Dodaj do ulubionych

O Libii i Kadaffim - inny aspekt.

16.06.11, 18:49
Znalazłem interesujący artykuł w burżuazyjnych mediach na temat wad i zalet długich kadencji prezydenckich. Okazuje się, że Kaddaffi jest teraz najdużej urzędującym prezydentem na świecie.

Ciekawe są też komentazre czytelników.

www.cnn.com/2011/OPINION/06/15/cowan.long.serving.leaders/index.html?hpt=hp_bn9
Obserwuj wątek
    • j-k a moj ulubiony Fidel - to pies ? 16.06.11, 18:53
      malkontent6 napisał:

>Okazuje się, że Kaddaffi jest teraz najdużej urzę
      > dującym prezydentem na świecie.

(niewazne , ze nie przybral sobie tytulu: El Presidente. Gdyby chcial, toby mogl...

Ehh... no serce sie kraja, ze Kaddafi nie ma brata :)
      • qwww ni pies ni wydra coś na kształt swidra 16.06.11, 22:51
        jebaczku-kóz Fidel zrezygnował na rzecz tow. Raula, młodszego co-nieco...
    • eva15 Rzeczywiście inn aspekt 16.06.11, 19:12
      malkontent6 napisał:

> Znalazłem interesujący artykuł w burżuazyjnych mediach na temat wad i zalet dłu
      > gich kadencji prezydenckich. Okazuje się, że Kaddaffi jest teraz najdużej urzę

A to CNN ci takich głupot naopowiadał, że Kadafi jest prezydentem? Albo premierem? Albo piastuje jakiś inny urząd? A nie mówiłam, że US-tv hoduje niedouków, że też ja zawsze muszź mieć rację...
    • igor_uk Re: O Libii i Kadaffim - inny aspekt. 16.06.11, 19:14
      malkontent,artykul dla mnie jest malointeresujacy,poniewaz nic nowego z niego nie dowiedzialem sie. Oprocz jednego,ze twoja znajpmosc jezyka angielskiego,jestnaprawda interesujaca.
      Przetlumczyles :
      "Moammar Gadhafi has been the leader of Libya for 42 years."
      Jako prezydent.
      Zwal,jak zwal,ale Kaddafi nigdy takiej funkcji nie pewnil.W summie,poza dwomia krotkimi okresami urzedowania,zajmowal tylko jedno "spoleczne "stanowisko-byl i jest Przywodca Rewolucji 1 Wrzesnia.
      • kaszebe12 - Cicho ! ! ! 16.06.11, 19:32
        Jezeli Sienen mowi , ze Kadafi jest prezydentem,swinia , terrorysta , katem i oprawca -to MUSI byc prawda !
    • malkontent6 Macie rację... 16.06.11, 19:34
      Ewcia i Igor przyłapali mnie na niechlujstwie. Kaddafi rzeczywiście nie mianował się prezydentem Libii lecz przywódcą.

Moja wina, moja wina...
      • des4 Re: Macie rację... 16.06.11, 20:52
        a dokładnie "przywódcą rewolucji"

w związku z tym nie można go odwołać, hehe...
      • rusek11 Re: Macie rację... 17.06.11, 19:50
        no widzisz durak, kto spie spiesze tam sie fiutinem ciesze,:)
        gdy bys pociekal tobys mial do wyboru opinie rozniastych komentatorzy.
        mogla sie wypuklic mondra intelektualistka coby rzekla:
        "
    • qwww Re: O Libii i Kadaffim - inny aspekt. 16.06.11, 22:49
      malkontent6 napisał:

> Znalazłem interesujący artykuł w burżuazyjnych mediach na temat wad i zalet dłu
      > gich kadencji prezydenckich. Okazuje się, że Kaddaffi jest teraz najdużej urzę

o ile się nie mylę, to Kadafi nie pełni funkcji prezydenta (oficjalnie\), ma tytuł "przywodcy rewolucji" czy coś takiego, dlatego żądania "obrońców cywili (tych z kałachami)", by zrezygnowal ze stanowiska sa absurdalne...
      • kaszebe12 Re: O Libii i Kadaffim - inny aspekt. 17.06.11, 16:27
        Cywile z kalachami ? -To ,juz,niemodne. - Panowie demokratyczni "doradcy" ucza "rewolucjonistow" obslugi mozdzierzy z naprowadzaniem satelitarnym...tak na poczatek...
    • miluu-usia Re: O Libii i Kadaffim - inny aspekt. 17.06.11, 22:31
      Hej, wejdźcie na stronę culture.pl piszą wiele ciekawych rzeczy m.in. o realizowaniu polskich przedstawień w Europie..:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka