Dodaj do ulubionych

Stojak do choinki

21.12.07, 10:25
Jaki? Skąd?
Aaaaaaaaaaaaaa, pierwszy raz na własnym gospodarstwie będę mieć ciętą choinkę,
heeeeeelp!
Obserwuj wątek
    • truscaveczka Re: Stojak do choinki 21.12.07, 10:30
      Sklep ogrodniczy może? Aaaaaaaaa!
    • altu Re: Stojak do choinki 21.12.07, 10:37
      a nie lepiej tak ekologicznie? w donicy?
      potem można w ogródku lub gdzieś niedaleko posadzić do ziemi, i patrzeć przez lata jak rośnie, i wspominać..

my tak robimy, miło sie patrzy ;0

a stojak - u nas można kupić razem z choinką ciętą, albo w markecie (budowlanym i zwykłym, na ogrodniczych).
      • truscaveczka Re: Stojak do choinki 21.12.07, 14:02
        Choinki cięte pochodzą z plantacji, często pod liniami wysokiego napięcia, skąd
        i tak i tak byłyby wycinane.
        Nie mam gdzie wysadzić poza tym.
        Dlatego właśnie zdechła nam choinka zeszłoroczna, w doniczce. Nie dość, że ledwo
        ją donieśliśmy do domu, to jeszcze nie zniosła letnich upałów (choć do lata
        trzymała się ładnie).

A propos ekologii - powaliło mnie ostatnio, gdy w Wysokich Obciachach
        przeczytałam, ze ktoś tam ma sztuczną choinkę = "ekologicznie" tongue_out
    • popirna Re: Stojak do choinki 21.12.07, 11:15
      Nasz sojak był z supermarketu ogrodniczego. Ważne żeby był metalowy i dośc ciężki, bo wtedy stabilizuje drzewko. A co do drzewek w doniczkach, to hm.... mam mieszane uczucia odkąd kupiłam przecudną jodełkę za wysoką (nawet bardzo wysoką) kwotę i po świetach okazało się, że wcale nie była hodowana w doniczce, ale na plantacji, tyle tylko, że zamiast ją ściąć, podcięto jej korzenie i całość wsadzono do doniczki. Oczywiście nie prezyjęła się w ogrodzie, a ja byłam dodatkowo zła, bo patrzyłam na usychające drzewko, a zapłaciłam kilkukrotną cenę ciętej choinki.
    • stanleyowa W Biedronce za 19,99 21.12.07, 11:22
      duży metalowy uchwyt z pojemnikiem na wodę
      • johana19 Re: W Biedronce za 19,99 21.12.07, 13:39
        Castorama, Obi, Nomi i wszelkiego typu markety... Przed świętami
        wszędzie tego pełno...
        • truscaveczka Re: W Biedronce za 19,99 21.12.07, 14:00
          Johana, gdybym miała takie sklepy to bym się głupio nie pytała wink
          U nas jest tesco, lidl, biedronka, koniec.
    • ewitek01 Re: Stojak do choinki 21.12.07, 13:40
      tam gdzie sprzedaja choinki maja tez stojaki; fajne - kute, metalowe
    • karynk Re: Stojak do choinki 21.12.07, 14:16
      Może w ogrodniczym?
      • marzeka1 Re: Stojak do choinki 21.12.07, 18:57
        Kupiłam kiedyś w Biedronce, niedrogi, ale solidny, łatwo się osadza w nim drzewko i bez porblemu podlewa.Jeden z lepszych zakupów.
        • mala21wrzesnia Re: Stojak do choinki 27.12.07, 23:14
          Ja też kupiłam w Bierdonce - w tym roku. Ładny metalowy za 19,99 więc kwota mało wygórowana, a wcześniej oglądałam dziwne plasticzane za 3-krotność tej kwoty. Moja mama od lat trzyma choinkę w wiadrku oczywiśćie ładnie ubranym a w środku wiadra ma węgiel - bo on trzyma wodę smile nie żartuję....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka