Dodaj do ulubionych

Pogarsza się stan zdrowia Ronalda Reagana

• Gość: mac Re:ZMARŁ RONALD REAGAN-WIELKA STRATA IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.06.04, 00:16
      Cóż,na każdego przychodzi ten czas,jednak należy oddać wielki szacunek temu
      człowiekowi,bo pomimo że nie kształcił się na polityka był wielkim
      prezydentem,chyba najważnieszym w ostatnich 40 latach.To dzięki niemu jak i
      naszemu papieżowi mamy dziś wolność,słabą Rosję i szansę na powrót do elity
      narodów.Niech mu ziemia lekką będzie...
    • Gość: Daras Re: Pogarsza się stan zdrowia Ronalda Reagana IP: *.pl / *.pl 06.06.04, 00:18
      (*)(*) Razem z angielską Małgośką i "naszym" Pawełkiem przyczynił się do upadku
      komunistycznego czerwonego smoka. I za to będę go pamiętał.
    • Gość: :-( szkoda... IP: *.NAT.WRO.Korbank.PL 06.06.04, 00:24
      a debil bush zyje.. i miesza na calym swiecie:-(

:-(

• Gość: mee... Re: NACZELNY DAJ SOBIE SIANA... IP: *.avenel01.nj.comcast.net 06.06.04, 00:27
      ...ja wiem ,ze nie cierpiales Regana...ale mimo wszystko ...wstydz
      sie ...Adas...
    • Gość: rr Nigdy nie sądziłem, że doczekam upadku komuny IP: *.toya.net.pl 06.06.04, 00:38
      Stało się to dzięki takim ludziom, jak R.Regan. Chwała mu za wizję i odwagę.
    • Gość: szwab z kotliny Zmarl nasz prezydent IP: *.arcor-ip.net 06.06.04, 00:39
      Pamietam, jak noszac w stanie wojennym znaczek z Jego kampanii wyborczej
      wkurwialem ubecje w moim miescie Klodzku ( nie bylo zakazane noszenie znaczkow
      z Reaganem :-) ).
      To byl tez nasz prezydent.
    • Gość: sw Dziękuję i żegnaj Panie Prezydencie IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 06.06.04, 00:41
      Odszedł ktoś niezwykły, odszedł wspaniały człowiek. Dziękuję Panie Prezydencie. Dziękuję za to, że w bloku wschodnim przyszło mi żyć tylko 5 lat. Dziś byłem myślami z Tobą już w chwili, gdy podano, że źle się czujesz i pozostane myślami z Tobą na zawsze. Żegnaj. Pamięć o Tobie nie zaginie.
    • Gość: PytaBig [...] IP: *.media4.pl 06.06.04, 00:53
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: Mufti Wąchocka [...] IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 06.06.04, 00:59
        • Gość: Mlot_na_Czarownice Mufti, tylko bez nerw... IP: *.250.174.92.Dial1.Weehawken1.Level3.net 06.06.04, 05:38
          Przeciez wiesz, ze nie kazdemu dane jest pojac i zrozumiec. ten wyploch,
          ktorego strofujesz jest przypadkiem beznadziejnym, nie zatrzymuj wiec na jego
          okolicznosc karawany.
      • Gość: gaga Re: Czy to ten prezydent co laskał pytonga?? IP: 62.111.199.* / *.crowley.pl 06.06.04, 17:01
        Nie ! To Gorbi
    • Gość: Mamlas przynajmniej za zycia miał swój lotniskowiec... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.04, 01:03
      USS Ronald Reagan,najnowszy lotniskowiec US NAVY nazwany tak na jego cześć.
      Hołd Reaganowi,może kiedyś bede miał zaszczyt go spotkać...
    • Gość: obywatel Niech mu ziemia lekka bedzie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.04, 01:08
      Mało który obcy prezydent zrobił tak wiele dla Polski i naszej wolności.
      Komuchy go nie cierpią bo ich ustawił po kątach. Doprowadził ZSRR na skraj
      bankructwa politycznego i materialnego.
      To jeden ze współtwórców polskiej wolności.
      Będziemy o nim pamiętać.
      • Gość: bitburger Dziekujemy Ci Prezydencie ze ... IP: *.nyc.rr.com 06.06.04, 01:11
        zlapales czerwonego ruskiego psa za morde i do dzisiaj jest on trzymany na
        smyczy ! Byles i zawsze bedziesz wielkim czlowiekiem ! Odpoczywaj w pokoju !
    • Gość: Kemar Re: Pogarsza się stan zdrowia Ronalda Reagana IP: *.ne.client2.attbi.com 06.06.04, 01:12
      Zmarl najlepszy polski prezydent. I jeden z 4 najwiekszych ludzi ubieglego
      wieku. Nigdy nie zapomne jego poparcia dla Solidarnosci. RIP.
    • Gość: xy22 Re: Pogarsza się stan zdrowia Ronalda Reagana IP: 195.116.1.* 06.06.04, 01:13
      Uwazam , ze nie wypada mówić żle ozmarlym. Natomiast forumowicze premanetnie
      łamia tę zasade. W YPOWIDAJĄ SĄDY ZBY RADYKALNE.
      uWAZM, ZE RONALD NIE BYŁ NAJLEPSZYM PREZYDENTEM W DRUGIM PÓLWIECZU
      dwudziestego wieku w USA, JEEDNAK TO DZIEKI NIEMU BEZROBOCIE SADŁO, WIECEJ
      PIENIEDZY RZĄD MÓGŁ PRZEZNACZY NA EDUKACJE, WYRÓWNANIE SZaS SPOŁECZNYCH.
      mOZNA POWIEDZIEĆ, ZE Clinton byl beneficjentemmu boomu gospodrczego, którego
      żródło należy szukać wza prezydentury regana.
      Odaje ci chold Ronaldzie.
      • Gość: JoeT Bush sr pierwszy odziedziczyl deficyt po Reaganie IP: 5.5R* / *.ext.ti.com 06.06.04, 13:40
        Gość portalu: xy22 napisał(a):
        > Uwazam , ze .. Clinton byl beneficjentemmu boomu gospodrczego
        Bush sr. byl kolejnym prezydentem po Reaganie. On odziedziczyl dodatnie i
        ujemne cechy tego dziedzictwa. Podczas rzadow Reagana wiekszosc ludzi w USA
        byla zadowolona, podobnie jak za rzadow Gierka w Polsce. Obaj Reagan i Gierek
        pozyczali i wydawali. W mojej lokalnej gazecie w Dallas jest napisane, ze bylo
        to tak jak kupisz nowy samochod na kredyt. Jedzisz nim i cieszysz sie. Po roku
        czy dwu gdy samochod nie tak nowy, a pozyczke ciagle trzeba splacac to mina Ci
        rzednie. Podobnie Amerykanie podczas rzadow Busha sr (starszego) przestali sie
        cieszyc, bo dlugi zaciagniete przez Reagana trzeba bylo splacac, a zwiekszac
        tak ostro deficytu juz nie mozna bylo. W efekcie Bush sr nie zostal wybrany na
        kolejna kadencje ponoszac konsekwencje beztroski Reagana.
    • alan.g Cześć Jego Pamięci 06.06.04, 01:23
      Kochany Panie Prezydencie!

Wiadomość o Twojej śmierci jest dla mnie szokiem.
      Szokiem, który każe mi ponownie zweryfikować własną postawę wobec życia i
      Polski - kraju za którym nie przepadam, a którego obywatelem jestem od urodzenia
      A przecież - również dzieki Tobie - mamy Wolność,
      forum internetowe, na którym każdy może się wyrazić (dotarłem do połowy postów
      i odpuściłem).
      Mamy demokrację i - mam nadzieję - ostateczny upadek komuny.
      Mamy polskie piekło, z którego chcę wywieźć dzieci jeszcze zanim go doświadczą.
      I mamy zdegustowanych wiecznie-narzekających współobywateli, którzy przecież
      Wolności tudzież Demokracji do gara nie włożą (patrz: elektorat Leppera).
      Myślę Panie Prezydencie, że nadchodzi wielki mentalny zwrot w moim zaściankowym
      społeczeńswie: teraz (po doświadczeniu rządów postkomuny) albo nigdy ten kraj
      nie wyjdzie na prostą drogę. Sięgnęliśmy dna, więc się wspólnie od niego
      odbijmy! Let's roll!!!!!!!!!!!!!!

Niegdy Cię nie zapomnę Panie Prezydencie.
      Dziękuję.
      Wiecznie odpoczywanie...
      • Gość: Obserwator Re: Polskie mrzonki - Napoleon, teraz Reagan IP: *.securenet.net / *.securenet.net 06.06.04, 01:34
        Bardzo ciekawe, ze Polacy otaczaja wielka czcia ludzi, ktorych w innych krajach
        uwaza sie za dyktatorow i ciemiezycieli - dawno temu byl to Napoleon - wielki
        dyktator, ktory na miare Hitlera chcial stworzyc Wielka Francje i podbic cala
        Europe, a teraz jest to Ronald Reagan. Ten byly amerykanski prezydent nie jest
        bynajmniej popularny w USA, lecz przeciwnie - jest symbolem konserwatyzmu,
        zrujnowal amerykanska gospodarke przez swoje imperialistyczne zapedy, zniszczyl
        klase srednia (ktora go zreszta nienawidzi), pozamykal wszystkie szpitale
        psychiatryczne i zostawil chorych pacjentow na pastwe losu na ulicach Ameryki,
        gdzie dotad tkwia jako bezdomni. Odwoluje wszystkich do poczytania esejow
        Jonathana Kozol i Susan Sonntag, ktore sa na porzadku dziennym na amerykanskich
        uniwersytetach.
        Moze w Polsce ludzie chyla przed nim czola, ale bynajmniej nie w Ameryce
        zrujnowanej przez pokrewnym mu ludziom w rodzaju George'a Busha - odsylam do
        poczytania sobie postow na Yahoo.com, gdzie wypowiadaja sie na ten temat
        Amerykanie, a nie Polacy.
        • Gość: polishcanadian Prosze pana, w Ameryce generalnie... IP: 5.3.1R* / 63.68.196.* 06.06.04, 02:30
          ...ludzie przed nikim nie chyla czola, nawet najwieksi bohaterowie w historii
          USA (Waszyngton, Lincoln) - mam tu na mysli ich sylwetki - sa wykorzystywani w
          reklamach prasowych i telewizyjnych, i nikogo to nie bulwersuje (przypuszczam,
          ze w odroznieniu od Europy, a zwlaszcza jej slowianskiej czesci). Ale
          nazywanie Reagana "dyktatorem" albo "ciemiezycielem" to juz herezja
          najczystszej wody. Slyszal pan kiedy o dyktatorze, ktorego kadencja jest
          ograniczona do najwyzej osmiu lat? Gdyby takie reguly byly stosowane do
          prawdziwych dyktatorow - Hitlera, Stalina, Castro, Ceaucescu, Mussoliniego itd
          itp, to recze, ze wiekszosc ludzi na swiecie mialaby sie znacznie lepiej.
        • Gość: ZZ Napoleon IP: *.top.net.pl 06.06.04, 10:37
          Jeśli znasz choć trochę historię, to musisz wiedzieć, że Napoleon objął władzę
          we Francji w stanie kompletnego zabagnienia po rządach rewolucyjnych oszołomów
          i zbrodniarzy. Stan wojny między Francją a większością mocarstw Europy już
          wtedy istniał. Napoleon ze swej strony zakończył wojny domowe i skodyfikował
          prawo. Bez Kodeksu Napoleona nie byłoby współczesnego prawodawstwa. Jeśli
          chodzi o wojny, to Napoleon uderzał prewencyjnie przeciwko coraz to
          zawiązywanym koalicjom. Dopóki nie wyczerpały się siły Francji i dopóki
          przeciwnicy nie nauczyli się od niego wojować. Ogólnie ocena Napoleona jest
          pozytywna.
          Jasne, że Napoleon nie jest lubiany w Niemczech. Tam Prusy uważa się za państwo
          demokratyczne a Rosję carska za wyzwoliciela. Z mrzonek o przyjaźni z Rosją nie
          wyleczył nawet Wilhelm Gustloff i 16 czerwca 1953.
    • Gość: olek [...] IP: *.tor.primus.ca 06.06.04, 01:35
    • Gość: ire` Najwybitniejszy polityk XX w. IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 06.06.04, 01:49
      Przywodca z wizją, skutecznie tę wizję realizujący.
    • Gość: Zwój .............I JAK WAM NIE WSTYD PRZEŚMIEWCY IP: 192.168.2.* / *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.04, 02:05
      HOMOSOVIETICUS to bardzo intelektualne określenie. To zwykłe chamstwo spasione przez Stalina.
    • spacerowicz OSTATNI WIELKI PREZYDENT USA 06.06.04, 02:12
      Ronald Reagan wiedzial, ze pocisk mozna wystrzelic tylko raz, dlatego przy
      calym zdecydowaniu, jakie cechowalo jego rzady, uzywal pociskow jako srodka
      politycznego a nie militarnego. Reagan dokonal tez nie lada sztuki: potrafil
      uzyc pociskow, ktorych jeszcze nie posiadal.
      Reagan walczyl z przeciwnikiem uzbrojonym, wojsko USA walczylo z wojskiem
      Gaddafiego, a nie niszczylo zycie bezbronych cywilow. Reagan trafial wroga,
      odnosil sukcesy ale nie przechwalal sie zwyciestwami, gdyz traktowal powaznie
      zycie ludzkie.
      Reagan odszedl jako prezydent w chwale, jako czlowiek odszedl pamietany jako
      przyjaciel i czlowiek honoru, jako Wielki Prezydent USA, ktory znajac wlasna
      potege, potrafil nie poddac sie pokusie naduzycia jej.
      Niestety, wszystko przemija, prezydenci, zycie ludzkie i rowniez honor USA,
      trwoniony przez nastepnych prezydentow w coraz nedzniejszy sposob.

• Gość: antek Re: SH-Pogarsza się stan zdrowia Ronalda Rea IP: *.sympatico.ca 06.06.04, 02:15
      mam szczescie pamietac tego sredniego, jak go okreslasz, aktora i nie wybieram
      sie na pogrzeb,nie mam zamiaru w zadem sposob przezywac jego odejscie-byl takim
      prezydentem jak aktorem- stawianie w poblizu ,nie mowiac o porownywaniu,jana
      pawla i reagana jest wielkim nietaktem.
      p.s. o zmarlych nie zwyklo sie mowic zle, ale znane sa powiazania tego pana z
      mafia, ze zwiazkami zawodowymi w zlym znaczeniu, brak wlasnej wizji=poleganie
      na doradcach, itd.
      • Gość: meerkat RIP, Ronnie! IP: *.mclnva23.dynamic.covad.net 06.06.04, 02:58
        Doskonaly zwiazkowiec, pedzil ze zwiazkow komunistycznych infiltrantow. W paru
        filmach byl bardzo dobry. Byl pierwszym prezydentem ktory ogromnie obnizyl
        podatki pobudzajac hosse! Wiedzial jak rozwalic Imperium Zla: poslugujac sie
        zasada "jak gruby schudnie, to chudy zdechnie!" Rozwalil je nie wywolujac III
        Wojny Swiatowej jak straszyly lewaki i paSYFy! RIP Ronnie! :-(((
    • Gość: jan CZESC temu, ktory nazwal komunizm Devil's Empire.. IP: *.range81-153.btcentralplus.com 06.06.04, 02:17

• Gość: PRAWDA O ZYCIU UMARL WIELKI CZLOWIEK- LUDZIE PLACZA , PSY SZCZEKA IP: *.dynamic.mts.net 06.06.04, 02:54
    • Gość: Emily ['][']['] IP: *.dc.dc.cox.net 06.06.04, 02:53
      pokoj jego duszy.
    • Gość: bartosz Re: Pogarsza się stan zdrowia Ronalda Reagana IP: *.fas.harvard.edu 06.06.04, 04:30
      Niewatpliwie pozastanie w panteonie najwiekszych prezydentow USA. To on zalatwil ostatecznie ZSSR,
      zas Polska jest mu dluzna swoja dzisiejsza wolnosc. Pomnik Ronalda Reagana w Warszawie jest dla mnie
      czyms oczywistym. Reqiescat in pace.
      • Gość: ZZ załatwił ZSRR? IP: *.top.net.pl 06.06.04, 10:38
        Raczej zadał serię ciosów. Ale nie dobił. To zadanie dla następców.
    • Gość: justykob Re: Pogarsza się stan zdrowia Ronalda Reagana IP: *.chello.pl 06.06.04, 04:38
      Kochana Gazeto! Uwielbiam Was jak wiekszośc dziennikarzy - czytać ale daliscie
      plamę. Kochani. MInęło kilka godzin nim wiadomość o smierci Regana sie u Was
      pojawiłą. UUUU!!. To zaniedbanie poważne. Jest 4.30 nad ranem. Czytam, bo
      koncze artykuł. ale 2 godz. temu miały ja wszystkie portale na sweicie poza
      Wami. Sprężać się chłpaki, bo jestescie za dobrzy na takie wpadki. W soboty
      nawet nie wolno sobie tak odpuszczać.
      Pozdrawiam. justykob
      • Gość: Ronald Re:do Justykoba IP: *.securenet.net / *.securenet.net 06.06.04, 04:45
        To takie beznadziejne i typowo dla ludzi wychowanych w komunizmie, zeby pouczac
        innych. Takie komunistyczne sklonnosci do krytyki i udowadniania,ze sie jest
        lepszym od innych. Moze GW dowiedziala sie zbyt pozno, aby umiescic te
        wiadomosc przed innymi portalami?
        Polski Ronald (zostalem ochrzczony na czesc tego czlowieka, mam wiec wieksze
        prawo, niz ktokolwiek inny wypowiadac sie na temat Ronalda Reagana, bo nosze po
        nim imie)
    • Gość: Michał S. Re: Pogarsza się stan zdrowia Ronalda Reagana IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.06.04, 05:02
      Cześć Pamięci Wielkiego Męża Stanu; jednego z tych, dzięki którym możemy
      dzisiaj być wolni... Trudno mi powstrzymać wzruszenie; odpoczywaj w pokoju,
      Panie Prezydencie!!!
    • Gość: kriss_33 Re: Pogarsza się stan zdrowia Ronalda Reagana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.04, 05:28
      Cześć jego pamięci. (')(')(')
    • Gość: Ziuta z Rawy RIP Ronald Reagan-President of USA. IP: *.proxy.aol.com 06.06.04, 05:58
      RIP Ronald Reagan,spoczywaj w spokoju,wyrazy wspolczucia z powodu tej straty
      dla jego rodziny oraz narodu amerykanskiego.
      Mr Gorbachov tear down the wall-slynne jego slowa,zrobily wiecej niz niejaki
      pan Wojtyla,gdyby nie Reagan to Wojtyla moglby modlic sie 24 godziny na dzien
      codziennie i do tej pory mur by stal.
      A co Polacy zrobili z ta wolnoscia to juz inna sprawa.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka