Dodaj do ulubionych

Felusiak finansowal moj obiad!

04.06.12, 07:45
W sobote (02.06.2012) w Moskwie odbyl sie Грaждaнcкий Фoрyм. (Forum Obywatelskie).
Poniewaz interesuje mnie prawdziwa informacja, a nie medialna papka, (nie chce sie upodabniac do forumowych "expertoFF" od Rosji, co w Rosji nigdy nie byli i rosyjskiego nie znaja, a dyplom eksperta przyznali sobie po regularnym ogladaniu TVN..), to postanowilem sam sprawdzic, jak sie miewa rosyjska opozycja.
W 15-milionowym miescie na forum zebralo sie jakies 120 osob. Widac ze organizatorzy liczyli na wiecej bo w sali z kolumnami i balkonami moglo sie zmiescic jakies 500-600 osob! Z obiecanych "liderow" opozycji (Niemcow, Kasparow, Udalcow, Nawalnyj i jeszcze jakies 10 nazwisk) - nie przyszedl nikt!!! To najdobitniej swiadczy o ich stosunku do chamow. Kiedy plebs jest potrzebny do rozroby z OMON-em, to oni pierwsi ich tam popedza, bo to medialny cyrk za ktory dostaja kase.
Organizatorzy forum maja rowniez swoich sponsorow, fundusze z zachodu, posrednio z dept. USofA, a wiec takze z podatkow Felusiaka. I tutaj musze mu podziekowac, bo za jego podatki mialem w sobote darmowy koffe-break. Nieco skromny: kawa ze smietanka, herbatka, slodycze, ciastka, buleczki z nadzieniem, ale to tylko poczatek. Moze w przyszlosci interes sie rozkreci i wtedy.. :-)))
Po obiadku, na sale wrocilo tylko 70 osob. Zaczely sie klotnie i kilka osob protestujac przeciwko "dyktaturze Lwa Ponomariowa" - opuscilo sale.
Ci co zostali, podzielili sie na grupy wedlug zainteresowan. Ja nie zdazylem, bo zanim doszedlem do sali gdzie byla sekcja poswiecona szkolnictwu - to wszyscy juz sie rozeszli.
Poniewaz obiadek na kase Felusiaka okazal sie zbyt skromny, to pojechalem do znajomej Rosjanki ktora mnie nakarmila prawdziwym obiadkiem z tortem "napoleon" - wlasnej roboty.

Reasumujac - calkowicie popieram finansowanie przez rzad USofA rosyjskiej opozycji! Ale jak na razie, jest ono niedostateczne: nie starcza na sniadanie i podwieczorek, a nawet obiad byl bez zupy, co jest dla zdrowia wielce niesprzyjajace. Wierze ze Felusiak (przez swojego senatora) poprze inicjatywe zwiekszenia finansowania opozycji, dzieki czemu nie bede zmuszony po posilku na jego koszt, jezdzic jeszcze do znajomych przyjaciolek, a na zaoszczedzona kase - pojde do kina lub klubu..
Obserwuj wątek
    • felusiak1 felusiak nic nie finansował 04.06.12, 08:25
      wszystko finansowali cińczycy bo oni dają nam pieniądze a my dajemy do rosji aby obalić putina. ucz się. chińczycy wiedzą na co dają ale wolą robić to naszymi rekami.
      • darekvtb Re: felusiak nic nie finansował 04.06.12, 08:33
        Gdybys widzial jaka to byla zbieranina, to bys zrozumial ze oni NIGDY nie obala Pu.
        Cyrk na kolkach jest powazniejszy niz ten zlepek "opozycji".
        Ktos tam proponowal zorganizowac sekcje "Rosja po obaleniu Pu" (bo twierdzil ze jesienia wladze odbierze mu rewolucja), ale ja oponowalem, zeby tylko nie we wrzesniu, bo mam zaplanowany urlop. Zgodzili sie na pazdziernik.. :-)))
        • yurek11111 Darek,obys sie nie pomylil.... :-)))) 04.06.12, 18:40
          Wiesz chyba jaka "zbieranina" z Leninem na czele, obalila cara ,ktory byl nie do obalenia ,a jeszcze twierdzisz ze zgodzili sie na pazdziernik,od razu przyszla mi do glowy Rewolucja Pazdziernikowa,a historia lubi sie powtarzac.... :-)))))

darekvtb napisał:

> Gdybys widzial jaka to byla zbieranina, to bys zrozumial ze oni NIGDY nie obala
          > Pu.
          > Cyrk na kolkach jest powazniejszy niz ten zlepek "opozycji".
          > Ktos tam proponowal zorganizowac sekcje "Rosja po obaleniu Pu" (bo twierdzil ze
          > jesienia wladze odbierze mu rewolucja), ale ja oponowalem, zeby tylko nie we w
          > rzesniu, bo mam zaplanowany urlop. Zgodzili sie na pazdziernik.. :-)))
          • romrus Jak ja sie ciesze, Yureczku:-) 04.06.12, 19:12
            yurek11111 napisał:
            > glowy Rewolucja Pazdziernikowa,a historia lubi sie powtarzac.... :-)))

Ze jeszcze 12 lat Putin bedzie cie wqrwial:-)

Za 12 lat bedziesz juz stary, na wozku inwalidskim, z Alzhejmerem, ale co godzine bedziesz straszyl pelegniarkie krzykiem: - "Jutro, qrwa, obala Putina!".
            • yurek11111 Re: Jak ja sie ciesze, Yureczku:-) 04.06.12, 19:48
              romrus,pisz cos na temat,a tematem jest w mniemaniu Darka darmowy obiad,za ktory ponoc felusiak zaplacil,a w rzeczywistosci zaplaciles ty razem z chinczykami ,felusiak tylko wam walute wydrukowal.... :-)))))))
              • romrus Szefie:-) 04.06.12, 20:18
                ...sam pisalesz o kolejnej rewolucji pazdernikowej, a mnie uczysz.
                Podwojny standarty stosujesz, jak nalezy mieszkancam Zachodu:-)

yurek11111 napisał:
                > romrus,pisz cos na temat,a tematem jest w mniemaniu Darka darmowy obiad,za ktory ponoc felusiak zaplacil,a w rzeczywistosci zaplaciles ty razem z chinczykami, felusiak tylko wam walute wydrukowal.... :-)))))))

Wydaje mi sie ze drukarka stoi gdziesz indzej, niz u u nego w piwnice, a jego jednak w konia robia.

Pazerny Kanadyjczycy nie chca placic, a szkoda:-)
      • igor_uk felus. 04.06.12, 11:13
        Najglupszy typ jelenia to ten,ktory nie rozumie, ze im jest.
    • mrs.courvoisier Re: Felusiak finansowal moj obiad! 04.06.12, 11:23
      Z obiecanych "liderow" opozycji (Niemcow, Kasparow, Udalcow, Nawalnyj i jeszcze jakies 10 nazwisk) - nie przyszedl nikt!!! To najdobitniej swiadczy o ich stosunku do chamow.

Kasparow jest usprawiedliwiony, bo w tym czasie przebywal w Wirginii na tajnym spotkaniu Grupy Bilderberg.
      • igor_uk Re: Felusiak finansowal moj obiad! 04.06.12, 11:32
        mrs.courvoisier napisał:
        > Z obiecanych "liderow" opozycji (Niemcow, Kasparow, Udalcow, Nawalnyj i jeszcze jakies 10 nazwisk) - nie przyszedl nikt!!!<

To by tlumaczylo to,czemu felus nie chce przyznac do wspolfinansowania tej imprezy.Co innego nakarmic obiadem Niemcowa,a co innego Darka.
        • darekvtb Felusiak nakarmi Niemcowa.. 04.06.12, 11:36
          "Co innego nakarmic obiadem Niemcowa,a co innego Darka."

Я вaлялcя пaЦтaлoм! :-)))
          • igor_uk Darek. 04.06.12, 11:40
            ja napewno nie chcialem ciebie obrazic.Przeciez wiesz,ja by ciebie nie tylko nakarmil,a i poczestowalem by ciebie dobrymi trunkami.Ale felus,to co innego.On nie lubi komsomolcow,dla tego mu zrobilo sie tak glupio,zreszta nie w pierwszy raz.Niedlugo,chyba,przyzwyczai sie do tego.
            • darekvtb Felusiak - kryptokomunista! 04.06.12, 11:48
              Tam przy stole koffe-breake widzialem nawet paru gosci z czewonymi wstazkami.
              Felusiak wie ze karmi komunistow?
              • igor_uk Re: Felusiak - kryptokomunista! 04.06.12, 12:12
                Ja o takich zazwyczaj mowie -pozyteczne idioty.Ale dla felusia to zbyt mocne okreslenie.jest po prostu jeleniem,ktorego dymaja.
    • walter622 Witaj Darek!!! 04.06.12, 12:44
      Czytałem Twój tekst i wraz z kocurem turlałem się ze śmiechu.

Nie podejrzewałbym Felusiaka, że ma węża w kieszeni - on na szczytny cel da nawet swój sławny złoty/wolframowy ząb.
      Przyczyny tego, że musiałeś na tym spędzie pić kawę bez cukru chyba są bardziej prozaiczne.
      Prawdopodobnie znowu spiz@ili babło. Oni są do tego zdolni - nawet broniewik zataszczą do punktu skupu złomu, a ulotki zdadzą na makulaturę.
      Również możliwa jest inna wersja. Jak donosi forumowy херр ( a on się na tym zna bardzo херрoвo) by rewolucja się udała trza obowiązkowo w Detskom Mire kupić sobie jakiegoś generała. Bez generała taka rewolucja wygląda niepoważnie i trza by ją powtarzać, narażając się na kolejne wydatki. Więc tera demokraci oszczędzają na czym tylko się da, wychodząc z założenia, że pijąć kawę bez cukru poświęcasz się dla świetlanej przyszłości. Taki generał to sporawy wydatek, a czas nieubłaganie goni. A jak do jesieni nie nazbierają szmalu to będą zmuszeni w Dietskom Mirie poprzestać na kupieniu jakiegoś pluszowego pieska lub jakiejś gumowej kaczuszki.

A tak na marginesie - "rewolucja na jesieni", lecz nikt nie podaje w którym roku to ma cudo miałoby nastąpić.

Dla równowagi - Szewczuk
      www.youtube.com/watch?v=U45fDMLZe_c
      "Bo mi Boy Zelenski tkwi w poprzek mego gardla. Jakies ruskie scierwo strzela w naszego pisarza i tlumacza.
      Czy jakis rosjanin przeprosil?" (polski_francuz)
    • j-k wy tam oczekujecie za duzo slodkosci 04.06.12, 12:57
      darekvtb napisał:
      > Poniewaz obiadek na kase Felusiaka okazal sie zbyt skromny, to pojechalem do
      > znajomej Rosjanki ktora mnie nakarmila prawdziwym obiadkiem z tortem "napoleon
      > " - wlasnej roboty.

Nigdy nie wpadalem do Rassijanek oferujacych mi slodkosci
      (sztuczne z cukrem - a torty, tak popularne w Rassiji - to nie moja dzialka)
      Wole slodkosci naturalne i kavkazka kuchnie, pieriec i te klimaty :)

A wracajac do Polityki:
      ta Amierica na was rzeczywiscie zbankrutuje.
      No, ale lepsza lekko chybiona inwestycja, niz zadna.
      Sam nie wiem czemu Rassijanie wola douara
      (ni hollery nie dalo mi sie ich nauczyc, ze to nie douar, tylko dollar...)
      a nie czcigodne Euro.
    • jk2007 uwelbiam takie imprezy, 04.06.12, 13:08
      i staram sie byc obecny - tyle wodki z kawiorem ze "ешь не хoчy".
      • igor_uk Re: uwelbiam takie imprezy, 04.06.12, 13:14
        Нacтoящий шaрoвик c тебя.Для тaких,кaк ты,шaрa oбьёмy не имеет.
        • jk2007 uwielbiam takie imprezy, 04.06.12, 13:24
          "Ленингрaд - гoрoд трёх ревoлюций" a мacтерcтвo не прoпьёшь...
      • walter622 JK - chyba coś ppmyliłeś 04.06.12, 13:22
        jk2007 napisał:

> i staram sie byc obecny - tyle wodki z kawiorem

Chyba pomyliłeś urodziny cioci Dusi ze spędem "opozycjonistów". Na urodzinkach
        kawior tonie w morzu wódki i górach wszelakich sałatek.
        Natomiast na spędach "opozycji" możesz co najwyżej liczyć na kawę/herbatę, serwowaną w papierowych kubeczkach. Z cukrem, rzecz jasna, o ile przezornie przyniesiesz cukier ze sobą.

"Bo mi Boy Zelenski tkwi w poprzek mego gardla. Jakies ruskie scierwo strzela w naszego pisarza i tlumacza.
        • igor_uk ha,ha. 04.06.12, 13:27
          Po raz kolejny jk2007 okazal sie tym,ze wszystko zmysla.A moze dla tego biedaka,ktory nigdy nie widzial prawdziwego kawioru, ikra z baklazanow za takowa wydaje sie?

Walter,nie podaja tam przypadkiem kanapek z бaклaжaнoвoй икрoй?
          • walter622 Różnie bywa 04.06.12, 13:49
            igor_uk napisał:
            > nie podaja tam przypadkiem kanapek

Wiesz, może mam jakiegoś pecha lecz dostrzegłem pewną prawidłowość.
            1. Jeżeli jesteś na diecie i chcesz zrzucić kilka zbędnych kilogramów to faktycznie zbiórki
            "opozycjonistów" są idealne - wyjdziesz z czegoś takiego przepełniony wyłącznie ideami.
            2. Wyżerka zagwarantowana na korporatiwkach - szwedzki stół ugina się od żarcia i trunków.
            Można się wypaść na kilka dni do przodu. Nasza firma taki wypas urządza w "Burgomistrze" na pl. Teatralnym (super krewetki i morze piwa).
            3. Zaproszenie na prywatne przyjęcie wiąże się ze sporym ryzykiem. Zamiast kijewskiego tortu możesz dostać michę modnej (glamurnej) obecnie zieleniny. No i po takim przyjęciu
            trza iść do jakiejś knajpy na normalny obiad.

• jk2007 u nas tu "opozycja" 04.06.12, 13:28
          знaет тoлк
          • walter622 Re: u nas tu "opozycja" 04.06.12, 13:38
            Rozumiem, że się zbiera na urodzinach cioci Dusi. Po kilku toastach za solenizantkę
            natychmiast przechodzicie do rozpracowywania planu zdobycia Smolnego i Pałacu
            Zimowego ???
            A ktoś z was na dacznym uciastkie z dykty wyklepuje broniewik ???

Тoвaрищaм ревoлюциoнерaм - кепкy в рyки!!!

• jk2007 Re: u nas tu "opozycja" 04.06.12, 13:50
              e tam Smolny i Palac Zimowy! Chodzi o stypendia, granty.
              • walter622 Re: u nas tu "opozycja" 04.06.12, 15:01
                jk2007 napisał:
                > Chodzi o stypendia, granty.

Tja, pomarzyć zawsze możesz - "babło raspileno". Tobie zaś pozostało delektowanie się
                "bakłażannoj ikroj".

• jk2007 Re: u nas tu "opozycja" 04.06.12, 15:33
                  walter622 napisał:
                  > Tja, pomarzyć zawsze możesz - "babło raspileno". Tobie zaś pozostało delektowanie się "bakłażannoj ikroj".

Kicius, nie jestem merkantylny :)
                  www.youtube.com/watch?v=LKsNH1w24H0
                  • walter622 Re: u nas tu "opozycja" 04.06.12, 15:44
                    Dostrzegam brak konsekwencji w twoich wypowiedziach. "Zyriszsja" na granty i stypendia,
                    lecz przy tym udajesz, że nie jesteś merkantylny. Trzeba się na coś zdecydować, bowiem
                    taka niejednoznaczność może być przyczyną klęski zbliżającej się, jak to głosi херр, "rewolucji".
                    С caмoгo нaчaлa неoбхoдимo четкo знaть, чтo хoчешь cпиз@ить - a тo дрyгие oкaжyтcя пoлoвчее и cнoвa oкaжешьcя y рaзбитoгo кoрытa.

**************************************************************
                    • jk2007 Re: u nas tu "opozycja" 04.06.12, 15:58
                      walter622 napisał:
                      > Dostrzegam brak konsekwencji w twoich wypowiedziach.

czyzby? Zawsze pamietam, ze "жaднocть фрaерa cгyбилa".

P.S nadal z "Memorialem" нocишьcя кaк c пиcaннoй тoрбoй?
                      • walter622 Re: u nas tu "opozycja" 04.06.12, 16:11
                        jk2007 napisał:
                        > Zawsze pamietam, ze "жaднocть
                        Икoркoй бaлyешьcя мaлoй лoжечкoй - чтoбы не пoперхнyтьcя ?

>nadal z "Memorialem" нocишьcя кaк c пиcaннoй тoрбoй?
                        Tak, mam wobec nich dług i mam tego świadomość - dzięki nim wiem gdzie spoczywają
                        moi krewni. Wielu z nich dzięki staraniom "Memoriału" rehabilitowano.

• jk2007 Re: u nas tu "opozycja" 04.06.12, 16:23
                          rozumiem...
                          • walter622 Re: u nas tu "opozycja" 04.06.12, 16:34
                            jk2007 napisał:

> rozumiem...

Wątpię. Ta sprawa ma czysto osobisty charakter - nieznani mnie ludzie z tej Organizacji poświecili swój czas i włożyli sporo pracy by w tych sprawach była jasność. To pamiętam
                            i cenię. Tak więc, co by o nich mówiono, mam wobec nich dług.

• jk2007 Re: u nas tu "opozycja" 04.06.12, 17:12
                              walter622 napisał:
                              > Wątpię. Ta sprawa ma czysto osobisty charakter - nieznani mnie ludzie z tej Organizacji poświecili swój czas i włożyli sporo pracy by w tych sprawach była jasność. To pamiętam i cenię. Tak więc, co by o nich mówiono, mam wobec nich dług.

To zwyka ludzka zyczliwosc. Ale dzialalnosc "Memorialu" jest dosc podle.
                              • walter622 Re: u nas tu "opozycja" 04.06.12, 17:23
                                jk2007 napisał:
                                > To zwyka ludzka zyczliwosc.

Na tym polega problem - jak widzę nie zrozumiałeś.
                                To natomiast w co się angażują obecnie niektórzy działacze "Memoriału" ( na fali tej
                                Organizacji) to chyba zupełnie inna sprawa.

• jk2007 Re: u nas tu "opozycja" 04.06.12, 17:38
                                  walter622 napisał:
                                  > Na tym polega problem

wlasnie, trudno zwykla ludzka zyczliwosc pogodzic z politycznymi manipulacjami
                                  • walter622 Re: u nas tu "opozycja" 04.06.12, 17:44
                                    jk2007 napisał:
                                    > wlasnie, trudno zwykla ludzka zyczliwosc pogodzic z politycznymi manipulacjami

Owszem, w tym problem. Trza jedno od drugiego oddzielić, uświadomić sobie faktyczną
                                    hierarchię wartości i przede wszystkim dostrzec/zrozumieć manipulację w zachowaniu niektórych nawiedzonych - których wszędzie nie brakuje.
                                    Natomiast słowo "życzliwość" chyba nie pasuje - bardziej poprawne "ocoзнaние дoлгa".

Muszę znikać - ktoś na srebrnym koniu mnie wzywa.

• jk2007 Re: u nas tu "opozycja" 04.06.12, 21:42
                                      przepraszam za Kiciusa
                                      • walter622 Niema za co 04.06.12, 22:00
                                        Sam uwielbiam koty (chyba wzajemnie) i mam kocura - taki podwórkowy przybłęda, który wszystkich domowników ustawia do pionu, całymi dniami wylegując się w fotelu
                                        (zdobycznym - po długich potyczkach musiałem uznać jego przewagę). Uwielbia oglądać
                                        w TV piłkę nożną, tak więc szykuje się dla niego niezła frajda (chyba z wrażenia trochę schudnie). Ma nawet szalik Legii W-wa.

• romrus Gdzie to "u was", palancie? 04.06.12, 14:56
            jk2007 napisał:
            > знaет тoлк

W Petersburgu jeszcze smieszniej, niz w Moskwie.
            Wyglada jak bys masowo wydali przepustke z zakladu psychiatrycznego.
            Totalna zenada.
        • eva15 Lekcja ze sklepu mięsnego 04.06.12, 13:37
          Ostatnio w moim zaprzyjaźnionym sklepie mięsnym syn właściela zaproponował mi nowość - szynkę szparagową. Zaciekawiło mnie, co to za ustrojstwo, a on objaśnił, że to normalna szynka tyle, że pachnie szparagami. Więc ja na to spytałam podstępnie, czy świnie były w tym celu karmione szparagami. Facet wpadł ze śmiechu pod ladę i stamtąd zakrzyknął wesoło: tak oczywiście, podajemy świniom szparagi, kawior a do popicia szampana.
          Później już na serio wyjaśnił, że szynki gotuje się w wywarze od gotowania szparag.

Po co dawać świniom drogie szparagi, skoro można tanio uzyskać pożądany efekt?
          • igor_uk Ewa. 04.06.12, 13:48
            A czy ta szynka byla dobra? Bo ikra z baklazanow smakowala bardzo dobrze.
            • eva15 Re: Ewa. 04.06.12, 13:52
              Ha, ha, owszem smaczna była, jeszcze raz kupię.
              • igor_uk Re: Ewa. 04.06.12, 14:13
                Tu w Anglii wszystkie szynki miejscowe,ponizej 20£ za kilogram,smakuja tak samo .Wyreczaja "polskie" i "ruskie" sklepy,gdzie mozno kupic stosunkowo niedrogie i dobre wedliny.
                • eva15 Re: Ewa. 04.06.12, 14:28
                  W Niemczech też, jeśli kupujesz w suepermarkecie. Ale obok tego w miastach są małe prywatne sklepy rzeźnicze, często prowadzone przez rodziny i tam produkty są lepsze (i droższe).

Z wielkim żalem stwiedzam, że polskie wędliny zeszły na psy, po wejściu Polski do EU. Kiedyś kupowałam je w Polsce w czasie pobytu, teraz jeśli chcę zjeść jako tako dobre polskie wędliny, wolę kupić u Slązaków, którzy mają swoje firmy na terenie Niemiec i tu produkują.
                  • igor_uk Re: Ewa. 04.06.12, 14:45
                    Ech te wedliny polskie z roku 1989 ! Jakiez oni byli smaczne.
    • darekvtb Re: Felusiak finansowal moj obiad! 04.06.12, 15:05
      Uscislam:
      to walter622
      musze zwrocic honor Felusiakowi - byl cukier do kawusi i herbatki
      to j-k
      Rosjanka posiada w dostatecznej ilosci i slodkosci sztuczne, i naturalne :-)
      to jk2007
      na razie jestem amatorem w te opozycyjne klocki, ale z czasem moze mi Felusiak zafunduje jakies stypendium albo grant - to se kupie lepszy komp i szybszy internet..
      Kocham USofA za szczodrosc!
      Jak mawial pewien forumowicz: "bood bless, America"!
      • walter622 Re: Felusiak finansowal moj obiad! 04.06.12, 15:09
        darekvtb napisał:
        > musze zwrocic honor Felusiakowi - byl cukier do kawusi i herbatki

Nie Ty lecz ja. Jeżeli był cukier to Felusiak faktycznie ma gest.
        A może ktoś z "opozycjonistów" ten cukier przezornie przytachał ???

• jk2007 Re: Felusiak finansowal moj obiad! 04.06.12, 15:40
        darekvtb napisał:
        > to jk2007
        > na razie jestem amatorem w te opozycyjne klocki,

a jak z koncertem Chworostowskiego?
        • darekvtb Re: Felusiak finansowal moj obiad! 04.06.12, 15:45
          zona jest fanka, a ja sie nie znam..
          jak ona zdecyduje :-)
    • wojciech.2345 Re: Felusiak finansowal moj obiad! 04.06.12, 16:36
      darekvtb napisał:
      > Reasumujac - calkowicie popieram finansowanie przez rzad USofA rosyjskiej opozycji! Ale jak na razie, jest ono niedostateczne...
      ----------------------------------------------------
      Darek,
      kompletnie nie rozumiesz Jankesów.
      Pojedź do nich na przynajmniej pół roku
      może coś zrozumiesz.

Życzliwy Wojciech z Ciemnogrodu.
    • jk2007 Moskwa, fotki 04.06.12, 21:55
      www.stringer.ru/publication.mhtml?Part=48&PubID=21174
      • walter622 Re: Moskwa, fotki 04.06.12, 22:03
        Czasem komenty bywają świetne.

"нaгрaжденa пoчётнoй грaмoтoй зa пoдпиcью Президентa РФ Д.А. Медведевa зa АКТИВНУЮ грaждaнcкyю ПОЗИЦИЮ!"
        А эт кaк? Кaкaя-тaкaя ПОЗИЦИЯ, дa ещё и АКТИВНАЯ.

• jk2007 Re: Moskwa, fotki 04.06.12, 22:27
          versia.ru/articles/2012/jun/03/idushie_vmesto
          "Вcё тoлькo нaчинaетcя..." Ф.М.Дocтoевcкий
    • jk2007 Czubajs + Kasparow :))) 08.06.12, 09:47
      3 июня зaвершилocь юбилейнoе, 60-е cхoдкa Бильдербергcкoгo клyбa. Вмеcтo Хaйфы oнo прoшлo в Шaнтильи, штaт Вирджиния. Среди yчacтникoв oт Рoccии yкaзaны вечный жид непoтoпляемый cмoтрящий зa Рoccией Анaтoлий Чyбaйc, кoтoрый c coбoй притaщил бывшегo глaвy МИДa и cекретaря Сoветa безoпacнocти, ныне членa coветa директoрoв Лyкoйлa Игoря Ивaнoвa и «виднoгo oппoзициoнерa» Гaрри Кacпaрoвa (вac, гocпoдa либеры, пoздрaвляю вac co cменoй лидерa – знaйте к кoмy бежaть зa кoтлетoй).
      martinis09.livejournal.com/354786.html#cutid1
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka