Dodaj do ulubionych

Co obuza rosyjskich turystow.

30.07.11, 10:21
Byl przeprowadzony opros wsrod rosyjskich turystow przez portal SuperJob.ru.
Wyniki oprosu okazali sie dosc ciekawe.
Najbardzie rosyjskie turysci nie cierpia za sasiadow Niemcow.Najbardziej ich wkurza,ze Niemki opalaja sie na plazach topless (kto to widzial,chyba rozumie czemu),a nastepnie Rosjanam nie podoaa sie,ze Niemcy po wypiciu paru glebszych zaczynaja glosnie spiewac (kto to slyszal,chyba rozumie czemu).
Drugimi na tej liscie okazali sie turysci z Ukrainy(!).Zdaniem Rosjan,te turysci zachowuja sie na obczyznie tak,jak by w ogole z Ukrainy nie wyjechali ( yкрaинcкие тyриcты coвершеннo не вocпринимaют чyжие кyльтyры, oбычaи и трaдиции).
Trzecim,co mnie zaskoczyli,okazali sie turysci z Wielkobrytanii-za nadentnosc,marudnosc i brutalnosc (Рoccияне cчитaют их cлишкoм зaнyдными, бyйными и выcoкoмерными).
Obserwuj wątek
    • igor_uk Re: Co oburza rosyjskich turystow. 30.07.11, 10:22
      oburza oczewiscie pisze sie przez RZ.
      • bywszy1 Re: Co oburza rosyjskich turystow.+ 30.07.11, 10:39
        "Oczewiscie"?Ma sie na mysli Oczywiscie?
        • igor_uk Re: Co oburza rosyjskich turystow.+ 30.07.11, 10:42
          Oczywiście,ze źle napisałem.Dziękuje za zwrócenie uwagi.
          • bywszy1 Re: Co oburza rosyjskich turystow.+ 30.07.11, 11:01
            Prosze bardzo.
            Jestem do uslug.W miare moich ograniczonych mozliwosci.
    • przyjacielameryki Re: Co obuza rosyjskich turystow. 30.07.11, 11:59
      Owszem, Niemcy są głośni ale np. mnie to nie przeszkadza, jednak wielu innym Polakom w tym mojej siostrze przeszkadza i to bardzo.
      Takie życie!
      Ja często spotykam na swoich szlakach turystycznych Niemców, Holendrów i Rosjan. Dwie pierwsze nacje najczęściej na indywidualnych szlakach samochodowych, campingach itp. a Rosjan w hotelach. Rosjan w ogóle nie widziałem podróżujących indywidualnie, zawsze w grupach, mieszkali w hotelach i z nami Polakami zawsze był dystans ale grzecznie. Nie mam żadnych zastrzeżeń do rosyjskich turystów, wreszcie ta zdrowa obopólna obojętność. Spotkałem ich nawet w USA w czasie zwiedzania pałacu Hearsta pod Los Angeles. Wszystko w porzo!!!
      • igor_uk Re: Co obuza rosyjskich turystow. 30.07.11, 12:29
        przyjacielameryki ,potrafisz zaskoczyc.
        • kaszebe12 Re: Co oburza rosyjskich turystow. 30.07.11, 12:44
          Moje francuskie obserwacje pokrywaja sie z Waszymi , panowie...-Angolom nie wolno pic !-Po trzecim piwie staja sie ordynarni i agresywni , Niemcy staja sie bardzo glosni i "spiewni" , a Ruscy ? -Na drogach widac , coraz czesciej ,tych indywidualnych i rodzinnych( dobre wozy , motocykle).-Do autochtonow podchodza z rezerwa ,lecz wyniosle...-coz -wiedza ,ze poludnie Francji do nich nalezy.
          • borrka Rezerwa troche wymuszona. 30.07.11, 12:47
            Z reguly nie znaja zadnego jezyka, poza rosyjskim.
    • melord o polskich turystach cos wspominaja? 30.07.11, 12:50
      czasami daja popalic....
      • igor_uk Re: o polskich turystach cos wspominaja? 30.07.11, 12:52
        melord,bardzo mi przykre.Ale nie wspominalo sie nic o Polakach.
        Prawdopodobnie dla tego,ze Polace,na ogol,zachowuja sie na wczasach tak samo ,jak i Rosjanie,czyli dla Rosjan wyglada na normalne.
        • kaszebe12 Re: o polskich turystach cos wspominaja? 30.07.11, 12:57
          Igor ! -Ty skoncz z tym dopiskiem o Oplu.-Za kazdym czytaniem wybucham smiechem...
          Najkrotsza anegdota ? - Zaskoczony Jozef patrzy na Marie..."-Co !?!?!?..."
          • igor_uk Re: o polskich turystach cos wspominaja? 30.07.11, 14:37
            kaszebe,widzisz li,ja to nie dopisuje,to u mnie taka sygnaturka.I nie moge ja zmienic,poniewaz wybitne dziela forumowiczy nie mozno ukrywac.
    • borrka Kiedys spotkalem Ruskich w kraju arabskim. 30.07.11, 12:55
      Ladne, mlode dziewczyny chodzily polnagie.
      Normalne w Europie, Arabom jakby troche przeszkadzalo.
      Ogolnie OK.

Drugi raz, Rosjanin wladowal sie w Polsce do rowu.
      Poszedl na stacje benzynowa dzwonic na policje w oddalonym kilkadziesiat kilometrow miasteczku.

Policja nie przyjezdza do takich drobnych wypadkow, ale on sie uparl, twierdzac, ze kwit z policji potrzebny mu do ubezpieczenia.
      Facet ze stacji usilowal mu pomoc, ale policja nie chciala slyszec o wyjezdzie do stluczki, noca.
      Na koniec Ruski opier.olil benzynowego, a ten zamknal mu okienko nocnej kasy przed nosem i stracil zainteresowanie.
      • gosc_ze_smolenska ruski contra benzynowy 30.07.11, 22:21
        borrka, powiedz szerze, czy nie byles tym bezynowym? to by bardzo dobrze tlumaczylo twoja rezerwe wobec ruskich
    • kylax1 Buehehehe.... 30.07.11, 23:08
      Żałosny post...
    • kylax1 Cóż, gadałeś z rosyjskimi gejami. 30.07.11, 23:10
      Bywa i tak...
      • igor_uk kylax,z kim gadasz? 30.07.11, 23:16
        Nawalony jestes,czy cos cie jest innego?
        • jbb3 Re: kylax,z kim gadasz? 31.07.11, 03:19
          Igor, co do Niemcow zgoda.

JBB
    • bywszy1 Re:Bylem na Rhodosie+ 31.07.11, 11:05
      Na plazy.
      Ksizke czytalem.
      Slonce zmorzylo.
      Obudzilem sie-nie moglem sie pokapowac,gdzie sie znajduje.
      Po jednej stronie mowili po polsku,po drugij po rosyjsku.
      Nie mieszali sie.
      • gazo-ropo-mozgi Re:Bylem na Rhodosie+ 31.07.11, 13:47
        Bylem w Rio, bylem w Baya bylem nawet na Hawajach, wszystko ch.. Itd, ale nic nie zaszokowalo mnie bardziej tego co moglem ogladac miesiacami na przestrzeni ogromnej matuszki,rzecz jasna "tour" dotyczy PRAWDZIWEJ Rosji, zaczynajacej sie kilkaset kilometrow za Moskwami i Petersburgami. Podroze w czasie istnieja! Rok 1980 jak z Orwella w kazdej wsi,w kazdym oblastnym miescie, w kazdym sklepie.Wolgi, Lady,Kamazy i rozpadajace sie przegnile tramwajo-trolejbusy pamietajace Brezniewa- witajcie w Matrixie!
      • igor_uk Re:Bylem na Rhodosie+ 31.07.11, 14:20
        Nie moge powstrzymac sie od komentarza.
        bywszy1 (z narodowosci Zyd,co pozniej okzaze sie dosc istotnym) napisal:
        "Obudzilem sie-nie moglem sie pokapowac,gdzie sie znajduje. Po jednej stronie mowili po polsku,po drugij po rosyjsku. Nie mieszali sie."
        Ciekawo i symbolicznie ,z jednej strony Polace,z drugie Rosjanie ,a po srodku Zyd .
        Czy nie bylo to powodem tego,ze Rosjanie i Polace zawsze nie moga dogadac sie?Moze ktos od zawsze stoi,czy lezy,miedzy nami?
        To tylko taka dygresja,nic osobistego.
        • gazo-ropo-mozgi Re:Bylem na Rhodosie+ 31.07.11, 14:41
          ha,ha,ha! Chyba sie zaraz zleje! A jesli to jednak wina cyklistow?
          • igor_uk Re:Bylem na Rhodosie+ 31.07.11, 16:06
            gazo-ropo-mozgi ,masz zajebisty nick,mam nadzieje ,ze twoje poczucie humoru odpowiada temu nicku.
            A tak,co do tematu.Cyklisci do tego nie maja nic,co innego kochajace inaczej.Gdzies czytalem,ze 10% kazdego spoleczenstwa to te innej orientacji seksualnej,w narodzie zwane -pedaly.
            A moze wlasnie na nich ty mowisz cyklisci? To wtedy wszystko OK.
            • bywszy1 Re:Ajgor nie rozumie,o co chodzi.+ 31.07.11, 17:14

Nie mam zamiaru wyreczac kacapow.Wiec nie bede mu tego tlumaczyc.
              Ma tylko czesci zapasowe rowerowe w glowie.
              To skutek nadmiernego naduzywania srodka,nazywanego "Wigra".
              Co rower zobaczy-to mu staje.Wlos na glowie,oczywiscie.
        • bywszy1 Re:Bylem na Rhodosie+ 31.07.11, 15:19
          Przyznac musze,ale nie bylo wsrod nich kacapow.
          Po obudzeniu myslalem,ze w dawnym domu sie znajduje,Wiec sie ucieszylem.
          A szczegolnie jak polska nastolatka,wraz z mamusia sie opalala-byla na wycieczce statkiem "Od wyspy do Wyspy".-Poprosila bym rzeczy ich popilnowala.
          A pani z drugij strony tytul ksiazki zobaczyla.I po rosyjsku zapytala jak mnie sie ona podoba.
          Byla ze Sztockholmu z mala coreczka.Umowilismy sie na drugi dzien.
          I tak Zyd,o ktorym cap/kacap wspomina,zostal lacznikiem miedza dwoma narodami slowianskimi.
          A tam,gdzie kacap sie pojawi-tam zawsze burdel powstaje.
          • igor_uk Re:Bylem na Rhodosie+ 31.07.11, 16:24
            Ale ,jak by to nie bylo,lepiej zeby Zydzi nie probowali robic za lacznikoe miedzy innymi Narodami,bo z historii wiadomo,ze zle na tym wychodza,zaczynaja sluzyc za opal.
            • bywszy1 Re:Bylem na Rhodosie+ 31.07.11, 16:55
              Co by bylo to by bylo z tym opalem.Przy czym,kto opinia kacapow sie przejmuja.
              A co do opalu,to wiadomo,ze kacapy w gnoj sie zamienija.
            • bywszy1 Re:ajgor+ 01.08.11, 08:17
              twoja historia jest ....wa.Czyzby od .......go historyka mongolskiego sie uczyles.
              Bo tak naprawde na opal kiziak uzywaja-to taki pomiot wielbladzi od kacapow.
              • igor_uk Re:ajgor+ 01.08.11, 08:32
                Niech cie bedzie,widze od goowna i to nie wazno jakiego,jestes specjalistem.Coz,w czym grzebiesz sie,na tym znasz sie.

Ja tego Zydam nie zycze.
                ,ale oni sami rowniez wyciagnac wnioski z historii.Cos zmusza ludzi ,niewazno jakiej narodowosci, do tak jednoznacznego stosunku do jednej z nacji. I na koniec komentarz z fimu,co ty zalinkowales:
                "евреи не бывaют грaждaми кaкoй тo cтрaны. Прaвильнее былo бы прo прo вcех евреев cкaзaть - грaждaне изрaиля или cкoрее не грaждaне любoй cтрaны. Рyccкими или немцaми им не cтaть, дaже еcли cильнo зaхoтят. Кcтaти пoхoже и немцев нет. Тaк cкaзaть еврейcкaя тycoвкa. Нo нaзвaние!! :) Я этo пишy не вaм, иyдею, a тем еще не рaзoбрaвшимcя, кoтoрые зaйдyт нa этy cтрaницy".
                • bywszy1 Re:ajgor+ 01.08.11, 08:59
                  wypisz,wymaluj o kacapach napisal.
                  A tam czasem w czapkach-nie twoi kacapy?
                  • igor_uk Bywszy1. 01.08.11, 15:48
                    Zlym jestes czlowiekiem.Nie lubisz ludzi,to widac.
                • bywszy2 Re:wojtek+ 07.08.11, 16:30
                  jestem zaszokowany.
                  Jak to znalazles?I to tak szybko?
        • mongolszuudan Re:Bylem na Rhodosie+ 02.08.11, 19:51
          igor_uk napisał:

> Nie moge powstrzymac sie od komentarza.
          > bywszy1 (z narodowosci Zyd,co pozniej okzaze sie dosc istotnym) napisal:
          > "Obudzilem sie-nie moglem sie pokapowac,gdzie sie znajduje. Po jednej stroni
          > e mowili po polsku,po drugij po rosyjsku. Nie mieszali sie."

> Ciekawo i symbolicznie ,z jednej strony Polace,z drugie Rosjanie ,a po srodku
          > Zyd .
          > Czy nie bylo to powodem tego,ze Rosjanie i Polace zawsze nie moga dogadac sie?
          > Moze ktos od zawsze stoi,czy lezy,miedzy nami?

Ruska narodowa bajka:

Prawoje jajco: Zdrawstwuj, lewoje jajco.
          Lewoje jajco: Zdrawstwuj, prawoje jajco.
          Razem: Szto za pałka mieżdu nami ? Wydierniem jejo s korniami !
          • mongolszuudan Re:Bylem na Rhodosie+ 02.08.11, 19:54
            Czy to mozliwie przeklasc na polski?
            • igor_uk Re:Bylem na Rhodosie+ 02.08.11, 19:56
              Pewnie ,ze mozno.
              • bywszy1 Re:Bylem na Rhodosie+ 02.08.11, 20:04
                Juz tlumacze:Na lewo most
                Na prawo most
                A w srodku - kacapczyna.
              • mongolszuudan Re:Bylem na Rhodosie+ 02.08.11, 20:11
                A chrzan z nim, zydowskim chrzanem miedzy ruskich i polskich jajek. Dla urozmaicenia - piosenka o rzeczach, ktorych zadna zydowska swinska morda rozumiec nigdy nie potrafi: www.youtube.com/watch?v=NaM1kCQrysc Анaтoлий Киреев - Cеверa / Anatolij Kiriejew - Syberia (polskie napisy)
                • bywszy1 Re:Bylem na Rhodosie+ 02.08.11, 20:57
                  No,nie raz ci tlumaczylem,ze zyd swinia byc nie moze.Nielogiczne.Nie koszer.
                  • mongolszuudan Re:Bylem na Rhodosie+ 02.08.11, 21:50
                    Odpoczywaj troche. Oto specjalnie dla ciebie my translation into Russian of a japan song about the eternity. Memento mori - ''pamiętaj o śmierci''. - www.youtube.com/watch?v=QMr5BDMc8uo
                    • bywszy1 Re:spasibo sasza+ 03.08.11, 10:34
                      Pomnit´budu.
                      Ajgorowi obiecywalem,ze panichide po nim sprawie.
                      tez sobie tego zyczysz?
                  • igor_uk Aleksandr. 02.08.11, 22:36
                    Ja temu Zydu juz tlumaczylem,ze Zyd moze byc,jak najbardziej, swinia .Ale on tego nie zrozumial.
                    • bywszy1 Re: saszka,ja temu+ 03.08.11, 08:55
                      kacapowi Ajgorowi,mieszok dier´ma,nie raz objasnial,czto ewriej swin´joj byt´nie mozet.
                      Eto ze protiwojestiestwienno.
                      Eto tak,kak byskazat´,czto ty istorik.
                      Tol´ko eto ditia nierozumnoje ni chriena nie ponimajet.
                      I stoit tibie,duraku,s etim idiotom obszczat´sia?
                      Szuroczka,a czto u was kromie Ajgora drugich balwanow niet?
                      • igor_uk Aleksandr. 03.08.11, 16:30
                        Swinina jest nie koszerna dla tego,ze jak by Zydzi zrali swinie,to byli by kanibalami.
                        Ten stary marazmatyk nie rozumie nic.
                        ----
                        • bywszy1 Re:Sasza.Nu!+ 03.08.11, 17:48
                          kacap Ajgor wpierdziela swinie i jest swinskim kanibalem.
                          Dwoch roznych kanibali w przyrodzzie byc nie moze.
                          To nawet baardzo obrazowannaja swinja zrozumiec powinna.
                          • igor_uk bywszy1. 03.08.11, 18:01
                            bywszy1,Pawlow byl geniuszem,ty jestes temu dowodem.
                            • bywszy1 Re: Ajgor+. 03.08.11, 18:44
                              Toczno!
                              Etot Jewriej praw.Wswoich tioriach.
                              I ja jestem tegho dowodem
                              Tyle razy mowiles,ze ciebie nie interesuje.
                              A,jednak,jak sie pojawie,to ty jak much do miodu!
                              Zuch ten Pawlow.
                              • igor_uk Re: Ajgor+. 03.08.11, 18:53
                                Biedaku,z toba robi sie co raz gorzej.

p.s. spojrz w jakim watku piszesz?
      • igor_uk bywszy1,mam pytanie. 31.07.11, 16:50
        Napisales post i nadales mu tytul :"Bylem na Rhodosie+" i wlasnie mnie o ten "Rhodosie" chodzi.Co to jest?
        • bywszy1 Re: wyjasniam jak moge+ 31.07.11, 17:09
          To jest spolszczona szwedzka nazwa szostego przypadku(miejscownik -o kim?o czym?) rzeczownika Rhodos(Rhodes-english,Рoдoc-makedonsku).Czyli Ρόδος-poprostu..
          Jak juz wyzej powiedzialem,ciesze sie,ze moge sluzyc w ramach moich skromnych mozliwosci.
          • igor_uk Re: wyjasniam jak moge+ 31.07.11, 18:14
            A nie proscie bylo napisac po polsku ,ze byles na Rodosie,a nie wymadrzac sie.Bo widze,ze bez tego,zeby nie zajrzec do Wikipedii, to slowa napisac nie potrafisz.
            • bywszy1 Re: koryfeuszu wszystkiego+ 31.07.11, 18:26
              Nie uczi uczenogo.Sjesz gowna pieczonogo.
              • igor_uk Co star,co mal. 31.07.11, 18:32
                Rozum ten sam.
                • bywszy1 Re: Co star,co mal.+ 31.07.11, 18:43
                  Chcesz powiedzie,ze z awczesnie dzieciniejesz?
                  Nie martw sie - taki juz twoj los.
                  • igor_uk Re: Co star,co mal.+ 31.07.11, 18:48
                    Biedaku,z toba co raz gorzej.Nie czas na odpoczynek?A moze uwazasz,ze jeszcze nie zasluzyles? Za malo namaciles?
                    • bywszy1 Re: przecie mowie,+ 31.07.11, 19:07
                      ze dziciniejesz.
                      W pieluszki juz robisz?
        • gazo-ropo-mozgi Re: bywszy1,mam pytanie. 31.07.11, 17:12
          Pedaly tez.Nie przesadzalbym z szacunkami:ak na moj gust pedalow jest mniej.Oby.
          • kaszebe12 Ruscy we Francji... 31.07.11, 17:55
            Ulubionym osrodkiem turystycznym bogatych Rosjan byl slynny zimowy kurort Courchevel.-Widzac finansowy potencjal noworyszy , nawet najmniejsze sklepiki z upominkami angazowaly rosyjskojezyczny personel , Rosjanie byli traktowani jak udzielni ksiazeta.-Panowie Abramowicz i Prohorow wynajmowali cale dyskoteki i reustauracje na ich prywatny uzytek.-Pan Prohorow pozwolil sobie ,nawet , na sprowadzenie z Rosji calego tabunu slicznych dziewczat ,by te ozdabialy jego urodzinowa balange w dyskotece. -Niestety ,jacys idioci z francuskiej policji zaczeli weszyc w imprezie "podejrzenia o proksenetyzm" i zamkneli cale towarzystwo w komisaracie , gwoli przesluchan.-Tego sie nie robi , bez uzasadnienia ,ruskiemu milionerowi ! -To byl poczatek "zabijania kury znoszacej zlote jaja".-Bogaci Rosjanie zaczeli unikac francuskich kurortow , na korzysc Niemiec ,Austrii , Wloch.-Caly ten swietny interes dobil artykul w Izwiestii , pokazujacy , jak Francuzi okradaja rosyjskich turystow ("nadete " rachunki za posilki , sztucznie zawyzane standarty i ceny,roznorakie "doliczki" itp)...-Ktos zapomnial o tym ,ze rosyjski turysta potrafi byc turysta wymagajacym...
          • igor_uk Re: bywszy1,mam pytanie. 31.07.11, 18:16
            gazo-ropo-mozgi,prawdziwe pedaly ukrywaja sie ,te co biegaja po ulicach w kolorowych ciuszkach,to cioty .
            • bywszy1 Re: to i na czesciach rowerowych+ 31.07.11, 18:28
              zamiennych sie znasz?
              Jakiego typu pedaly lubisz?
              • igor_uk Znam sie na "uslownych refleksach". 31.07.11, 18:35
                Wiem jakie rzucic haslo,zeby u pedala slina pociekla.
                • bywszy1 Re: Znam sie na "uslownych refleksach".+ 31.07.11, 18:44
                  A nie mowilem,ze jestes znawca czesci zamiennych rowerowych?
                  • igor_uk Re: Znam sie na "uslownych refleksach".+ 31.07.11, 18:52
                    Posiadam ponad przeciętną wiedzę,właśnie dla tego tak ciebie ciągnie do mnie.Liczysz,że przed odejściem z tego Świata,jeszcze coś nowego dowiesz się.
                    Pochwalam Twój pęd do wiedzy. Tak trzymaj!
                    • bywszy1 Re: przygotowuje sie do panichidy po tobie.+ 31.07.11, 19:11
                      Musze wiedziec o twoich przysmakach.
                      Ped do wiedzy mam od dziecinstwa.
                      Bylem timurowcem
                      Wiec twojej brzyduli pomoge.
                      Chyba,ze juz ciebie sie pozbyla?
                      I dlatego cibie czesci rowerowe interesuja?
                      A di ciebie won twja ciagnie.
                      Lubie czasami zapach kejzy.
                      Ale nie zawsze.
    • malkontent6 Re: Co obuza rosyjskich turystow. 31.07.11, 19:25
      Z Niemcami nie maiałem złych doświadczeń. Oni często zachowują się tak, jakby chcieli wszystkom powiedzieć "My Niemcy...".

Ukraińców chyba nigdy nie spotkałem.

Pijani Anglicy to rzeczywiście tragedia. Młodzi i starzy. Powiem tylko, że nie zachowują się tak jak postacie, które znamy z Dickensa czy Bernarda Shaw.

Rosjanie są na ogół sympatyczni, ci z Rosji i z ci Brooklynu.

No i na koniec napiszę, że nie musiałem się wstydzić za Polaków. A spotykam ich już teraz wszędzie.
      • malkontent6 Re: Co obuza rosyjskich turystow. 31.07.11, 19:26
        Zapomniałem o jednym. Igor, masz rację. Niemki w wielu powyżej 70 lat nie powinny na plaży chodzić topless.
        • des4 Re: Co obuza rosyjskich turystow. 31.07.11, 20:47
          Ruskich mnóstwo w Alanyi

w Fetihye i Kusadasi mało, obciachowym odzieniem wyróżniają się wśród żeglarzy obranych w spłowiałe bermudy i t-shirty

w kurortach islamskich - Turcja, Egipt - do potocznego języka weszło określenie "Nataszki"
        • igor_uk Re: Co obuza rosyjskich turystow. 31.07.11, 20:51
          malkontent,ja by ta granice wiekowa opuscilem by i to sporo.
    • dystans4 Re: Co obuza rosyjskich turystow. 31.07.11, 23:59
      Igor, daj, proszę, cytat oryginalny z tego, co było o Niemcach. Albo odnośnik (link). Jestem ciekaw.
      O Anglikach przetłumaczyłeś... bardzo delikatnie - "бyйными"- to można powiedzieć inaczej.
      Pozdr.
      bul.
      • igor_uk Re: Co obuza rosyjskich turystow. 01.08.11, 00:07
        19% реcпoндентoв из Рoccии oтветили, чтo не любят немцев зa тo, чтo те "мнoгo пьют", "хaмят", "зaнимaют шезлoнги рaнo yтрoм и грoмкo пoют в бaрaх", a тaкже "зaгoрaют тoплеc при некрacивых телaх".
        • igor_uk I ciekawostka. 01.08.11, 00:09
          Нa четвертoе меcтo рoccияне вcё же пocтaвили caмих cебя: 9% oтветили, чтo нaши cooтечеcтвенники "нецивилизoвaнные и нa oтдыхе преcледyют цель нaпитьcя пocильнее".
          • bywszy1 Re: I ciekawostka,ciekawe komentarze+. 01.08.11, 16:05
            Rosjanie o kacapach
            • igor_uk Re: I ciekawostka,ciekawe komentarze+. 01.08.11, 16:13
              Stary duren,daj spokoj z tymi kacapami.Przeciez dobrze wiesz,kogo kacapami nazywaja.
              Zreszta ,mnie absolutnie nie interesuje,co na ten temat mysli Zyd.
              • bywszy1 Re: I ciekawostka,ciekawe komentarze+. 01.08.11, 17:57
                Jezeli cie,kacapie(capie nie interesuje,to sie .......!
                A ze Zyd?Oj ty, ..........o,bez Zyda nie wyzyjesz.
            • bywszy1 Re: I ciekawostka,ciekawe komentarze+. 01.08.11, 16:14
              Turok i kacap Kommientarii
    • bywszy1 Re:kto z kim?+ 01.08.11, 02:56

Naprzyklad 1
      Na przyklad2
      naprzyklad3
      Wszystkie wrazenia sa subjektywne.Jak widac.
      • bywszy1 Re:kto z kim?2+ 01.08.11, 03:05
        Russkiije o pol´skich turistach
        Polacy o rosyjskich turystach
        • bywszy1 Re:kto z kim?3+ 01.08.11, 03:16
          Po polsku o zydowskich turystach1
          Polacy o zydowskich turystach.Wg.mnie Izraelskich-ale niech bedzie.Zreszta to miasto jest specjalne.Sprzed laty w Krakowie byly rozruby.Przyjechal na miejce prezydent miasta.To publicznosc z kiebani okrzyczala go:Sp.... stad.To nasza ulica!

О zydowskich turystach
          • bywszy1 Re:nu,i na koniec+ 01.08.11, 03:32
            Wszystko jest subjektywne
            • bywszy1 Re:o sobie i o nich+ 01.08.11, 03:35
              I to mnie sie podobaTak ma byc.
              • igor_uk Re:o sobie i o nich+ 01.08.11, 08:25
                I to mnie sie podobaTak ma byc.

Komentarze pod filmem czytales?
                • bywszy1 Re:o sobie i o nich+ 01.08.11, 08:55

to sa komentarze takich ze kacapow jak ty.
                  I z filmem nie sa zwiazane.
                • bywszy1 Re:o sobie+ 01.08.11, 09:11
                  skromnosc-miejsce 9.
                  a rzeczywistosc meskiego rodzaju
                  a todamskiego
    • bywszy1 Re: pierwotne zrodlo+ 01.08.11, 08:53
      nieobjektywnosci
      • igor_uk Re: pierwotne zrodlo+ 01.08.11, 15:53
        Glupi jestes? Nie znasz rosyjskiego? Nie wiesz co to po rosyjsku znaczy:"oтмечaетcя в иccледoвaнии SuperJob.ru"?Wlasnie na stronie SuperJob.ru i jest pierwotne zrodlo.

Boze i ten czlowiek caly czas probuje wypowiadac sie w sprawach rosyjskich,a tak prostego zdania nie jest wstanie zrozumiec.
        • bywszy1 Re: Ajgor,pierwotne zrodlo+ 01.08.11, 15:59
          no,to,durniu podalem,skad zerznales.
          A wybrales rodzynki.
          Podsunales mnie to zdjecie.Bym nie zapomnial
          To ma przedstawiac Katyn,Kozielsk,czy zabawy kacapskie?Grozisz mnie?Ze i mnie to spotka?
          • igor_uk Re: Ajgor,pierwotne zrodlo+ 01.08.11, 16:25
            bywszy1 ,ja cie takich "zrodl " moge wkleic mnostwo.Bo wszystkie te zrodla odnosza sie do badan przeprowadzonych przez SuperJob.ru.Wejdz na ta strone i znajdziesz wszystko cie interesuje.
            bywszy1, daj sppokoj,co by nie robiles i tak wyzej mojej lydki nie podskoczysz.Uspokoj sie,bo serce u ciebie nie wytrzyma.Nie masz najmniejszych szans cos mnie udowodnic.
            • bywszy1 Re: Ajgor,pierwotne zrodlo+ 01.08.11, 17:58
              Ajgor,mnie kacapy z twego zrodla nie interesuja.
              Podalem zrodla lepsze.Zruchomymi obnrazkami.
          • bywszy1 Re: Ajgor+ 01.08.11, 17:54
            Podsunales mnie to zdjecie.Bym nie zapomnial.

To ma przedstawiac Katyn,Kozielsk,czy zabawy kacapskie?Grozisz mnie?Ze i mnie to spotka?
            Toz to za takie rzeczy,kacapie,nogi z d.py sie obecnie wyrywa kacapam.
            • igor_uk Re: Ajgor+ 01.08.11, 18:02
              bywszy1,zobacz nic nie pisze pod twoim adresem obrazliwego,a ciebie az wykreca ze zlosci.Jak juz pisalem wyzej,jestes zlym czlowiekiem.
              • bywszy1 Re: Ajgor+ 01.08.11, 18:10
                Ale za takie rzeczy,cos ty do mnie z przestroga wyslal, nogi z ...y sie wyrywa.
                Ty wprawdzie masz cztery plus rogi.
              • bywszy1 Re: Ajgor+ 02.08.11, 14:26
                jestes tak dobrym czlowiekiem(?),ze zal cztery litery skreca.
                Znowu sopli raspustil?
                • igor_uk Re: Ajgor+ 02.08.11, 16:12
                  bywszy1,widze ,ze tylko o te czteru litery i potrafisz mowic.Widac tam masz rozum.

p.s. Widze,ze uzywasz wyrazow,znaczenie ktorych,lub nie rozumiesz,lub po prostu zapomniales.
                  W ogole widze ,ze nie zabardzo rozumiesz co sam piszesz i co pisze sie do ciebie.
                  • bywszy1 Re: Ajgor+ 02.08.11, 17:04
                    No coz?
                    Jak o tobie mowa,towidze cztery litery wolowe z rogami.
                    Nic na to nie poradze.
    • bywszy1 Re: Juz Panu Ajgorowi+ 02.08.11, 18:31
      raz podpowiedzialem,ze pisze sie nie Polace a Polacy.Problem nie tylko,ze nie gramatycznie,ale brzmi nieladnie w moich uszach.Jak kundle.
      • bywszy1 Re: Juz Panu Ajgorowi.P.S+ 02.08.11, 18:34
        Polacy z Rosjanami sie dogadaja.Nie mosisz sie martwic.
        Co innego,czy kacap i polaczek potrafia to zrobic?
        Czsami im sie udaje.Ale tylko wtedy ,jak sie przeciwko Zydowi sie zjednocza.
        • misterpee Re: Juz Panu bywszemu rozumu brakuje 03.08.11, 18:53
          pomimo znajomosci gramatyki jezyka obcego mu narodu. Dlatego dyskusja nie ma sensu.
          • bywszy1 Re: Juz Panu pi x oko wszystko brakuje+ 03.08.11, 18:57
            wiec do dyskusji nie jest zapraszany.
            • igor_uk misterpee. 03.08.11, 19:07
              Nie zwracaj uwage na tego marazmatyka.On dozywa ostatnie dni i widac podgryzanie moich piet koi jego bol.
              • bywszy1 Re:pi x oko!+ 03.08.11, 19:17
                Nawet Tobie pan Ajgor towarzystwo dobiera.
                Niezle cie ten worek z ..... zlustrowal.
              • mongolszuudan Re: misterpee. 03.08.11, 23:03
                Ciekawy reportaz o samobojczej wyprawie polskiego turysty w Rosji. Rekomenduje:

Samotna ekstremalna wyprawa na Syberię „BIEŁUCHA 2003”
                zyjextremalnie.w.interia.pl/samotna_ekstremalna_wyprawa_na_s.htm
                Одинoчнaя экcтремaльнaя экcпедиция в Сибирь «Белyхa – 2003»
                Чacть 1

Чacть 2

Чacть 3

W ten raz, dzieki bezinteresownej pomocy kilku dzisiatkow Rosjan, potrafil przezyc. I nawet podobalo sie.
                • mongolszuudan Opowiadania polskiego turysty w Rosji 03.08.11, 23:10
                  Wyprawa była szalona, jadąc zdobyć Biełuchę nie miałem pojęcia o alpinizmie, nie wyobrażałem sobie tego, co mnie tam spotka, nie miałem też odpowiedniego sprzętu. Pojechałem „w ciemno”, zdając się na spontaniczność i optymizm. Przeszedłem szkołę życia i pokory. Przekroczyłem granice wytrzymałości organizmu, walczyłem ze słabościami, strachem, zimnem, samotnością i chorobami. Nie raz przeklinałem chwilę, w której wpadłem na ten szalony pomysł, zaklinałem się, że już nigdy nie zrobię niczego tak głupiego i niebezpiecznego.
                  Gdy wróciłem do Polski, przez dwie pierwsze godziny studiowałem mapy, sprawdzając gdzie byłem. Cztery kolejne godziny poświęciłem na planowanie następnej wyprawy...

Nie wiem czy dzięki temu wszyscy Rosjanie, jakich spotkałem byli dla mnie wspaniali, czy to po prostu ich cecha narodowa. Poznałem kilkadziesiąt osób, wielu z nich z własnej inicjatywy oferowało mi pomoc. W każdej trudnej sytuacji (a było ich sporo) mogłem liczyć na totalnie obce mi osoby. Gdy wyjeżdżałem z Polski wiele osób ostrzegało mnie, że Rosja to dziki kraj, dzicy ludzie, sami degeneraci, bandyci i pijacy. Mówiono mi żebym uważał i z nikim nie zawierał żadnych znajomości, jako obcokrajowca okradną mnie i zamordują, albo będą żądać okupu od rodziny. Totalna bzdura! Według mnie to twórcy tych rad są degeneratami, wychowani przez telewizor, nie mają kompletnie pojęcia, o czym mówią. Miałem styczność z ponad setką osób i ani razu nie miałem żadnej nieprzyjemnej sytuacji. Wszyscy okazywali mi pomoc i serdeczność, jakiej w Polsce nigdy nie widziałem. Nie chodziło tu o pieniądze, wszystko było bezinteresowne, taka jest po prostu natura Rosjan na Syberii, trzeba pomagać, bo tak trzeba i nikomu nie przyjdzie na myśl żeby było inaczej. To dobrzy i prości ludzie, czułem się przy nich po prostu wspaniale.
                  • misterpee Re: Najlepszy post Mongolszuudana 03.08.11, 23:41
                    tak jest, Rosjanie maja dusze i charakter. Te wrazenia polskiego turysty potwierdzaja doswiadzenia mojej rodziny i znajomych. Moja rodzina stracila dwie osoby na Syberi. Dzis ich wnuczka z Londynu studioje w S. Petrsburgu i pisze o swoich nowych rosyjskich przyjazniach.
                    Mojej berlinskiej znajomej rodzina stracila wielu w czasie 2 wojny. Po wojnie byli dylomatatami niemieckimi w Moskwie. Dzis sa na emeryturze i kazde wakacje spedzaja na Syberi. Rosja to Europa, kazdy z naszych krajow kiedys mial jaka wojne, dzis czas na nasza solidarnosc, szczegolnie z Rosja !
                    • bywszy2 Re: piszesz o duszy i charakteru Rosjan,+ 04.08.11, 16:23
                      pojecia o tym nie majac.
                      Jak mozesz o tym pisac?Kiedy oni samikto tojest Russkij.Pomieszanie pojec.I nawet ten Russkij wg.komentarzy nie jest Russkij.Awg.komentarzy nawet Iwan Grozny jest Zydem.Paranoja!
                      Wiec pytanie,czy w Rosji sa Russkije,co umozliwiloby zbadanie stanu ich dusz.A tym bardziej charakteru.Mozna odniesc,ze tam same zydy mieszkaja.
                      A pie..li on rzeczywiscie niemilosiernie.Chociaz cos niecos mowi do rzeczy,z czego wynika kacapskosc Ajgora..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka