Dodaj do ulubionych

Brukselskie BP rozstrzygnelo: Orban masz miesiac

17.01.12, 18:28
na zmiany.
Sekretarze partyjni nie znosili nieposzluszenstwa, wypaczen i odstepstwa od jedynie slusznej polityki.
I karali winnych.
Brukselscy komisarze dali dzisiaj Orbanowi miesiac czasu na zmiany ustawy o Banku Centralnym, o urzędzie do sprawy ochrony danych osobowych, i paragrafow ustawy o wieku emerytalnym sedziow.
Jak nie to bedzie kara.
Jutro Orban bedzie bronil swojej polityki przed czerwono-zielonym Europarlamentenm, gdzie ma jeszcze bardziej przechlapane anizeli u komisarzy.

Najciekawszy jest wypowiedz wicepremiera Zsolt Semjena, ktory uznal , że Węgry popełniły błąd nie zamawiając u zagranicznych dziennikarzy artykułów, które popierałyby politykę rządu. Semjen stwierdził, że w "zagranicznych mediach ukazuje się wiele nieobiektywnych artykułów, oczerniających Węgry, zamawianych przez przeciwników politycznych rządu premiera Orbana".
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114881,10982609,Karne_postepowanie_wobec_Wegier___Macie_miesiac_.html
Obserwuj wątek
    • mara571 U redaktorow Spiegla zamowili inni ten 17.01.12, 18:47
      artykul
      www.spiegel.de/politik/ausland/0,1518,809310,00.html
      Hamburscy redaktorzy nie owijaja w bawelne:

To nie tylko Wegry cala wschodnia Europa przesuwa sie na prawo, populisci i nacjonalisci zyskuja coraz wiecej zwolenikow.
      Ale najgorszy jest Orban: kiedys podziwiany polityk, uwazany jest w miedzyczasie za obskurna mieszanke Putina i Chaveza.

O Polsce tez pisza, ze to oaza stabilnosci i dojrzalosci politycznej.
      Nie wiem czemu, ale sie zawstydzilam...

• eva15 Re: U redaktorow Spiegla zamowili inni ten 17.01.12, 19:01
        Augstein przewraca się w grobie, z jego " Sturmgeschütz der Demokratie" zrobił się "Sturmgeschütz der neolibarelen EU-Kommissare.
        To Spiegel powinien się wstydzić.
        • eva15 Re: U redaktorow Spiegla zamowili inni ten 17.01.12, 19:01
          korekta:

> Augstein przewraca się w grobie, z jego " Sturmgeschütz der Demokratie" zrobił
          > się "Sturmgeschütz der neoliberalen EU-Kommissare".
          > To Spiegel powinien się wstydzić.
          • mara571 Re: U redaktorow Spiegla zamowili inni ten 17.01.12, 19:04
            nie bylo ci glupio jak czytalas ta laurke dla Polski?
            • eva15 Re: U redaktorow Spiegla zamowili inni ten 17.01.12, 19:08
              Piszę poniżej, dlaczego ta laurka i jaka jest jej cena. Tak, w międzyczasie może człowiekowi być głupio i można zacząć się bać, co dalej.
            • eva15 FAZ i wpisy nt Węgier 17.01.12, 19:13
              Dla przeciwwagi Spiegla poczytaj wpisy forumowiczów pod artykułem nt Węgier.
              Najwyraźniej jeszcze nie wszyscy dali się ogłupić:

www.faz.net/aktuell/politik/europaeische-union/orbans-staatsreform-eu-leitet-verfahren-gegen-ungarn-ein-11610547.html
              • mara571 jeszcze raz Spiegel international 17.01.12, 19:16
                i sprecyzowanie zarzutow komisarzy.
                www.spiegel.de/international/europe/0,1518,809669,00.html
                • eva15 Grecy to mają farta 17.01.12, 19:24
                  "Zarzuty" dobrze wyliczył FAZ.
                  Grecy to jednak mają farta, sfałszowali statystyki, oszukali całą EU i zwłaszcza euroland i nie dość, że nikomu do głowy nie przyszło, by ich za to ukarać i wszcząć postępowanie, to jeszcze pompuje się im (tj. bankom) setki miliardów euro.
                  Nawet dzielna Polska też pomoże... No zresztą, co ma nie pomóc, przecież jak pieje zachodni mainstream, Polska się błyskawicznie rozwija i bogaci, już nawet Niemcy uciekają tam za pracą i płacą. Taki raj - ustaliła obiektywna prasa w ostatnich dniach, oczywiście zupełnie przypadkiem i bez związku z innymi wydarzeniami.
              • mara571 Re: FAZ i wpisy nt Węgier 17.01.12, 19:24
                najbrdziej podobaly mi sie te dwa
                "Die Russen waren ehrlicher, die haben Panzer nach Budapest geschickt"
                Rosjanie byli bardziej uczciwi, poslali czlgi do Budapesztu

"Wer immer noch am eigentlichen Zweck Europas zweifelt .... "
                Kto wciaz jeszcze watpi we wlasciwy cel Europy...
                • eva15 Re: FAZ i wpisy nt Węgier 17.01.12, 19:28
                  Bingo, mnie też..
                • extremeconcept.pl Re: FAZ i wpisy nt Węgier 18.01.12, 19:16
                  mara - teraz ja się zaczerwieniłem. Skąd u Ciebie tak trafne i politycznie niepoprawne spostrzeżenia? ReSPecT...
      • eva15 Polska oaza potulności 17.01.12, 19:04
        mara571 napisała
        > O Polsce tez pisza, ze to oaza stabilnosci i dojrzalosci politycznej.
        > Nie wiem czemu, ale sie zawstydzilam...

Tja, dopóki Polska posłusznie wypełnia WSZYSTKIE polecenia oraz w dodatku chce dostarczać kasy na ratowanie "Grecji" jest wzorem do naśladownia.
        • j-k Niemiecka oaza wolnosci 18.01.12, 20:05
          chcialo mi sie bardzo
          i zapomnialem zapiac pasow
          zlapal mnie policjant

ja mu na to
          ich muss dringend :

on na to:
          griob, oder klein?

ja na to:

grob.

a on na to:

to bedzie 20 zamiast 40 :)
    • eva15 Re: zielony z czerwonym daje brunatny? 17.01.12, 19:28
      Podczas niedawnego pobytu w PL natknęłam się na sporo takich p_fciów, niestety nawet w moim gronie znajomych. Ciężko z nimi dyskutować, czują się dumni, bo EU PL chwali pod niebiosa, są postępowi, podoba im się nawet idea adopcji dzieci przez homoseksualistów, są za likwidacją wpływu religii na życie publiczne, podoba im się Palikot ze swymi pomysłami, ogólnie są bardzo światli i nowocześni. Czuliśmy się jak zacofane ciemniactwo, o dziwo z postąpowego wszak Zachodu.
      • mara571 jak moze byc inaczej, jesli czytaja takie artykuli 17.01.12, 19:36
        ki niezawodnej gazetki:
        wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114883,10976943,Nowe_biuro_nowej_posel_poswiecone__Czeka__przychodzcie.html
        • eva15 Re: jak moze byc inaczej, jesli czytaja takie art 17.01.12, 19:39
          No, wreszcie zaczynasz widzieć, co robią z ludźmi mainstreamowe media i jak ostrożnie należy podchodzić do ich rewelacji.
          • eva15 Re: jak moze byc inaczej, jesli czytaja takie art 17.01.12, 19:40
            P.S. Przybyły kolejne ciekawe wpisy na FAZ.
    • br0fl0vski Re: Brukselskie BP rozstrzygnelo: Orban masz mie 17.01.12, 19:35
      no coz to sie dzieje dopiero poczatek

skrypt na przyszlosc
      • eva15 Re: Brukselskie BP rozstrzygnelo: Orban masz mie 17.01.12, 19:41
        br0fl0vski napisał:

> no coz to sie dzieje dopiero poczatek

Ale tempo szybko rośnie....
    • jorl Re: Brukselskie BP rozstrzygnelo: Orban masz mie 17.01.12, 21:14
      mara571 napisała:

> Brukselscy komisarze dali dzisiaj Orbanowi miesiac czasu na zmiany ustawy o Ban
      > ku Centralnym, o urzędzie do sprawy ochrony danych osobowych, i paragrafow usta
      > wy o wieku emerytalnym sedziow.

Jeszcze moga mu kazac wor na leb, popiol i czolganie. Nie do Cannosy a Brukseli.
      Ale moze tego nie zrobic przeciez. Moze olac. I sie z Unii wypisac. Przyszedl czas na to mysle.
      Czy jedank nie? Dalej w Unii a popiolek na czolko nie? To zobaczymy.
      Po prostu jak sie zyje z nie wlasnej produktywnosci w sporej mierze to potem trudno.
      A mozna sie wypiac na Unie przestac pieniadze pozyczac jak i subwencji nie brac i pokazywac srodkowy palec.
      To co bedzie? Ja jestem naprawde ciekawy.
      Jak slysze w Rumuni tez sie zorientowali ze ten Raj po komunie to jakies cienki i teraz psuja sobie na ulicach duzo ladnych rzeczy.
      A trzeba bylo to wiedziec 20 lat temu. Wtedy sie oczka swoecily do samochodzikow i innych ladnych rzeczy na Zachodzie. Wydawalo sie ze mozna to miec bez pracy. A to nieprawda.

Pozdrowienia
      • mara571 Re: Brukselskie BP rozstrzygnelo: Orban masz mie 17.01.12, 22:24
        nie mieszajmy problemow rumunskich z wegierskimi, chociaz w Rumunii mieszka sporo Wegrow.
        "Zachodnie swiecidelka" byly na Wegrzech w czasach realnego socjalizmu dostepne, a Vaci Utca legendarna nawet na Zachodzie.
        Procedura unijna jest dosc skomplikowana i bedzie jeszcze dlugo nas trzymac w napieciu.
        Tematem sporu jest model Europy: wizja de Gaulle Europy Ojczyzn, ktora pozniej popierala M.Thatcher, polegajaca na współpracy europejskiej pomiędzy suwerennymi państwami narodowymi czy obecnie realizowana i w traktacie lizbonskim potwierdzona koncepcja tworzenia superpaństwa europejskiego Stanow Zjednoczonych Europy.
        • jorl Re: Brukselskie BP rozstrzygnelo: Orban masz mie 18.01.12, 19:39
          mara571 napisała:

> nie mieszajmy problemow rumunskich z wegierskimi, chociaz w Rumunii mieszka spo
          > ro Wegrow.

Nie mara, i na Wegrach co sie dzieje teraz jak i w Rumunii ma dokladnie ta sama podstawe. Bralo sie kase z zagranica czyli w efekcie towary wszelkimi metodami, zylo sie lepiej jak ze swojej produktywnosci i teraz sie okazuje ze mozna wjechac ta metoda lbem w sciane. Grecja sie klania. I zaczelo sie Wielkie Hamowanie, w roznych krajach bylego Ostblocku roznie.
          Metody sa rozne, Orban okrada banki ktore pozyczaly pieniadze nie wegierskie Wegrom, zmienia wbrew umowom podatki dla firm z zagranicy na Wegrzech a Rumunii akurat inaczej, nie chca byc zlodziejami (conajmniej na razie) i obnizaja stope zyciowa swoim ludkom. O to co maja nie ze swojej pracy. To i ludkowie sie burza, biegaja po ulicach miast podpalaja itd.
          To samo zrodlo chociaz efekty, fakz, inne..

> "Zachodnie swiecidelka" byly na Wegrzech w czasach realnego socjalizmu dostepne
          > , a Vaci Utca legendarna nawet na Zachodzie.

Juz za komuny Wegry pozyczaly na konsumpcje to i ladnie tam bylo. Chociaz fakt nie mieli Solidarochow to i ceny na Wegrzech dopasowywali wg prawa i podazy. To i mieli towary w sklepach. W Polsce byly ceny przygwozdzone Solidaruchami a pensje przepieknie w gore tez zasluga Solidarochow wiec i ocet w Polsce pelne polki na Wegrzech. Nie octu.

> Procedura unijna jest dosc skomplikowana i bedzie jeszcze dlugo nas trzymac w n
          > apieciu.
          > Tematem sporu jest model Europy: wizja de Gaulle Europy Ojczyzn, ktora pozniej
          > popierala M.Thatcher, polegajaca na współpracy europejskiej pomiędzy suwerennym
          > i państwami narodowymi czy obecnie realizowana i w traktacie lizbonskim potwier
          > dzona koncepcja tworzenia superpaństwa europejskiego Stanow Zjednoczonych Europ

No to jak Europa Ojczyzn to bezrobotnych Polakow na nZachodzie won do Polski. Do Ojczyzny. Zadne subwencje, kazda Ojczyzna sobie sama subwencjonuje. Nie podoba sie? Wiem, wiem juz taka Europa Ojczyzn nie pasuje prawda? .

Pozdrowienia
          • br0fl0vski Re: Brukselskie BP rozstrzygnelo: Orban masz mie 18.01.12, 20:22
            Jorly,
            Pieniadze sa fikcja slozaca do miewrzenia zobowiazan. Zyjemy w czasie najwiekszego przekrety niewidzialnej reki wolnego rynku ktora to okradla chamow. I jeszcze raz nie o pieniadze tu chodzi bo tych mozna sobie nadrukowac czy powypisywac na kompie ile sie chce , cham i tak dostanie rachunek. Chodzi tu o demontaz panstw narodowych za pomoca banku centralnego. Bo przeciez tak naprawde to komisarzy wku...ly zmiany w wegierskiej konstytucji dotyczace banku centralnego.

wiem , wiem wszyscy powinni zapie...c , najlepiej na tasmie , zeby sobie mozgi rozwnac.
          • mara571 Re: Brukselskie BP rozstrzygnelo: Orban masz mie 18.01.12, 21:17
            czy ty masz pojecie Jorl ile dlugow maja Niemcy?
            Czy ty wiesz pracy wegierskiego robotnika i inzyniera tkwi w wielu produktach, ktore po zmontowaniu w Niemczech nosza dumna nazwe Made in Germany?
            • jorl Re: Brukselskie BP rozstrzygnelo: Orban masz mie 18.01.12, 22:14
              mara571 napisała:

> czy ty masz pojecie Jorl ile dlugow maja Niemcy?

W spoleczenstwie kapitalistycznym zawsze sa dluznicy i wierzyciele. Inaczej by nie bylo bankow. Ale istotnie jest dla kraju jako calosc czy suma dlugow i kredytow liczac wszystko w konkretnym kraju jest na zero czy wiecej dlugow jak kredytow czy odwrotnie.
              Doskonalym miernikiem na to jest bilans handlowy danego kraju. Jak ma nadwyzki handlowe to musi miec mniej dlugow jak kredytow w kraju ale to tez znaczy ze aby inni towary oczywiscie chodzi tutaj o nadwyzke mogli kupowac musza te wolne pieniadze byc ze tak powiem wyexportowane do tych krajow ktore z kolei maja deficyt handlowy.
              Oczywiscie w Niemczech mozna podliczyc wszystkich dluznikow i wyjda ogromne kwoty. Ale naprzeciw nim stoja jeszcze wieksze sumy u wierzycieli. Krajowych.

I wlasnie praktycznie wszystkie kraje Ostblocku ale nie tylko bo i PIIGS a i Francja tez calkiem odwrotnie wiecej dluznikow (sume kasy naturalnie) od wierzycieli. W kraju.
              Z Niemiec zebralo sie za te 15 lat nadwyzek handlowych za 1000mild Euro albo wiecej. I to znaczy ze te pieniadze wyladowaly w innych krajach. Bardzo roznymi drogami.
              Niemcy nie naprozno mowia ze nie maja zamiaru zmniejszyc nadwyzek handlowych. A to znaczy ze kazdego roku za juz teraz prawie 200 mild Euro inni sie zadluzaja.
              Do tego to dawanie na kredyt umozliwilo Niemcom taka rozbudowe przemyslu ze trudno tu z Niemcami konkurowac. Ocvzywiscie Niemcy to zaplacily mniejsza konsumpcja jaka by mogli miec. Ale to z 5% PKB wiec mozna sobie sobie bylo pozwolic.

> Czy ty wiesz pracy wegierskiego robotnika i inzyniera tkwi w wielu produktach,
              > ktore po zmontowaniu w Niemczech nosza dumna nazwe Made in Germany?

Produkuja w Montowniach im. Balcerowicza na maszynach niemieckich wg dokumentacji niemieckiej towary. Ale jak koncowe stadium produkcji jest na Wegrzech to stoi na towarze nie Made in Germany.
              A inzynierowie na Wegrzech pracuja w kontroli technicznej. W Polsce zreszta tez. U mnie i w innych firmach w Niemczech wystarczy do tego technik.

Pozdrowienia
              • mara571 mnie nie chodzi o dlugi 18.01.12, 22:19
                mieszkancow Niemiec, tylko dlug Bundesrepubliki, Landow i komun, zwany dlugiem publicznym.
                • jorl Re: mnie nie chodzi o dlugi 18.01.12, 22:32
                  mara571 napisała:

> mieszkancow Niemiec, tylko dlug Bundesrepubliki, Landow i komun, zwany dlugiem
                  > publicznym.

Tak trudno to zrozumiec? Przeciez w Niemczech naprzeciw sumie dlugow wszystkich dluznikow egal czy prywatni czy samorzady czy landy stoja oszczednosci wszystkich mieszkancow RFN ktore sa wlasnie wieksze, zgrubsza rowne nadwyzce exportowej Niemiec.

Pozdrowienia
                  • mara571 sadzisz, ze obywatele oddadza zaoszczedzone 18.01.12, 22:37
                    pieniadze, aby splacic dlug publiczny?
                    de.wikipedia.org/wiki/Staatsverschuldung
                    PS. Najlepszym sposobem na dlug publiczny jest dwucyfrowa inflacja, zwlaszcza kiedy 5, 10 letnie oprocentowanie obligacji jest na poziomie jednocyfrowym.
                • eva15 Gadał ślepy o kolorach 18.01.12, 22:59
                  mara571 napisała:

> mieszkancow Niemiec, tylko dlug Bundesrepubliki, Landow i komun, zwany dlugiem
                  > publicznym.

O czym ta dyskusja, prezecież on nie kuma podst. pojęć i nie wie, że bilans handlowy to tylko część bilansu płatniczego - a to dopiero ten mówi o prawdziwych realnych nadwyżkach państwa/gospodarki narodowej.

CYRK.
    • felusiak1 zamówieni przez zamawiaszy 18.01.12, 02:26
      mara zacytowała: "zagranicznych mediach > ukazuje się wiele nieobiektywnych artykułów, oczerniających Węgry, zamawianych > przez przeciwników politycznych rządu premiera Orbana".
      To nie prawda! Antywęgierskie artykuły nie są zamawiane. Znakomita wiekszość medialnych pismaków gra na lewym skrzydle a połowa pozostałych biega nawet za lewą linią.
      Nawet gdyby prawicowy rząd Orbana nie robił nic to i tak byłby opluwany. Ci lewoskrzydłowi uwazają siebie za ludzi normalnych a kto nie biega z nimi ten jest debilem, przestepcą i z całą pewnością skranie skrajnym prawicowcem. zauważyliście, że w prasie nigdy nie pojawia się słowo "prawicowy" bez przysłówka "skrajnie" lewica nigdy nie jest skrajna.
      gdyby orban był socjaldemokratą i robił dokładnie to co robi, media nabrałyby wody w usta albo wrecz chwaliły za reformy.
      Kiedy busz był prezydentem prasa nieustannie pisała, że zagarnia władzę a różnego rodzaju grupy aktywistów nie wychodziły zaskarżały administracje do sądu. teraz nikt do sądu nie chodzi a prasa nabrała wody w usta chociaż obama zapedza sie znacznie dalej niż busz.

Innymi słowy nikt nie musi zamawiać negatywnych artykułów o węgrzech. Chętnych woluntariuszy nie brakuje.
      • eva15 Re: zamówieni przez zamawiaszy 18.01.12, 15:10
        Zwracasz uwagą na zewnętrzne etykietki, tymczasem lewica, prawica - to pojęcia umowne, taki strój zewntętrzny, ważne co jest w środku. I tak np. w Niemczech rządzi niby to prawica jaką jest wszak CDU/CSU, a nie ma na nią ataku maisntreamowej międzynarodowki, bo rządzi prawidłowo, zgodnie z oczekiwaniami.
        • kaszebe12 Re: zamówieni przez zamawiaszy 18.01.12, 17:39
          ...tak , jak we Francji...Sarkovitz,w imie "otwarcia" swej polityki zaangazowal cala paczke "socjalistow" z baronami Langiem i Kuchnerem , tudziez siostrzenca Mitterand'a (tego , ktory uwielbia jedrne ciala mlodych , azjatyckich chlopcow).

• extremeconcept.pl Re: zamówieni przez zamawiaszy 18.01.12, 19:20
        Felusiak - dostrzegasz analogię do polskich mediów? Przez chwilę czułem, jakbyś o naszej ojczyźnie jedynej pisał - wiem, że pomimo skrajnych przekonań pro-PO - też to czujesz.
        • felusiak1 Re: zamówieni przez zamawiaszy 18.01.12, 21:08
          nie mam najmniejszego pojecia o polskiej scenie politycznej i nie wiem co to PO poza nazwą. wiem, że premierem jest tusk a prezydentem komorski. zatem nie mogę być ani pro ani anty PO. mnie to nie interesuje.
          ale opowiem ci taką historię z dzisiaj. prasa u nas pisze, że romney jest najbogatszym człowiekiem starajacym się o stołek a jego efektywna stopa podatkowa to 15%.
          kiedy kerry ubiegal sie o stołek prasa nie pisała, ze był najbogatszym w historii i nie pisała o jego stopie podatkowej. jak myslisz dlaczego prasa przemilcza w jednym przypadku a eksponuje w innym?
          • mara571 angielska wersja artykulu ze Spiegla 18.01.12, 21:21
            ktora omawialysmy z eva
            www.spiegel.de/international/europe/0,1518,809827,00.html
    • jorl Eva 20.01.12, 18:06
      eva15 napisała:

> O czym ta dyskusja, prezecież on nie kuma podst. pojęć i nie wie, że bilans h
      > andlowy to tylko część bilansu płatniczego - a to dopiero ten mówi o pra
      > wdziwych realnych nadwyżkach państwa/gospodarki narodowej.

Nie rozpedzaj sie Eva. Najpierw pisze w ramach wykladow i dla Ciebie "ekonomie dla glupolkow" I bilans handlowy jest latwiejszy dla klientow moich wykladow do zrozumienia a maja naprawde wielkie braki wiec po co im utrudniac.
      Nastepne handel uslugami a nie tylko towarami to ja znam duzo lepiej jak Ty. Bo w mojej pracy uzywam i uslugi jak i je tworze. Do tego praktycznie niewiele to zmienia jesli chodzi o proporcje zagadnienie. I nie czepiaj sie gastarbeiterow bo tu jest jeszcze duzo mniej wazne ilosciowo. Nic praktycznie nie zmienia.
      Juz przed kilku laty jak o tych sprawach dyskutowalem z f1, na innym forum, to i on jak nie mial argumentow w podobnych zagadnieniach jak teraz z Toba, zaczal sie czepiac bilansu handlowego. To samo co u Ciebie. I przyczyna ta sama.

Poza tym Eva akurat Ty powinnas cichutko siedziec w tych sprawach Dosc niedawno otworzylas na tym forum watek w ktorym wrzeszczalas jak to wstretna Unia chce zakazac Niemcom exportu. A faktycznie Unia miala wtedy propozycje aby ograniczyc wlasnie deficyty/nadwyzki w handlu miedzynarodowym. Wlasnie aby Niemcy nie mialy ich tak ogromnych. A inni deficyty bo te problemy Swiata, co sa teraz, wlasnie sa tak naprawde tego skutkiem.
      Niemcy myglyby sobie exportowac jeszcze i 2 razy wiecej pod warunkiem ze export=import.
      Wiec nie trzaskaj tak glosno dziobem akurat w tych sprawych.

No a jak kreowanie w bankach kasy? Tak wg Mlodego? Dalej uwazasz ze mialas racje? Czy po cichu sie wycofujesz z tego? Bo pokazalem jaka to glupota?

Eva po prostu moze i znasz jakies tabelki ale ogolnego spojrzenie to juz nie masz. Wynika to u Ciebie z malej wiedzy, braku praktyki z pracy na stanowiskach mogacych tu cos nauczyc, no i braku logicznego myslenia.
      Od siedzenia 24/7 na forum i googlowania to sie niczego porzadnego nie nauczysz. Ciagle bedziesz miala ta sama sieczke w glowie i glupawe teorie.

> CYRK.

Tak, cyrk. Z Toba.

Pozdrowienia
    • powiew.slonca dlaczego korpomafie atakuja Orbana? 20.01.12, 19:06
      dlatego, ze broni interesow Wegrow przed interesami globmafii.
      www.youtube.com/watch?v=pqFQHOLHREw
      • kaszebe12 Re: dlaczego korpomafie atakuja Orbana? 20.01.12, 19:32
        Panno "zwiewna"...-niejedna osoba zostala ocenzurowna za tego typu antysemickie sugestie.-"Pozyczy" mnie Pani 500 pln , to nie doniose.
    • michael_praed Re: Brukselskie BP rozstrzygnelo: Orban masz mie 20.01.12, 20:10
      Orban, TRZYMAJ SIĘ chłopie !
      NIE DAJ się tym wyzyskiwaczom i złodziejom.
      Trzymam za Ciebie kciuki, mimo, że jesteś prawicowcem (a ja opowiadam się za SOCJALIZMEM i GOSPODARKĄ PLANOWANĄ. A nadto...

forum.gazeta.pl/forum/w,17007,131288465,131288465,Socjalizm.html
      forum.gazeta.pl/forum/w,17007,131045992,131045992,Nie_warto_wierzyc_we_wszystko_Michnikowi_.html
      forum.gazeta.pl/forum/w,17007,131969475,131969475,Jaka_jest_RZECZYWISTOSC_.html )
      • kaszebe12 Re: Brukselskie BP rozstrzygnelo: Orban masz mie 20.01.12, 20:22
        Na razie jest skrajnym nacjoszowiprawicowcem.-Jak nie da centralnego banku "demokratom" , zostanie faszysta.
        • michael_praed Re: Brukselskie BP rozstrzygnelo: Orban masz mie 20.01.12, 20:28
          Tak - LUBIĄ niestety TAK nazywać swoich przeciwników.
          Faszystami to są ONI.
          • kaszebe12 Re: Brukselskie BP rozstrzygnelo: Orban masz mie 21.01.12, 19:31
            ...a za to zdanie juz powinienes byc "zcenzurowany" , michael. -Slowo "faszysta" jest slowem zastrzezonym i zarezerwowanym jedynie dla politycznie poprawnych.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka