Dodaj do ulubionych

Krwawy zamach na promoskiewskie władze Czeczenii

IP: *.gdynia.mm.pl 09.05.04, 11:57
Wolność dla Czeczenii!!! Rosjanie precz z Kaukazu!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: cegla28 Re: Krwawy zamach na promoskiewskie władze Czecze IP: *.compi.net.pl / *.crowley.pl 09.05.04, 12:03
      Ostatnie dni przynoszą potworne informacje. Jest okropnie.
      • Gość: Michal Re: Krwawy zamach na promoskiewskie władze Czecze IP: *.aster.pl / 212.76.33.* 09.05.04, 12:52
        Dlaczego okropne ? To wspaniala informacja. Bardzo sie ciesze.
        • borrka Re: Krwawy zamach na promoskiewskie władze Czecze 09.05.04, 14:19
          To jest bardzo smutna informacja.
          Oznacza ostateczne usztywnienie polityki rosyjskiejl wobec Czeczenii i
          kontynuacje tragicznej wojny. I do cholery, nie widze specjalnej roznicy
          miedzy beznadziejnym losem czeczenskiej ludnosci, rosyjskich zolnierzy z
          poboru, czy ofiar Nord-Ostu.
          • humbak Re: Krwawy zamach na promoskiewskie władze Czecze 09.05.04, 14:32
            Tyle,że sytuacj chyba jest bez wyjścia. Bo teraz rosyjski władze Czeczenom nie
            odpuszczą, nawet gdyby się poddali, co nie jest realne.
            • Gość: rodrigez@box43.pl Re: Krwawy zamach na promoskiewskie władze Czecze IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 09.05.04, 16:09
              Nie rozumiem was - czemu mieliby odpuscić? Czy wolelibyście żeby Amerykanie też
              odpuścili swoim terrorystom? Bo jeśli tak to popieram odpuszczanie wszystkim
              "terrorystom"
              • Gość: tomek Re: Krwawy zamach na promoskiewskie władze Czecze IP: 165.134.220.* 09.05.04, 19:24
                ale jestes glupi, zolnierze z czeczeni to nie sa terrorysci
              • Gość: Humbak Re: Krwawy zamach na promoskiewskie władze Czecze IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 10.05.04, 12:36
                Może i Czeczeni walczą jak al-Kaida itp., ale ich porównywanie jest absurdem.
                Ci ludzie są traktowani jak... No właśnie... np. jak nie powinna być traktowana
                żadna żywa istota. Ja wiem, że nie wszyscy Czeczeni są w porządku, ale
                rosyjskie wojska robią takie rzeczy, że wcale im się nie dziwię. Tu nie chodzi
                już o iepodległość, tylko przetrwanie narodu. I nawet jeśli przesadzam, to
                bardzo niewiele.
          • kontrkultura Re: Krwawy zamach na promoskiewskie władze Czecze 09.05.04, 14:32
            Z Kadyrowym sytuacja byla w miare stabilna, Bog wie co teraz bedzie.
          • Gość: itsok Re: Krwawy zamach na promoskiewskie władze Czecze IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.05.04, 07:05
            Nie wiem o czym piszesz, pisząc;) o usztywnieniu polityki Rosji. Ona jest już
            od dawna sztywna. Czeczeni od lat próbują zainteresowć świat ich sprawą. Bez
            skutku. Zabicie władz sprzyjających okupantowi jest na pewno sukcesem. Smutne
            jest to, że w czeczenii do głosu dochodzą radykałowie islamscy. Dlaczego? Bo to
            taka zapomniana wojna i ludzie chwytają się tam juź wszelkich sposobów. Jak
            kogoś wysadzą, to gw napisze:( Ale o tym, że codziennie rosjanie mordują
            czeczenów, to już w gazecie "nie uwidisz". Wchodżcie na internet i czytajcie
            niezależną prasę!!! pozdro;)
        • Gość: Tomson Obyś zdechl, jak te ofiary czeczeńskie bandytyzmu. IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 09.05.04, 15:00
          Gość portalu: Michal napisał(a):

> Dlaczego okropne ? To wspaniala informacja. Bardzo sie ciesze.
          • Gość: chala Niw walcza za wolnosc jak w IRAKU? IP: *.rdu.bellsouth.net 09.05.04, 16:29
            ty swinio czerwona? Moze pomyslisz tym tepym polskim kapucynem i zauywazysz
            niekonsekwencje, nedzarzu znad wisly, zlodzieju niemieckiej ziemi?
            • Gość: Tomson Że co do mnie kwiczysz żydo-polska świnio??? IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 09.05.04, 16:57
              Malo ci zlamanej szczęki w 1968? Domagasz się repety? ;o>
              • Gość: chala zalosny schizofreniku IP: *.rdu.bellsouth.net 10.05.04, 01:11
                takich gnojkow to do sprzatania trawnikow bym nie ztrudnila. ty nie jestes w
                klasie ktora ma wstep tak gdzie ja zyje. tym placisz za swoich antysemitow.
                nedza. Ja mialam bogactwo w Polsce i mam je teraz w USA. Nrdza nie ma wstepu do
                mojej dzielnicy, chyba ze jako sluzba.
              • Gość: Wlodek Re: Że co do mnie kwiczysz żydo-polska świnio??? IP: *.dsl.rcsntx.swbell.net 10.05.04, 09:44
                Gość portalu: Tomson napisał(a):

> Malo ci zlamanej szczęki w 1968? Domagasz się repety? ;o>

Co sie stalo z Polakami, ze wiekszosc na forum bez wulgaryzmow, rasismu i bez
                obrazania adwersarzy nie moga sie obejsc.
                Nie zdaja oni sobie sprawy ile zla przynosza dobremu imienia Polski w swiecie.
                • Gość: MS [...] IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 10.05.04, 10:43
                  Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
                • Gość: MS [...] IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 10.05.04, 10:45
                • Gość: Tomson Poczytaj sobie posty chały, a dopiero potem IP: *.ds.pg.gda.pl / *.ds.pg.gda.pl 11.05.04, 22:04
                  mnie krytykuj. Zresztą napisałem że żydo-polaczków nie traktuję jak normalnych
                  Żydów, podobnie jak polaczków nie traktuję jak normalnych Polaków.
            • Gość: Humbak Re: Niw walcza za wolnosc jak w IRAKU? IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 10.05.04, 12:44
              Pięknie! Ale się pokazujecie. Prawdziwie intelektualna rozmowa. Jeszcze mięsem
              zacznijcie rzucać! Pełna kultura!
          • Gość: Sikoeski lepiej Re: A jak te ofiary czeczeńskiej ziemi?? KGB IP: *.bb.online.no 09.05.04, 21:08
            Panie Prezydenicie jest Pan niczym innym niz wynikiem mego porawnego
            niezaleznego i demokratycznego m y s l e n i a.
            Jest Pan geialnym czlowiekim czego Pan Gorbaczow nigdy nie bedzie mogl
            zaprzeczyc.
            Zycze doao zdrowia i chwycenia najwiekszej szansy jaka kiedykolwiek jakis
            Powazny i Madry polityk mial w swym zyciu i..
            wyprowadzic swe bohaterskie wojsko (tu...naprawde w tej Tczeczniii..))

Zycza podjecia tej decyzji a zmieni Pan swiat na lepsze i pozyska Fame i
            wladze , ktorej w historii nikt dotychczas, w historii swiata, nie zaznal.

Wszystko inne bylo i stanie sie bluffen w porownaniu z ta reakcja na walke o
            wolnosc tak malutkiej czesci Poleuropy.

Na marginesie to ja wymysliem male gazowce na Dunaju ,o ktorych Pan tak sie
            rozpisal na Internecie w odezwie do swoich ziomkow shipingowcow .
            W.W. tez byl swiadkim.

Pozdrawian i Niech pan wyleczy Busza jednym pociagnieciem.
        • Gość: Tomson Obyś zdechl,jak te ofiary czeczeńskiego bandytyzmu IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 09.05.04, 15:00

• Gość: Wlodek Re: Krwawy zamach na promoskiewskie władze Czecze IP: *.dsl.rcsntx.swbell.net 10.05.04, 09:26

Jest naprawde z czego sie cieszyc.:-(((
          Panie Michale, czy naprawde jest Pan taki bezduszny. Czy dla zamachu nad jednym
          czlowiekiem (moze i slusznie mu sie nalezalo z punktu widzenia patriotow
          Checzunskich), uwaza Pan, ze warto bylo zabic dodatkowo jeszcze 29 osob i ranic
          30. Kto wie ile z tych trzydziestu rannych jeszcze umrze.
          Zycie ludzkie nie jest dla Pana swiete?
          Widze, ze jest Pan zwolennikiem komunistycznej ideologii, ze cel uswieca srodki.
      • Gość: Krzysztof K. Re: Krwawy zamach na promoskiewskie władze Czecze IP: *.fema.pl / *.cyf-kr.edu.pl 09.05.04, 13:50
        cegla 28 - co ty durniu piszesz, przeciez to jest akurat dobra wiadomość!
        • Gość: Vuya Kilkadziesiąt ofiar to dobra wiadmość??? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 09.05.04, 14:35
          Skąd ty się wziąłeś?
      • Gość: Tomasz z Wilna Re: Krwawy zamach na promoskiewskie władze Czecze IP: 129.237.239.* 10.05.04, 18:06
        Najwiekszy sukces?Puknijcie sie w lebek poldurki.Czlowiek chcial pokoju,zaczal
        robic porzadek w kraju.Najwiekszy sukces....Rzygac mi sie chce kiedy pomysle ze
        Polacy w Polsce ciesza sie tragedia sasiada.
    • Gość: cegla28 Re: Krwawy zamach na promoskiewskie władze Czecze IP: *.compi.net.pl / *.waw.cdp.pl 09.05.04, 12:06
      A co do wolności dla Czeczenii to ja mam mieszane uczucia jak zostaną sami to
      zarzucą nas narkotykami bo to jest jedna wielka mafia.
      • Gość: zwykly Re: Krwawy zamach na promoskiewskie władze Czecze IP: *.dialup.online.no 09.05.04, 12:12
        Nie klopocz sie ceglany, niedlugo dostaniesz "mieszane uczucia" u nas w Kraju,
        czas sie zbliza, u nas tez trzeba zrobic porzadek z naszymi "Kadyravami"
      • Gość: Krzysztof k. Re: Krwawy zamach na promoskiewskie władze Czecze IP: *.fema.pl / *.cyf-kr.edu.pl 09.05.04, 13:51
        cegla 28 spadaj ty świnio, moskiewski pacholku, zdrajco parszywy!!!!!
        • humbak Re: Krwawy zamach na promoskiewskie władze Czecze 09.05.04, 14:19
          A co Ty taki agresywny. Obelgami daleko nie zajedziesz.
      • humbak Re: Krwawy zamach na promoskiewskie władze Czecze 09.05.04, 14:16
        No dobra koleś, ale u władzy w Rosji to typy po KGB. Oni ich wytłuką. Z resztą
        oni są mafią właśnie przez ruskich.
        • Gość: Tomson Slużby specjalne to nie mafia, oni wlaśnie slużą IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 09.05.04, 15:04
          między innymi do zwalczania mafii, jelopie.

humbak napisał:

> No dobra koleś, ale u władzy w Rosji to typy po KGB. Oni ich wytłuką. Z resztą
          > oni są mafią właśnie przez ruskich.
      • Gość: Tomson Na tym miala wlaśnie polegać "niepodleglość" IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 09.05.04, 15:03
        Czeczeni. Państwo to mialo czerpać zyski ze wspólpracy z rosyjską mafią, która
        mialaby w Czeczeni bezpieczne schronienie i hojnie się za to odplacala. To byla
        glówna przyczyna wybuchu pierwszej wojny czeczeńskiej.

Gość portalu: cegla28 napisał(a):

> A co do wolności dla Czeczenii to ja mam mieszane uczucia jak zostaną sami to
        > zarzucą nas narkotykami bo to jest jedna wielka mafia.
        • Gość: Humbak Re: Na tym miala wlaśnie polegać "niepodleglość" IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 10.05.04, 12:40
          Pirwszej może, nie wiem. Ale teraz już chyba o co innego chodzi.
          • Gość: Tomson Teraz to już tłumi się islamską rewoltą i pospolit IP: *.ds.pg.gda.pl / *.ds.pg.gda.pl 11.05.04, 22:06
            bandytyzm.
    • Gość: A.S.F. Odwet będzie krwawy IP: *.lublin.mm.pl 09.05.04, 12:21
      Można się tylko domyślać jak to będzie wyglądało. Jeszcze kilka lat i Czeczenia
      będzie wolna od czeczeńskich śmieci.
      • Gość: Krzysztof K. Re: Odwet będzie krwawy IP: *.fema.pl / *.cyf-kr.edu.pl 09.05.04, 13:52
        ASF ty świnio, moskiewski pacholku, spadaj!!!!!
        • Gość: admc Re: Odwet będzie krwawy IP: *.sympatico.ca 09.05.04, 20:24
          Krzysztof K, ty islamski wieprzu, pacholku Osama, spadaj.
    • atosus Re: Krwawy zamach na promoskiewskie władze Czecze 09.05.04, 12:25
      Widać jaki stosunek mają Czeczeni do "ukochanej" władzy.
      Teraz Putin będzie musiał poszukać następnego chętnego , który będzie wykonywał
      jego polecenia w zakresie "rządzenia" Czeczenią.
      Taki los spotyka tych , którzy chcą "uszczęśliwiać na siłę"
    • Gość: bolo moze wreszcie sie kacapy zabiora.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.04, 12:25
      • atosus Re: moze wreszcie sie kacapy zabiora.... 09.05.04, 12:28
        A gdzie znajdą lepszy poligon do szkolenia wojsk ?
        • Gość: grg Re: moze wreszcie sie kacapy zabiora.... IP: *.b.jawnet.pl 09.05.04, 13:51
          atosus napisał:

> A gdzie znajdą lepszy poligon do szkolenia wojsk ?

A jakie to niby "szkolenie"? Wszystkie raporty specjalista mowia, ze w
          czeczenii nastepuje dezintegracja rosyjkiego wojska: upadek morale, niszczenie
          i kanibalizacja sprzetu, wytracanie ostatkow amunicji, demoralizacja.
          • sunday KANIBALIZACJA SPRZĘTU...? 09.05.04, 13:54
            > w czeczenii nastepuje dezintegracja rosyjkiego wojska:
            > upadek morale, niszczenie i kanibalizacja sprzetu

Co to jest kanibalizacja sprzętu?
            • Gość: grg Re: KANIBALIZACJA SPRZĘTU...? IP: *.b.jawnet.pl 09.05.04, 14:09
              sunday napisał:

> > w czeczenii nastepuje dezintegracja rosyjkiego wojska:
              > > upadek morale, niszczenie i kanibalizacja sprzetu
              >
              > Co to jest kanibalizacja sprzętu?

Kiedy sie rozbiera np. smiglowiec na czesci dla innych maszyn.

Smiglowce to najwieksza bolaczka, ze wzgledu na smiesznie wrecz niska liczbe
              zdolnych do uzytku maszyn w ogole (z czolgami lub transporterami sprawa wyglada
              znacznie lepiej).

Wydano juz nawet dawno dekret zakazujacy uzywania ich do transportu zolnierzy.
              W przypadku slynnego Mi-26 byly wiec 2 "uchybienia" - raz, ze zaladowano wojsko
              w ogole, dwa ze prawie 2 razy ponad maxymalna pojemnosc maszyny (a jest to
              najwiekszy smiglowiec na swiecie).

Problemy ze smiglowcami byly juz w Afganistanie, mam zdjecie kilka maszyn
              bedacych rozbieranych w Kabulu. Tyle ze tam po pierwsze radzieckie fabryki
              wciaz pracowaly na potrzeby zimnej wojny (i ten wyscig zbrojen wlasnie to
              panstwo wykonczyl), a i smiglowcow "ograniczony kontyngent" posiadal po prostu
              wielokrotnie wiecej. Straty byly wysokie (setki maszyn w ciagu wojny, glownie
              przez Stingery CIA), ale z wymiana wydawali sie prawie-ze nadazac.
            • Gość: expert Re: Jak to co jest KANIBALIZACJA SPRZĘTU...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.04, 14:10
              To jest wtedy gdy np czołg zjada transporter opancerzony a ten np mozdzierz
              albo dzialko przeciwlotnicze.. ale uwaga taki np uaz nie jest w stanie zjeść
              czołgu tak od razu, dlatego niezbędni są czeczeńscy partyzanci ze swoimi minami
              aby doprowadzić do rozdrobnienia dużych okazów ( czołgów, transporterów ), co
              umozliwia ich kanibalizację przez lżejszy sprzęt..zjawisko kanibalizacji
              sprzętu opisał swego czasu naukowo John Cleese i nawet oglądałem program
              poswiecony temu zagadnieniu.. prowadzącym była papuga, a w panelu dyskusyjnym
              uczestniczyli jaszczurka , kot i Terry Graham
              • Gość: urtuell Re: Jak to co jest KANIBALIZACJA SPRZĘTU...? IP: 217.97.139.* 09.05.04, 14:18
                That's what I would say! Szacunek dla experta!
              • Gość: rybak Re: Jak to co jest KANIBALIZACJA SPRZĘTU...? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.05.04, 14:23
                W tym panelu to chyba jednak Terry Gilliam, nie Graham - jesli mnie pamiec nie
                myli :-)))
              • Gość: Borzik :-) Nieżle IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 09.05.04, 14:52
          • kontrkultura Re: moze wreszcie sie kacapy zabiora.... 09.05.04, 15:15
            > kanibalizacja sprzetu
            =====
            wow...
        • humbak Re: moze wreszcie sie kacapy zabiora.... 09.05.04, 14:27
          Szkolenia wojsk? Chyba w torturach i mordowaniu cywilów. Bo Partyzantów za mało
          na całą tą ekspedycję.
    • Gość: J.K.2 mysle, ze Putin nie bardzo ubolewa nad Kadyrowym IP: 195.70.208.* 09.05.04, 12:33
      w koncu Kadyrow byl zbyt kontrowersyjny(brutalny) dla kremlowskich wladz.
      • Gość: A.S.F. Re: mysle, ze Putin nie bardzo ubolewa nad Kadyro IP: *.lublin.mm.pl 09.05.04, 12:38
        Kadyrow to tylko czeczen. A jedyny dobry czeczen to martwy czeczen, bez wzgledu
        na to czy jest terrorystą czy prawym obywatelem (uczciwy czeczen ?!).
        • Gość: Tomson nad jakimś tam generałem też nie ubolewa... IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 09.05.04, 12:44
          w Rosji ludzi dużo...
          • Gość: grg A czy bedzie ubolewac nad Tomsonem? :) IP: *.b.jawnet.pl 09.05.04, 14:17
            Gość portalu: Tomson napisał(a):

> w Rosji ludzi dużo...

Czyw Rosji jest duzo Tomsonow? :)
        • humbak Re: mysle, ze Putin nie bardzo ubolewa nad Kadyro 09.05.04, 14:47
          Gość portalu: A.S.F. napisał(a):

> Kadyrow to tylko czeczen. A jedyny dobry czeczen to martwy czeczen, bez
          wzgledu
          >
          > na to czy jest terrorystą czy prawym obywatelem (uczciwy czeczen ?!).
          Ta wypowiedź zajeżdża faszyzmem! Nie przesadzasz aby? Nawet jeśli masz podstawy
          tak twierdić, czego nie jestem pewny.
      • Gość: KROK wolnosc dla Czeczencow?????? IP: *.sympatico.ca 09.05.04, 12:39
        .... to siedlisko terrorystow z ogromna iloscia arabow....to miejsce
        nielegalnego handlu bronia i narkotykami...oni maja mord w ..krwi...nielatwa
        sprawa to rozwiazac...puszka pandory zostala otworzona..
        • Gość: mt Co ty p...dolisz? IP: 217.153.179.* 09.05.04, 14:18
          Puszka to to jest dla mało inteligentynych i mało oczytanych tępaków. nie
          pozdrawiam głąbie.
    • Gość: zdrowy [...] IP: *.wroc.zigzag.pl 09.05.04, 12:47
      • Gość: A.S.F. borzik, gdzie jesteś ? IP: *.lublin.mm.pl 09.05.04, 12:55
        Świętujesz śmieciu ? Ja też świętuję akcję odwetową, która niewątpliwie nastąpi.
        A jak będzie wyglądać dobrze wiemy...
        Wolna Czeczenia - od czeczenów !
        • Gość: Krzysztof K. Re: borzik, gdzie jesteś ? IP: *.fema.pl / *.cyf-kr.edu.pl 09.05.04, 13:53
          ASF spadaj gnoju!!!!!!!!!!
          • Gość: A.S.F. Re: borzik, gdzie jesteś ? IP: *.lublin.mm.pl 09.05.04, 14:33
            Dość ubogi repertuar:" spadaj, spadaj..." itd. Krzysztofie K(urwo),sam
            spierdalaj do Czeczenii.
            • Gość: Borzik Siema KFC IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 09.05.04, 14:59
              Zebys wiedzial ciulu.
              Kazdy ma swoją Kolej.Ty narazie czekaj i szczekaj..
              • Gość: Tomson Twoja kolej już niedlugo, gdy Lepper dojdzie do IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 09.05.04, 15:12
                wladzy skończy z szowinistyczną antyruską polityką Polski i wyda paru
                bandziorów w ręce rosyjkiego prawa, z tobą oczywiście na czele, zasrany
                morderco.
                • Gość: Borzik Pochlebiasz mi durniu IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 09.05.04, 15:36
                  A jak tam studia na polibudzie?Sesje zaliczyles?Lepiej przyloz sie repatryancie
                  bo nie zaliczysz,siedzac tak przy kompie,wyrzucą ciebie z uczelni,a potem do
                  woja zabiorą.A tam w wojsku prawdziwych Polakow spotkasz Tomsonie.Strasznie
                  pomyslec co sie stanie wtedy,prawda?Co z Tobą zrobia?Wlasnie to co
                  pomyslales.Mnie ty nie jestes potrzebny.
                  • Gość: A.S.F. Re: Pochlebiasz mi durniu IP: *.lublin.mm.pl 09.05.04, 15:54
                    Jesteś bardzo pewny siebie, czeczeński śmieciu. Czy to wynik współpracy z ABW ?
                    • Gość: Borzik Odezwałas sie?:-) IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 09.05.04, 16:08
                      Jestes zbyt ciekawski,kacapski smieciu.To z pewnoscią wynik twojego
                      uwarunkowanego pochodzeniem-pędu ku nauce.Ucaluj putina w dupe.A reszte sobie
                      sam układaj. :-)
                      • Gość: A.S.F. "Piszę" z czeczenem ! IP: *.lublin.mm.pl 09.05.04, 16:22
                        Czeczen, który potrafi czytać i pisać ! Uciekłeś z cyrku czy jesteś mieszańcem ?
                        Co do Prezydenta Putina to dlaczego mam całować prezydenta twojego kraju w
                        dupę ? Tego typu "gesty" to czeczeńska specjalność, oczywiście poza
                        terroryzmem,bandytyzmem itd.
                        • Gość: Borzik A caluj kogo chcesz i gdzie chcesz IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 09.05.04, 16:29
                          Czy ja bronie?Zgadles analityku,ucieklem z cyrku,z zoo a do tego jestem
                          mieszancem.Jestem jaki jestem ,jak mawia pan Michał.Ty zato Wasci jestes pełnej
                          krwi.Jak nie powiem co.
                          • Gość: A.S.F. Re: A caluj kogo chcesz i gdzie chcesz IP: *.lublin.mm.pl 09.05.04, 16:50
                            Gość portalu: Borzik napisała:

> Czy ja bronie?Zgadles analityku,ucieklem z cyrku,z zoo a do tego jestem
                            > mieszancem.Jestem jaki jestem ,jak mawia pan Michał.Ty zato Wasci jestes
                            pełnej krwi.Jak nie powiem co.

Jak człowiek, a nie jak czeczen*.
                            *czeczen- zwierzę zamieszkujące pn.kaukaz.

• Gość: Borzik A co z tego wynika.Ano to,że.. IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 09.05.04, 17:04
                              Jesteś zoofilem,bo widac ze jestes moim fanem.
                              • Gość: Tomson Widzisz borzik, takich jak A.S.F. jest pełno. IP: *.ds.pg.gda.pl / *.ds.pg.gda.pl 09.05.04, 21:21
                                Normalni ludzie, którzy pałają nienawiścią już do WSZYSTKICH Czeczenów. A
                                wszystko to wina takiego bandyckiego bydła jak ty, zwyradniołego elementu
                                spośród Czeczenów, którzy swym zbójeckim postępowaniem sprawiają że ludzie
                                nieznoszą już całej waszej nacji.
                                • Gość: Borzik Jakim zbojeckim postepowaniem Madralu? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 11.05.04, 17:11
                                  To ze my Ciebie widzimy naskroz nie znaczy ze zle zachowujemy sie albo
                                  ze ty nam jestes potrzebny.To jest www,rozumiesz rusku?Wyluzuj sie owco.Ale
                                  strun przeciagac nie radze.
                                  Udaći Kacapie.
                • Gość: Mikael Wreszcie wyszlo szydlo z worka :-) Nasz ulubieniec IP: *.zax.pl 09.05.04, 20:37
                  Tomson, najtezszy umysl slupska, okazal sie zwolennikiem samoobrony :-) Coz
                  trudno sie dziwic - ten sam poziom, choc moze faktycznie Leppera wykreowal ruski
                  wywiad - stad ta sympatia? Lepiej wracaj do nauki, jak slusznie radzi ci Borzik,
                  bo na rzady swoich ulubiencow musisz jeszcze poczekac...
                  • Gość: Tomson A gdzie ja napisałem że jestem ich zwolennikiem? IP: *.ds.pg.gda.pl / *.ds.pg.gda.pl 09.05.04, 22:46
                    Wolałbym SLD, ale że debilni Polacy dali się ogłópić anty-SLDowskiej
                    propagandzie, pozostają debil Lepper i megadebil Rokita. Z dwojga złego wolę
                    tego pierwszego, tak jak w 1990 wolałem oszołoma Wałęsę, niż megaoszołoma
                    Tymińskiego.
        • Gość: rydzyk tak,dobrze wiemy jak wygląda ruski odwet IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 09.05.04, 14:17
          spalą parę wiosek,zabiją setkę dzieci,zgwałcą ze dwa tuziny kobiet itd.
          ale znaleźć miny pod główną trybuną to głupie kacapy nie potrafią...
        • Gość: mt hehehe IP: 217.153.179.* 09.05.04, 14:31
          W trakcie akcji "odwetowej" się okaże że nie ma np. paliwa do helikopterów bo
          Baranow musiał mieć skądś kasę na protezę i paliwo na lewo sprzedał. Taki
          przerysowany przykład... ale pomimo że Putin chce sprawiać takie wrażenia ale
          jego armia (hehhhehhe pomimo konnej kawalerii na zaprzysiężeniu) nie ma takiej
          sprawności jak Amerykanie czy Izrael. Szkoda gadać. Ja nie mówię tu o Rosjanach
          jako ludziach ale o bezmyślnym, niewydolnym systemie jaki stworzył i dalej
          Vladimir kleci.
    • Gość: pi [...] IP: *.wroc.zigzag.pl 09.05.04, 12:49
    • Gość: DarioB Re: Krwawy zamach na promoskiewskie władze Czecze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.04, 12:50
      od XVIII wieku Czeczeni walczą o wolność i niepodległość od Rosji, najwyższy
      czas żeby wreszcie ją dostali.
      • Gość: zdrowy rozsadek Re: Krwawy zamach na promoskiewskie władze Czecze IP: 5.5R4D* / 208.147.1.* 09.05.04, 12:57
        Czeczeni mieli faktyczną wolność w latach 1996-99. Co z tego wynikło doskonale
        wiemy: porywania ludzi dla okupu, zabójstwa (w tym pracowników Czerw. Krzyża),
        anarchia, zbrojne wypady do sąsiednich regionów.
        Przecież to takie same brodate mahmuty jak ci z Afganistanu czy Pakistanu.
        • Gość: Mamlas NIE TRZEBA BYŁO ATAKOWAĆ DAGESTANU,DURNE MAHMUTY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.04, 13:10
          Prawda jest taka,że to CZECZENI wywołali drugą wojne czeczeńską,atakując
          dagestan. Szkoda że o tym nie pamietacie,hipokryczni obrońcy czeczenów. Ale
          fakty są niezaprzeczalne,naważyli sobie piwo to życze im smacznego.
        • Gość: grg Re: Krwawy zamach na promoskiewskie władze Czecze IP: *.b.jawnet.pl 09.05.04, 13:28
          Gość portalu: zdrowy rozsadek napisał(a):

> Przecież to takie same brodate mahmuty jak ci z Afganistanu czy Pakistanu.

Masz racje, Achmed K. byl brodaty i oglaszal dzihad.

Czy byl "mamutem" nie wiem, mnie wygladal na czlowieka... Co prawda troche
          malpowata mial ta morde, ale zeby od razu slon? :D
        • Gość: Borzik Naprawdę? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 09.05.04, 15:05
          Za zabojstwem lekarzy CK stal pulkownik FSB Rosji Adam Deniew.Zgodnie z
          wyrokiem czeczenskich wladz wojskowych nazywanych separatystami -zostal
          zlikwidowany w 2001 w czasie kiedy nadawal program w swej prywatnej tv.
    • karrhe Re: Krwawy zamach na promoskiewskie władze Czecze 09.05.04, 13:22
      Gość portalu: 3mam kciuki napisał(a):

> Wolność dla Czeczenii!!! Rosjanie precz z Kaukazu!!!

i kogo ty popierasz zbrodniarzy którzy podkładają bomby na własnych stadionach ?
      jedyna przyszłość dla czeczeni to obecność rosji w tym kraju w przeciwnym razie
      świat mógłby sie osobiście przekonać jak niebezpieczny jest kałkaski wojujący
      islam
      • Gość: grg Re: Krwawy zamach na promoskiewskie władze Czecze IP: *.b.jawnet.pl 09.05.04, 13:47
        Gość portalu: 3mam kciuki napisał(a):

> Wolność dla Czeczenii!!! Rosjanie precz z Kaukazu!!!

> i kogo ty popierasz zbrodniarzy którzy podkładają bomby na własnych
        stadionach

Nie "na wlasnych stadionach", ale na trybunie dla zdracjow i dla generalow.
        Uderzenie hirurgiczne - nie to co rosyjskie naloty dywanowe.

Bo dzieło zniszczenia
        W dobrej sprawie jest święte, jak dzieło tworzenia

Tym razem cytat masz dobrany wzorowo - co prawda Mickiwicz pisal tylko o
        wysadzaniu zwyklych rosyjskich zolnierzy (general co ich do boju poslal, "wodz
        kaukaski", zostal z tylu)... Ale podoba mi sie :)
        • karrhe Re: Krwawy zamach na promoskiewskie władze Czecze 10.05.04, 13:20

> Nie "na wlasnych stadionach", ale na trybunie dla zdracjow i dla generalow.
          > Uderzenie hirurgiczne - nie to co rosyjskie naloty dywanowe.

hehe na trybunie dla zdrajców a ilu czeczenów w tej eksplozji zgineło?
          mi się wydaje że więcej niż Rosjan

> Bo dzieło zniszczenia
          > W dobrej sprawie jest święte, jak dzieło tworzenia
          >
          > Tym razem cytat masz dobrany wzorowo - co prawda Mickiwicz pisal tylko o
          > wysadzaniu zwyklych rosyjskich zolnierzy (general co ich do boju
          poslal, "wodz
          > kaukaski", zostal z tylu)... Ale podoba mi sie :)

wiem że ci sie podoba instynkt mordercy szleńca i rosofoba masz we krwi
          tylko że tak na prawdę Ordon nie zginął
    • Gość: grg Nie "walczacy w Afganistanie", ale weterani. IP: *.b.jawnet.pl 09.05.04, 13:25
      No, chyba ze w 15 lat po ucieczce z Afganistanu wciaz walcza tam jakies
      niedobitki "ograniczonego kontyngentu w ramach bratniej pomocy" ;)
    • Gość: ZZ Wolność dla Czeczenii IP: *.top.net.pl 09.05.04, 13:27
      Organizacja Wyzwolenia Czeczenii musi zostać podmiotem prawa międzynarodowego i
      mieć przedstawicielstwo w ONZ. Należy wyznaczyć plan pokojowy przewidujący
      utworzenie niezależnego państwa czeczeńskiego na Kaukazie i w części miasta
      Moskwa, ponieważ mieszka tam wielu Czeczenów i tam walczyli o swą wolność. Obie
      części Czeczenii muszą być połączone eksterytorialną drogą. Rosji należy
      zabronić trzymania wojsk w odległości 10 tysięcy km od granicy Czeczenii i
      przekraczania liczebności wojsk rosyjskich powyżej sił zbrojnych Republiki
      Czeczenii.
      Czeczeni mają prawa nie gorsze niż Palestyńczycy.
    • Gość: dorn Amerykance do Czeczenii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.04, 13:32
      Tam sa prawdziwi terrorysci - nie w Iraku
      • Gość: grg Re: Amerykance do Czeczenii IP: *.b.jawnet.pl 09.05.04, 13:41
        Gość portalu: dorn napisał(a):

> Tam sa prawdziwi terrorysci - nie w Iraku

Czy "prawdziwi terrorysci" (tm) zabijaja rosyjskich generalow, zamiast cywili?

Ludzie, ale wy macie naj***ne we lbach ;)
    • Gość: Adi Re: Krwawy zamach na promoskiewskie władze Czecze IP: 212.14.17.* 09.05.04, 13:32
      Co to za tytuł - "udany zamach" - czyżby ma to oznaczać że kibicujemy
      zamachowcom?
      • Gość: grg Re: Krwawy zamach na promoskiewskie władze Czecze IP: *.b.jawnet.pl 09.05.04, 13:57
        Gość portalu: Adi napisał(a):

> Co to za tytuł - "udany zamach" - czyżby ma to oznaczać że kibicujemy
        > zamachowcom?

Owszem. Co prawda ja bym napisal "udana operacja antyterrorystyczna".

Plus niskie straty wsrod ludnosci cywilnej (udzerzenie hirurgiczne), w dodatku
        nie wiadomo w jakim stopniu od ognia rosyjskich ugrupowan terrorystycznych.
      • janosik6 Adi ? teraz dopiero to do ciebie dotarlo ? 09.05.04, 14:15
        Przeciez polaczkowate przyglupy stoja po stronie szmat czeczenskich.
        Konsulat w czeczenski w krakowie , i utrzymywanie tych bandytow na koszt
        polskiego podatnika.
        Na szkoly , przedszkola , szpitale nie ma w polsce szmalu ale ale na tych
        brodatych popierdolonych bandziorow zawsze sie znajdzie.
        Byle tylko dokopac ruskim taka jest polityka polskiego rzadu...
    • Gość: j dyczkowski Re: Krwawy zamach na promoskiewskie władze Czecze IP: *.chello.pl 09.05.04, 13:36
      Gratuluje GW tytulu.
      Wczoraj tez powinien byc tytul "Udany zamach na W. Milewicza".
      • Gość: A.S.F. Re: Krwawy zamach na promoskiewskie władze Czecze IP: *.lublin.mm.pl 09.05.04, 13:45
        Dopiero teraz zauważyliście "obiektywizm" Wyborczej ?

• Gość: Krzysztof K. Re: Krwawy zamach na promoskiewskie władze Czecze IP: *.fema.pl / *.cyf-kr.edu.pl 09.05.04, 13:54
          ASF - świnia moskiewski pacholek, zdrajca!!!!!!!
          • Gość: A.S.F. Re: Krwawy zamach na promoskiewskie władze Czecze IP: *.lublin.mm.pl 09.05.04, 14:38
            Zdrajca ? Jesteś debilem, czy chorym psychicznie ?
      • Gość: XXL Re: Krwawy zamach na promoskiewskie władze Czecze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.04, 13:53
        GW nawet nie próbuje ukrywać radości.
        Kadyrowa można nie lubić, ale przynajmniej zapanował w Czeczenii jako taki
        spokój.
        • Gość: Krzysztof k. Re: Krwawy zamach na promoskiewskie władze Czecze IP: *.fema.pl / *.cyf-kr.edu.pl 09.05.04, 13:55
          co ty pierdolisz XXL? po czyjej jesteś stronie?
      • Gość: PamięćoSamaszkach Re: Krwawy zamach na promoskiewskie władze Czecze IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.04, 13:56
        Powiem tak- bandytyzm powinien być tępiony bez względu na narodowość, podobnie
        głupota. Widzę dwie rzeczy- że osądzacie Czeczenów i sadzicie głupoty że szkoda
        gadać. Radzę- poczytajcie co rosyjska trzoda wyprawia na Kaukazie od jakichś
        300 lat (między innymi o podboju chanatu astrachańskiego bo to było preludium
        do podboju Kaukazu)- może zajarzycie czemu nienawidzą tak kacapów. Druga sprawa-
        nie popieram terroryzmu ale zemstę i owszem. A śmierć Kadyrowa to zemsta- za
        niepamięć o pomordowanych rodakach, za kolaborację z okupantem. Tym bardziej że
        zamach, w przeciwieństwie do akcji Hamasu i innych organizacji był wymierzony w
        konkratne osoby. Tym właśnie różni się ruch oporu od terroryzmu.
        Łatwo wypisywać głupoty nie mając pojęcia o czym się pisze. Obrażać ludzi nie
        znając ich kultury, nie wiedząc nic o ich zwyczajach i historii. Pluć jadem
        gdzie popadnie... Zbyt łatwo.
      • Gość: grg Re: Krwawy zamach na promoskiewskie władze Czecze IP: *.b.jawnet.pl 09.05.04, 14:15
        Gość portalu: j dyczkowski napisał(a):

> Gratuluje GW tytulu.
        > Wczoraj tez powinien byc tytul "Udany zamach na W. Milewicza".

Czy Milewicz byl generalem, czy gubernatorem? Bo ja myslalem, ze dziennikarzem.
        A widziales ty chociaz jego reportaze z Czeczenii? Bo jesli bys je widzial, nie
        pisalbys takich glupot.

I takie jeden fragment moze, z jego ostatniego reportazu z Czeczenii:

"Jednocze¶nie z objętej informacyjn± blokad± Czeczenii nieliczni zagraniczni
        obserwatorzy przywoż± wie¶ci, jeż±ce włosy na głowie: tortury, gwałty,
        bestialstwa popełniane przez Rosjan na cywilach. To wszystko składa się na
        pełen obraz Czeczenii, któr± Moskwa za wszelk± cenę chce przedstwić jako
        normalny kraj"
    • Gość: Walter Re: Krwawy zamach na promoskiewskie władze Czecze IP: *.client.comcast.net 09.05.04, 13:47
      Czy użyte zdania w artykule Waszej gazety sa pochwałą terroru, dlatego, że
      przeciwko Rosji???
    • Gość: Krzysztof K. Re: Krwawy zamach na promoskiewskie władze Czecze IP: *.fema.pl / *.cyf-kr.edu.pl 09.05.04, 13:49
      Brawo bohaterscy Czeczeni! Tak się powinno walczyć - do ostatniej kropli krwi!
      Hańba Rosjanom! Hańba tchórzliwym amerykanom!
    • Gość: sw Wyrok na zdrajcy! IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 09.05.04, 13:51
      Brawo Czeczeni! Wykonano wyrok śmierci na zdrajcy i uzurpatorze wydany w imieniu Czeczeńskiej Republiki Iczkerii. Niech żyje wolna Czeczenia! Niech żyje pokój i suwerenność! Niech żyje demokratycznie wybrany prezydent Asłan Maschadow!
      • Gość: XXL Re: Wyrok na zdrajcy! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.04, 13:56
        Śmieszny jestes!
        Kadyrow też jest demokratycznie wybranym prezydentem.
        A maschadowa niedługo zobaczysz w telewizji. Rosyjskiej. w programie "Obcinanie
        jaj Asłana - LIVE!"
        • Gość: PamięćoSamaszkach Re: Wyrok na zdrajcy! IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.04, 14:04
          Ejże XXL! Od kiedy to masz demokrację w Rosji?? Bo ja jej tam nie widzę. Może
          Bieriezowski ją widział... Może jakiś inny facio który dorobił się a potem
          musiał wiać bo mu się Putin do tyłka dobierał bo gościu zdradzał ambicje
          polityczne. I jakie demokratyczne wybory? Może jak te w Rosji- gdzie stacjom
          nadającym programy wyborcze konkurentów Putina zagrożono odebraniem koncesji?
          Poza tym jak mogą się odbywać demokratyczne wybory w okupowanym kraju? To jakby
          u nas w 1940 r. hitlerowcy chcieli zrobić wybory a potem żądali uznania w ten
          sposób wyłonionego rządu na arenie międzynarodowej. Gościu- myśl zanim
          napiszesz; albo dokszałć się nieco
        • Gość: sw Re: Wyrok na zdrajcy! IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 09.05.04, 14:09
          W Polsce też mieliśmy nieraz "demokratyczne wybory" pod okiem Rosjan. I co, uważasz, że władze PRL przez 45 lat były uwielbiane przez cały naród?
          • kontrkultura Re: Wyrok na zdrajcy! 09.05.04, 14:43
            Te wybory w Czeczenii byly pod okiem ONZ.
            • Gość: Humbak Re: Wyrok na zdrajcy! IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 10.05.04, 12:53
              Z tego co pamiętam międzynarodowe organizacje uznały te wybory za forsę.
        • Gość: Berg Twój stary poprowadzi ten program IP: 62.233.232.* 10.05.04, 22:18
          towarzyszu Kacapie.
    • humbak Re: Krwawy zamach na promoskiewskie władze Czecze 09.05.04, 14:08
      No dobra, cudnie. Ale jak im ten zamach pomoże w odzyskaniu wolności. Putin
      znajdzie jakąś nową marionetkę i niedługo wymordują Czeczenów. Ten gość nie ma
      skrupółów. Przecież im nikt nie pomoże.
      • Gość: staruch Re: Krwawy zamach na promoskiewskie władze Czecze IP: *.uwm.edu.pl 10.05.04, 17:40
        Przy konfrontacji maleńkiej Czeczenii z Rosją, chyba najważniejszą sprawą jest
        dla Czeczenów wogóle przeżyć, by doczekać się swojej szansy na niepodległość. W
        międzyczasie zaś budować swój kraj i naród jak tylko można najlepiej, sądzę, że
        Czeczenów zdaje sobie z tego sprawę. Wygląda jednak na to, że chyba ktoś
        trzeci, czwarty czy piąty robi tym biednym i ogłupiałym z niedostatku i
        niebezpieczeństa ludziom straszny zamęt w głowach pędząc ich w przepaść
        przegranej wojny. Może dobrze by było przyjrzeć się szlakom pieniądza
        przebiegającym przez ten kraj.
    • Gość: spring Re: Krwawy zamach na promoskiewskie władze Czecze IP: *.ipt.aol.com 09.05.04, 14:12
      Bardzo udany tytul, pozwole sobie zapytac, wladze Czeczeni powinny byc
      promoskiewskie, czy moze prowatykanskie?
    • Gość: CHECHEN Re: Krwawy zamach na promoskiewskie władze Czecze IP: *.kabel.telenet.be 09.05.04, 14:13
      ALLAHU AKBAR!!!!!

Dla tych ktorzy mowia ze Czeczency wywolali wojne mowie ze Czeczency nie
      wylowali wojne,wojne wylowal Szamil Basajew - Agent FSB.Chociaz s drugiej
      strony Szamil Basajew pomagal Dagestanczykom walczyc za niepodleglosc bo to oni
      rozpoczeli woje a nie Basajew.
      • kontrkultura Re: Krwawy zamach na promoskiewskie władze Czecze 09.05.04, 14:40
        > Szamil Basajew - Agent FSB.Chociaz s drugiej
        > strony Szamil Basajew pomagal Dagestanczykom
        =======
        No to sie zdecyduj, albo wymysl cos lepszego.
        • Gość: Borzik Chodzi o to IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 09.05.04, 15:25
          Basajew was nienawidzi ale mial wiele udanych kontaktow z wami
          (Rosjanami),chocby w czasach wojny w Abhazji,to daje podstawy sadzic niektorym
          ze robi na fsb.Niektore jego posuniecia i tu sie pewnie zgodzisz-laly wode na
          mlyn kremla.Stad taki bigos szanowny Wladyslawie.Poczatek inwazji na Czeczenie
          byl nieuchronny czy by on polazl do Dagestanu czy nie.Najwiekszy grzech
          Basajewa-przyzwolenie wahabom,ktore on robil oslabiajac wladze Mashadowa.A juz
          ze Wahaby w kaukaskim wydaniu
          sa rodem z Moskwy to nie ma watpliwosci,inaczej Moskwa nie pozwolila by na
          wahabska enklawe w Dagestanie ( Karamahi i Czabamahi) a w Groznym nie byloby
          wahabskiej literatury w jezyku rosyjskim z moskiewskim drukiem.
          • kontrkultura Re: Chodzi o to 09.05.04, 16:40
            Gość portalu: Borzik napisał(a):
            > Basajew was nienawidzi ale mial wiele udanych kontaktow z wami
            > (Rosjanami),chocby w czasach wojny w Abhazji,to daje podstawy sadzic
            > niektorym ze robi na fsb.
            ===================
            W sumie to tak samo, jak w przypadku Usama Bin Ladenem - tez byl kiedys
            potrzebny USA i wspierali go. Oczywiscie, ze przyjal pomoc, ale

> Niektore jego posuniecia i tu sie pewnie zgodzisz - laly wode na
            > mlyn kremla.
            =============
            Jedna sprawa przyjmowac pomoc, druga wykonywac rozkazy, trzecia wywolywac dla
            kogos wojne. Nie sadzisz chyba, ze zrobil to na zlecenie kremla. A jesli nawet,
            to po co mialby pomac Moskwie?

> Poczatek inwazji na Czeczenie byl nieuchronny czy by on polazl do Dagestanu
            > czy nie. Najwiekszy grzech Basajewa-przyzwolenie wahabom,ktore on robil
            > oslabiajac wladze Mashadowa. A juz ze Wahaby w kaukaskim wydaniu
            > sa rodem z Moskwy to nie ma watpliwosci,inaczej Moskwa nie pozwolila by na
            > wahabska enklawe w Dagestanie ( Karamahi i Czabamahi) a w Groznym nie byloby
            > wahabskiej literatury w jezyku rosyjskim z moskiewskim drukiem.
            =============
            Moglbys troche rozwinac ten temat, bo choc duzo czytalem o konflikcje, w tym
            rowniez wasze zrodla, nie znam sie na tym wlasnie temacie.
            • Gość: Borzik Re: Chodzi o to IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 09.05.04, 17:01
              Mozna go porownywac z BinLadenem choc chyba kaliber nie ten.Ale wybacz Rosji
              z USA nie da sie porownac.W USA jest demokracja i nawet to ze pokazali Lyndi
              England w tv i mowia o tym w kolko,tez cecha demokracji.Rosjanie swe zbrodnie
              tego typu maskuja.
              Pytasz,Dlaczego mial pomagac Moskwie.Nie mial takich intencji,myslal z ubije
              targ.Rzadzil wtedy wszystkim Berezowski.Owczesna wladza oligarchow dawala takie
              mozliwosci.Basajew okazal kijowym strategiem,chcac wznecic powstanie w
              Dagestanie przeliczyl determinacje Dagestanczykow.Ale fakt jest faktem,polowa w
              oddziale idacym na Dagestan-byli Dagestanczycy.I oni widzac ze sprawa tam
              stracona,mimo wszystko nie wycofali sie
              z tamtych wzgorz.A Czeczeni wtedy sobie poszli,proponujac i Dagestanczykom tez
              to.
              Co sie tyczy wahabow.W Gudermiesie miedzy wojnami byla bitwa wahabow z sufiami.
              Wahaby,ludzie przewaznie mlodzi i sprawniejsi-spuscili wtedy sufiom
              w....dol,byli ofiary ale po tej bitwie juz nie panoszyli sie,zgolili brody i
              bali sie wystepowac.
              Natomiast widzialem w Groznym duzo broszur o ukierunkowaniu polityczno-
              religijnym,w ktorych mowilo sie ze lamiemy zasady Islamy ale o
              dziwo,wydrukowane w Mytiśiah i w Wologdzie. Zato teraz w Bamucie oni zyja w
              zgodzie z rosyjska armia,stojaca niedaleko,i nawet wywiesili czarna wahabska
              flage z szablami.Trzeba podkreslic tez,ze nigdy nie brali udzialu w realnych
              walkach przeciwko Rosjanom.Basajew widzac ich wplywy flirtowal z nimi.Skonczylo
              sie to wszystko gownem i dla Czeczenii i dla Rosji.Bylo oczywiscie duzo innych
              czynnikow destrukcyjnych,ale to juz odrebna sprawa.
              • kontrkultura Re: Chodzi o to 09.05.04, 19:09
                > Ale wybacz Rosji z USA nie da sie porownac.
                ======
                Nikt o swoich zbrodniach nie mowi, chyba, ze nie zostal przylapany. Natomiast
                roznica polega w strukturze wladzy - ze w Rosji nie wszytko sie pisze w
                gazetach. Bynajmniej co niekorzystne.

Wracajac do sprawy Dagestanu. W Dagestanie najwieksze w calej Rosji
                zroznicowanie etniczne (o ile pamietam onad 20 roznych narodowosci), dlatego po
                prostu nie wierze, zeby Dagestanczycy (a nie nawet jedna z tych grup, puki co)
                chcieliby sie wyrwac z Rosji. Mogla sie zebrac grupka ludzi, ale zeby
                wszystcy...

> Basajew okazal kijowym strategiem,chcac wznecic powstanie w
                > Dagestanie przeliczyl determinacje Dagestanczykow.
                ===========
                To jednak kto bezposrednio wywolal druga wojne?

Tak poza tym, przyznasz chyba, ze sytuacja w latach miedzy wojnami nie byla
                spokojna - porwania, morderstwa, przypadki niewolnictwa...
                • Gość: Borzik Re: Chodzi o to IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 09.05.04, 19:34
                  Porwania ,morderstwa,rozboj,To wszystko bylo w Czeczenii ale jest to samo i w
                  Rosji,tylko na wieksza skale,i nie naglasniane.dyskusja moze potoczyc sie w
                  kierunku,co bylo wczesniej,kura czy jajo,najazd to spowodowal i wysilki
                  konkretnych grup..W czasie rajdu na Dagestan w oddzialach byli
                  Awarcy,Lakcy,Dargincy i Kumycy.Oni akkurat nie szukali roznic miedzy soba,bo
                  ich laczyl Islam.Tak to wygladalo.
                  • kontrkultura Re: Chodzi o to 09.05.04, 19:48
                    > Porwania ,morderstwa,rozboj,To wszystko bylo w Czeczenii ale jest to samo i w
                    > Rosji,tylko na wieksza skale,i nie naglasniane.
                    =======
                    To bzdura, nie znasz Rosji. Natomiast Czeczenie tego okresu opisano w Der
                    Spiegel.

> ...
                    > konkretnych grup..W czasie rajdu na Dagestan w oddzialach byli
                    > Awarcy,Lakcy,Dargincy i Kumycy.Oni akkurat nie szukali roznic miedzy soba,bo
                    > ich laczyl Islam.Tak to wygladalo.
                    =======
                    Ich moze i laczyl, ale tak ogolnie, w islamie sa rozne norty, rozne poglady. To
                    nie jest tak, ze wszystcy muzulmanie czuja sie takimi samymi.

Wracajac do tego, kto bezposrednio zaczal wojne, przyznasz jednak, ze Basajew,
                    nie?
                    • Gość: Borzik Odp. IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 11.05.04, 17:25
                      Po pierwsze dziekuje ci ze probujesz rozmawiac kulturalnie.
                      Po drugie,znam Rosje lepiej od Ciebie ale dyskutowac mi rzeczywiscie odechcialo
                      sie widzac twoje bezapellacyjne stwierdzenie ze jej nie znam.Tak na marginesie
                      wolalbym poznac caly Swiat nic nie wiedzac o Rosji no ale niech Ci bedzie.
                      Basajew nie zaczal tej wojny chociazby dlatego ze Rosanie chwalili sie ze to
                      oni go zwabili do Dagestanu.Wielokrotnie zreszta mowilem ze wycofanie wojsk RF
                      w roku 96 nie oznaczalo konca wojna gdyz na miejscu pozostala armia
                      kremlowskich dywersantow,szpegow,kapusi.Powtarzam-flagowe zabojstwo norweskich
                      lekarzy w St.Atagach zorganizowal pulkownik FSB Rosji Adam Denijew.To typowy
                      przypadek dzialan Kremla w okresie 96-99.Ktokolwiek by tego dokonal-moim
                      zdaniem wlasnie ta zbrodnia byla najbardziej obrzydliwa na terenie Czeczenii
                      wowczas.Co sie tyczy zwyczajow obecnie w Rosji-jest to kraj w ktorym babcia
                      mogla sprzedac wnuczka na potrzeby trasplantacji,na szczescia milicja temu
                      zapobiegla,chyle czoło ale tylko w tym przypadku.To juz ostatni post,pozdrawiam.
                      • kontrkultura Re: Odp. 11.05.04, 20:35
                        > Po pierwsze dziekuje ci ze probujesz rozmawiac kulturalnie.
                        =======
                        Pisze na forum, zeby wymieniac sie pogladami, a nie bluzgami. Rowniez w Tobie
                        cenie ta ceche.

> ...
                        > sie widzac twoje bezapellacyjne stwierdzenie ze jej nie znam.
                        =======
                        Nie jest idealna, daleko jej do idealu, ale bez przesady. Mozna jej nie lubic,
                        ale w rozmowie oczekuje postawy nie dalekiej od rzeczywistosci. Oszolomow zas
                        wszedzie sie znajdzie, w kazdym kraju, dlatego uwazam, ze nie powinno sie do
                        nich odwolywac.

Dziekuje za rozmowe, gdybys chcial mozesz pisac na maila,
                        kontrkultura@gazeta .pl zawsze chetnie odpowiem.
    • Gość: urtuell Wolność dla Czeczeni! IP: 217.97.139.* 09.05.04, 14:15
      Nie jest dobrze cieszyć się z czyjejkolwiek smierci. Ale mam nadzieję, że ten
      zamach pomoze Czeczenom odzyskac wolność.
      • Gość: hepik Co to za tytuł? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.04, 14:28

Gazeta.pl > Wiadomości > Wiadomości dnia

Niedziela, 9 maja 2004

Udany zamach na moskiewskie władze Czeczenii

Poszaleliście w tej GW?To może też napisać o udanych zamach Al KAidy w Hiszpanii
        czy partyzantki irackiej na polskich dziennikarzy?
        • Gość: J.K.2 komu GW kibicuje? IP: 195.70.208.* 09.05.04, 14:47
      • kontrkultura Re: Wolność dla Czeczeni! 09.05.04, 14:35
        Napewno nie pomoze im w odzyskaniu wolnosci, ani tym bardziej nie polepszy
        sytuacji zwyklych obywateli po obydwu stronach granicy.
    • Gość: J.K.2 po Kadyrowie-moskiewska wladza bedzie mocniejsza w IP: 195.70.208.* 09.05.04, 14:25
      Czeczenii. Nie ma juz kontrowersyjnego Kadyrowa
      • Gość: gosc BRAWO SZAMIL.JESTES WIELKI. TERAZ... IP: 158.75.29.* 09.05.04, 14:30
        kolei na putina, tak trzymac, oko za oko, to wspaniala wiadomosc i swiadczy o
        waszym bohaterstwie, mimo ze straczyliscie bliskich walczycie do konca, tak
        trzymac, a teraz na kreml, takie bomby sa cos wspanialego, ale tylko na kreml i
        w izraelu
        • Gość: J.K.2 Czeczency - zabijac sie nawzajem... IP: 195.70.208.* 09.05.04, 14:33
          • Gość: Mamlas I CO OBROŃCY CZECZENOW,MILCZYCIE NT.DAGESTANU???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.04, 14:45
            Prawda w oczy kole??? TO CZECZENI WYWOŁALI DRUGĄ WOJNE CZECZEŃSKĄ,ATAKUJĄC
            DAGESTAN!!!!! SAMI SOBIE NAWAŻYLI PIWA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
            • Gość: gosc Re: I CO OBROŃCY CZECZENOW,MILCZYCIE NT.DAGESTAN IP: 158.75.29.* 09.05.04, 15:06
              malsa ty ch........., poczekaj az hamas przygotuwuje cie prezent-niespodzianke
            • Gość: PITERO Re: I CO OBROŃCY CZECZENOW,MILCZYCIE NT.DAGESTAN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.04, 15:09
              Nie wiem jak Cie nazwac ale rozumu i analitycznego myslenia nie masz.
              Rosji potrzebna byla druga wojna pierwsza zakonczyla sie upokorzeniem. Czy
              wiesz baranku co tojest FSB i zasady dzialania tego gowna.
              Ciesz sie ze nie mieszkasz w Czeczenii grzejesz tyleczek w Polosce.
              Na drugi raz baranku poczytaj historie Kaukazu wojny czeczensko -rosyjksie
              Pomysl czy Czeczenom bylo to potrzebne.
              Rosja to najwiekszy wrog pokoju na swiecie i nalezy jej przeciwstawiac
              gdziekolowiek jej sa macki
              Jeszcze raz myslenie i analizowanie to podstawa bytu czlowieka
              Na drugi raz pomysl zanim wejdziesz i cos zaczniesz komentowac
              • Gość: Mamlas Re: I CO OBROŃCY CZECZENOW,MILCZYCIE NT.DAGESTAN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.04, 15:47
                Tak,Rosji była potrzebna druga wojna czeczeńska,ALE TYLKO IDIOCI MOGLI TEGO NIE
                ROZUMIEĆ I DAĆ MOSKWIE DO NIEJ PRETEKST. I ZNALEŹLI SIE CI IDIOCI - CZECZENI W
                OSOBIE WŁASNEJ!!!!!!!!!! A kamer nie oszukasz,nie ulaga NAJMNIEJSZEJ
                wątpliwości że dagestan najechali CZECZEŃSCY BOJOWNICY,totalnie bez powodu,no
                chyba że oni też potrzebowali drugiej wojny czeczeńskiej,tylko w jakim do nędzy
                celu??????????
                • Gość: Mamlas a w dagestanie 300% byli czeczeni a nieFSB-patrzTV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.04, 16:02
                  TEGO NIE DA SIE UKRYĆ ANI PRZEINACZYĆ NAWET DLA TAKICH IDIOTÓW JAK TY PITERO.
                  Dagestan został najechany przez kilka tysiecy stuprocentowych CZECZENÓW,FSB
                  nawet nie ma tylu agentów(a nawet gdyby miała to co,przebrali sie za
                  bojowników?? włożyli maski basajewa i innych przywódców,takie jak na
                  halloween?? ) pomyśl baranie zanim coś powiesz,a jak jesteś takim zwolennikiem
                  czeczenów że nie przyjmujesz do wiadomości obiektywnych faktów(pod postacią
                  chociażby kilometrów taśmy telewizyjnj stacji z całego świata) to daj sobie
                  spokój z dyskusją i idź na kawkę.
                  • Gość: Mamlas a że czeczeni to idioci to już zupełnie inny temat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.04, 16:04
                    bo każdy(poza IDIOTĄ właśnie)wie,że ta wojna NIE BYŁA im potrzebna i nie było
                    żadnego logicznego sensu by ją rozpętywać.
                  • maaac Re: a w dagestanie 300% byli czeczeni a nieFSB-pa 09.05.04, 19:22
                    W Gliwicach też znaleziono trupy w polskich mundurach, a napastnicy napadający
                    na radiostację mówili po polsku. Więc co? To Polacy zrobili wg twojego
                    rozumowania?
                • Gość: gosc Re: I CO OBROŃCY CZECZENOW,MILCZYCIE NT.DAGESTAN IP: 158.75.29.* 09.05.04, 16:13
                  mamlas, oni juz jada na przystanek autobusowy :))))))))
                  • Gość: Mamlas :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.04, 16:27
                  • Gość: Mamlas :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.04, 16:28
              • Gość: gosc Re: I CO OBROŃCY CZECZENOW,MILCZYCIE NT.DAGESTAN IP: 158.75.29.* 09.05.04, 16:12
                baranie, kogo to obchodzi twoja przekleta historia, koles zdradzil i musial
                zginac, dzis za pozno na spokojnie myslenia, za to co rosjanie zrobili musza
                zaplaczyc krwia, i to mialo dzis miejsce, a ty siedz i naucz sie dobrze
                historii, a czeczency swietuja bo dokonali czegos wielkiego, to porazka putina
                na oczach calego swiata
                • Gość: Mamlas Re: I CO OBROŃCY CZECZENOW,MILCZYCIE NT.DAGESTAN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.04, 16:39
                  Rosjanie za to co zrobili muszą zapłacić krwią??? HE HE HE,Czeczeni JUŻ płacą
                  za swo bezsensony najazd na Dagestan.
            • maaac Re: I CO OBROŃCY CZECZENOW,MILCZYCIE NT.DAGESTAN 09.05.04, 19:19
              A Polska II Wojnę Światową napadając w Gliwicach na radiostację.
              Niemcy przegrali i prawda wyszła na jaw. Upadku Rosji nie chcę ale upadek
              Putina pewnie przyniósł by sporo ciekawostek.

Aha - w Katyniu to pewnie też byli Niemcy?
              • Gość: Mamlas Re: I CO OBROŃCY CZECZENOW,MILCZYCIE NT.DAGESTAN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.04, 20:31
                DEBILU JEDEN,CAŁY ŚWIAT WIDZIAŁ TAM CZECZENÓW,ZAREJESTROWALI TO FILMOWCY ZE
                WSZYSTKICH STACJI ŚWIATOWYCH,Z CNN I BBC NA CZELE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                +TYSIACE ŚWIADKOW,KTÓRZY PRZECIEŻ TAM MIESZKAJĄ I UMIEJĄ ODRÓŻNIĆ CZECZENA OD
                RUSKA!!!!!!!!! TA DYSKUSJA JEST DURNA I W OGÓLE NIE MA PODSTAW,BO TRZEBA BYĆ
                KOMPLETNYM CWELEM ŻEBY WIERZYĆ,ŻE TO BYŁO FSB!!! TO JUŻ NAWET NIE SMIESZNE,TO
                ŻAŁOSNE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                • maaac Re: I CO OBROŃCY CZECZENOW,MILCZYCIE NT.DAGESTAN 09.05.04, 21:17
                  Drogi kolego - tysiące ludzi widziało na zdjęciach polskich bandytów, którzy
                  napadli na radiostację. Ostatecznie było to miasto nad graniczne każdy potrafił
                  odróżnić polskiego żołnierza od niemieckiego. To że Polacy dalej twierdzą że
                  zrobili to Niemcy nie jest już śmieszne to jest żałosne co?
                  Proponowałbym porozmawiać z naocznymi świadkami z Bieszczad Polakami na których
                  napadali Ukraińcy i Ukraińców na których napadali Polacy. Też byli święcie
                  przekonani - a tu akuku z papierów wyszło że za częścią tych napadów stali
                  Rosjanie - a właściwie nie Rosjanie tylko uwczesny odpowiednik KGB. Tu się
                  podburzy, tam się podpuści, kogoś się podpłaci... I co wojne nie zaczęli
                  Rosjanie w Czeczeni - broń Boże. To wszystko wina tych bandytów. A Mamlasy
                  wierzą... albo mają z tego korzyść albo są naiwne.
                  • Gość: Mamlas Co za idiota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.04, 22:29
                    Maac,przyznaje ci tytuł NAJBARDZIEJ DURNEGO UCZESTNIKA TEGO FORUM
                    • maaac Re: Co za idiota 09.05.04, 22:40
                      Jak się kończą argumenty zaczynają sie wyzwiska. ;)

Pewnie nawet nie wiesz o czym ja piszę... ech i po co ja czas tracę.
                      • Gość: Mamlas Re: Co za idiota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.04, 01:16
                        co??? jedyne rozsądne argumenty przedstawiłrm JA ty debilu. Twoja spiskowa
                        teoria o agentach FSB przebranych za czeczenów to -qurwa,nawet nie wiem jak to
                        nazwać!!!!!!!!!!! Teorie spiskowe takich jak ty zatruwają świat,skumaj sie z
                        tymi co twierdzą,że za zło całego świata odpowiadają wszechobecni agenci
                        żydowscy,albo z tymi co są przekonani,że Bush to kosmita,planujący skłócić ze
                        sobą ziemian!!!!!!!!!! Jak ja ci moge dalej przytaczać sensowne
                        argumenty,skoro opowiadasz takie brednie???? DAGESTAN ZOSTAŁ NAJECHANY PRZEZ
                        CZECZENÓW. CZECZENI TO BANDYCI,PRZYNAJMNIEJ TACY SAMI JAK RUSCY. I twoje durne
                        spiskowe teorie nie mają tu prawa bytu.
                        • maaac Re: Co za idiota 10.05.04, 06:28
                          Nie argumenty, a argument: "W Dagestanie byli Czeczeni - wszyscy to widzieli."
                          Nic jedna nie mówisz czy nie mogli być tam za inspiracją FSB. Masz jakiś
                          konkretny argument, że tak NIE mogło być poza inwektywami?

I po co tyle nerwów? Nie twierdze że wszędzie są spiski. To w twojej głowie
                          rodzą się takie pomysły. I dlaczego obrażasz wszystkich Rosjan i Czeczenów? To
                          tak jakby twierdzić, że wszyscy Polacy to złodzieje aut, bo w Niemczech tylko
                          takich byłow widać.
                          • Gość: Mamlas Re: Co za idiota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.04, 16:28
                            Bo "w Dagestanie byli czeczeni-wszyscy to widzieli" to jedyny logiczny i
                            trzymający sie kupy argument,jaki na ten temat może wymyśleć człowiek o
                            zdrowych zmysłach,potrafiący prawidłowo odczytywać to,co widzi na własne oczy.
                            argument tak kipiący LOGIKĄ,że chyba bardziej logiczny jest już chyba tylko
                            ten,że Jezus był dobry bo oddał zycie za nasze zbawienie. Oba argumenty są
                            całkowicie NIEPODWAŻALNE,a podważanie tak oczywistych rzeczy to nic innego jak
                            nadająca sie do leczenia psychiatrycznego CHRONICZNA TEORIA SPISKU.
                            Stary,podważanie tego to tak jakbyś sie upierał że na samym dole sygnalizacji
                            świetlnej jest światło czerwone,podczas gdy miliardy osób doskonale widzą że
                            jest tam ZIELONE.
                            • Gość: Mamlas Re: Co za idiota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.04, 16:37
                              A co do Twojej drugiej tezy to wybacz,ale już tak jest,że całościowa zbiorowość
                              jest postrzegana tak,jak najwieksza i najgłośniejsza grupa w niej sie
                              zawierająca. Jeżeli wiekszość kibiców stanowią bandyci szukający okazji do
                              bójki,pierwsze co ci sie nasunie po usłyszeniu słowa 'kibic' to 'bandyta'. Tak
                              samo jeśli ktoś mi powie że 'islam to religia pokoju' to wyśmieje go na
                              kilometr bo to dzieki islamistom w ostatnich kilku latach zgineły dziesiątki
                              tysiecy niewinnych osób. Jeśli zaś usłysze słowo 'arab" to zaraz
                              pomyśle "tępak",bo nasuną mi sie obrazy z TV,gdzie te nieuki wrzeszczą,skaczą i
                              zachowują sie nie jak cywilizowani ludzie,lecz jak jakieś małpoludy. I nie
                              pomyśle wtedy o garstce naprawde inteligentnych Arabów którzy tworzą coś w
                              labolatoriach,uniwersytetach,WŁAŚNIE DLATEGO,ŻE STANOWIĄ MNIEJSZOŚĆ. WIEKSZOŚĆ
                              czeczenów stanowią bandyci,WIEKSZOŚĆ rosjan stanowią ludzie kompletnie nie
                              liczący sie z czyimś życiem(co już nie raz pokazała historia) dlatego właśnie
                              tak ich postrzegam. Radzę przestudiować podstawy psychologii to może zaczniesz
                              wkońcu rozumować tak,jak każdy normalny człowiek.
                              • maaac Re: Co za idiota 10.05.04, 18:13
                                Jeżeli to rozumiesz rozumowanie jak każdy normalny człowiek to ja dziękuje -
                                wole zostać nienormalnym.
                                Co do punktu pierwszego - dalej jak papuga powtarzasz jedno w Dagestanie byli
                                Czeczeni. No i byli - ludzie których za Czeczenów brali lub sami Czeczeni.
                                Wszyscy widzieli - ok. I ani słowa na ten temat czy FSB mogło ich skłonić
                                odpowiednimi manipulacjami do tej wycieczki czy nie. Masz jakieś dowody na to,
                                że nie manipulowali nimi lub jakieś dowody na to że manipulowali? Chyba nie -
                                bo powtarzasz tylko, że byli Czeczeni i ze byli tam Czeczeni. (hehe monomania -
                                to apropos wiedzy psychologicznej). Rozumowanie takie, że rosyjskie służby
                                specjalne lubią manipulować sytuacją w innych krajach i że wybuch tej wojny był
                                na ręke Rosji, a nie był na ręke Czeczeni wskazuje na możliwość działań FSB -
                                do Ciebie chyba nie dociera. Tak samo jak na przykład informacja o czeczeńskich
                                zamachach na budynki mieszkalne w różnych miastach Rosji, które się zakończyły
                                po tym jak ludzie złapali u siebie w piwnicy z podejrzanymi paczkami członków
                                rosyjskich służb specjalnych. Dziwne zachowanie się rosyjskich służb
                                specjalnych w czasie wydarzeń na Dubrowce też do ciebie nie dotarły?
                                A co drugiej sprawy - twoje odruchy są jak najbardziej zgodne z psychologią -
                                ale powinienes z nimi walczyć. Czy ja odtąd jak znajdę gdzieś podpis Mamlas
                                muszę myśleć "o kretyn?", czy tylko "o ktoś o tym samym podpisie co ten
                                kretyn"? Czy Niemcy powinni nazywać wszystkich Polaków złodziejami czy jednak
                                powinni być świadomi, że nie każdy Polak to złodziej? Chcesz żeby cię tam brano
                                za złodzieja czy nie? (No chyba że ciebie to nie obraża? ;) Widzisz znam paru
                                Arabów i wiem że byli różni - jeden był zacietrzewionym żydofobem, a przy tym
                                inteligentym człowiekiem który się interesował tym co dzieje się w Polsce, a
                                drógi totalnym olewusem. Inni z kolei żyli sobie całkiem obok naszych spraw. I
                                co mam ich uwarzać za tępaków? Ot zwykli ludzie różni jak wszyscy. Co do
                                Islamistów - proponowałbym policzyć ofiary fanatyków chrześcijańskich - ile
                                ofiar na sumieniu ma IRA? Ilu baskowie? Ilu brytyjscy protestańci? A zamach
                                członka milicji amerykańskiej w bodajże Oklahoma City? Czy chreścijańscy
                                murzyni rżnący się na wzajem, aż miło?
    • Gość: Tomson Tym samym czeczeńskie zakapiory jednoznacznie IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 09.05.04, 14:59
      pokazaly jak bliska jest im ideologia nazistowska i rzesza, której
      unicestwienie świętowano.
      Czy czeczeńscy bandyci, śmieci żerujące na czeczeńskim spoleczeństwie i
      wzbudzające falę nienawiść wobec wszystkich Czeczenów, pozwolą kiedykolwiek by
      Czeczenia żyla w spokoju?
      • marcus_crassus czeczeni maja ruskich gleboko w dupie 09.05.04, 15:00
        a ten zamach pokazuje bezsilnosc armii rosyjskiej - zamiast schwytania
        maschadowa to czeczency ustrzelili kadyrowa a baranowa zabili lub okaleczyli
        trwale do konca zycia.
        • Gość: Tomson Ten zamach pokazuje że Czeczenia nie może niestety IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 09.05.04, 15:13
          normalnie funkcjonować, do czego dążyli Rosjanie.
      • Gość: gosc Re: Tym samym czeczeńskie zakapiory jednoznacznie IP: 158.75.29.* 09.05.04, 15:08
        oni sa bohateram ty szmato, walcza za wolnosc, to ze jestes antiislamista to
        twoj problem, ale z izraelczykami, rosjanami jest tylko jedna droga, walka do
        konca, brawo szamil, to byl atak na putina, niech sie chwali, niech durni
        rosjanie zaglosuja znow na niego, ale to jest zajebista porazka putina
        • Gość: Tomson Re: Tym samym czeczeńskie zakapiory jednoznacznie IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 09.05.04, 15:20
          Gość portalu: gosc napisał(a):

> oni sa bohateram ty szmato,
          Są szmatami, tak jak i ty.

> walcza za wolnosc,
          O wolność dla mafii, która w wyimaginowanej tzw. "wolnej" Czeczeni znajdzie
          bezpieczne schronienie. I mam nadzieję że Rosjanie rychlo ubiją resztki
          bandytów.

> to ze jestes antiislamista to
          Ja jestem anty dla każdej wojującej religii lub innej chorej ideologii.

> twoj problem, ale z izraelczykami, rosjanami jest tylko jedna droga, walka do
          > konca,
          Palestyna to co innego niż Czeczenia. "Wolnej" Czeczeni nigdy nie bylo, ta
          kraina przechodzila z rąk do rąk (Turcja,Persja,Rosja) i nagle w latach 90-ych
          cos im odjebalo. Palestyna byla częścią albo Kalifatui Arabskiego, albo
          Imperium Osmańskiego, albo na pól niepodleglym państwem w ramach kolonii
          brytyjskiej i Żydowska okupacja nijak tam nie pasuje.

> brawo szamil, to byl atak na putina, niech sie chwali, niech durni
          > rosjanie zaglosuja znow na niego, ale to jest zajebista porazka putina
          To jest porażka zwyklych Czeczenów, którzy znowu zaplacą za bandytyzm
          buntowników.
      • Gość: siara Tomson to nieszczęsna sekretarka w ruskiej... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.04, 15:09
        ambasadzie, ktorej placa za wypisywanie tych bredni. Z wlasnej woli nie bylby(-
        aby) tak gorliwy (a).
        • Gość: konsekwentny Re: Tomson to nieszczęsna sekretarka w ruskiej... IP: *.ssmb.com 09.05.04, 15:14
          nie mozna brac tomsona powaznie. o iraku wypisuje ze to sa bohatersy partyzanci
          i walcza o wyzwolenie kraju, o czeczencach ze to bandyci a ruskie pierogi ze
          wyzwoliciele i jak tu brac taka czerwona szczekaczke powaznie ?
          • Gość: Tomson Irak, durniu, byl niepodleglym państwem. IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 09.05.04, 15:23
            A Czeczenia to żadne państwo lecz część Federacji Rosyjskiej. Atak na Irak to
            bezprawna agresja. W Czeczeni agresorami są nie Rosjanie, lecz czeczeńscy
            terroryści-buntownicy.
        • Gość: Tomson W ruskiej ambasadzie w Slupsku ;oD IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 09.05.04, 15:21

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka