Dodaj do ulubionych

Putin-Obama.

25.02.12, 22:52

Czy pytanie w sondzie naprawda jest tak idiotyczne,jak by to wygladalo na pierwszy rzut oka?
Ja twierdze to ,ze tylko Putin moze okazac pomoc Obamie w jego reelekcji.I gotow ta teze udowodnic,oczewiscie,jak to kogos zainteresuje.
Obserwuj wątek
    • eva15 Re: Putin-Obama. 25.02.12, 23:44
      Reelekcja Obmy zależy od kogoś zupełnie innego niż Putin, przy czym ten "ktoś" to nie jest tylko jedna osoba.
      • misterpee Re: Putin-Obama. 25.02.12, 23:51
        zlaezy, nie zalezy. Jezeli Jest cos w czym WWP moglby pomoc AMERYCE i Obamie to moze to miec wielkie znaczenie. Putin jest w stanie taka pomoc udzielic, nie wiadomo czy Obama jestb w stanie tak pomoc przyjac. Musialaby to byc wielka konspiracja i cos co Starsi i Madrzejsi wogole nie przewiduja.
        • igor_uk misterpee. 25.02.12, 23:52
          Moim zdaniem,jestes na dobrej drodze.
        • eva15 Re: Putin-Obama. 25.02.12, 23:56
          Owszem, zgoda, ba, w ten sposób Rosja już raz pomogła USA... Ale tym razem to tak mało możliwe, że między bajki można włożyć.
      • igor_uk Ewa. 25.02.12, 23:51
        To zabawa .Tym nie mniej moge "udowodnic",ze to od Putina zalezy wynik wyborow w USA.
        • eva15 Re: Ewa. 25.02.12, 23:57
          Wiem, że zabawa, no to "udowadniaj", zaciekawiłeś mnie.
          • misterpee Re: Igor 26.02.12, 00:13
            Gdyby Obama zaoerowal wiceprezydenture Ron Paulowi, gtdyby otrzymal od Putina gwarancje nbezpieczenstwa, gdyby Obama odrzyucil neokonow i Federal Reserve ..... wszystko jest mozliwe. Zreszta jest to jedyny sposob uratowania Stanow. Sam Obama, sam RP tego zrobic nie moga.

• zlotamajka Re: Igor 26.02.12, 00:19
              RP nie ma szans. Jego rola to wspierac Rommney.
              • misterpee Re: Igor 26.02.12, 00:37
                www.youtube.com/watch?v=xhW6cLoLS_g
                RP to nie jest mawerik, RP pozostanie na trwale w polityce USA.
                • zlotamajka Re: Igor 26.02.12, 00:49
                  Never argue with faith - and I won't.
          • igor_uk Re: Ewa. 26.02.12, 00:43
            Jak sama wiesz,pozycja Obamy w USA jest dosc slaba,on nie moze pochwalic sie niczym . Musi byc cos,co by on mogl wskazac,jako swoje osiagniecie .Spawe wewnetrzne nie wchodza w gre ,tam niema czym chwalic sie i do wyborow nic na lepsze raczej nie zmieni sie.Pozostaje sie tylko arena miedzynarodowa.Jedynie,gdzie USA moga odniesc spektakularny sukces,szybko i bez przelewa krwi,to Syria,ale bez Rosji tego zalatwic sie nie da.
            Przedewszystkim Obamie jest potrzebne zwycienstwo dyplomatyczne,takie bedzie tylko wtedy,kiedy Rada Bezpecznstwa przyjmie rezolucje po Syrii,nastepstwem ktorej bedzie rezygnacja Assada ze stanowiska i przekazanie wladzy ,powiedzmy, umiarkowanym opozycjonistam.
            Putin ma sam wybory przed soba i oczewiscie nie ma mowy o tym,zeby przed 4 marca jaka kolwiek decyzja mogla w tej sprawie zapasc.Jak Rosja poprze taka rezolucje,to bedzie znakiem dla wyborcow Putina,ze on sprzedal Syrie,tak jak Miedwiedziew Kaddafi (po tym ,jak Miedwiedziew zaproponowal Putina ,jako kandydata na Przezydenta,za wszystkie decyzji rosyjskie w oczach Rosjan odpowiada wylacznie Putin).
            Ale po wyborach Putin moze ,jak uzna,ze Obama moze byc pozytecznym dla niego,jako Prezydent USA,moze zmienic stanowisko rosyjskie,i otrzymaw gwarancje,ze wszystkie kontrakty podpisane z Assadem beda wazne bez wzgledu na to,kto tam rzadzi,jak rowniez gwarancja nietykalnosci bazy rosyjskiej w Syrii nu i gwarancje bezpeczenstwa dla samego Assada i jego najblizszych ,Rosja moze nie zawetowac nowa rezolucje po Syrii.Chiny zrobia tak,jak Rosja. Same nie maja jaj,zeby przeciwstawic sie Amerykanam.Napewno nie w tej sprawie.
            Dzieki Putinu Obama otrzyma atut,pokazawszy,ze potrafi nie tylko "zakonczyc" wojne w Iraku,ale i bez uzycia sily wojskowej dopiac swego ,przekonujac do swojej racji nawet Putina.
            Po prostu jego atutem bedzie zwyciestwo ,jakim jeszcze nikt nie mogl pochwalic sie -zwyciestwem nad Putinym. "Zalatwiw " sprawy miedzynarodowe,to i sprawy wewnetrzne wtedy pojda Obamie latwiej,przeciez po tym,jak pokonaja Syrie,nie trzeba bedzie wiecej wojennej retoryki i mozno na jakijs czas odpuscic Iranu program nuklearny,dla tego wystarcze raport MAEA ,ktore stwierdzi,ze nie maja zadnych podstaw twierdzic,ze Iranski program nuklearny ma charakter militarny i ze Iran dobrze z ta organizacja wspolpracuje.Na skutek tego ceny ropy pojda w dol.
            Trzeba pamjetac o jednym,Putin jest panstwowcem i jak jego zdaniem dla Rosji bedzie wazniejszym Obama,jako Prezydent,to moze poswiecic Assada..Ale dla tego Obama musi baaardzo duzo obiecac jemu osobiscie i tak podejrzewam,przynajmniej przy swiadkach.

Ewa,mam nadzieje,ze wystarczajaco jasne okreslilem swoj punkt widzenia.Chetnie dowiem sie,gdzie widzisz slabe punkty w moim rozumowaniu.
            • misterpee Re: Gdyby Obama mial jakas wladze ? 26.02.12, 01:01
              Obama musi sie pozbyc "amerykanskich" oligarchow tak jak Putin pozbyl sie w Rosji. Ale to bedzie trudniejsze w USA niz w Rosji. Zapewne jest ostra walka miedzy anglosasami i neokonomi w USA, stad ataki i smiertelne groby wobec Obamy. Byc moze ta wojna epitetow przybierze forme bardziej gwaltowna , szeczegolnie wobec ogromnych naciskow na rozpoczecie 3 wojny. Ani Rosja ni Chiny nie beda staly na uboczu, a Syria i Iran sa elementami tej wojny. Niemnie jednak usa jest juz zupelnie oslabione obecnymi wojnami i pozycja RP reprezentuje ta silna opozycje. Oczywiscie sionistyczne media nigdy nie przyznaj RP wiekszego znaczenia.
            • eva15 Re: Ewa. 26.02.12, 01:08
              Tak, jasno przedstawiłeś swoje (?) stanowisko. Feler w nim jest jeden - podobnie rozumowano w Rosji w podniesieniu do Libii i Rosja się na tym przejechała. USA/Zachód NIE dotrzymuje żadnych umów i obietnic, a walka zwana "demokratyczną wiosną" czy to w Afryce Płn. czy w Syrii i/lub Iranie jest pod kreską walką przeciw Rosji i Chinom.
              • eva15 Re: Ewa. 26.02.12, 01:12
                P.S. Kwestia gwarancji - USA nie chcą dać na piśmie gwarancji, że tarcza antyrakietowa nie jest zwrócona przeciw Rosji, czemu miałyby dać jakiekolkwiek gwaracje w sprawie Syrii? Papier jest niewiele wart, a co dopiero gwarancje ustne prezydenta USA, który ma znacznie mniejszą wladzę FAKTYCZNA niż prezydent Rosji...

Nie życzę Putinowi, by szedł Twoim (przypuszczalnie nie tzylko Twoim) tokiem rozumowania.
              • misterpee Re: Ewa. 26.02.12, 01:15
                absolutna zgoda z Ewam ale widze ze ameryka jest wiecej niz zmeczona neoknami i musi sie stac cos, tak jak przed w ZSRR za czasow Chruszczowa. Obca ideologia musi przegrac w USA. W ZSRR za chruszczowa do wladzy doszli rosyjscy komunisci i destrukcja komuny nastapila wkrotce. Czy Putin moze mec wplyw ? sadze ze silna Rosja z Putinem moze miec pozytywny wplyw. bo Putin nie bedzie oslabiac Stanow, Putin bedzie wzmacniac pozycje przyjaciol. KOGO ?
                • eva15 Czy CIA to KGB/FSB? 26.02.12, 01:35
                  Słusznie zauważasz, że USA musiałby się najpierw pozbyć swoich oligarchów, podobnej zresztą proweniencji jak ci rosyjscy.

Rzecz w tym, że Obamie DALEKO do formatu Putina. Ponadto Putin wyszedł ze służb i miał w nich oparcie, jak sam im na zjeździe b. KGB już jako prezydent powiedział - zadanie wykonane, czyli w tym wszystkim, co się wydarzyło był pewnien PLAN. Dla mnie ta wypowiedź, która zdecydowanej większości obserwatorów umknęła była absolutnie fundamentalna (dyskutowałam to kiedyś z Igorem). Wg mnie jest to klucz do Putina. W kraju przeżartym korupcją sprzedajnych, głupich lub małorosyjskich elit tylko b. KGB mogła uratować sytuację, bo jeszcze tylko ona była patriotyczna.

Obama natomiast jest od początku do końca produktem sztucznym bez oparcia w czymkolwiek i bez planu. Ale - ważnym faktem jest, że CIA publicznie ogłosiła, że Iran nie buduje bombki A. Czyżby CIA zdecydowała się przejąć u siebie rolę KGB/FSB w ratowaniu kraju?
                  Robi się ciekawie...
                  • zlotamajka Re: Czy CIA to KGB/FSB? 26.02.12, 01:46
                    Ale - ważnym faktem jest, że CIA publicznie ogłosiła,
                    > że Iran nie buduje bombki A. Czyżby CIA zdecydowała się przejąć u siebie rolę K
                    > GB/FSB w ratowaniu kraju?
                    I wouldn't hold my breath. To tylko zwolnienie tempa czyli temporary suspension of plans due to unforseeable circumstances which was the Russian and Chinese veto followed by a veiled ultimatum.
                    • zlotamajka Re: Czy CIA to KGB/FSB? 26.02.12, 01:47
                      Raz mowia ze Iran nie robi bomby i w tym samym artykule nawoluja do bombardowania. Tylko ze za duzo problemow z Syria wiec najpierw tam musza dokonczyc demokratyzacje zanim wezma sie za Iran.
                      • eva15 Re: Czy CIA to KGB/FSB? 26.02.12, 02:01
                        Tak, dlatego stawiam znak zapytania, bo to wcale niejasne. Jasne jest tylko jedno - Rosja w sensie obrony interesów własnego państwa jest silniejsza niż USA.
                        • misterpee Re: Czy CIA to KGB/FSB? 26.02.12, 02:12
                          ale oligarchia rotschildow jest silniejsza niz cokolwiek. Dlatego jezeli dojdzie do konfliktu to bedzie to wielka konspiracja i wtedy zobaczymy kto jest kto. Narazie nikt nie bedzie otwarcie pokazywac swoich kart. Byc wszyscy czekaja zeby zniszczyc atakujacego. Nie bedzie to nic tak pokojowego jak wygnanie berezowskiego i izolacja Chodorkowskiego. Trudno spekulowac, ale zapewne juz sa powiazania roznych razviedek.
                          • kylax1 Tak, Rothschildowie są tak potężni, że sami o tym 26.02.12, 12:50
                            nie wiedzą.

Uwielbiam bredzenie o Rothschildach, kilku starych dziadków, rentierów, z majątkiem rzekomo tak pochowanym, że nikt o tym nie wie. No to właśnie, jeśli nikt nie wie, to ch... kogo obchodzą Rothschildowie.
                      • igor_uk Re: Czy CIA to KGB/FSB? 26.02.12, 02:14
                        Majka,nie zabiora sie za Iran.Iran jest zbyt duzy i zbyt siny.oczewiscie w duzej wojnie nie ma szans zwyciezyc z USA,ale napewno wstanie zadac tak ciezkie straty,ktore spoleczenstwo amerykanskie,wychowane na Rambo ,w zadnym wypadku nie zaakceptuje.Powinni ginac wrogowie USA,a nie zolnierze amerykanskie.
              • igor_uk Re: Ewa. 26.02.12, 02:11
                Ewa,nie wiem skad ten twoj znak zapytania.Tak,to moi przemyslenia. Wbrew pozoram Amerykanam zostaje sie caroz mniej pola do manewra.Albo oni musza zamknac sie u siebie za Oceanem i zaczac ciezko pracowac,lub powinni szukac nowych sojusznikow w Swiecie.Stare sa juz zurzyte.Popatrz na UE,czy mozesz sobie wyobrazic,zeby Merkiel zdobyla sie na wieksza krytyke Putina i ogolnie Rosji? O przejechaniu sie na Libii przez Rosje,dyskutowali my juz nie raz.Nie uwazam to za porazke Rosji,zwlaszcza w kontekscie dzisiejszych wydarzen.Libia bez Kaddafi,w ktorej panuje pokoj i powszechny dobrobyt pod kierownictwem USA,byl by porazka polityki Rosji,ale zwyciestwem Naroda libijskiego i Zachodu.Ale,jak wiemy,jest calkiem inaczej.Tam panuje chaos,bieda i nie zanosi sie na zadna poprawe.A to jest zwycienstwem Rosji,poniewaz ona reke do tego nie przylozyla (przeciez powstrzymala sie od glosu tylko) i teraz ma zelazny argument .Przeciez caly czas Zachod tlumaczy sie -powtorki z Libii nie bedzie,przyznajac tym samym,ze to oni zlamali wszystkie zasady.A Rosja w Libii,tak naprawda,wiele nie stracila,oprocz potecjalnych kontraktow na dostawe broni,co innego Chiny,ktore juz obliczyli swoi straty na 30 mld baksow.
                Tym razem,pamjetajac co stalo sie z Libia,Rosja ma mozliwosc dyktowac warunki i zadac wszelkich gwarancji. Jak zaznaczylem w poprzednim poscie.Te gwarancji Obama powinien dac ,przynajmniej ,w obecnosci swiadkow i pokazac mechanizmy,ktore by nie pozwolili z gwarancji zrobic puste obietnice.
                Mam nadzieje ,ze to nie koniec dyskusji.
                • misterpee Re: Igor, to nie argument 26.02.12, 02:21
                  w Libi, Kosowie, BW jest powstalo przedpole obrony Rosji przed zachlannoscia nowego imperium, powstala tam jedna wielka beczka prochu, ktora wybuchnie w chwili zaczecia wojny z Iranem. TAM WOJNA NIE BEDZIE w powietrzu, wojna bedzie na ziemi, bo bazy zachodnie sa na ziemi. JESTESMY JUZ W FAZIE WOJNY. Jezeli Pentagon i CIA zdaja sobie sprawe z tego , to tymbardziej Izrael wie o tym i jest zdecydowany ze Chiny beda policjantem swiata. Inaczej na BW nie pozostanie nic.
                  • igor_uk Re: Igor, to nie argument 26.02.12, 02:30
                    misterpee,wlasnie na tym polega ta roznica miedzy nami.ja nie wierze we frontalny atak na Iran.Jak juz zaznaczalem,Iran jesst zbyt duzy i zbyt silny .W gre moga wchodzic najwyzej uderzenia z powietrza po wybranym celam.I jak juz pisalem,zaden cel i tak nie bedzie osiagniety.
                    misterpee,czy pamjetasz polowe 2010 roku,kiedy w poblizu granic Irana latali samoloty izraelskie i amerykanskie,cwiczac zrzuty ciezkich bomb po ukrytym gleboko pod ziemia obiektam? Przeciez wtedy godziny juz odliczali od ataku i co?Gdzie ten atak? Uwazam,ze w przypadku z Iranem prowadzi sie ciagle gra na powyszenie cen ropy,w momencie kiedy oni zaczynaja spadac zbyt nisko.
                • zlotamajka Re: Ewa. 26.02.12, 02:25
                  Jak Ewa juz pisala, wiemy co robic z USA gwarancjami. Obiejacja a jak przyjdzie co do czego to rosyjska baza pojdzie bye bye. Igor, sila Rosji to nie w jakis "kompromisach" i uleglosci ktora proponujesz. Nie tedy droga. Rosja powinna starac sie budowac alternatywny system, miec wizje i zbierac sojusznikow no i przedewszystkim bronic swoich interesow w tym daleko. Co zreszta Putin robi szczegolnie w zwiazku z SCO i unia. Putin musi pamietac ze w tej sytuacji kryzysu elity USA sa nieobliczalne i zwariowane gotowe na wszystko i nie sa partnerem do negocjacji. Niestety taka jest prawda. Wystarczy posluchac tych psychopatow na prezydenta od republikanow.
                  • igor_uk Re: Ewa. 26.02.12, 02:44
                    Ha,ha.Czy ja proponuje jakies kompromisy? majka,przeczytaj uwaznie co ja pisze.
                    Sytuacja z Syria nie moze trwac w nieskonczonnosc.Przeciez tam cierpia ludzi .Musza znalezc jakies rozwiazanie,bo z dnia na dzien sytuacja moze tak pogorszyc sie,ze nic nie bedzie wstanie tam zaprowadzic porzadek. Juz duzo wczesniej wspominalem,ze Rosja moze pojsc na zamiane Assada,ale tylko na swojego czlowieka,a takowych tam wprawie cala elita syryjska. W Syrii Rosja ma z kogo wybierac.
                    Ale na to Putin moze pojsc tylko wtedy,kiedy to on,a nie ja,stwierdzi,ze dla niego wygrana Obamy jest pozyteczna.
                    A w ogole to mnie lekko wy przerazacie nieraz.Bardzo latwo wam "walczy sie" .Ja wiem jak wyglada krew i rozszarpane ciala.Dla tego nie uwazam,ze Putin moze w nieskonczonnosc grac syryska karta.przeciez tam gina ludzi .Sytuacja jest wprawie patowa i wyjscie musi byc znalezione. Teraz,pamjetajac o wyborach w USA,Putin moze znalezc dobre rozwiazanie.Jakie?Nie wiem,ale uwazam,ze i to co ja pisze,ma jakijs sens. Zreszta przekonamy sie o tym niedlugo.Wybory w Rosji za niecalych dwa tygodnia i jak tylko uslyszymy,ze Putin usztywni swoje stanowisko w sprawie Syrii,to znaczy bedzie bronic Assada bez wzgledu nie na nic.Jak tylko uslyszymy o jakichs probach znalezc wsplnie z Obama rozwiazanie syryjskiego wezla,znaczy ja nie jestem skonczonym idiotem i jakiegos targu oni dobija.
                    • misterpee Re: tu Obama nie ma nic do powiedzenia 26.02.12, 02:53
                      Syria ma byc czescia nowego imperium od Kairo do Istambulu. Obama jest tylko wykonawca, a Putin przeszkadza w ykonaniu tego planu. Igor, tobie sie wydaje ze Obama ma wladze, Obama troche odwleka wykonanioe rozkazu bo nie chce byc odpowiedzialny za kleske. USA jest wsytuacje Austri prze zabojstwem Ferdynanda. I wojny nie chciala ani Austria. ani Niemcy, ani Rosja. Do tej wojny ja zmusili bo w planioe bylo obalenie porzadku Europejskiego i 3 wielkich cesarstw. Teraz w planie jest obaleni calego porzadku swiata.
                      • igor_uk Re: tu Obama nie ma nic do powiedzenia 26.02.12, 03:02
                        misterpee,przeceniasz sile i mozliwosci.Jak tego nie zalatwia kasa(a wlasnie to jest ich bronia),to sila militarna nic nie zdialaja.
                    • zlotamajka Re: Ewa. 26.02.12, 08:52
                      Ja wcale nie mowie o wojnie. Sytuacja w Syrii nie jest dobra i ludzi mi szkoda. Problem w tym ze ci ludzie sa mordowani przez death squads wysylane przez Turcje z zachodu. Wystarczy ze Obama powie im top to oni skoncza ( no powiedzmy) i Assad szybko sobie z nimi poradzi. Obama nigdy nie zgodzi sie "rosyjskiego" czlowieka z prostej przyczyny. Nie po to wydawali pieniadze, wysylali deathsquads i robili cyrk medialny by nic nie zmienic. W wyborach Obamie to i tak duzo mu nie pomoze i nie od niego to zalezy no i szanse wedlug mnie ma niskie. Naturalnie do wyborow jeszcze daleko i moze sie cos zmienic choc watpie. Obama zbyt mocno rozczarowal swoja baze wyborcza. Teraz znalezli nowego zbawce RP. Widac to po Misterpee.
                      • igor_uk Majka. 26.02.12, 09:12
                        Wlasnie o tym i pisze,ze oni nie odpuszcza -takowa realnosc .
                        Nie probowac przebic glowa mura,to nie jest ustepstwo,a tylko realne spojrzenie na Swiat . Trzeba zawsze w takiej sytuacji znalezc inna droge.Ja wlasnie to i robie-szukam drzwi. I mysle ,przedewszystkim,o Syryjczykach,ktore cierpia.Z czyjego powodu? to jest sprawa drugorzedna.
                        • zlotamajka Re: Majka. 26.02.12, 09:47
                          Naturalnie ze nie odpuszcza ale to nie znaczy that you've got to rollover. Rosja jak i Chiny musza wyraznie zaznaczyc czerwona linie. I zdaje sie to zrobily. Mowie to o assertivness a nie o agresji. To jedyny sposob by imperium sie z nimi liczylo i wlasnie wtedy nie wazy sie ich tknac. Uleglosc w oczach imperium bedzie widziana jako slabosc. Wtedy beda destabilizacje itd itd itd. Zeby negocjowac trzeba miec wiarygodnego partnera. W USA w tej chwili, zaznaczam w tej chwili takiego nie ma. USA w tej chwili to jak wsciekly ranny zwierz. Trzeba go trzymac daleko od siebie.
                          • igor_uk Re: Majka. 26.02.12, 10:03
                            Alez oczewiscie.Nie ma mowy o tym,zeby ulegnac.Mnie chodzi o to,zeby w zaistnialej sytuacji wymusic jak najwiecej na oslabionej Ameryce ,w zadnym wypadku nie oddajac im Syrii.
                            Ja tylko ,ewentualnie,rozwazam mozliwosc zamiane Assada na innego czlowieka .Tym bardziej,ze okazja ku temu jest - wybory w Syrii .Assad mogl by dobrowolnie zrezygnowac z urzedu i wraz z wyborami parlamentarnymi rozpisac wybory prezydenckie.
                            • zlotamajka Re: Majka. 26.02.12, 10:10
                              Zmiana prezydenta moze byc. Czemu nie. Ale nie uwazam aby to byl dobry czas. Sytuacja najpierw musi sie ustabilizowac czyli uspokoic bo tylko wtedy jest szansa na sprawiedliwe wybory. Naturalnie chodzi o zmniejszenie mozliwosc wplyniecia na wybory przez USA.
                              • igor_uk Re: Majka. 26.02.12, 10:18
                                A co najwazniejsze,majka,nikt przeciez nie moze zabronic Assadu uczestniczyc w tych wyborach,a ewentualne zwycienstwo wzmocnilo by go pozycje i wybilo by wszystkie argumenty uzywane przeciwko niemu.
                      • mara571 Głupoty piszesz o Turkach 26.02.12, 09:19
                        Powstanie wSyrii już miało miejsce, dokładnie przed 30 laty.
                        www.spiegel.de/spiegel/print/d-14346038.html
                        • igor_uk Re: Głupoty piszesz o Turkach 26.02.12, 09:24
                          mara,w cale to nie glupoty.O udziale tureckich sil specjalnych w Syrii pisze sie bardzo duzo.
                          To ze w Syrii 30 lat temu bylo powstanie,to nie znaczy,ze to na zawsze wyklucza udzial trzecich panstw. Z logika,mara,masz pewne problemy,jak widze.
                          • zlotamajka Re: Głupoty piszesz o Turkach 26.02.12, 09:41
                            Z logika ma problem. Nie wie tez ze free syrian army stacjonuje na bazach NATO w Turcji przy granicy z Syria skad zaoopatrzaja "agentow" w Syrii w bron i ze ten Syrian National Council ma swoja siedzibe w Istambulu. Jakos te informacje do niej jeszcze nie dotarly.
                  • igor_uk yureczek,auuuuuuuuuuuuuu! 26.02.12, 02:49
                    Wiem,ze gdzies krazysz,bo ta odpowiedz,ze pytanie jest idyotyczne,napewno nalezy do ciebie.Zreszta ,pamjetajac o tobie i wpisalem to pytanie do sondy.
                    • misterpee Re: moze mala rozrywka 26.02.12, 03:04
                      1parikmaherskaya.ru/video.php?user=admin&video_id=1006
                    • yurek11111 igorczik,zwabiles mnie....:-)))))) 26.02.12, 04:12
                      Oczywiscie ze kliknalem od razu ,ze pytanie jest idiotyczne,teraz masz dwie odpowiedzi takie,dalej baw sie Sherlocka Holmes'a ,kto jeszcze tak mysli....:-)))))
                      Gratuluje uczestnikow "dyskusji", TWA-Towarzystwo Wzajemnej Adoracji:
                      -Przewodniczaca
                      -Goldmania
                      -szczylek
                      -igorczik
                      W tym towarzystwie napewno sie porozumiecie, co do tematu,Obambo z drzewa,Putin na drzewo.... :-))))))
                • eva15 Igor, Twoja wiara w USA jest nieuzasadniona 26.02.12, 13:12
                  Igor, to w sumie mało ważne, czy i ile Rosja straciła na utracie kontraktów wLibii. Ważne jest co innego - Zachód/USA złamał postanowienia ONZ, rezolucja nie przewidywała zbrojnej interwencji Zachodu. Ta rezolucja była na piśmie i co z tego? Złamano ją bez problemu. Nie wiem skąd Twoja wiara, że umów ustnych z Rosją USA nie złamią. Uważasz, że jak zrobią to przy świadkach, to nie złamią.

Oj, Igor Igor USA obiecały Gorbaczowi, że jeśli wycofa wojska z Niemiec i E. Wschodniej, to te kraje NIGDY nie przystąpią do NATO. Swiadek tych solennych obietnic - niemiecki mini. spraw zagr. H.-D. Genscher opisał to kilka lat temu w Spieglu i przyznał, że takie obietnice były, no i jak wiemy szybok zostały złamane.

Nie sądzę, że Putin będzie tak rozumował jak Ty.
                  • igor_uk Ewa. 26.02.12, 13:19
                    naprawda,nie zarzucaj mnie tego,czego ja nie reprezentuje.
                    Nie mam zadnej wiary Ameryce,jako Panstwu,zreszta,jak i kazdemu innemu .
                    Mnie chodzi o co innego -trzeba znalezc wyjscie i tylko tyle.Moja "propozycja" jest tylko propozycja.Czy masz cos ,co bylo by lepsze?
                    • eva15 Re: Ewa. 26.02.12, 13:32
                      Igor, ja o tej wierze piszę z przymrużeniem oka, nie serio. Natomiast serio uważam Twoją koncepcję za trochę naiwną, bo zakładasz, że tym razem USA nie nabiorą Rosji. Ja sądzę inaczej i podejrzewam, że Putin też nie wierzy, że tym razem USA zachowają się inaczej.

> Mnie chodzi o co innego -trzeba znalezc wyjscie i tylko tyle

Czemu trzeba i czemu Rosja musi go szukać?
                      • igor_uk Re: Ewa. 26.02.12, 13:44
                        Ewa,nic naiwnego nie ma.
                        Bo wychodzac z twojego zalozenia,to w zadnym wypadku Rosja nie powinna siadac do rozmow z USA,bo i tak tam ci oszukaja. To nie jest powazne ,Ewa.
                        Rosja,jak i Chiny,"umyli" rece w sprawie z Libia,nie zajmujac zadnego stanowiska i nie stawiac zadnych warunkow.Dla tego Rosja nie moze czuc sie oszukana,najwyzej stwierdzic,ze Amerykanie to - szuje ,ale to i tak nie ma zadnego znaczenia.
                        Ewa,powtorze jeszcze raz -w Syrii gina ludzi ,Kraj powoli bedzie staczac sie ku przepasci,nam latwo siedziec przed komputerem i pisac-Putin ,a nie kroku do tylu,walcz o swoje do ostatniego Syryjczyka? Ewa,o tym Ty pomyslalas? Ja wlasnie dla tego zostanowiam sie,jak z tego wybrnac. Czy jestem naiwny ? W zadnym wypadku,poniewaz ja nie wykazuje zadnej wiary w dobre zamiary USA ,ale wiem,ze interesy w Swiecie krzyzuja sie i Putin ma mozliwosc znalezc taka formule wspolpracy ze Stanami,kiedy te ostatnie nie beda wstanie oszukac.
                        • eva15 Re: Ewa. 26.02.12, 14:04
                          Nigdzie nie piszę, że Rosja nie powinna rozmawiać z USA. Powinna i będzie to zresztą robić. Ale nie można siadając wierzyć, że Amis nie będą oszukiwać. Będą, tam gdzie im to pasuje , tam zmieniają zdanie i koniec. Na to trzeba być przygotowanym.
                          Jak Rosja powinna pomóc Syrii? Nie wiem, może dozbrając siły rządowe.... Zachód cały czas zbroi "demokratyczną opozycję".
                          • igor_uk Re: Ewa. 26.02.12, 14:09
                            DEwa,ta rozmowa jest bez sensu.Tak, siadac do rozmow trzeba,ale i tak to nic nie da,bo Amis oszukaja. To jest niepowazno podejscie.
                            Dostarczac bron rzadu? Jaka? Czolgow,broni strzeleckiej,artylerii Assad ma w nadmiarze,to jemu nie jest potrzebne.Rosja moze pomoc Syrii tylko w tym,zeby nie dopuscic do interwencji zachodniej na szeroka skale . Ale to i tak nie rozwiaze problemu,bo wojny domowe moga trwac dziesiatki lat .Ja tego Syryjczykam chcialem by oszczedzic.
                            • eva15 Re: Ewa. 26.02.12, 14:35
                              igor_uk napisał:

> DEwa,ta rozmowa jest bez sensu.Tak, siadac do rozmow trzeba,ale i tak to nic n
                              > ie da,bo Amis oszukaja. To jest niepowazno podejscie.

Nie rozumiałeś. Chodzi tylko o to, że wiara iż partner rozmów chce dla nas dobrze, że jest naiwna. On wszelkimi sposobami będzie chciał przepchnąć własne interesy i im czuje się silniejszy, tym mniej trzyma się umów i z tego trzeba zdawać sobie sprawę.
                              • igor_uk Re: Ewa. 26.02.12, 14:45
                                Ewa,ale ja caly czas pisze o tym,ze Putin ma bardzo mocne karty w rekach i to wlasnie teraz ,kiedy Amerykanie sa przed wyborami ,kiedy mozno bylo by z Obamy wycisnac wszystko,co jest tylko mozliwe.Przeciez to jest generalnym motto tego watka.
                                Rosja juz dawno nie byla tak mocno,jak dzis,a po wyborach,w ktorych Putin wygra w pierwszej turze i z duza przewaga,to i Prezydent bedzie silny i juz nikt nie bedzie liczyc na probe sklocenia dwoch osrodkow wladzy,bo bedzie tylko jeden.

Chyba moj polski jest naprawda zly.
                                • zlotamajka Re: Ewa. 26.02.12, 15:16
                                  Z Obamy nic sie nie wycisnie bo to nie on tak naprawde podejmuje decyzje. A tym bardziej przed wyborami nie pojdzie na jakies ustepstwa, wrecz przeciwnie musi wygladac tough. Do tego jakby nie wygral wyborow to z tych ustepstw nici. Putin i rosyjskie elity nie sa on the in i nie sa constituency. Constituency to banki i Wall St primerly + wojsko.
                                  • igor_uk Re: Ewa. 26.02.12, 15:40
                                    Nu to w takim razie,jak nic nie da sie wycisnac,to i reszta jest bez sensu ,wlacznie i z jego pomyslem na reelekcje.
                                • eva15 Re: Ewa. 26.02.12, 15:31
                                  Igor, Twój polski jest naprawdę dobry, nie w tym rzecz, dobrą odpowiedź dała Ci Majka.

Widzisz, Ty błędnie zakładasz, że Obama ma tyle władzy co Putin, a Obama nie ma.
                                  • igor_uk Re: Ewa. 26.02.12, 15:47
                                    Ale to tylko studium dyskusji intelektualnej (zabawa) ,jak juz napisalem do ciebie o wiele wczesniej .Wlasnie dla tego zamiescilem w sondzie odpowiedz,ze pytanie jest idiotyczne, bo tylko prawdziwy idiota moze tak odpowiedziec,nie polapawszy o co chodzi zalozycielu watka.
                                    Czlowiek inteligentny odpowie-tak,czy nie.

O tym ile ma wladzy Prezydent Stanow (obiecnie Obama-nobilista),pisalem wiele razy.Ale za nim sa ludzi,do ktorych Putin moze dotrzec przez Obame.
                        • zlotamajka Re: Ewa. 26.02.12, 14:04
                          Rosja,jak i Chiny,"umyli" rece w sprawie z Libia,nie zajmujac zadnego stano
                          > wiska i nie stawiac zadnych warunkow.Dla tego Rosja nie moze czuc sie oszukana,
                          > najwyzej stwierdzic,ze Amerykanie to - szuje ,ale to i tak nie ma zadnego znacz
                          > enia.

Tu sie mylisz Igor i to bardzo. Rezolucja 1973 jako taka lamala UN CHARTER ktory jest norma relacji miedzynarodowych. To ze Rosja i Chiny nie zawetowaly to byl ich wielki blad co zreszta Lavrov sam przyznal moze nie tymi slowami. Do tego ta rezolucja zostala jeszcze zlamana. A co za tym idzie? Ano to ze prawo miedzynarodowe i wszelkie normy ustalone po WSII moga byc lamane naturalnie przez jedna tylko strone. To zapiewa jak nie na miedzynarodowa demokratyczna dyktature w relacjach miedzynarodowy to na anarchie. Ani jedno ani drugie nie jest w interesie Rosji co zreszta rzad Rosji jak i Chin nie raz mowili przykladaja dokladnie tych samych argumentow co ja. Ani Rosja ani Chiny ani zadne inne panstwo (nie wasal USA) nie moze w takiej sytuacji normalnie funkcjonowac. A precedensy jakie to tworzy to rzecz oczywista. Takze mylilsz sie tu Igor. Rosja i Chiny nie "umyli" rak ale po prostu sie podlozyli. Jak zrobia to samo z Syria (na razie sie nie zanosi) to wiele straca na arenie miedzynarodowej, bardzo wiele, o duzo wiecej niz Syrie i baze.

Co do Syrii to cala zawieruche rozniecili demokratorzy. I jest to wazne wbrew temu cos wczesniej napisal. Kazdy lekarz wie ze zanim zacznie leczyc musi znac zrodlo choroby.
                          • igor_uk Re: Ewa. 26.02.12, 14:28
                            majka,wszystko co Ty napiisalas mnie jest znane,i w zadnym wypadku nie podwaza moich slow.
                            Klucic sie o slowa -czy umyli rece,czy podlozyli sie.nie widze sensu.Poniewaz nie glosujac , moga teraz tylko stwierdzac,ze Zachod naduzyl czyjegos zaufania.
                            Osobiscie uwazalem i uwazam nadal,ze to co wydarzylo sie w Libii daje Rosji mocne karty w sprawie z Syria . I napewno Rosja tam nie podlozyla sie.Juz wspominalem,ze wy w swoim rozumowaniu probujecie wykorzystac Rosje ,jako narzedzie w "walce" z Ameryka,nie biorac pod uwage faktow i realii .

p.s.nie ma zadnego porzadku prawnego na Swiecie i zadnych norm.Silniejsze dyktuja warunki slabszym i to cala filozofia.
                            • eva15 Logiczne zapętlenie 26.02.12, 14:43
                              Nieprawidłowo to odbierasz, Igor. Ani Majak ani ja (bo chyba nas obie masz na myśli) nie chcemy wykorzystać Rosji jako "narzędzia" w walce z USA. Dyskusja jest o tym, że to, co się dzieje koniec końców jest zagrożeniem dla Rosji i Chin - to są cele ostateczne całej tej zawieruchy z "demokratycznymi wiosnami" i polityka ustępstw Rosji (i Chinom) na dłuższą metę wiele nie pomoże. No ale jak widać Putin to rozumie i w Syrii nie ma już powtórki z Libii.

> p.s.nie ma zadnego porzadku prawnego na Swiecie i zadnych norm.Silniejsze dyktu
                              > ja warunki slabszym i to cala filozofia.

No, czyli poszedłeś nawet dalej niż ja. Ja uważam, że rozmawiając z Amis trzeba być ostrożnym i nieufnym, a Ty wbrew temu co wcześniej napisałeś, teraz najwyraźniej uważasz, że takie rozmowy w ogóle nie mają sensu, bo warunki dyktuje silniejszy nie trzymając się żadnych norm i prawa.
                              • igor_uk Re: Logiczne zapętlenie 26.02.12, 14:53
                                Ewa, czy Rosja podda sie "demokratycznym wiosnam",czy nie,absolutnie nie zalezy od tego,co dzieje sie w Syrii .Wazne jest to ,co dzieje sie na Bolotnej,na placu Manieznym,na Gorze Poklonnej,a przedewszystkim od tego,co Rosjanie maja w swoich portfelach i lodowkach.Bo wlasnie tam Rosja moze przegrac dermokratoram.Putin to wie dobrze,dla tego musi brac pod uwage bardzo wiele czynnikow .jednym z tych czynnikow sa reguly gospodarzcze panujace w Swiecie,a USA zajmuja w tym Swiecie bardzo wazna role. Tego on nie moze ignorowac,przynajmniej jeszcze nie teraz.
                                • zlotamajka Re: Logiczne zapętlenie 26.02.12, 15:04
                                  Problem w tym Igor, ze to co sie dzieje w Moskwie jest poniekad polaczone z Syria i cala ta wiosna.

P.S. rewolucje nie zdarzaja sie podczas wielkiej biedy, wrecz odwrotnie.
                                  • igor_uk Re: Logiczne zapętlenie 26.02.12, 15:09
                                    Nie,majka.W tym nie zgadzam sie z toba.
                                  • eva15 Re: Logiczne zapętlenie 26.02.12, 15:27
                                    zlotamajka napisała:

> Problem w tym Igor, ze to co sie dzieje w Moskwie jest poniekad polaczone z Syria i cala ta wiosna.

Naturalnie, że to jest połączone i nieprzypadkiem zdarza się w tym samym czasie. Uderzenie odbywa się na wielu odcinkach na raz, a Rosja jest ważnym celem.

> P.S. rewolucje nie zdarzaja sie podczas wielkiej biedy, wrecz odwrotnie.

Otóż to - na ulice Moskwy i Pitera wyszła zamożna ipaidowa/internetowa młodzież - to do niej skierowane są działania "rewolucyjne " w internecie i to skutkuje. Biedniejszej prowincji nie w głowie studiowanie stron internetowych livejournal, Nawalnego i innych i nie w głowie jej protesty. Dziwi mnie, że Igor nie widzi, jak bardzo te protesty w Moskwie są sterowane a nie spontaniczne.

• zlotamajka Re: Logiczne zapętlenie 26.02.12, 15:55
                                      Otoz to. Te protesty w Rosji, poza naturalnie proba pozbycia sie Putina i wszystkiego co sie z nim laczy, sa presja na Rosje by nie hamowala demokratyzacji Syrii.
                                      • igor_uk Re: Logiczne zapętlenie 26.02.12, 16:07
                                        W Rosji nic nie dzieje sie nadzwyczajnego . Po dosc slabej prezydenturze Miedwiedziewa,Zachod obawia sie powrota Putina.
                                        W waszym rozumowaniu widze mocna niescislosc.Jak by za wydarzeniami na BW stalo rzeczywiscie podboj Rosji,to napewno zalozenie okazalo sie bledne,bo wlasnie na skutek tego,ze Zachod zdestabilizowal ten region,Putin postanowil kandydowac sie po raz kolejny. W przeciwnym wypadku wszystko bylo by po staremu.Miedwiedziew na druga kadencje,a Putin moze by zajal sie czyms innym. Nie wiem jak wy to widzicie,ale w zachowaniu Miedwiedziewa odczuwa sie zawod.On naprawda liczyl na cos wiecej,niz tylko pilnowanie krzeselka.
                                        Ataki na Rosje zaczeli sie po tym,jak Putin oglosil,ze zgadza sie na uczestnictwo w wyborach. Te barany przyzwyczaili sie do tego,ze Miedwiedziew jest dosc slaby i ze wystarcze tylko oslabic Putina,jak mozno docisnac slabego Prezydenta.Ale na skutek ich dzialan powraca silny Putin.Czy oni naprawda tego chciali?
                                        Ja uwazam,ze oni tylko reaguja na to co stalo sie,nie mogac tego przewidziec wczesniej.
                                        Oni caly czas grali na probie sklocenia Putina i Miedwiedziewa.
                                        • eva15 Re: Logiczne zapętlenie 26.02.12, 16:13
                                          Igor, pamiętasz czasy, gdy pisałeś, e Putin nier będzie kandydował na prezydenta i zostanie przewodniczącym Dumy. Pisałam Ci wtedy, że wg mnie jeśli sytuacja miądzynarodowa się zaostrzy, Putin kandydował będzie.
                                          Owszem, Zachód (USA) popełnił błąd, trzeba było zacząć "wiosnę arabską" dopiero PO wyborach w Rosji. No ale Zachodowi dzięki kryzysowi tyłek się pali i nie miał czasu na czekanie.
                                          • igor_uk Re: Logiczne zapętlenie 26.02.12, 16:21
                                            Ewa,my z toba to twierdzili jednym glosem.Jak Ty,tak i ja,twierdzilismy,ze zaostrzenie miedzynarodowej sytuacji zmusi Putina do ponownego kandydowania.
                                            Moi rozwazania dotyczyli tylko tej sytuacji,kiedy w Swiecie panuje calkowity spokoj.
                                            Ewa,ja lubie sobie nieraz rzucic etmat do dyskusji,ktory jest calkowicie teoretyczny.Taki trening dla umysla.
                                        • zlotamajka Re: Logiczne zapętlenie 26.02.12, 16:16
                                          Igor, zgadzam sie ze wszystkim co napisales. Syria to tylko dodatkowy motyw.
                                      • eva15 Re: Logiczne zapętlenie 26.02.12, 16:09
                                        Tak, to jest takie grożenie palcem i pokazywanie, jaki bałagan można w Rosji zrobić.
                                        • igor_uk Re: Logiczne zapętlenie 26.02.12, 16:18
                                          Nu nie,Ewa,az tak zle o nich nie mysle.Oni napewno zdaja sobie sprawy z tego,ze jak w Rosji zacznie sie cos podobnego co w Syrii,czy Libii,to nawet za oceanem by oni nie czuli sie bezpecznie. Zreszta ,kazdy z nas moze pozostac sie przy swoim zdaniu .Przciez my nie bystrzaki i mamy kazdy swoja glowe,a nie tak jak oni,jedna wspolna na wszystkich (he,he).
                                          • eva15 Re: Logiczne zapętlenie 26.02.12, 16:52
                                            No przecież się nie kłócimy i nie wyzywan'my, tylko spieramy na argumenty. Wszystko jest OK, jak być powinno, można mieć różne zdania.
                                    • walter622 Re: Logiczne zapętlenie 26.02.12, 21:39
                                      eva15 napisała:
                                      > na ulice Moskwy i Pitera wyszła zamożna ipaidowa/internetowa młodzież
                                      > - to do niej skierowane są działania "rewolucyjne " w internecie i to skutkuje
                                      > . Biedniejszej prowincji nie w głowie studiowanie stron internetowych livejournal,
                                      > Nawalnego i innych i nie w głowie jej protesty.

Nie do końca tak. Owszem demonstracje w Moskwie to w sumie co najwyżej obecnie modna "tusowka". Bo czym można wytłumaczyć na tych demonstracjach obecność chociażby Sobczak, która Putina nazywa "wujkiem" i dzięki jemu zawdzięcza swoją oszałamiającą telewizyjną karierę ? A takich przykładów można wskazywać bez liku.
                                      Natomiast "głubinka" ma swoje problemy, całkowicie odmienne od moskiewskich, co wcale nie oznacza, że nie strajkuje. Inna rzecz, że na tych demonstracjach powiewają wyłącznie flagi zyganovców , tak więc fotki z tych demonstracji wacki się boją publikować z zachodniej prasie. Przysyłanych z Moskwy na te demonstracje przedstawicieli "demokratów", po prostu bardzo niedemokratycznie wyganiają. Tym też można wyjaśnić fakt iż w czasie ostatnich demonstracji nie pokazano ani jednej demonstracji z "głubinki" , co najwyżej poprzestając
                                      na podaniu liczby uczestników.

**************************************************************
                                      "Bo mi Boy Zelenski tkwi w poprzek mego gardla. Jakies ruskie scierwo strzela w naszego pisarza i tlumacza.
                                      Czy jakis rosjanin przeprosil?" (polski_francuz)
            • felusiak1 nu koń śmieje się i koza się śmieje i nawet 26.02.12, 08:43
              krokodyl przestał płakać.
              syrią o kand d..py przy benzynie po $5 za galon.
              teoretycznie rosja może pomóc obamie dostarczjac każdą ilość ropy bezpłatnie.
              ale wtedy chiny będą musiały pomóc rosji w tłumieniu społecznego buntu.
              ale kto pomoże chinom?
              igor, skąd ty bierzesz takie natchnienie? czy tobie przypadkiem żonka nie ciosa kołków na głowie?
              • igor_uk felus,nu czemu jestes tak przywidywalny? 26.02.12, 09:07
                A wiesz,ze dla mnie praktycznie nigdy twoi wpisy nie sa niespodzianka? A to dla tego,ze nie potrafisz bawic sie. Ja traktuje to forum,jak miejsce rozrywki intelektualnej,ty ze,jak widac,miejsce,gdzie zalatwiaja sie bardzo powazne sprawy,mogace uratowac Swiat.
                Ale moze na temat.
                Pomijajac to,ze przejechales sie przedewszystkim po mnie,co zawsze,od samego poczatku mojego uczestnictwa na to forum, robicie,jedne zdanie bylo i na temat dyskusji.
                Otoz - cena benzyny i preferencje wyborcze Amerykanow. bardzo cenna uwaga,z tym,ze ja to dotknelem i wyjasnilem.
                Wiem,ze wszystkich postow nie czytasz,zadowolajac sie tytulem i postem otwierajacym watek.Ja rowniez tak robie,jak widze,ze temat mnie nie interesuje (oczeiwiscie nie ma mowy wtedy o tym,zeby ja cos napisalem w takim watkie),ale w twoim przypadku tak nie jest,sadzac po temu,ze cos skrabneles,temat ciebie zainteresowal .A dla tego warto bylo by przeczytac chociaz by jeszcze kilka moich postow :
                "Dzieki Putinu Obama otrzyma atut,pokazawszy,ze potrafi nie tylko "zakonczyc" wojne w Iraku,ale i bez uzycia sily wojskowej dopiac swego ,przekonujac do swojej racji nawet Putina. Po prostu jego atutem bedzie zwyciestwo ,jakim jeszcze nikt nie mogl pochwalic sie -zwyciestwem nad Putinym. "Zalatwiw " sprawy miedzynarodowe,to i sprawy wewnetrzne wtedy pojda Obamie latwiej,przeciez po tym,jak pokonaja Syrie,nie trzeba bedzie wiecej wojennej retoryki i mozno na jakijs czas odpuscic Iranu program nuklearny,dla tego wystarcze raport MAEA ,ktore stwierdzi,ze nie maja zadnych podstaw twierdzic,ze Iranski program nuklearny ma charakter militarny i ze Iran dobrze z ta organizacja wspolpracuje.Na skutek tego ceny ropy pojda w dol. "
                Czy to co napiisalem,nie jest spojne?
                Sprobuj docenic w swoim adwersazu logicznosc w mysleniu,a nie staraj sie przeciwstwiac jego slow z realnoscia .Bo jaka ona jest,nie masz zielonego pojecia,zreszta ,jak i ja .
                • wojciech.2345 Re: felus,nu czemu jestes tak przywidywalny? 26.02.12, 09:55
                  Jestem przekonany, że 99% Amerykanów nie wie kto w Rosji
                  jest prezydentem, a kto premierem.

Ergo.

Możliwość sterowania przez Kreml wyborami w USA jest fikcją.
                  • igor_uk wojtus. 26.02.12, 10:04
                    I nic o lupkach?
                    • wojciech.2345 Re: wojtus. 26.02.12, 10:08
                      igor_uk napisał:
                      > I nic o lupkach?
                      ----------------------
                      Zapomniałem.
                      Już zakładam nowy wątek.

PS. Zastanawiam się. Jak zaczniemy wydobywać gaz, to za co Putin kupi kartofle???
                      • igor_uk Re: wojtus. 26.02.12, 10:12
                        W supermarkecie.
                    • przyjacielameryki Re: wojtus. 26.02.12, 10:31
                      igor_uk napisał:

> I nic o lupkach?

No nie, tym razem o Putinu. Hi, hi! Igorek, zupełnie pomieszało ci się w głowie, ale widzę że stoisz na posterunku od samego rana. Nadgodziny??
                      Igorek, o tym że, Putin wygra wybory wiadomo od dawna ale jednocześnie już wiadomo że
                      Putin będzie słabym prezydentem(to twierdzą niezależni rosyjscy politolodzy). Będą nieustanne demonstracje opozycji na ulicach miast a społeczeństwo będzie systematycznie ulegało pogłębianemu podziałowi. Widziałeś tę demonstrację opozycji w Petersburgu? - "Rasija biez Putina, Rasija biez Putina" to naczelne hasło tej demonstracji(kilka tysięcy osób ale bez przymusowego spędu), głównie młodzi wykształceni. Dlaczego płk. Putin ma tak słabe poparcie w Petersburgu(najmniejsze w stosunku do innych miast) chociaż tam spędził dzieciństwo, uczył się, mieszkał i pracował????
                      Nie ulega wątpliwości że Putin nie ma obecnie konkurenta, że ma faktyczne poparcie ale to poparcie jest chwiejne i niepewne a nie jest to człowiek który potrafi budować prawdziwą wspólnotę.
                      Dla USA Rosja jest oczywiście ważna o ile współpracuje z Amerykanami w rozwiązywaniu problemów świata. Ale Rosja na przykładzie Syrii i Iranu pokazała USA środkowy palec co z pewnością zostanie zapamiętane a następnemu prezydentowi USA już raczej nie przyjdą do głowy naiwne tzw. pomysły resetowania stosunków z Rosją.
                      Rosja jako słabe państwo i Putin jako słaby prezydent będą raczej mało przydatni USA a słabość Putina i ewentualne spadki cen gazu i ropy prawie na pewno doprowadzą do kolejnej kolorowej rewolucji tym razem w Rosji.
                      Igorek, jaki kolor przypisałbyś do tej rosyjskiej rewolucji?? Ja proponuję czerwony - jak róże czerwone. To kolor lubiany w Rosji!
                      • misterpee Re: pa odkrywa ameryke 26.02.12, 11:31
                        pr\edewszystkim prezydentem Ameryki bedzie ten kogo wybierze AIPAC, a AIPAC ma taki mess ze nie wie co robic. Rosyjskiego prezydenta wybieraja rosjanie i to przeraza AIPAC, jak rowniez Felusia i PA wiec staraja sie jak moga o wzledy "demokratycznej" opozycji Rosji takiej jak seksualna mniejszosc, komunisci, faszysci, zlodzieje, muzulmanie .... wszyscy dobrzy co nie znosza Putina.
                        Z drugiej strony Putin ma podobna mozliwosc utrudnienia wyborow Obamy przez popieranie wszystkich wrogow AIPAC'u. Ale zorganizowanej i silnej opozycji Rotschildow w Ameryce nie ma. OWS jest zwalczana, a demonstranci sa aresztowani.
                        • wojciech.2345 Re: pa odkrywa ameryke 26.02.12, 11:38
                          misterpee napisała:
                          > Rosyjskiego prezydenta wybieraja rosjanie ...
                          ----------------------------
                          Rosyjskiego prezydenta wybiera tajna policja (KGB).

Obywatele rosyjscy mają niewiele do powiedzenia.
                          • misterpee Re: fantazje wojciecha 26.02.12, 12:16
                            pisz wiecej to ci uwierze, tak jak uwierzylem w propagande AIPAC.
                            • wojciech.2345 Re: fantazje wojciecha 26.02.12, 12:23
                              Jak Ci się podoba moja sygnaturka?
    • jk2007 w Rosji bedzie jak w Syrii 26.02.12, 12:22
      kryzys polityczny i wojna domowa
      • przyjacielameryki Re: w Rosji bedzie jak w Syrii 26.02.12, 12:42
        jk2007 napisał:

> kryzys polityczny i wojna domowa

Kryzys polityczny jak najbardziej, ale wojna domowa? Dlaczego tak sądzisz?
        • jk2007 Re: w Rosji bedzie jak w Syrii 26.02.12, 12:46
          przyjacielameryki napisał:
          > Kryzys polityczny jak najbardziej, ale wojna domowa? Dlaczego tak sądzisz?

a jak inaczej bez wojny?
          • igor_uk Re: w Rosji bedzie jak w Syrii 26.02.12, 13:07
            idiot2007,nie moze doczekac sie,jak Rosjanie zaczna zabijac sie nawzajem.
            Co za gnida?
            • jk2007 gay igorczik 26.02.12, 13:12
              nie podniecaj sie tak, glupku
              • igor_uk idiota2007. 26.02.12, 13:24
                Co cie tak moja orientacja seksualna interesuje? Jestes pidorasem?
                • jk2007 gay igorczik 26.02.12, 13:37
                  interesuje mnie narcyzm w twoim wykonaniu
        • misterpee Re: cos ci sie popieprzylo 26.02.12, 12:49
          piszesz o swoim kraju , jest 36 % bezrobocia, wojna na drugiej polkuli,m kryzys ekonomiczny i pocyganione wuybory. Na zlodzieju czapka plonie.
          • kylax1 Kolejny, który myli bezrobocie z labor participati 26.02.12, 12:54
            on rate.

W każdym kraju LPR jest znacznie wyższa od bezrobocia, bo obejmuje też osoby, które nie chcą pracować, typu studenci, uczniowie, chorzy, niepracujący partnerzy, ludzie, którzy nie chcą pracować itd.
      • igor_uk Re: w Rosji bedzie jak w Syrii 26.02.12, 13:06
        Nie doczekasz sie swolocz.
        • jk2007 Re: w Rosji bedzie jak w Syrii 26.02.12, 13:08
          owszem, bede zwijac sie do Anglii jak ty

igor_uk napisał:
          > Nie doczekasz sie swolocz.
          • igor_uk Re: w Rosji bedzie jak w Syrii 26.02.12, 13:22
            Czy ty potrafisz zrozumiec sens swoich wypowiedzi? Przeciez ty jestes debilem.Spadaj.
      • romrus Jesli w Rosji bedzie wojna domowa 26.02.12, 14:14
        jk2007 napisał:
        > kryzys polityczny i wojna domowa

To ja osoboscie cie dorwie gnojku i zawisniesz na latarni.
        Nie zmarnuje takiej okazji, mozesz mi uwiezyc.

www.youtube.com/watch?v=_HCdBL2bbPM&feature=related
        "Ja bym do bolszewikow sie zapisal po to zeby cie rozstrelac, rozstrelalbym, i natychmiast z powrotem by sie wypisal"
        General Czarnota
        "Biala Gwardija" Bulgakow
        • jk2007 za glupi jestes 26.02.12, 14:29
          i nikczemnym
          • romrus Bedziesz mial okazje sprawdzic 26.02.12, 14:36
            jk2007 napisał:
            >za glupi jestes
            > i nikczemnym

Zobaczysz.
            To akurat o takich jak ty.
            Nie macie jaj.

www.youtube.com/watch?v=eYmhEFdz8Cw
            • jk2007 lubie zbytkowac z glupich, 26.02.12, 14:44
              to taka ruska zabawa
            • eva15 Re: Bedziesz mial okazje sprawdzic 26.02.12, 16:07
              Z tego co widzę, ostra wojna idzie u was w internecie.
              • igor_uk Re: Bedziesz mial okazje sprawdzic 26.02.12, 16:12
                Bo widzisz li,Ewa,ten gosc,nie wiadomo co z pochodzenia,prawdopodobnie jakijs jewriejczyk,ktory ma jakies powiazanie z Polska,caly czas tylko to i robi,ze opluwa kraj w ktorym mieszka.
                To tak,jak by ja na rosysjkich forach caly czas opluwalem by Polske.jego zachowanie jest wlasnie takim.
                • eva15 Przedstawiciel livejournal na polskim forum? 26.02.12, 16:15
                  Ja mam wrażenie, że on pracuje dla livejournal, ma za zadanie szerzyć, popularyzować ich mądrości na polskim forum. On w kółko wkleja linki do livejournal (często zupełnie nie na temat), może rozliczają go od kliknięć?
                  • igor_uk Re: Przedstawiciel livejournal na polskim forum? 26.02.12, 16:29
                    Ewa,bede klocic sie z toba nadal (he,he). Ty napisalas:
                    "On w kółko wkleja linki do livejournal (często zupełnie nie na temat) ".
                    Otoz,on praktycznie ZAWSZE wkleja linki nie na temat ,oprcz tego nie masz racji ,piszac,ze on popularyzuje te strony.Jestem pewien,ze on w taki sposob podnosi ich "klikalnosc",kazde klikniecie na jego link,to rejestrowane wejscie na strone,co robi portal bardziej atrakcyjnym i drozszym dla reklamodawcow. Tak sadze,ze ten biedak2007 po prostu dorabia sobie wklejaniem wszedzie linkow.
                    • eva15 Re: Przedstawiciel livejournal na polskim forum? 26.02.12, 16:38
                      Dlatego ja z reguły nie otwieram jego postów. Raz, że nie interesują mnie te głupoty, a dwa, że nie chcę mu przysparzać kliknięć.
                      • jk2007 Re: Przedstawiciel livejournal na polskim forum? 26.02.12, 20:44
                        coz, nieobecny nie ma racji

eva15 napisała:
                        > ja z reguły nie otwieram jego postów.
        • igor_uk Romrus. 26.02.12, 14:30
          Zobacz,jak ze ta swolocz nienawidzi Kraju,w ktorym mieszka.
          • jk2007 skąd u was wstręt do Rosji 26.02.12, 14:36
            i ją problemów?
      • jk2007 wojna 26.02.12, 21:06
        чтo нyжнo cделaть, чтoбы мaкcимaльнo ocлaбить cтрaнy?
        arhivar-rus.livejournal.com/300203.html#cutid1
    • jk2007 Rosja :) 26.02.12, 12:49
      "Не рacкaчивaйте лoдкy - нaшy крыcy тoшнит". Д.Быкoв
      • igor_uk Re: Rosja :) 26.02.12, 13:09
        Alez z ciebie gnida! Przeciez zyjesz tam,wsrod tych ludzi i nic dobrego o nich nie masz do powiedzenia -albo zyczysz im wojny,albo porownujesz ich do szczura.
        Naprawda wspolczuje tobie,jak ze ty musisz cierpiec,spotykajac dzien w dzien tych,kogo nienawidzisz z calego serca.
        • jk2007 Re: Rosja :) 26.02.12, 13:15
          ja tez wspolczuje tobie, jak ze ty musisz tak sie bac odwiedzic Rosje
          • igor_uk Re: Rosja :) 26.02.12, 13:21
            Ha,ha.Mnie nie wspolczuj,ja zyje wsrod ludzi,ktorych szanuje i nie mam zadnej nienawisci do nich.
            Ty masz juz zwichnieta psychike przez swoja nienawisc.
            • jk2007 Re: Rosja :) 26.02.12, 13:40
              ja tez nie mam zadnej nienawisci, ale czemu tak panicznie sie boisz odwiedzic Rosje?

• misterpee Re: zaproszenie dla Wojtusia 26.02.12, 15:00
                przyjedz do Bronxu, Brooklina, pogadaj sobie z ludzmi Occupy Wall Street, z policja , idz odwiedz urzad emigracyjny, nie zapomnij wziasc udzial w ludzmi RP i postaraj sie tu o prace, a jezeli dostaniesz ,znajdz sobie mieszkanie i zyj. i glosuj na demokratow albo republikanow. Jak juz tak pokochasz ten kraj to zapewne zaciagniesz sie na wojne przeciwko Iranowi, usuniesz Putina, zbombardujesz Francje albo Polske , bo podobnie jak wielu Amerykanow, nie bedziesz widziec roznicy miedzy rownikiem i biegunem.
                • wojciech.2345 Re: zaproszenie dla Wojtusia 26.02.12, 15:45
                  Rodzina nie chciała mieszkać w USA.
                  Z pracą nie miałbym kłopotów.
    • romrus Prawdiwa twarz kolesia 26.02.12, 14:43

www.youtube.com/watch?v=_wnA-e5gK-g&feature=related
      • igor_uk Re: Prawdiwa twarz kolesia 26.02.12, 14:54
        romrus, on chwalil sie,ze mieszka w S.P. nie mozesz mu osobiscie to wszystko wyjasnic?
        • romrus Re: Prawdiwa twarz kolesia 26.02.12, 15:00
          igor_uk napisał:
          > romrus, on chwalil sie,ze mieszka w S.P. nie mozesz mu osobiscie to wszystko wyjasnic?

Czasy sie zmenili, Igor, zostalem porzadnym czlowiekiem :-)))

Zdechnie sam z zatrucia zolcia, bo tacy jak on nie maja zadnych szans.

Ale zlece fachowcam zeby go namerzyli.
          Tylko glupki uwazaja ze Net jest naprawde anonimowym.

Pamietasz takiego "atakum"? Tego dalem rady namierzyc nawet bez fachowcow.
          • igor_uk Re: Prawdiwa twarz kolesia 26.02.12, 15:10
            Nu wlasnie,niech wie,ze pluc na Kraj,ktoremu zawdziecza wszystko,moze byc nieoplacalne.
          • yurek11111 Re: Prawdiwa twarz kolesia 26.02.12, 15:22
            romrus,ty jednak jestes niezla padlina...
            romrus napisal:"
            Ale zlece fachowcam zeby go namerzyli.
            > Tylko glupki uwazaja ze Net jest naprawde anonimowym.
            >
            > Pamietasz takiego "atakum"? Tego dalem rady namierzyc nawet bez fachowcow."
            • romrus Seasonal affective disorder 26.02.12, 15:42
              yurek11111 napisał:
              > romrus,ty jednak jestes niezla padlina...

"Sezonowe zaburzenie afektywne (ang. SAD – seasonal affective disorder). W sezonowym zaburzeniu afektywnym depresja pojawia się każdego roku około października lub listopada i utrzymuje się przez zimę czasem wręcz do przejścia w manię...
              Objawy:
              uczucie smutku,
              lęk,
              osłabienie popędu seksualnego,
              w skrajnych przypadkach myśli samobójcze.
              Leczenie:
              fototerapia,
              leki przeciwdepresyjne
              psychoterapia, pomagająca zaakceptować chorobę i pomóc w radzeniu sobie z nią".

Freud cie sie klania.

"Pilotki", kochanki rosijskich przywodcow, stan fiziczny Putina - przeanalizuj swoi ostatni posty.
              Chyba podstarzaly emigranci z Polnocy na ta chorobe cierpia naimocnej.

Kup sie prozak, wiagre i skocz do burdela, moze pomoze:-)))
              • yurek11111 U ciebie nie tylko seasonal affective disorder.... 26.02.12, 15:46

Dlatego na okraglo siedzisz w burdelu , o nazwie Rosja.... :-)))))
                • igor_uk yureczek. 26.02.12, 15:56
                  Przekroczyles pewna granice,napisales:
                  "Dlatego na okraglo siedzisz w burdelu , o nazwie Rosja"

To juz nie jest zwykla pyskowka,a tylko szowinizm.
                  Coz,widac jestes jednak zwykla gnida rusofobska.
                  • yurek11111 oooo,igorczik,przeoczyles kapusia.... 26.02.12, 16:07
                    czy to znaczy ze mozna byc kapusiem ,byleby tylko kapusiem po naszej stronie???
                    Nic nie przekroczylem, stwierdzilem fakt, nawet macie jedyna na swiecie burdel-mame rodzaju meskiego...
                • romrus No wlasnie :-) 26.02.12, 15:59
                  yurek11111 napisał:
                  > Dlatego na okraglo siedzisz w burdelu , o nazwie Rosja.... :-)))))

Wokol piekny Rosjanki, szampan, kawior i kankan, jest wiesiolo i sie nie nudze.
                  Dlatego nie mam frustracji i goowno mi obchodca wladzy UE, USA i Kanady, mam ich w d..., czego i ciebie zycze :-))

Zycie jest za krotkie zeby swirowac na temat stanu fizicznego i kochanek politykow obcego kraju.
                  • yurek11111 Re: No wlasnie :-) 26.02.12, 16:29
                    wiem,wiem,ruscy zyja krotko,mi mojego zycia wystarczy i na "zycie" i zeby swirowac na temat stanu fizicznego samcow alfa,beta i omega....
                    A propos romrus,ty tak kapujesz od urodzenia czy dopiero zaczales za rzadow Putina???

re:Zycie jest za krotkie zeby swirowac na temat stanu fizicznego i kochanek polity
                    > kow obcego kraju.
                    • romrus Poprosze o dowody 26.02.12, 16:43
                      yurek11111 napisał:
                      >A propos romrus,ty tak kapujesz od urodzenia czy dopiero zaczales za rzadow Putina???

Komu, kiedy i na kogo kapowalem.
                      Jesli chodzi cie o jk2007, to jestem w stanie swoi sprawy zalatwiac bez udzialu wladz.
                      Dokladnie w ten sposob postepuje cale zycie.

Nie znasz takich zasad rosijskiego zycia, nie znasz slow "пoнятия", "зaпaдлo", "терпилa", etc.

Wiec albo dowody, albo przeprosiny, albo jestes pi@rdola.

P.S.
                      Tu na forum poszukaj, kto kapuje moderatoram.
                      Ze zdiwieniem znajdziesz swoich kumpli.
    • blueelvic To nie jest tak do konca ... 26.02.12, 16:22
      Kampania wyborcza Demokratow i Republikanow rozegra sie przede wszystkim na plaszczyznie spraw wewnetrznych, co od dawna podkreslaja obserwatorzy sceny politycznej.

Mam podobne wrazenie.
      • igor_uk Re: To nie jest tak do konca ... 26.02.12, 16:37
        blueelvic,wybacz,ze cytuje sam siebie,ale mnie po prostu len dwa razy pisac to samo.
        "Dzieki Putinu Obama otrzyma atut,pokazawszy,ze potrafi nie tylko "zakonczyc" wojne w Iraku,ale i bez uzycia sily wojskowej dopiac swego ,przekonujac do swojej racji nawet Putina. Po prostu jego atutem bedzie zwyciestwo ,jakim jeszcze nikt nie mogl pochwalic sie -zwyciestwem nad Putinym. "Zalatwiw " sprawy miedzynarodowe,to i sprawy wewnetrzne wtedy pojda Obamie latwiej,przeciez po tym,jak pokonaja Syrie,nie trzeba bedzie wiecej wojennej retoryki i mozno na jakijs czas odpuscic Iranu program nuklearny,dla tego wystarcze raport MAEA ,ktore stwierdzi,ze nie maja zadnych podstaw twierdzic,ze Iranski program nuklearny ma charakter militarny i ze Iran dobrze z ta organizacja wspolpracuje.Na skutek tego ceny ropy pojda w dol. "
        • blueelvic Czytalem igor ... 26.02.12, 16:49
          Zreszta, tak na prawde to tylko czort wie co bedzie jezyczkiem u wagi. Moze to bedzie Putin, a moze nie. Jednego jestem wszak w 100% pewian: sprawy wewnetrzne zdominuja wybory
          • igor_uk Re: Czytalem igor ... 26.02.12, 16:54
            Jak zawsze i w kazdym Kraju.
            Ten watek,to tylko temat do dyskusji,jak pisalem do Ewy-zabawa.Tylko w taki sposob trzeba go traktowac.
      • wojciech.2345 Re: To nie jest tak do konca ... 26.02.12, 16:45
        blueelvic napisał:
        > Kampania wyborcza Demokratow i Republikanow rozegra sie przede wszystkim na plaszczyznie spraw wewnetrznych, co od dawna podkreslaja obserwatorzy sceny politycznej.
        >
        > Mam podobne wrazenie.
        -------------------------
        Sprawy zagraniczne jeszcze tak niedawno w kampaniach wyborczych w USA
        były jedynie epizodem. Teraz mówi się o tym troszkę więcej.

Igor nie rozumie USA.
        • misterpee Re: To nie jest tak do konca ... 26.02.12, 17:11
          w mediach sprawy zagraniczne prawie nie istnieja , albo sa przedstawiane wedlug sionistycznego widzimisie. Jednak poza korporacyjnymi mediami dyskusja jest rewolucyjna. Dlatego wybudowali tyle wiezien, policja jest wyposazona w high tech bron usmierzania tlunow i terroryzowania spoleczenstwa. Dlatego tylu agentow jest nawet na tym forum , ktorzy bstrasza namierzaniem przez fachowcow. Jak widac bedzie goraco, a Obama nie wyglada zeby probowal ryzykowac zyciem , jak juz jeden rabin zapowiedzial. Sadze ze bedzie rozlam w parti republikanskiej byc moze zwolennicy RP oglosza ze sa jedynymi prawdziwymui republikanami, przestrze gajacymi konstytucji, nastepnie w tak zwanych wyborachy zwyciezy Jeb Bush, aresztuje przeciwnikow i zacznie sie smrod na calego, kraj popelni ekonomiczne Harakiri i Chiny beda policjantem swiata. W razie wojny z Iranem , nie bedzie pertraktacji miedzy Rosja i USA, Rosja bedzie podlegac nieustannym probom sabotazu, ale w wypadku konfliktu Putin zachowa sie podobnie jak w czasie konfliktu na zakaukaziu. Rosja zabezpieczy swoje granice, uwolni Gruzje od Saki, Byc moze cos sie stanie w krajach Baltyckich, a Chiny napewno przejma Taiwan. Rowniez Afganistan i Irak beda stracone, a w razie uzycia broni nuklearnej, stracony bedzie nakwielszy przyjaciel ameryki na BW. To nie bedzie wojna miedzy malym . slabym krajem, ale miedzy daleka zbankrutowana superpotega, a ogromnymi bliskimi kontynentami ktore sa w procesie rozwoju gospodarczego. Kto ma szanse ? Oczywiscie malkontent, Januszek, obcy spec razwiedki z SP i paru innych? Z liubia bylo latwo, slaby kadafi pocwiartowany przez sfore globalnych oprawcow.
    • jk2007 Putin 26.02.12, 21:14
      Иcтинные хoзяевa "Пyтин и Кo", ктo oни?
      www.rusprin.info/press/politics/power/istinnye_hozyaeva_putin_i_ko_kto_oni/
      • misterpee Re: to nie Wowka i Dymka rzadza Rosja, to jk2007 26.02.12, 21:27
        jako przedstawiciel apple i innych korporacji. To teraz wiemy kim jestes i dlaczego czytasz tak duzo podziemna prase podbiegunowa. Zamiesc wiecej podobnego scheisa bo lubimy smich.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka