Dodaj do ulubionych

Pocałunek śmierci od Hiszpanii

IP: *.ols.vectranet.pl 15.03.04, 21:41
Tym sposobem swoją suwerenną a niestety według mnie egoistyczną decyzją
Hiszpania przekazała Polsce pocałunek śmierci.Terroryści najprawdopodobnie
zaatakują Polskę.Rodzi się pytania na jak długo przed wyborami.Myślę że już
odpowiednie agendy rozpoczęły przygotowania.Hiszpanio szanujemy twoje decyzje
nawet pocałunek śmierci

z proamerykańskim pozdrowieniem kecaw
Obserwuj wątek
    • Gość: k Re: Pocałunek śmierci od Hiszpanii IP: *.ols.vectranet.pl 16.03.04, 07:58
      Kiedy nastąpi ten pocałunek
      /
      • gini Re: Pocałunek śmierci od Hiszpanii 16.03.04, 08:15
        A dlaczego Hiszpanie maja sie martwic o dobro polskich obywateli bardziej niz o
        wlasnych?
        • Gość: kecaw Re: Pocałunek śmierci od Hiszpanii IP: *.ols.vectranet.pl 16.03.04, 08:19
          Tak to już mówili inni przed nami.Pożar w mieszkaniu obok pojawi się i w
          naszym.Awaria wody u sąsiadów wpływa też i na nas.Czarnobyl był daleko z tąd.W
          dobie globalizacji działania są globalne.Może i my przekażemy pocałunek śmierci
          dalej.Ale wróci on zwielokrotniony.

pesymistycznie nastawiony co do przyszłości kecaw
          • Gość: $ uber alles Re: Pocałunek śmierci od Hiszpanii IP: *.cogeco.net 16.03.04, 12:51
            pojebalocisiewsytkocopmplitli
        • galaxy2099 A moze maly zakladzik 17.03.04, 08:29
          A nie chcesz sie zalozyc gdzie wczesniej wybuchnie bomba i zgina ludzie ???
          Bo ja stawiam na Hiszpanie a nie Polske ???
          ETA zachecona sukcesem Al Kaidy juz pewno zaczela przygotowania do efektownego
          fajerwerku. Zapowiadaja ataki w lecie.
          No to jak troskliwy przyjmujesz zaklad ??? O ile.

gini napisała:

> A dlaczego Hiszpanie maja sie martwic o dobro polskich obywateli bardziej niz
          o
          >
          > wlasnych?
    • Gość: Janek Re: Pocałunek śmierci od Hiszpanii IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 16.03.04, 08:34
      Ale jakimi wyborami - do parlamentu europejskiego ?
    • Gość: Tysprowda Re: Pocałunek śmierci od Hiszpanii IP: 216.127.82.* 16.03.04, 09:09
      Proamerykanski propagandzisto kecawie.

Pracujesz nad przemiana nazwy Polska na Amerikana.

Tak jak Dominikna, Domini cane, psy Pana.

Zywe tarcze amerykansynow w Irakoriko, ktorzy stabilizuja okupacje w celu
      piratyzacji majatku narodowego dla buszewikow z USraela, tak polskie jak i
      hiszpanskie, powinny wracac do domu.
    • Gość: ANka Niestety IP: *.ifn-magdeburg.de 16.03.04, 09:59
      zmarnowali szanse. Jak najbardziej egoistyczna i krotkowzroczna. Nie byli nawet
      w stanie docenic dzialan wlasnego rzadu w zakresie gospodarki.
      Mnie tez to przybilo- doszczetnie. Coz za glupota. Czy naprawde kazdy narod musi
      sie uczyc na wlasnych bledach- oni drogo zaplaca za ten temperament za te fochy,
      ktore juz kazaly im odwrocic sie od rzadu, ktory przeciez tak wiele zrobil dla
      nich. Fochy w obliczu smierci najblizszych. Bolesne.

Chca komunizmu radykalnego? Teraz gdy zginelo tyle osob? To przykre ale widac
      beda musieli go sprobowac. Mozna byc przeciwko wojnom - ale ustepstwa dla
      zbrodniarzy z racji na fochy bo ktos na pewno powiedzial co mu wygodnie?
      Koszmar.

Nie u nas tak nie bedzie Kecawie. Mysmy to przechodzili. Wiec z tym pocalunkiem
      nie tak latwo. Zbyt wielu mamy ludzi z doswiadczeniami. Coz Hiszpanie widac
      zapomnieli i na dodatek nie umieja wyciagac wnioskow. Konformizm zaszczepiony
      poludniowa siesta i wspolnym spozyciem paelli. Jak widac zapomnieli swojego
      Corteza- i morderstwa na Inkach dla zlota. Szybko zapominaja.
      Pomyslec ze chcialam sie uczyc Hiszpanskiego:)
      Coz pozostaje nam chinszczyzna.
      Pozdrowienia serdeczne i nie trac optymizmu. Coz nie kazdemu dane wyciagac
      wnioski chocby z tak krwawych ofiar. Jak to jest ze sa narody, ktore maja tyle
      farta z dobrym rzadem choc na tyle glupie ze nie moga tego rzadu utrzymac? U nas
      zupelnie odwrotnie. Czy to nie dziwne?
      Hiszpanie jeszcze sie doczekaja swojej rewolucji- sami sobie - jak w Berlinie
      beda budowac i stawiac zaostrzone pale, na ktore beda sie wbijac uciekajacy z
      ´dobrobytu´. Przykre to jak mozna nieuszanowac ofiar- jak wlasny narod moze te
      ofiary podeptac. To jedna z najsmutniejszych rzeczy na swiecie.
      Nie kecawie - ja nie szanuje tej decyzji. Nie wolno deptac ofiar. Nawet jesli to
      w wiekszosci hiszpanskie ofiary!!!
      I nie martw sie - tego pocalunku nie da sie nam przekazac. Czegokolwiek nie
      wymysla racja jest jedna. Ludzi u nas przeciwko wojnie wielu- ale odpowiedz na
      terroryzm jest jedna. Nikt u nas nie ma watpliwosci co oznacza zabijanie
      niewinnych ludzi. To akurat calkiem niezle jednoczy nasz narod. Przecenilam
      Hiszpanow- moze zbyt slabo ich znam- tak na pewno. Oni szybciutko zapomnieli jak
      jeszcze niedawno niespieszno bylo francuzom przyjmowac ich do Unii. Jak
      odstawali gospodarczo- nawet od Francji.
      Co do Aznara- on zdaje sie tez przecenil swoich. Przykre. Przypisywanie calemu
      narodowi myslenia przyszlosciowego to raczej pobozne zyczenia. W praktyce to
      tlum, ktory jak baranki pojdzie za owca, ktora wyskoczyla z pokladu statku bo
      hustalo. Nam by zas przydal sie taki kapitan. Szkoda.

RAz jeszcze pozdrawiam- nie chce mi sie juz tu pisywac- ale tak sobie zajrzalam
      - ze wzgledu na Pana.
      • Gość: kecaw Re: Niestety IP: *.olsztyn.ken.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.04, 10:15
        Przesympatyczna Pani Aniu.Bardzo mi miło ,że napisała Pani tychkilka
        słów.Pocałunek śmierci został nam pewnie przesłany.Najprawdopodobniej terror
        pojawi się i na polskiej ziemii.Czy efekt będzie taki jak w Hiszpanii?Nie wiem!
        Co do decyzji Hiszpanii-powoli mielą młyny historii.Może to jest potrzebne
        Hiszpanii.Samodzielna decyzja.Optymistycznie jednak patrząc na to.Widzę inny
        troszkę schemat.Sądzę ,iż radykalna zmiana polityki zagranicznej w ciągu
        najbliższych miesięcy jest chyba mało możliwa.Za osiem -dziesięć to chyba
        tak.Terroryzm ponadto nie pozwoli o sobie zapomnieć.Kolejny zamach w Europie
        może doprowadzić dokolejnego zwrotu.

kecaw
        • Gość: ANka Re: Niestety IP: *.ifn-magdeburg.de 16.03.04, 10:31
          Zobaczymy to na dzien dzisiejszy nie wyglada zbyt optymistycznie- ale nie
          pozostaje nam nic innego. Widze to troche tak- ze jesli ludzie nie wezma sie w
          garsc, to wkrotce znacznej czesci Europy grozi rewolucja. A wiec znow ofiary.
          Tymczasem jest tyle waznych rzeczy, ktorych nie wolno bagatelizowac. Okazuje sie
          ze nasze ze wschodu doswiadczenia nie zawsze wystarcza by przekazac je innym. To
          przykre ale wydaje sie ze tak jest wlasnie. A sa przeciez nacje, ktorym nawet
          doswiadczenia szubienicy i szafotu nie wystarczyly. Powodow do optymizmu nie ma
          zbyt wiele- ale trzymajmy sie tych - co to my wiemy ze sa - zawsze te same i
          zawsze niosace nadzieje. Bo jezeli nie - to nie dozyjemy jako gatunek nawet
          takich zmian na ziemi ktore moglyby byc faktyczna przyczyna naszego wyginiecia.
          Dziekuje serdecznie za wyrazy sympatii- ja jak zawsze wobec Pana odwzajemniam -
          zycze milego dnia, owocnej pracy i spelnionych nadzieji:)
        • carlos40 Aniu nie dziw sie to wybor "mlodych gniewnych" 16.03.04, 10:38
          Aniu prartia socjalistyczna nigdy tych wyborow by nie wygrala.
          Do urn poszlo 78% ludnosci od 1982 roku tutaj nie bylo takiej frekwencji
          Do urn poszli studenci i uczniowie, elektorat ktory nigdy jeszcze nie
          glosowal i prawdopodobnie nie glosowaliby gdyby nie zamachy.
          W sobote podzegani przez socjalistow krzyczeli pod gmachami PP
          "mordercy". Tu jest modne intelektualistyczne podejscie "NO a la GUERRA"
          (wOJNA NIE) za wszelcka cene. Tyle ze latwo jest krzyczec i wydawac
          opinie studiujac i meszkajac wygodnie u tatusia i mamusi.
          Teraz sie zacznie inna epoka w Hiszpanii . Wroci stary pozdek
          bezrobocie wysokie kredyty. Ciekawe tylko czy znajdzie sie nowy
          "Aznar" ktory zbierze to wszystko do kupy.
          • Gość: ANka A to mnie przekonuje IP: *.ifn-magdeburg.de 16.03.04, 11:40
            taki kwiatek- np syn profesora - studiowal 10 lat bez placenia za studia - teraz
            oczywiscie na dobrym stypendium - tez sie nie przemecza.
            Co fakt to fakt. Oczywiscie wygodnie przeciwko wojnie. Tylko ktorej? Tej w Iraku
            czy tej z ludzmi bez zasad - mordujacych dzieci i staruszkow? Cywilow w drodze
            do pracy ´za chlebem´?
            • Gość: $ uber alles Re: A to mnie przekonuje IP: *.cogeco.net 16.03.04, 12:58
              ..........ktorej? Tak tej w Iraku gdzie do tej pory zamordowano tylko ~10 000
              samych cywilow
      • gini Re: Niestety 16.03.04, 10:48
        Gość portalu: ANka napisał(a):

> zmarnowali szanse. Jak najbardziej egoistyczna i krotkowzroczna. Nie byli
        nawet
        > w stanie docenic dzialan wlasnego rzadu w zakresie gospodarki.
        > Mnie tez to przybilo- doszczetnie. Coz za glupota.

Co nazywasz glupota?Czy to , ze ludzie, chca rzadu, ktory nie bedzie przeciwko
        nim?Skoro 90%Hiszpanow, bylo przeciwko wojnie w Iraku a rzad Az,nara chcial to
        kontynuowac, to co w tym dziwnego, ze ludzie to odrzucili?
        O co masz pretensje do Hiszpanow, czy o to, ze nie chca sluzyc za zywe tarcze?
        Piszesz na dodatek z Niemiec, ktore tez byly przeciw tej wojnie.

Czy naprawde kazdy narod mus
        > i
        > sie uczyc na wlasnych bledach- oni drogo zaplaca za ten temperament za te
        fochy
        > ,
        > ktore juz kazaly im odwrocic sie od rzadu, ktory przeciez tak wiele zrobil dla
        > nich. Fochy w obliczu smierci najblizszych. Bolesne.

O jakich fochach znowu piszesz?Ciezko cos z tego zrozumiec, ten rzad,wystawil
        swoich obywateli na niebezpieczenstwo, wbrew ich woli, to pierwsze , drugie juz
        po zamachu , klamal, wiec stracil wiarygodnosc, ot proste.
        >
        > Chca komunizmu radykalnego? Teraz gdy zginelo tyle osob? To przykre ale widac
        > beda musieli go sprobowac. Mozna byc przeciwko wojnom - ale ustepstwa dla
        > zbrodniarzy z racji na fochy bo ktos na pewno powiedzial co mu wygodnie?
        > Koszmar.

Koszmar to jest to co piszesz moja droga, skad wzielas ten radykalny komunizm?
        >
        > Nie u nas tak nie bedzie Kecawie. Mysmy to przechodzili. Wiec z tym
        pocalunkiem
        > nie tak latwo. Zbyt wielu mamy ludzi z doswiadczeniami.

Tak Miller i Kwasniewski zawsze komus sie wyslugiwali dla nich byly wazne
        interesy najpierw ZSRR teraz USA, polskie nigdy sie nie liczyly.

Coz Hiszpanie widac
        > zapomnieli i na dodatek nie umieja wyciagac wnioskow. Konformizm zaszczepiony
        > poludniowa siesta i wspolnym spozyciem paelli. Jak widac zapomnieli swojego
        > Corteza- i morderstwa na Inkach dla zlota. Szybko zapominaja.

A to do czego przypiac?Piszesz z Niemiec, w ktorych jeszcze tak niedawno
        rzadzil pan Hitler.Po drugie od Inkow byl nie Cortez a Pizarro, sprawdz
        najpierw a pozniej pisz nie bedziesz sie osmieszac.

> Pomyslec ze chcialam sie uczyc Hiszpanskiego:)

Hiszpanie sie strasznie zmartwia, ze sie nie nauczylas .

> Coz pozostaje nam chinszczyzna.
        Taa Chiny to taki fajny kraj niekomunistyczny....

> Pozdrowienia serdeczne i nie trac optymizmu. Coz nie kazdemu dane wyciagac
        > wnioski chocby z tak krwawych ofiar. Jak to jest ze sa narody, ktore maja tyle
        > farta z dobrym rzadem choc na tyle glupie ze nie moga tego rzadu utrzymac? U
        na
        > s
        > zupelnie odwrotnie. Czy to nie dziwne?
        > Hiszpanie jeszcze sie doczekaja swojej rewolucji- sami sobie - jak w Berlinie
        > beda budowac i stawiac zaostrzone pale, na ktore beda sie wbijac uciekajacy z
        > ´dobrobytu´.

O rane co za belkot, Dana chyba miala racje.

Przykre to jak mozna nieuszanowac ofiar- jak wlasny narod moze te
        > ofiary podeptac. To jedna z najsmutniejszych rzeczy na swiecie.
        > Nie kecawie - ja nie szanuje tej decyzji. Nie wolno deptac ofiar. Nawet jesli
        t
        > o
        > w wiekszosci hiszpanskie ofiary!!!
        > I nie martw sie - tego pocalunku nie da sie nam przekazac. Czegokolwiek nie
        > wymysla racja jest jedna. Ludzi u nas przeciwko wojnie wielu- ale odpowiedz na
        > terroryzm jest jedna. Nikt u nas nie ma watpliwosci co oznacza zabijanie
        > niewinnych ludzi. To akurat calkiem niezle jednoczy nasz narod. Przecenilam
        > Hiszpanow- moze zbyt slabo ich znam- tak na pewno. Oni szybciutko zapomnieli
        ja
        > k
        > jeszcze niedawno niespieszno bylo francuzom przyjmowac ich do Unii. Jak
        > odstawali gospodarczo- nawet od Francji.
        > Co do Aznara- on zdaje sie tez przecenil swoich. Przykre. Przypisywanie calemu
        > narodowi myslenia przyszlosciowego to raczej pobozne zyczenia. W praktyce to
        > tlum, ktory jak baranki pojdzie za owca, ktora wyskoczyla z pokladu statku bo
        > hustalo. Nam by zas przydal sie taki kapitan. Szkoda.
        >
        Na to sie nawet odpowiedziec nie da takie to pogmatwane.Owca, kapitan, narod,
        co jeszcze?
        I ci zli hiszpanie, co chca decydowac sami o sobie, nie chca robic tego co jest
        dobre dla pani Ani, ktora mieszka w Niemczech.

> RAz jeszcze pozdrawiam- nie chce mi sie juz tu pisywac- ale tak sobie
        zajrzalam
        > - ze wzgledu na Pana.
        • gini Re: AnKA niech troche poczyta 16.03.04, 11:08
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=11394803
          Masz dzieci podobno, wiec sie zastanow, nad tym tekstem.
          • Gość: ANka ANka czyta duzo rzeczy IP: *.ifn-magdeburg.de 16.03.04, 11:21
            wierz mi. Mam dzieci- nie podobno. Podobnie jak ja bylam dzieckiem, gdy
            mieszkalam w krajach arabskich i mialam siostre, ktora podowczas byla
            niemowleciem. Ach i jeszcze wiele razy w zyciu sie balam i boje i bede bac. Ale
            to nie zmienia faktu iz czy sie boje czy nie nie zamierzam dawac komukolwiek
            szansy na dochodzenie swoich urojonych racji poprzez mordowanie niewinnych.
            Psychopata mordujacy ludzi nie ma zadnych ludzkich motywow. Terroryzm z walka o
            wolnosc nie ma nic wspolnego. Terroryzm to najbrutalniejsza, najbardziej
            nieludzka forma choroby- to walka o wladze u tych dla ktorych jest ona
            wazniejsza od jedzenia, rodziny, codziennych potrzeb. Nie probuj mnie o tym
            przekonac bo ci sie nie uda.
            Poczytaj o trupach studentow wieszanych przez Kadafiego. O manifestacjach na
            jego czesc w ktoryh uczestniczylo (pewno tez cos 90%) spoleczenstwa. Tego, ktore
            nie chcialo pamietac o swiezych trupach.

Zastanawialam sie juz bardzo dawno i w tej kwestii - badz spokojna moja postawa
            jest naprawde wywazona. Zagrozenia zycia przezywalam nie raz - nie tylko w
            Afryce. Nie mam powodow wiec by jakiekolwiek zagrozenie ignorowac.
            • gini Re: ANka postaraj sie czytac ze zrozumieniem 16.03.04, 11:37

> wierz mi. Mam dzieci- nie podobno. Podobnie jak ja bylam dzieckiem, gdy
              > mieszkalam w krajach arabskich i mialam siostre, ktora podowczas byla
              > niemowleciem. Ach i jeszcze wiele razy w zyciu sie balam i boje i bede bac.
              Ale
              > to nie zmienia faktu iz czy sie boje czy nie nie zamierzam dawac komukolwiek
              > szansy na dochodzenie swoich urojonych racji poprzez mordowanie niewinnych.
              > Psychopata mordujacy ludzi nie ma zadnych ludzkich motywow. Terroryzm z walka
              o
              > wolnosc nie ma nic wspolnego. Terroryzm to najbrutalniejsza, najbardziej
              > nieludzka forma choroby- to walka o wladze u tych dla ktorych jest ona
              > wazniejsza od jedzenia, rodziny, codziennych potrzeb.

A uwazasz, ze wojna, czyli terror, zabijanie innych dla wlasnych korzysci rozni
              sie czyms od terroryzmu?
              Podaj mi roznice, jaka jest miedzy bombardowaniem a wysadzeniem metra.

Nie probuj mnie o tym
              > przekonac bo ci sie nie uda.
              > Poczytaj o trupach studentow wieszanych przez Kadafiego. O manifestacjach na
              > jego czesc w ktoryh uczestniczylo (pewno tez cos 90%) spoleczenstwa. Tego,
              ktor
              > e
              > nie chcialo pamietac o swiezych trupach.

Ale o trupach ile przyniosla wojna nie wiesz?Nie wiesz o tym, ze dzis w kraju
              tak biednym jak Polska leczy sie irackie poparzone dzieci?
              Zdjecie chlopca, ktory stracil cala rodzine, zostal bez rak bez nog, obieglo
              caly swiat, ale pewnie nie zauwazylas.

>
              > Zastanawialam sie juz bardzo dawno i w tej kwestii - badz spokojna moja
              postawa
              > jest naprawde wywazona. Zagrozenia zycia przezywalam nie raz - nie tylko w
              > Afryce. Nie mam powodow wiec by jakiekolwiek zagrozenie ignorowac.

Tyle, ze mieszkasz w Niemczech, ktorych jak na razie zagrozenie nie dotyczy,
              oburzasz sie zas na Hiszpanow, ktorzy nie chca powtorki z rozrywki.
              Twierdzisz, ze moja rodzina zyjaca w Polsce smialo moze sluzyc za cel dla
              terrorystow, Marcus twierdzi, ze on sie nie boi, a ja sie zwyczajnie boje, o
              swoja rodzine.
              Re: Do przeciwnikow walki z terroryzmem
              Autor: Gość: Drakkar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
              Data: 16.03.2004 11:25 + dodaj do ulubionych wątków

+ odpowiedz na list

+ odpowiedz cytując

--------------------------------------------------------------------------------
              Obowiązkiem każdego rządu jest dbanie o interesy swoich obywateli . Terroryzm
              nie był nigdy sprawą Polaków i gadanie o chowaniu się za plecami innych w tej
              sprawie to bzdura . Gadasz jak Kwaśniewski - zwalczmy terrorystów w imię
              bezpieczeństwa naszych dzieci . Tyle tylko , że terroryści do tej pory Polską
              się nie interesowali a teraz wręcz przeciwnie . Nie wolno zapominać , że
              zwalczenie organizacji terrorystycznych jest piekielnie trudne - vide doskonale
              wyposażony i uzbrojony Izrael.Po co Polsce - rozumianej jako wspólnotę
              obywateli walka z talibami w Afganistanie na przykład.Taka walka jest potrzebna
              Polsce rozumianej jako władza . Bo to prestiż się podnosi , rękę uścisną a może
              na pokojach przyjmą co po zakończeniu kadencji jak znalazł się przyda .
              Szkoda , że nie mamy niestety w Polsce polityków chociażby na miarę Havla
              którzy potrafią mówić nie gdy trzeba i rozdzielać własne korzyści od korzyści
              Państwa które sie reprezentuje . Zobaczmy jak wygląda polityka zagraniczna
              naszych władz. Wchodząc do Unii Europejskiej Polska wchodzi w konflikt z
              Niemcami i Francją odnośnie wojny w Iraku , potem w kwestii ustaleń z Nicei ,
              wybieramy amerykańskie samoloty bo to Bushowi zrobi dobrze ( Węgrzy i Czesi
              wybierają Gripena ), mądrzymy się czując oparcie w Hiszpanii . I co teraz - w
              Hiszpanii zmiana rządu . Hiszpańscy zołnierze wracają , obrony Nicei nie będzie
              i biedny Miller wygląda jakby mu powietrze spuścili . Żałośnie próbujemy
              zdobywać prestiż międzynarodowy odgrywając rolę kelnera organizując w Polsce
              rozmaite sympozja i rauty . Niestety w polityce , tak jak w życiu , nikt nie
              szanuje słabych , lizusów i dupowłazów . I szybko się o tym przekonamy

Cos jeszcze, choc watpie by dotarlo do Ciebie z 10 % z tego co pisze autor...

• Gość: ANka Oburzam sie na Hiszpanow ktorzy nie rozumieja IP: *.ifn-magdeburg.de 16.03.04, 11:58
                ze ich ETA i tamci terrorysci maja te same interesy w tym aby cywilow
                hiszpanskich mordowac. Dla mnie jakos jest to jasne.
                Oburzam sie iz cos im kaze przypuszczac ze chodzi o jakies uzasadnione cele o
                walke o wolnosc a nie brudna mafie i interesy w gruncie rzeczy finansowe. Bo bez
                nich terroryzm nie istnieje. Przeciez trzeba za cos te srodki wybuchowe
                sfinansowac. One nie sa tanie. Oburzam sie iz naiwnie wierza ze jak sobie
                ubzdurali iz to o Irak chodzi i ustapia to tym samym atakow terrorystycznych nie
                bedzie.
                Polska wolna od terroru? Zwlaszcza mafii- prawda?
                Owszem w Niemczech na ulicach bezpieczniej niz u nas pod Warszawa. Wiem co mowie
                - wlasnie dlatego ze mam dzieci. Ale nie dlatego bezpieczniej ze Niemcy
                pacyfisci- tylko dlatego ze tu wszyscy o wszystkich wiedza- a wiec cos za cos.
                Za to wlasnie zaplacili Hiszpanie. Za malo o sobie wiedzieli - za malo sie
                zorganizowali w walce - chocby pokojowej - na miare mozliwosci z terroryzmem.
                Co do bombardowania nie slyszalam zeby Polacy bombardowali- masz inne dane?
                Czemu wiec sadzisz ze nam Polakom mialby grozic atak terrorystyczny? Dlaczego
                sadzisz ze spadl na Hiszpanow za Irak? Czy to Hiszpanie bombardowali?
                Nie widzisz roznicy miedzy bombardowaniem a stacjonowaniem wojsk?
                Czy sadzisz ze jak u nas stacjonowaly wojska radzieckie to od razu na ulicach
                pojawialy sie dzieci bez nog?

Mnie nie przeszkadza akurat to ze nasi lekarze lecza poparzone dzieciaki
                irackie- czyzby tobie to przeszkadzalo?
                Kraj jest biedny bo bylismy wystarczajaco glupi by wybrac sobie taki rzad, ale
                dobrze wiesz, ze gdyby rzadzila prawica niewykluczone ze rowniesz nasze oddzialy
                pojechalyby kontrolowac sytuacje w Iraku. Swietnie wiesz ze nie poparlam nigdy
                tej wojny w taki sposob (zwlaszcza bombardowan).
                Uwazam - jesli chcesz wiedziec ze Bush jesli byl wystarczajaco odwazny powinien
                wyslac tam oddzialy szturmowe, ktore unieszkodliwilyby samego Saddama i jego
                trupe przy najmniejszym zagrozeniu cywilow. Ale zrobil inaczej. Tez stchorzyl w
                imie swoich ludzi. Tymczasem ´sprawa´ jest nas wszystkich. Europa stchorzyla bo
                udzielajac na czas pelnego poparcia Bushowi mogla przeciwdzialac (faktycznie -
                nie na niby) wielu ofiarom cywilnym wynikajacym z tego ze osamotniony
                praktycznie w tej kwestii Bush postawil na swoje lotnictwo i bombardowanie.
                Nie widzisz tego?
                A interesy wewnatrz panstw arabskich naszego zachodniego swiata i tak sa czy
                pokojowo czy tez nie. To jak przychodami z nich rozne panstwa i ich rzady
                gospodaruja czy buduja sztuczne wyspy z palmami- czy wspieraja edukacje
                obywateli to tez niestety i ich wybor- na to nie wplyniesz.

Z brakiem politykow z prawdziwego zdarzenia sie zgadzam. Havla u nas nie ma.
                Ale wybacz wlasnie Aznar byl w Hiszpanii takim Havlem. Mozesz sie nie zgadzac
                pewno czas to pokaze.

PS- nie wiem jaki autor?

Niestety mam prace -
                poki zyje musze myslec jednak o tym co jutro poloze na talerzu swoim i dzieci.
                • gini Re: Oburzam sie na Hiszpanow ktorzy nie rozumieja 16.03.04, 12:19

> ze ich ETA i tamci terrorysci maja te same interesy w tym aby cywilow
                  > hiszpanskich mordowac. Dla mnie jakos jest to jasne.
                  > Oburzam sie iz cos im kaze przypuszczac ze chodzi o jakies uzasadnione cele o
                  > walke o wolnosc a nie brudna mafie i interesy w gruncie rzeczy finansowe.

A to skad znowu wzielas?

Bo be
                  > z
                  > nich terroryzm nie istnieje. Przeciez trzeba za cos te srodki wybuchowe
                  > sfinansowac. One nie sa tanie. Oburzam sie iz naiwnie wierza ze jak sobie
                  > ubzdurali iz to o Irak chodzi i ustapia to tym samym atakow terrorystycznych
                  ni
                  > e
                  > bedzie.

Beda ale nie w Hiszpanii i o to im chodzi.Chca miec spokoj.

> Polska wolna od terroru? Zwlaszcza mafii- prawda?

A w Polsce jest terror?Wysylajac wojska do Iraku Miller zwalcza mafie w Polsce?

> Owszem w Niemczech na ulicach bezpieczniej niz u nas pod Warszawa. Wiem co
                  mowi
                  > e
                  > - wlasnie dlatego ze mam dzieci. Ale nie dlatego bezpieczniej ze Niemcy
                  > pacyfisci- tylko dlatego ze tu wszyscy o wszystkich wiedza- a wiec cos za
                  cos.

A to znowu do czego wkleic, bo juz nie wiem .

> Za to wlasnie zaplacili Hiszpanie. Za malo o sobie wiedzieli - za malo sie
                  > zorganizowali w walce - chocby pokojowej - na miare mozliwosci z terroryzmem.

Taa Amerykanie tez sie za malo zorganizowali, o Izraelu juz nie wspomne, jak
                  sie zle zorganizowal.
                  Jaka to jest ta walka pokojowa z terroryzmem?

> Co do bombardowania nie slyszalam zeby Polacy bombardowali- masz inne dane?
                  > Czemu wiec sadzisz ze nam Polakom mialby grozic atak terrorystyczny?

Bombardowali Amerykanie, a my jestesmy ich sojusznikiem, wiec jestesmy
                  wspolodpowiedzialni, tak samo.

Dlaczego
                  > sadzisz ze spadl na Hiszpanow za Irak? Czy to Hiszpanie bombardowali?

Patrz wyzej, postaraj sie przeczytac ze zrozumieniem, jak nie wystarczy jeden
                  raz to przeczytaj piec razy, a jak i to nie pomoze popros kogos moze ci
                  wytlumaczy.

> Nie widzisz roznicy miedzy bombardowaniem a stacjonowaniem wojsk?
                  > Czy sadzisz ze jak u nas stacjonowaly wojska radzieckie to od razu na ulicach
                  > pojawialy sie dzieci bez nog?

A wiesz moze co znaczy okreslenie koalicja i sojusz?Czy wiesz, ze jezeli kogos
                  popierasz to firmijesz jego wszystkie dzialania, bierzesz na siebie
                  wspolodpowiedzialnosc za wszystko za bombardowania tez.

>
                  > Mnie nie przeszkadza akurat to ze nasi lekarze lecza poparzone dzieciaki
                  > irackie- czyzby tobie to przeszkadzalo?

A wiesz jaka jest sytuacja w polskiej sluzbie zdrowia?Wiesz, ze brakuje
                  pieniedzy czy nie wiesz?Wiesz, ze w niektorych rejonach Polski jest normalny
                  glod, ze po to jest ta akcja pajacyk?

www.pajacyk.pl/
                  A o leczeniu irackich dzieci zaraz ci podrzuce linka.

> Kraj jest biedny bo bylismy wystarczajaco glupi by wybrac sobie taki rzad, ale
                  > dobrze wiesz, ze gdyby rzadzila prawica niewykluczone ze rowniesz nasze
                  oddzial
                  > y
                  > pojechalyby kontrolowac sytuacje w Iraku.

Boze, my kontrolujemy sytuacje w Iraku.Moze zastanow sie co piszesz kobito.

Swietnie wiesz ze nie poparlam nigdy
                  > tej wojny w taki sposob (zwlaszcza bombardowan).

Ja nie wiem co Ty popieralas, a czego nie, juz Ci napisalam wyzej, ze jestesmy
                  wspolodpowiedzialni za wszystko, bo jestesmy koalicjantem, wiec za
                  bombardowania tez.

> Uwazam - jesli chcesz wiedziec ze Bush jesli byl wystarczajaco odwazny
                  powinien
                  > wyslac tam oddzialy szturmowe, ktore unieszkodliwilyby samego Saddama i jego
                  > trupe przy najmniejszym zagrozeniu cywilow. Ale zrobil inaczej. Tez stchorzyl
                  w
                  > imie swoich ludzi.

Przestan pisac idiotyzmy bo czytac sie nie da.

Tymczasem ´sprawa´ jest nas wszystkich. Europa stchorzyla bo
                  > udzielajac na czas pelnego poparcia Bushowi mogla przeciwdzialac (faktycznie -
                  > nie na niby) wielu ofiarom cywilnym wynikajacym z tego ze osamotniony
                  > praktycznie w tej kwestii Bush postawil na swoje lotnictwo i bombardowanie.
                  > Nie widzisz tego?

A jakby Europa sie przylaczyla to bombardowan by nie bylo pewnie.
                  Czy Ty myslisz czasami?

> A interesy wewnatrz panstw arabskich naszego zachodniego swiata i tak sa czy
                  > pokojowo czy tez nie.

Popros kogos zeby to zdanie przetlumaczyl na polski.

To jak przychodami z nich rozne panstwa i ich rzady
                  > gospodaruja czy buduja sztuczne wyspy z palmami- czy wspieraja edukacje
                  > obywateli to tez niestety i ich wybor- na to nie wplyniesz.
                  >
                  > Z brakiem politykow z prawdziwego zdarzenia sie zgadzam. Havla u nas nie ma.
                  > Ale wybacz wlasnie Aznar byl w Hiszpanii takim Havlem. Mozesz sie nie zgadzac
                  > pewno czas to pokaze.
                  >
                  > PS- nie wiem jaki autor?
                  >
                  > Niestety mam prace -
                  > poki zyje musze myslec jednak o tym co jutro poloze na talerzu swoim i dzieci.

Dobra pracuj troche moze to jakis efekt da, ....
                  • Gość: ANka Bzdura IP: *.ifn-magdeburg.de 16.03.04, 12:41
                    nie ma czegos takiego jak odpowiedzialnosc za metody jakie zastosowal sojusznik.
                    Widze ze rozmawiam nie z kims prywatnie tylko z ´politykiem´.
                    Po pierwsze dlatego ze nikt nas nie wtajemniczal dokladnie w plany militarne
                    sojusznika. Nasz sojusz dotyczyl i dotyczy wojny z terroryzmem. Ze tego nasze
                    wladze nie sa w stanie wyartykulowac nalezycie - to inna rzecz.

Glod w Polsce jest moze z racji na wladze wiekszy. Zobaczymy jak bedzie teraz bo
                    wejscie do Europy cudem nie bedzie. Na pewno nie przy tych wladzach.
                    Poza tym sa jednak jakies kontrakty w tym Iraku - wlasnie w zakresie odbudowy
                    ale dla naszych firm budowlanych, ktore niejednokrotnie z kwitkiem wychodzily z
                    Europy- jak znalazl.
                    Twoje przenoszenie odpowiedzialnosci za okaleczone dzieci na Polakow jest
                    politykierstwem (wybacz) na miare terrorystow.
                    Gdyby ktorykolwiek z naszych samolotow bombardowal wioski cywilne z cala
                    pewnoscia rozmawialybysmy inaczej. Ale tak NIE BYLO. Wiec nie mam zamiaru o tej
                    sprawie TAK rozmawiac. Roznica jest ogromna miedzy tym co robimy a
                    bombardowaniem wiosek i jesli ty jej nie widzisz to przykro mi nie dostrzezesz
                    tez calego miliona innych nieszczesc ktore maja miejsce na swiecie- rowniez z
                    glodu np w Afryce. Wiedz mi tu nie rzucaj pajacykow. Ja widzialam nie tylko
                    pajacyki ale rozdete brzuszki od spuchnietej z glodu watroby. I pare innych-
                    rownie nieprzyjemnych rzeczy- jak dla ´europejki´.

Jezeli przeciwstawianie sie wojnie uwazasz za zasade to nie powinnas miec
                    problemow z przeciwstawianiem sie mafii, czy korupcji. To tez zasada - postawa.

Tymczasem ty masz tylko jedna zasade- inne cie nie interesuja. To nie najlepiej.
                    Widzisz - mnie interesuje zarowno przeciwstawianie sie wojnom jaki wszelkim
                    innym tragediom i nieszczesciom na ktore ludzie maja wplyw.

Mysle ze moge wiedziec lepiej od ciebie jaka jest syt. w Polsce bo czytalam
                    ostatnio ze dawno nie bylas. Ja jestem srednio co 2 tygodnie. To tak do twojej
                    wiadomosci- skoro nalegasz.

Gini jakby Europa sie przylaczyla to miala bys twardy front - jasny opor wobec
                    terroryzmu. To by stanowilo ewentualny argument dla rzadow tyranow i
                    zbrodniarzy. Tak to sa oczywistosci - nie warto ich pisac- masz racje - skoro
                    dotad nie pojelas- musi byc jakis istotny powod.

Pisze szybko bo i tak przeciagnelam strune. Jezeli masz czas to pisz staranniej
                    - albo nie czytaj jesli nie chcesz.
                    • Gość: Ania z Belgii Re: Bzdura IP: 5.2.* / 213.46.162.* 16.03.04, 14:00

> nie ma czegos takiego jak odpowiedzialnosc za metody jakie zastosowal
                      sojusznik

Jak to nie ma?To jak sie tworzyly te osie zla?

> .
                      > Widze ze rozmawiam nie z kims prywatnie tylko z ´politykiem´.

Ja jestem politykiem?A to dobry kawal opowiem mezowi.

> Po pierwsze dlatego ze nikt nas nie wtajemniczal dokladnie w plany militarne
                      > sojusznika. Nasz sojusz dotyczyl i dotyczy wojny z terroryzmem.

Wojna w Iraku jak sie ma do woj ny z terroryzmem.

Ze tego nasze
                      > wladze nie sa w stanie wyartykulowac nalezycie - to inna rzecz.

Z,ow sie upraszam o tlumaczenie na jezyk polski.

>
                      > Glod w Polsce jest moze z racji na wladze wiekszy. Zobaczymy jak bedzie teraz
                      b
                      > o
                      > wejscie do Europy cudem nie bedzie.

Patrz wyzej

Na pewno nie przy tych wladzach.

No przeciez wyzej poparlas te wladze, trzymaj sie czegos moze.

> Poza tym sa jednak jakies kontrakty w tym Iraku - wlasnie w zakresie odbudowy
                      > ale dla naszych firm budowlanych, ktore niejednokrotnie z kwitkiem wychodzily
                      z
                      > Europy- jak znalazl.

Taa samo kontrakty dla pewnych firm powiazanych z kims tam, kontrakty
                      hamerykanskie opiewaja na miliardy dolarow, polskie na miliony, z tym, ze te
                      poolskie sa niepewne, bo wszystkie prawie podejrzane.
                      Co z dlugiem irackim moze oni by nam zaplacili w koncu siedza na tej ropie.

> Twoje przenoszenie odpowiedzialnosci za okaleczone dzieci na Polakow jest
                      > politykierstwem (wybacz) na miare terrorystow.

Przepraszam, a o co Ci chodzi?Jak popierasz nandyte to zgadzasz sie z tym co
                      ten bandyta robi.
                      Stare powiedzenie, "Dobry dziad to i dobre jego torby"
                      Aw tych torbach tak sie sklada duzo ofiar wlasnie.
                      Dalej jeszcze nie wytlumaczylas roznicy miedzy terroryzmem a terrorem.

> Gdyby ktorykolwiek z naszych samolotow bombardowal wioski cywilne z cala
                      > pewnoscia rozmawialybysmy inaczej.

Acha to nie nasz samolot tylko naszego sojusznika, my tylko oslanialismy ten
                      samolot...
                      Wiesz to jest tak masz kolege bandziora ten bandzior rabuje czyjs dom a ty
                      sobie stoisz na czatach, on rozwala karabinkiem w domu cala rodzine, a ty sobie
                      stoisz z nozem co ci zostawil, jak ktos sie wtraci to ewentualnie poderzniesz
                      mu gardlo...

Ale tak NIE BYLO. Wiec nie mam zamiaru o tej
                      > sprawie TAK rozmawiac. Roznica jest ogromna miedzy tym co robimy a
                      > bombardowaniem wiosek i jesli ty jej nie widzisz to przykro mi nie dostrzezesz
                      > tez calego miliona innych nieszczesc ktore maja miejsce na swiecie- rowniez z
                      > glodu np w Afryce.

Ty nie dostrzegasz glodu w Polsce , Twoja sprawa.

Wiedz mi tu nie rzucaj pajacykow. Ja widzialam nie tylko
                      > pajacyki ale rozdete brzuszki od spuchnietej z glodu watroby. I pare innych-
                      > rownie nieprzyjemnych rzeczy- jak dla ´europejki´.

A mnie tam zawsze blizsza koszula cialu niz sukmana.

>
                      > Jezeli przeciwstawianie sie wojnie uwazasz za zasade to nie powinnas miec
                      > problemow z przeciwstawianiem sie mafii, czy korupcji. To tez zasada -
                      postawa.

Alez ja nie mam z tym problemow.Sld waon, Kwasniewskie won!!!!!!

>
                      > Tymczasem ty masz tylko jedna zasade- inne cie nie interesuja. To nie
                      najlepiej
                      > .
                      > Widzisz - mnie interesuje zarowno przeciwstawianie sie wojnom jaki wszelkim
                      > innym tragediom i nieszczesciom na ktore ludzie maja wplyw.

Co Ty nie powiesz?Jakos to nie wynika z Twoich postow, jestes wlasnie
                      prowojenna.

>
                      > Mysle ze moge wiedziec lepiej od ciebie jaka jest syt. w Polsce bo czytalam
                      > ostatnio ze dawno nie bylas. Ja jestem srednio co 2 tygodnie. To tak do twojej
                      > wiadomosci- skoro nalegasz.

Znowu kula w plot, ja nie bylam ale mam staly kontakt, czytam troche, dzwonie
                      do ludzi, a sondaze , ktore sa przeciw SLD mowia same za siebie.
                      Swiat sie zmienil troszke, nie trzeba byc w danym punkcie swiata by znac
                      sytuacje.
                      Trzeba czytac ze zrozumieniem, trzeba wyciagac wnioski , czego Tobie brakuje
                      niestety...

>
                      > Gini jakby Europa sie przylaczyla to miala bys twardy front - jasny opor wobec
                      > terroryzmu. To by stanowilo ewentualny argument dla rzadow tyranow i
                      > zbrodniarzy. Tak to sa oczywistosci - nie warto ich pisac- masz racje - skoro
                      > dotad nie pojelas- musi byc jakis istotny powod.
                      >
                      > Pisze szybko bo i tak przeciagnelam strune. Jezeli masz czas to pisz
                      staranniej
                      > - albo nie czytaj jesli nie chcesz.
                      Emigracja Arabow czy tez muzulmanow na zachod do Europy swiadczyc moze jedynie
                      o jednym, ta formula sie nie sprawdza, wiec trzeba sie zastanowic nad srodkami
                      politycznymi.
                      Moze wrocic do rozmow odejsc od bomb.
                      • galaxy2099 ?????????????????????? 17.03.04, 08:42
                        Ale ty kobieto mieszasz. Dokladnie tak samo jak wam w Belgii mieszaja Francuzi.
                        A powiedz mi dlaczego w obronie Iraku bomby w Madrycie podkladali marokanczycy
                        i to jest dla ciebie OK. Bo oni dzialaja w interesie wg ciebie ... no wlasnie.
                        Czy Marokanczycy, Saudowie, Afganczycy moga dzialac w obronie Irakijczykow i to
                        jest dla Europejczykow zrozumiale. Ba, ci Saudowie i inni moga nawet zabijac
                        Irakijczykow w Iraku ponoc dla dobra tychze Irakijczykow i to jest dla ciebie
                        kobieto tez zrozumiale i oczywiste.
                        Wiec powiedz mi jeszcze jakie morderstwa i przez kogo popelnione sa dla ciebie
                        zrozumiale i oczywiste. Bo z tego co napocilas tutaj to wiem tylko, ze tam
                        gdzie sa Amerykanie i ich sojusznicy to jest AGRESJA. A tam gdzie zabija cala
                        reszta swiata to jest sluszna obrona konieczna.
                        Czy tak tam w Belgii wam tlumacza ???

Gość portalu: Ania z Belgii napisał(a):

> Gość portalu: ANka napisał(a):
                        >
                        > > nie ma czegos takiego jak odpowiedzialnosc za metody jakie zastosowal
                        > sojusznik
                        >
                        > Jak to nie ma?To jak sie tworzyly te osie zla?
                        >
                        > > .
                        > > Widze ze rozmawiam nie z kims prywatnie tylko z ´politykiem´.
                        >
                        > Ja jestem politykiem?A to dobry kawal opowiem mezowi.
                        >
                        > > Po pierwsze dlatego ze nikt nas nie wtajemniczal dokladnie w plany militar
                        > ne
                        > > sojusznika. Nasz sojusz dotyczyl i dotyczy wojny z terroryzmem.
                        >
                        > Wojna w Iraku jak sie ma do woj ny z terroryzmem.
                        >
                        > Ze tego nasze
                        > > wladze nie sa w stanie wyartykulowac nalezycie - to inna rzecz.
                        >
                        > Z,ow sie upraszam o tlumaczenie na jezyk polski.
                        >
                        > >
                        > > Glod w Polsce jest moze z racji na wladze wiekszy. Zobaczymy jak bedzie te
                        > raz
                        > b
                        > > o
                        > > wejscie do Europy cudem nie bedzie.
                        >
                        > Patrz wyzej
                        >
                        >
                        > Na pewno nie przy tych wladzach.
                        >
                        > No przeciez wyzej poparlas te wladze, trzymaj sie czegos moze.
                        >
                        > > Poza tym sa jednak jakies kontrakty w tym Iraku - wlasnie w zakresie odbud
                        > owy
                        > > ale dla naszych firm budowlanych, ktore niejednokrotnie z kwitkiem wychodz
                        > ily
                        > z
                        > > Europy- jak znalazl.
                        >
                        > Taa samo kontrakty dla pewnych firm powiazanych z kims tam, kontrakty
                        > hamerykanskie opiewaja na miliardy dolarow, polskie na miliony, z tym, ze te
                        > poolskie sa niepewne, bo wszystkie prawie podejrzane.
                        > Co z dlugiem irackim moze oni by nam zaplacili w koncu siedza na tej ropie.
                        >
                        > > Twoje przenoszenie odpowiedzialnosci za okaleczone dzieci na Polakow jest
                        > > politykierstwem (wybacz) na miare terrorystow.
                        >
                        > Przepraszam, a o co Ci chodzi?Jak popierasz nandyte to zgadzasz sie z tym co
                        > ten bandyta robi.
                        > Stare powiedzenie, "Dobry dziad to i dobre jego torby"
                        > Aw tych torbach tak sie sklada duzo ofiar wlasnie.
                        > Dalej jeszcze nie wytlumaczylas roznicy miedzy terroryzmem a terrorem.
                        >
                        > > Gdyby ktorykolwiek z naszych samolotow bombardowal wioski cywilne z cala
                        > > pewnoscia rozmawialybysmy inaczej.
                        >
                        > Acha to nie nasz samolot tylko naszego sojusznika, my tylko oslanialismy ten
                        > samolot...
                        > Wiesz to jest tak masz kolege bandziora ten bandzior rabuje czyjs dom a ty
                        > sobie stoisz na czatach, on rozwala karabinkiem w domu cala rodzine, a ty
                        sobie
                        >
                        > stoisz z nozem co ci zostawil, jak ktos sie wtraci to ewentualnie poderzniesz
                        > mu gardlo...
                        >
                        >
                        > Ale tak NIE BYLO. Wiec nie mam zamiaru o tej
                        > > sprawie TAK rozmawiac. Roznica jest ogromna miedzy tym co robimy a
                        > > bombardowaniem wiosek i jesli ty jej nie widzisz to przykro mi nie dostrze
                        > zesz
                        > > tez calego miliona innych nieszczesc ktore maja miejsce na swiecie- rownie
                        > z z
                        > > glodu np w Afryce.
                        >
                        > Ty nie dostrzegasz glodu w Polsce , Twoja sprawa.
                        >
                        > Wiedz mi tu nie rzucaj pajacykow. Ja widzialam nie tylko
                        > > pajacyki ale rozdete brzuszki od spuchnietej z glodu watroby. I pare innyc
                        > h-
                        > > rownie nieprzyjemnych rzeczy- jak dla ´europejki´.
                        >
                        > A mnie tam zawsze blizsza koszula cialu niz sukmana.
                        >
                        > >
                        > > Jezeli przeciwstawianie sie wojnie uwazasz za zasade to nie powinnas miec
                        > > problemow z przeciwstawianiem sie mafii, czy korupcji. To tez zasada -
                        > postawa.
                        >
                        > Alez ja nie mam z tym problemow.Sld waon, Kwasniewskie won!!!!!!
                        >
                        > >
                        > > Tymczasem ty masz tylko jedna zasade- inne cie nie interesuja. To nie
                        > najlepiej
                        > > .
                        > > Widzisz - mnie interesuje zarowno przeciwstawianie sie wojnom jaki wszelki
                        > m
                        > > innym tragediom i nieszczesciom na ktore ludzie maja wplyw.
                        >
                        > Co Ty nie powiesz?Jakos to nie wynika z Twoich postow, jestes wlasnie
                        > prowojenna.
                        >
                        > >
                        > > Mysle ze moge wiedziec lepiej od ciebie jaka jest syt. w Polsce bo czytala
                        > m
                        > > ostatnio ze dawno nie bylas. Ja jestem srednio co 2 tygodnie. To tak do tw
                        > ojej
                        > > wiadomosci- skoro nalegasz.
                        >
                        > Znowu kula w plot, ja nie bylam ale mam staly kontakt, czytam troche, dzwonie
                        > do ludzi, a sondaze , ktore sa przeciw SLD mowia same za siebie.
                        > Swiat sie zmienil troszke, nie trzeba byc w danym punkcie swiata by znac
                        > sytuacje.
                        > Trzeba czytac ze zrozumieniem, trzeba wyciagac wnioski , czego Tobie brakuje
                        > niestety...
                        >
                        > >
                        > > Gini jakby Europa sie przylaczyla to miala bys twardy front - jasny opor w
                        > obec
                        > > terroryzmu. To by stanowilo ewentualny argument dla rzadow tyranow i
                        > > zbrodniarzy. Tak to sa oczywistosci - nie warto ich pisac- masz racje - s
                        > koro
                        > > dotad nie pojelas- musi byc jakis istotny powod.
                        > >
                        > > Pisze szybko bo i tak przeciagnelam strune. Jezeli masz czas to pisz
                        > staranniej
                        > > - albo nie czytaj jesli nie chcesz.
                        > Emigracja Arabow czy tez muzulmanow na zachod do Europy swiadczyc moze
                        jedynie
                        > o jednym, ta formula sie nie sprawdza, wiec trzeba sie zastanowic nad
                        srodkami
                        > politycznymi.
                        > Moze wrocic do rozmow odejsc od bomb.
                • Gość: kecaw Re: Oburzam sie na Hiszpanow ktorzy nie rozumieja IP: *.ols.vectranet.pl 16.03.04, 21:18
                  Aniu nie wiem czy jeszcze popatrzysz na wypowiedzi dyskutantów.Jestem w
                  trakcie czytania mini dyskusji związanej z prowokacyjnym moim stwierdzeniem,iż
                  Hiszpania przekazała nam pocałunek śmierci.Przeczytałem przed chwilą twoją
                  wypowiedź.Zgadzam się z podnoszonymi przez Ciebie kwestiami.Szczególnie z
                  przypomnieniem,iż Europa sprowokowała wysoce racjonalnego Husajna do oporu.To
                  Niemcy i Francja w swoim zacietrzewieniu pchneły go do usztywnienia
                  stanowiska.Brak też odpowiedzialności osi Paryż-Berlin za bezpieczeństwo Europy
                  dnia jutrzejszego skutkuje problemami.Lewica jak widać nie jest przeznaczona
                  na myślenie i działanie w kategoriach męża stanu.Hiszpania cóż dołączyła do
                  nowej Osi Osi bezradności.

kecaw
            • Gość: $ uber alles Re: ANka czyta duzo rzeczy IP: *.cogeco.net 16.03.04, 13:04
              .........Tak oczywiscie ale najskuteczniejszy teroryzm to teroryzm upanstwowiony
        • gucio60 Re: Bez obawy 16.03.04, 11:11
          Polska to nie Hiszpania, u nas stosunkowo latwo rozroznic Polaka od Araba a
          wiec policja ma ulatwione zadanie
          To samo w metrze, krecacy sie czy wsiadajacy "czarnuch" z pakunkiem moze
          wzbudzic ostroznosc, wszyscy mamy komurki i latwo zawiadomic policje
          To samo na ulicy, w kawiarni czy w kazdym innym miejscu, musimy miec otwarte
          oczy, nie jest to zaden rasizm ale na zimne nalezy dmuchac
          Mozna miec rozne zdanie na temat interwencji amerykanskiej i naszego tam
          udzialu ale nie mozemy dac sie zastraszyc zwyklym, pospolitym bandytom

Mam nadzieje, ze my Polacy okazemy sie odporniejsi niz Hiszpanie
        • Gość: ANka TAk IP: *.ifn-magdeburg.de 16.03.04, 11:11
          a ile procent bylo przeciwko terroryzmowi?
          Sondaze, sondaze.
          Po pierwsze nie klamal - bo nie ulega watpliwosci ze zamach byl w interesie
          jednych i drugich terrorystow, przy czym ETA jest b. zainteresowane by zamach
          zostal przypisany Al Kaidzie. Wspolnota ´interesow´ jest wiec jasna i oczywista.
          Dla narodu nie ma wiec znaczenia kto to zrobil- a to ze byl zamach.
          Po drugie jutro, pojutrze w Hiszpanii bedzie zamach nie z powodu utrzymywania
          wojsk w Hiszpanii tylko dlatego ze Hiszpania nie walczy aktywnie po stronie
          Palestyny. Droga moja - jeszcze nie widzialam terrorystow walczacych o pokoj-
          moze ty mi ich pokazesz. Sadze ze Hiszpanie sa wystarczajaco dojrzala nacja by
          wymagac od nich umiejetnosci odrozniania interesow terrorystow od interesow
          pacyfistow.

Dlaczego interesuje cie skad pisze? Co to ma do rzeczy? Chyba od tego jest
          internet zeby pisac z roznych miejsc. A moze pisze z Polski a melduje sie przez
          ten serwer? Az takie ma to znaczenie?

Z Millerem i Kwasniewskim to akurat sie zgadzam. Kwach wlasnie oswiadczyl ponoc
          ze wiecej zolnierzy wysylac nie bedzie- Jak zawsze we ´wlasciwym´ momencie.

Nie mam czasu sprawdzac- nie jestem historykiem. Jezeli nawet to dawna historia
          to Hiszpanie powinni o niej pamietac. Ja za historie Niemiec nie odpowiadam wiec
          nie wiem o co ci chodzi.
          ´Belkot´ mowisz? To o ´palach´ zanurzonych w wodzie- to wlasnie z historii
          Berlina. Sprawdz i dowiedz sie zanim napiszesz.

Jezeli jakis narod sam sobie gotuje kiepski los to tylko przykro na to patrzec-
          to wszystko- do tego to masz ´przypiac´ i tylko do tego.
          Co dla mnie jest dobre? O co ci chodzi?
          Gini skoro tak latwo zmieniasz zdanie na temat osob i tak szybko tracisz do nich
          szacunek to sadzisz ze twoje opinie sa dla tych osob takie wazne? Przeciez jesli
          to norma u ciebie to jak sie do tego ustosunkowac?
          Napisalam jasno- uwazam ze Hiszpanie sobie zaszkodzili, a przekonaja sie o tym
          calkiem niedlugo. Niemcy wlasnie doswiadczyli dzialan swojej lewicy - ukochany
          Schroder szybko stracil popularnosc. Pewno taka bedzie historia pana ´glupkowato
          usmiechnietego´. Ale nie o tym chce tu pisac.
          PS- racje szanownej Dany kompletnie mnie nie interesuje wiec nie powoluj sie na
          nie droga Gini.
          Poza tym tobie tez zycze milego dnia i chwilki refleksji. Tego nigdy za malo.
          • gini Re: TAk 16.03.04, 11:56

> a ile procent bylo przeciwko terroryzmowi?
            > Sondaze, sondaze.
            > Po pierwsze nie klamal - bo nie ulega watpliwosci ze zamach byl w interesie
            > jednych i drugich terrorystow, przy czym ETA jest b. zainteresowane by zamach
            > zostal przypisany Al Kaidzie.

Tu sie nie zgodze, jak terrorysta podobno robi zamach to podpisuje sie pod nim
            bo chce zastraszyc, chce osiagnac jakies cele.

Wspolnota ´interesow´ jest wiec jasna i oczywista
            > .
            > Dla narodu nie ma wiec znaczenia kto to zrobil- a to ze byl zamach.
            > Po drugie jutro, pojutrze w Hiszpanii bedzie zamach nie z powodu utrzymywania
            > wojsk w Hiszpanii tylko dlatego ze Hiszpania nie walczy aktywnie po stronie
            > Palestyny.

A nad tym dlugo myslalas?

Droga moja - jeszcze nie widzialam terrorystow walczacych o pokoj-
            > moze ty mi ich pokazesz. Sadze ze Hiszpanie sa wystarczajaco dojrzala nacja by
            > wymagac od nich umiejetnosci odrozniania interesow terrorystow od interesow
            > pacyfistow.

A militarystow walczacych o pokoj widzialas?Ja widzialam jedni tacy nam
            sprzedali nawet pokojowa bron.
            >
            > Dlaczego interesuje cie skad pisze? Co to ma do rzeczy? Chyba od tego jest
            > internet zeby pisac z roznych miejsc. A moze pisze z Polski a melduje sie
            przez
            > ten serwer? Az takie ma to znaczenie?

Troche ma, moja droga, bo ja piszac z takiej Belgii na przyklad, jestem w
            troszke innej sytuacji niz Mirmil piszacy z Hiszpanii.
            Ja sie loguje Ty nie, a wiec chcesz, by Twoj adres byl znany.
            Wiec jak juz piszesz z adresu niemieckiego to nie wyrzucaj Hiszpanom Corteza i
            Pizarra, bo to smieszne.

>
            > Z Millerem i Kwasniewskim to akurat sie zgadzam. Kwach wlasnie oswiadczyl
            ponoc
            > ze wiecej zolnierzy wysylac nie bedzie- Jak zawsze we ´wlasciwym´ momencie.

No i tu sobie przeczysz, bo nie wyslanie wiecej wojsk to jakby oznaka
            tchorzostwa, ktore zarzucasz Hiszpanom.
            Ale konsekwencji sie po Tobie trudno spodziewac.
            Piszesz cos o poparciu dla radylalnego komunizmu ?w Hiszpanii , a popierasz
            polskich komuchow.

>
            > Nie mam czasu sprawdzac- nie jestem historykiem. Jezeli nawet to dawna
            historia
            > to Hiszpanie powinni o niej pamietac.

Jezeli nie masz czasu sprawdzac to nie pisz po prostu, osmieszasz sie brakiem
            wiedzy, nie trzeba byc historykiem by pewne rzeczy wiedziec, tym bardziej jak
            sie utrzymuje, ze jest sie doktorantem itd...
            Moze dlatego, ze Hiszpanie pamietaja o Cortezie i Pizzaro wlasnie dlatego nie
            chca sie godzic na podboj innych.

Ja za historie Niemiec nie odpowiadam wie
            > c
            > nie wiem o co ci chodzi.

Dzisiejsi Hiszpanie tez nie odpowiadaja za wlasna historie, to jest przeszlosc,
            probujesz stosowac odpowiedzialnosc zbiorowa a to jest brzydkie.

> ´Belkot´ mowisz? To o ´palach´ zanurzonych w wodzie- to wlasnie z historii
            > Berlina. Sprawdz i dowiedz sie zanim napiszesz.

podaj linka, jakiegos, naucz sie, ze jak dajesz informacje to podawaj zrodlo.
            >
            > Jezeli jakis narod sam sobie gotuje kiepski los to tylko przykro na to
            patrzec-
            > to wszystko- do tego to masz ´przypiac´ i tylko do tego.
            > Co dla mnie jest dobre? O co ci chodzi?
            > Gini skoro tak latwo zmieniasz zdanie na temat osob i tak szybko tracisz do
            nic
            > h
            > szacunek to sadzisz ze twoje opinie sa dla tych osob takie wazne?

Mam zasade moja droga, nie dyskutuje z osobami tylko z pogladami, ktore w danym
            momencie prezentuja.
            Naturalnie, ze moja opinia nie jest wazna, nigdzie tego nie sugeruje.

Przeciez jesl
            > i
            > to norma u ciebie to jak sie do tego ustosunkowac?

O jakiej normie piszesz, bo nie wiem co jest u mnie norma wg Ciebie.

> Napisalam jasno- uwazam ze Hiszpanie sobie zaszkodzili, a przekonaja sie o tym
            > calkiem niedlugo. Niemcy wlasnie doswiadczyli dzialan swojej lewicy - ukochany
            > Schroder szybko stracil popularnosc. Pewno taka bedzie historia pana
            ´glupkowat
            > o
            > usmiechnietego´. Ale nie o tym chce tu pisac.
            > PS- racje szanownej Dany kompletnie mnie nie interesuje wiec nie powoluj sie
            na
            > nie droga Gini.
            > Poza tym tobie tez zycze milego dnia i chwilki refleksji. Tego nigdy za malo.

Milego dnia zycze rowniez a reflekcji to nawet duzo, duzo Ci zycze.
            • Gość: ANka No to mamy rozdzwiek pogladow IP: *.ifn-magdeburg.de 16.03.04, 12:10
              Ja twierdze ze dla terrorysty tak naprawde podpisywanie sie pod swoim ´dzielem´
              nie ma istotnego znaczenia. I to najlepiej pokazala Al Kaida.
              Poniewaz najlepszy dla terrorysty jest strach przecietnego czlowieka.
              Wtedy latwo nim manipulowac.

Co do reszty- nie mam czasu wszystkiego cytowac - na link dzis tez nie - jak
              znajde o ´palach´ to przesle.
              Krotko tylko- dlaczego sie nie loguje- wyjasnialam Marcussowi kiedys. Gdyby moj
              serwer nazywal sie bolek tez by tak bylo. Ze ma napisane to co ma- nie moja wina.
              Jesli chodzi o Millera i Kwasniewskiego. Ze zle i ze komuchy to zgadzalam sie
              akurat z toba - nie z nimi. Jesli wyrazilam sie niejasno- sorry. Moze z reszty
              tekstow pod tym watkiem to wywnioskujesz. Ja juz na wiecej sobie dzis pozwolic
              nie moge. Nie mam czasu wszystkiego sprawdzac. A czy Cortez czy Baltazar Gabka
              to tu nie ma az tak wielkiego znaczenia bo akurat dobrze wiesz o jaka czesc
              historii chodzi i to od razu zrozumialas. A to mi wystarcza:).

Co do zasady w dyskusji- to dobra zasada.
              A teraz dziekuje.
      • Gość: Oozie Re: Niestety IP: *.sth.shb.se / *.handelsbanken.se 16.03.04, 11:26
        > Nie u nas tak nie bedzie Kecawie. Mysmy to przechodzili. Wiec z tym
        pocalunkiem
        > nie tak latwo. Zbyt wielu mamy ludzi z doswiadczeniami

Jak nie kiedy TAK. Kalinowski właśnie tokuje że polskie wojska MUSZĄ wycofac
        się z Iraku.
        Spietrał się zanim COKOLWIEK się stało.
        • Gość: ANka Ciekawa jestem IP: *.ifn-magdeburg.de 16.03.04, 11:34
          co tym ludziom kaze myslec ze to rozwiaze sprawe?

Mowiac nie - mialam na mysli reakce ludzi i sympatie polityczne- sadze ze
          Samoobrona i SLD nie moze miec drugiej szansy - chyba ze mamy narod moutonsow.
          Wierze ze nie- i choc kapitana brak to przynajmniej paru bystrych majtkow sie
          znajdzie.
          A czego sie Panstwo spodziewaliscie po spadkobiercach komuny? Konsekwencji,
          odwagi? Uczciwosci w dzialaniu? Smacznego :)
          • Gość: Tomek44 Re: ANka zwracam honor IP: 213.8.97.* 16.03.04, 11:41
            Nie wiem, czy przejdzie (pisze drugi raz)To chyba dlatego, ze portal jest
            zszokowany tym, ze a ja nie jestem taki zajadly na jakiego wygladam.
            Serdecznie pozdrawiam
            Ty jednak masz jaja
            T44
            • gini Re: ANka zwracam honor 16.03.04, 12:01
              Gość portalu: Tomek44 napisał(a):

> Nie wiem, czy przejdzie (pisze drugi raz)To chyba dlatego, ze portal jest
              > zszokowany tym, ze a ja nie jestem taki zajadly na jakiego wygladam.
              > Serdecznie pozdrawiam
              > Ty jednak masz jaja
              > T44

Jak nie wiele potrzeba do szczescia .Wystarczy napisac jeden post, zadowalajacy
              pana Tomasza, i z idiotki robi sie heroina.
              Tomciu wprawiles mnie w doskonaly humor tym postem .
              Przez iles tam czasu udowadniales, ze to idiotka, az tu raptem wybelkotala cos
              po Twojej mysli, i juz jest ok.
              • Gość: Tomek44 Re: ANka zwracam honor IP: 5.5R* / 213.8.97.* 16.03.04, 12:13
                No coz madrosc polega na tym, ze mozna zmienic zdanie w stosunku do oponenta.
                Bylabys fatalna nauczycielka (mam nadzieje, ze nie jestes), bo jestes typem
                ludzi jak widze, ze jak sie uwezmie to na amen. Jezeli zgodze sie w jakims
                punkcie z toba, to w przeciwienstwie do ciebie napisze ci o tym. Gdybys mnie
                czytala czesciej i od dawna, zauwazylabys , ze ja potrafie byc zmienny i nie
                upieram sie, jezeli ktos ma argumenty, ktore mnie przekonuja. Narazie w
                stosunku do ciebie zdania nie zmieniam.
                • gini Re: ANka zwracam honor 16.03.04, 12:31

> No coz madrosc polega na tym, ze mozna zmienic zdanie w stosunku do oponenta.
                  > Bylabys fatalna nauczycielka (mam nadzieje, ze nie jestes), bo jestes typem
                  > ludzi jak widze, ze jak sie uwezmie to na amen. Jezeli zgodze sie w jakims
                  > punkcie z toba, to w przeciwienstwie do ciebie napisze ci o tym. Gdybys mnie
                  > czytala czesciej i od dawna, zauwazylabys , ze ja potrafie byc zmienny i nie
                  > upieram sie, jezeli ktos ma argumenty, ktore mnie przekonuja. Narazie w
                  > stosunku do ciebie zdania nie zmieniam.

Tomku, Ty zmieniles zdanie tylko dlatego, ze Anka napisala cos co akurat
                  chcialbys przeczytac.
                  Czy znaczy to, ze zmadrzala, od wczoraj?Ja jej glupoty nie zarzucalam tak jak
                  Ty.
                  Naturalnie, ze nauczycielka nie jestem, nieprawda jest tez to , ze jestem
                  zawzieta na Amen.
                  Rzeczowa argumenacja do mnie trafia belkot niestety nie.
                  Na FA jest pewna Zydowka nicka nie zdradze, klocilysmy sie czesto gesto, ale w
                  rozgrywkach personalnych tzw wojnach forumowych, czasami sie zgadzamy, czasami
                  nie, ale nigdy nie jest tak, ze ja pisze przeciw niej a ona przeciw mnie.
                  Zarlysmy sie, ale jakos doszlysmy w koncu do porozumienia.
                  Jest tez i druga, z ktora do porozumienia napewno nie dojde bo jest bezdennie
                  glupia.
                  Z CCCP gdy sie zgadzam to sie zgadzam, a jak sie nie zgadzam to mu to pisze i
                  czesc.
                  • Gość: Tomek44 Re: ANka zwracam honor IP: 5.5R* / 213.8.97.* 16.03.04, 12:35
                    No, a kiedy sie zmienia zdanie? To logiczne, ze wlasnie wtedy kiedy sie czyta
                    to co by sie chcialo przeczytac. Nieprawdaz?
                    • Gość: ANka Nie zawsze IP: *.ifn-magdeburg.de 16.03.04, 12:45
                      mozna szanowac przeciwnika, jesli trzyma sie pewnych zasad.
                      Chocby nie sprowadza dyskusji do atakow personalnych.
                      • Gość: Tomek44 Re: Nie zawsze IP: 5.5R* / 213.8.97.* 16.03.04, 13:32
                        To zalezy ANiu. Jezeli przeciwnik zachowuje sie w sposob, ktory w oczach
                        oponenta jest co najmniej dziwny, to wlasnie tak reaguje. Jestem sprawiedliwy,
                        co panskie panu i dlatego jezeli kiedys cofniesz sie wstecz i zobaczysz moje
                        dyskusje z Nihilem i byli jeszcze inni, to zrozumiesz o czym mowa.
                        Nawrzucalismy tam sobie zdrowo i nawet zostalem impotentem, k....i jeszcze
                        innymi, a zkonczylismy przyjacielsko i dzisiaj uwazam ze on jest rowny gosc.
                        Mam ten sam problem ze splitem, wqrwionym. To jest forum, anonimowe( moze
                        dobrze) i kazdy pisze co czuje. Ja tak Cie odbieralem, a dzisiaj odbieram
                        inaczej, co nie znaczy, ze jutro nie zmienie zdania.
                        gini jest natomiast zajadla i zlosliwa, wiec trudno mi z nia jak narazie dojsc
                        do porozumienia.
                        Pozdrawiam
                        T44
                    • gini Re: ANka zwracam honor 16.03.04, 13:11

> No, a kiedy sie zmienia zdanie? To logiczne, ze wlasnie wtedy kiedy sie czyta
                      > to co by sie chcialo przeczytac. Nieprawdaz?

Wcale nieprawda Tomku .Jak wchodzilam na forum, bylam bardzo poprawna
                      politycznie, dzis zmienilam zdanie o 100%, z tum, ze pod wplywem rzetelnych
                      rzeczowych argumentow.
                      Ja pisalam , ale ktos udowodnil, ze to co pisze nie trzyma sie tzw, kupy, wiec
                      musialam zmienic pewne poglady, bo argumenty byly logiczne, nie typu bo ty
                      jestes glupia.
                      Uwazam, ze polit poprawnosc, czyni duzo wiecej szkody przyznawanie przywilejow
                      tylko dlatego, ze jest sie mniejszoscia na terenie danego kraju to polityczna
                      glupota.
                      Tu trzeba szukac jakichs rozwiazan, nie isc na ustepstwa, przyznano wlasnie w
                      Belgii prawo glosowania cudzoziemcom.Czyli obywatel marocanski odbywajacy
                      sluzbe wojskowa w Marocu bedzie decydowal o tym kto ma rzadzic w mojej
                      dzielnicy w Brukseli, w zeszlym chyba roku byla ta slynna wojna miedzy
                      Hiszpania a Marokiem o pietruszke, czyli Percile kamienista wysepke....
                      Bedzie lojalny w razie nastepnego konfliktu bardziej wobec kogo?Wobec Maroca
                      czy wobec Hiszpanii czy Belgii?
                      To samo zas zeby nie bylo tak cukierkowo , wobec kogo beda lojalni Zydzi zyjacy
                      w diasporze?Czyj interes postawia wyzej, czy interes kraju , w ktorym aktualnie
                      mieszkaja czy interes Izraela?
                      To samo pewnie macie w Izraelu czy Izraelczyk Arab jest lojalny bardziej wobec
                      Was czy wobec swoich ziomkow zza muru.
                      Nie ma Tomku nigdy bialego i czarnego sa tez rozne odcienie szarosci...
      • gosciu_z_niemiec Czy Ania w Magdeburgu ma juz west-TV? 16.03.04, 12:00
        W kazdym razie nie otrzasnela sie jeszcze z uroku Honeckera i marzy sie jej
        faszystowski kapitan. Pani Aniu, pani da sobie spokoj z socjalistycznymi
        filozofiami, my faszystowsko-lewackich wizjonerow nie chcemy, my wolimy ludzi,
        ktorzy w dzialaniu szanuja ZASADY, na przyklad NIE ZABIJAJ.
        I dlatego CHWALA HISZPANII!

Gosciu

• Gość: ANka Bilansik? Ilu terrorystow Hiszpanie zabili? IP: *.ifn-magdeburg.de 16.03.04, 12:17
          Ilu cywilow Hiszpanskich wlasnie postradalo zycie?

Jakich zasad doszukal sie Pan u terrorystow?
          Mial Pan kiedys do czynienia z mafia?
          Dlaczego Kadafi nie wisi choc wieszal wlasnych ludzi na glownym placu w
          Benghazi? Mlodych ludzi ktorzy chcieli cos pokojowo zamanifestowac? Moze to samo
          co ci w Hiszpanii? Precz z zabijaniem np?
          Ma Pan jakies pytania? A moze same odpowiedzi? Nie szanowny- nie mam wogole
          telewizora. W kazdym razie nie do ogladania telewizji.
          Zasady to np nie podgladanie i powolywanie sie na czyjes IP- jesli ktos
          szczegolnie np tego nie podkresla albo nie porusza w danym watku.. To ja tez
          nazywam zasadami- a Pan? Zanim bedziemy rozstrzygac kwestie zycia i smierci
          zacznijmy od prostszych zasad- np dyskusji.
          • gini Re: Bilansik? Ilu terrorystow Hiszpanie zabili? 16.03.04, 12:45

> Ilu cywilow Hiszpanskich wlasnie postradalo zycie?
            >
            > Jakich zasad doszukal sie Pan u terrorystow?
            > Mial Pan kiedys do czynienia z mafia?
            > Dlaczego Kadafi nie wisi choc wieszal wlasnych ludzi na glownym placu w
            > Benghazi? Mlodych ludzi ktorzy chcieli cos pokojowo zamanifestowac? Moze to
            sam
            > o
            > co ci w Hiszpanii? Precz z zabijaniem np?
            > Ma Pan jakies pytania? A moze same odpowiedzi? Nie szanowny- nie mam wogole
            > telewizora. W kazdym razie nie do ogladania telewizji.
            > Zasady to np nie podgladanie i powolywanie sie na czyjes IP- jesli ktos
            > szczegolnie np tego nie podkresla albo nie porusza w danym watku.. To ja tez
            > nazywam zasadami- a Pan? Zanim bedziemy rozstrzygac kwestie zycia i smierci
            > zacznijmy od prostszych zasad- np dyskusji.

Aniu czy podasz wreszcie roznice miedzy terroryzmem a terrorem?
            Aniu chcialas uczyc sie chinskiego a wiesz cos moze o masakrze na Placu
            Niebiaskiego spokoju?
            Juz tlumaczylam jak pokazujesz swoje IP to jest Twoja sprawa, nikt Ci nie kaze,
            mozesz sie zalogowac, ajk ja , chociaz i tak kazdy wie skad ja pisze a pisze z
            Belgii.
            Cywilne ofiary wojny czy tez terroru panstwowego, nie roznia sie niczym od
            ofiar terroryzmu.
            W Iralndii terror zlikwidowano srodkami politycznymi.Moze i takimi srodkami
            politycznymi sprobowano by rozwiazac kwestie terroryzmu arabskiego, o
            palestynskim nie wspomne, bo Sharon nie chce rozmawiac.
            Wiec kolo sie zamyka.Terror, a pozniej terrorystyczny odwet, pozniej odwet
            terorem panstwowym przy udziale armii i znow zamach, itd...0itd...
            Zamkniete kolo, z ktorego nie ma wyjscia.
            • Gość: ANka Tobie tez nikt nie kaze tego wykorzystywac IP: *.ifn-magdeburg.de 16.03.04, 12:59
              jak sie loguje nie jestem ANka. Nie chce mi sie tego powtarzac.
              Kazdemu z osobna i za kazdym razem. Nie interesuje mnie Hyde Park i zaistnienie
              na nim, tylko dyskusja. A do tego musze byc rozpoznawalna. Nie chce mi sie
              zaczynac od poczatku zwlaszcza ze nie starcza mi juz na te zabawy czasu - niestety.

Chinskim sie nie przejmuj. Wtracilam tak sobie.
              Jak na razie to ´srodkami politycznymi´ Hiszpania przegrala.
              Wyslanie oddzialow pokojowych to srodki polityczne czy militarne? Bo robil to ONZ?
              To ja ciebie tu poprosze o roznice- miedzy tym co nasze wojska robia w Iraku a
              co robilismy w ramach ONZ.

Ja twierdze ze jezeli w Hiszpanii bedzie latwiej to nie ma powodow by terrorysci
              uderzyli tam po raz drugi przy stosownej okazji, jezeli tylko cokolwiek z
              dzialan rzadu im sie nie spodoba. Co do USA- widzisz moja znajoma z Izraela
              uwielbia stany ale twierdzi ze tam zbyt wiele rzeczy to show. Kontrole na
              lotniskach rowniez. Moze gdyby byly skuteczniejsze....
              A teraz juz naprawde wiecej nie moge. Nawet jak bedziesz podpisywac sie pod
              kazda moja odpowiedzia- do kogokolwiek.

Powiedz mi jaka fale terroru zapoczatkowali imigranci polscy do Libii ze wobec
              nich takie przejawy agresji ludnosc stosowala? Czy musze dodawac ze wychodzili z
              kina? Wrzucanie kamieni do wozkow z niemowleciem, proby wybijania oczu to
              jeszcze nie terror powiesz - no coz pewno gdyby ktos z mojej rodziny zginal nie
              pisalabym tu wogole a byc moze aktywnie uczestniczyla w wojnie ze swiatem
              arabskim - tego nie wiem. Dzis w kazdym razie jestem bardzo zdecydowanie
              przeciwniczka jakichkolwiek ustepstw na rzecz terrorystow.
              A to w Hiszpanii to jest wlasnie przegrana wojna polityczna. Chyba tego wlasnie
              nie zrozumialas.
              • gini Re: Tobie tez nikt nie kaze tego wykorzystywac 16.03.04, 14:34

> jak sie loguje nie jestem ANka. Nie chce mi sie tego powtarzac.
                > Kazdemu z osobna i za kazdym razem. Nie interesuje mnie Hyde Park i
                zaistnienie
                > na nim, tylko dyskusja. A do tego musze byc rozpoznawalna. Nie chce mi sie
                > zaczynac od poczatku zwlaszcza ze nie starcza mi juz na te zabawy czasu -
                niest
                > ety.
                >

A to ciekawe co piszesz , ja jakbym sie nie zalogowal to jestem zawsze
                kojarzona ze mna czyli Ania z Belgii, jak sie loguje jako Gini, czy jako
                soeciere, to i tak wszydcy ospisuja Aniu.

> Chinskim sie nie przejmuj. Wtracilam tak sobie.
                >
                No to sobie nie wtracaj ot tak glupot.
                Jak na razie to ´srodkami politycznymi´ Hiszpania przegrala.

Ty to wiesz?To moje gratulacje .

> Wyslanie oddzialow pokojowych to srodki polityczne czy militarne?

Co to sa oddzialy pokojowen czytez bron pokojowa?
                Ja nie jestem Dana tylko,Ania zlosliwa wykorzystujaca wszydtko co sie da.
                Nie pisze Ci, ze jestes glupia Ty sam te glupote obnazasz.
                Zadalam Cikilka pytan, na zadne nie odpowiedzialas, pytalam miedzy innymi o to
                co to jest "pokojowa bron"
                Dalej jakos odpowiedzi nie widze.

Bo robil to O
                > NZ?
                > To ja ciebie tu poprosze o roznice- miedzy tym co nasze wojska robia w Iraku a
                > co robilismy w ramach ONZ.
                >
                > Ja twierdze ze jezeli w Hiszpanii bedzie latwiej to nie ma powodow by
                terrorysc
                > i
                > uderzyli tam po raz drugi przy stosownej okazji, jezeli tylko cokolwiek z
                > dzialan rzadu im sie nie spodoba. Co do USA- widzisz moja znajoma z Izraela
                > uwielbia stany ale twierdzi ze tam zbyt wiele rzeczy to show. Kontrole na
                > lotniskach rowniez. Moze gdyby byly skuteczniejsze....
                > A teraz juz naprawde wiecej nie moge. Nawet jak bedziesz podpisywac sie pod
                > kazda moja odpowiedzia- do kogokolwiek.
                >
                > Powiedz mi jaka fale terroru zapoczatkowali imigranci polscy do Libii ze wobec
                > nich takie przejawy agresji ludnosc stosowala? Czy musze dodawac ze
                wychodzili
                > z
                > kina? Wrzucanie kamieni do wozkow z niemowleciem, proby wybijania oczu to
                > jeszcze nie terror powiesz - no coz pewno gdyby ktos z mojej rodziny zginal
                nie
                > pisalabym tu wogole a byc moze aktywnie uczestniczyla w wojnie ze swiatem
                > arabskim - tego nie wiem. Dzis w kazdym razie jestem bardzo zdecydowanie
                > przeciwniczka jakichkolwiek ustepstw na rzecz terrorystow.
                > A to w Hiszpanii to jest wlasnie przegrana wojna polityczna. Chyba tego
                wlasnie
                > nie zrozumialas.
                Wg mnie to jest wlasnie wgrana wojna polityczna, zaden rzad nie moze sie
                przeciwstawiac swoim wyborcom.
                Wyobraz sobie, ze wyborcy wybieraja po to jakis tm rzad by on robil dobrze
                wyborcom, jak im robi na przekor to wyborcy mowia mu nie i to wszystko na ten
                temat.
                • Gość: Tomek44 Re: Tobie tez nikt nie kaze tego wykorzystywac IP: 5.5R* / 213.8.97.* 16.03.04, 14:54
                  Gini, jezeli ustapisz terrorystom, to oni nie poprzestana na tym co zrobili
                  poprzednio. Poczuja sie silni i beda stawiali coraz to inne rzdania. Za kazdym
                  razem dostana i za kazdym nastepnym razem bedzie nastepny. Z terrorystami sie
                  nie rozmawia. Czy Europa jeszcze tego nie zrozumiala?
                  Apropos, dzisiaj zlapalismy 10 letniego chlopczyka z bomba. Dostal od czlonkow
                  org. terrorystycznej 5 szekli i torbe, z ktora mial podejsc do grupy ludzi. Ten
                  chlopiec byl wystawiony na smierc. Zolnierze go rozbroili i puscili spowrotem
                  do mamy i taty. Ciekawe, kiedy go tatus ponownie uzyje. Chcesz z takimi
                  rozmawiac?
                  Jako matka, co czujesz do takich rodzicow? Takie dziecko moze podlozyc bombe( o
                  wiele latwiej niz dorosly) w pociagu, ktorym beda jechac Twoje dzieci. Co wtedy
                  powiesz? Trzeba rozmawiac? Z kim? Z fanatykami?
                  Rozmawialas kiedys z dewotka? Ja tak. Ona nawet nie znala Biblii, tylko kilka
                  wersetow, ktore uslyszala od ksiedza, ale byla bardziej zajadla, od tych co
                  znaja kazdy werset. To samo jest z Islamem. Ci fanatycy, nie znaja Koranu. Oni
                  w niego wierza, dlatego sa tak niebezpieczni. Widzialas talibow. Mozna z nimi
                  dyskutowac? Oni w Europejczykach widza szatana, ktorego trzeba zniszczyc.
                  • gini Re: Tobie tez nikt nie kaze tego wykorzystywac 16.03.04, 15:57

> Gini, jezeli ustapisz terrorystom, to oni nie poprzestana na tym co zrobili
                    > poprzednio.

Tomku to samo z terrorem, jak raz sie poddasz ustapisz to po zawodach
                    .
                    Terroryzm sie wzial z terriru a nie odwrotnie..

Poczuja sie silni i beda stawiali coraz to inne rzdania. Za kazdym
                    > razem dostana i za kazdym nastepnym razem bedzie nastepny. Z terrorystami sie
                    > nie rozmawia. Czy Europa jeszcze tego nie zrozumiala?

Izrael, nie zrozumial czegos, oczywiscie po stronie izraelskiej Tomku ofiar
                    jest mniej,ale czy warto^placic te cene?Czy warto placic w Iraku?
                    W koncu cierpienie jest wszedzie jest takie same, czy ginie zydowski, czy
                    palestynski czy polski cywil
                    .
                    Nie licze wcale na to, ze do Ciebie dotre, masz jakas tam matryce wpisana
                    przez roznych Grinbergow, co Ci napisali, ze Europa jest zla USA, jest ok.
                    Ci sami Grinbergowie pisali kiedys, ze ZSRR jest dobre a USA to imperialisci
                    itd...

> Apropos, dzisiaj zlapalismy 10 letniego chlopczyka z bomba. Dostal od
                    czlonkow
                    > org. terrorystycznej 5 szekli i torbe, z ktora mial podejsc do grupy ludzi.
                    Ten
                    >
                    > chlopiec byl wystawiony na smierc. Zolnierze go rozbroili i puscili spowrotem
                    > do mamy i taty. Ciekawe, kiedy go tatus ponownie uzyje. Chcesz z takimi
                    > rozmawiac?
                    > Jako matka, co czujesz do takich rodzicow? Takie dziecko moze podlozyc bombe(
                    o
                    >
                    > wiele latwiej niz dorosly) w pociagu, ktorym beda jechac Twoje dzieci. Co
                    wtedy
                    >
                    > powiesz? Trzeba rozmawiac? Z kim? Z fanatykami?

Tomku, PolskieSzare szerzgi , tez wykorzystywalismy dzieci
                    .

> Rozmawialas kiedys z dewotka? Ja tak. Ona nawet nie znala Biblii, tylko kilka
                    > wersetow, ktore uslyszala od ksiedza, ale byla bardziej zajadla, od tych co
                    > znaja kazdy werset. To samo jest z Islamem. Ci fanatycy, nie znaja Koranu.
                    Oni
                    > w niego wierza, dlatego sa tak niebezpieczni. Widzialas talibow. Mozna z nimi
                    > dyskutowac? Oni w Europejczykach widza szatana, ktorego trzeba zniszczyc.

Tomku ale czytalam tez wypowiedzi osadnikow izraelskich, ktorzy twierdza , ze
                    ziemia im sie nalezy od Boga...
                    Pozdrowka
                    • Gość: ANka Przepraszam ale to jeden stek bzdur IP: *.ifn-magdeburg.de 16.03.04, 16:20
                      Roznice miedzy terrorem czy terroryzmem - jesli sa mnie nie interesuja.
                      Jezeli sa to terroryzm jest finansowany przez terror. Krotko mowiac obaleni
                      tyrani bedac w mniejszosci probuja walczyc o wladze wlasnie terrorem. Nie
                      inaczej. Czyli twoje twierdzenie terroryzm wzial sie z terroru jest nawet
                      sluszne tylko skierowane przeciwko temu co chcesz wyrazic. To sie zdarza.
                      Ostatnio zdarzylo sie to pewnemu panu z ktorym korespondowal moj kolega.
                      Przeslal mu argument niezbicie zaprzeczajacy jego wlasnej tezie :)
                      Dalej jak sie logujesz i jak sie do ciebie zwracaja - nie bardzo mnie obchodzi.
                      Moze rozmawiasz tylko w bardzo waskim gronie. Ja przekazalam ci swoje racje-
                      wyjasnilam. To powinno chyba wystarczyc.

Sa cierpienia, ktore mozna odroznic. Na przyklad cierpienie spowodowane utrata
                      wolnosci slowa od cierpienia spowodowanego tym ze ktos zamordowal ci dziecko.

Przykro mi ale jesli mialabym cie szanowac to nie za niewiedze na temat Szarych
                      Szeregow. Jestes w tym zakresie najwyrazniej ignorantka. Bo inaczej wiedzialabys
                      ze harcerze nie brali udzialu w walkach zbrojnych i dopuszczal ich do tych
                      dzialan tylko wiek!
                      Mlodsi pomagali jedynie w takich rzeczach jak malowanie kotwic na murach czy
                      przygotowywanie srodkow medycznych a przede wszystkim chodzili na komplety i
                      uczyli sie.
                      Nikt nie wysylal ich na tereny wroga bo byli U SIEBIE.
                      Nie bredz i skoncz z tym porownaniem do powstancow bo nie masz o tym pojecia.

A od znajomych to sie wiele dowiesz skoro nie jestes w stanie odczytac z moich
                      tekstow nawet tego co udalo sie odczytac nawet nie lubiacemu mnie Tomkowi.
                      Widac nie roznisz sie niczym od swoich oponentow bo czytasz co chcesz.

Cos ci powiem. Moje dziecko ma kolege, ktorego bardzo lubi. Egipcjanina. Ten
                      kolega ma b. kulturalnego milego tate.
                      Ale gdyby mi powiedzial ze popiera terrorystow i ze terrorysci wysadzajacy
                      dzieci w autobusach to partyzantki wykopalabym go za drzwi. Podobnie jak kazdego
                      - chocby rodzine gdyby tak powiedzial- rozumiesz?

Jakas ziemia kazdemu sie nalezy od Boga.
                      Siedzac w tej Belgii (jesli ci wierzyc) gdzie gdyby babcie klozetowe zalozyly
                      partie to bylaby to partia odrodzona hitlerowska- powinnas juz widziec rozne
                      szarosci.

• gini Re: Przepraszam ale to jeden stek bzdur 16.03.04, 16:45

> Roznice miedzy terrorem czy terroryzmem - jesli sa mnie nie interesuja.

A szkoda, ze cie nie interesuja, bo tych roznic nie ma.
                        > Jezeli sa to terroryzm jest finansowany przez terror.
                        Aniu, ja sobie imie chyba zmienie , piszesz jedno zdanie a w drugim sama sobie
                        zaprzeczasz.

Krotko mowiac obaleni
                        > tyrani bedac w mniejszosci probuja walczyc o wladze wlasnie terrorem.

Ktorzy tyrani o co ci w ogole chodzi?Obalony tyran nie ma juz nic do
                        powiuedzenia, lezy i kwiczy.
                        .

Nie
                        > inaczej. Czyli twoje twierdzenie terroryzm wzial sie z terroru jest nawet
                        > sluszne tylko skierowane przeciwko temu co chcesz wyrazic. To sie zdarza.
                        > Ostatnio zdarzylo sie to pewnemu panu z ktorym korespondowal moj kolega.
                        > Przeslal mu argument niezbicie zaprzeczajacy jego wlasnej tezie :)
                        > Dalej jak sie logujesz i jak sie do ciebie zwracaja - nie bardzo mnie
                        obchodzi.
                        > Moze rozmawiasz tylko w bardzo waskim gronie. Ja przekazalam ci swoje racje-
                        > wyjasnilam. To powinno chyba wystarczyc.

Nie wystarcza , bo caly czas piszes bzdury,z ktorymi trudno nawet dyskutowac.

>
                        > Sa cierpienia, ktore mozna odroznic. Na przyklad cierpienie spowodowane utrata
                        > wolnosci slowa od cierpienia spowodowanego tym ze ktos zamordowal ci dziecko.

Ale na jaki temat to?

>
                        > Przykro mi ale jesli mialabym cie szanowac to nie za niewiedze na temat
                        Szarych
                        > Szeregow. Jestes w tym zakresie najwyrazniej ignorantka. Bo inaczej
                        wiedzialaby
                        > s
                        > ze harcerze nie brali udzialu w walkach zbrojnych i dopuszczal ich do tych
                        > dzialan tylko wiek!

Czekam na jakies dane , podaj te granice wieku, tylko podaj jakiegos linka
                        moze , z laski swojej .

> Mlodsi pomagali jedynie w takich rzeczach jak malowanie kotwic na murach czy
                        > przygotowywanie srodkow medycznych a przede wszystkim chodzili na komplety i
                        > uczyli sie.

Doprawdy?Nie wiedzialam, ale czegoz to ja sie na forumie nie dowiem.

> Nikt nie wysylal ich na tereny wroga bo byli U SIEBIE.
                        Cos pieknego i niedrogo, byli u siebie, a wrog byl u nich na ich terenach ale
                        trudno wymagac od ciebie bys na to wpadla.

> Nie bredz i skoncz z tym porownaniem do powstancow bo nie masz o tym pojecia.

Anusiu przyrzekam, ze juz nie bendem, ty masz racjem ja mam spokoj.
                        >
                        > A od znajomych to sie wiele dowiesz skoro nie jestes w stanie odczytac z moich
                        > tekstow nawet tego co udalo sie odczytac nawet nie lubiacemu mnie Tomkowi.

Caly czas czytam i odczytuje twoje teksty, tyle, ze wszystko co z nich sie da
                        odczytac to bzdura za bzdura,ktora bzdure pogania.

> Widac nie roznisz sie niczym od swoich oponentow bo czytasz co chcesz.
                        >
                        > Cos ci powiem. Moje dziecko ma kolege, ktorego bardzo lubi. Egipcjanina. Ten
                        > kolega ma b. kulturalnego milego tate.
                        > Ale gdyby mi powiedzial ze popiera terrorystow i ze terrorysci wysadzajacy
                        > dzieci w autobusach to partyzantki wykopalabym go za drzwi. Podobnie jak
                        kazdeg
                        > o
                        > - chocby rodzine gdyby tak powiedzial- rozumiesz?

Ale nad bombardowaniami Iraku to juz nie masz zadnych zahamowan, niech
                        bombarduja a co!!
                        Czy wyjasnisz mi te roznice miedzy terrorem a terroryzmem?
                        Czym sie rozni bomba spuszczona na dom a bomba w autobusie?
                        Tu i tu gina cywile, wiec co za roznica.
                        Jedni cywile sa lepsi a drudzy gorsi?

>
                        > Jakas ziemia kazdemu sie nalezy od Boga.
                        > Siedzac w tej Belgii (jesli ci wierzyc) gdzie gdyby babcie klozetowe zalozyly
                        > partie to bylaby to partia odrodzona hitlerowska- powinnas juz widziec rozne
                        > szarosci.
                        >
                        Daj znowu tlumacza na polski, bo z tego belkotu nic zrozumiec nie idzie.W zadna
                        strone.Przykro mi ale taka jest smutna prawda.
                        Zdanie skonstruowane tragicznie, juz chyba kropa pisze lepiej po polsku niz ty.
                        Poducz sie polskiego najpierw a pozniej pisz .Na razie nie masz szans.
                        • Gość: ANka Byloby to zbyt banalne IP: *.ifn-magdeburg.de 16.03.04, 17:03
                          powiedziec ci ze znam skads ten ´taniec´ i ze to tobie zwracano wciaz uwage o
                          przecinki, bledy i takie tam. Ja pisze tak bo sie spiesze.

Imie mozesz zmienic. Korekty twoich tekstow z mojej strony nie zobaczysz-
                          przejzyj je sama.
                          A teraz naprawde mam dosc. Skieruj swoje zainteresowania na terror w Ameryce
                          Lacinskiej- zrozumiesz o co mi chodzi. Jezeli nie bedziesz chciala- to nie
                          oczywiscie. Daty ci nie podam- popytaj ludzi, ktorzy z z dzialalnoscia polskich
                          skautow i Szarych Szeregow byli zwiazani. Sama tez mozesz popracowac. Jak
                          znajdziesz fakty zaprzeczajace temu co mowie - pogadamy. Na razie to widze ze ty
                          masz wiecej czasu wiec tobie polecam wertowanie. Swojego czasu mam niewiele i
                          moge oddac go tylko tym, na ktorych zdaniu, sympatii itd. naprawde mi zalezy.
                          Nie wiem czemu ty mialabys ten czas dla innych mi zabierac.

Nie mam szans na co? :)))))
                          Czy sadzisz ze szukam jakichs szans? Tak sobie - tylko twoich argumentow,
                          ktorych jakos tu - konkretnie nie wyrazilas.

PS- pamietaj o przecinkach:)

Po drugie- ktorys z angielskich ´gentle manow´ mowil o tym ze mozna jesc rybe
                          nozem i widelcem jesli tylko sie wie, ze tego robic nie wypada. No to ja juz sie
                          czuje na tym etapie. Poszukaj ktory to, bo mnie obchodzi tylko, ze mial duzo
                          racji:)
                          • Gość: ANka Do dalszej dyskusji IP: *.ifn-magdeburg.de 16.03.04, 17:07
                            proponuje zapros Kecawa. On w tej kwestii mowi dokladnie to co ja bym
                            powiedziala, gdybym miala na to wiecej czasu. W dodatku w formie, ktora mi np.
                            bardzo sie podoba. Jezeli potrafisz cos zarzucic jego formie wypowiedzi- skoro
                            tyle masz do zarzucenia mojej to uznam ze jestes hipokrytka- jezeli nie- to tym
                            lepiej dla ciebie- moze z tej dyskusji cos wyniesiesz...
                            Milego wieczoru- ja znow wracam do pracy.
                • Gość: ANka Aaa- to tez jest ciekawe IP: *.ifn-magdeburg.de 16.03.04, 16:44
                  ze potrzebujesz nie jednego a wielu loginow.
                  Ale to nie moja sprawa. Ja uwazam za sluszne co innego. Skoro sie tak ladnie
                  przedstawiasz ´Ja nie jestem Dana tylko,Ania zlosliwa wykorzystujaca wszydtko co
                  sie da´ no to niewiele moge tu dodac. Ja gdybym tak myslala o sobie przestalabym
                  pisac do innych. Ale to tez nie moja sprawa.
                  Ja tez jestem za usuwaniem zrodel. To ja ciebie teraz poprosze o konkrety- jakie
                  widzisz zrodla dla dzialan ETA? Czyzby rzad hiszpanski zle radzil sobie z ich
                  usuwaniem?
                  Oczywiscie ze z czasem ci sami ktorzy poperaja terror dojda do wniosku ze
                  bardziej sobie szkodza. A moze znajda sie inni ktorzy wobec nich taki sam terror
                  zastosuja. Ile jeszcze ofiar to pochlonie? Gotowa jestes na to czekanie
                  pokoleniowe? Na oddanie zycia wlasnego dziecka w ramach doswiadczen?
                  Ja nie napisalam o ´pokojowej broni´- ale o pokojowych oddzialach ONZ, ani tez
                  o tym ze popieram SLD!!!! widze ze nauczylas sie manipulacji. Nie dziwi wiec ze
                  uwazasz ze ludzie sa bezsilni i terror rodzi terror. A ja jednak wierze w to -
                  jestem przekonana ze sa tacy, ktorzy potrafia wyjsc ponadto. Ja nie musze krecic
                  wystarczy ze wytkne ci proby przypisania mi czegos co nie powiedzialam dlatego
                  jestem chyba bardziej niz ty przekonana ze z terrorem da sie walczyc- ale
                  bynajmniej nie ustepujac terrorystom!
                  Co do ´glupoty´ to tylko twoj aktualny punkt widzenia- podobnie jak do niedawna
                  Tomka- niestety z racji na zmiennosc tyle samo wart. Moze pospieszny wyraz
                  emocji- nie wiem ale w takim razie powinnas chyba wiecej czytac kogos kogo
                  bronisz albo dokladniej czytac czyjes teksty.

• indris A może sygnał rozumu i demokracji ? 16.03.04, 11:44
      Po jaka cholerę Polska uczestniczy w tej idiotycznej awanturze ? Społeczeństwo
      polskie jest temu tak samo przeciwne jak narody Hiszpanii. Najprościej iść w
      ślady Hiszpanii i wycofać się. Jak nie zrobi tego Miller, to zrobi Lepper.
      • Gość: ale-jaja Re: A może sygnał rozumu i demokracji ? IP: 5.1.* / 206.47.0.* 16.03.04, 16:27
        Czy możesz powiedzieć w jakim kraju na świecie jest demokracja? Decyzje Chiraka
        i Schredera byly podjęte przez nich smych w taki sam sposób jak decyzja Blaira,
        Aznara, Millera ....

Następne pyt:

- Co da Polsce wycofanie się z Iraku ?
        • indris O rozumie, demokracji i żartach 16.03.04, 17:27
          ale-jaja raczą chyba żartować pisząc:
          "Decyzje Chiraka i Schroedera byly podjęte przez nich samych w taki sam sposób
          jak decyzja Blaira, Aznara, Millera"
          Formalnie była może tak samo, ale treściowo - nie. Wszyscy się zgadzają, że
          społeczeństwa Francji i Niemiec były przeciwne udziałowi w irakiadzie. A oprócz
          tego ze sprzeciwu wobec wojny uczynił Schroeder jeden z głównych motywów swojej
          kampanii wyborczej na jesieni 2002. Polskie media sugerowały nawet już po
          wyborach, ze była to "kiełbasa wyborcza", ale okazało się, że mierzyły
          niemiecką SPD wg norm polskiego SPD i tu się zawiodły.

Co da Polsce wycofanie się z Iraku ? Zmniejszenie prawdopodobieństwa ataków
          terrorystów islamskich. Dodatkowo satysfakcję z wyjścia z idiotycznej imprezy i
          lepszy punkt startowy w przyszłych stosunkach z krajami muzułmańskimi.
        • Gość: Tysprowda Re: A może sygnał rozumu i demokracji ? IP: 5.5R* / 213.189.83.* 17.03.04, 21:06
          Decyzja o wojnie Busha, Blaira i Aznara to to samo co decyzja Chiraka i
          Szredera o nie-wojnie?

Sie znaczy, wojna to to samo co nie-wojna.....ale jaja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: Scali SPRAWA JEST PROSTA IP: 5.5R1D* / *.tiscali.es 16.03.04, 12:10
      90 procent spoleczenstwa hiszpanskiego bylo przeciwko udzialowi w wojnie. Poza
      tym wiekszosc Hiszpanow to nie tylko deklarowani katolicy ale i wierzacy
      chrzescijanie, dla ktorych przykazania sa podstawa postepowania.

Udzial w agresji na Irak, masakra tysiecy cywilow irackich przy pomocy bomb
      kulkowych i innych nie miesci sie w ramach zasad jakie dyktuje wiara
      chrzescijanska. Tragedia w Madrycie jest odpowiedzia na zlamanie tych zasad, na
      wykroczenie poza ramy chrzescijanskiej moralnosci.
      Jedyna mozliwa dla wierzacego chrzescijanina konsekwencja jest ustapienie,
      zaniechanie tych zbrodniczych dzialan w Iraku, nieczynienie drugiemu, co
      niemile.
      Wspomnialbym jeszcze o przykazaniu milowania nieprzyjaciol, ale pisze do tych,
      o ktorych pisal poeta " Jeszcze nie chrzescijanin ale juz katolik" i zdaje
      sobie sprawe, ze od zaufania w Opatrznosc Boska wola masakre ponoc grozacych im
      muzulmanow. Nie wiedza moze, ze muzulmanie wierza w tego samego Boga, co
      wierzacy chrzescijanie?

Scali

• Gość: ANka Tragedia jest odpowiedzia? IP: *.ifn-magdeburg.de 16.03.04, 12:23
        Nie sadzi Pan ze uwazanie sie za Boga albo zgadywanie jego wyrokow czy planow
        nie miesci sie tez w ramach bogobojnej wiary - obojetne czy w Mahometa czy w
        Boga chrzescijan?
        Daleko sie Pan posuwasz- niestety za daleko.
        Nikt nie ma prawa wykonywania wyrokow boskich. Czlowiek jest zobowiazany
        przeciwstawiac sie zlu. Takie sa nasze przykazania. Czlowiek tez zgodnie z
        przykazaniem boskim ma szanowac i chronic swoje zycie- bo to olbrzymia i
        bezcenna wartosc.
        • Gość: $ uber alles Re: Tragedia jest odpowiedzia? IP: *.cogeco.net 16.03.04, 13:25
          Prezydent Bush tez przezyl religijna wizje przed uderzeniem na Irak, co sam
          potwierdzil
      • carlos40 hiszpanscy chrzescianie glosowali na socjalistow 16.03.04, 12:24
        Scali puknij sie w glowe
        Pamietam jak pd koniec lat 80 tych
        Felipe wybrzydzalna przyjazd papierza do Hiszpanii
        Ty Scali byles kiedys na mszy w niepolskim kosciele
        w Hiszpanii?
        Przejdz sie to policzysz sobie
        twoich chrzescian na palcach
    • Gość: fredzio54 Re: Pocałunek śmierci od Hiszpanii IP: 5.3.1R* / *.red.bezeqint.net 16.03.04, 12:34
      achmedy
      wydzialismy w madrytcie jak arabstwo podziekowali polaka z wielu lat poparcie
      przeciwko panstwo izraela i nawet was gomulka sprowadzil do polski
      a co wy polaka daliscie
      4 ZAMORDOWANYCH POLAKOW 2 KOBEITY MEZCZYZNA I 7 MIESZECZNA DZIEWCZYNKA
      Polacy powini was to arabistanu wygnac razem z waszymi polskie matercy
      blondynke
      ale polacy sa tchorzy i dalej odwiedzaja kebaba na polmark wiz a wi placa
      kultury w Wa-weie
      • gini Re:I do Tomkajeszcze raz 16.03.04, 16:09
        Autor: Gość: XXL IP: *.echostar.pl
        Data: 16.03.2004 11:20 + dodaj do ulubionych wątków

+ odpowiedz na list

+ odpowiedz cytując

--------------------------------------------------------------------------------
        Nie ma przeciwników walki z terorem.
        Są tylko ludzie myślący i miliaryści bezmózgowcy.
        Militaryści będą z obłędem w oczach rżnąć i mordować
        setki i tysiące osób bo może gdzieś jest jeden terorysta.
        A to, że swoim bezmyślnym państwowym terorem tworzą następne
        rzesze desperatów i potencjalnych zamachowców to im do głowy
        nie przychodzi.

Z terorem nie da się walczyć zbrojną armią, a jedynym rozwiązaniem
        jest POLITYCZNE i POKOJOWE usuwanie ŹRÓDEŁ teroru.

Najlepszy przykład Iraku - zabito 50.000 cywilów, dwa razy tyle
        zwykłych żołnierzy z poboru. I co ??? Zmniejszyła się ilość zamachów ???
        Nie, jest ich zdecydowanie więcej, więcej bomb, więcej krwi i nieszczęść.
        To po co to było ????
        A z drugiej strony Irlandia Płn. Teror zlikwidowano wyłącznie środkami
        politycznymi.

Myśleć !!!!

Ja tego nie wymyslilam, ale trzeba wlasnie korzystac z dobrych wzorcow, ukladac
        sie politycznie, nie stosowac wojny jako przedluzenia polityki to nic nie daje
        Tomku.
        Myslec, myslec i jeszcze raz myslec, chyba , ze sie wspiera tych co maja
        interes w tym aby zalatwiac to militarnie.
        A wiec wszystkich tych co produkuja bron i musza miec zbyt na swoje produkta.
        Zeby cos sprzedac trzeba miec nabywcow, a glupi wszystko kupi, nawet pokojowa
        bron.
        .
        • Gość: ANka To jak konkretnie bylo w tej Irlandii IP: *.ifn-magdeburg.de 16.03.04, 16:29
          opowiedz- bo mi sie tak wydaje ze jakos terror tam powoli ustawal gdy sie
          okazalo ze z przyzwoleniem na mordowanie ludzi nie wejdzie sie do Europy.
          Jakie tam srodki zastosowano?
          Czy rzady Saddama to nie byl terror?
          Czemu nie odpowiedzialas na moje pytanie w kwestii Libii?
          Skad sie bierze terror w Afryce np Nigerii to ty wiesz? A tam przestepczosc i
          morderstwa na europejczykach przez dlugi czas byly praktycznie bezkarne- z racji
          na system prawodawstwa i balagan.
          Wiesz jak to wyglada w praktyce? Wiesz dlaczego ludzie musieli tam spac z
          bronia? Sadzisz ze przyjezdzali z nia tam? Nie droga moja - kupowali ja po
          pierwszych napadach. Nawet Polacy.
          Chyba o wielu sprawach, bardzo wielu nie masz pojecia. Zanim zaczniesz oskarzac
          np Niemcow zajmij sie rasizmem w Belgii. Rozejzyj sie dookola siebie. Sprawdz
          skad ten rasizm. Zobacz co sie dzieje. Potem dopiero jak chcesz mow o Polsce i o
          tym jak to Hiszpanie ´sterroryzowali ludnosc palestynska´
          • Gość: Tomek44 Re: To jak konkretnie bylo w tej Irlandii IP: 5.5R* / 213.8.97.* 16.03.04, 16:42
            ANka, bardzo Cie przepraszam, za to, co o Tobie myslalem.
            Pozdrawiam
            Tomek44
            • Gość: ANka No jestes pierwszym, ktory IP: *.ifn-magdeburg.de 16.03.04, 17:14
              mnie za cos przeprosil na tym forum. Tzn- naprawde pierwszy byl Sentencius- ale
              on wlasciwie nie bardzo mial za co:)
              Moje calkowite zaskoczenie. Ale wolalabym sytuacje bardziej neutralna. No nic -
              milego pobytu w Polsce - jesli to prawda-
              Pozdrowienia.
              • Gość: Tomek44 Re: No jestes pierwszym, ktory IP: 5.5R* / 213.8.97.* 16.03.04, 18:08
                To prawda, ze wyjezdzam do Polski, jak rowniez to, ze jade tam sluzbowo. Czy
                jako agent? To juz troche przesadzilem, ale zostalem sprowokowany.
                Rzeczywiscie bede przesiadywal w chlopskich jadlach, bo to jest to czego tutaj
                nie mam, a wiesz, ze zakazany owoc najbradziej smakuje, wiec napisalem prawde,
                ze bedzie mozna rozpoznac mnie po tym, ze blondyn z loczkami siedzi przy
                schabowym i popija kuflem piwa.
          • gini Re: To jak konkretnie bylo w tej Irlandii 16.03.04, 17:26

> opowiedz- bo mi sie tak wydaje ze jakos terror tam powoli ustawal gdy sie
            > okazalo ze z przyzwoleniem na mordowanie ludzi nie wejdzie sie do Europy.

Nie wpadlo ci do glowy to, zew Irlandii Irlandczycy mordowali Irlandczykow?
            W koncu usiedli i zaczeli rozmawiac.
            > Jakie tam srodki zastosowano?

Jak powyzej polityczne, a nie militarne.
            > Czy rzady Saddama to nie byl terror?
            > Czemu nie odpowiedzialas na moje pytanie w kwestii Libii?
            A kto sie czepoia dzis do Libii?

> Skad sie bierze terror w Afryce np Nigerii to ty wiesz? A tam przestepczosc i
            > morderstwa na europejczykach przez dlugi czas byly praktycznie bezkarne- z
            racj
            > i
            > na system prawodawstwa i balagan.

Malo kogo to obchodzi co sie dzieje w Afryve, tam nie ma ropy.
            A ilu mordow dokonano w Afryce za czasow kolonialnych to ty mi nie mow, bo ja
            pisze z Belgii akurat wiec wiem.Wiem co to jest la honte .
            Wiem bo moj maz i moi znakomi sie wstydza za Belgow, ktorzy kolonizowali
            brutalnie Kongo.

> Wiesz jak to wyglada w praktyce? Wiesz dlaczego ludzie musieli tam spac z
            > bronia? Sadzisz ze przyjezdzali z nia tam? Nie droga moja - kupowali ja po
            > pierwszych napadach. Nawet Polacy.
            > Chyba o wielu sprawach, bardzo wielu nie masz pojecia.
            Ty nie masz pojecia o niczym ale to inna sprawa.

Zanim zaczniesz oskarzac
            > np Niemcow zajmij sie rasizmem w Belgii.

Napisz mi cos na temat rasiemu belgijskiego, pogadamy, nawet nie wiesz jaka ja
            rasistka jestem.
            No i masz racje Niemcow oskarzac o co nie ma te II wojne swiatowa to wywolal
            Franek Dolas , Polak w koncu, wiec to wina Polakow, a Niemcy sa ok.

Rozejzyj sie dookola siebie. Sprawdz
            > skad ten rasizm. Zobacz co sie dzieje. Potem dopiero jak chcesz mow o Polsce
            i
            > o
            > tym jak to Hiszpanie ´sterroryzowali ludnosc palestynska´

Czy ty cos cpasz?
            Hiszpanie sterroryzowali ludnosc palestynska?Ja cos o tym pisalam?
            Czy bylabys tak mila i przeczytala to co piszesz przed wyslaniem?
            A tak w ogole to myslisz czasami?
            • Gość: ANka Re: To jak konkretnie bylo w tej Irlandii IP: *.ifn-magdeburg.de 16.03.04, 17:48
              1- brytyjczykow (ponoc)
              2- ja
              3-przykro mi ze musisz sie za cos wstydzic, ale jak to robisz to wstydz sie tez
              za arabskich handlarzy niewolnikow.
              4-znow twoje zdanie- jak nie mam- po co dyskutujesz
              5-w ciagu mojego niedlugiego pobytu w Brukseli w drodze do znajomych widzialam
              tyle przejawow prawdziwego rasizmu ze przezylam szok. Po Afryce :)))) Jesli tego
              nie widzisz na ulicach to nie najlepiej swiadczy o twojej spostrzegawczosci.
              6-jesli nie sterroryzowali to jaki zwiazek ma atak Al Kaidy z ´walka
              polityczna´? - Ja tylko mierze twoja konsekwencje w wypowiedzi- takie
              doswiadczenie- prywatnie zupelnie. A teraz jak mowilam - Kecaw
              7 - a ty cos cpasz? Np trawke ´swietego spokoju´ tzn jak ja ich zostawie to oni
              mnie tez:)))))

Wybierz sie do tej Afryki. Moze cos zobaczysz. Np walczace ze soba plemiona
              afrykanskie. Zupelnie bez udzialu i wplywu bialych.
              Zobaczysz jak daleko niewinni arabowie sie zapuszczali i jakie pozostawili po
              sobie ´slady´. Do tego nie trzeba ksiazek. Obawiam sie ze tych sladow jest
              wiecej niz tych od kolonialistow- bo pokaz mi takich murzynow, ktorzy nauczyli
              sie robic sery:) Tylko w Rodezji. Moze w RPA.
              Ktorzy potrafia uszanowac wlasna przyrode... Czego sie nauczyli od napadajacych
              ich plemion arabskich? Oszpecac swoje kobiety. Pozytywnych sladow nie
              dostrzeglam- mimo najszczerszych checi.
              Jak wrocisz- pogadamy.
              Skoro jestes w Belgii powinno cie byc stac na taka wycieczke.
              Nie wiem jaka jestes rasistka. Ja nia nie bylam i nie bede. Uwielbiam roznice
              pomiedzy ludzmi. Ale nie lekcewaze zagrozenia. Do tego tez ci sie Afryka przyda.
              Jak sprobujesz poglaskac pare ´kotkow´ albo wsadzic raczke do ´niezywego´
              krokodyla, albo chocby wlezc w robactwo, ktore nazywa sie buszem, czy znalezc w
              buszu toalete to szybko zrozumiesz czym jest Afryka z telewizji w stosunku do
              rzeczywistosci...A mimo to nigdy nie przestane jej uwielbiac - kto wie czy nie
              bardziej niz niejeden tubylec.
            • Gość: dana33 do naszej ani IP: *.adsl.actcom.co.il 16.03.04, 18:26
              droga aniu. dzisiaj probujesz cos sklecic przynajmniej, ale jeszcze musisz
              cwiczyc.
              to co mnie interesuje, to dlaczego na koncu prawie kazdego twojego postu
              piszesz, ze wlasnie musisz isc, nie masz czasu, nie masz ochoty na pisanie
              tutaj i zagladasz tylko wzgledem tego czy tamtego, masz cos innego lepszego do
              zrobienia, nie interesuje cie, na dzisiaj dosyc itd itd itd, i 2 minuty pozniej
              widzimy twoj nastepny post.... spedzilas dzisiaj na tym watku pare godzin, za
              kazdym razem informujac nas ze wlasnie koniec, przeciagnelas strune i wogole..
              mozesz mi powiedziec, po co to piszesz wiedzac, ze bedziesz dalej pisac?
              cus brak konsekwencji, a to niedobrze, jak trzeba wychowywac dzieci....

i jeszcze jedno, nasza aniu, ciagle i bez przerwy poddajesz w watpliwosc to co
              pisza inni. bynajmniej nie twierdze, ze pisza prawde, ale jesli nie mozesz
              udowodnic czegos innego, to po co te wszystkie: jesli to prawda, nie wierze,
              wiem ze ty to taki lub inny, piszesz pod wieloma nikami itd itd.... a skad u
              ciebie to przekonanie, ze wiesz lepiej? ego ci ciut przeroslo, nie myslisz?
              • Gość: ANka Jestem taka jak zawsze IP: *.ifn-magdeburg.de 16.03.04, 18:52
                nie trzeba mi twoich rad. Pisze ze koncze bo nie lubie ludzi zostawiac na
                lodzie. W oczekiwaniu np na odpowiedz, kiedy wychodze. Jesli cos sie zmienia
                wracam. Nie wiem czy bede pisala. W jednym masz racje - nie powinnam.
                Nic mi nie przeroslo- zapewniam zajzyj do siebie. Pisze czasem jak nie bardzo
                wiem jak rozwiazac jakis trudny problem. Ale masz racje - to nie pomaga..
                Po co pytam czy ktos mowi prawde? Bo spory procent z nas wychowywany jest tak,
                ze gdy sie go pyta wprost trudniej mu klamac. Na razie- albo na zawsze- jak
                wyjdzie. Mam nadzieje, ze nie do nastepnego zamachu.
                Cwiczyc rozmowy z toba nie bede bo nie chce byc cyniczna, zlosliwa i zimna. W
                dodatku pozbawiona poczucia humoru innego niz szyderstwa z ludzi.
                Tomka mozesz pozdrowic - do ´loczkow´ nie mam uwag. Tylko do tego ze daje sobie
                wlazic na glowe i nie moze sam od siebie oceniac innych. W kazdym razie doceniam
                jego gest.
                • Gość: Tomek44 do Ani IP: 5.5R* / 213.8.97.* 16.03.04, 19:02
                  Ja jestem duzy chlopczyk i nikt mi nie wlazi na glowe i zawsze oceniam ludzi
                  bez niczyjej pomocy.
                  Pozdrawiam i rowniez w nadzieji, ze obedzie sie bez zamachow, ale jak mowia
                  nadzieja jest matka glupich.
                  Tak czy inaczej miej oczy dookola glowy.
              • Gość: Tomek44 Re: do naszej ani IP: 213.8.97.* 16.03.04, 18:55
                Czy pozwolisz Dano, ze dzisiaj stane w obronie ANi?
                Mysle, ze jestes za surowa w ocenie.
                Przyznaje, ze dziesiejszy watek i dyskusje czytalem z przyjemnoscia. Wszystkie,
                nawet starcie gini i ANki.
                Nie musimy miec takiego samego zdania. Kazdy przytacza swoje argumenty, a my
                wybieramy te, ktore nam odpowiadaja. Sa tacy co nazwa mnie jeszcze raz
                hipokryta.
                Musze sie z tym pogodzic, ale nie zamierzam sie zmienic.
                Kiedys obsikiwalem Nihila, a dzisiaj go lubie, co nie znaczy, ze pojutrze nie
                oberwie porcji czosnkowej.
                Najwazniejsze, ze dostalem bilety do teatrow w Warszawie. Dwa wieczory
                kultury. Mam nadzieje, ze Al Kaida mnie nie sledzi i nie zepsuje mi wieczorow.
                Jak wielkim nie bylbym patriota Izraela, to zawsze tesknie do kultury polskej i
                do schabowego.
                A bilety do teatru trzeba zdobywac jak kiedys papier toaletowy. Na kilka
                tygooooodni z gory. Znaczy nie jestem jedynym wariatem w tym wzgledzie.
                Pozdrawiam jeszcze z Tel-Avivu.
                T44
                • Gość: dana33 Re: do naszej ani IP: *.adsl.actcom.co.il 16.03.04, 18:59
                  alez tomeczku, kochanie moje. zyjemy w demokratycznym kraju, mozesz stawac w
                  obronie kazdego, ja ci kiedys zabronilam????
                  a teatrow to zazdroszcze... :)
                  • Gość: Tomek44 Re: do naszej ani IP: 5.5R* / 213.8.97.* 16.03.04, 19:06
                    Jak trzeba bedzie, to zobaczysz we mnie prawdziwego rycerza, ktory ryczy w
                    obronie Dany ( nie mylic z jeleniem na rykowisku).
                    Wracam do pracy (naprawde ). Zagladne znowu w przerwie.
                    • Gość: dana33 do tomcia IP: *.adsl.actcom.co.il 16.03.04, 19:15
                      slyszalam, tomeczku, ze tel av iviu mozna dostac ptysie z ostrym nadzionkiem.
                      maja rozne. mozesz wybrac. zjedz sobie pare na podniesienie ducha i sil, bo do
                      jasnej anielci, kto pracuje w israelu o tej porze??????
                      • Gość: Tomek44 Re: do tomcia IP: 213.8.97.* 16.03.04, 19:21
                        jasnej anielci, kto pracuje w israelu o tej porze??????

My agenci.Jeszcze siedze w biurze i sledze i kiszki mi marsza graja. Niestety
                        dzisiaj to potrwa jeszcze dlugo.
                        Wlasnie cos wlozylem i czekam. Niestety mam na mysli komputer, a nie schabowy.
    • titus_flavius albo Polska, albo Ukraina 16.03.04, 20:13
      Chaire,
      opinia publiczna w obu krajach jest jednoznacznie przeciw okupacji Iraku. Kraje
      te dostarczyły najliczniejsze kontyngenty. Tak więc atak na jeden z tych krajów
      spowoduje wybuch społeczny zwrócony przeciwko władzom i zmusi je do wycofania
      wojsk z Iraku.
      Islamiści o tym wiedzą, dlatego atak wkrótce nastąpi.
      Rozsądne rządy powinny same wycofać wojska w Iraku, ale w Polsce i na Ukrainie
      rządzący nie są rozsądni.
      Polecenia otrzymują bowiem z Waszyngtonu i Tel-Aviwu, a nie od swoich
      wyborców.
      T.
      • Gość: kecaw Re: albo Polska nieprzewidywalna IP: *.ols.vectranet.pl 16.03.04, 21:54
        Drogi Flawiuszu.Bardzo się ucieszyłem,iż zaszczyciłeś ową dyskusję swoją
        wypowiedzią.Wpierw w kwesii opini publicznej na którą się powołujesz.Otóż owa
        opinia publiczna na pstrym koniu jeździ.Chyba znasz ową opowieść o starej
        fotografii znalezionej przez niemieckie dziecko.Wnuczek się pyta o nią swego
        dziadziusia(rozpoznaje bowiem na niej swojego dziadka ,który wraz z tłumem
        innych Niemców pozdrawia Hitlera trzymając rękę w pozdrowieniu hitlerowskim)
        Dziadku czy też byłeś wówczas za Hitlerem ???Dziadzio odpowiada.Oczywiście że
        nie!!Ja tyko trzymałem rękę u góry i wraz z innymi wołałem HOLA HOLA Panie
        Hitler Tak nie morzna ! Nie morzna !.
        Flawiuszu niech to będzie moja odpowiedz na argumebnty onosnie opini
        publicznej.Chciałem przez moment przytoczyć opinię publiczną Francuzów z lat
        1940-43 o kolaboracji z III Rzeszą ale przypomniałem sobie ,iż ja znasz.

W drugiej kwestii Myślisz że pocałunek śmierci przekazany Polsce przez
        Francję będzie skutkował w przypadku jego zastosowania tym samym co w
        Hiszpanii.Osobiście wątpię .My Polacy jesteśmy jak sam wiesz przekorni.Na złość
        potrafimy odmrozić sobie uszu.Ewentualny atak tylko może nas zespolić.Co o tym
        myślisz.

z nieustającym proamerykańskim pozdrowieniem egoistycznie nastawiony dla
        interesu naszego narodu liberalno-chadecko-konserwatywny kecaw
        • titus_flavius Re: albo Polska nieprzewidywalna 17.03.04, 08:23
          Chaire,
          w kwestii irackiej opinia publiczna ma od roku stałe zdanie, które jest
          ignorowane przez rządzących.
          Atak na Polskę uznanie bedzie przez wszystkich za sprawiedliwy odwet i umocni
          jedynie opinię polską w tym zakrersie.
          T.

Gość portalu: kecaw napisał(a):

> Drogi Flawiuszu.Bardzo się ucieszyłem,iż zaszczyciłeś ową dyskusję swoją
          > wypowiedzią.Wpierw w kwesii opini publicznej na którą się powołujesz.Otóż owa
          > opinia publiczna na pstrym koniu jeździ.Chyba znasz ową opowieść o starej
          > fotografii znalezionej przez niemieckie dziecko.Wnuczek się pyta o nią swego
          > dziadziusia(rozpoznaje bowiem na niej swojego dziadka ,który wraz z tłumem
          > innych Niemców pozdrawia Hitlera trzymając rękę w pozdrowieniu hitlerowskim)
          > Dziadku czy też byłeś wówczas za Hitlerem ???Dziadzio odpowiada.Oczywiście że
          > nie!!Ja tyko trzymałem rękę u góry i wraz z innymi wołałem HOLA HOLA Panie
          > Hitler Tak nie morzna ! Nie morzna !.
          > Flawiuszu niech to będzie moja odpowiedz na argumebnty onosnie opini
          > publicznej.Chciałem przez moment przytoczyć opinię publiczną Francuzów z lat
          > 1940-43 o kolaboracji z III Rzeszą ale przypomniałem sobie ,iż ja znasz.
          >
          > W drugiej kwestii Myślisz że pocałunek śmierci przekazany Polsce przez
          > Francję będzie skutkował w przypadku jego zastosowania tym samym co w
          > Hiszpanii.Osobiście wątpię .My Polacy jesteśmy jak sam wiesz przekorni.Na
          złość
          >
          > potrafimy odmrozić sobie uszu.Ewentualny atak tylko może nas zespolić.Co o
          tym
          > myślisz.
          >
          > z nieustającym proamerykańskim pozdrowieniem egoistycznie nastawiony dla
          > interesu naszego narodu liberalno-chadecko-konserwatywny kecaw
          • Gość: fredzio54 Re: albo Polska nieprzewidywalna IP: 5.5R* / *.cust.bezeqint.net 17.03.04, 08:34
            Tifusie
            dalczego wy araby macie taka kulture mordowania ?
            ja was tak kocham z wasze mordercow !
      • Gość: kecaw Re: albo Polska, albo Ukraina IP: *.ols.vectranet.pl 17.03.04, 08:11
        Flawiuszu co się dzieje -opudzczasz się poprzednio reagowałeś tak szybko

z proamerykańskim pozdrowieniem kecaw
        • Gość: Tomek44 Re: albo Polska, albo Ukraina IP: 213.8.97.* 17.03.04, 14:06
          Flaviusik poszedl do swojego mula po wytyczne.
        • Gość: kecaw Re: albo Polska, albo Ukraina IP: *.ols.vectranet.pl 17.03.04, 20:12
          Flawi co się z tobą dzieje?Kiedyś polemizowałeś a dzisiaj tylko bawisz się w
          wyliczanki

serdecznie pozdrawiam kecaw
    • titus_flavius casus Wietnamu 17.03.04, 20:52
      Chaire,
      tam także rosnące straty zmusiły Amerykanów do opuszczenia tego kraju. Nic wiec
      dziwnego, że kraj, który ponosi więcej strat, niż by był gotów poniesć wycofuje
      się z wojny, aby nie ponosić dalszych strat.
      Po cóż bowiem Polsce walczyć z Islamem?
      T.
      • Gość: kecaw Re: casus Wietnamu IP: *.ols.vectranet.pl 17.03.04, 22:38
        Czy sądzisz ,że świat będzie bezpieczniejszy gdy Ameryka odgrodzi się od niego
        murem?Globalizacja determinuje działania.Obecnego prezydenta USA gdy zastąpi
        inny to pacyfikacyjne działania Ameryki nie ustaną-bowiem taka wydaje się
        ligika obecnego etapu historii.

kecaw
      • Gość: kecaw Re: casus Wietnamu IP: *.ols.vectranet.pl 17.03.04, 22:46
        Wietnam to tak jak Awganistan.Cassus Wietnamu jest związany z tym ,iż za nim
        stał ZSRR tak jak za Awganistanem USA. Kto stoi za Irakiem Husajna ?.sĄDZĘ ,IŻ
        POZNACIE ICH PO OWOCACH.oBECNIE TRWA BUDOWA STRUKTUR iRAKU.pOPATRZ ZOŁNIERZY
        KOALICJI GINIE SYSTEMATYCZNIE MNIEJ.pONADTTO SYTUACJA JEST TROSZKĘ JAKOŚCIOWO
        ODMIENNA.wPIERW BYŁ 11 WRZEŚNIA I OWE ZDARZENIE JEST CIĄGLE MOCNO ZAKOTWICZONE
        W OPINII aMERYKANÓW.sĄDZĘ WIĘC fLAWI ŻE JESZCZE MUSZĄ ZGINĄC SETKI JEŚLI NIE
        TYSIĄCE ŻOŁNIERZY BY OPINIA aMERYKANÓW UZNAŁA ŻE LEPIEJ NIŻ ŻOŁNIERZ GINELI
        NIEWINNI LUDZIE W usa.pAMIĘTAJ ŻE 11 WRZEŚNIA ZGINEŁY TYSIĄCE.dO TEJ LICZBY
        JEST JESZCZE STRASZNIE DALEKO.aMERYKA PŁACI KRWIĄ ZA WŁASNE
        BEZPIECZEŃSTWO.jESZCZE WIELE JEST W STANIE ZAPŁACIĆ

KECAW

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka