anna4327 06.03.09, 11:30 Dziewczyny czy macie w domu urządzenie "stop wilgoci"metylan ,pół roku po remoncie wyszła mała plama w kuchni koło okna i myslę o zakupie tego urządzenia.Sprawdza się? jak często zmienia się wkłady?Pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ice_t Re: Stop wilgoci -Metylan 07.03.09, 12:22 cześć, ja na swoim starym mieszkaniu używałam Metylana bo mieliśmy dośc dużą wilgoć. U mnie sie sprawdził, wchłaniał wodę. Jeśli chodzi o wydajnośc to tabletka wystarcza na około 1,5 miesiąca przy pomieszceniu 20 metrów kwadratowych. Z poczatku myslałam że lipa bo stał z tydzień a wody ani kropli w pojemniku ale woda zaczyna dopiero wpływac do pojemnika jak tabletka juz całkiem nasiąknie ) Odpowiedz Link
j0anna1 Re: Stop wilgoci -Metylan 07.03.09, 13:57 Ja kupiłam rodzicom Humistop na allegro - podobno się sprawdza, a cena dużo niższa niż Metylan. allegro.pl/search.php?sg=1&string=humistop Odpowiedz Link
majka.xxx Re: Stop wilgoci -Metylan 07.03.09, 20:25 Niestety ja nie mam pochlebnej opinii. Mieszkamy w anglii i tu poziom wilgoci jest wysoki. zakupilismy metylan zachwyceni reklama- jak zaparowane okna sie osuszja. Stal ok 3 tyg, pojemnik owszem wypelnil sie woda ale roznicy na oknach nie zauwazylam (choc stal na parapecie). Z opinii znajomych wiem ze duzo lepsze sa elektyryczne wersje pochlaniacza wilgoci jak np. DEHUMIDIFIER.htm" target="_blank">www.argos.co.uk/static/Product/partNumber/4250564/Trail/searchtext>DEHUMIDIFIER.htm sa dosc drogie, ale naprawde dzialaja. Na wilgoc juz widoczna, polecam spryskac miejsce SAVO sztukateria.abc24.pl/default.asp?kat=25441&pro=151104 dziala skutecznie i na dlugo. nie odbarwia kolorow a wilgoc znika kompletnie. powodzenia Odpowiedz Link