Gość: mac Re:ZMARŁ RONALD REAGAN-WIELKA STRATA IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.06.04, 00:16 Cóż,na każdego przychodzi ten czas,jednak należy oddać wielki szacunek temu człowiekowi,bo pomimo że nie kształcił się na polityka był wielkim prezydentem,chyba najważnieszym w ostatnich 40 latach.To dzięki niemu jak i naszemu papieżowi mamy dziś wolność,słabą Rosję i szansę na powrót do elity narodów.Niech mu ziemia lekką będzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daras Re: Pogarsza się stan zdrowia Ronalda Reagana IP: *.pl / *.pl 06.06.04, 00:18 (*)(*) Razem z angielską Małgośką i "naszym" Pawełkiem przyczynił się do upadku komunistycznego czerwonego smoka. I za to będę go pamiętał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-( szkoda... IP: *.NAT.WRO.Korbank.PL 06.06.04, 00:24 a debil bush zyje.. i miesza na calym swiecie:-( :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... Re: NACZELNY DAJ SOBIE SIANA... IP: *.avenel01.nj.comcast.net 06.06.04, 00:27 ...ja wiem ,ze nie cierpiales Regana...ale mimo wszystko ...wstydz sie ...Adas... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rr Nigdy nie sądziłem, że doczekam upadku komuny IP: *.toya.net.pl 06.06.04, 00:38 Stało się to dzięki takim ludziom, jak R.Regan. Chwała mu za wizję i odwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szwab z kotliny Zmarl nasz prezydent IP: *.arcor-ip.net 06.06.04, 00:39 Pamietam, jak noszac w stanie wojennym znaczek z Jego kampanii wyborczej wkurwialem ubecje w moim miescie Klodzku ( nie bylo zakazane noszenie znaczkow z Reaganem :-) ). To byl tez nasz prezydent. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sw Dziękuję i żegnaj Panie Prezydencie IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 06.06.04, 00:41 Odszedł ktoś niezwykły, odszedł wspaniały człowiek. Dziękuję Panie Prezydencie. Dziękuję za to, że w bloku wschodnim przyszło mi żyć tylko 5 lat. Dziś byłem myślami z Tobą już w chwili, gdy podano, że źle się czujesz i pozostane myślami z Tobą na zawsze. Żegnaj. Pamięć o Tobie nie zaginie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PytaBig [...] IP: *.media4.pl 06.06.04, 00:53 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mufti Wąchocka [...] IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 06.06.04, 00:59 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mlot_na_Czarownice Mufti, tylko bez nerw... IP: *.250.174.92.Dial1.Weehawken1.Level3.net 06.06.04, 05:38 Przeciez wiesz, ze nie kazdemu dane jest pojac i zrozumiec. ten wyploch, ktorego strofujesz jest przypadkiem beznadziejnym, nie zatrzymuj wiec na jego okolicznosc karawany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaga Re: Czy to ten prezydent co laskał pytonga?? IP: 62.111.199.* / *.crowley.pl 06.06.04, 17:01 Nie ! To Gorbi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mamlas przynajmniej za zycia miał swój lotniskowiec... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.04, 01:03 USS Ronald Reagan,najnowszy lotniskowiec US NAVY nazwany tak na jego cześć. Hołd Reaganowi,może kiedyś bede miał zaszczyt go spotkać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obywatel Niech mu ziemia lekka bedzie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.04, 01:08 Mało który obcy prezydent zrobił tak wiele dla Polski i naszej wolności. Komuchy go nie cierpią bo ich ustawił po kątach. Doprowadził ZSRR na skraj bankructwa politycznego i materialnego. To jeden ze współtwórców polskiej wolności. Będziemy o nim pamiętać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bitburger Dziekujemy Ci Prezydencie ze ... IP: *.nyc.rr.com 06.06.04, 01:11 zlapales czerwonego ruskiego psa za morde i do dzisiaj jest on trzymany na smyczy ! Byles i zawsze bedziesz wielkim czlowiekiem ! Odpoczywaj w pokoju ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kemar Re: Pogarsza się stan zdrowia Ronalda Reagana IP: *.ne.client2.attbi.com 06.06.04, 01:12 Zmarl najlepszy polski prezydent. I jeden z 4 najwiekszych ludzi ubieglego wieku. Nigdy nie zapomne jego poparcia dla Solidarnosci. RIP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xy22 Re: Pogarsza się stan zdrowia Ronalda Reagana IP: 195.116.1.* 06.06.04, 01:13 Uwazam , ze nie wypada mówić żle ozmarlym. Natomiast forumowicze premanetnie łamia tę zasade. W YPOWIDAJĄ SĄDY ZBY RADYKALNE. uWAZM, ZE RONALD NIE BYŁ NAJLEPSZYM PREZYDENTEM W DRUGIM PÓLWIECZU dwudziestego wieku w USA, JEEDNAK TO DZIEKI NIEMU BEZROBOCIE SADŁO, WIECEJ PIENIEDZY RZĄD MÓGŁ PRZEZNACZY NA EDUKACJE, WYRÓWNANIE SZaS SPOŁECZNYCH. mOZNA POWIEDZIEĆ, ZE Clinton byl beneficjentemmu boomu gospodrczego, którego żródło należy szukać wza prezydentury regana. Odaje ci chold Ronaldzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JoeT Bush sr pierwszy odziedziczyl deficyt po Reaganie IP: 5.5R* / *.ext.ti.com 06.06.04, 13:40 Gość portalu: xy22 napisał(a): > Uwazam , ze .. Clinton byl beneficjentemmu boomu gospodrczego Bush sr. byl kolejnym prezydentem po Reaganie. On odziedziczyl dodatnie i ujemne cechy tego dziedzictwa. Podczas rzadow Reagana wiekszosc ludzi w USA byla zadowolona, podobnie jak za rzadow Gierka w Polsce. Obaj Reagan i Gierek pozyczali i wydawali. W mojej lokalnej gazecie w Dallas jest napisane, ze bylo to tak jak kupisz nowy samochod na kredyt. Jedzisz nim i cieszysz sie. Po roku czy dwu gdy samochod nie tak nowy, a pozyczke ciagle trzeba splacac to mina Ci rzednie. Podobnie Amerykanie podczas rzadow Busha sr (starszego) przestali sie cieszyc, bo dlugi zaciagniete przez Reagana trzeba bylo splacac, a zwiekszac tak ostro deficytu juz nie mozna bylo. W efekcie Bush sr nie zostal wybrany na kolejna kadencje ponoszac konsekwencje beztroski Reagana. Odpowiedz Link Zgłoś
alan.g Cześć Jego Pamięci 06.06.04, 01:23 Kochany Panie Prezydencie! Wiadomość o Twojej śmierci jest dla mnie szokiem. Szokiem, który każe mi ponownie zweryfikować własną postawę wobec życia i Polski - kraju za którym nie przepadam, a którego obywatelem jestem od urodzenia A przecież - również dzieki Tobie - mamy Wolność, forum internetowe, na którym każdy może się wyrazić (dotarłem do połowy postów i odpuściłem). Mamy demokrację i - mam nadzieję - ostateczny upadek komuny. Mamy polskie piekło, z którego chcę wywieźć dzieci jeszcze zanim go doświadczą. I mamy zdegustowanych wiecznie-narzekających współobywateli, którzy przecież Wolności tudzież Demokracji do gara nie włożą (patrz: elektorat Leppera). Myślę Panie Prezydencie, że nadchodzi wielki mentalny zwrot w moim zaściankowym społeczeńswie: teraz (po doświadczeniu rządów postkomuny) albo nigdy ten kraj nie wyjdzie na prostą drogę. Sięgnęliśmy dna, więc się wspólnie od niego odbijmy! Let's roll!!!!!!!!!!!!!! Niegdy Cię nie zapomnę Panie Prezydencie. Dziękuję. Wiecznie odpoczywanie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: Polskie mrzonki - Napoleon, teraz Reagan IP: *.securenet.net / *.securenet.net 06.06.04, 01:34 Bardzo ciekawe, ze Polacy otaczaja wielka czcia ludzi, ktorych w innych krajach uwaza sie za dyktatorow i ciemiezycieli - dawno temu byl to Napoleon - wielki dyktator, ktory na miare Hitlera chcial stworzyc Wielka Francje i podbic cala Europe, a teraz jest to Ronald Reagan. Ten byly amerykanski prezydent nie jest bynajmniej popularny w USA, lecz przeciwnie - jest symbolem konserwatyzmu, zrujnowal amerykanska gospodarke przez swoje imperialistyczne zapedy, zniszczyl klase srednia (ktora go zreszta nienawidzi), pozamykal wszystkie szpitale psychiatryczne i zostawil chorych pacjentow na pastwe losu na ulicach Ameryki, gdzie dotad tkwia jako bezdomni. Odwoluje wszystkich do poczytania esejow Jonathana Kozol i Susan Sonntag, ktore sa na porzadku dziennym na amerykanskich uniwersytetach. Moze w Polsce ludzie chyla przed nim czola, ale bynajmniej nie w Ameryce zrujnowanej przez pokrewnym mu ludziom w rodzaju George'a Busha - odsylam do poczytania sobie postow na Yahoo.com, gdzie wypowiadaja sie na ten temat Amerykanie, a nie Polacy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polishcanadian Prosze pana, w Ameryce generalnie... IP: 5.3.1R* / 63.68.196.* 06.06.04, 02:30 ...ludzie przed nikim nie chyla czola, nawet najwieksi bohaterowie w historii USA (Waszyngton, Lincoln) - mam tu na mysli ich sylwetki - sa wykorzystywani w reklamach prasowych i telewizyjnych, i nikogo to nie bulwersuje (przypuszczam, ze w odroznieniu od Europy, a zwlaszcza jej slowianskiej czesci). Ale nazywanie Reagana "dyktatorem" albo "ciemiezycielem" to juz herezja najczystszej wody. Slyszal pan kiedy o dyktatorze, ktorego kadencja jest ograniczona do najwyzej osmiu lat? Gdyby takie reguly byly stosowane do prawdziwych dyktatorow - Hitlera, Stalina, Castro, Ceaucescu, Mussoliniego itd itp, to recze, ze wiekszosc ludzi na swiecie mialaby sie znacznie lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZZ Napoleon IP: *.top.net.pl 06.06.04, 10:37 Jeśli znasz choć trochę historię, to musisz wiedzieć, że Napoleon objął władzę we Francji w stanie kompletnego zabagnienia po rządach rewolucyjnych oszołomów i zbrodniarzy. Stan wojny między Francją a większością mocarstw Europy już wtedy istniał. Napoleon ze swej strony zakończył wojny domowe i skodyfikował prawo. Bez Kodeksu Napoleona nie byłoby współczesnego prawodawstwa. Jeśli chodzi o wojny, to Napoleon uderzał prewencyjnie przeciwko coraz to zawiązywanym koalicjom. Dopóki nie wyczerpały się siły Francji i dopóki przeciwnicy nie nauczyli się od niego wojować. Ogólnie ocena Napoleona jest pozytywna. Jasne, że Napoleon nie jest lubiany w Niemczech. Tam Prusy uważa się za państwo demokratyczne a Rosję carska za wyzwoliciela. Z mrzonek o przyjaźni z Rosją nie wyleczył nawet Wilhelm Gustloff i 16 czerwca 1953. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olek [...] IP: *.tor.primus.ca 06.06.04, 01:35 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ire` Najwybitniejszy polityk XX w. IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 06.06.04, 01:49 Przywodca z wizją, skutecznie tę wizję realizujący. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zwój .............I JAK WAM NIE WSTYD PRZEŚMIEWCY IP: 192.168.2.* / *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.04, 02:05 HOMOSOVIETICUS to bardzo intelektualne określenie. To zwykłe chamstwo spasione przez Stalina. Odpowiedz Link Zgłoś
spacerowicz OSTATNI WIELKI PREZYDENT USA 06.06.04, 02:12 Ronald Reagan wiedzial, ze pocisk mozna wystrzelic tylko raz, dlatego przy calym zdecydowaniu, jakie cechowalo jego rzady, uzywal pociskow jako srodka politycznego a nie militarnego. Reagan dokonal tez nie lada sztuki: potrafil uzyc pociskow, ktorych jeszcze nie posiadal. Reagan walczyl z przeciwnikiem uzbrojonym, wojsko USA walczylo z wojskiem Gaddafiego, a nie niszczylo zycie bezbronych cywilow. Reagan trafial wroga, odnosil sukcesy ale nie przechwalal sie zwyciestwami, gdyz traktowal powaznie zycie ludzkie. Reagan odszedl jako prezydent w chwale, jako czlowiek odszedl pamietany jako przyjaciel i czlowiek honoru, jako Wielki Prezydent USA, ktory znajac wlasna potege, potrafil nie poddac sie pokusie naduzycia jej. Niestety, wszystko przemija, prezydenci, zycie ludzkie i rowniez honor USA, trwoniony przez nastepnych prezydentow w coraz nedzniejszy sposob. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antek Re: SH-Pogarsza się stan zdrowia Ronalda Rea IP: *.sympatico.ca 06.06.04, 02:15 mam szczescie pamietac tego sredniego, jak go okreslasz, aktora i nie wybieram sie na pogrzeb,nie mam zamiaru w zadem sposob przezywac jego odejscie-byl takim prezydentem jak aktorem- stawianie w poblizu ,nie mowiac o porownywaniu,jana pawla i reagana jest wielkim nietaktem. p.s. o zmarlych nie zwyklo sie mowic zle, ale znane sa powiazania tego pana z mafia, ze zwiazkami zawodowymi w zlym znaczeniu, brak wlasnej wizji=poleganie na doradcach, itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat RIP, Ronnie! IP: *.mclnva23.dynamic.covad.net 06.06.04, 02:58 Doskonaly zwiazkowiec, pedzil ze zwiazkow komunistycznych infiltrantow. W paru filmach byl bardzo dobry. Byl pierwszym prezydentem ktory ogromnie obnizyl podatki pobudzajac hosse! Wiedzial jak rozwalic Imperium Zla: poslugujac sie zasada "jak gruby schudnie, to chudy zdechnie!" Rozwalil je nie wywolujac III Wojny Swiatowej jak straszyly lewaki i paSYFy! RIP Ronnie! :-((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan CZESC temu, ktory nazwal komunizm Devil's Empire.. IP: *.range81-153.btcentralplus.com 06.06.04, 02:17 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PRAWDA O ZYCIU UMARL WIELKI CZLOWIEK- LUDZIE PLACZA , PSY SZCZEKA IP: *.dynamic.mts.net 06.06.04, 02:54 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartosz Re: Pogarsza się stan zdrowia Ronalda Reagana IP: *.fas.harvard.edu 06.06.04, 04:30 Niewatpliwie pozastanie w panteonie najwiekszych prezydentow USA. To on zalatwil ostatecznie ZSSR, zas Polska jest mu dluzna swoja dzisiejsza wolnosc. Pomnik Ronalda Reagana w Warszawie jest dla mnie czyms oczywistym. Reqiescat in pace. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZZ załatwił ZSRR? IP: *.top.net.pl 06.06.04, 10:38 Raczej zadał serię ciosów. Ale nie dobił. To zadanie dla następców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justykob Re: Pogarsza się stan zdrowia Ronalda Reagana IP: *.chello.pl 06.06.04, 04:38 Kochana Gazeto! Uwielbiam Was jak wiekszośc dziennikarzy - czytać ale daliscie plamę. Kochani. MInęło kilka godzin nim wiadomość o smierci Regana sie u Was pojawiłą. UUUU!!. To zaniedbanie poważne. Jest 4.30 nad ranem. Czytam, bo koncze artykuł. ale 2 godz. temu miały ja wszystkie portale na sweicie poza Wami. Sprężać się chłpaki, bo jestescie za dobrzy na takie wpadki. W soboty nawet nie wolno sobie tak odpuszczać. Pozdrawiam. justykob Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ronald Re:do Justykoba IP: *.securenet.net / *.securenet.net 06.06.04, 04:45 To takie beznadziejne i typowo dla ludzi wychowanych w komunizmie, zeby pouczac innych. Takie komunistyczne sklonnosci do krytyki i udowadniania,ze sie jest lepszym od innych. Moze GW dowiedziala sie zbyt pozno, aby umiescic te wiadomosc przed innymi portalami? Polski Ronald (zostalem ochrzczony na czesc tego czlowieka, mam wiec wieksze prawo, niz ktokolwiek inny wypowiadac sie na temat Ronalda Reagana, bo nosze po nim imie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał S. Re: Pogarsza się stan zdrowia Ronalda Reagana IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.06.04, 05:02 Cześć Pamięci Wielkiego Męża Stanu; jednego z tych, dzięki którym możemy dzisiaj być wolni... Trudno mi powstrzymać wzruszenie; odpoczywaj w pokoju, Panie Prezydencie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kriss_33 Re: Pogarsza się stan zdrowia Ronalda Reagana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.04, 05:28 Cześć jego pamięci. (')(')(') Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ziuta z Rawy RIP Ronald Reagan-President of USA. IP: *.proxy.aol.com 06.06.04, 05:58 RIP Ronald Reagan,spoczywaj w spokoju,wyrazy wspolczucia z powodu tej straty dla jego rodziny oraz narodu amerykanskiego. Mr Gorbachov tear down the wall-slynne jego slowa,zrobily wiecej niz niejaki pan Wojtyla,gdyby nie Reagan to Wojtyla moglby modlic sie 24 godziny na dzien codziennie i do tej pory mur by stal. A co Polacy zrobili z ta wolnoscia to juz inna sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś