blueelvic 11.02.12, 16:53 powiedz szczerze: Jakie uczucia targaly twoim serduszkiem, kiedy na zywo przezywales: ... konflikty.wp.pl/gid,12137616,title,Terror-w-Rosji,gpage,8,img,12137620,galeria.html?ticaid=1de71 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bywszy1 Re: prosze pan.Pan sie zwraca pod zly adres+ 11.02.12, 17:08 Pan ajgor nigdy nie byl i nie jest Rosjaninem. Ten pan jest tak zwany PAwcio-polski anglik. Zdradzil swoja bylem ojczyzne Swiazek Rasziecki.. wyjezdzajac po paszport na Zachod. Etnicznie jest Russkij(tak to wynika,ale sie wstydzi swego pochodzenia i narodowosci-niewiadomo dlaczego). Nigdy jako tajki nie jest czlonkiem bratnich narodow Rodji,tworzacych narod Rosyjski. Jest dumny,ze jest Polakiem. I,ze reprezentuje godnie Polske w Anglii. Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Re: prosze pan.Pan sie zwraca pod zly adres+ 11.02.12, 18:09 No to może dla porządku napisze Pan coś patriotycznego o sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
blueelvic Dlaczego jestes taka niecierpliwa? 11.02.12, 19:17 Groch z kapusta? ... Zdecydowanie nie. Wszystko bedzie w swoim czasie. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Tylko dzieci szkoda 11.02.12, 17:24 I ja ogladalem niedawno informacje n/t Bieslanu by je uzyc w jakiejs dyskusji z czekistami. Ale po namysle machnalem reka. Poczytaj romrusa, ktory szczerze pisze o stosunku Rosjan do Czeczencow. Kilka lat, na poczatku lat 90, Grozny bylo stolica prawie ze wolnego kraju. I ta wolnosc to byla wolnoscia bez przemyslu, bez ekonomii, bez jakiejkolwiek zdrowej egzystencji ekonomicznej. Dla Rosjan to sa "cziorni" i wola ich miec u siebie niz za granica (to podpowiadam borrce) by ich lepiej kontrolowac. W koncu, rozwiazanie problem po rosyjsku to takie rozwiazanie, ktore nie liczy sie z kosztami ludzkimi. Pewnie dlatego tez popieraja rezym syryjski. Tylko dzieci czeczenskich i syryjskich szkoda. PF Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Re: Tylko dzieci szkoda 11.02.12, 18:05 Napisz może, dlaczego żabojady tak się upierają przy tym euro. Widział irackie i serbskie dzieci w bunkrze podczas nalotów amerykańskich? Pokazywali wdowy i sieroty po bandziorach z Zachodu? Odpowiedz Link Zgłoś
romrus PF, a gdzie... 11.02.12, 18:16 polski_francuz napisał: > Poczytaj romrusa, ktory szczerze pisze o stosunku Rosjan do Czeczencow. > Dla Rosjan to sa "cziorni" i wola ich miec u siebie niz za granica (to podpowiadam borrce) by ich lepiej kontrolowac. ...to ja "szczerze pisze" ze uwazam Czeczencow za "cziornych"? I jak ja moge w ogole uwazac Kaukazcow za "drugi gatunek", jesli wychowany prze ze mnie syn w czerwcu bierze slub z Osetinka, a ja z tego sie ciesze? Z powodu ze Osetinie zawsze byli moimi przyjaculmi, a teraz beda rodzina, wy mi tu lepiej na temat Beslanu nic nie pieprzycie. Ch@ja wiecie cos na ten temat, za przeproszeniem. Mniej czytajcie prasy zachodniej. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk romrus. 11.02.12, 18:25 Przeciez to nie w pierwszy raz,ze pefcia klamie.Nie licz,ze on tobie da odpowiedz.najwyzej bedzie ,jak zepsuta katarynka, pytac - a co nie pisales tak? To tylko gnida,ktora smierc dzieciakow stara sie wykorzystac w swoich antyrosyjskich fobiach. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: romrus. 11.02.12, 18:42 No to francowaty teraz Romrusa znielubi, za to, że nie dał się propagandowo wykorzystać. Odpowiedz Link Zgłoś
walter622 Witaj Evo 11.02.12, 19:42 eva15 napisała: > No to francowaty teraz Romrusa znielubi, za to, że nie dał się propagandowo wykorzystać. Jako żywo wyzwie Romrusa od "faszystów". Chyba nieprzypadkowo komentując tragedię w Biesłanie coś napisał o "czeczeńskich dzieciach". >> poczta ************************************************************** "Bo mi Boy Zelenski tkwi w poprzek mego gardla. Jakies ruskie scierwo strzela w naszego pisarza i tlumacza. Czy jakis rosjanin przeprosil?" (polski_francuz) Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Witaj Evo 11.02.12, 19:47 Spasibo, filmik obejrzę późnym wieczorem albo jutro, teraz muszę powoli znikać.. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Witaj tawariszcz Schellenberg 11.02.12, 20:18 Dawno cie tu nie bylo. PF Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Witaj tawariszcz Schellenberg 11.02.12, 20:25 Widze,ze znawca prawa Bernouliego odezwal sie ,a przy okazji dzentelmen. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: PF, a gdzie... 11.02.12, 20:17 Na watku borrki. Gratuluje malzenstwa i juz kiedys zauwazylem, ze masz otwarta mentalnosc. Mam okazje porozmawiac bezposrednio z Rosjanami wiec z tego korzystam. PF Odpowiedz Link Zgłoś
romrus Na watku borrki... 11.02.12, 21:36 polski_francuz napisał: > Na watku borrki. ...na swoje prowokacyjne pytanie on dostal prowokacyjna odpowiedz, i tyle. Prawda jest ze narody Kaukazu zawsze bronili poludniowy granicy Rosji, w czasach I W.S. kaukazska "Dzika diwizja" byla duma rosijskiego wojska i koszmarem niemieckiej armii. I tak jest teraz, czeczenski jednostki sa nailepiej przygotowani dzienki swojemu tragicznemu dla obu naszych narodow doswiadczeniu. > Gratuluje malzenstwa i juz kiedys zauwazylem, ze masz otwarta mentalnosc. > Mam okazje porozmawiac bezposrednio z Rosjanami wiec z tego korzystam. > PF Dzienki. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
blueelvic Szkoda dzieci i ... 11.02.12, 19:20 kazdego innego, ktory zginal w barbarzynskim ataku terrorystycznym. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Szkoda dzieci i ... 11.02.12, 19:24 I tego trzymamy sie.Dzieci,jako cel ataku,to jest tym,co calkowicie pograzylo terrorystow w oczach normalnych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
blueelvic Dzieci sa wyjatkowe, ale ... 11.02.12, 19:38 szkoda kazdej niewinnej istoty. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Dzieci sa wyjatkowe, ale ... 11.02.12, 19:56 Nu chyba tylko nienormalny bedzie temu zaprzeczac.Kazda i wszedzie. Czy to w Czeczenii,czy Moskwie,czy Afganistanie,czy w Londynie i t.d. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz A o Bieslanie 11.02.12, 20:24 szkoda pisac. Czekisci Ci opinii swojej nie dadza a wpisza Cie jedynie na liste watkow do chamienia i nicka do niszczenia. PF Odpowiedz Link Zgłoś
romrus Zeby pisac o Bieslanie... 11.02.12, 21:28 polski_francuz napisał: > szkoda pisac. Czekisci Ci opinii swojej nie dadza a wpisza Cie jedynie na liste watkow do chamienia i nicka do niszczenia. > PF ...trza cos wiedziec na ten temat od ludzi, ktorzy tam byli, ktorzy stracili tam blizkich, a nie z GW, czy innych rowniez wiarygodnych zrodel. Przy przygotowanym ataku specnazu na Nord-Ost nie zginelo zadnego specnazowca, w Bieslanie zginelo 12 oficerow specnazu i 15 policjantow. Takich strat nie bylo nigdy, przy ataku na palac Amina w Afganistanie zginelo tylko 5. Jesli by atak na szkole byl zaplanowany, nie bylo by takich strat. Wojna w Czeczenii to tragiczna stranica historii Czeczencow i Rosjan. Nic nie usprawedliwi Jelcyna ze on ja rozpoczal, nic nie usprawiedliwi Dudajewa, Basajewa, Radujewa, Umarowa i reszte za ataki na cywilow w Rosji. Beda sie smazyc w prawoslawnym piekle i muzulmanskim dzahannamie, razem z jelcynowska banda i banda saudijskich najemnikow i finansistow. Tyle ze wiekszosc Rosjan i wiekszosc Czeczencow dali rade postawic pod tym kreske, bo nie jestesmy wrogami, oba naroda zostali zakladnikami swoich pazernych gnid-politykow. W Moskwie jest ulica w imeniu Muftiego Czeczenii, jej prezydenta Ahmad-Hodzi Kadyrowa, ktorego zabili cie sami ludzi, co dzeciakow w Bieslanie. I nigdy nie bedzie w Rosji ronda Bin Landena, jak w Polske ronda Dudajewa. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz To nie byl dobry pomysl 11.02.12, 22:09 "... w Polske rondo Dudajewa" Ale sam widzisz jaka dluga droga czeka Rosje zanim zacznie byc traktowana przez Polakow jako "normalny" sasiad. PF Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: To nie byl dobry pomysl 11.02.12, 22:10 Byc normalnym w oczach dewianta,takiego,jak pefcia,to chyba nie jest cela dla Rosji. Odpowiedz Link Zgłoś
romrus Jasne ze nie byl 11.02.12, 22:20 polski_francuz napisał: > "... w Polske rondo Dudajewa" > Ale sam widzisz jaka dluga droga czeka Rosje zanim zacznie byc traktowana przez Polakow jako "normalny" sasiad. Od czasu tego ronda - na wzajem. Ta sprawa Polace mocno spieprzyli opnie o siebie w oczach Rosjan, niestety. Wiadomo ze Rosja jest ogolnie antiamerikanska, ale nazwac ulice w imieniu Bin Ladena zeby ich podkurzyc jakos nikomu do glowy nie przyszlo. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz No coz 11.02.12, 22:25 tutaj musialbym Ci zaczac wyjasniac okolicznosci powstania ronda, politykow w to zaangazowanych itd. Od tej pory Polska odeszla od takich demonstracji i tym lepiej. I moze dzisiejszy polski przywodca nie ma reputacji wielkiego pracusia, ale jest spokojny i zrownowazony. A ze caly narod ciezko pracuje to on moze sie troche poobijac. Pozdro PF Odpowiedz Link Zgłoś
romrus Nie musis,.. 11.02.12, 22:35 polski_francuz napisał: > tutaj musialbym Ci zaczac wyjasniac okolicznosci powstania ronda, politykow w to zaangazowanych itd. ..bo wiem. Temat nie wart diskusji. > Od tej pory Polska odeszla od takich demonstracji i tym lepiej. I moze dzisiejszy polski przywodca nie ma reputacji wielkiego pracusia, ale jest spokojny i zrownowazony. Dokladnie tak. Mi sie spodobalo jak Polska wyszla z situacji z Zakajewym, kiedy on zostal zatrzymany w Polske. Naiwpierw rejonowy sad go zwolnil z aresztu, potem prokuratura zlozyla skarge do wyzszego sadu, on pierwsza decyzje uniewaznil. Jasne ze miedzyczasie Zakajew z Polski zwial. W skutku - Rosji go nie wydali, bo jednak jakos nie wypada, ale do Polski wiecej juz nie wjedzie, bo drugi sad ustalil ze areszt byl uzasadniony. Вoлки cыты и oвцы целы. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Igor, jako ze jestesc Rosjaninem, 11.02.12, 17:31 Moje "serduszko" rozrywalo sie z bolu .Oprocz tego ogarniala mnie zlosc na to,jak to wydarzenie przedstawilo sie na zachodzie ,miedzy innymi i w Polsce,wykorzystujac wielka tragedie dla antyrosyjskiej kompanii. Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy1 Re: jak sie cos dzieje,to wywoluje to bol u pana+ 11.02.12, 18:09 tym razem w serduszku. Ze jeszcze go szlag nie trafil? Po tylu razach? Musi pan miec wszystkie organy obolale. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: jak sie cos dzieje,to wywoluje to bol u pana+ 11.02.12, 18:12 Żyd pyta rabina co zrobić z tym trzecim, który przychodzi do niego codziennie, objada go, przesiaduje. - Ty jemu powiedz baśnie - radzi rabin. - Ale jaką baśnie? - Zaczyna się tak: był raz Żyd, raz, ale nie co dzień! Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Re: jak sie cos dzieje,to wywoluje to bol u pana+ 11.02.12, 18:12 bywszy1, Pan naprawdę taki stary już jest? Skąd właściwie ta zgryźliwość? Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy1 Re: pimpus+ 11.02.12, 20:02 a pan o bladiach u hegla czy Marksa sie nauczyl? Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Re: Igor, jako ze jestesc Rosjaninem, 11.02.12, 18:07 blueelvic, a ty co za bljad? Spi.erdalaj pod kościół demaskować Smoleńsk! Odpowiedz Link Zgłoś
blueelvic Zachowujesz sie tak, 11.02.12, 21:54 jakby piorun w miotle strzelil. Kreatywnosci nie zastapia wulgaryzmy. Sprobuj jeszcze raz. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk blueelvic. 11.02.12, 22:02 Czy moja odpowiedz Ciebie zadowolila? forum.gazeta.pl/forum/w,50,133263548,133264406,Re_Igor_jako_ze_jestesc_Rosjaninem_.html Odpowiedz Link Zgłoś
blueelvic Prawie, ale nie do konca. 11.02.12, 22:39 Dzisiaj weekend, ... rozumiesz. Tak, caly swiat byl w szoku i jednoczyl sie w bolu z Wami. Nawet USA, mimo, ze strategia Washingtonu byla w sprawie Czeczenii nieco inna. Ten atak terrorystyczny "wyhamowal" i kazal zweryfikowac poglad na sprawe Czeczenii. A co sadzisz o ataku na WTC? Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Prawie, ale nie do konca. 11.02.12, 23:35 Ha,ha.pamjetam ten "bol",zwlaszcza to,co isalo sie na forumoch polskich .Rusofoby cieszyli sie z tego,ze maja mozliwosc posmiac sie z "nieudolnosci" sluzb specialnych Rosji, co niektore to wprost twierdzili,ze to wszystko zorganizowal Putin. Ale rzeczywiscie,sporo ludzi na calym Swiecie byla wstrzasnieta ta tragedia. Co dotyczy WTC,to w calej rozciaglosci popieram slowa Putina (to tak dla przypomnienia),ze terrorizm zaden nie ma usprawiedliwienia. Odpowiedz Link Zgłoś
blueelvic To dobrze. 12.02.12, 02:49 Bede o tym pamietal, bo wydawalo mi sie, powtarzam, wydawalo mi sie, ze w jakim twoim wpisie zauwazylem niesmaczny zart na temat WCT .... a moze pomylilem ciebie z kims innym. Odpowiedz Link Zgłoś
blueelvic Jak nazwyac ludzi popierajacych terroryzm, ... 11.02.12, 23:19 lub robiacych zarty z ofiar i pograzonych w bolu najblizszej rodziny? Odpowiedz Link Zgłoś