Dodaj do ulubionych

TOMSON Jak zwykle nie WiEsZ o czym mówisz

IP: 216.91.39.* 28.02.04, 03:05
Tomson tak napisał wczoraj do mnie o amerykańskich naukowcach:

‘A jakie są osiągi Amerykanów, wszystkie noble są dla importowanych
naukowców :o)’

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=11011814&a=11024222

Masz Tomsonku:

Statystyka ostatnich dwóch lat.
W 2002 i 2003 było jedenastu amerykańskich laureatów Nobla.
Z tej jedenastki tylko dwie osoby urodziły się poza granicami USA.

2003

Fizyka
Alexei A. Abrikosov (U.S - Urodzony w Russia

Chemia
Peter Agre - Northfield, Minn USA
Roderick MacKinnon - Burlington, MA USA

Medycyna
Paul C. Lauterbur - Sidney, Ohio, USA

Economia
Robert F. Engle - Syracuse, NY, USA

2002

Pokój
Jimmy Carter- Plains, GA, USA

Fizyka
Raymond Davis - Washington, DC, U.S.A.

Chemia
John B. Fenn - New York City, U.S.A.

Medycyna
H. Robert Horvitz - Chicago, IL, U. S. A.

Ekonomia
Daniel Kahneman - Tel Aviv, Israel
Vernon L. Smith - Wichita, KS, USA

Obserwuj wątek
    • Gość: Czytelnik A co ty się spodziewałeś. IP: 212.234.230.* 28.02.04, 05:00

On wymyśla prawie wszystkie “nietaktyczne fakty” które używa w swoich
      kretynskich argumentach
      • Gość: kwotz li Re: A co ty się spodziewałeś. IP: *.ipt.aol.com 28.02.04, 06:52
        I to ma byc student? Jak takich studentow ma Polska to pozal sie Boze, nawet
        EU nie pomoze Polsce. Ciekawe czy na egzaminach tez wszystko zmysla?

kwotz li
    • Gość: usa Oczywiście, z tymi Noblami to mit, kolejna... IP: *.client.comcast.net 28.02.04, 10:57
      ..."Tomsonszczyzna" (czy nawet Tomson-szczy-na-USA-zna).

Od paru miesięcy obserwuję twórczość tego młodego zapaleńca i obraz wyłania sie
      z tego dość jednoznaczny. 50%, jeśli nie więcej, postów Tomsona ma na celu, jak
      to się brzydko mówi, "przysranie" Ameryce. Przeczytałem pewnie z kilkaset
      tomsonowskich postów na temat USA i nie stwierdziłem ANI JEDNEGO pozytywnego.
      Wszystkie co do jednego są zjadliwie krytyczne. To juz mówi samo za siebie.
      Gdyby choc w jakiejś niewielkiej części swoich postów Tomson zauważył jakieś
      pozytywne strony USA (które przecież istnieją, najzagorzalsi wrogowie tego
      kraju to przyznają), to można by było jeszcze dyskutowac nad tym, czy
      spojrzenie Tomsona jest obiektywne. Przy 100% negatywnych postów nie ma już
      sensu sie nad tym zastanawiać.

Dla Tomsona, jak mówię, głównym celem jest "przysranie" USA przy pomocy
      zamieszczanego postu. Kryterium prawdy jest absolutnie drugo-, trzecio, czy
      dalej-nawet-rzędne dla niego. Te jego wywody na temat Noblistów bardzo pięknie
      to ilustrują.

Tomson juz nie pierwszy raz "wyciąga", że Noble dla USA zdobywali głównie
      naukowcy z importu. Jest to informacja kompletnie bzdurna i prawdopodobnie
      Tomson ja sobie sam stworzył w we własnej głowie, lub przejał bez sprawdzania
      od kogoś, kto jest równie antyamerykańsko nastawiony.

A jak jest naprawdę z tymi Noblami? Sprawdzić jest niezwykle łatwo, każdy, kto
      czyta to forum, może to zrobić w kilka minut, wchodząc na oficjalny portal
      internetowy Komitetu Noblowskiego. Adres jest bodajże:

www.nobel.se

a jeśli nawet źle pamiętam, to poprawny adres można w kilka sekund uzyskać
      poprzez Google czy Yahoo. W tym portalu podane są życiorysy wszystkich
      dotychczasowych laureatów Nobla.

Ja jakiś czas temu dla zaspokojenia własnej ciekawości sprawdziłem dane za
      ostanich 25 lat, czyli do roku 1978. Kryterium "amerykańskości" laureata można
      przyjąc różnie. Jedna metoda to fakt urodzenia w USA. Inne to takie, że
      za "czysto amerykańskiego" uznajemy laureata, który niemusiał sie w USA
      urodzić, ale już w USA uzyskał swoje uniwersyteckie wykształcenie. Bo jeśli
      przyjechał do USA w bardzo młodym wieku, to nie jest przecież "naukowcem z
      importu", prawda? Naukowcem stał się dopiero na podstawie wykształcenia, które
      uzyskał w USA.

Zatem za rzeczywistych "naukowców z importu" mozna przyjąć takich, którzy
      przyjechali do USA już będąc naukowcami
      • Gość: Tomson Re: Oczywiście, z tymi Noblami to mit, kolejna... IP: *.ipt.aol.com 28.02.04, 14:44
        Nienawidze ameryki!!!!

I to bardzo

Tomson
    • Gość: dziki Re: TOMSON Jak zwykle nie WiEsZ o czym mówisz IP: *.dyn.optonline.net 28.02.04, 16:13
      Oczywiscie masz tacje ale szkoda czasu na tego czlowieka ktory udaje eksperta
      na temat o ktorym nie ma zielonego pojecia. Dla niego tylko to co on chce zeby
      bylo jest faktem a fakty tyko mu zawadzaja.
    • Gość: Marcin I tak nkt nie zwraca uwagi na tego zakompleksioneg IP: *.tnet.it / 212.34.192.* 28.02.04, 20:46
      konucha.

Ale dobrze ze zadales sobie trudu i pokazeles temu nieukowi ze taka jak on
      papuga potrafi tylko glupstwa powtarzac i nie wie gdzie jest granica miedzy
      jego wyobraznia i rzeczywistoscia

• Gość: Stanislaw Polanski Jeszcze jedno kretyństwo wymyślone przez Tomsona. IP: *.tnet.it / 212.34.192.* 29.02.04, 00:08
      To mi już powiedział parę razy, oczywiście bez podania żadnych danych.

Oto przykład:

‘Na początek odpowiedz mi czemu wy US-polaczki
      jesteście najgłupszą społecznością w USA. :o)’

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=11011814&a=11023633
      To ja się teraz pytam ciebie, najmądrzejszy człowieku na świecie, masz jakieś
      dane, statystyki lub fakty na których oparłeś taką obserwacje. Czekam
      niecierpliwie bo żeby napisać ze Polonia to najgłupsza cześć amerykańskiego
      społeczeństwa normalny człowiek ma jakieś dowody.

Juz wiemy ze pierdoły o nagrodach Nobla opowiadałeś teraz ci udowodnię ze w tym
      przypadku jesteś tez tylko nie myślącą papugą.

• Gość: dziki A ty myslisz ze on ma zielone pojecie gdzie cos IP: *.dyn.optonline.net 29.02.04, 03:35
        na ten temat znalezc i jak ci to udowodnic. Bedzie ignorowal ten watek jak
        chorobe weneryczna. On nie ma pojecia o czym mowi!
        • Gość: Stanislaw Polanski Re: A ty myslisz ze on ma zielone pojecie gdzie c IP: *.tnet.it / 212.34.192.* 29.02.04, 14:56
          Zdeje sobie z tego sprawe. To zwykla papuga
          • Gość: Tomson Re: A ty myslisz ze on ma zielone pojecie gdzie c IP: *.ipt.aol.com 29.02.04, 18:19
            Nie lubie was. Nie dajecie mi szansy

Tomson
            • Gość: dziki Podszywa:-) IP: *.dyn.optonline.net 01.03.04, 00:27
      • Gość: Norel Zatkalo PAPUGE! IP: *.mad.east.verizon.net 02.03.04, 15:08
      • Gość: Stanislaw Polanski Tomsonku milczysz na ten temat? Nie masz zadnych IP: *.tnet.it / 212.34.192.* 03.03.04, 01:25
        danych na ktorych oparles swoja opinie? Wymysliles to?
        Czekam i to z danymi w reku:-)
    • Gość: Norel Bezmyslana Papuga to odpowiedni nik Tomsona IP: *.mad.east.verizon.net 01.03.04, 16:02
    • Gość: Zaciekawiony Brawo Staszek tak sie demaskuje klamcow i ignorant IP: 193.170.198.* 02.03.04, 19:01
      -ow on jest jednym albo drugim albo raczej jednym i drugim
    • Gość: Tomson Myślicie że każdy debil będzie miał możliwość IP: *.ds.pg.gda.pl / *.ds.pg.gda.pl 03.03.04, 02:30
      dyskusji z Tomsonem? :o)
      Amerykańskie społeczeństwo do banda tępaków, czego wy jesteście najlepszym
      przykładem. I co wy macie za argumenty? Kilka wyjątków potwierdzających regułę
      że aktualnie 300mln społeczeństwo amerykańskie to banda otyłych głąbów jakich
      próżno szukać w innych uprzemysłowionych państwach. Nieraz podawałem przykłady
      jankeskiej durnoty, ale wy US-polaczki zręcznie omijaliście te posty.
      Pokazywałem też co te US-tępaki myślą o was US-polaczkach (polish jokes
      naprzykład), także nie raczyliście się ustosunkować, a teraz jankesko-
      polaczkowe psioki ujadacie nad jakimś ochłapem, jak kundle nad marną kością z
      którą niewiedzą co zrobić. :o)
      Pmijaliście przedstawiane przeze mnie i bolesne dla was fakty, wasza strada. A
      mi się niechce dla takich idiotów jak wy powtarzać tych postów.
      Więc powtarzam jedynie jeszcze raz AMERYKANIE TO NACJA NIEWYOBRAŻALNYCH
      TĘPAKÓW, A NAJGŁUPSI SPOŚRÓD NICH TO CI CO PO POLSKU GADAJĄ!
      • Gość: Stanislaw Polanski Jednak cie zatkalo Tomsonku:-) IP: *.tnet.it / 212.34.192.* 03.03.04, 02:51
        Posluchaj marny Polaczku. Polska niestety USA nawet do piet nie dorasta. Nie ma
        nawet czego porownywac. Mozna tylko tak jak ty to robisz wymyslac pierdolki i
        je bez przerwy powtarzac. Swietnym tego przykladem jest ten watek ktory
        osmieszyl dwa twoje tak czest uzywane argumenty.

Dyskusja z toba jest tez podobna do rozmowy z malutkim dzieciakiem. Twierdzisz
        ze Polacy sa znacznie madrzejsi od Amerykanow ale jak sie bierzemy za
        porownania to natychmiast pieprzysz ze nie chodzi ci o panstwo ani o
        spoleczenstwo tylko samych ludzi. A kto debilu krztaltuje panstwo i
        spoleczenstwo? Ty wolisz uzywac argumenty i przyklady ktorych sie mierzyc i
        porownac nie da poniewaz doskonale zdajesz sobie sprawe ze porownania osiagniec
        tych dwoch narodow to porownanie dwoch tak niesamowicie odleglych skrajnosci.
        Ty tak jak kazdy komuch doskonale wiesz jak klamstwa przedstawiac jako prawde i
        jak masowo produkowac niefaktyczne fakty. Slyszalem o takich komunistycznych
        podpierdkach jak ty ktorzy oglaszali ze Polska przoduje w Europie w produkcji
        cukru a Polacy z kartkami za cukrem w kolejkach stali.

A co do tego:

‘A NAJGŁUPSI SPOŚRÓD NICH TO CI CO PO POLSKU GADAJĄ!’

Udowodnij papugo:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=11051614&a=11066497
        • Gość: Tomson Nie mówimy o Poslce i USA tylko o przekroju IP: *.ds.pg.gda.pl / *.ds.pg.gda.pl 03.03.04, 03:25
          obu społeczeństw!
          To tak, jakby ktoś postronny zajrzał na ten chory wątek, bo wy polskojęzyczne
          tępe jankesy i tak nie jesteście w stanie tego pojąć :oD

> A kto debilu krztaltuje panstwo i spoleczenstwo?
          Ludzie to tępa masa, oddać im władzę to wszystko spierdolą. Do pełnej
          demokracji trzeba dorosnąć (jak w zachodniej Europie), lub ograniczyć wpływ
          tępego narodu na wybór władz, tak jak to jest w USA gdzie o wszytskim decyduje
          dwupartyjny establishment i podlgłe mu koncerny medialne, to oni decydują
          między kim wasze tępe społeczeństwo może wybierać.
          Zresztąm polaczkowato-jankeska ofiaro eugeniki, mówimy o sytuacji tu i teraz!
          Kiedyś społeczeństwo amerykańskie nie odbiegało tak od innych, ale tępe
          programy nauczania w szkołach (nie we wszystkich ale w ogromnej większości),
          gdzie główny nacisk kładzie się na szowinistyczno-nacjonalistyczne brednie,
          doprowadziły do dzisiejszej intelektualnej bryndzy u was.
          By nie było już całkiem wątpliwości, bo nie chce mi się już marnować czasu
          dyskusję z wami, jest w USA kilka uczelni na niezrównanym światowym poziomie,
          ale w USA są setki uczelni. Gdy wszystko uśrednimi wychodzi obraz totalnego dna
          intelektualnego waszego społeczeństwa :oD
          • Gość: Zabka Panie Tomsonie a może skoro pan jest takim ekspert IP: 63.227.61.* 03.03.04, 07:07

wyższego wykształcenia w Polsce i w USA może pan byłby skłonny porównać jakąś
            polska i amerykańską uczelnie. Na jakiej podstawie wywodzi pan takie wnioski.
            Czy studiował pan w Polsce i w USA? Może pan ma naprawdę dostęp do jakiś
            statystyk które pozwoliły panu wyciągnąć taki wniosek? Jak to się w ogóle
            mierzy czyli porównuje? Czy polscy tak jak amerykańscy absolwenci zdają jakiś
            tam identyczny egzamin i to pan porównuje? Jestem pewny ze nie porównuje pan
            osobistych sukcesów zawodowych polskich i amerykańskich absolwentów poniewaz
            pana wniosek byłby zupełnie inny. Czy przez przypadek nie jest to owoc pańskiej
            bujnej wyobraźni?

• Gość: Drf Tomson ma racje i dlatego IP: 5.5R* / 212.253.2.* 03.03.04, 14:30
              polskim dyplomem mozna sobie w USA tylek wytrzec:-)
              • Gość: bugsior Re: Tomson ma racje i dlatego IP: *.public.miller.colby.edu 03.03.04, 16:41
                a amerykanskim mozna sobie wytrzec tylek w polsce, bo oprocz harvardu,
                princeton, mit, duke, czy columbia to nikt w polsce zadnej innej uczelni
                ameykanskiej juz nie zna.
                • Gość: :-) Re: Tomson ma racje i dlatego IP: 5.5R* / *.as2532.sol.superonline.com 03.03.04, 17:12
                  A w stanach nie znaja ani jednej polskiej uczelni. Zreszta to nie wazne czy
                  znaja czy nie.Wystarczy ze masz wyksztalcenie z USA i juz jest latwiej w Polsce
                  zdobyc prace. Doswiatczylem to na wlasnej skorze.
                  • Gość: bugsior Re: Tomson ma racje i dlatego IP: *.west.hillside.residences.colby.edu 03.03.04, 21:19
                    tez za rok tego doswiadzcze na wlasnej skorze. w polsce nie panuje juz
                    ogolnonarodowy orgazm na slowo 'stany zjednoczone,' wiec wcale nie jestem
                    pewien ze bedzie tak rozowo. skonczyc studia w stanach to za malo.

w stanch znaja takie szkoly jak uj, uw, politechnka warszawska, wroclawska. nie
                    precietny amerykanin ale osoby, ktore conieco o swiecie widza.

wo polsce przecietny ziutek slyszal o harwardzie ale nawet ten wkolko myli mu
                    sie z oksfordem, bo kto by tam widzial ktory jest w stanach a ktory w anglii.
                    • Gość: Marcin Re: Tomson ma racje i dlatego IP: 141.158.65.* 04.03.04, 02:37
                      Tylko ze z polskim dyplomem nie masz nawet prawa uprawiac swojego zawodu jesli
                      zawod ten w USA wymag pozwolenia: Lekarz, adwokat, inzynier itd.
                      • Gość: bugsior Re: Tomson ma racje i dlatego IP: *.public.olin.colby.edu 04.03.04, 17:23
                        inzynier, lekarz, adwokat???

wlasnie te polskie dyplomy najprosciej nostryfikowac! to jest drobna
                        formalnosc. idzie sie do urzedu, przedstawia dyplom, zbiera kilka pieczatek i
                        sie 'jest lekarzem.' nic prostszego.
        • Gość: jastrzab Re: Jednak cie zatkalo Tomsonku:-) IP: *.arc.nasa.gov 03.03.04, 04:11
          Pnie Stanislawie po co sie tak wysilac i pocic. Wszyscy tu wiedza ze Tomson to
          kliniczny przypadek PZPR-owskiego chlystka wykazujacego przy tym wyjatkowo
          anty-polskie tendencje. Jego najwiekszym *polskim* patriota jest(byl) ...
          radziecki marszalek Kulikow.
          • Gość: zenek michale-jastrzebiu-papugo z NASA IP: *.tpgi.com.au / *.tpgi.com.au 03.03.04, 14:42
            Zamiast powtarzac za innymi jak papuga lepiej wez sie do roboty.Od kiedy
            zabraklo Von Brauna nie potraficie zbudowac rakiety zeby doleciala do stacji
            kosmicznej ktora wam ruscy wybudowali.
            • Gość: lox Re: michale-jastrzebiu-papugo z NASA IP: *.mad.east.verizon.net 03.03.04, 14:45
              Ta ruska stacja to trumna. Nikomu sie nie do niej spieszy:-)
            • Gość: oj-zenek-zenek Re: michale-jastrzebiu-papugo z NASA IP: 5.1.* / 206.47.0.* 03.03.04, 16:17
              ty lepiej weż się do roboty i napraw najpierw swój umysł. słońce ci wypaliło
              szare komórki.
    • Gość: Marcin On bez przerwy bredzi o wymyslach swojej wyobrazni IP: 141.158.65.* 04.03.04, 02:24
    • Gość: bugsior TOMSON i STANISLAW IP: *.public.olin.colby.edu 04.03.04, 17:39
      tomson razem ze stanislawem oboje cierpia na silna paranoje 'anty.'

tomson nie potrafi sie adekwatnie odniesc do faktu ze 'rodowici' amerykanie czy
      sie to komus podoba czy nie sa w czolowce zdobywcow nagrody nobla i otrzymuja
      takie nagrody dzieki badaniom i edukacji jaka otrzymali w stanach. zamaist tego
      wypomina debilizm przecietnych obywateli, ich otylosc, kulture amburgerow, itd.
      to moze byc prawda ktora nie zmienia faktu ze dzisiaj noblistami w niemalze
      wszystkich dziedzinach (oprocz pokojowej nagrody nobla na szczescie) sa
      amerykanie.

stanislaw z kolei twierdzi ze 'polska stanom nawet do piet nie dorasta.' otoz
      pytam uzywajac jakich kryteriow? bo takie stwierdzeni jest dosc mocne i wymaga
      jakiegos wytlumaczenia a nie jedynie frazesow.

polska badz co badz charakteryzuje sie unikalna kultura, jezykiem, tysiacletnia
      historia, unikalna wieczna walka o wolnosc 'wasza i nasza'. to wszystko moze
      wydawac sie naiwne, ale smiem stwierdzic ze w tym stany nie dorastaja polsce do
      piet. nawet historia 'wolnosci' na w stanach watpliwsze korzenie niz w polsce.

mowienie, ze 'polska nie dorasta stanom do piet' jest ignorackim szowinizmem.
      jest rowniez nieprawda. polska nie dorasta stanom do piet ekonomicznie i
      militarnie, lecz z cala pewoscia przewyzsza kulturowo. w polsce przede
      wszystkim mozna mowic o jakims jednolitym narodowym charakterze, podczas gdy w
      stanach byloby to raczej 'politically incorrect.'
      • Gość: Stanislaw Polanski Drogi Busiorku. Wobraz sobie ze sie z toba zgadzam IP: 5.5R* / 212.253.2.* 04.03.04, 17:52
        Juz to raz tlumaczylem:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=11011814&a=11023778
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=11011814&a=11024018
        A jesli sie zastanawiasz kto reaguje na kogo to jesli sprawdzisz to sie
        przekonasz sie ze ja jestem tu tylko pare miesiecy i ze zgroza znalazlem na tym
        forum posty kretyna ktory anegdotkami sadzi caly narod ktorego ja jestem
        obywatelem.
        • Gość: Tomson I tylko potwierdzasz moje poglądy :o) IP: *.ds.pg.gda.pl / *.ds.pg.gda.pl 04.03.04, 18:06
          Gość portalu: Stanislaw Polanski napisał(a):

> ktory anegdotkami sadzi caly narod ktorego ja jestem obywatelem.
      • Gość: Tomson Wszystko na odwrót bugsior. IP: *.ds.pg.gda.pl / *.ds.pg.gda.pl 04.03.04, 18:05
        Gość portalu: bugsior napisał(a):

> tomson razem ze stanislawem oboje cierpia na silna paranoje 'anty.'
        > tomson nie potrafi sie adekwatnie odniesc do faktu ze 'rodowici' amerykanie
        czy
        > sie to komus podoba czy nie sa w czolowce zdobywcow nagrody nobla i otrzymuja
        > takie nagrody dzieki badaniom i edukacji jaka otrzymali w stanach.zamaist tego
        > wypomina debilizm przecietnych obywateli, ich otylosc, kulture amburgerow,itd.

To stasio zmienił temat. Ja podjąłem tematy ogólnego stanu społeczeństwa w USA,
        a stachu mi tu wyskiwał z noblistami i Ameryką w ujęciu państwa, nie
        społeczeństwa.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka