuchowej/ z pierza wiec nie wiem na ile to prawda, gdzies wyczytałam.
      • chynia Re: Kołdra puchowa 16.01.17, 20:05
        Nie mam kołdry z puchu, mam poduszkę ,bo mama hodowała gęsi specjalnie na pierze.Poduszka jest leciutka, ale jej nie używam.Kołdra puchowa musi kosztować powyżej 1000.
        • 2bieguny Re: Kołdra puchowa 16.01.17, 21:05
          Tak się właśnie zorientowałam smile
    • autumna Re: Kołdra puchowa 17.01.17, 10:11
      Moja mama kupowała zawsze Piórex, na pewno nie były to takie za 1000 zł. Ja z kolei kupowałam na allegro bezpośrednio u producenta (nie żadna znana marka, użytkownik pierzynki98) lekkie kołderki 140 x 200, wsad 1,2 kg i też są fajne. Sprzedawca ma też inne rozmiary i grubości. Ile tam jest puchu, a ile czego innego to się nawet nie zastanawiałam, bo jedne i drugie po prostu użytkuje się dobrze.
      Kupując przez net zawsze możesz zwrócić nieużywaną do 14 dni, jakby ci się wydała beznadziejna, choć oczywiście generuje to dodatkowy koszt przesyłki. Ale i tak włącznie nawet z jakąś nieudaną próbą pewnie wyjdzie taniej przez net niż w stacjonarnym z dziką marżą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka