Dodaj do ulubionych

do Polakow to jest!

IP: *.proxy.aol.com 01.05.04, 03:53
Tyle bylo listow waszych o pomoc do szpitali w USA z prosba o leczenie dzieci
waszych,szpitale nasze robily,co mogly.!!! Teraz po wejsciu do UE,sami
placcie za przerozne,operacje ... nam w USA juz nie bedzie sie oplacalo
pomagac oszustom,Good Bye !!!
Obserwuj wątek
    • Gość: spadaj na mordę Re: do Polakow to jest! IP: *.halifax.k12.va.us / 208.34.72.* 01.05.04, 04:46
      spadaj na drzewo w liście dmuchać ty niedojdo żydowska
      • Gość: delta Re: do Polakow to jest! IP: 168.143.113.* 01.05.04, 04:57

"jojo" ma racje,bedziecie teraz zdani na tych zabojadow i
        germancow,ale nikt wam nie pomoze,bo sami robia bokami.
        a Ameryka ma was teraz w pupie,rzdcie sobie sami,nieszczesnicy.
        ;((

• babusz USA musza sie dowartosciowywac 05.05.04, 09:50
          Gość portalu: delta napisał(a):

>
          > "jojo" ma racje,bedziecie teraz zdani na tych zabojadow i
          > germancow,ale nikt wam nie pomoze,bo sami robia bokami.
          > a Ameryka ma was teraz w pupie,rzdcie sobie sami,nieszczesnicy.
          > ;((

Ameryka niech pilnuje swojej pupy zeby jej nie wyleciala w powietrze.
          W Niemczech dwa lata temu przyjeto polska turystke do szpitala, gdyz miala
          krwawienia z przewodu pokarmowego, jak sie okazalo miala bialaczke, wiec
          przyjeto ja na leczenie i przez ROK przebywala w klinice, otrzymujac
          chemoterapie, a wszystko na koszt panstwa, wartosc terapii w walucie wynosila
          okolo 300 tysiecy Euro i to BEZ ZEBRACZYCH LISTOW, JAKIE KOCHA OTRZYMYWAC USA.

Babusz

• Gość: babariba do dżodża to jest!!! IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 01.05.04, 06:11
      dżodżo, a masz już z powrotem w portfelunowiuteńki polski paszport?
      Wiem, że nie piszesz z prefiksu '***.il', ale wielu twoich rodaków mieszkających
      w kraju oznaczanym tym znakiem w wielodniowych kolejkach stoi pod polskim
      konsulatem, żeby taki paszport dostać. Sentymenty ich dopadły? Czy może chcą
      mieć polski paszport, żeby móc się bez problemu osiedlić w tej chujowej Europie.
      może i tobie się to kiedyś przyda...
      Pozdrowienia z krainy ekologicznym napojem płynącej
      • Gość: delta Re: do dżodża to jest!!! IP: 168.143.113.* 01.05.04, 06:20
        dżodżo, a masz już z powrotem w portfelunowiuteńki polski paszport?
        > Wiem, że nie piszesz z prefiksu '***.il', ale wielu twoich rodaków
        mieszkającyc
        > h
        > w kraju oznaczanym tym znakiem w wielodniowych kolejkach stoi pod polskim
        > konsulatem, żeby taki paszport dostać. Sentymenty ich dopadły? Czy może chcą
        > mieć polski paszport, żeby móc się bez problemu osiedlić w tej chujowej
        Europie
        > .
        > może i tobie się to kiedyś przyda...
        > ***
        > Pozdrowienia z krainy ekologicznym napojem płynącej

Musze ci sie przyznac,ze juz dawno pogrzebalem Polske jako miejsce
        gdzie moglbym zyc;tak ze polski paszport mam w pupie.
        Tak zreszta jak i takich jak ty i tobie podobnych,wystarczy mi internet.
        bo powyladowaniu tam jak wyjde na ulice to mi sie zygac chce.
        pozdrowka dla starych polaczkow,

• Gość: babariba Re: do dżodża to jest!!! IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 01.05.04, 07:01
          delta napisał(a):
          > Musze ci sie przyznac,ze juz dawno pogrzebalem Polske jako miejsce gdzie
          moglbym zyc;tak ze polski paszport mam w pupie.
          > Tak zreszta jak i takich jak ty i tobie podobnych, wystarczy mi internet.
          bo powyladowaniu tam jak wyjde na ulice to mi sie zygac chce.
          pozdrowka dla starych polaczkow
          A ja cię wcale do ponownego zamieszkania w Polsce nie namawiam. Stwierdziłem
          jedynie fakt, iż w związku z przystąpieniem Polski do Unii Europejskiej wielu
          ludzi w wielu krajach świata przypomniało sobie o związkach z Polską i swoim
          dawnym obywatelskwie, także w Izraelu.
          Sprawa jest prosta - od akcesji polski paszport ułatwia wiele rzeczy nie tylko w
          kraju, ale także w całej Europie
          *** PS. Bardzo mi sie spodobały dwie frazy: 'takich jak ty i tobie podobnych' i
          'polaczków'. Muszę je sobie zapamiętać, i włączyć do repertuaru...
          Pozdrawiam z krainy ekologicznym napojem płynącej
          polaczek babariba
          • Gość: delta Re: do dżodża to jest!!! IP: 168.143.113.* 01.05.04, 07:32

Upajaj sie zatem dalej ta "przynaleznoscia",
            ktora juz niedlugo bokiem ci wyjdzie,glupi polaczku.
            :((
            • Gość: babariba tym razem wprost do delty IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 01.05.04, 07:53
              jak się upajam, to jedynie ekologicznym napojem, co on wyrasta w dziewiczych
              ostępach Puszczy Knyszyńskiej pod bacznym nadzorem miejscowej ludzkości.
              Rozumu i wnikliwości on przydaje silnie, szczególnie jak wymoczyć w nim trawę
              taką, co na nią żubry sikają. To po pierwsze.
              w moich postach w tym wątku stwierdzałem jedynie FAKTY, które cię czegoś
              strasznie złoszczą. Widać problem jakiś masz, ale to nie moja sprawa. Po drugie było
              nie sadzę żeby w moich postach agresja jakaś była pod czyimkolwiek adresem, a
              szczególnie pod adresem jakiejkolwiek nacji i dlatego wymyślanie mi od 'głupich
              polaczków' uważam za niestosowne wielce.
              Ale, ponieważ nad podziw kulturalny jestem - nie napiszę: 'pierdol się delta,
              czy jak ci tam', ani nawet 'fuck yourself delta'. I to by było na tyle
              • Gość: White Rower Re: tym razem wprost do delty IP: *.acn.pl 01.05.04, 08:06
                Cześć Babariba,

Gdzie byłeś, jak ciebie w nocy nie było, o godzinie duchów?
                Takiemu delcie lepiej powiedzieć: get yourself fucked, dumb asshole.
                A taki jojo nie zasługuje na więcej niż: up yours.
                • gini Re: jojo polmozdzku 01.05.04, 09:18
                  W polskich szpitalach leczy sie ostatnio irackie dzieci poparzone podczas
                  amerykanskich bombardowan w Iraku.
                • Gość: babariba witam, w godzinie duchów 'uświętowany'... IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 02.05.04, 08:17
                  ...byłem już, cały wieczór sprawdzałem, czy ekologiczny napój z dziewiczych...
                  itd. nie przestanie działać, jak już w Unii bedziemy. NIE PRZESTAŁ.
                  Znaczy nie ma się czego bać :)))
                  A co do delty i dżodża to ja myślę, że wielonickowiec jest to jeden. Jakieś
                  kompleksy ma straszne, krzywdy jakieś prawdziwe, lub wydumane go spotkały. A
                  jednak na masochistycznej zasadzie (znanej z 'Samych Swoich': 'tatku jak ja się
                  tak napatrzę i napatrzę to coraz bardziej nienawidzę to kargulowe plemię').
                  I przyłażą na to forum, żeby 'pawlakową' metodą utwierdzić się w przekonaniach,
                  że (być może) kiedyś podjęli właściwą decyzję. Sentymenty jakieś pozostały,
                  racjonalny rozbiór stanu rzeczy niespecjalnie spójny jest... yo trzeba
                  się'napatrzeć i napatrzeć'.
                  Pozdrowienia z krainy ekologicznym napojem płynącej, b
    • Gość: pako Re: do Polakow to jest! IP: *.dip.t-dialin.net 01.05.04, 09:50
      widzisz zydzie jak sam piszesz, wam to musi sie cos oplacac.
    • Gość: Day of welcomes Nie podgryzaj blizniego w dzien bezmiesny IP: 1.1.* / *.fsr.net 01.05.04, 11:11
    • gini Re: do Polakow to jest! 01.05.04, 11:25
      Gość portalu: jojo napisał(a):

> Tyle bylo listow waszych o pomoc do szpitali w USA z prosba o leczenie dzieci
      > waszych,szpitale nasze robily,co mogly.!!! Teraz po wejsciu do UE,sami
      > placcie za przerozne,operacje ... nam w USA juz nie bedzie sie oplacalo
      > pomagac oszustom,Good Bye !!!

Swoje szpitale polglowku macie w Izraelu, a te amerykanskie sa takie wasze jak
      i nasze , troche Polakow tez placi w USA podatki.Do operacji polskich dzieci
      nie dokladal sie wasz kongres zydpwwski tylko polska Polonia .
      Wracaj na drzewo tam gdzie twoje miejsce prymitywie.
    • Gość: bam_buko hey babariba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.04, 12:00
      wlasnie jestem na urlopie w Polsce i wybieram sie na polowanie do pieknej
      puszczy Knyszynskiej.
      Widze ze jojo znow podskakuje a jeszcze w dodatku jakis palant delta probuje
      sie podlaczyc.... wal ich babariba rowno po ryju
      pozdrowienia
    • wojcd co o tym myslisz Jojo? 01.05.04, 19:56
      By Ralph Peters
      New York Post | December 23, 2003
      The decisive turning point in the West's long struggle against Islamic conquerors came
      on the afternoon of Sept. 12, 1683, during the last Turkish siege of Vienna. Severely
      outnumbered Polish hussars - the finest cavalry Europe ever produced - charged into
      the massed Ottoman ranks with lowered lances and a wild battle cry.
      Led by the valiant King Jan Sobieski, the Poles had marched to save Vienna while
      other Europeans looked away. The French - surprise! - had cut a deal with the sultan.
      (To Louis XIV, humbling the rival Habsburgs trumped the fate of Western civilization.)
      The odds were grim. Many of King Jan's nobles feared disaster. But Sobieski risked his
      kingdom - actually a rough-and-tumble democracy - to save a continent.
      On that fateful afternoon, the Polish cavalry struck the Turkish lines with such force
      that 2,000 lances shattered. The charge stunned the Ottoman army. A hundred
      thousand Turks ran for the Danube.
      No army from the Islamic world ever posed such a threat to the West again.
      Poland's thanks for its courage? In the next century, the country was sliced up like a
      pie by the ungrateful Habsburgs, along with the Romanovs of Russia and the Prussian
      Hohenzollerns. It was the most cynical action in European history until the
      Molotov-Ribbentrop Pact, which divided Poland again in 1939.
      But the Poles never gave up their belief in their country - or in freedom. During our
      own revolution, our first allies were Polish freedom fighters such as Casimir Pulaski
      and Tadeusz Kosciusko. (Paris only joined the fight when it looked like we might win.
      And France intervened to spite Britain, not to help us.)
      Throughout the 19th century, Poles fought for freedom wherever the struggle raged, in
      Latin America, Greece and Italy, and on the Union side in our Civil War. Although their
      country had been raped by the great powers of Europe, Poles kept her cause alive.
      Again and again, Poles rose against their occupiers, only to be savagely put down,
      with their finest young men slaughtered or marched to Siberian prisons. Then, at the
      end of the Great War, Poland suddenly reappeared on the maps.
      What did the Poles do? They immediately saved Western civilization yet again. In the
      now-forgotten "Miracle on the Vistula," a patched-together Polish army turned back
      the Red hordes headed for Berlin. One of history's most brilliant campaigns, it saved
      defeated Germany from a communist takeover.
      Poland's thanks? The slaughter of World War II. Then the Soviet occupation.
      But the Poles never gave up. Their language, their faith - and their martial traditions -
      were maintained with rigor and pride. Of all the countries that gained their freedom as
      the Soviet Union collapsed, none had struggled for liberty as relentlessly as Poland.
      Now the Poles are defending freedom again. In Iraq. While the establishment media
      agonize over the fickle moods of Paris and Berlin, there's little mention in the press of
      the superb contribution made by our Polish allies - at great cost to their own country.
      In the words of an American officer who works closely with them, "Poland has taken to
      the Iraq mission for idealistic and principled purposes: Its leadership and military truly
      believe that freedom and justice are universal values worth fighting for."
      To how many other nations would those words apply?
      Poland has deployed 2,500 of its best soldiers to Iraq. It sent $64 million worth of its
      newest equipment - which operations in Iraq will ruin. Warsaw selected its finest
      officers to command and staff the Multinational Division Center South. A Polish major
      general commands a total of 12,000 troops from 22 nations with responsibility for a
      sector previously held by twice as many U.S. Marines. The Polish performance has
      been flawless.
      Their reward? Surely America must recognize such a great contribution from an
      economically struggling ally - at a time when Polish troops also support peacekeeping
      missions in Afghanistan and the Balkans?
      Sorry. Turkey, which stabbed us as deeply in the back as it could on the eve of
      Operation Iraqi Freedom, will receive a minimum of $2 billion from Washington - and
      the same elements in the Rumsfeld cabal who failed to plan for the occupation of Iraq
      hope to increase our aid to Ankara to $5 billion.
      Pakistan, which refuses to press home the fight against al Qaeda, will get billions from
      Washington. The repressive Egyptian regime will get a few billion, too, as it does every
      year. Even Yemen will get a welfare check from Uncle Sugar.
      And Poland? Like the Czech Republic, which sent a few medics to the Persian Gulf
      then withdrew them in panic, Poland will get a standard package of $12 million for
      NATO-related programs. Other than some logistical support in Iraq, that's it. Strategic
      peanuts for our most enthusiastic ally on the European continent.
      Poland did have one request - a humble one, in the great scheme of things. Warsaw
      asked for $47 million to modernize six used, American-built C-130 transport aircraft
      and to purchase American-built HMMWV all-terrain vehicles so elite Polish units could
      better integrate operations with American forces. Much of the money would go right
      back to U.S. factories and workers.
      Our response? We stiffed them.

For once, the Pentagon and the State Department agree: No can do. Impossible. Our
      pocket are empty. Got to FedEx every penny to our favorite dictators.
      It's a mistake to over-idealize any nation. But if there's a land of heroes anywhere
      between the English Channel and the coast of California, it's Poland. Our Polish allies
      have taken a brave, costly, principled stand for freedom and democracy in Iraq. They
      desperately want to be seen by Washington as reliable friends in this treacherous
      world.
      The least we could do is to treat them with respect.

Ralph Peters is a retired US Army officer, a writer, and a frequent contributor to
      Parameters. His most recent book is Beyond Terror, Strategy in a Changing World,
      and his early novel, The War In 2020, which has developed a cult following over the
      years, has just been republished. Recent travels in Indonesia and India inspired the
      arguments presented in this essay.

Wojciech
      • Gość: Witamy w Europie Spadac bandyci z zaoceanu= USA IP: *.telia.com 01.05.04, 20:29
        Polska wchodzac do Europy zostanie wynagrodzona. Szarlatani z zaoceanu spadac.
        Nie jestescie potrzebni i nie byliscie potrzebni. jako pierwszy gest daje
        firmom polskim prace podwykonawcze. 10 maja przyjezdza pierwsza firma
        Zamowienie na 180.000 kr = 90.000 zl. jest juz podpisane. Pieniadze za ktore
        Polska moze sobie budowac swoja ekonomie. Z tej sumy najmniej 22 % idzie
        bezposrednio do skarbu panstwa. I tak bedzie dalej. kolegowac sie z rabusiami z
        zaoceanu nie mosicie. Wasze miejsce Polacy jest w Europie. Ameryka to
        konglomerat nieuczciwych , pazernych bandytow na czele z ich administracja i
        Bushem. A lepiej nie bedzie jak i inyy prezydent przyjdzie.
    • Gość: babariba dżodżo - zacząłeś wątek, to go hoduj dalej IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 04.05.04, 10:55
      chyba, że (jak podejrzewam) nie masz nic do powiedzenia. Prowokacja się stała i
      chwatit...
      Pozdrowienia z kainy itd...
    • Gość: babariba dżodżo - dawaj tu nazad!!!!! IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 05.05.04, 09:13
    • fredzio54 Re: do Polakow to jest! 05.05.04, 10:42
      polacy zawsze beda zyli na opca kase oni sie donasza kase przyzwyczajli
      ostanie 700 lat
      • Gość: babariba ja ciebie mówiłem fredzia, ty... IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 05.05.04, 10:54
        ...nie pij ten gówien
    • Gość: babariba dżodżo, ja nie będę ciągle trzymał twojego wątku IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 07.05.04, 15:30
    • Gość: ryszardc Re: do Polakow to jest! IP: *.dyn.optonline.net 07.05.04, 15:49
      Pare miesiecy temu dostalem list z prosba o wsparcie Long Island Jewish Hospital i nie widze w tym nic zlego. A zbiorki na operacje dzieci w USA robi tu czesto Polonia.
    • Gość: babariba dżodżo, pilnuj szewcze kopyta... IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 24.05.04, 10:02
      taki ładny wątek rozpocząłeś i wymiękłeś???
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka