agava07 14.07.09, 17:57 Drogie to? Ktoś mi zachwalał kuchenkę, a konkretnie płytę gazową ze stali szczotkowanej, że łatwa do utrzymania w czystości, ale jakoś nie mogę namierzyć która firma to ma ? Pomocy ! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
misiowazona Re: Stal szczotkowana 16.07.09, 09:20 Sądzę, że chodzi o takie srebrne coś, co jak się dotknie niekoniecznie czyściutkim paluchem, to nie odnotuje śladów tegoż palucha.W Media Markcie są takie lodówki.Kosztują więcej niż ze zwykłej stali, ale wyglądają ładniej. Odpowiedz Link
verdeschi Re: Stal szczotkowana 17.07.09, 14:32 A mnie się wydaje że stal szczotkowana to jest taka jakby w prążki, a palcowanie nie ma tu nic do rzeczy. Moja siostra ma gładką lodówkę i się nie palcuje, a ja mam kosz z brabantii w tzw. stali FPP. One mają chyba po prostu jakaś dodatkowa powłokę. Cytuję: Nigdy więcej odcisków palców Matt Steel FPP - stal matowa nieprzyjmująca odcisków palców. Warstwa pokrywająca stal nie dopuszcza do pozostawiania smug, wolniej się kurzy, przez co długo pozwala utrzymać produkty w czystości i atrakcyjnym wyglądzie. Odpowiedz Link
agava07 Re: Stal szczotkowana 17.07.09, 15:01 Wydaje mi się, że stał szczotkowana to taka podrapana szczotą i polakierowana czymś tam na gładko i wtedy paluchów nie widać tak bardzo ani też śladów wody itd. Jest też stał ze specjalną powłoką, na której nie znać odcisków palców, które wszyscy zostawiamy niezależnie od stopnia czystości paluchów , ale to chyba co innego? Odpowiedz Link