be.a 13.05.08, 19:51 pytanie jak w tytule dodam że z ciała dziecka po ospie Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wons-pantery Re: gencjana jak zmyć z ciała???? 13.05.08, 21:20 Normalnie zmywa się czystym spirytusem.Jeśli są strupki to można spróbować,ale jeśli "ziejąca rana" to radzę czekać aż samo zlezie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
verdeschi Re: gencjana jak zmyć z ciała???? 14.05.08, 09:17 Chyba zmywałam wodą utlenioną, nawiasem mówiąc plamy po farbie do włosów też. Odpowiedz Link
lookbill Re: gencjana jak zmyć z ciała???? 14.05.08, 11:01 Z wodą utlenioną po farbie to radzę uważać. Moja siostra jako nastolatka postanowiła sobie rozjaśnić wodą utlenioną malutkie pasemko na grzywce i to pasemko jej odpadło. Minęło od tamtej pory 10 lat i włosy w tym miejscu już nigdy nie odrosły. Szczęście, że to było naprawdę malutkie pasemko, więc tego nie widać- jeśli ktoś o tym nie wie. Odpowiedz Link
verdeschi Re: gencjana jak zmyć z ciała???? 20.05.08, 11:11 Ale ja mówię o plamach na skórze, nie na włosach. I zapewniam Cię że przez lata stosowania jeszcze nikomu nie odpadło Moja siostra farbuje sobie włosy co miesiąc i co miesiąc zmywa wodą utlenioną zapaćkaną skórę. Bez skutków ubocznych. Odpowiedz Link
kalisima A może ... 20.05.08, 01:28 zrobić peeling? Np. z cukru i mydła w płynie. Oczywiście po strupkach już ani śladu jak mniemam. Odpowiedz Link