wyrodna_matka_huberta 25.09.07, 21:08 takie miejsca jak: 1. fronty w kuchni 2. drzwi wejściowe (dziś odkryłam, ze moje są strasznie brudne) 3. drzwi wewnętrzne 4. lampy 5. inne egzotyczne miejsca, które mi nawet do głowy nie przychodzą.. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magdajeden Re: jak często myjecie? 25.09.07, 22:03 1. 4xdziennie, oczywiscie tylko wierzchy folii bo fronty mogłyby sie zniszczyc od wilgoci i detergentów 2. 2xdziennie reszta j.w. 3. po każdym użyciu (są bez folii, bo sie z folią nie chciały domykać) 4. codziennie domestosem (folia niestety sie paliła) 5. wstydze sie powiedzieć Odpowiedz Link
kobraluca Re: jak często myjecie? 25.09.07, 23:54 naprawde myjesz fronty 4 razy dziennie, to ty magda musisz sie niezle nudzic Ja myje jak widze,ze trzeba, lampy i inne zakamarki jak zobacze ze sie zakurzyly, no i oczywiscie przed swietami Odpowiedz Link
magdajeden Re: jak często myjecie? 26.09.07, 00:36 nie mam czasu się nudzić. sprzątam i foliuję. Odpowiedz Link
neufahrwasser_in Re: jak często myjecie? 26.09.07, 00:58 Madziuniu z nieba mi spadasz. Powiedz mi jak mogę umyć domestosem żerandol w sralonie. Boję się go tak polać z drabiny, bo na dole jest dywan nakryty folią. I jak ten domestos zleci na dół to mi folię na dywanie poniszczy, a nie daj bóg dywan. I wtedy to już koniec...monsz mnie zabije, a potem się ze mną rozwiedzie. Odpowiedz Link
magdajeden Re: jak często myjecie? 26.09.07, 08:09 przede wszystkim nojusiu, rób to jak męża nie ma w domu. przeciez nie chcesz go drażnić nieprzyjemnym zapachem chloru?? na pewno taki jest zapracowany, że epatowanie mu nad głową gumowymi rekawicami to szczyt okrucienstwa. ale wiem, ze jestes madra zona i na pewno po powrocie do domu nie zajmujesz sie juz porzadkami tylko w eleganckiej sukience podajesz obiad i gazete mezowi. ale wracając do tematu ten domestos to ja robie tak: nalewam do wanny duzo wody, wlewam pół litra domestosa (przy okazji wanna sie wybiela) demontuje zyrandol, zanurzam go w wannie (uwazam na przewody, zeby ich zanadto nie zamoczyc), nastepnie wyjmuje, poleruje do polysku miekka sciereczka a na koniec susze i wieszam. Odpowiedz Link
sylwia.ax Re: jak często myjecie? 28.09.07, 15:58 KObiety nie róbcie sobie jaj z zakupionych za cięzkie pieniądze zafoliowanych dywanów A teraz coś z zycia: u mojej babci w czasach kryzysowych do jednego pokoju (tego niby salonu) można było wejśc tylko w skarpetkach (kapcie zostawały w przedpokoju!!!!) zeby nie zniszczyć (nie- foliowanego) dywanu. NO ale to niestety taka smutna przypadłość pokolenia które pamiętało wojnę i które musiało walczyć o dobra materialne. Odpowiedz Link
undomestic_goddess Re: jak często myjecie? 26.09.07, 08:00 1. - raz na tydzien i na biezaco gdy sie ubrudza 2. - jak sie ubrudza 3. - przecieram przy okazji jak przechodza czyscic cos innego - kurz mnie wnerwia wiec go likwiduje albo dzieciom kaze to robic. 4. - te w zasiegu co tydzien. Te co potrzebuja drabiny - tez co tydzien ale do lazienkowych energii mi nie starcza 5. - b czesto bo nie znosze kurzu. Dusze sie w zakurzonych pomieszczeniach. Odpowiedz Link
truscaveczka Re: jak często myjecie? 26.09.07, 08:33 Fronty w kuchni - na dole myje dziecko w wolnej chwili (nawet starannie ), u góry jak są brudne, wychodzi raz na 2-3 miesiące <wstydzi się> Drzwi wejściowe jak sąsiadki nie ma w domu No dobra, dawno nie pucowałam, dzięki za przypomnienie Lampy an poziomie człowieka przy ścieraniu kurzu, żyrandoli wcale, bo mam 4-metrowe mieszkanie i nie mam drabinki a na stół wejść nie mogę bo się zarwie Mąż natomiast za niski. Mamo Huberta, dostałaś mego maila? Odpowiedz Link
rrooda Re: jak często myjecie? 26.09.07, 08:46 jak zauważę że są brudne? ale za to często pucuję kratkę na dole drzwi w ubikacji, bo jak jest brudna to wmnie wnerwia ;> Odpowiedz Link
nomasz Re: jak często myjecie? 26.09.07, 09:19 jak zauważę że są brudne lub jak mi się przypomni Odpowiedz Link
orvokki Re: jak często myjecie? 26.09.07, 14:14 1. Na bieżąco, jak coś kapnie, albo jak nagle zauważę, że jest potwornie brudny - to pojedynczo. Całościowo jak mi się zbierze, czyli raz na rok. 2. Słowo honoru, nie zrobiłam tego nigdy w życiu. Raz mi teściowa umyła :o))) Jak sobie kupię ładne drzwi w końcu, to może będę pucować częściej :o) 3. Ostatnio jak się wprowadziłam, czyli rok temu. Kolejny raz planuję, jak skończę pierdzielony remont, co mam nadzieję nastąpi jeszcze w tej dziesięciolatce. Przecieram wokół klamek, jak widzę poodbijane brudne paluszki od czasu do czasu. 4. Te nisko to przy okazji ścierania kurzu, czyli mniej więcej raz na tydzień. Te wyżej to raz na parę miesięcy, jak zauważę, że wyglądają źle. Ogólnie mam plan powymywać WSZYSTKO jak skończę pierdzielony remont patrz wyżej. 5. Kontakty :o) też przy okazji latania ze ścierą. Za lodówką: nigdy. Za regałami i tym podobnymi ciężkimi meblami: na starym mieszkaniu mniej więcej raz na parę miesięcy odczuwałam wewnętrzny przymus przemeblowania i wtedy. Na nowym nie mam jak przestawiać, bo pomieszczenia są tak specyficzne, że dany mebel pasuje tylko w jednym miejscu. Ergo nie odsuwam i nie sprzątam. Odpowiedz Link
aurinko Re: jak często myjecie? 26.09.07, 19:05 1. Jak się porządnie zabrudzą. 2. Nigdy nie myłam w tym mieszkaniu (wynajmuję od 1,5 roku) 3. Co kilka miesięcy 4. W tym mieszkaniu ani razu. 5. Przez 1,5 roku nie zdążyłam obejrzeć wszystkich egzotycznych miejsc w tym mieszkaniu więc nie wiem czy jest tam coś do umycia/odkurzenia. Poza tym lubię pająki. Odpowiedz Link
poziomka001 Re: jak często myjecie? 26.09.07, 20:03 1. raz na 2 tygodnie 2. dwa razy w roku albo raczej raz (hmm nie pamiętam kiedy ostatnio myłam) 3. rzadko bardzo, tak rzadko że nie mogę sobie przypomnieć ostatniego razu 4. regularnie odkurzam ale raczej nie myje, a klosze od żyrandola to może ze 2 razy w roku 5. staram się nie dopuszczać do zbytniej egzotyki w domu bo może być potem problem z wytępieniem jej Odpowiedz Link
lorenai Re: jak często myjecie? 27.09.07, 13:22 1. O kurde, jakie mam brudne fronty w kuchni! 2. Umyłam niedawno po 5 latach zamieszkiwania. Pewnie jeszcze trochę i klucze by mi się przylepiły do klamki. 3. Wczoraj umyłam kawałek drzwi w łazience. Spodobało mi się, więc pewnie dziś dokończę. Inne - raz na parę miesięcy. 4. Przy okazji wymian żarówek. W kuchni - ostatnio jak myłam okna, bo mam szklany i przeleciałąm Mr Muscle 5. Np. pod łóżkami - raz w tygodniu. Staram się nie hodować kotów (z kurzu ofkors), które mogą zaatakować zębami we śnie. Chyba nie mam egzotycznych miejsc. Odpowiedz Link
nanuna Re: jak często myjecie? 27.09.07, 14:07 1.zawsze jak zauważę ze się przybrudzily, czli przynajmniej 1 w tygodniu 2. tez raz w tygodniu przy okazji generalnego mycia podlóg, ale tylko od wewnętrznej strony 3. tak samo jak wyzej 4. w momencie ja zaczynają pojawiac się pajęczyny Odpowiedz Link
clas_sic a szczebelki kaloryfera łazienkowego? 28.09.07, 15:48 ja wczoraj starłam z nich grubą warstwę kurzu - ostatnio były ścierane, kiedy suszyły się na nich rzeczy po praniu, czyli w poprzednim sezonie grzewczym Odpowiedz Link
sylwia.ax Re: a szczebelki kaloryfera łazienkowego? 28.09.07, 16:00 O to tak jak u mnie Odpowiedz Link
slonko771 1.jak sie brudza, raz w miesiacu odsowam wszystkie 29.09.07, 09:07 szafki i rozkrecam zlew 2.e? nie wiem jesienia czesciejjak pies drapie w drzwi raz w tygodniu , albo zadziej od natchnienia zalezy 4. przy zmienianiu firanek czyli srednio co 2 miesiace załozkiem co 2 dzien na szafkach u gory co tydzien nie przemawia do mnie pomysl z papierem prawie codziennie schody z parteru na pietro bo mnie szlag trafia na kudły psa , na usprawiedliwienie - ulubionym zajeciem mego dziecka jest obecnie łazenie na kolanach po tych schodach Odpowiedz Link
kai_30 Re: 1.jak sie brudza, raz w miesiacu odsowam wszy 29.09.07, 16:05 slonko - jak to rozkręcasz zlew? Zaintrygowałaś mnie. Po co się rozkręca zlew? Odpowiedz Link
remontmam01 Re: jak często myjecie? 03.10.07, 10:54 1. raz na 2 miesiące - czyli jak są brudne 2. jeszcze nigdy w życiu 3. raz na miesiąc 4. raz dwa tygodnie - stojące, żyrandole - wiszą od dwóch tygodni dopiero, ale pewnie się niedługo nimi zajmę 5. ostatnio wyczyściłam po raz pierwszy klawiaturę od kompa - mam ją od 4 lat minimum Odpowiedz Link