iloneczka27 06.05.08, 16:10 poradzcie mi, dwoje dzieci i mam i oszaleje od ciaglego mycia (leciutko, zeby farby nie zedrzec) dlugopisow, kredek i brudnych sladow po paluchach. Poleccie jakies dobre farby do scian - ale w cenach rozsadnych bom na debecie) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asik_piotrusia Re: Zmywalna farba do ścian 06.05.08, 16:25 ja też mam małego nicponia, który smaruje ściany. u mnie sprawdza sie dekoral-szoruję, a kolor nie znika, nie blaknie. więc polecam Odpowiedz Link
foretka Re: Zmywalna farba do ścian 06.05.08, 19:34 Tez polecam Duluxa, mam w kuchni i u corki. Ale mam tez pytanie - ile dzieci maja lat. Moja corka niedlugo bedzie miala 4 lata i nigdy niczego nie pomazala a jest diablem wcielonym Kompletnie nieusluchana. Tylko ze jak byla mniejsza nie miala w zasiegu rak niczego do mazania. Jak chciala malowac, rysowac to dostawala kartki i sprzet. Potem byl chowany. Teraz ma w zasiegu reki swoje kredki ale wie, ze sluza jedynie do rysowania/malowania po kartkach. Moze poprostu schowaj? Pozdrawiam ~ foretka ~ mama Paulinki Zakątek Szczecińskich MaM__1% dla Mateuszka Wakacje 2008 Odpowiedz Link
iloneczka27 Re: Zmywalna farba do ścian 09.05.08, 15:59 corka ma dwa lata syn siedem. corka maluje czym sie da i po czym sie da (flamastry, szminki, kremy, plyny itp nawet po sobie. Poza tym, ze maluja to mieszkamy na wsi, dzieciaku unurane)) z dworu przychodza i myk reka na sciane. Slyszalam wlasnie o dekoralu, ze dobra farba koszt jej 5l to ok 60 zł, chcialabym jakis kolor rzucic bo teraz biale. mam pytanie czy ta farba nadaje sie rowniez do pomieszczen typu kuchnia? Odpowiedz Link
e.milia Re: Zmywalna farba do ścian 06.05.08, 21:11 W przypadku niektórych dzieci sprawdza się przyczepienie jakiegoś dużego brystolu do ściany i tym samym wydzielenie miejsca, w którym mogą sobie mazać i rysować do woli. Z przykazaniem, żeby reszty powierzchni nie ruszać, bo do malowania jest konkretnie ta jedna. Ewentualnie położenie czegoś takiego na podłodze (można przykleić taśmą klejącą do parkietu, potem nie bedzie śladu chyba... Jakoś dzieci tak mają, że wolą rysować po dużych powierzchniach niż po małej kartce A4 a nawet A3. Może zadziała. Odpowiedz Link
b-b1 Re: Zmywalna farba do ścian 06.05.08, 21:44 Dulux-ale nie jednowarstwowa, tylko normalna. Tą jednowarstwową w niektórych przypadkach równiez trzeba malowac dwa razy(chyba, że maluje fachowiec, albo ściana pod spodem bardzo jasna) i szkoda wydawać kasę.. Duluxa wycieram nawet gabeczką z zielonym cifem-czyli mocnym detergentem-nie blaknie.. Odpowiedz Link
verdeschi Re: Zmywalna farba do ścian 07.05.08, 07:30 Ja mam w przedpokoju Tikkurilę od 7 lat i jestem bardzo zadowolona. Rewelacyjnie się czyści. Ale ona chyba jest dość droga. Odpowiedz Link
gika_gkc Re: Zmywalna farba do ścian 07.05.08, 12:40 ja też polecam tikkurille - czego ja już z niej nie zmywałam w mojej ocenie dużo lepsza od duluxa Odpowiedz Link
agnieszkaaa6 Re: Zmywalna farba do ścian 09.05.08, 13:42 Ja też mam Duluxa i świetnie wszystko z niego można zmyć. Odpowiedz Link
jerrykot1 Re: Zmywalna farba do ścian 09.05.08, 16:07 tikurilla, beckers lub benjamin moore - farby co się zowie drogie, ale bardzo wydajne i w stu procentach zmywalne bez szkody dla zmywanych powierzchni... a swoją drogą - nie bardzo rozumiem, że dzieciaki mażą po wszystkim... Odpowiedz Link
asik_piotrusia Re: Zmywalna farba do ścian 09.05.08, 19:58 duluxa mamy w kuchni też i jestem zadowolona. Nad gazówką nie mam płytek i wszystko świetnie sie zmywa. Raz jeszcze polecam Odpowiedz Link