Gość: 3mam kciuki IP: *.gdynia.mm.pl 09.05.04, 11:57 Wolność dla Czeczenii!!! Rosjanie precz z Kaukazu!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: cegla28 Re: Krwawy zamach na promoskiewskie władze Czecze IP: *.compi.net.pl / *.crowley.pl 09.05.04, 12:03 Ostatnie dni przynoszą potworne informacje. Jest okropnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal Re: Krwawy zamach na promoskiewskie władze Czecze IP: *.aster.pl / 212.76.33.* 09.05.04, 12:52 Dlaczego okropne ? To wspaniala informacja. Bardzo sie ciesze. Odpowiedz Link Zgłoś
borrka Re: Krwawy zamach na promoskiewskie władze Czecze 09.05.04, 14:19 To jest bardzo smutna informacja. Oznacza ostateczne usztywnienie polityki rosyjskiejl wobec Czeczenii i kontynuacje tragicznej wojny. I do cholery, nie widze specjalnej roznicy miedzy beznadziejnym losem czeczenskiej ludnosci, rosyjskich zolnierzy z poboru, czy ofiar Nord-Ostu. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Krwawy zamach na promoskiewskie władze Czecze 09.05.04, 14:32 Tyle,że sytuacj chyba jest bez wyjścia. Bo teraz rosyjski władze Czeczenom nie odpuszczą, nawet gdyby się poddali, co nie jest realne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodrigez@box43.pl Re: Krwawy zamach na promoskiewskie władze Czecze IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 09.05.04, 16:09 Nie rozumiem was - czemu mieliby odpuscić? Czy wolelibyście żeby Amerykanie też odpuścili swoim terrorystom? Bo jeśli tak to popieram odpuszczanie wszystkim "terrorystom" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Krwawy zamach na promoskiewskie władze Czecze IP: 165.134.220.* 09.05.04, 19:24 ale jestes glupi, zolnierze z czeczeni to nie sa terrorysci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Humbak Re: Krwawy zamach na promoskiewskie władze Czecze IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 10.05.04, 12:36 Może i Czeczeni walczą jak al-Kaida itp., ale ich porównywanie jest absurdem. Ci ludzie są traktowani jak... No właśnie... np. jak nie powinna być traktowana żadna żywa istota. Ja wiem, że nie wszyscy Czeczeni są w porządku, ale rosyjskie wojska robią takie rzeczy, że wcale im się nie dziwię. Tu nie chodzi już o iepodległość, tylko przetrwanie narodu. I nawet jeśli przesadzam, to bardzo niewiele. Odpowiedz Link Zgłoś
kontrkultura Re: Krwawy zamach na promoskiewskie władze Czecze 09.05.04, 14:32 Z Kadyrowym sytuacja byla w miare stabilna, Bog wie co teraz bedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: itsok Re: Krwawy zamach na promoskiewskie władze Czecze IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.05.04, 07:05 Nie wiem o czym piszesz, pisząc;) o usztywnieniu polityki Rosji. Ona jest już od dawna sztywna. Czeczeni od lat próbują zainteresowć świat ich sprawą. Bez skutku. Zabicie władz sprzyjających okupantowi jest na pewno sukcesem. Smutne jest to, że w czeczenii do głosu dochodzą radykałowie islamscy. Dlaczego? Bo to taka zapomniana wojna i ludzie chwytają się tam juź wszelkich sposobów. Jak kogoś wysadzą, to gw napisze:( Ale o tym, że codziennie rosjanie mordują czeczenów, to już w gazecie "nie uwidisz". Wchodżcie na internet i czytajcie niezależną prasę!!! pozdro;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomson Obyś zdechl, jak te ofiary czeczeńskie bandytyzmu. IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 09.05.04, 15:00 Gość portalu: Michal napisał(a): > Dlaczego okropne ? To wspaniala informacja. Bardzo sie ciesze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chala Niw walcza za wolnosc jak w IRAKU? IP: *.rdu.bellsouth.net 09.05.04, 16:29 ty swinio czerwona? Moze pomyslisz tym tepym polskim kapucynem i zauywazysz niekonsekwencje, nedzarzu znad wisly, zlodzieju niemieckiej ziemi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomson Że co do mnie kwiczysz żydo-polska świnio??? IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 09.05.04, 16:57 Malo ci zlamanej szczęki w 1968? Domagasz się repety? ;o> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chala zalosny schizofreniku IP: *.rdu.bellsouth.net 10.05.04, 01:11 takich gnojkow to do sprzatania trawnikow bym nie ztrudnila. ty nie jestes w klasie ktora ma wstep tak gdzie ja zyje. tym placisz za swoich antysemitow. nedza. Ja mialam bogactwo w Polsce i mam je teraz w USA. Nrdza nie ma wstepu do mojej dzielnicy, chyba ze jako sluzba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wlodek Re: Że co do mnie kwiczysz żydo-polska świnio??? IP: *.dsl.rcsntx.swbell.net 10.05.04, 09:44 Gość portalu: Tomson napisał(a): > Malo ci zlamanej szczęki w 1968? Domagasz się repety? ;o> Co sie stalo z Polakami, ze wiekszosc na forum bez wulgaryzmow, rasismu i bez obrazania adwersarzy nie moga sie obejsc. Nie zdaja oni sobie sprawy ile zla przynosza dobremu imienia Polski w swiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MS [...] IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 10.05.04, 10:43 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MS [...] IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 10.05.04, 10:45 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomson Poczytaj sobie posty chały, a dopiero potem IP: *.ds.pg.gda.pl / *.ds.pg.gda.pl 11.05.04, 22:04 mnie krytykuj. Zresztą napisałem że żydo-polaczków nie traktuję jak normalnych Żydów, podobnie jak polaczków nie traktuję jak normalnych Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Humbak Re: Niw walcza za wolnosc jak w IRAKU? IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 10.05.04, 12:44 Pięknie! Ale się pokazujecie. Prawdziwie intelektualna rozmowa. Jeszcze mięsem zacznijcie rzucać! Pełna kultura! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sikoeski lepiej Re: A jak te ofiary czeczeńskiej ziemi?? KGB IP: *.bb.online.no 09.05.04, 21:08 Panie Prezydenicie jest Pan niczym innym niz wynikiem mego porawnego niezaleznego i demokratycznego m y s l e n i a. Jest Pan geialnym czlowiekim czego Pan Gorbaczow nigdy nie bedzie mogl zaprzeczyc. Zycze doao zdrowia i chwycenia najwiekszej szansy jaka kiedykolwiek jakis Powazny i Madry polityk mial w swym zyciu i.. wyprowadzic swe bohaterskie wojsko (tu...naprawde w tej Tczeczniii..)) Zycza podjecia tej decyzji a zmieni Pan swiat na lepsze i pozyska Fame i wladze , ktorej w historii nikt dotychczas, w historii swiata, nie zaznal. Wszystko inne bylo i stanie sie bluffen w porownaniu z ta reakcja na walke o wolnosc tak malutkiej czesci Poleuropy. Na marginesie to ja wymysliem male gazowce na Dunaju ,o ktorych Pan tak sie rozpisal na Internecie w odezwie do swoich ziomkow shipingowcow . W.W. tez byl swiadkim. Pozdrawian i Niech pan wyleczy Busza jednym pociagnieciem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomson Obyś zdechl,jak te ofiary czeczeńskiego bandytyzmu IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 09.05.04, 15:00 Gość portalu: Michal napisał(a): > Dlaczego okropne ? To wspaniala informacja. Bardzo sie ciesze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wlodek Re: Krwawy zamach na promoskiewskie władze Czecze IP: *.dsl.rcsntx.swbell.net 10.05.04, 09:26 Gość portalu: Michal napisał(a): > Dlaczego okropne ? To wspaniala informacja. Bardzo sie ciesze. Jest naprawde z czego sie cieszyc.:-((( Panie Michale, czy naprawde jest Pan taki bezduszny. Czy dla zamachu nad jednym czlowiekiem (moze i slusznie mu sie nalezalo z punktu widzenia patriotow Checzunskich), uwaza Pan, ze warto bylo zabic dodatkowo jeszcze 29 osob i ranic 30. Kto wie ile z tych trzydziestu rannych jeszcze umrze. Zycie ludzkie nie jest dla Pana swiete? Widze, ze jest Pan zwolennikiem komunistycznej ideologii, ze cel uswieca srodki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof K. Re: Krwawy zamach na promoskiewskie władze Czecze IP: *.fema.pl / *.cyf-kr.edu.pl 09.05.04, 13:50 cegla 28 - co ty durniu piszesz, przeciez to jest akurat dobra wiadomość! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vuya Kilkadziesiąt ofiar to dobra wiadmość??? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 09.05.04, 14:35 Skąd ty się wziąłeś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz z Wilna Re: Krwawy zamach na promoskiewskie władze Czecze IP: 129.237.239.* 10.05.04, 18:06 Najwiekszy sukces?Puknijcie sie w lebek poldurki.Czlowiek chcial pokoju,zaczal robic porzadek w kraju.Najwiekszy sukces....Rzygac mi sie chce kiedy pomysle ze Polacy w Polsce ciesza sie tragedia sasiada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cegla28 Re: Krwawy zamach na promoskiewskie władze Czecze IP: *.compi.net.pl / *.waw.cdp.pl 09.05.04, 12:06 A co do wolności dla Czeczenii to ja mam mieszane uczucia jak zostaną sami to zarzucą nas narkotykami bo to jest jedna wielka mafia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwykly Re: Krwawy zamach na promoskiewskie władze Czecze IP: *.dialup.online.no 09.05.04, 12:12 Nie klopocz sie ceglany, niedlugo dostaniesz "mieszane uczucia" u nas w Kraju, czas sie zbliza, u nas tez trzeba zrobic porzadek z naszymi "Kadyravami" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof k. Re: Krwawy zamach na promoskiewskie władze Czecze IP: *.fema.pl / *.cyf-kr.edu.pl 09.05.04, 13:51 cegla 28 spadaj ty świnio, moskiewski pacholku, zdrajco parszywy!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Krwawy zamach na promoskiewskie władze Czecze 09.05.04, 14:19 A co Ty taki agresywny. Obelgami daleko nie zajedziesz. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Krwawy zamach na promoskiewskie władze Czecze 09.05.04, 14:16 No dobra koleś, ale u władzy w Rosji to typy po KGB. Oni ich wytłuką. Z resztą oni są mafią właśnie przez ruskich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomson Slużby specjalne to nie mafia, oni wlaśnie slużą IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 09.05.04, 15:04 między innymi do zwalczania mafii, jelopie. humbak napisał: > No dobra koleś, ale u władzy w Rosji to typy po KGB. Oni ich wytłuką. Z resztą > oni są mafią właśnie przez ruskich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomson Na tym miala wlaśnie polegać "niepodleglość" IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 09.05.04, 15:03 Czeczeni. Państwo to mialo czerpać zyski ze wspólpracy z rosyjską mafią, która mialaby w Czeczeni bezpieczne schronienie i hojnie się za to odplacala. To byla glówna przyczyna wybuchu pierwszej wojny czeczeńskiej. Gość portalu: cegla28 napisał(a): > A co do wolności dla Czeczenii to ja mam mieszane uczucia jak zostaną sami to > zarzucą nas narkotykami bo to jest jedna wielka mafia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Humbak Re: Na tym miala wlaśnie polegać "niepodleglość" IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 10.05.04, 12:40 Pirwszej może, nie wiem. Ale teraz już chyba o co innego chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomson Teraz to już tłumi się islamską rewoltą i pospolit IP: *.ds.pg.gda.pl / *.ds.pg.gda.pl 11.05.04, 22:06 bandytyzm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.S.F. Odwet będzie krwawy IP: *.lublin.mm.pl 09.05.04, 12:21 Można się tylko domyślać jak to będzie wyglądało. Jeszcze kilka lat i Czeczenia będzie wolna od czeczeńskich śmieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof K. Re: Odwet będzie krwawy IP: *.fema.pl / *.cyf-kr.edu.pl 09.05.04, 13:52 ASF ty świnio, moskiewski pacholku, spadaj!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: admc Re: Odwet będzie krwawy IP: *.sympatico.ca 09.05.04, 20:24 Krzysztof K, ty islamski wieprzu, pacholku Osama, spadaj. Odpowiedz Link Zgłoś
atosus Re: Krwawy zamach na promoskiewskie władze Czecze 09.05.04, 12:25 Widać jaki stosunek mają Czeczeni do "ukochanej" władzy. Teraz Putin będzie musiał poszukać następnego chętnego , który będzie wykonywał jego polecenia w zakresie "rządzenia" Czeczenią. Taki los spotyka tych , którzy chcą "uszczęśliwiać na siłę" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolo moze wreszcie sie kacapy zabiora.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.04, 12:25 Odpowiedz Link Zgłoś
atosus Re: moze wreszcie sie kacapy zabiora.... 09.05.04, 12:28 A gdzie znajdą lepszy poligon do szkolenia wojsk ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grg Re: moze wreszcie sie kacapy zabiora.... IP: *.b.jawnet.pl 09.05.04, 13:51 atosus napisał: > A gdzie znajdą lepszy poligon do szkolenia wojsk ? A jakie to niby "szkolenie"? Wszystkie raporty specjalista mowia, ze w czeczenii nastepuje dezintegracja rosyjkiego wojska: upadek morale, niszczenie i kanibalizacja sprzetu, wytracanie ostatkow amunicji, demoralizacja. Odpowiedz Link Zgłoś
sunday KANIBALIZACJA SPRZĘTU...? 09.05.04, 13:54 > w czeczenii nastepuje dezintegracja rosyjkiego wojska: > upadek morale, niszczenie i kanibalizacja sprzetu Co to jest kanibalizacja sprzętu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grg Re: KANIBALIZACJA SPRZĘTU...? IP: *.b.jawnet.pl 09.05.04, 14:09 sunday napisał: > > w czeczenii nastepuje dezintegracja rosyjkiego wojska: > > upadek morale, niszczenie i kanibalizacja sprzetu > > Co to jest kanibalizacja sprzętu? Kiedy sie rozbiera np. smiglowiec na czesci dla innych maszyn. Smiglowce to najwieksza bolaczka, ze wzgledu na smiesznie wrecz niska liczbe zdolnych do uzytku maszyn w ogole (z czolgami lub transporterami sprawa wyglada znacznie lepiej). Wydano juz nawet dawno dekret zakazujacy uzywania ich do transportu zolnierzy. W przypadku slynnego Mi-26 byly wiec 2 "uchybienia" - raz, ze zaladowano wojsko w ogole, dwa ze prawie 2 razy ponad maxymalna pojemnosc maszyny (a jest to najwiekszy smiglowiec na swiecie). Problemy ze smiglowcami byly juz w Afganistanie, mam zdjecie kilka maszyn bedacych rozbieranych w Kabulu. Tyle ze tam po pierwsze radzieckie fabryki wciaz pracowaly na potrzeby zimnej wojny (i ten wyscig zbrojen wlasnie to panstwo wykonczyl), a i smiglowcow "ograniczony kontyngent" posiadal po prostu wielokrotnie wiecej. Straty byly wysokie (setki maszyn w ciagu wojny, glownie przez Stingery CIA), ale z wymiana wydawali sie prawie-ze nadazac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: expert Re: Jak to co jest KANIBALIZACJA SPRZĘTU...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.04, 14:10 To jest wtedy gdy np czołg zjada transporter opancerzony a ten np mozdzierz albo dzialko przeciwlotnicze.. ale uwaga taki np uaz nie jest w stanie zjeść czołgu tak od razu, dlatego niezbędni są czeczeńscy partyzanci ze swoimi minami aby doprowadzić do rozdrobnienia dużych okazów ( czołgów, transporterów ), co umozliwia ich kanibalizację przez lżejszy sprzęt..zjawisko kanibalizacji sprzętu opisał swego czasu naukowo John Cleese i nawet oglądałem program poswiecony temu zagadnieniu.. prowadzącym była papuga, a w panelu dyskusyjnym uczestniczyli jaszczurka , kot i Terry Graham Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urtuell Re: Jak to co jest KANIBALIZACJA SPRZĘTU...? IP: 217.97.139.* 09.05.04, 14:18 That's what I would say! Szacunek dla experta! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rybak Re: Jak to co jest KANIBALIZACJA SPRZĘTU...? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.05.04, 14:23 W tym panelu to chyba jednak Terry Gilliam, nie Graham - jesli mnie pamiec nie myli :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
kontrkultura Re: moze wreszcie sie kacapy zabiora.... 09.05.04, 15:15 > kanibalizacja sprzetu ===== wow... Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: moze wreszcie sie kacapy zabiora.... 09.05.04, 14:27 Szkolenia wojsk? Chyba w torturach i mordowaniu cywilów. Bo Partyzantów za mało na całą tą ekspedycję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.K.2 mysle, ze Putin nie bardzo ubolewa nad Kadyrowym IP: 195.70.208.* 09.05.04, 12:33 w koncu Kadyrow byl zbyt kontrowersyjny(brutalny) dla kremlowskich wladz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.S.F. Re: mysle, ze Putin nie bardzo ubolewa nad Kadyro IP: *.lublin.mm.pl 09.05.04, 12:38 Kadyrow to tylko czeczen. A jedyny dobry czeczen to martwy czeczen, bez wzgledu na to czy jest terrorystą czy prawym obywatelem (uczciwy czeczen ?!). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomson nad jakimś tam generałem też nie ubolewa... IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 09.05.04, 12:44 w Rosji ludzi dużo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grg A czy bedzie ubolewac nad Tomsonem? :) IP: *.b.jawnet.pl 09.05.04, 14:17 Gość portalu: Tomson napisał(a): > w Rosji ludzi dużo... Czyw Rosji jest duzo Tomsonow? :) Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: mysle, ze Putin nie bardzo ubolewa nad Kadyro 09.05.04, 14:47 Gość portalu: A.S.F. napisał(a): > Kadyrow to tylko czeczen. A jedyny dobry czeczen to martwy czeczen, bez wzgledu > > na to czy jest terrorystą czy prawym obywatelem (uczciwy czeczen ?!). Ta wypowiedź zajeżdża faszyzmem! Nie przesadzasz aby? Nawet jeśli masz podstawy tak twierdić, czego nie jestem pewny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KROK wolnosc dla Czeczencow?????? IP: *.sympatico.ca 09.05.04, 12:39 .... to siedlisko terrorystow z ogromna iloscia arabow....to miejsce nielegalnego handlu bronia i narkotykami...oni maja mord w ..krwi...nielatwa sprawa to rozwiazac...puszka pandory zostala otworzona.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mt Co ty p...dolisz? IP: 217.153.179.* 09.05.04, 14:18 Puszka to to jest dla mało inteligentynych i mało oczytanych tępaków. nie pozdrawiam głąbie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdrowy [...] IP: *.wroc.zigzag.pl 09.05.04, 12:47 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.S.F. borzik, gdzie jesteś ? IP: *.lublin.mm.pl 09.05.04, 12:55 Świętujesz śmieciu ? Ja też świętuję akcję odwetową, która niewątpliwie nastąpi. A jak będzie wyglądać dobrze wiemy... Wolna Czeczenia - od czeczenów ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof K. Re: borzik, gdzie jesteś ? IP: *.fema.pl / *.cyf-kr.edu.pl 09.05.04, 13:53 ASF spadaj gnoju!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.S.F. Re: borzik, gdzie jesteś ? IP: *.lublin.mm.pl 09.05.04, 14:33 Dość ubogi repertuar:" spadaj, spadaj..." itd. Krzysztofie K(urwo),sam spierdalaj do Czeczenii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Borzik Siema KFC IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 09.05.04, 14:59 Zebys wiedzial ciulu. Kazdy ma swoją Kolej.Ty narazie czekaj i szczekaj.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomson Twoja kolej już niedlugo, gdy Lepper dojdzie do IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 09.05.04, 15:12 wladzy skończy z szowinistyczną antyruską polityką Polski i wyda paru bandziorów w ręce rosyjkiego prawa, z tobą oczywiście na czele, zasrany morderco. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Borzik Pochlebiasz mi durniu IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 09.05.04, 15:36 A jak tam studia na polibudzie?Sesje zaliczyles?Lepiej przyloz sie repatryancie bo nie zaliczysz,siedzac tak przy kompie,wyrzucą ciebie z uczelni,a potem do woja zabiorą.A tam w wojsku prawdziwych Polakow spotkasz Tomsonie.Strasznie pomyslec co sie stanie wtedy,prawda?Co z Tobą zrobia?Wlasnie to co pomyslales.Mnie ty nie jestes potrzebny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.S.F. Re: Pochlebiasz mi durniu IP: *.lublin.mm.pl 09.05.04, 15:54 Jesteś bardzo pewny siebie, czeczeński śmieciu. Czy to wynik współpracy z ABW ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Borzik Odezwałas sie?:-) IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 09.05.04, 16:08 Jestes zbyt ciekawski,kacapski smieciu.To z pewnoscią wynik twojego uwarunkowanego pochodzeniem-pędu ku nauce.Ucaluj putina w dupe.A reszte sobie sam układaj. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.S.F. "Piszę" z czeczenem ! IP: *.lublin.mm.pl 09.05.04, 16:22 Czeczen, który potrafi czytać i pisać ! Uciekłeś z cyrku czy jesteś mieszańcem ? Co do Prezydenta Putina to dlaczego mam całować prezydenta twojego kraju w dupę ? Tego typu "gesty" to czeczeńska specjalność, oczywiście poza terroryzmem,bandytyzmem itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Borzik A caluj kogo chcesz i gdzie chcesz IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 09.05.04, 16:29 Czy ja bronie?Zgadles analityku,ucieklem z cyrku,z zoo a do tego jestem mieszancem.Jestem jaki jestem ,jak mawia pan Michał.Ty zato Wasci jestes pełnej krwi.Jak nie powiem co. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.S.F. Re: A caluj kogo chcesz i gdzie chcesz IP: *.lublin.mm.pl 09.05.04, 16:50 Gość portalu: Borzik napisała: > Czy ja bronie?Zgadles analityku,ucieklem z cyrku,z zoo a do tego jestem > mieszancem.Jestem jaki jestem ,jak mawia pan Michał.Ty zato Wasci jestes pełnej krwi.Jak nie powiem co. Jak człowiek, a nie jak czeczen*. *czeczen- zwierzę zamieszkujące pn.kaukaz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Borzik A co z tego wynika.Ano to,że.. IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 09.05.04, 17:04 Jesteś zoofilem,bo widac ze jestes moim fanem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomson Widzisz borzik, takich jak A.S.F. jest pełno. IP: *.ds.pg.gda.pl / *.ds.pg.gda.pl 09.05.04, 21:21 Normalni ludzie, którzy pałają nienawiścią już do WSZYSTKICH Czeczenów. A wszystko to wina takiego bandyckiego bydła jak ty, zwyradniołego elementu spośród Czeczenów, którzy swym zbójeckim postępowaniem sprawiają że ludzie nieznoszą już całej waszej nacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Borzik Jakim zbojeckim postepowaniem Madralu? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 11.05.04, 17:11 To ze my Ciebie widzimy naskroz nie znaczy ze zle zachowujemy sie albo ze ty nam jestes potrzebny.To jest www,rozumiesz rusku?Wyluzuj sie owco.Ale strun przeciagac nie radze. Udaći Kacapie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mikael Wreszcie wyszlo szydlo z worka :-) Nasz ulubieniec IP: *.zax.pl 09.05.04, 20:37 Tomson, najtezszy umysl slupska, okazal sie zwolennikiem samoobrony :-) Coz trudno sie dziwic - ten sam poziom, choc moze faktycznie Leppera wykreowal ruski wywiad - stad ta sympatia? Lepiej wracaj do nauki, jak slusznie radzi ci Borzik, bo na rzady swoich ulubiencow musisz jeszcze poczekac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomson A gdzie ja napisałem że jestem ich zwolennikiem? IP: *.ds.pg.gda.pl / *.ds.pg.gda.pl 09.05.04, 22:46 Wolałbym SLD, ale że debilni Polacy dali się ogłópić anty-SLDowskiej propagandzie, pozostają debil Lepper i megadebil Rokita. Z dwojga złego wolę tego pierwszego, tak jak w 1990 wolałem oszołoma Wałęsę, niż megaoszołoma Tymińskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rydzyk tak,dobrze wiemy jak wygląda ruski odwet IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 09.05.04, 14:17 spalą parę wiosek,zabiją setkę dzieci,zgwałcą ze dwa tuziny kobiet itd. ale znaleźć miny pod główną trybuną to głupie kacapy nie potrafią... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mt hehehe IP: 217.153.179.* 09.05.04, 14:31 W trakcie akcji "odwetowej" się okaże że nie ma np. paliwa do helikopterów bo Baranow musiał mieć skądś kasę na protezę i paliwo na lewo sprzedał. Taki przerysowany przykład... ale pomimo że Putin chce sprawiać takie wrażenia ale jego armia (hehhhehhe pomimo konnej kawalerii na zaprzysiężeniu) nie ma takiej sprawności jak Amerykanie czy Izrael. Szkoda gadać. Ja nie mówię tu o Rosjanach jako ludziach ale o bezmyślnym, niewydolnym systemie jaki stworzył i dalej Vladimir kleci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pi [...] IP: *.wroc.zigzag.pl 09.05.04, 12:49 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DarioB Re: Krwawy zamach na promoskiewskie władze Czecze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.04, 12:50 od XVIII wieku Czeczeni walczą o wolność i niepodległość od Rosji, najwyższy czas żeby wreszcie ją dostali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdrowy rozsadek Re: Krwawy zamach na promoskiewskie władze Czecze IP: 5.5R4D* / 208.147.1.* 09.05.04, 12:57 Czeczeni mieli faktyczną wolność w latach 1996-99. Co z tego wynikło doskonale wiemy: porywania ludzi dla okupu, zabójstwa (w tym pracowników Czerw. Krzyża), anarchia, zbrojne wypady do sąsiednich regionów. Przecież to takie same brodate mahmuty jak ci z Afganistanu czy Pakistanu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mamlas NIE TRZEBA BYŁO ATAKOWAĆ DAGESTANU,DURNE MAHMUTY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.04, 13:10 Prawda jest taka,że to CZECZENI wywołali drugą wojne czeczeńską,atakując dagestan. Szkoda że o tym nie pamietacie,hipokryczni obrońcy czeczenów. Ale fakty są niezaprzeczalne,naważyli sobie piwo to życze im smacznego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grg Re: Krwawy zamach na promoskiewskie władze Czecze IP: *.b.jawnet.pl 09.05.04, 13:28 Gość portalu: zdrowy rozsadek napisał(a): > Przecież to takie same brodate mahmuty jak ci z Afganistanu czy Pakistanu. Masz racje, Achmed K. byl brodaty i oglaszal dzihad. Czy byl "mamutem" nie wiem, mnie wygladal na czlowieka... Co prawda troche malpowata mial ta morde, ale zeby od razu slon? :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Borzik Naprawdę? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 09.05.04, 15:05 Za zabojstwem lekarzy CK stal pulkownik FSB Rosji Adam Deniew.Zgodnie z wyrokiem czeczenskich wladz wojskowych nazywanych separatystami -zostal zlikwidowany w 2001 w czasie kiedy nadawal program w swej prywatnej tv. Odpowiedz Link Zgłoś
karrhe Re: Krwawy zamach na promoskiewskie władze Czecze 09.05.04, 13:22 Gość portalu: 3mam kciuki napisał(a): > Wolność dla Czeczenii!!! Rosjanie precz z Kaukazu!!! i kogo ty popierasz zbrodniarzy którzy podkładają bomby na własnych stadionach ? jedyna przyszłość dla czeczeni to obecność rosji w tym kraju w przeciwnym razie świat mógłby sie osobiście przekonać jak niebezpieczny jest kałkaski wojujący islam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grg Re: Krwawy zamach na promoskiewskie władze Czecze IP: *.b.jawnet.pl 09.05.04, 13:47 Gość portalu: 3mam kciuki napisał(a): > Wolność dla Czeczenii!!! Rosjanie precz z Kaukazu!!! > i kogo ty popierasz zbrodniarzy którzy podkładają bomby na własnych stadionach Nie "na wlasnych stadionach", ale na trybunie dla zdracjow i dla generalow. Uderzenie hirurgiczne - nie to co rosyjskie naloty dywanowe. Bo dzieło zniszczenia W dobrej sprawie jest święte, jak dzieło tworzenia Tym razem cytat masz dobrany wzorowo - co prawda Mickiwicz pisal tylko o wysadzaniu zwyklych rosyjskich zolnierzy (general co ich do boju poslal, "wodz kaukaski", zostal z tylu)... Ale podoba mi sie :) Odpowiedz Link Zgłoś
karrhe Re: Krwawy zamach na promoskiewskie władze Czecze 10.05.04, 13:20 > Nie "na wlasnych stadionach", ale na trybunie dla zdracjow i dla generalow. > Uderzenie hirurgiczne - nie to co rosyjskie naloty dywanowe. hehe na trybunie dla zdrajców a ilu czeczenów w tej eksplozji zgineło? mi się wydaje że więcej niż Rosjan > Bo dzieło zniszczenia > W dobrej sprawie jest święte, jak dzieło tworzenia > > Tym razem cytat masz dobrany wzorowo - co prawda Mickiwicz pisal tylko o > wysadzaniu zwyklych rosyjskich zolnierzy (general co ich do boju poslal, "wodz > kaukaski", zostal z tylu)... Ale podoba mi sie :) wiem że ci sie podoba instynkt mordercy szleńca i rosofoba masz we krwi tylko że tak na prawdę Ordon nie zginął Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grg Nie "walczacy w Afganistanie", ale weterani. IP: *.b.jawnet.pl 09.05.04, 13:25 No, chyba ze w 15 lat po ucieczce z Afganistanu wciaz walcza tam jakies niedobitki "ograniczonego kontyngentu w ramach bratniej pomocy" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZZ Wolność dla Czeczenii IP: *.top.net.pl 09.05.04, 13:27 Organizacja Wyzwolenia Czeczenii musi zostać podmiotem prawa międzynarodowego i mieć przedstawicielstwo w ONZ. Należy wyznaczyć plan pokojowy przewidujący utworzenie niezależnego państwa czeczeńskiego na Kaukazie i w części miasta Moskwa, ponieważ mieszka tam wielu Czeczenów i tam walczyli o swą wolność. Obie części Czeczenii muszą być połączone eksterytorialną drogą. Rosji należy zabronić trzymania wojsk w odległości 10 tysięcy km od granicy Czeczenii i przekraczania liczebności wojsk rosyjskich powyżej sił zbrojnych Republiki Czeczenii. Czeczeni mają prawa nie gorsze niż Palestyńczycy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorn Amerykance do Czeczenii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.04, 13:32 Tam sa prawdziwi terrorysci - nie w Iraku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grg Re: Amerykance do Czeczenii IP: *.b.jawnet.pl 09.05.04, 13:41 Gość portalu: dorn napisał(a): > Tam sa prawdziwi terrorysci - nie w Iraku Czy "prawdziwi terrorysci" (tm) zabijaja rosyjskich generalow, zamiast cywili? Ludzie, ale wy macie naj***ne we lbach ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adi Re: Krwawy zamach na promoskiewskie władze Czecze IP: 212.14.17.* 09.05.04, 13:32 Co to za tytuł - "udany zamach" - czyżby ma to oznaczać że kibicujemy zamachowcom? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grg Re: Krwawy zamach na promoskiewskie władze Czecze IP: *.b.jawnet.pl 09.05.04, 13:57 Gość portalu: Adi napisał(a): > Co to za tytuł - "udany zamach" - czyżby ma to oznaczać że kibicujemy > zamachowcom? Owszem. Co prawda ja bym napisal "udana operacja antyterrorystyczna". Plus niskie straty wsrod ludnosci cywilnej (udzerzenie hirurgiczne), w dodatku nie wiadomo w jakim stopniu od ognia rosyjskich ugrupowan terrorystycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
janosik6 Adi ? teraz dopiero to do ciebie dotarlo ? 09.05.04, 14:15 Przeciez polaczkowate przyglupy stoja po stronie szmat czeczenskich. Konsulat w czeczenski w krakowie , i utrzymywanie tych bandytow na koszt polskiego podatnika. Na szkoly , przedszkola , szpitale nie ma w polsce szmalu ale ale na tych brodatych popierdolonych bandziorow zawsze sie znajdzie. Byle tylko dokopac ruskim taka jest polityka polskiego rzadu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j dyczkowski Re: Krwawy zamach na promoskiewskie władze Czecze IP: *.chello.pl 09.05.04, 13:36 Gratuluje GW tytulu. Wczoraj tez powinien byc tytul "Udany zamach na W. Milewicza". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.S.F. Re: Krwawy zamach na promoskiewskie władze Czecze IP: *.lublin.mm.pl 09.05.04, 13:45 Dopiero teraz zauważyliście "obiektywizm" Wyborczej ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof K. Re: Krwawy zamach na promoskiewskie władze Czecze IP: *.fema.pl / *.cyf-kr.edu.pl 09.05.04, 13:54 ASF - świnia moskiewski pacholek, zdrajca!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.S.F. Re: Krwawy zamach na promoskiewskie władze Czecze IP: *.lublin.mm.pl 09.05.04, 14:38 Zdrajca ? Jesteś debilem, czy chorym psychicznie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL Re: Krwawy zamach na promoskiewskie władze Czecze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.04, 13:53 GW nawet nie próbuje ukrywać radości. Kadyrowa można nie lubić, ale przynajmniej zapanował w Czeczenii jako taki spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof k. Re: Krwawy zamach na promoskiewskie władze Czecze IP: *.fema.pl / *.cyf-kr.edu.pl 09.05.04, 13:55 co ty pierdolisz XXL? po czyjej jesteś stronie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PamięćoSamaszkach Re: Krwawy zamach na promoskiewskie władze Czecze IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.04, 13:56 Powiem tak- bandytyzm powinien być tępiony bez względu na narodowość, podobnie głupota. Widzę dwie rzeczy- że osądzacie Czeczenów i sadzicie głupoty że szkoda gadać. Radzę- poczytajcie co rosyjska trzoda wyprawia na Kaukazie od jakichś 300 lat (między innymi o podboju chanatu astrachańskiego bo to było preludium do podboju Kaukazu)- może zajarzycie czemu nienawidzą tak kacapów. Druga sprawa- nie popieram terroryzmu ale zemstę i owszem. A śmierć Kadyrowa to zemsta- za niepamięć o pomordowanych rodakach, za kolaborację z okupantem. Tym bardziej że zamach, w przeciwieństwie do akcji Hamasu i innych organizacji był wymierzony w konkratne osoby. Tym właśnie różni się ruch oporu od terroryzmu. Łatwo wypisywać głupoty nie mając pojęcia o czym się pisze. Obrażać ludzi nie znając ich kultury, nie wiedząc nic o ich zwyczajach i historii. Pluć jadem gdzie popadnie... Zbyt łatwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grg Re: Krwawy zamach na promoskiewskie władze Czecze IP: *.b.jawnet.pl 09.05.04, 14:15 Gość portalu: j dyczkowski napisał(a): > Gratuluje GW tytulu. > Wczoraj tez powinien byc tytul "Udany zamach na W. Milewicza". Czy Milewicz byl generalem, czy gubernatorem? Bo ja myslalem, ze dziennikarzem. A widziales ty chociaz jego reportaze z Czeczenii? Bo jesli bys je widzial, nie pisalbys takich glupot. I takie jeden fragment moze, z jego ostatniego reportazu z Czeczenii: "Jednocze¶nie z objętej informacyjn± blokad± Czeczenii nieliczni zagraniczni obserwatorzy przywoż± wie¶ci, jeż±ce włosy na głowie: tortury, gwałty, bestialstwa popełniane przez Rosjan na cywilach. To wszystko składa się na pełen obraz Czeczenii, któr± Moskwa za wszelk± cenę chce przedstwić jako normalny kraj" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Walter Re: Krwawy zamach na promoskiewskie władze Czecze IP: *.client.comcast.net 09.05.04, 13:47 Czy użyte zdania w artykule Waszej gazety sa pochwałą terroru, dlatego, że przeciwko Rosji??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof K. Re: Krwawy zamach na promoskiewskie władze Czecze IP: *.fema.pl / *.cyf-kr.edu.pl 09.05.04, 13:49 Brawo bohaterscy Czeczeni! Tak się powinno walczyć - do ostatniej kropli krwi! Hańba Rosjanom! Hańba tchórzliwym amerykanom! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sw Wyrok na zdrajcy! IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 09.05.04, 13:51 Brawo Czeczeni! Wykonano wyrok śmierci na zdrajcy i uzurpatorze wydany w imieniu Czeczeńskiej Republiki Iczkerii. Niech żyje wolna Czeczenia! Niech żyje pokój i suwerenność! Niech żyje demokratycznie wybrany prezydent Asłan Maschadow! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL Re: Wyrok na zdrajcy! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.04, 13:56 Śmieszny jestes! Kadyrow też jest demokratycznie wybranym prezydentem. A maschadowa niedługo zobaczysz w telewizji. Rosyjskiej. w programie "Obcinanie jaj Asłana - LIVE!" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PamięćoSamaszkach Re: Wyrok na zdrajcy! IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.04, 14:04 Ejże XXL! Od kiedy to masz demokrację w Rosji?? Bo ja jej tam nie widzę. Może Bieriezowski ją widział... Może jakiś inny facio który dorobił się a potem musiał wiać bo mu się Putin do tyłka dobierał bo gościu zdradzał ambicje polityczne. I jakie demokratyczne wybory? Może jak te w Rosji- gdzie stacjom nadającym programy wyborcze konkurentów Putina zagrożono odebraniem koncesji? Poza tym jak mogą się odbywać demokratyczne wybory w okupowanym kraju? To jakby u nas w 1940 r. hitlerowcy chcieli zrobić wybory a potem żądali uznania w ten sposób wyłonionego rządu na arenie międzynarodowej. Gościu- myśl zanim napiszesz; albo dokszałć się nieco Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sw Re: Wyrok na zdrajcy! IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 09.05.04, 14:09 W Polsce też mieliśmy nieraz "demokratyczne wybory" pod okiem Rosjan. I co, uważasz, że władze PRL przez 45 lat były uwielbiane przez cały naród? Odpowiedz Link Zgłoś
kontrkultura Re: Wyrok na zdrajcy! 09.05.04, 14:43 Te wybory w Czeczenii byly pod okiem ONZ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Humbak Re: Wyrok na zdrajcy! IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 10.05.04, 12:53 Z tego co pamiętam międzynarodowe organizacje uznały te wybory za forsę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Berg Twój stary poprowadzi ten program IP: 62.233.232.* 10.05.04, 22:18 towarzyszu Kacapie. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Krwawy zamach na promoskiewskie władze Czecze 09.05.04, 14:08 No dobra, cudnie. Ale jak im ten zamach pomoże w odzyskaniu wolności. Putin znajdzie jakąś nową marionetkę i niedługo wymordują Czeczenów. Ten gość nie ma skrupółów. Przecież im nikt nie pomoże. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: staruch Re: Krwawy zamach na promoskiewskie władze Czecze IP: *.uwm.edu.pl 10.05.04, 17:40 Przy konfrontacji maleńkiej Czeczenii z Rosją, chyba najważniejszą sprawą jest dla Czeczenów wogóle przeżyć, by doczekać się swojej szansy na niepodległość. W międzyczasie zaś budować swój kraj i naród jak tylko można najlepiej, sądzę, że Czeczenów zdaje sobie z tego sprawę. Wygląda jednak na to, że chyba ktoś trzeci, czwarty czy piąty robi tym biednym i ogłupiałym z niedostatku i niebezpieczeństa ludziom straszny zamęt w głowach pędząc ich w przepaść przegranej wojny. Może dobrze by było przyjrzeć się szlakom pieniądza przebiegającym przez ten kraj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spring Re: Krwawy zamach na promoskiewskie władze Czecze IP: *.ipt.aol.com 09.05.04, 14:12 Bardzo udany tytul, pozwole sobie zapytac, wladze Czeczeni powinny byc promoskiewskie, czy moze prowatykanskie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CHECHEN Re: Krwawy zamach na promoskiewskie władze Czecze IP: *.kabel.telenet.be 09.05.04, 14:13 ALLAHU AKBAR!!!!! Dla tych ktorzy mowia ze Czeczency wywolali wojne mowie ze Czeczency nie wylowali wojne,wojne wylowal Szamil Basajew - Agent FSB.Chociaz s drugiej strony Szamil Basajew pomagal Dagestanczykom walczyc za niepodleglosc bo to oni rozpoczeli woje a nie Basajew. Odpowiedz Link Zgłoś
kontrkultura Re: Krwawy zamach na promoskiewskie władze Czecze 09.05.04, 14:40 > Szamil Basajew - Agent FSB.Chociaz s drugiej > strony Szamil Basajew pomagal Dagestanczykom ======= No to sie zdecyduj, albo wymysl cos lepszego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Borzik Chodzi o to IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 09.05.04, 15:25 Basajew was nienawidzi ale mial wiele udanych kontaktow z wami (Rosjanami),chocby w czasach wojny w Abhazji,to daje podstawy sadzic niektorym ze robi na fsb.Niektore jego posuniecia i tu sie pewnie zgodzisz-laly wode na mlyn kremla.Stad taki bigos szanowny Wladyslawie.Poczatek inwazji na Czeczenie byl nieuchronny czy by on polazl do Dagestanu czy nie.Najwiekszy grzech Basajewa-przyzwolenie wahabom,ktore on robil oslabiajac wladze Mashadowa.A juz ze Wahaby w kaukaskim wydaniu sa rodem z Moskwy to nie ma watpliwosci,inaczej Moskwa nie pozwolila by na wahabska enklawe w Dagestanie ( Karamahi i Czabamahi) a w Groznym nie byloby wahabskiej literatury w jezyku rosyjskim z moskiewskim drukiem. Odpowiedz Link Zgłoś
kontrkultura Re: Chodzi o to 09.05.04, 16:40 Gość portalu: Borzik napisał(a): > Basajew was nienawidzi ale mial wiele udanych kontaktow z wami > (Rosjanami),chocby w czasach wojny w Abhazji,to daje podstawy sadzic > niektorym ze robi na fsb. =================== W sumie to tak samo, jak w przypadku Usama Bin Ladenem - tez byl kiedys potrzebny USA i wspierali go. Oczywiscie, ze przyjal pomoc, ale > Niektore jego posuniecia i tu sie pewnie zgodzisz - laly wode na > mlyn kremla. ============= Jedna sprawa przyjmowac pomoc, druga wykonywac rozkazy, trzecia wywolywac dla kogos wojne. Nie sadzisz chyba, ze zrobil to na zlecenie kremla. A jesli nawet, to po co mialby pomac Moskwie? > Poczatek inwazji na Czeczenie byl nieuchronny czy by on polazl do Dagestanu > czy nie. Najwiekszy grzech Basajewa-przyzwolenie wahabom,ktore on robil > oslabiajac wladze Mashadowa. A juz ze Wahaby w kaukaskim wydaniu > sa rodem z Moskwy to nie ma watpliwosci,inaczej Moskwa nie pozwolila by na > wahabska enklawe w Dagestanie ( Karamahi i Czabamahi) a w Groznym nie byloby > wahabskiej literatury w jezyku rosyjskim z moskiewskim drukiem. ============= Moglbys troche rozwinac ten temat, bo choc duzo czytalem o konflikcje, w tym rowniez wasze zrodla, nie znam sie na tym wlasnie temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Borzik Re: Chodzi o to IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 09.05.04, 17:01 Mozna go porownywac z BinLadenem choc chyba kaliber nie ten.Ale wybacz Rosji z USA nie da sie porownac.W USA jest demokracja i nawet to ze pokazali Lyndi England w tv i mowia o tym w kolko,tez cecha demokracji.Rosjanie swe zbrodnie tego typu maskuja. Pytasz,Dlaczego mial pomagac Moskwie.Nie mial takich intencji,myslal z ubije targ.Rzadzil wtedy wszystkim Berezowski.Owczesna wladza oligarchow dawala takie mozliwosci.Basajew okazal kijowym strategiem,chcac wznecic powstanie w Dagestanie przeliczyl determinacje Dagestanczykow.Ale fakt jest faktem,polowa w oddziale idacym na Dagestan-byli Dagestanczycy.I oni widzac ze sprawa tam stracona,mimo wszystko nie wycofali sie z tamtych wzgorz.A Czeczeni wtedy sobie poszli,proponujac i Dagestanczykom tez to. Co sie tyczy wahabow.W Gudermiesie miedzy wojnami byla bitwa wahabow z sufiami. Wahaby,ludzie przewaznie mlodzi i sprawniejsi-spuscili wtedy sufiom w....dol,byli ofiary ale po tej bitwie juz nie panoszyli sie,zgolili brody i bali sie wystepowac. Natomiast widzialem w Groznym duzo broszur o ukierunkowaniu polityczno- religijnym,w ktorych mowilo sie ze lamiemy zasady Islamy ale o dziwo,wydrukowane w Mytiśiah i w Wologdzie. Zato teraz w Bamucie oni zyja w zgodzie z rosyjska armia,stojaca niedaleko,i nawet wywiesili czarna wahabska flage z szablami.Trzeba podkreslic tez,ze nigdy nie brali udzialu w realnych walkach przeciwko Rosjanom.Basajew widzac ich wplywy flirtowal z nimi.Skonczylo sie to wszystko gownem i dla Czeczenii i dla Rosji.Bylo oczywiscie duzo innych czynnikow destrukcyjnych,ale to juz odrebna sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
kontrkultura Re: Chodzi o to 09.05.04, 19:09 > Ale wybacz Rosji z USA nie da sie porownac. ====== Nikt o swoich zbrodniach nie mowi, chyba, ze nie zostal przylapany. Natomiast roznica polega w strukturze wladzy - ze w Rosji nie wszytko sie pisze w gazetach. Bynajmniej co niekorzystne. Wracajac do sprawy Dagestanu. W Dagestanie najwieksze w calej Rosji zroznicowanie etniczne (o ile pamietam onad 20 roznych narodowosci), dlatego po prostu nie wierze, zeby Dagestanczycy (a nie nawet jedna z tych grup, puki co) chcieliby sie wyrwac z Rosji. Mogla sie zebrac grupka ludzi, ale zeby wszystcy... > Basajew okazal kijowym strategiem,chcac wznecic powstanie w > Dagestanie przeliczyl determinacje Dagestanczykow. =========== To jednak kto bezposrednio wywolal druga wojne? Tak poza tym, przyznasz chyba, ze sytuacja w latach miedzy wojnami nie byla spokojna - porwania, morderstwa, przypadki niewolnictwa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Borzik Re: Chodzi o to IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 09.05.04, 19:34 Porwania ,morderstwa,rozboj,To wszystko bylo w Czeczenii ale jest to samo i w Rosji,tylko na wieksza skale,i nie naglasniane.dyskusja moze potoczyc sie w kierunku,co bylo wczesniej,kura czy jajo,najazd to spowodowal i wysilki konkretnych grup..W czasie rajdu na Dagestan w oddzialach byli Awarcy,Lakcy,Dargincy i Kumycy.Oni akkurat nie szukali roznic miedzy soba,bo ich laczyl Islam.Tak to wygladalo. Odpowiedz Link Zgłoś
kontrkultura Re: Chodzi o to 09.05.04, 19:48 > Porwania ,morderstwa,rozboj,To wszystko bylo w Czeczenii ale jest to samo i w > Rosji,tylko na wieksza skale,i nie naglasniane. ======= To bzdura, nie znasz Rosji. Natomiast Czeczenie tego okresu opisano w Der Spiegel. > ... > konkretnych grup..W czasie rajdu na Dagestan w oddzialach byli > Awarcy,Lakcy,Dargincy i Kumycy.Oni akkurat nie szukali roznic miedzy soba,bo > ich laczyl Islam.Tak to wygladalo. ======= Ich moze i laczyl, ale tak ogolnie, w islamie sa rozne norty, rozne poglady. To nie jest tak, ze wszystcy muzulmanie czuja sie takimi samymi. Wracajac do tego, kto bezposrednio zaczal wojne, przyznasz jednak, ze Basajew, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Borzik Odp. IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 11.05.04, 17:25 Po pierwsze dziekuje ci ze probujesz rozmawiac kulturalnie. Po drugie,znam Rosje lepiej od Ciebie ale dyskutowac mi rzeczywiscie odechcialo sie widzac twoje bezapellacyjne stwierdzenie ze jej nie znam.Tak na marginesie wolalbym poznac caly Swiat nic nie wiedzac o Rosji no ale niech Ci bedzie. Basajew nie zaczal tej wojny chociazby dlatego ze Rosanie chwalili sie ze to oni go zwabili do Dagestanu.Wielokrotnie zreszta mowilem ze wycofanie wojsk RF w roku 96 nie oznaczalo konca wojna gdyz na miejscu pozostala armia kremlowskich dywersantow,szpegow,kapusi.Powtarzam-flagowe zabojstwo norweskich lekarzy w St.Atagach zorganizowal pulkownik FSB Rosji Adam Denijew.To typowy przypadek dzialan Kremla w okresie 96-99.Ktokolwiek by tego dokonal-moim zdaniem wlasnie ta zbrodnia byla najbardziej obrzydliwa na terenie Czeczenii wowczas.Co sie tyczy zwyczajow obecnie w Rosji-jest to kraj w ktorym babcia mogla sprzedac wnuczka na potrzeby trasplantacji,na szczescia milicja temu zapobiegla,chyle czoło ale tylko w tym przypadku.To juz ostatni post,pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kontrkultura Re: Odp. 11.05.04, 20:35 > Po pierwsze dziekuje ci ze probujesz rozmawiac kulturalnie. ======= Pisze na forum, zeby wymieniac sie pogladami, a nie bluzgami. Rowniez w Tobie cenie ta ceche. > ... > sie widzac twoje bezapellacyjne stwierdzenie ze jej nie znam. ======= Nie jest idealna, daleko jej do idealu, ale bez przesady. Mozna jej nie lubic, ale w rozmowie oczekuje postawy nie dalekiej od rzeczywistosci. Oszolomow zas wszedzie sie znajdzie, w kazdym kraju, dlatego uwazam, ze nie powinno sie do nich odwolywac. Dziekuje za rozmowe, gdybys chcial mozesz pisac na maila, kontrkultura@gazeta .pl zawsze chetnie odpowiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urtuell Wolność dla Czeczeni! IP: 217.97.139.* 09.05.04, 14:15 Nie jest dobrze cieszyć się z czyjejkolwiek smierci. Ale mam nadzieję, że ten zamach pomoze Czeczenom odzyskac wolność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hepik Co to za tytuł? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.04, 14:28 Gazeta.pl > Wiadomości > Wiadomości dnia Niedziela, 9 maja 2004 Udany zamach na moskiewskie władze Czeczenii Poszaleliście w tej GW?To może też napisać o udanych zamach Al KAidy w Hiszpanii czy partyzantki irackiej na polskich dziennikarzy? Odpowiedz Link Zgłoś
kontrkultura Re: Wolność dla Czeczeni! 09.05.04, 14:35 Napewno nie pomoze im w odzyskaniu wolnosci, ani tym bardziej nie polepszy sytuacji zwyklych obywateli po obydwu stronach granicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.K.2 po Kadyrowie-moskiewska wladza bedzie mocniejsza w IP: 195.70.208.* 09.05.04, 14:25 Czeczenii. Nie ma juz kontrowersyjnego Kadyrowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc BRAWO SZAMIL.JESTES WIELKI. TERAZ... IP: 158.75.29.* 09.05.04, 14:30 kolei na putina, tak trzymac, oko za oko, to wspaniala wiadomosc i swiadczy o waszym bohaterstwie, mimo ze straczyliscie bliskich walczycie do konca, tak trzymac, a teraz na kreml, takie bomby sa cos wspanialego, ale tylko na kreml i w izraelu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.K.2 Czeczency - zabijac sie nawzajem... IP: 195.70.208.* 09.05.04, 14:33 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mamlas I CO OBROŃCY CZECZENOW,MILCZYCIE NT.DAGESTANU???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.04, 14:45 Prawda w oczy kole??? TO CZECZENI WYWOŁALI DRUGĄ WOJNE CZECZEŃSKĄ,ATAKUJĄC DAGESTAN!!!!! SAMI SOBIE NAWAŻYLI PIWA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: I CO OBROŃCY CZECZENOW,MILCZYCIE NT.DAGESTAN IP: 158.75.29.* 09.05.04, 15:06 malsa ty ch........., poczekaj az hamas przygotuwuje cie prezent-niespodzianke Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PITERO Re: I CO OBROŃCY CZECZENOW,MILCZYCIE NT.DAGESTAN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.04, 15:09 Nie wiem jak Cie nazwac ale rozumu i analitycznego myslenia nie masz. Rosji potrzebna byla druga wojna pierwsza zakonczyla sie upokorzeniem. Czy wiesz baranku co tojest FSB i zasady dzialania tego gowna. Ciesz sie ze nie mieszkasz w Czeczenii grzejesz tyleczek w Polosce. Na drugi raz baranku poczytaj historie Kaukazu wojny czeczensko -rosyjksie Pomysl czy Czeczenom bylo to potrzebne. Rosja to najwiekszy wrog pokoju na swiecie i nalezy jej przeciwstawiac gdziekolowiek jej sa macki Jeszcze raz myslenie i analizowanie to podstawa bytu czlowieka Na drugi raz pomysl zanim wejdziesz i cos zaczniesz komentowac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mamlas Re: I CO OBROŃCY CZECZENOW,MILCZYCIE NT.DAGESTAN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.04, 15:47 Tak,Rosji była potrzebna druga wojna czeczeńska,ALE TYLKO IDIOCI MOGLI TEGO NIE ROZUMIEĆ I DAĆ MOSKWIE DO NIEJ PRETEKST. I ZNALEŹLI SIE CI IDIOCI - CZECZENI W OSOBIE WŁASNEJ!!!!!!!!!! A kamer nie oszukasz,nie ulaga NAJMNIEJSZEJ wątpliwości że dagestan najechali CZECZEŃSCY BOJOWNICY,totalnie bez powodu,no chyba że oni też potrzebowali drugiej wojny czeczeńskiej,tylko w jakim do nędzy celu?????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mamlas a w dagestanie 300% byli czeczeni a nieFSB-patrzTV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.04, 16:02 TEGO NIE DA SIE UKRYĆ ANI PRZEINACZYĆ NAWET DLA TAKICH IDIOTÓW JAK TY PITERO. Dagestan został najechany przez kilka tysiecy stuprocentowych CZECZENÓW,FSB nawet nie ma tylu agentów(a nawet gdyby miała to co,przebrali sie za bojowników?? włożyli maski basajewa i innych przywódców,takie jak na halloween?? ) pomyśl baranie zanim coś powiesz,a jak jesteś takim zwolennikiem czeczenów że nie przyjmujesz do wiadomości obiektywnych faktów(pod postacią chociażby kilometrów taśmy telewizyjnj stacji z całego świata) to daj sobie spokój z dyskusją i idź na kawkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mamlas a że czeczeni to idioci to już zupełnie inny temat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.04, 16:04 bo każdy(poza IDIOTĄ właśnie)wie,że ta wojna NIE BYŁA im potrzebna i nie było żadnego logicznego sensu by ją rozpętywać. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: a w dagestanie 300% byli czeczeni a nieFSB-pa 09.05.04, 19:22 W Gliwicach też znaleziono trupy w polskich mundurach, a napastnicy napadający na radiostację mówili po polsku. Więc co? To Polacy zrobili wg twojego rozumowania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: I CO OBROŃCY CZECZENOW,MILCZYCIE NT.DAGESTAN IP: 158.75.29.* 09.05.04, 16:13 mamlas, oni juz jada na przystanek autobusowy :)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: I CO OBROŃCY CZECZENOW,MILCZYCIE NT.DAGESTAN IP: 158.75.29.* 09.05.04, 16:12 baranie, kogo to obchodzi twoja przekleta historia, koles zdradzil i musial zginac, dzis za pozno na spokojnie myslenia, za to co rosjanie zrobili musza zaplaczyc krwia, i to mialo dzis miejsce, a ty siedz i naucz sie dobrze historii, a czeczency swietuja bo dokonali czegos wielkiego, to porazka putina na oczach calego swiata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mamlas Re: I CO OBROŃCY CZECZENOW,MILCZYCIE NT.DAGESTAN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.04, 16:39 Rosjanie za to co zrobili muszą zapłacić krwią??? HE HE HE,Czeczeni JUŻ płacą za swo bezsensony najazd na Dagestan. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: I CO OBROŃCY CZECZENOW,MILCZYCIE NT.DAGESTAN 09.05.04, 19:19 A Polska II Wojnę Światową napadając w Gliwicach na radiostację. Niemcy przegrali i prawda wyszła na jaw. Upadku Rosji nie chcę ale upadek Putina pewnie przyniósł by sporo ciekawostek. Aha - w Katyniu to pewnie też byli Niemcy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mamlas Re: I CO OBROŃCY CZECZENOW,MILCZYCIE NT.DAGESTAN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.04, 20:31 DEBILU JEDEN,CAŁY ŚWIAT WIDZIAŁ TAM CZECZENÓW,ZAREJESTROWALI TO FILMOWCY ZE WSZYSTKICH STACJI ŚWIATOWYCH,Z CNN I BBC NA CZELE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! +TYSIACE ŚWIADKOW,KTÓRZY PRZECIEŻ TAM MIESZKAJĄ I UMIEJĄ ODRÓŻNIĆ CZECZENA OD RUSKA!!!!!!!!! TA DYSKUSJA JEST DURNA I W OGÓLE NIE MA PODSTAW,BO TRZEBA BYĆ KOMPLETNYM CWELEM ŻEBY WIERZYĆ,ŻE TO BYŁO FSB!!! TO JUŻ NAWET NIE SMIESZNE,TO ŻAŁOSNE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: I CO OBROŃCY CZECZENOW,MILCZYCIE NT.DAGESTAN 09.05.04, 21:17 Drogi kolego - tysiące ludzi widziało na zdjęciach polskich bandytów, którzy napadli na radiostację. Ostatecznie było to miasto nad graniczne każdy potrafił odróżnić polskiego żołnierza od niemieckiego. To że Polacy dalej twierdzą że zrobili to Niemcy nie jest już śmieszne to jest żałosne co? Proponowałbym porozmawiać z naocznymi świadkami z Bieszczad Polakami na których napadali Ukraińcy i Ukraińców na których napadali Polacy. Też byli święcie przekonani - a tu akuku z papierów wyszło że za częścią tych napadów stali Rosjanie - a właściwie nie Rosjanie tylko uwczesny odpowiednik KGB. Tu się podburzy, tam się podpuści, kogoś się podpłaci... I co wojne nie zaczęli Rosjanie w Czeczeni - broń Boże. To wszystko wina tych bandytów. A Mamlasy wierzą... albo mają z tego korzyść albo są naiwne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mamlas Co za idiota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.04, 22:29 Maac,przyznaje ci tytuł NAJBARDZIEJ DURNEGO UCZESTNIKA TEGO FORUM Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Co za idiota 09.05.04, 22:40 Jak się kończą argumenty zaczynają sie wyzwiska. ;) Pewnie nawet nie wiesz o czym ja piszę... ech i po co ja czas tracę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mamlas Re: Co za idiota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.04, 01:16 co??? jedyne rozsądne argumenty przedstawiłrm JA ty debilu. Twoja spiskowa teoria o agentach FSB przebranych za czeczenów to -qurwa,nawet nie wiem jak to nazwać!!!!!!!!!!! Teorie spiskowe takich jak ty zatruwają świat,skumaj sie z tymi co twierdzą,że za zło całego świata odpowiadają wszechobecni agenci żydowscy,albo z tymi co są przekonani,że Bush to kosmita,planujący skłócić ze sobą ziemian!!!!!!!!!! Jak ja ci moge dalej przytaczać sensowne argumenty,skoro opowiadasz takie brednie???? DAGESTAN ZOSTAŁ NAJECHANY PRZEZ CZECZENÓW. CZECZENI TO BANDYCI,PRZYNAJMNIEJ TACY SAMI JAK RUSCY. I twoje durne spiskowe teorie nie mają tu prawa bytu. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Co za idiota 10.05.04, 06:28 Nie argumenty, a argument: "W Dagestanie byli Czeczeni - wszyscy to widzieli." Nic jedna nie mówisz czy nie mogli być tam za inspiracją FSB. Masz jakiś konkretny argument, że tak NIE mogło być poza inwektywami? I po co tyle nerwów? Nie twierdze że wszędzie są spiski. To w twojej głowie rodzą się takie pomysły. I dlaczego obrażasz wszystkich Rosjan i Czeczenów? To tak jakby twierdzić, że wszyscy Polacy to złodzieje aut, bo w Niemczech tylko takich byłow widać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mamlas Re: Co za idiota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.04, 16:28 Bo "w Dagestanie byli czeczeni-wszyscy to widzieli" to jedyny logiczny i trzymający sie kupy argument,jaki na ten temat może wymyśleć człowiek o zdrowych zmysłach,potrafiący prawidłowo odczytywać to,co widzi na własne oczy. argument tak kipiący LOGIKĄ,że chyba bardziej logiczny jest już chyba tylko ten,że Jezus był dobry bo oddał zycie za nasze zbawienie. Oba argumenty są całkowicie NIEPODWAŻALNE,a podważanie tak oczywistych rzeczy to nic innego jak nadająca sie do leczenia psychiatrycznego CHRONICZNA TEORIA SPISKU. Stary,podważanie tego to tak jakbyś sie upierał że na samym dole sygnalizacji świetlnej jest światło czerwone,podczas gdy miliardy osób doskonale widzą że jest tam ZIELONE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mamlas Re: Co za idiota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.04, 16:37 A co do Twojej drugiej tezy to wybacz,ale już tak jest,że całościowa zbiorowość jest postrzegana tak,jak najwieksza i najgłośniejsza grupa w niej sie zawierająca. Jeżeli wiekszość kibiców stanowią bandyci szukający okazji do bójki,pierwsze co ci sie nasunie po usłyszeniu słowa 'kibic' to 'bandyta'. Tak samo jeśli ktoś mi powie że 'islam to religia pokoju' to wyśmieje go na kilometr bo to dzieki islamistom w ostatnich kilku latach zgineły dziesiątki tysiecy niewinnych osób. Jeśli zaś usłysze słowo 'arab" to zaraz pomyśle "tępak",bo nasuną mi sie obrazy z TV,gdzie te nieuki wrzeszczą,skaczą i zachowują sie nie jak cywilizowani ludzie,lecz jak jakieś małpoludy. I nie pomyśle wtedy o garstce naprawde inteligentnych Arabów którzy tworzą coś w labolatoriach,uniwersytetach,WŁAŚNIE DLATEGO,ŻE STANOWIĄ MNIEJSZOŚĆ. WIEKSZOŚĆ czeczenów stanowią bandyci,WIEKSZOŚĆ rosjan stanowią ludzie kompletnie nie liczący sie z czyimś życiem(co już nie raz pokazała historia) dlatego właśnie tak ich postrzegam. Radzę przestudiować podstawy psychologii to może zaczniesz wkońcu rozumować tak,jak każdy normalny człowiek. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Co za idiota 10.05.04, 18:13 Jeżeli to rozumiesz rozumowanie jak każdy normalny człowiek to ja dziękuje - wole zostać nienormalnym. Co do punktu pierwszego - dalej jak papuga powtarzasz jedno w Dagestanie byli Czeczeni. No i byli - ludzie których za Czeczenów brali lub sami Czeczeni. Wszyscy widzieli - ok. I ani słowa na ten temat czy FSB mogło ich skłonić odpowiednimi manipulacjami do tej wycieczki czy nie. Masz jakieś dowody na to, że nie manipulowali nimi lub jakieś dowody na to że manipulowali? Chyba nie - bo powtarzasz tylko, że byli Czeczeni i ze byli tam Czeczeni. (hehe monomania - to apropos wiedzy psychologicznej). Rozumowanie takie, że rosyjskie służby specjalne lubią manipulować sytuacją w innych krajach i że wybuch tej wojny był na ręke Rosji, a nie był na ręke Czeczeni wskazuje na możliwość działań FSB - do Ciebie chyba nie dociera. Tak samo jak na przykład informacja o czeczeńskich zamachach na budynki mieszkalne w różnych miastach Rosji, które się zakończyły po tym jak ludzie złapali u siebie w piwnicy z podejrzanymi paczkami członków rosyjskich służb specjalnych. Dziwne zachowanie się rosyjskich służb specjalnych w czasie wydarzeń na Dubrowce też do ciebie nie dotarły? A co drugiej sprawy - twoje odruchy są jak najbardziej zgodne z psychologią - ale powinienes z nimi walczyć. Czy ja odtąd jak znajdę gdzieś podpis Mamlas muszę myśleć "o kretyn?", czy tylko "o ktoś o tym samym podpisie co ten kretyn"? Czy Niemcy powinni nazywać wszystkich Polaków złodziejami czy jednak powinni być świadomi, że nie każdy Polak to złodziej? Chcesz żeby cię tam brano za złodzieja czy nie? (No chyba że ciebie to nie obraża? ;) Widzisz znam paru Arabów i wiem że byli różni - jeden był zacietrzewionym żydofobem, a przy tym inteligentym człowiekiem który się interesował tym co dzieje się w Polsce, a drógi totalnym olewusem. Inni z kolei żyli sobie całkiem obok naszych spraw. I co mam ich uwarzać za tępaków? Ot zwykli ludzie różni jak wszyscy. Co do Islamistów - proponowałbym policzyć ofiary fanatyków chrześcijańskich - ile ofiar na sumieniu ma IRA? Ilu baskowie? Ilu brytyjscy protestańci? A zamach członka milicji amerykańskiej w bodajże Oklahoma City? Czy chreścijańscy murzyni rżnący się na wzajem, aż miło? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomson Tym samym czeczeńskie zakapiory jednoznacznie IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 09.05.04, 14:59 pokazaly jak bliska jest im ideologia nazistowska i rzesza, której unicestwienie świętowano. Czy czeczeńscy bandyci, śmieci żerujące na czeczeńskim spoleczeństwie i wzbudzające falę nienawiść wobec wszystkich Czeczenów, pozwolą kiedykolwiek by Czeczenia żyla w spokoju? Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus czeczeni maja ruskich gleboko w dupie 09.05.04, 15:00 a ten zamach pokazuje bezsilnosc armii rosyjskiej - zamiast schwytania maschadowa to czeczency ustrzelili kadyrowa a baranowa zabili lub okaleczyli trwale do konca zycia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomson Ten zamach pokazuje że Czeczenia nie może niestety IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 09.05.04, 15:13 normalnie funkcjonować, do czego dążyli Rosjanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Tym samym czeczeńskie zakapiory jednoznacznie IP: 158.75.29.* 09.05.04, 15:08 oni sa bohateram ty szmato, walcza za wolnosc, to ze jestes antiislamista to twoj problem, ale z izraelczykami, rosjanami jest tylko jedna droga, walka do konca, brawo szamil, to byl atak na putina, niech sie chwali, niech durni rosjanie zaglosuja znow na niego, ale to jest zajebista porazka putina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomson Re: Tym samym czeczeńskie zakapiory jednoznacznie IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 09.05.04, 15:20 Gość portalu: gosc napisał(a): > oni sa bohateram ty szmato, Są szmatami, tak jak i ty. > walcza za wolnosc, O wolność dla mafii, która w wyimaginowanej tzw. "wolnej" Czeczeni znajdzie bezpieczne schronienie. I mam nadzieję że Rosjanie rychlo ubiją resztki bandytów. > to ze jestes antiislamista to Ja jestem anty dla każdej wojującej religii lub innej chorej ideologii. > twoj problem, ale z izraelczykami, rosjanami jest tylko jedna droga, walka do > konca, Palestyna to co innego niż Czeczenia. "Wolnej" Czeczeni nigdy nie bylo, ta kraina przechodzila z rąk do rąk (Turcja,Persja,Rosja) i nagle w latach 90-ych cos im odjebalo. Palestyna byla częścią albo Kalifatui Arabskiego, albo Imperium Osmańskiego, albo na pól niepodleglym państwem w ramach kolonii brytyjskiej i Żydowska okupacja nijak tam nie pasuje. > brawo szamil, to byl atak na putina, niech sie chwali, niech durni > rosjanie zaglosuja znow na niego, ale to jest zajebista porazka putina To jest porażka zwyklych Czeczenów, którzy znowu zaplacą za bandytyzm buntowników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siara Tomson to nieszczęsna sekretarka w ruskiej... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.04, 15:09 ambasadzie, ktorej placa za wypisywanie tych bredni. Z wlasnej woli nie bylby(- aby) tak gorliwy (a). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konsekwentny Re: Tomson to nieszczęsna sekretarka w ruskiej... IP: *.ssmb.com 09.05.04, 15:14 nie mozna brac tomsona powaznie. o iraku wypisuje ze to sa bohatersy partyzanci i walcza o wyzwolenie kraju, o czeczencach ze to bandyci a ruskie pierogi ze wyzwoliciele i jak tu brac taka czerwona szczekaczke powaznie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomson Irak, durniu, byl niepodleglym państwem. IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 09.05.04, 15:23 A Czeczenia to żadne państwo lecz część Federacji Rosyjskiej. Atak na Irak to bezprawna agresja. W Czeczeni agresorami są nie Rosjanie, lecz czeczeńscy terroryści-buntownicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomson W ruskiej ambasadzie w Slupsku ;oD IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 09.05.04, 15:21 Odpowiedz Link Zgłoś