Dodaj do ulubionych

farbowanie dywanu?

11.02.09, 22:27
Czy znacie jakis sposob na przefarbowanie dywanu? Wprowadzamy sie do teściów,
a na podłodze kawalerskiego pokoju mojego meza lezy niestety bardzo nowy dywan
w kolorze kompletnie niepasującym do mojej koncepcji nowego wystroju.
Tesciowie sa wspanialymi ludzmi, na pewno moglibysmy go wyniesc do piwnicy i
kupic nowy, ale nie chce im robic przykrosci.
Obserwuj wątek
    • joanka-r Re: Zapleśniała pizza z Tesco mi sie trafiła 11.02.09, 23:02
      a jak go przefarbujesz to sie nie obrazą , ja sie zniszczy? Wolałabym nie ryzykować.
      • izazdo hmmmm 12.02.09, 08:54
        Wlasnie dlatego szukam jakiegos sprawdzonego sposobu, chętnie firmy.

Jest niebieski i nie pasuje mi ani do kremowo-brązowego gabinetu, ani do
        biało-różowej sypialni. Sypialnia moglaby byc bialo-niebieska, ale roz jest na
        scianach, tymczasem a) tesc niedawno malował, żeby nam zrobić niespodzianke i
        przekonac nas do przeprowadzki, wiec nie wypada drugi raz go gonić b) sama nie
        pomaluje, bo jestem w 5 miesiacu ciazy i po pierwsze nie wolno mi wdychać farb,
        po drugie mam już + 10 kg, jestem wielka jak krowa i zlece z drabiny na bank.

uncertain
        • pitahaya1 Re: hmmmm 12.02.09, 13:36
          A może zaproś teściów na kawę i poproś, jako doświadczonych, o radę, jak tu dobrać dodatki, żeby wszystko pasowało. Może niechcący wyrwie im się, że ten dywan to coś nie bardzo...albo kolor ścian nie pasuje.

smile)
        • weisefrau Re: hmmmm 12.02.09, 20:07
          Niebieski z brązem i kremem to sam miód! Byle dobrać jeszcze kilka niebiesko -
          kremowych rzeczy, będzie grało i to lepiej niż u sąsiadów ( no chyba, ze to turkus)
          • izazdo Re: hmmmm 13.02.09, 00:00
            > Niebieski z brązem i kremem to sam miód! Byle dobrać jeszcze kilka niebiesko -
            > kremowych rzeczy, będzie grało i to lepiej niż u sąsiadów ( no chyba, ze to tur
            > kus)

turkus nie, ale ten brąz jest srakowatorudy i gryzie sie z zimnym niebieskim
            okrutnie sad Przemalowanie mebli chyba odpada, bo to okleina, a nie drewno.
            Sukcesywnie bedziemy rzecz jasna wszystkie meble wymieniac, ale teraz odkladamy
            na poród (znieczulenie, polozna, porod rodzinny, sala jedno- albo dwuosobowa,
            razem ok. 3000 nie liczac wyprawki i kosztow ciazy [zagrozona, tylko w tym
            miesiacu wydalam na nierefundowane badania i leki 900 zl]). A gdzies mieszkac
            trzeba, i tak na meble do sypialni wydamy minimum 3000 (rzecz jasna z ikei, bo
            na zadne inne nas nie stac). Sila rzeczy gabinet bedzie musial troche poczekac
            na piekny wystroj. Teraz kombinuje jak by tu zrobić żeby było jak najmożliwiej
            za jak najmniejsza kase. I tak przed nami jeszcze jeden gigaremont jak sprzedamy
            dzialke i bedziemy rozbudowywac ten dom - gabinet stanie się kuchnią, a
            sypialnia połową salonu, do tego dojdzie jeszcze jedna kondygnacja i poszerzenie
            w bok. Na razie musze cos wykombinowac tymczasowo - tak zeby i budzet nam sie
            dopial, i moje poczucie estetyki zbytnio nie cierpialo.
            • joanka-r Re: hmmmm 13.02.09, 21:07
              wyszło na to, teściowie chcieli dobrze a wyszło jak zwykle, czyli kicha. Nadgorliwi i tyle. Ja bym dywan zwinęła, delikatnie wytlumaczyła, ze kolor nie pasuje, i kupiła inny.
              • izazdo Re: hmmmm 13.02.09, 23:16
                > wyszło na to, teściowie chcieli dobrze a wyszło jak zwykle, czyli kicha. Nadgo
                > rliwi i tyle.

Coz, ich dom, ich kasa, ich wybor dywanu. My sie wprowadzamy dopiero teraz.
                Przed nasza decyzja o przeprowadzace kupili taki, jaki im sie podobal i pasowal
                do starego koloru scian.

> Ja bym dywan zwinęła, delikatnie wytlumaczyła, ze kolor nie pasuj
                > e, i kupiła inny.

Chyba tak wlasnie zrobie. Po prostu liczylam, ze moze ktos zna sposob/firme do
                farbowania dywanow.

dziekuje i znikam

I.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka