Dodaj do ulubionych

A w Rosji wielka ulga: Trybunal nas nie obciazyl!

12.04.12, 14:24
Trybunał w Strasburgu nie obciazyl wina Rosji za Katyn ...

Polska przegrala wykrzykuja Moskowskije Nowosti ... ale ze swietowaniem zwyciestwa jeszcze poczekajmy ...

Obrzydliwosc ... nie, nie nie to nie o Trybunale mowa, mam na mysli logike i osobowosc rosyjskich massmediow.

Na temat Trybunalu powiem tylko ...
Obserwuj wątek
    • blueelvic Link. 12.04.12, 14:25
      wiadomosci.onet.pl/swiat/prasa-rosyjska-trybunal-w-strasburgu-nie-obciazyl-,1,5095848,wiadomosc.html
    • asmall4 Re: A w Rosji wielka ulga: Trybunal nas nie obcia 12.04.12, 14:27
      moSSkwa odziedziczyła majątek po CCCP ,ale jego win i zbrodni już nie :)
    • przyjacielameryki Re: A w Rosji wielka ulga: Trybunal nas nie obcia 12.04.12, 14:30
      Powiem szczerze, że sprawy katyńskie czy obecnie smoleńskie już w ogóle mnie nie interesują. W zasadzie wszystko już zostało powiedziane a bylejakość rosyjska i niechlujstwo rosyjskie nie zmienia faktu zakończenia sprawy. Odpuśćmy sobie ten temat, tę całą martyrologię i obecny anarchizujący show polityczny w wykonaniu J.Kaczyńskiego i PIS-u na bazie tragedii smoleńskiej.
      • blueelvic Powiem szczerze: to co robi sie w Polsce ... 12.04.12, 14:39
        w zwiazku z ta katastrofa, to granda w bialy dzien. Czuje niesmak z tego powodu i dlatego lata to mi kolo ... No wlasnie.

Katyn winnien pozostac w naszej pamieci ...czasami slowa plyna same, czasami dobrze gdy slow brak.

Kazda inna proba "grania" karta Katynia jest z roznych wzgledow proba nieudolna.

Natomiast decyzja Trybynalu i reakcja prasy rosyjskiej jest wielce interesujaca z wielu wzgledow ...
      • malkontent6 Re: A w Rosji wielka ulga: Trybunal nas nie obcia 12.04.12, 14:44
        przyjacielameryki napisał:

> anarchizujący show polityczny w wykonaniu J.Kaczyńskiego i PIS-u na bazie tragedii smoleńskiej.

Jaruś chyba nie zdaje sobie sprawy z tego, że to są już jego ostatnie podrygi jako polityka.

A swoją droga to jest smutne, że tragiczna smierć tylu ludzi jest wykorzystywana przez PiS do celów politycznych.
        • igor_uk blueelvic 12.04.12, 16:40
          Czy ty przeczytales artykul,ktory zalinkowales? To ze twoi wspolrozmowcy przeczytali tylko to,co Ty napisales,jestem pewien w 100%,co do ciebie ,to 70% za tym,ze artykula nie przeczytales,bo w przeciwnym wypadku musialem by uwierzyc w to,ze nie potrafiles zrozumiec dosc prostego tekstu,do tego w jezyku,ktory ponoc jest twoim ojczystym.

Aha,jak by chciales przeczytac oryginal publikacji w "Moskowskich Nowosciach",to mozesz to zrobic otwierajac ten link:
          mn.ru/society_rights/20120412/315470393.html
          -
          Zapraszam wszystkich,komu Rosja lezy na sercu,jak rowniez tych,kto od samego tego slowa dostaje drgawek,na forum "Rosja"

forum.gazeta.pl/forum/f,154812,Rosja_.html
          • malkontent6 Re: blueelvic 12.04.12, 16:44
            Piszesz do mnie?
            • igor_uk Re: blueelvic 12.04.12, 16:48
              Przeciez masz nick malkontent6,a do tego Ty nie slowem nie odniosl sie do tego,co napisal zalozyciel watka.
          • blueelvic Twoja uprzejmosc nie zna granic. 13.04.12, 00:02
            W przeciwienstwie do ciebie odpowiem z calym przynaleznym szacunkiem.

Doskonale wiem co bylo przedmiotem postepowania w Strasburgu i wiem, ze nie dotyczylo to jak twierdzily "Moskiewskie Nowosci" odpowiedzialnosci Rosji za ta zbrodnie, ale chodzilo tylko li i wylacznie o sposob postepowania wladz Rosji wobec rodzin ofiar Katynia od lat 90.

Moj komentarz i link dotyczyl specyficznego sposobu przekazu tejze informacji. Nie obchodzi mnie dlaczego Moskiewskie Nowosci tak pisaly i jaki mialy w tym cel ... Tak czy inaczej niesmak pozostal.
            • romrus Nie chce mi sie pisac ze Pan klamie,... 13.04.12, 14:10
              blueelvic napisał:
              > Doskonale wiem co bylo przedmiotem postepowania w Strasburgu i wiem,

Czyzby?

>ze nie dotyczylo to jak twierdzily "Moskiewskie Nowosci" odpowiedzialnosci Rosji za ta zbrodnie, ale chodzilo tylko li i wylacznie o sposob postepowania wladz Rosji wobec rodzin ofiar Katynia od lat 90.

Czyzby?

"Początkowo skarżący deklarowali, że nie będą się domagać odszkodowań finansowych ze strony Rosji. Żądali wyłącznie symbolicznego odszkodowania w wysokości jednego euro. Po połączeniu sprawy Witomiły Wołk-Jezierskiej i innych skarżących ze sprawą skargi katyńskiej złożoną przez Jerzego Janowca i Andrzeja Trybowskiego, którzy zażądali odszkodowania finansowanego po 50 tys. euro, kwestię ewentualnego odszkodowania dla wszystkich skarżących pozostawiono do uznania przez Trybunał".

Nie bede twierdzil ze Pan klamie, mam nadzieje ze Pan sie po prostu pomylil.

> Moj komentarz i link dotyczyl specyficznego sposobu przekazu tejze informacji.

Pan rowniez ma specyficzny sposob przekazu informacji.

> Tak czy inaczej niesmak pozostal.

O 100%, zreszta jak prawie zawsze.
              • blueelvic A zatem wyjasnijmy pewne sprawy. 13.04.12, 14:48
                Prosze wybaczyc, ale lubie przejrzyste sytuacje.

- Na jakiej podstawie zarzuca mi Pan niewiedze na temat tegoz procesu w Strasburgu?

- Napisalem:Doskonale wiem co bylo przedmiotem postepowania w Strasburgu i wiem, ze nie dotyczylo to jak twierdzily "Moskiewskie Nowosci" odpowiedzialnosci Rosji za ta zbrodnie, ale chodzilo tylko li i wylacznie o sposob postepowania wladz Rosji wobec rodzin ofiar Katynia od lat 90.

Czy moze Pan wyjasnic co ma oznaczac Panskie Czyzby? wlasnie w tym miejscu?

- Pisze Pan dalej: Pan rowniez ma specyficzny sposob przekazu informacji.

W swietle informacji (nie mowie, ze nieprawdziwej, co najwyzej niedokladnej i dalekiej od faktycznej) i jej interpretacji jakie przekazaly Moskiewskie Nowosci, to rzeczywiscie moj komentarz jest specyficzny.

Tak czy inaczej niesmak pozostal.

100% ... hahaha, to zamilowanie do procentow.

• romrus Re: A zatem wyjasnijmy pewne sprawy. 13.04.12, 15:06
                  blueelvic napisał:
                  > Prosze wybaczyc, ale lubie przejrzyste sytuacje.
                  > - Na jakiej podstawie zarzuca mi Pan niewiedze na temat tegoz procesu w Strasburgu?
                  > - Napisalem:Doskonale wiem co bylo przedmiotem postepowania w Strasburgu i wiem, ze nie dotyczylo to jak twierdzily "Moskiewskie Nowosci" odpowiedzialnosci Rosji za ta zbrodnie, ale chodzilo tylko li i wylacznie o sposob postepowania wladz Rosji wobec rodzin ofiar Katynia od lat 90.

Natomiast w rzeczywistosci:
                  "Początkowo skarżący deklarowali, że nie będą się domagać odszkodowań finansowych ze strony Rosji. Żądali wyłącznie symbolicznego odszkodowania w wysokości jednego euro. Po połączeniu sprawy Witomiły Wołk-Jezierskiej i innych skarżących ze sprawą skargi katyńskiej złożoną przez Jerzego Janowca i Andrzeja Trybowskiego, którzy zażądali odszkodowania finansowanego po 50 tys. euro, kwestię ewentualnego odszkodowania dla wszystkich skarżących pozostawiono do uznania p rzez Trybunał".

> Czy moze Pan wyjasnic co ma oznaczac Panskie Czyzby? wlasnie w tym miejscu?
                  > - Pisze Pan dalej: Pan rowniez ma specyficzny sposob przekazu informacji.

Oznacza ze prawdiwa tresc pozewu w Strasburgu sie rozni od podanej przez Pana.

Na tym z diskusji wychodze z krotkim oswiadczeniem:
                  -uwazam zdecydowanie Katyn za zbrodnie stalinowska;
                  -moja rodzina jest rownierz ofiara zdbrodni stalinowskich;
                  -moja matka czekala ponad 60 lat na rechabilitacje mojego dziadka;
                  -nie uwazam Katyn za sprawe wyjatkowa, takich bylo wiele;
                  -nie uwazam ze Polace maja prawo piewrszenstwa w zalatwieniu swoich sprach z NKWD;
                  -uwazam decyzje Sadu w Strasburgu za obowiazujacy;
                  -nie lubie tandetnych spekulacji.

• przyjacielameryki Re: A zatem wyjasnijmy pewne sprawy. 13.04.12, 15:40
                    romrus napisał:

> Na tym z diskusji wychodze z krotkim oswiadczeniem:
                    > -uwazam zdecydowanie Katyn za zbrodnie stalinowska;
                    > -moja rodzina jest rownierz ofiara zdbrodni stalinowskich;
                    > -moja matka czekala ponad 60 lat na rechabilitacje mojego dziadka;
                    > -nie uwazam Katyn za sprawe wyjatkowa, takich bylo wiele;
                    > -nie uwazam ze Polace maja prawo piewrszenstwa w zalatwieniu swoich sprach z NK
                    > WD;
                    > -uwazam decyzje Sadu w Strasburgu za obowiazujacy;
                    > -nie lubie tandetnych spekulacji.

Z grubsza można byłoby się zgodzić z powyższą opinią, tyle że ostatni punkt odnosi się raczej do strony rosyjskiej, prokuratury rosyjskiej, sądów rosyjskich i niektórych dziennikarzy rosyjskich.

Ps. A tak w ogóle można by już ten temat zakończyć. Dziwię się, że polskie władze z takim uporem jeżdżą do tego Katynia rok w rok. Rosja nigdy nie była przychylna Polsce w tej ale i w wielu innych kwestiach, po co więc tak się narzucać. To jest jednak obca i niezbyt przyjazna ziemia i tak będzie zawsze. Teraz jeszcze ten Smoleńsk, krzyż . . . ! Koszmar!
                    Można w Polsce organizować główne uroczystości a tam na tej obcej ziemi od czasu do czasu!

• mongol0kacap Re: A zatem wyjasnijmy pewne sprawy. 13.04.12, 15:52
                      A moze polskie frustraty specjalnie chca zrobic dla Rosjan przyjemnosc. Nam bedzie nie tak wiesiolo jezeli wy bedziecie bawic sie w swoi uroczytosci tylko u siebie. Tez chciemy widziec swoimi oczami tyle chorych idiotow na swobodzie jednoczesnie. Lecz bez takiego przyglupa jak przyjaciel ameryki kazde widowisko bedzie nudnym. Tez przyjedzaj do Smolensku razem z innymi klaunami. Nieludzka ziemia potrzebuje waszych wiesiolych swiet.
                      • przyjacielameryki Re: A zatem wyjasnijmy pewne sprawy. 13.04.12, 16:00
                        mongol0kacap napisał:

> A moze polskie frustraty specjalnie chca zrobic dla Rosjan przyjemnosc. Nam bed
                        > zie nie tak wiesiolo jezeli wy bedziecie bawic sie w swoi uroczytosci tylko u s
                        > iebie. Tez chciemy widziec swoimi oczami tyle chorych idiotow na swobodzie jedn
                        > oczesnie. Lecz bez takiego przyglupa jak przyjaciel ameryki kazde widowisko be
                        > dzie nudnym. Tez przyjedzaj do Smolensku razem z innymi klaunami. Nieludzka zie
                        > mia potrzebuje waszych wiesiolych swiet.

Mongoł, ja nie jeżdżę na nieludzką ziemię. Ja jeżdżą na tę ludzką!
                    • romrus Re: A zatem wyjasnijmy pewne sprawy. 13.04.12, 16:13
                      przyjacielameryki napisał:

> Z grubsza można byłoby się zgodzić z powyższą opinią,

Juz nie zle.

>tyle że ostatni punkt odnosi się raczej do strony rosyjskiej, prokuratury rosyjskiej, sądów rosyjskich i niektórych dziennikarzy rosyjskich.

Tyle ze jesli porownac ilosc wypowiedzi i publikacji to stosunek bedzie conaimniej 1 do 100 na rzecz Polski.
                      Szkoda mi caszu podawac linki o opancerzonej brzoze, helu, magnesach, sztucznej mgle, bombach, strzalach etc.
                      W rosijskiej prasie tego po prostu NIE MA, nawet w antiputinowskiej, ktora mogla by wykorystac ta sytuacje, jak wykorystywala situacje z rzekomymi zamaczami im. Litwinenko.
                      Nawet splacany przez zachod rosijski media nie chca sie kompromitowac przez bzdurny tezy o zamachu w Smolensku.

> Ps. A tak w ogóle można by już ten temat zakończyć. Dziwię się, że polskie władze z takim uporem jeżdżą do tego Katynia rok w rok.

Bo nie maja zadnej idei do zaoferowania swoim wyborcam, wiec spekuluja na idee polskiej ofiarnosci.

Czyzby to tak skoplikowane?
                  • blueelvic Szkoda romrus, szkoda. 13.04.12, 22:15
                    Nie bede w kolko wyjasnial jedno i to samo.

Napisalem, ze Moskiewskie Nowosci nadinterpretuja wiadomosc ze Strasburga, bo w rzeczy samej pozew nie dotyczyl odpowiedzialnosci Rosji za zbrodnie. To co MN napisaly to rzeczywiscie przeklamanie.

Chodzilo o pozew jaki zlozyly niektore rodziny w Strasburgu o sposob postepowania wladz Rosji wobec rodzin ofiar Katynia. Napisalem krotko, zwiezle i na temat bez zbednego rozpisywania sie o niuansach tegoz pozwu.

Pytam sie jeszcze raz: z czym masz problem?

Nie lubisz tandetnych spekulacji? Ja zas nie lubie tandetnej logiki.
    • pimpus18 Obrzydliwa propaganda w Pomrocznej 13.04.12, 00:32
      A o ofiarach Wołynia i zbrodniach ukraińskich bandziorów grobowa cisza, żadnego śledztwa, akt, dochodzeń, wyjaśnie, przeprosin, filmów, pomników, cmentarzy.

Wszystko polityczna poprawność - w imię niczym nie zmąconej przyjaźni.

Jak się tych wszystkich nagrzanych propagandystów słucha, czyta, obserwuje, przychodzą mi odruchy wymiotne.

• blueelvic Trybunal w Strasburgu jeszcze sie tym nie zajmowal 13.04.12, 01:39
        jw.
    • mongol0kacap Re: A w Rosji wielka ulga: Trybunal nas nie obcia 13.04.12, 07:54
      Nikogo w Rosji nie obchodzi takie goowno jak twoj pedalski Trybunal w Strasburgu, jak twoj gnojny Katyn, i tym bardziej co tam pisze jakas tepa moskiewska zolta gazeta. Tylko mudacy w nasz czas czytaja gazety.
      • blueelvic A mnie goowno obchodza ci, co ich nie obchodzi. 13.04.12, 12:59
        Kolekcjonuje wynaturzenia, zepsute obyczaje i pokrzywiona osobowosc. Kapujesz przeciez.
        • mongol0kacap Re: A mnie goowno obchodza ci, co ich nie obchodz 13.04.12, 13:12
          Kapuje. U zboczencow-degeneratow i hobby zboczone, degeneratywne.
          • blueelvic Ty nic nie kapujesz. 13.04.12, 13:22
            Przelewanie wlasnych problemow na innych ja nazywam DDA. Jest to zespol chorobowy, ktory mozna leczyc. Skorzystaj i nie mecz sie.
            • mongol0kacap Re: Ty nic nie kapujesz. 13.04.12, 13:27
              Jednak to ty swoje wlasnie problemy przeliwasz na innych. naprawde to nie ja\, lecz ty napisales, ze ' Kolekcjonuje wynaturzenia, zepsute obyczaje i pokrzywiona osobowosc '. Ico ja powiedzial nie slusznego? Sam tys uznal sie ze jestes zboczencem, bo zaden normalny czlowiek nie kolekcjonuje wynaturzenia, zepsute obyczaje i pokrzywiona osobowosc
              • blueelvic Bla bla bla ... 13.04.12, 13:32
                Nie ze mna te numery gosciu.
                • mongol0kacap Re: Bla bla bla ... 13.04.12, 15:57
                  Mozesz nazywac mnie panem albo gospodarzem, jezeli uwazasz siebie za takiego. Bo wszyscy my w rzeczewistosci tylko goscie w tym swiecie. Mozemy zrobic sobie przyjemnie - uwazac jeden jednego wzajemnie tym, czym w rzeczewistosci nie jest, nigdy nie byl i nie bedziesz.
                  • igor_uk blueelvic 13.04.12, 16:34
                    Nadal uwazam,ze nie czytales tekstu,ktory zalinkowales,lub nie potrafiles go zrozumiec.
                    Nie ma w teksie zadnej oznak radosci,czy triumfalizmu.Zmyslasz,jak zwykle,lub rzeczywiscie jestes tak glupi,ze nie potrafisz zrozumiec bardzo prostego tekstu.
                    • blueelvic Uwazac to ty sobie mozesz cokolwiek. 13.04.12, 22:04
                      Nie traktuje ciebie powaznie i to wszystko. Zegnam.
                      • igor_uk Re: Uwazac to ty sobie mozesz cokolwiek. 13.04.12, 22:20
                        Ha,ha. Jak ty mnie traktujesz,to jest najmniej istotne.Istotnym jest tylko to,co ty chciales pokazac tym watkiem.Czy to,ze jestes glupkiem,ktory nie potrafi zrozumiec bardzo prostego tekstu,czy tylko to,ze jestes manipulatorem?
                  • blueelvic Bez komentarza. 13.04.12, 21:59
                    jw.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka