Dodaj do ulubionych

Brak ciekawszych tematów?

18.06.11, 17:47
To już fakt, RT należy teraz do głównego nurtu mediów (po polsku mówi się chyba media mainstreamowe). Na głównej stronie mojej ulubionej witryny internetowej taka wiadomość:

"TV personality Keith Olberman shared some gossip about Speaker of the House John Boehner."

RT zajmuje się teraz plotkami, skandalami seksualnymi itp.

Najśmieszniejszy fragment wypowiedzi Olbermana to: "He goes on to call the political media a bunch of “morons”. To brzmi jak samokrytyka, bo ale Olberman jest aktywnym członkiem politycznych mediów, ale takim dobrym, bo lewicowym, sympatyzującym z RT.

rt.com/usa/news/olberman-boehner-sex-scandal/
Obserwuj wątek
    • felusiak1 cyganka prawdę ci powie 18.06.11, 18:12
      w wyniku skandalu weinera koniecznie należy skonstruować skandal republikanina, najlepiej prominentnego. takie przedszkole narcyzów.
      a wiecie, że antek pokazał wróbelka gośce.
      i co z tego. wiesiek pokaże niedługo kryśce.
      pierwsza strona gazety: zgodnie z przewidywaniami już wkrótce wiesiek pokaże wróbla kryśce. bendzie szkanal. rt news.
    • br0fl0vski Burzynski: Cancer Is Serious Business 19.06.11, 03:50
      vimeo.com/24821365
      www.burzynskimovie.com/
    • melord Czy walka Кoмcoмoл 19.06.11, 04:15
      to nie ciekawe tematy???
      • melord Re: Czy walka Кoмcoмoл 19.06.11, 04:18
        tytul mial byc Komsomolskaja prawda v Prawda ale nie wyszedl?
        moze teraz
        Czy walka Кoмcoмoльcкaя прaвдa v Прaвдa na FS
        • polski_francuz Wieloletnie kombatanctwo 19.06.11, 09:58
          pozwala na syntezy.

Walki z hasbara byly inne. Ciosy przeciwnikow bywaly bardziej bolesne a ich chytrosc duzego kalibru. Komsomolcy sa bardziej ludzcy pod tym wzgledem.

A ze zasmiecaja FS? Ponoc jest to forum (a przynajmniej bylo) najbardziej uczeszczane gazety. To i sluzby pchaja agientow propagandy do boju.

I sa pewnie dosc sfrustrowani bo trzeba sie ciezko napracowac by przekonac Polakow ze Rosja to Ziemia Obiecana:)

PF
          • mara571 sfrustrowani? 19.06.11, 10:41
            Z pewnoscia nie.
            Oni po prostu wierza w Rosje, a przede wszystkim w Putina.
            • polski_francuz Qui bono? 19.06.11, 11:31
              Walka Hasbary byla przejrzysta. Hasbara walczyla o 65 mld dolcow odszkodowan by zaprzeszlym winom zadosc uczynic.

O co walcza komsomolcy? O uznanie Putina na Polskim forum? Raczej watpie. Nie ma tu Czechow, ktorzy walcza o uznanie Klausa, Wegrow o uznanie Orbana czy Niemcow o uznanie Merklowej.

Mysle raczej, ze to taka walka bardziej o wladze dusz, walka o to by Polacy widzieli sprawy oczyma matuszki. Ale tak sie nigdy nie stanie. Bo Polacy nigdy nie popatrza sie inaczej na Rosje niz jak na cywilizacyjnie opozniony kraj o brutalnej polityce wobec sasiadow.

I to komsomolcow frustruje.

PF

• igor_uk Re: Qui bono? 19.06.11, 11:51
                p_f.a cie nie przychodzi do glowy prostsza rzecz,ze "komsomolce" (siebie rowniez zaliczam do nich),po prostu nabijaja sie z takich ,jak ty.Z koltunstwa twojego i twoich fobij.
                Czy ty naprawda myslisz,ze ja do czegos mam zamiar przekonac przyjacielaamerykanskiego,czy wojtusia? Was nie da sie przekonac do niczego,poniewaz nie potraficie myslec samodzielnie i krytycznie.Dla was swiat jest czarno-bialy.Zly ruskie (zrodlo calego zla na Swiecie) i Zachod . Kazda proba krytyki tego,co dzieje sie na Zachodzie,wyzywa u was reakcje,latwa do przywidzenia,co niezmiernie komsomolcow bawi.
                Nic komsomolcy tu nie udowodniaja,nu chyba ze to,ze Akademik Pawlow byl naprawda genialen.
            • igor_uk Re: sfrustrowani? 19.06.11, 11:54
              mara,a co w tym zleglo,jak ktos wierzy,nu chociaz by w Rosje.Czy wiara w Ameryke jest czyms lepszym?
              • de_oakville "Wiara w Rosje?" 19.06.11, 12:38
                igor_uk napisał:

> mara,a co w tym zleglo,jak ktos wierzy,nu chociaz by w Rosje.Czy wiara w Ameryk
                > e jest czyms lepszym?

Wiara w Szwecje jest czyms lepszym niz wiara w Serbie. Zdecydowanie lepszym dla kogos nie zwiazanego z zadnym z tych krajow. Tylko dla Serba "wiara w Serbie" jest ewentualnie lepsza , bo to jego kraj. I to zrozumiale, o ile nie "wciska" tej wiary na sile wszystkim dookola.
                A co jesli chodzi o wiare w Rzym w porownaniu z wiara w Konstantynopol (Istambul)? Oba wprawdzie piekne ale Rzym jakos blizszy polskiemu sercu.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
                O Istambule - cudowny kraju, kto cie nie poznal, nie zaznal raju.
              • mag-is-one Re: sfrustrowani? 19.06.11, 12:58
                Wiesz co, ja to wierzę w miłość i w swoją kobietę we Francji.
                Poza tym mam wszystko w dupie.
                • mag-is-one Re: sfrustrowani? 19.06.11, 13:04
                  I jeszcze, żeby się udało coś dla ludzi zrobić, bo świat raczej schodzi na psy.
                  Kurwa, już nie mogę patrzeć na podział między biednych i bogatych.
                  Dlatego tak ludzie pierdzielą o Armageddonie.
                  • igor_uk Re: sfrustrowani? 19.06.11, 13:16
                    mag-is-one,e tam ,przesadzasz.Nic nie dzieje sie nadzwyczajnego,zeby mozno bylo stwierdzic ,ze Swiat schodzi na psy.
                    A o Armagedonie ludzi pieprza od zawsze.
                    • mag-is-one Re: sfrustrowani? 19.06.11, 13:29
                      Ty mi lepiej odpowiedz na inny post. Domyśliłeś się, jaka uczelnia?
                      • igor_uk Re: sfrustrowani? 19.06.11, 13:41
                        mag-is-one,nawet przez chwile nie zostanowialem sie nad tym.
                        Jak by Ty podpisal sie wlasnym imieniem i tytulem,z podaniem adresu ,to wtedy moze mnie by to i zainteresowalo,ale zostanowienie sie glebiej nad tym,co anonimowy forumowicz pisze o sobie,to nie uwazam za potrzebne. Ludzi,ktory chca mnie,czy kogos innego zainteresowac swoja osoba,korzystaja z prywaty(forum daje nam mozliwosc laczyc sie bezposrednio,nadal pozostajc sie anonimowymi).
                        • mag-is-one Re: sfrustrowani? 19.06.11, 14:04
                          Widzisz, ja z racji swojego wykształcenia moskiewskiego, to zawsze będę podejrzewał, że jesteś agent wsparcia na Zachodzie.
                          Sami kuźwa jesteście sobie winni, takiego mnie wykształciliście.
                          I nie za bardzo mi się podoba., że skądinąd Igor, mój kumpel, musiał zginąć w wypadku samochodowym w Szwecji.
                          Wiem, że nie wiesz o czym mówię, ale mam to w dupie.
                          • igor_uk Re: sfrustrowani? 19.06.11, 17:08
                            mag-is-one napisał:

> Widzisz, ja z racji swojego wykształcenia moskiewskiego, to zawsze będę podejrzewał, że jesteś agent wsparcia na Zachodzie.<

mag-is-one,widzisz li,wlasnie przez to ,ze wszedzie widzisz moskiewskich agentow wpsparcia,zaczynam podejrzewac,ze owszem wyksztalcenie zdobyles,ale na KUL.
                            Poza tym, u ciebie wszystko w porzadku?
                            • mag-is-one Re: sfrustrowani? 19.06.11, 19:09
                              He he he, KUL, no śmieję się do rozpuku!
                              MGIMO, igor_uk, MGIMO! Debeściarska uczelnia na świecie!
                              • igor_uk Re: sfrustrowani? 19.06.11, 19:25
                                A ja wlasnie KUL skonczylem,to dopiero uczelia!
                                A tak naprawda piszesz takie banaly o Rosji,ktore mozno znalezc wszedzie,a najwiecej w "Naszym dzienniku",pokazujesz ten sam poziom wiedzy.
                                Mawiasz,ze to Putina przeprowadzili do Jelcyna? Coz,to bardzo pasuje do tego,co o Rosji pisza wacki.
                                a te co troche wiedzy posiadaja,to nie wykluczaja calkiem odwrotnego scenariusza.
                                Owczesnemu Prezydentu osji bylo powiedziano:
                                Borysu Nikolajewiczu,musisz isc na emeryture,bo nastepnej operacji nie przezyjesz ,a o sobie nie martw sie,masz nasza ochrone.
                                Twoja wersja,to wersja Berezowskiego,ktory bardzo by chcial pokazac sie swiatu,ze to wlasnie on wyciagnal z niebytu niewdziecznika Putina.
                                Co dotyczy wojny z Czeczenia,to wlasnie struktury przekonali Jelcyna,ze nie ma innego wyjscia.Kto jak nie chlopaki z FSB zdawali sobie sprawe z tego,ze nastepuje rozpad Panstwa,ze Czecznia to tylko poczatek,ze Tatarstan juz praktycznie jest niezalezny.Regiony dalekowschodnie zaczeli cos gadac o Dalekowschodniej Republice.
                                Ludzi z FSB byli jedyne,na tam ten moment,ktorych mozno bylo by nazwac-Patriotami.

• mag-is-one Re: sfrustrowani? 19.06.11, 19:47
                                  Co całkiem odwrotnego? Że co, że Jelcyn przyszedł do Putina? No nie bądź śmieszny.
                                  No to przecież mówię, że chłopaki z FSB miały wiedzę i od razu powiedziały, że Jelcyn "oбocретcя" w Czeczenii.
                                  Ja nic nie piszę o Rosji na blogu. To Rosja pisze o sobie. Ja tylko tłumaczę.
                                  Pozdro
                                  • igor_uk Re: sfrustrowani? 19.06.11, 19:53
                                    - Алекcaндр Ивaнoвич, Вы прoизoшли не oт oбезьяны, кaк вcе ocтaльные грaждaне, вы прoизoшли oт кoрoвы. Тyгo cooбрaжaете!
                                    (Зoлoтoй теленoк)
                                    • mag-is-one Re: sfrustrowani? 19.06.11, 20:37
                                      He he, jak nie mamy co powiedzieć, to idziemy w cytaty?
                                      Kolego, prawda jest smutna. To jest dość śmieszne, że mamy do czynienia z Putinem teraz.
                                      Demokratyczne państwo, co?
                                      Putina w ogóle nie powinno być. Co to jest w ogóle? Wyznaczanie prezydenta kraju, a debile głosują? Czy wybory są fałszowane? Kto rządzi?
                                      Jak w 2012 roku Putin wymyśli, że będzie jakaś trzecia osoba, to co się stanie? Ja wiem co się stanie. Naród trzecią osobę wybierze!
                                      A Ty koleś będziesz się męczył na forum. I objaśniał, że to prawidłowo jest. A nie jest prawidłowo i nikt nie jest w stanie zrozumieć, jak ten fenomen rosyjski wyborczy działa.
                                      Miedwiediew teraz kombinuje jak to zmienić. Ma mało czasu, niestety!
                                      • igor_uk Re: sfrustrowani? 19.06.11, 20:47
                                        Widzisz li,powiedzialem wszystko co jest wazne,dalej to tylko bicie piany,co wlasnie robisz ty.
                                        Dyskutowac z czlowiekiem ,ktory niby konczyl MGIMO,a dysponuje wiedza z "Naszego Dziennika",nie widze sensu,co innego ponabijac sie.A to zawsze ,z mila checia. Chcesz tego?
                                        Czlowieku,jak by byles chociaz by w czesci tym,kogo z siebie probujesz udawac,to na to forum ciebie by nie bylo.Ty by ,po prostu,nie miales by na to czasu i checi.
                                        Bo jak patrze,co ludzi tu o sobie wypisuja,to jak nie professor,to wykladowca,jak nie wykladowca,to pracownik naukowy,a jak nie pracownik naukowy,to czlowiek obracajacy milionami.Mam ogromny ubaw z was.
                                        Zareagowales na moi watpliwosci,odnosnie tego co piszesz,dokladnie tak,jak i spodziewalem sie.I wiesz co?Jestem rozczarowany,myslalem na poczatek,ze przybylo cos nowego,a okazalo sie,ze to tylko nastepny j-k.
                                        • mag-is-one Re: sfrustrowani? 19.06.11, 21:04
                                          Słuchaj, ja mam po prostu trochę czasu przed następnym projektem i parę dni mogę na to poświęcić. Nie umiem nic nie robić. Dzięki temu "spotkałem" Ciebie i nie mam zamiaru zastanawiać się nad Twoimi relacjami z innymi uczestnikami tego forum. Nie będę tego oceniał i w tym jest moja siła.
                                          Dlaczego niby? Naprawdę skończyłem MGIMO, ze szwedzkim jako podstawowym.
                                          Mogę zrozumieć Twoją wątpliwość co do czasu i obecności, no cóż, ja mam tak, że z fiutami nie pracuję. Dlatego nie robię w polskim MSZ, chociaż oczywiście moja noga tam stąpnęła i WIELE wiem.
                                          Mam nadzieję, że zaspokoiłem Twoją ciekawość.
                                          • mag-is-one Re: sfrustrowani? 19.06.11, 21:16
                                            "Сидеть в caмoлете и дyмaть o пилoте", to mnie raczej nie bawi.
                                            Pozdro
                                          • igor_uk Re: sfrustrowani? 19.06.11, 21:28
                                            mag-is-one,wybacz,ale dla czego piszesz o sobie?To jest forum "Swiat" ,na ktorym wymieniamy sie swoimi pogladami na temat wydarzenij w Swiecie. Oczewiscie ,nie raz mozno cos napisac o sobie,ale tylko jezeli to scisle zwiazano z tematem i to zawsze musisz liczyc z tym,ze ktos cie to wypomni. Ale to twoja sprawa,mnie nic do tego.
                                            Traktuj uczestnictwo na forum,jako rodzaj zabawy,tak jak to robie ja.

p.s.Jak masz chec cos mnie powiedziec,to zawsze mozesz skorzystac z tej strony gdzie jet cos takiego:
                                            Wyślij wiadomość wystarcze na to kliknac.
                                            • mag-is-one Re: sfrustrowani? 19.06.11, 21:41
                                              No trochę mnie do tego zmusiłeś.
                                              Nie mam najmniejszego zamiaru się lansować.
                                              • igor_uk Re: sfrustrowani? 19.06.11, 21:44
                                                Nu to zapomnimy o sprawie.Baw sie dobrze,dopoki masz czas.
                                                Pozdrawiam.
                                                • mag-is-one Re: sfrustrowani? 19.06.11, 22:01
                                                  He he he, nie ma w ogóle żadnej sprawy!
                                                  Ja tam wszystkich lubię, ale powymieniać się poglądami, to zawsze!
                                                  Trzymaj się
                                            • polski_francuz Nu 19.06.11, 21:42
                                              juz nie pieprz glupot.

Nie wymieniasz sie pogladami, ale myslacych inaczej obrzucasz inwektywami. I nie truj tu o zabawach. Nikt kto sie bawi nie przeklina na myslacych innaczej tak jak ty.

Postaraj sie wbic w leb, ze Polacy kochaja na ogol Polske i maja rosyjska racje gdzies.

PF
                                              • igor_uk He,he. 19.06.11, 21:46
                                                a to wlasnie jeden z "wykladowcow"-szowinistow odezwal sie.Ktory nie potrafi odroznic wyrazanie pogladow ,od propagandy szowinistycznej.
                                              • mag-is-one Re: Nu 19.06.11, 21:57
                                                Głupoty kolego piszesz. Ja bardzo szanuję "rosyjską rację". To mi też pozwala kochać Polskę.
                                                No muszę wiedzieć, co się myśli w Rosji, jakie są poglądy.
                                                Jak się ma rosyjską rację gdzieś, to bardzo po prostu można się nadziać.
                                                Tego raczej nie rozumieją polscy politycy.
                                                • polski_francuz Niuans 19.06.11, 22:04
                                                  jezykowy.

Rozumiesz rosyjska racja stanu, ale jej nie szanujesz.

Kolego.

PF
                                                  • mag-is-one Re: Niuans 19.06.11, 22:17
                                                    Nie mówiłem o rosyjskiej racji stanu, mówiłem o poglądach.
                                                    Nie wiadomo, co to jest rosyjska racja stanu. Czy ona polega na zabezpieczaniu "podbrzusza" na przykład? Czy może na konszachtach z Chinami? A kto to wie? Nikt nie wie, jakie myślenie będzie dominować w Rosji. Zwrot na Europę, czy jednak Azja?
                                                    Wiesz co, powiem rzecz mało popularną w Polsce, ja szanuję i Rosję i Rosjan.
                                                    Władam tym językiem na poziomie takim, jakbym się tam urodził. Może dlatego tak to wszystko rozumiem?
                                                    Kolego, he he he.
                                                  • polski_francuz Racja stanu 19.06.11, 22:23
                                                    to sposob przezycia. Trudno zdefiniowac, ale czasami da sie. Na ten przyklad, Stalin byl podejrzliwym psychopata o nieludzkich refleksach, ale jak w czewcu 1941 niemieckie scierwo ruszylo na Rosje, to trzeba bylo Stalina by narod i armie za morde wzial. Inaczej by Rosji juz nie bylo.

Moje geny z Litwy i Rosjan dosc rozumiem. Ale serdce z Polska juz pozostanie.

A Rosjanom ich rozterki chetnie pozostawie. Na moje gust jeszcze ciagle sie nazarli wiecej niz moga przetrawic.

Kolego

PF
                                                  • igor_uk Re: Racja stanu 19.06.11, 22:49
                                                    pefcia napisal:
                                                    Racja stanu ,to sposob przezycia

Pefcia,co cie biedaku w leb strzelilo,ze cos tak "madrego" napisales? To co ty piszesz(sposob przezycia),to stagnacja,oby jakos do jutra dozyc.A co jest racja stanu?Chcesz wiedziec?
                                                    Twoj przyklad ze Stalinem jest calkowicie nie trafiony.Jak by napisales,ze 17 wrzesnia 1939 roku Stalin ,wysylajac swoi wojska na Polske,robil tak,bo uwazal ze tak postepuje ze wzgledu na racje stanu,to by bylo w porzadku.
                                                    Ale to ,ze w czerwcu 1941 roku rzucal ludzi pod gasienice czolgow z golymi rekami,to nie byla racja stanu,a tylko walka o przetrwanie.
                                                  • polski_francuz Nu pacanski 19.06.11, 23:00
                                                    Hitler zaproponowal w 1939 Polakom przymierze przeciwko Rosjanom. I ci nie chcieli. Nie z milosci do Rosji ale z braku milosci do Hitlera.

No to sie Hitler zwrocil do Stalina. I ten Gruzin bez zadnych zasad moralnych go w reke pocalowal. I scierwo rosyjskie zajelo 17 wrzesnia polskie ziemie.

Ze Polacy sa ciagle slabsi od rosyjskich i niemieckich scierw mnie ciagle przykrosc sprawia.

Jedna z niewielu satysfakcji jest demaskowanie rosyjskich i niemieckich klamstw.

PF
                                                  • mag-is-one Re: Racja stanu 20.06.11, 00:08
                                                    Hm, to w ogóle wszystko jest ciężkie do zrozumienia i ocenienia.
                                                    Koba, absolwent prawosławnej szkoły, rewolucjonista, morderca, przywódca państwa!
                                                    Jeden człowiek, a postaci od cholery!
                                                    Jest ogólnie wiadomo, że miał też okres załamania jako przywódca narodu i trochę mu się głupio zrobiło, jak go tak nagle kumpel Hitler zrobił w balona i urządził armageddon na radzieckiej ziemi.
                                                    A potem sobie czytam, jaki to był nieszczęśliwy człowiek. Żona? Samobójstwo. Syn? Zabity w obozie koncentracyjnym. Córka? W jego mniemaniu zdrada.
                                                    No tak szczerze mówiąc, to co on miał z tego życia?
                                                    Że rządził narodem? Trochę mało. To nie życie.
                                                  • igor_uk Re: Niuans 19.06.11, 22:54
                                                    mag-is-one,dotknales najwiekszej bolączki rosyjskiej. Wlasnie nie moga sprecyzowac tego-co jest Rosyjska Racja Stanu?Dla tego rzucaja sie na wszystkie strony rzadzacy Rosja.Zreszta tak bylo zawsze.To ,chyba ,skutek bycia na dwoch kontynentach jednoczesnie.Innym panstwem,bliskim w tym Rosji (oczewiscie na o wiele mniejsza skale), jest Turcja.
                                                  • mag-is-one Re: Niuans 19.06.11, 23:42
                                                    No wiesz, ja o tym wiem. Duże państwo, to się trudno zdecydować, z kim trzymać.
                                                    Co do Turcji, to mój kolega ze studiów, największy w Polsce specjalista od tego kraju, a nawet były ambasador w Ankarze, został przez Polaków wyrąbany z roboty i gdzieś tam się teraz szlaja z ramienia OBWE, czy innej cholery.
                                                    Mniej więcej w ten sposób, pozbywając się specjalistów, to sobie załatwimy nowe rozbiory. I żadne NATO nie pomoże.
          • melord Re: Wieloletnie kombatanctwo 20.06.11, 07:47
            Komsomolcy sa bardziej ludzcy pod tym wzgledem.

coz z tego?
            komsomol mial ich laczyc w walce,forum podzielilo ich znow na czerwonych i bialych
            pytanie dlaczego prowadza bratobojcza walke na polskim forum?
            Polakow raczej do niczego nie przekonaja,na sojusz jedni i drudzy liczyc nie moga
            wiec po ki h..tutaj walcza?
            • polski_francuz Bratobojcza walka 20.06.11, 07:50
              widac w polskiej naturze. A prokurator generalny jest najwazniejszym polskim urzednikiem:

passent.blog.polityka.pl/2011/06/19/temida-nas-nie-zbawi/
              PF

• amg10 Tak, brak ale w tobie nadzieja, malkontent. 19.06.11, 16:34
    • malkontent6 Milusia... 19.06.11, 16:43
      Jeśli tak bardzo chcesz reklamować swoją maść na szczury to wykup reklamę w GW. Nie podłączaj się to każdego wątku.
    • piotr.pretzel Re: Brak ciekawszych tematów? 19.06.11, 16:47
      To przykre, że człowiek nie wie kiedy nadejdzie jego koniec. Możesz to zmienić !! Sprawdź najnowszy kalkulator śmierci, kliknij na link i dowiedz się ile czasu Ci jeszcze zostało !!!
      vsevidno.com/vipozi.html
      • ass-am Re: Brak ciekawszych tematów? 19.06.11, 18:06
        sprawdz se sam!
      • malkontent6 Piotruś... 19.06.11, 18:20
        Jeśli chcesz reklamować wróżenie z ręki to wykup reklamę w GW. Nie zaśmiecaj forum.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka