Dodaj do ulubionych

Do Dany i Sp;lita

IP: *.acn.pl 28.05.04, 09:50
Akurat jestem od kilku dni chory, zbijam wysoką gorączkę. Zajrzałem do Waszych wymian. Ostro, bez dwu zdań. Ale - odnoszę takie wrażenie - gdyby inne okoliczności etc. - mogłaby chyba z Was być para dobrych kumpli.

Chociaż - ciuciuś i ciućka -
Obserwuj wątek
    • Gość: dana33 Re: Do Dany i Sp;lita IP: *.jazo.org.il 28.05.04, 09:54
      cep. zwalam twoj post na konto temperatury. ja i split? tys meshugge auf de
      ganze kopp. on nienawidzi: zydow, murzynow, indian, chinczykow, hindusow,
      ulomnych, retarded.... on nienawidzi ludzi, ty to farsztejst? akurat my zydzi
      jestesmy na tym forum reprezentowani liczniej, niz murzyni czy chinczycy, to
      sie wyladowuje na nas. ale to cala roznica. ja nie trawie tylko splitow.
      polepszenia!!!
      • Gość: White Rower Re: Do Dany i Sp;lita IP: *.acn.pl 28.05.04, 10:04
        Ale widzę, że tylko czekasz na Sp;lita, żeby sobie z nim pofechtować. Wygląda mi na to, że to ma coś wspólnego z adrenaliną.

Co do nienawidzenia, to ja tak sobie myślę, że on ma sporo różnych przyjaciół: <<zydow, murzynow, indian, chinczykow, hindusow, ulomnych, retarded....>> może tylko dla tych ostatnich nie mieć cierpliwości - co doskonale rozumiałbym, jako człowiek jakoś tam związany z belfrowaniem.

Aha, i powinnaś jeszcze Sp;litowi wyjaśnić, co to znaczy <<zakajfować>>, bo on ma prawo nie rozumieć, ale hardość nie pozwala mu spytać.
        • Gość: dana33 do chorego IP: *.jazo.org.il 28.05.04, 10:17
          ja czekam na splita???? ile ty masz tej temperatury?
          on nie rozumie? nu, to nie moj interes. niech idzie i sie uczy.
          • Gość: White Rower Re: do chorego IP: *.acn.pl 28.05.04, 10:22
            Wczoraj prawie 40.

A <<zakajfować>> podobało mi się. Chociaż nie ma w polszczyźnie takiego słowa.
            • Gość: dana33 Re: do chorego IP: *.jazo.org.il 28.05.04, 10:29
              to spolszczone slowo hebrajskie lekajef..... najwazniejsze, ze zrozumiales :)
              a jak sobie pomyslisz, to kazdy jezyk ma swoje slowka, ktore dokladnie
              oddaja "znaczenie" danego slowa, jak w zadnym innym jezyku. sam powiedz,
              amore.. nu, albo scheisse, albo shut up, albo dafka.... :)

• Gość: White Rower Re: do chorego IP: *.acn.pl 28.05.04, 10:36
                No to nie wiem, czy dobrze zrozumiałem. Bo ja to sobie łączyłem z potocznym rosyjskim kiejf (z arabskiego kif) - taki stan oszołomienia po haszyszu.

Dobrze kojarzyłem?
                • Gość: dana33 Re: do chorego IP: *.jazo.org.il 28.05.04, 10:42
                  dobrze :) miec przyjemnosc, rozkoszowac sie, miec "good time"
                  jeszcze pol godziny i bedziesz gadal po hebrajsku.... :)
      • Gość: sp;lit Re: Do Dany i Sp;lita IP: *.nas30.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 28.05.04, 16:28
        Nu ciucka , znowu nie wytrzymala i po swojemu swiat malujesz ,... Animozeje to
        ja mam do tych co maja kwadratowe palce do roboty (odraze do white niggers)
        ktorym wygodniej zyc z wyciagnieta lapa niz z zakasanymi rekawami . Hurtowe
        instytucjonalne zycie z jalmuzny (Israel) nie trawie nawet z rapaholem .

Ulomnych fizycznie i psychicznie w tym zasranym koszyku nie znajdziesz , ciucka
        i moglas sobie darowc z racji wspolczucia dla nich i szczypty wlasnej godnosci .

Kilka lat temu malowalem reklame na oknie w restauracji , po skonczonej pracy
        poszlem z rachunkiem do wlascicielki , ktora akurat gdzies wyszla a zastepowal
        ja jej maz ,... Facet siedzial za biurkiem podlaczony do kroplowki . Po
        otrzymaniu check'a spytalem go czy nie wygodniej byloby zalatwic te sprawe w
        szpitalu ? ,... Tam za duzo chorych na na raka , zazartowal , umarlbym z
        depresji ,... Facet byl ne chemo i pracowal , dlatego wku#wia mnie jak widze
        mlodych , zdrowych i na zapomodze ,...

uklony
        • Gość: Wqrwiony2 Fajny kawałek - nie chodzi o apoteozę kapitalizmu, IP: *.aine.pl 28.05.04, 19:16
          ale, podobnie jak uważał Hegel, jakoś bliżej mi do ciężko pracujących, niż
          "świętych próżniaków" - "Vos noenter tsu der shul, alts vayter fun Got" - "im
          bliżej kościoła (synagogi, bóżnicy, zboru, cerkwi, meczetu), tym dalej od Boga."
      • Gość: Gucio He,he,,, IP: *.ipt.aol.com 28.05.04, 21:34
        Gość portalu: dana33 napisał(a):

> cep. zwalam twoj post na konto temperatury. ja i split? tys meshugge auf de
        > ganze kopp. on nienawidzi: zydow, murzynow, indian, chinczykow, hindusow,
        > ulomnych, retarded.... on nienawidzi ludzi, ty to farsztejst? akurat my zydzi
        > jestesmy na tym forum reprezentowani liczniej, niz murzyni czy chinczycy, to
        > sie wyladowuje na nas. ale to cala roznica. ja nie trawie tylko splitow.
        > polepszenia!!!

> To tys zydowa, dana?!

> A ja zawsze sadzilem ze retarded tylko....
    • Gość: sp;lit Re: Do Dany i Sp;lita IP: *.nas30.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 28.05.04, 16:45
      Gdyby ciucka nie brala wszystkiego zbyt "personal" to nie widze przeszkod
      obalic argumenta w towarzystwie bo nie glupia i zadziorny babsztyl , nie nudzil
      by sie czlowiek ,... Problem w tym ze ciucka nie zna granicy miedzy wirtualna
      a realna codziennoscia , gdzie konczy sie andrenalina tam zaczyna zwykly nalog
      i mala obsesja .

Zrob se oklad z cieplych , jedrnych piersi i wracaj do zdrowia ,... Ciucka
      mogla ci podrzucic przepis na jewisch-mom chickensoup (niezawodne lekarstwo)
      ale , jak to ciucka ,... Napewno zajeta tym gdzie mnie kopnac tym razem :)

uklony

• Gość: White Rower Re: Do Dany i Sp;lita IP: *.acn.pl 28.05.04, 18:25
        Coś czuję, że szykuje się przepis na omlet. A la Zadziorna.
        • Gość: Wqrwiony2 Jeśli chodzi o kulinaria, polecam Tomka44 - nie IP: *.aine.pl 28.05.04, 19:19
          lubię czytać jego postów w pracy, bo bez krzty przyzwoitości drażni moje
          podniebienie, a w pobliżu same restauracje z podłym żarciem.
    • wtracalski Re: Do Dany i Sp;lita 28.05.04, 20:46
      Gość portalu: White Rower napisał(a):

> Akurat jestem od kilku dni chory, zbijam wysoką gorączkę. Zajrzałem do
      Waszych
      > wymian. Ostro, bez dwu zdań. Ale - odnoszę takie wrażenie - gdyby inne
      okoliczn
      > ości etc. - mogłaby chyba z Was być para dobrych kumpli.
      >
      > Chociaż - ciuciuś i ciućka -
      • Gość: White Rower Re: Do Dany i Sp;lita IP: *.acn.pl 28.05.04, 20:55
        wtracalski napisał:

> Sp;lit, w przystępie przyjaźni, do Dany:
        >
        > Powyrywaj mi zęby, Dana, nalej mi żydowskiej zupy do żył, zegnij mi grzbiet!
        > Nu, już!
        >
        > (Za Bablem, 1894-1941)

O ci Ci chodzi, Wtrącalski? Mam gorączkę i trochę słabo kontaktuję.

Albo inaczej: daj większy cytat z Babla, żebym mógł zobaczyć kontekst. To mi wystarczy.
        • wtracalski Re: Do Dany i Sp;lita 28.05.04, 21:05
          Życzę szybkiego powrotu do zdrowia.
          Wtr.
          • Gość: White Rower Re: Do Dany i Sp;lita IP: *.acn.pl 28.05.04, 21:31
            Dzięki,

& F.O.

Henry Miller
            • biedronka24 A co to jest? 28.05.04, 21:38
              chyba nie ebola?

Wypada zyczyc sprawnego systemu immunologicznego.
              • Gość: White Rower Re: A co to jest? IP: *.acn.pl 28.05.04, 21:42
                biedronka24 napisała:

> chyba nie ebola?

to się wymawia z j na początku?
                • biedronka24 Skad to posadzenie? 28.05.04, 21:44
                  ja spytalam z troska- TROSKA i zyczliwoscia.
                  Czy tam bylo j? Bo nie zauwazylam.
      • bigobserver Re: Do Dany i Sp;lita 28.05.04, 21:26
        wtracalski napisał:

>> Sp;lit, w przystępie przyjaźni, ..........

Sa ludzie,ktorych uprzejmosc gorsza jest od bezczelnosci.

A. Czechow
        • wtracalski Re: Do Dany i Sp;lita 28.05.04, 21:55
          bigobserver napisał:

> wtracalski napisał:
          >
          > >> Sp;lit, w przystępie przyjaźni, ..........
          >
          > Sa ludzie,ktorych uprzejmosc gorsza jest od bezczelnosci.
          >
          > A. Czechow

Ludzie nie powinni się zabijać, ale kłócić się muszą. To bardzo niedobrze, jak
          człowiek za bardzo się kłóci. Ale jak człowiek wcale się nie kłóci, to co on
          jest za człowiek?
          Szewc Abramek Gałkin
          • bigobserver Re: Do Dany i Sp;lita 28.05.04, 22:25
            wtracalski napisał:

> Ludzie nie powinni się zabijać, ale kłócić się muszą. To bardzo niedobrze,
            jak
            > człowiek za bardzo się kłóci. Ale jak człowiek wcale się nie kłóci, to co on
            > jest za człowiek?
            > Szewc Abramek Gałkin

Jezeli Ty Wtracalski powolujesz sie na Szewca Abramka, to moze Ty masz zone
            hetere. Kloca sie zwykle kobiety.
            Powod jest prosty.

"Kobieta wierzy, ze 2+2 zmieni sie w piec, jesli bedzie dlugo plakac i zrobi
            awanture."

G. Eliot

• biedronka24 Mylisz sie Bigobserver 28.05.04, 22:29
              Kobiety zmieniaja 1 + 1 nawet w cztery i to bez placzu a z przyjemnoscia.
              Potrzebuja do tego tylko troche wsparcia i zaufania.
              Ten pan Elliot byl troszke niedoswiadczony:)
              • bigobserver Re: Mylisz sie Bigobserver 28.05.04, 23:01
                biedronka24 napisała:

> Kobiety zmieniaja 1 + 1 nawet w cztery i to bez placzu a z przyjemnoscia.
                > Potrzebuja do tego tylko troche wsparcia i zaufania.
                > Ten pan Elliot byl troszke niedoswiadczony:)

Ten Pan Eliot to wlasciwie Pani i mysle, ze moze znac kobiety lepiej niz ja.

www.kirjasto.sci.fi/gelliot.htm
                • biedronka24 Rownie dobrze mogl mnie Pan uczynic 28.05.04, 23:17
                  Jane Eyre.
                  To nie bylo zbyt mile.
                  To tak jakby czlowiek majac lat np 50 musial byc juz przesycony stateczna ironia.
                  Widze ze sugestie roznych Guciow i heniow sa tu wiekszym autorytetem niz
                  czlowiek we wlasnej osobie.
                  Pozdrawiam smutno.
                  I prosze sie nie martwic. Realny obraz rzeczywistosci mam i raczej go nie trace.
                  • biedronka24 Z reszta przepraszam 28.05.04, 23:26
                    wlasciwie zasugerowalam sie tymi nieprzyjemnymi wrazeniami z innego watku.
                    Chyba zle ocenilam intencje- przepraszam raz jeszcze. To byl wplyw tych
                    ´tkliwych romansow florci´ ale to nie Pan przeciesz o nich mowil.
                    Pozdrawiam - dobrze ze Dana podbila watek. Mnie moja spontanicznosc czasem gubi :)
                • Gość: dana33 Re: Mylisz sie Bigobserver IP: *.broadband.actcom.net.il 28.05.04, 23:20
                  swietny link, bigobserver, dzieki.... :)
            • wtracalski Re: Do Dany i Sp;lita 29.05.04, 10:55
              bigobserver napisał:

> wtracalski napisał:
              >
              > > Ludzie nie powinni się zabijać, ale kłócić się muszą. To bardzo niedobrze,
              >
              > jak
              > > człowiek za bardzo się kłóci. Ale jak człowiek wcale się nie kłóci, to co
              > on
              > > jest za człowiek?
              > > Szewc Abramek Gałkin
              >
              > Jezeli Ty Wtracalski powolujesz sie na Szewca Abramka, to moze Ty masz zone
              > hetere. Kloca sie zwykle kobiety.
              > Powod jest prosty.
              >
              > "Kobieta wierzy, ze 2+2 zmieni sie w piec, jesli bedzie dlugo plakac i zrobi
              > awanture."
              >
              > G. Eliot
              >

To stary, prymitywny sposób - mam ciekawsze doświadczenia.

Kobiety są mężczyznami rodzaju żeńskiego.
              (Hugo Steinhaus, 1887-1972)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka