k1234561 29.08.09, 06:49 Czy ktos używał tych proszków z Makro? www.kataloghoreca.makro.pl/artykuly-chemiczne_m98.html Czy to są autentyczne niemieckie proszki czy tylko zwykły polski Persil czy Ariel w większym opakowaniu? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maly9958 Re: Persil Profesional z Makro 30.08.09, 10:48 Powinien byc producent na opakowaniu polski badz niemiecki Odpowiedz Link
johana75 Re: Persil Profesional z Makro 30.08.09, 10:58 Moge ci tylko napisać ze nie widziałam u nas w DE takiego opakowania dla persilu. Przewaznie wygląda tak: www.real.de/wochenangebote_waschen_putzen.html?id=353&module__angebote_angebot=139237&module__angebote_showEntries=0&module__angebote_maxEntries=9 Są tez inne, ale nie takie jak w makro Odpowiedz Link
johana75 Re: Persil Profesional z Makro 30.08.09, 11:02 ps. ariel też ma inne opakowania. Może pomoze ci to że u nas nie podaje się wagi proszku na tej jakby powiedzieć przedniej stronie, tylko jaka jest ilość prań, ponieważ sa różnie skoncentrowane proszki i rózne dozowanie. Waga proszku jest zawsze na bocznej stronie opakowania. Poza tym nie widziałam tam napisów po niemiecku? Odpowiedz Link
martabg A ja u "nas" w DE widziałam 30.08.09, 12:38 W sieci Metro, czyli odpowiednik Makro. Są to produkty przemysłowe, sprzedawane tylko w dużych opakowaniach. Odpowiedz Link
martabg Na niemieckim ebayu też są 30.08.09, 12:47 shop.ebay.de/i.html?_nkw=persil+professional+&_cqr=true&_nkwusc=persil+professionals&_rdc =1 Czy to, że ktoś czegoś nie widział, nie znaczy, że tego nie ma;P Odpowiedz Link
martabg Re: Persil Profesional z Makro 30.08.09, 12:50 Tylko że to jakieś takie drogie się wydaje... Nie wiem, czym się różni od normalnych proszków, ale cenowo wychodzi drożej. Odpowiedz Link
johana75 Re: Persil Profesional z Makro 30.08.09, 18:14 Fajnie ze znalazłaś takie same opakowania, tylko z tym ze jak ja juz pisałam na niemieckich podana jest ilośc prań,a na tym polskim waga, więc nie wiadomo jakiej produkcji jest proszek. Odpowiedz Link
johana75 Re: Persil Profesional z Makro 30.08.09, 18:17 w sumie to na e-bay sa drogie te proszki, bo kupując 2 z Reala które sa na 75 prań czyli 150 razem zapłacimy 28euro, czyli dużo taniej. No chyba ze ten pofessional jest lepszy, nie wiem nie prałam w nim... Odpowiedz Link
k1234561 Re: Persil Profesional z Makro 30.08.09, 21:32 Czyli wychodzi na to,że to zwykły polski Persil,na licencji Henkela,tylko,że w większych opakowaniach.Pytanie tylko,czy może lepiej pierze,w związku z tym ,że jest przeznaczony do hoteli,restauracji itp.Myślałam,że któraś już go wypróbowała.No w każdym razie jak ktoś będzie coś wiedział o skuteczności tego proszku to proszę o info. Odpowiedz Link
martabg Re: Persil Profesional z Makro 30.08.09, 21:39 Kilkakrotnie widziałam go w promocji, ale ciągle była dla mnie za drogi, jak już pisała poprzedniczka, podobną ilość prań można mieć za mniej niż 30E... Nie wiem, czy ten proszek pierze "lepiej". Kupuję niemiecki Persil i on pierze dobrze, nie wiem więc, w czym mógłby być ten lepszy, bo wydajność taka sama itp... Odpowiedz Link
johana75 Re: Persil Profesional z Makro 31.08.09, 15:19 Może trzeba by było porównać skład proszków. Chociaż ja akurat się na tym nie znam. Na niemieckim pisze ze usuwa tłuszcz od 30 st.C czego normalny Persil nie da rady. Odpowiedz Link
johana75 Re: Persil Profesional z Makro 31.08.09, 15:25 ps. pisze ze usuwa tłuszcz i odplamia ale nie podają od jakiej temp. za to ze od 40st.C pranie jest higienicznie czyste przez co rozumiem ze zabija bakterie i wirusy...czy się mylę? Odpowiedz Link
limonka_01 Re: Persil Profesional z Makro 31.08.09, 22:16 k1234561 napisała: > Czy to są autentyczne niemieckie proszki czy tylko zwykły polski > Persil czy Ariel w większym opakowaniu? Na etykiecie nie dopatrzyłam się miejsca wyprodukowania. Natomiast na podstawie instrukcji napisanych w większości w językach słowiańskich można przypuszczać, że jest to produkt skierowny na rynki Europy środkowo-wschodniej, a nie na niemiecki. Odpowiedz Link