czarnygrom333 24.10.09, 16:32 Po upadku USA moralnym finansowym Rosja zajmuje pomalu inne kraje jak za czasow Kraju Rad.''''''''''''' Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hubert100 Re: Wielka Rosja zajmuje swiat 24.10.09, 16:56 Bardzo dobrze. Ja mam miejsce dla nich w "raju" Ameryki Srodkowej. Znajomy buduje tam 3000 domow. Kupcy z US i nawet z Kanady "wysiadaja".Moje zadanie jest zorganizowanie sieci promocyjnej w Europie Wschodniej i przedewszystkiem w Rosji.W Rosji sa pieniadze. Zobaczylem dom 700m2 w Moskwie do wynajecia. Rent $30000 US na miesiac. Uch..... Odpowiedz Link Zgłoś
swinia_spigelmana Rosja odrzuca zachodnie zdobycze cywilizacji! 24.10.09, 17:16 " Advertising Fast Food and Cola to Children To Be Banned in Russia" jesl iRosja tak sama z siebie (jak kura) odrzuci zachodni model cywilizacji, zachodnie super technoligie to skazuje przyszle pokolenia na straszne meczarnie. Na cale szczescie w Polsce technoligie z zachodu naplywaja: wpierw coca-cola i mcdonald. Potem pizza hut a ostnaio gurger king. Technologicznie wic dystansujemy zacofana Rosje. english.pravda.ru/business/companies/22-10-2009/110067-fast_food-0 Odpowiedz Link Zgłoś
hubert100 Re: Rosja odrzuca zachodnie zdobycze cywilizacji! 24.10.09, 17:25 Gdzies trzeba sprzedac. Tutaj tez wywalili automaty z Coca cola ze szkol.Tak samo z papierosami. Najwieksze pieniadze robia teraz za sprzedazy poza US i Kanada.Jak tam w Polsce? Pala,pala???? Odpowiedz Link Zgłoś
swinia_spigelmana dlateg oteraz tak sie podniecamy Azja i Afryka 24.10.09, 17:34 sa tam bowiem kraje, w ktore nadal mozna ladowac tytun, wode + hamburgery. Do co palenie w Poslce - dla palacyz smutno bo EU chce sie w ogole pzobyc palenie . Pewno niedlugo w domu tez nie bedzie wolno bo inaczej do pierdla. W ramach tolerancji i demorkacji. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnygrom333 Re: dlateg oteraz tak sie podniecamy Azja i Afryk 24.10.09, 18:38 Ja ostatnio pale papierosy Indianskie produkowane w rezerwatch sa o polowe tansze i zdrowe robione z lisci kapusty i roznych otrembow. Macie racje w Rosji sa pieniadze a w USA karty plastikowe nabite do granic wytrzymalosci. Odpowiedz Link Zgłoś
hubert100 Re: dlateg oteraz tak sie podniecamy Azja i Afryk 24.10.09, 18:51 W Londynie Rosjanie kupuja domy placac po wiele milionow. Po jaka cholere? W tym smierdzacym, deszczowym, mglistym i zimnym (do szpiku kosci) miejscu. Sa miejsca ze za cene takiego domu w Londynie kupisz 50.Klimat super, okolice super, ludzie normalni...Pura Vida (Pure Life) Odpowiedz Link Zgłoś
czarnygrom333 Re: dlateg oteraz tak sie podniecamy Azja i Afryk 24.10.09, 18:57 Zapewne maja w tym swoj cel przeciez i tak w Angli 80% ludzi mieszka w domach dla ubogich,Rosjanie chca zeby Anglicy byli dla nich sluzacymi. Odpowiedz Link Zgłoś
de_oakville A wielka Brazylia cieszy sie tym, co ma 25.10.09, 11:28 I nie chce zajmowac swiata. en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_population 1 China 1,333,720,000 2 India 1,171,610,000 3 United States 307,784,000 4 Indonesia 229,965,000 5 Brazil 192,049,000 6 Pakistan 167,778,000 7 Bangladesh 162,221,000 8 Nigeria 154,729,000 9 Russia 141,881,000 10 Japan 127,540,000 11 Mexico 107,550,697 Odpowiedz Link Zgłoś
de_oakville Re: A wielka Brazylia cieszy sie tym, co ma 25.10.09, 11:42 tnij.org/nie_rakiety Odpowiedz Link Zgłoś
hubert100 Re: A wielka Brazylia cieszy sie tym, co ma 27.10.09, 00:10 Te "rakiety" celuja tez w bestiality..... Odpowiedz Link Zgłoś
hubert100 Re: A wielka Brazylia cieszy sie tym, co ma 27.10.09, 00:07 GB zajela swiat raz ale juz wiecej nie zajmie i te Grate zamienilo sie w Small... Odpowiedz Link Zgłoś
de_oakville Re: A wielka Brazylia cieszy sie tym, co ma 27.10.09, 12:40 Wielka Brytania okazala sie dopiero naprawde wielka, kiedy zrozumiala, ze czasy kolonializmu naleza juz do przeszlosci i umiala z twarza z "wielkiej" przemienic sie w "mala" ("Mala" Dania rowniez rzadzila kiedys cala Skandynawia wraz z okolica - Grenlania, Wyspy Owcze, duza czesc Anglii, tzw. "Danelaw" - Rugby, Derby itd.). Ogromna wiekszosc bylych kolonii brytyjskich w sposob bezkrwawy uzyskiwala po II WS niepodleglosc, jedna po drugiej, a gubernator brytyjski wyjezdzal z honorami, uroczyscie spuszczano "Union Jack" z masztu i wciagano flage nowego niepodleglego panstwa przy odegraniu hymnow. I niektore byle kolonie swietnie sobie potem poradzily (np. Singapur), podczas gdy inne do dzis bardziej kuleja niz w czasach kolonialnych (Zimbabwe). Francja natomiast trzymala sie swoich dawnych kolonii jak "tonacy brzytwy" wdajac sie w krwawe wojny w Algerii (film "Bitwa o Algier" z lat 60-tych, bardzo ciekawy), w Indochinach i w czarnej Afryce. A opuscic te kolonie musieli sie w koncu i tak. I mysle, ze rowniez Rosja w zmienionych nowych czasach powinna sie starac byc raczej Wielka Szwajcaria lub "Polnocna Brazylia" niz marzyc o czyms podobnym od dawnego Imperium Otomanskiego (bo historycy bardziej ukazuja podobienstwa pomiedzy dawnego Imperium Rosyjskim a Imperium Otomanskim niz Imperium Brytyjskim). Odpowiedz Link Zgłoś
de_oakville Re: A wielka Brazylia cieszy sie tym, co ma 27.10.09, 17:53 Oczywiscie sprawa nie jest az taka prosta. Wielka Brytania tak postepowala nie tyle dlatego, ze byla "dobra", tylko dlatego, ze byla rozsadna. Francuzi bardzo inwestowali w swoich koloniach, bo chcieli upodobnic je z wygladu do Francji, a z ich mieszkancow zrobic Francuzow (Murzyni z bylych kolonii francuskich mowia swietnie po francusku, natomiast Murzyni z bylych kolonii angielskich mowia swoim angielskim, trudno zrozumialym np. dla absolwenta Oxfordu). Anglicy chcieli w kolonie wlozyc jak najmniej pieniedzy, a jak nawiecej wyciagnac. Kto dawniej odwiedzal stolice kolonii francuskich (Dakar, Abidjan, Conakry itp.) zachwycal sie bulwarami jak w Paryzu, a stolice bylych kolonii angielskicj mialy za to przewaznie zabudowania fabryczne, mniej pociagajace niz robotnicze dzielnice Manchesteru lub Glasgow. Odpowiedz Link Zgłoś
swinia_spigelmana indianskei papierosy? noo o antysemityzm cie nie p 25.10.09, 12:50 jak mogls po skandalu z wodzem. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnygrom333 Re: indianskei papierosy? noo o antysemityzm cie 26.10.09, 23:25 Skandal czy nie skandal cena sie liczy i jakosc Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Re: indianskei papierosy? noo o antysemityzm cie 27.10.09, 00:13 Grom, wejdz w "Polityka i Gospodarka". Zobaczysz tam ciekawe forum. Odpowiedz Link Zgłoś
swinia_spigelmana Re: indianskei papierosy? noo o antysemityzm cie 27.10.09, 01:41 swiblowo napisała: > Grom, wejdz w "Polityka i Gospodarka". > Zobaczysz tam ciekawe forum. swiblowo streszczenie streszczenie - bo nie wiem co myslec Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Re: indianskei papierosy? noo o antysemityzm cie 27.10.09, 22:57 swinia_spigelmana napisał: > swiblowo streszczenie streszczenie - bo nie wiem co myslec ------------------ Jakie streszczenie? Odpowiedz Link Zgłoś
swinia_spigelmana Re: indianskei papierosy? noo o antysemityzm cie 28.10.09, 21:39 swiblowo napisała: > swinia_spigelmana napisał: > > swiblowo streszczenie streszczenie - bo nie wiem co myslec > ------------------ > Jakie streszczenie? no jak to jakie? co ciekawegto na owym forum. W koncu nastajszcza swinia nie ma az tyel czase zeby w kazdy zakatek michnika zagladac bez rkeawiczek latexowych. Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Re: indianskei papierosy? noo o antysemityzm cie 28.10.09, 23:14 Ja sie na forum relaksuje, a nie streszczenia pisze. Ale ok. Forum zalozyl tomxp. Nie ma tam zadnego wpisu. z privetem! - swiblowo. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnygrom333 Re: indianskei papierosy? noo o antysemityzm cie 27.10.09, 01:55 Swiblowo wejde nogamido przodu dziekuje za typ. Odpowiedz Link Zgłoś
johnny-kalesony A zaraz za Rosją ... 27.10.09, 13:34 A zaraz za Rosją czai się wielkie Zimbabwe. Pozdrawiam Keep Rockin' Odpowiedz Link Zgłoś
hubert100 Re: A zaraz za Rosją ... 27.10.09, 18:03 Ten zajmie swiat co ma rope i...kalesony dailyreckoning.com/the-truth-about-energy/ Odpowiedz Link Zgłoś
hubert100 Re: A zaraz za Rosją ... 27.10.09, 21:21 Zainwestowali 300 milionow a chcieli wyciagnac 5 miljardow. He,he, po takie interesy to niech lepiej jada do Polski... www.thestreet.com/story/10617646/1/us-mining-company-says-mine-seized-in-venezuela.html Odpowiedz Link Zgłoś
facettt Ale niechze wezmie ze soba taka np. Nigerie, co? 27.10.09, 22:49 Bo ta tez ma rope i gaz, a ludzi juz wiecej, niz Rosja :) Odpowiedz Link Zgłoś
hubert100 Re: Ale niechze wezmie ze soba taka np. Nigerie, 27.10.09, 23:15 Nigerie to juz "biora" Chiny. Pozostaje jednak tylko Polska, Chinczycy niezainteresowani...... Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Re: Ale niechze wezmie ze soba taka np. Nigerie, 27.10.09, 23:33 hubert100 napisał: > Nigerie to juz "biora" Chiny. Pozostaje jednak tylko Polska, Chinczycy > niezainteresowani...... ----------------------------- No nie wiem, Hubert. Moze i zainteresowani. Tylko najpierw musza przejsc Rosje. A temu niektorzy forumowicze kibicuja. Chca sprawdzic jak rosnie bambus w dupie, czy jak? Odpowiedz Link Zgłoś
hubert100 Re: Ale niechze wezmie ze soba taka np. Nigerie, 27.10.09, 23:52 Chiny podpisuja wielomiljardowe olejowe i gazowe kontrakty z Nigeria.Juz wierca, buduja rurociagi,drogi, od czasu do czasu jakis maly szpital lub szkole aby czarni ich wiecej lubili. A na tych notorycznych co i tak nie lubia to maja chinskich zolnierzy w Nigerii co pilnuja aby roboty przy ropie szly dobrze..Wsadzili "bambusa do dupy" ale USA. To wszystko....PS. Z ta Polska to zart. Co tam Chiny maja szukac? Nawet ryz nie rosnie... Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Re: Ale niechze wezmie ze soba taka np. Nigerie, 28.10.09, 00:24 hubert100 napisał: Co tam Chiny maja szukac? Nawet ryz nie rosnie... ----------------- Hahahaaa!!! No tak. Ot i cala kartinka. Szkoda wlasciwie. Milo by bylo popatrzec jak ci, co wroza Ruskim, sami sobie "prawia brzytwa oczy", aby uniknac bambusa... Cos tam pisales, ze palisz drewnem. A niedzwiedzie Ci pod okna nie podchodza? Bo niektorzy znajomi to nie chca do Moskwy przyjechac ze strachu przed nimi...heheee!!! Odpowiedz Link Zgłoś
hubert100 Re: Ale niechze wezmie ze soba taka np. Nigerie, 28.10.09, 03:57 Mialem niedzwiedzice z dwoma malymi. Jak byl tu pozar lasu to duzo zwierzat zeszlo w doline.Przez tydzien przychodzila czarna niedzwiedzica kazdego wieczora a rano szla do lasu. Rozwalila mnie cala sciane komurki gdzie trzymalem stary chleb dla kur. Nie moglem ja przepedzic. Strzelac nie moglem bo te 2 male. Raz jak siedziala na komurce to przywalilem jej klockiem hamulcowym prosto miedzy oczy. Czlowiekowi to by sie czaszka rozpadla a ta tylko potrzasnela lbem i nic. W koncu ktoregos tam dnia przestraszyla sie psa i wlazla na wysoki swierk na czubek a te dwa male za nia, Ustawilem radio pod drzewem i wlaczylem jej glosno murzynski rap musik. Mysle, moze nerwowo nie wytrzyma. Siedziala 20 godzin, szczala na ziemie z wysoka. Male chcialy schodzic ale pies szalal tak ze szybko wlazily z powrotem. W koncu chyba o 3 rano mialem dosyc i poszedlem do domu zabierajac psa. Rano juz jej nie bylo i wiecej sie nie pokazala. I niech tu ktos powie ze Rap to muzyka do niczego... Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Re: Ale niechze wezmie ze soba taka np. Nigerie, 28.10.09, 11:01 Hahaaa!!! Bardzo fajna historia, Hubert! pozdrawiamy! Odpowiedz Link Zgłoś
hubert100 Re: Ale niechze wezmie ze soba taka np. Nigerie, 28.10.09, 14:33 Widze ze jest zainteresowanie, tak ze moze dokoncze. W polowie tego wszystkiego znajomy zaproponowal mnie rakietnice zrobiona na niedzwiedzie. Leci po prostu ogien co zapala futro, niedzwiedz panikuje, ucieka ,gasi lapami itd.Mysle, trzeba sprobowac. Raz jak ten niedzwiedz wlazl tak do polowy drzewa i przygladal sie strzelilem z daleka. Nigdy z rakietnicy nie strzelalem a to leci dobrym lukiem. Przelecialo nad niedzwiedziem, polecialo ze 100m w dzrzewo. Igly zapalily sie momentalnie. Wszyscy zesmy zpanikowali lacznie ze siasiadami. Dopiero co ugasili ten pozar lasu co spalil 280 domow. W 10 minut byla straz pozarna i ugasili ogien.Myslalem ze zaplace za to ale rachunku nie przyslali... Odpowiedz Link Zgłoś
hubert100 Re: Ale niechze wezmie ze soba taka np. Nigerie, 28.10.09, 14:35 Po tym strzale niedzwiedz szybko wlazl na czubek i przygladaal sie z wysoka na ten caly "cyrk" Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Re: Ale niechze wezmie ze soba taka np. Nigerie, 28.10.09, 16:30 I miejsce za opowiesc!!! Przynajmniej juz wiesz jak leci pocisk z rakietnicy, heheheee!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
hubert100 Re: Ale niechze wezmie ze soba taka np. Nigerie, 28.10.09, 21:42 Nigdy nie zawadzi wiedziec cos wiecej. Moze sie przydac.... Odpowiedz Link Zgłoś
czarnygrom333 Re: Ale niechze wezmie ze soba taka np. Nigerie, 28.10.09, 23:01 Hubert100 wspolczuje ja prowadzilem wojne z racconami w moim garazu,zostawilem okono otwarte wlazly do srodka samochodu i wygryzly mi dziure w siedzeniu.Walilem w nie kijem za cholere nie chcialy wyjsc pozniej otworzylem wode z goraca woda lalem 3 godziny uciekly garaz wygladal ja po spaleniu. Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Re: Ale niechze wezmie ze soba taka np. Nigerie, 28.10.09, 23:16 Fajne macie "spotkania z natura". My tu w Moscow, tylko szczury. Odpowiedz Link Zgłoś
hubert100 Re: Ale niechze wezmie ze soba taka np. Nigerie, 29.10.09, 00:29 To ty mieszkasz w Moskwie? Moze przyjade nastepnego lata.Taki znajomy Kanadyjczyk buduje na Costa Rice teraz 3000 domow, jak male miasteczko, beda sklepy, szkola, restauracje,szpital. Obok rzad buduje nowe miedzynarodowe lotnisko. To wszystko dla emerytow i nie dla emerytow z Canady, US i EU. Tu emeryt za $1500 na miesiac jakos przezyje. Na Costa Ryce zyje "jak krol".Chcemy zrobic seminaria i promocje w Polnocnej Europie i oczywiscie w Moskwie i St. Petersburg. Dla wielu z Rosji kupic taka wakacyjna posiedlosc na Costa Ryce to tak jak kupic namiot dla mnie.Wlasnie widzialem dom 700m2 do wynajecia w Moskwie za......$US 30000 na miesiac. Za to co zaplaci przez rok za ten dom to w Costa Rice kupi luksusowa posiadlosc z basenem na 1 akrze. Bedziemy potrzebowali reprezentanta na Rosje. Nie wiem jak go znalezc, kontaktow na razie nie mam. Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Re: Ale niechze wezmie ze soba taka np. Nigerie, 29.10.09, 01:09 hubert100 napisał: > To ty mieszkasz w Moskwie? --------------------------------- No. To zadna nowosc. Jak pisales o "Nowych Veszkach" to ja wiem, gdzie to jest. Z tym domem za 30 kawalkow to sie tak nie podniecaj. Znam ludzi, ktorzy mieszkania za 33 tys $ wynajmuja.- za miesiac. Co prawda poklocilismy sie ostatnio z nimi. Ale zupelnie obiektywnie : jako partnerow w agitacji Ruskich do zakupu ich nie polecam. Chociaz wsrod nich byliby moze klienci. Jesli ten Ed mowi na jewrycie to sie dogadaja. Tylko prowizje -budz zdarow- bedzie musial odpalic. Dom do wynajecia. Nie znaczy, ze latwo pojdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
hubert100 Re: Ale niechze wezmie ze soba taka np. Nigerie, 29.10.09, 05:03 Oczywiscie prowizja musi byc bo jak to mowia " za darmo to nawet ci w morde nie dadza". Trzeba sobie zaslozyc. Kto to ci ludzie co maja takie pieniadze? A czy jest w Rosji tak zwana " klasa srednia". Cos czytalem ze powstawala ale jak sie ten kryzys zaczal to sie i skonczyla????? Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Re: Ale niechze wezmie ze soba taka np. Nigerie, 29.10.09, 09:41 hubert100 napisał: Kto to ci ludzie co maja takie pieniadze? ------------------------------------------- Ty zatraciles zdolnosc czytania ze zrozumieniem? To ci, ktorzy wyszli z Egiptu i smazyli szaszlyki na gorze Syjon. Od tej pory ci "piknikowcy" tak i blakaja sie po krajach i kontynentach. A czy > jest w Rosji tak zwana " klasa srednia". Cos czytalem ze powstawala ale jak sie > ten kryzys zaczal to sie i skonczyla????? -------------------------------------------------- No coz. Z tego co mowili w TV, to wlasnie ci wynajmujacy mieszkania za 33 tys.$ sa klasa srednia. Odpowiedz Link Zgłoś
swinia_spigelmana aaaa gorale? racja 29.10.09, 12:14 gorale wiedzielm ze mowisz o goralach Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Re: aaaa gorale? racja 30.10.09, 18:20 Hahahaa!!! Tak! Mam do nich slabosc. Goraaluuu, czy Ci nie zal ?? Odpowiedz Link Zgłoś
hubert100 Re: Ale niechze wezmie ze soba taka np. Nigerie, 29.10.09, 14:36 OK. Potwierdziles to co przypuszczalem. A taki byl krzyk ze Rosja taka "zla". Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Re: Ale niechze wezmie ze soba taka np. Nigerie, 29.10.09, 23:02 hubert100 napisał: A taki byl krzyk ze Rosja taka "zla". ------------------------------------------ Hahahaaa!!! Kraina mlekiem i miodem plynaca to nie jest. Poza tym owa klasa sednia, o ktorej ponizej, zaiwestowala sporo w zach. Europie - Wlochy, Hiszpania, jesli wierzyc mediom na poludniu Francji ruszyla lub rusza b. duza inwestycja, a takze Floryda. Poza tym, to dosc wymagajaca klasa. Zeby Ed ja skusil lub w ogole zainteresowal musi przygotowac naprawde DOBRY PROJEKT. Nie jest powiedziane, ze co dobre dla Eda, dobre okaze sie dla nich. np. -co z pobytem? -podatki? na miejscu, przy sprzedazy, przy wynajmie itd. pytan bedzie 100. Odpowiedz Link Zgłoś
hubert100 Re: Ale niechze wezmie ze soba taka np. Nigerie, 30.10.09, 00:17 Rosyjska mafia juz sie usadowila w tamtych okolicach dobrze.... Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Re: Ale niechze wezmie ze soba taka np. Nigerie, 30.10.09, 00:29 Chcesz powiedziec, ze szlak przetarty jest? Odpowiedz Link Zgłoś
hubert100 Re: Ale niechze wezmie ze soba taka np. Nigerie, 30.10.09, 03:57 Ha,ha,ha dobre. Czym wiecej z Rosji tym lepiej.Mozna to tez w taki sposoob ujac.... Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Re: Ale niechze wezmie ze soba taka np. Nigerie, 30.10.09, 04:12 hubert100 napisał: Czym wiecej z Rosji tym lepiej.Mozna to tez w taki sposoob ujac ---------------------------------------------------------------- Mozna. Zalezy czego wiecej. Zeby sie potem nie odbilo jak przyslowiowa oranzada z Pierwszej Komunii Sw. Ci, co mieszkanie wynajmuja za 33 kawalki, wlasciciela prosto zajebali. Oprocz tego, ze remont byl calkowicie "pod wynajmujacych" zrobiony, potem jeszcze wymieniali kible, bo nie wiem...niewygodne widocznie byly. Szafy w garderobie zajebiste - wszystko na koszt wlasciciela mieszkania. O takich drobnostkach, jak marmury w lazienkach i kuchni to juz nawet wspominac nie warto. Odpowiedz Link Zgłoś
hubert100 Re: Ale niechze wezmie ze soba taka np. Nigerie, 30.10.09, 04:20 Jest taki Wloch w Alejuera kolo San Jose co wybudowal apartament z 16 mieszkan. On tam juz mieszka z 35 lat w Costa Ryce. Chcial to sprzedac. Problem jest taki ze to jest wsrod tych miejscowych i jest troche dziadostwa dookola. Oglaszal wszedzie. W koncu dostal email ze Szwajcarii od jakis Rosjan. Zaoferowali sie zaplacic to co chcial ale kupno mialo wygladac tak ze zjawi sie facet z walizka powiazanych w bundle banknotow US $.Wloch byl zadowolony za dobry kupiec mu sie trafil tylko myslal jak te banknoty poupychac....Nie wiem jak to sie skonczylo bo wyjechalem. Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Re: Ale niechze wezmie ze soba taka np. Nigerie, 30.10.09, 05:08 Bozeeeee.... ...od Rosjan ze Szwajcarii..., no prosze Cie... Nie ma zadnych Rosjan w Szwajcarii. Co Oni by tam robili? Uciekali przed rewolucja z kuferkiem ze zlotem? To ruskojezyczni. A to wielka roznica. Jakie mieli paszporty, oprocz rosyjskiego? - podstawowe pytanie. Pisali tez, ze to Rosjanie beda budowac na Lazurowym Wybrzezu kurort. Ja tam spotykam Rosjan tylko w roli kierowcow, nian do dzieci i kucharek. I co? Oni w drug przybyli do Wlocha ze Szwajcarii i z walizka kasy? Skad ja wzieli??!! To Zydzi, Hubert. Ci od tego drogiego mieszkania, tez w Szwajcarii czasem koczuja, heheee!!! Na przyklad teraz - bo prokurator chce z nimi pogadac. Ciekawe o czym? Odpowiedz Link Zgłoś
hubert100 Re: Ale niechze wezmie ze soba taka np. Nigerie, 30.10.09, 05:21 Moze ta gotowka byla ze sprzedarzy narkotykow z Afganistanu?? Ten interes tam sie rozkreca coraz lepiej... Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Re: Ale niechze wezmie ze soba taka np. Nigerie, 30.10.09, 05:26 Watpie. Raczej ze sprzedazy diamentow z Czarnego Kontynentu, lub z posrednictwa -czytaj: z pomocy takim jak Ed. Odpowiedz Link Zgłoś
hubert100 Re: Ale niechze wezmie ze soba taka np. Nigerie, 30.10.09, 07:58 Jakie szanse sprzedazy ma taki dom? 20km za Petersburgiem, zrobiony w fabryce zlozony na miejscu, drewniany w srodku nic specialnego. www.planetproperty.de/en/real-estate-for-sale/russia/15875.html Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Re: Ale niechze wezmie ze soba taka np. Nigerie, 30.10.09, 18:16 Zadnych. -moim zdaniem. Za 600tys euro masz murowany, sciany na 2 cegly. Mamy do sprzedania murowany, na zewnatrz klinkier, jednopietrowy, garaz wolnostojacy na 2 samochody - tez murowany, tez klinkier, dzialka 600m.kw, prad, gaz pod domem, 30 km od centrum Moskwy, 6 km od MKAD kierunek zachodni. Za 150 tys euro nie idzie. Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Re: Ale niechze wezmie ze soba taka np. Nigerie, 30.10.09, 18:19 Acha! W srodku do wykonczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
hubert100 Re: Ale niechze wezmie ze soba taka np. Nigerie, 30.10.09, 19:02 Dziekuje. Ale dali zada ta finska firma. Mowilem im ze domy s dykty a raczej z plyty pazdzierzowej to buduje sie tu w Kanadzie i USA. Te ich domy to by byly "super jakosci" tutaj bo takie buble odwalaja ze sie w pale nie miesci. Jeden tu kupil w srodku miasta stary dom 40 lat to jest tak jak 80 letni dziad. Byla tam maszyna do zmywania.Mial problemy z odplywem wody. Zaczelismy sprawdzac. Okazalo sie ze odplyw nie szedl do kanalizacji a byla rurka zakopana troche w ziemi i wychodzila na trawe z tylu domu. A taka jest izolacja ze jak jest -10 C to gazowy piec nigdy sie nie wylacza.Ci Finowie to lepsze woly. Naucza sie w koncu ale musza dostac dobrze po dupie. Ten glowny boss powiedzial: Koncentrujemy sie na Moskwie i Petersburgu bo mieszka tam miliony ludzi, maja coraz wiecej pieniedzy i napewno beda woleli mieszkac w wolnostojacych domkach jednorodzinnych dookola miast.Myslal chyba ze Rosja to juz Hameryka. PS. W Hameryce teraz co 77 sekund idzie dom "pod mlotek" a "wlasciciele" na ulice lub do namiotu... Odpowiedz Link Zgłoś
hubert100 Re: Ale niechze wezmie ze soba taka np. Nigerie, 31.10.09, 07:20 A na ulicy czekaja ze strzykawka aby czasem juz wiecej sie nie "zeswinil", Ci "obroncy spoleczenstwa" zapowiedzieli ze bardzo obawiaja sie o zdrowie tych wszystkich bezdomnych lezacych na backlinenach i na chodnikach. Aby ich ratowac to chodza pielegniarki i wala im te szczepionki na ulicach. Taki na dragach lub na gazie to nawet nie wie ze dostal.... Odpowiedz Link Zgłoś
hubert100 Re: Ale niechze wezmie ze soba taka np. Nigerie, 29.10.09, 00:09 Rakuny to ja mam tu caly czas, jak zapomne zamknac kury to zaraz jedna lub dwie zagryzie a najlepiej to lubi wnetrznosci to przysmak. Mam klatke i lapie od czasu do czasu. Jednego pies zapedzil do takiej wneki, przytejpowalem dlugi noz na koniec kija i zadzgalem gada, zjadly go kojoty.Przez dzien siedzi i spi na drzewie a w nocy buszuje.Ucieka jak ma miejsce ale jak bys go postawil bez wyjscia to cie zaatakuje.W takim wypadku atak psa to fraszka. Uwazaj na nie. Moga tez miec wscieklizne... Odpowiedz Link Zgłoś
czarnygrom333 Re: a mala USA polepnia harakiri 28.10.09, 23:02 Cosik sie tobie pomylilo USA juz nie istnieje,wysprzedali wszystko a teraz beda bankrutowac.Tylko gdzie ta forsa poleciala? Odpowiedz Link Zgłoś
facettt A kiedy Chiny zajma Wladywostok i Syberie? :) 28.10.09, 15:00 forum.gazeta.pl/forum/w,50,100615840,100615840,Czy_Chinczycy_przejma_Wladywostok.html Odpowiedz Link Zgłoś
hubert100 Welcome to Canada 28.10.09, 15:16 forum.gazeta.pl/forum/w,50,100615840,102204958,Re_Czy_Chinczycy_przejma_Wladywostok.html Odpowiedz Link Zgłoś
czarnygrom333 Re: Welcome to Canada 03.11.09, 00:10 Masz racje sprowadzic wiecej Chinczykow to miasta oczyszcza z bezpanskich psow i kotow. Odpowiedz Link Zgłoś
hubert100 Re: Welcome to Canada 04.11.09, 16:02 Napoleon powiedzial: Chinski smok spi, lepiej go nie ruszac.Ta zaraza kapitalistyczna ruszyla aby troche jeszcze pieniedzy zarobic.Nie tylko psy i koty ale i nas tez zezra.... Odpowiedz Link Zgłoś
przyjacielameryki Re: Wielka Rosja zajmuje swiat 04.11.09, 16:21 O czym Ty majaczysz????? Wielka Rosja????? - chyba obszarowo i na tym jej wielkość się kończy. Zresztą i tak zajmuje za duży obszar - nie potrafi go zagospodarować tylko nieprzytomnie eksploatuje i niszczy. Społeczność międzynarodowa powinna coś z tym zrobić.!!!!! Gdzie są zieloni, ekolodzy itp.????? Odpowiedz Link Zgłoś
hubert100 Re: Wielka Rosja zajmuje swiat 04.11.09, 16:59 Przynajmiej przyjacielu nie robil bys z siebie posmiewiska z ta twoja slawetna "spolecznoscia miedzynarodowa"...Zajmij sie Polska i trzymaj ta "spolecznosc miedzynarodowa" z daleko bo z was "sciagna portki". Odpowiedz Link Zgłoś
hubert100 Re: Wielka Rosja zajmuje swiat 04.11.09, 17:08 Miedzynarodowa spolecznosc przyjacielu robi kolaps. Beda sie miotac i kasac.Polska to jest jak owca na polu miedzy wilkami... news.goldseek.com/BullionVault/1257343842.php Odpowiedz Link Zgłoś
habeas_corpus Re: Wielka Rosja zajmuje swiat 06.11.09, 10:31 Wyjeżdżając kawałeczek poza Moskwę lub St. Petersburg, a "kawałeczek" w realiach rosyjskich to jakieś 100 - 200 km, wydaje się jakbyś się znalazł w zupełnie innym kraju. Gdzieś znika nowobogacki przepych, kończy się asfalt, a nawet bruk... jakby inny świat. Na dalszej głubince jest jeszcze skromniej, żeby nie powiedzieć - nędzniej. Rosjanin, pytany skąd taka bieda w kraju aspirującym do roli mocarstwa światowego, odpowiada że Rosja to przecież wielki kraj, to i problemy wielkie. Racja! Zarządzanie tak wielkim imperium nie jest łatwe i nie każdy to potrafi. Jak widać Rosjanom od pokoleń się to nie udaje. A tu sensacja. Ogłoszono na forum, że Rosja będzie zajmowała resztę świata! Drodzy towarzysze Rosjanie. Może najpierw się umówimy, że poćwiczycie jeszcze przez jakiś czas sztukę zarządzania własnym krajem. Jak już ją opanujecie, będziecie mogli zajmować resztę świata. Jestem dziwnie spokojny, że nauka potrwa dłużej niż wytrzyma rosyjskie imperium. Odpowiedz Link Zgłoś