truscaveczka 21.12.07, 10:25 Jaki? Skąd? Aaaaaaaaaaaaaa, pierwszy raz na własnym gospodarstwie będę mieć ciętą choinkę, heeeeeelp! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
altu Re: Stojak do choinki 21.12.07, 10:37 a nie lepiej tak ekologicznie? w donicy? potem można w ogródku lub gdzieś niedaleko posadzić do ziemi, i patrzeć przez lata jak rośnie, i wspominać.. my tak robimy, miło sie patrzy ;0 a stojak - u nas można kupić razem z choinką ciętą, albo w markecie (budowlanym i zwykłym, na ogrodniczych). Odpowiedz Link
truscaveczka Re: Stojak do choinki 21.12.07, 14:02 Choinki cięte pochodzą z plantacji, często pod liniami wysokiego napięcia, skąd i tak i tak byłyby wycinane. Nie mam gdzie wysadzić poza tym. Dlatego właśnie zdechła nam choinka zeszłoroczna, w doniczce. Nie dość, że ledwo ją donieśliśmy do domu, to jeszcze nie zniosła letnich upałów (choć do lata trzymała się ładnie). A propos ekologii - powaliło mnie ostatnio, gdy w Wysokich Obciachach przeczytałam, ze ktoś tam ma sztuczną choinkę = "ekologicznie" Odpowiedz Link
popirna Re: Stojak do choinki 21.12.07, 11:15 Nasz sojak był z supermarketu ogrodniczego. Ważne żeby był metalowy i dośc ciężki, bo wtedy stabilizuje drzewko. A co do drzewek w doniczkach, to hm.... mam mieszane uczucia odkąd kupiłam przecudną jodełkę za wysoką (nawet bardzo wysoką) kwotę i po świetach okazało się, że wcale nie była hodowana w doniczce, ale na plantacji, tyle tylko, że zamiast ją ściąć, podcięto jej korzenie i całość wsadzono do doniczki. Oczywiście nie prezyjęła się w ogrodzie, a ja byłam dodatkowo zła, bo patrzyłam na usychające drzewko, a zapłaciłam kilkukrotną cenę ciętej choinki. Odpowiedz Link
stanleyowa W Biedronce za 19,99 21.12.07, 11:22 duży metalowy uchwyt z pojemnikiem na wodę Odpowiedz Link
johana19 Re: W Biedronce za 19,99 21.12.07, 13:39 Castorama, Obi, Nomi i wszelkiego typu markety... Przed świętami wszędzie tego pełno... Odpowiedz Link
truscaveczka Re: W Biedronce za 19,99 21.12.07, 14:00 Johana, gdybym miała takie sklepy to bym się głupio nie pytała U nas jest tesco, lidl, biedronka, koniec. Odpowiedz Link
ewitek01 Re: Stojak do choinki 21.12.07, 13:40 tam gdzie sprzedaja choinki maja tez stojaki; fajne - kute, metalowe Odpowiedz Link
marzeka1 Re: Stojak do choinki 21.12.07, 18:57 Kupiłam kiedyś w Biedronce, niedrogi, ale solidny, łatwo się osadza w nim drzewko i bez porblemu podlewa.Jeden z lepszych zakupów. Odpowiedz Link
mala21wrzesnia Re: Stojak do choinki 27.12.07, 23:14 Ja też kupiłam w Bierdonce - w tym roku. Ładny metalowy za 19,99 więc kwota mało wygórowana, a wcześniej oglądałam dziwne plasticzane za 3-krotność tej kwoty. Moja mama od lat trzyma choinkę w wiadrku oczywiśćie ładnie ubranym a w środku wiadra ma węgiel - bo on trzyma wodę nie żartuję.... Odpowiedz Link