ninkowamaminka 04.09.08, 17:03 Proszę o radę, jakie zlewozmywaki sprawdzają się najlepiej? Pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marzeka1 Re: Jaki zlew? 04.09.08, 17:48 Mam od niedawna srebrny, ale nie zupełnie gładki (na takim wszystko widać),a ale o fakturze lnu, jestem z niego zadowolona. Odpowiedz Link
edzia100 Re: Jaki zlew? 09.09.08, 11:12 ja też mam taki od roku i jest OK. czasem go myję jakimś mleczkiem czy domestosem, ale nie za często ;- mój jest prostokątny - jedna komora z ociekaczem wypuszczonym na szafkę. Odpowiedz Link
doti-beauty Re: Jaki zlew? 04.09.08, 18:44 Ja mam stalowy gładki i nigdy więcej tego nie powtórzę. Gdyby nie to, że się przeprowadzam to chyba bym go wymieniła bo utrzymanie go w jakim takim porządku wymaga wycierania do sucha po każdym kontakcie z wodą i przetarcia oliwą. Jeżeli się tego nie robi- wygląda obrzydliwie ze śladami po wodzie. Teraz myslę o keramzytowym i chętnie dowiem się czy to dobry pomysł? czy nie powstaja trudne do usunięcia plamy po kawie, herbacie, czerwonych owocach? Odpowiedz Link
siliana1 Re: Jaki zlew? 04.09.08, 19:04 kupilam bezowy w brazowe kropeczki. idealny, myje go na czuja, bo nic nie widac! Odpowiedz Link
gos85 Re: Jaki zlew? 04.09.08, 19:21 my mamy szafke ze zlewem od znajomych, zlew ma dwie komory ale korzystemy z jednej bo nad druga stoi suszarka.. kształt jest połkolowy i nie jest to dobre rozwiazanie bo jak sie myje duze rzeczy to sie rozlewa na blat. jest z takiego szarego kompozytu, jak sie zaniedba to na dnie sie robi szary osad i trzeba szorowac. mam zamiar kupic teraz metalowy prostokatny półtorak z ociekaczem. co myslicie? Odpowiedz Link
iwka2006 Re: Jaki zlew? 05.09.08, 07:00 Ja mam granitowy (może to kompozyt, nie znam się), kolor antracyt. Bardzo go polecam. Wcześniej miałam stalowy, matowy i zawsze wyglądał niechlujnie, trzeba też bylo go dobrze szorować, żeby się nie zrobił brązowy osad na dnie komory. Ten nowy jest o wiele praktyczniejszy w użyciu - myję go tylko płynem do mycia naczyń, a przez wiekszosć tygodnia tylko opłukuję wodą. Jeżeli masz miejsce to kup raczej taki z dwiema komorami i ociekaczem, jest najwygodniejszy. A i jeszcze jedno, tamten stary miał okrągłe komory i u mnie się one nie sprawdziły - za mało się w nich mieści. Odpowiedz Link
agatha-christie Re: Jaki zlew? 05.09.08, 08:03 Miałam poprzednio stalowy armonia decor o strukturze plastrów miodu, był świetny. Od 7 lat mam granitowy piaskowy (zawsze 1,5 komory z sitkiem plus ociekacz) też jest super. Odpowiedz Link
kreatywni Re: Jaki zlew? 05.09.08, 09:30 Ja mam ze stali nierdzewnej, okrągły, z Ikea. Nie trzeba żadnych cudów żeby utrzymać go w czystości. Wystarczy po myciu wypłukać bardzo gorącą wodą i nie zacieków. Odpowiedz Link
kreatywni Re: Jaki zlew? 05.09.08, 09:30 Taki: fotoforum.gazeta.pl/3,0,412840,2,194.html Odpowiedz Link
gabula777 Re: Jaki zlew? 06.09.08, 08:49 Mam stalowy, fakturowany Franke (3 lata) dwukomorowy, z tym, że jedna komora większa, druga mniejsza.Czyszczę stal- fixem raz w tygodniu i trzyma się dobrze.Lubię wygodę, sprawdza się super ta duża komora, nic mi sie nie rozlewa po blacie.Wcześniej miałam stalowy, satynowany, ale pełno rys na nim było i po pewnym czasie miał jakiś nalot nie do usunięcia jak po naparze z herbaty. Odpowiedz Link
czerwcowa.panienka Re: Jaki zlew? 08.09.08, 15:15 Witam szanowne WDPD. Zobaczyłam zlew kreatywni i rozumiem że zlew umiejsowiony jest w narożniku. Moje pytanie jest następujące, czy stojąc przodem przed zlewem wygodnie jest zmywać? blat z jednej i drugiej strony połączony jest skosem czy kątem prostym? Pozdrawiam Odpowiedz Link
kreatywni Re: Jaki zlew? 08.09.08, 17:22 Tak, zlew jest w narożniku. Odległość od zlewu do końca blatu jest taka sama jak przy zlewie nie w narożniku (tak jak miałam wcześniej) i zmywa się tak samo. Narożnik jest jakby wypukły. Dzięki temu jak robię coś przy zlewie to małż może korzystać z szafek obok, z jednej i drugiej strony. Dostępu nie ma tylko do tej pod zlewem, ale to oczywiste. Blat łączony jest pod kontem prostym jeśli obie mamy to samo na mysli Odpowiedz Link
shirley74 Re: Jaki zlew? 09.09.08, 10:58 Mam beżowy z pyragranitu firmy Pyramis, 2-komorowy z ociekaczem. I bardzo sobie chwalę, bo brudu i zacieków nie widać. Czyszczę Ajaxem żelem i raz na jakiś czas Domestosem - jak zajdzie sokiem z owoców czy innym syfem. Odpowiedz Link