Dodaj do ulubionych

Telefon komórkowy przyspiesza inicjację seksualną

IP: *.adsl.solnet.ch 01.07.04, 17:50
Tja, a te nastolatki bez komorki maja okolo 10 lat....
Obserwuj wątek
    • Gość: Homer J Telefon komórkowy przyspiesza inicjację seksualną IP: 208.247.54.* 01.07.04, 17:54
      "bez wątpienia jest związek między posiadaniem telefonu komórkowego a
      prawdopodobieństwem inicjacji seksualnej"

Ja mysle ze to jest bzdura na resorach. Moze ci co maja te telefony sa po
      prostu bardziej komunikatywni i latwiej im pewne rzeczy przychodza. Trzeba
      przestudjowac inne czynniki ktore mogly by miec na to wplyw.

Pytanie: Czy te badania byly sponsorowane przez jakas firme
      telekomunikacyjna? Z nadzieja ze po opublikowaniu artykulu nastolatki rzuca
      sie na telefony komorkowe? Bo ktory nastolatek by na to nie polecial.
      • Gość: posiadacz komorki Re: Telefon komórkowy przyspiesza inicjację seksu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.04, 19:18
        Oczywiscie ze to bzdura. Ja mam proste wytlumaczenie. Nastolatki posiadajacy
        komorki sa bardziej cywilizowani, niz ci biedniejsi, ktorych na nie nie stac.
        Ciekaw jestem, jak prowadzone byly badanie. Np. bez zadnych badan moge
        stwierdzic, ze wiecej jest takich nastolatkow w miescie, niz na wsi (nie biore
        przypadku posiadania komorki pod uwage). A tak w ogole Norwegowie maja naprawde
        duzo kasy, aby przeprowadzac tego typu badania, a gazeta nie ma o czym pisac
        • Gość: piotr.ny STARSZNIE GLUPI I BLEDNY TYTUL ARTYKULU IP: 216.223.52.* 01.07.04, 20:30
          nie widze zwiazku przyczynowo skutkowego pomiedzy posiadaniem komorki, a
          inicjacja seksualna. Np. w czasie lata, spozywa sie wiecej lodow, oraz jest
          wiecej utoniec, niz w pozostale pory roku. Czy to oznacza ze spozywanie lodow
          powoduje utoniecia?
          • Gość: lolo Re: STARSZNIE GLUPI I BLEDNY TYTUL ARTYKULU IP: *.strong / *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.04, 21:24
            Zgadzam sie z tobą w 100 %.Widac właściwe wyciaganie wniosków nie dla każdego
            jest proste.
            • Gość: fritz Re: STARSZNIE GLUPI I BLEDNY TYTUL ARTYKULU IP: *.solnet.ch 01.07.04, 22:14
              macie racje w komentarzach. To jak stwierdzenie, ze lozko jest niebezpieczne
              poniewaz umiera w nim najwiecej ludzi.
              • Gość: Lykos No no... IP: 150.254.85.* 02.07.04, 07:21
                Ciekawe, czy badania te prowadzą firmy, które przewidziały bardzo dobry wynik
                Samoobrony w ostatnich wyborach?

A może jest tak, że nastolatki wiedzą, że dobrze jest "być nowoczesnym". Jednym
                z atrybutów tej nowoczesności wydaje się im posiadanie komórki, a drugim -
                prowadzenie życia płciowego. Niektórym się to udaje, a inni zeznają, że i
                owszem, chociaż w rzeczywistości jeszcze przez to nie przeszli.

A moja babcia (rocznik 1899)miała komórkę koło kuchni i podobno została
                dziewicą aż do ślubu w wieku 21 lat. Komórka była 1.6 x 1.5 m i jakby ktoś się
                zawziął, to by dał radę. Ale wtedy to nie było nowoczesne...
          • Gość: m.jak. PRZESTAN TRZEPAC GRUCHE-KUP SOBIE KOMURE. IP: *.triad.rr.com 02.07.04, 00:02
    • Gość: p.. A inne badania wskazuja,ze noszenie... IP: *.utc.com 01.07.04, 17:59
      ..komorki przez mezczyzn obniza liczbe plemnikow w spermie nawet o 30 proc.
      Czyli..."jak nie kijem go to pala.." badz tu madry.
      • Gość: Paweł Durne badania, a ja sądzę, że to nie bezpośredni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.04, 18:32
        związek między seksem a telefonem w tych badaniach wyszedł, ale że w tak młodym
        wieku (12-14 lat) komórki noszą przy sobie głównie pozerzy, a Ci zapewne są
        bardziej skłonni do seksu przy byle okazji...
        • Gość: Paweł Chodziło mi o badania z artykułu, a nie posta od p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.04, 18:32
    • Gość: same blachary Re: Telefon komórkowy przyspiesza inicjację seksu IP: *.gdc.pl / *.godula.net 01.07.04, 17:59
      Same blachary na tym świecie, dają d**p komu popadnie. buehuehuehue...
    • Gość: josek Re: Telefon komórkowy przyspiesza inicjację seksu IP: 138.15.168.* 01.07.04, 18:06
      "Telefon komórkowy przyspiesza inicjację seksualna" a dlaczego nie "inicjacja
      seksualna przyspiesza zakup telefonu komorkowego"?

Obydwa twierdzenia sa FALSZYWE. Z opisanych badan nic takiego nie wynika.
      Badania mowia jedynie, ze istnieje korelacja pomiedzy posiadaniem telefonu
      komorkowego, a rozpoczeciem zycia plciowego. Korelacja nie mowi nic o
      zaleznosci przyczynowo-skutkowej, a jedynie o wspolwystepowaniu.

Jest to typowy przejaw braku szacunku dla podstawowych zasad logiki wsrod
      dziennikarzy. Dla atrakcyjnego tytulu sa gotowi nagiac rzeczywistosc nawet
      kosztem rozminiecia sie z prawda.
      • Gość: BK Zanim sie wymadrzysz pomysl IP: *.resnet.uconn.edu 01.07.04, 19:54
        "Jest to typowy przejaw braku szacunku dla podstawowych zasad logiki wsrod
        dziennikarzy."
        Albo tez przejaw Twojej naiwnosci.
        Przeciez to tania kampania PR sprzedawcow telefonow komorkowych.
        Ten dziennikarz napisal dokladnie to co chcial napisac i za co mu zaplacono.
      • Gość: jamci Re: Telefon komórkowy przyspiesza inicjację seksu IP: *.mn.rr.com 02.07.04, 06:14
        PODOBA MI SIĘ, ŻE NA FORUM MAMY TAK WYEDUKOWANYCH METODOLOGICZNIE ROZMÓWCÓW -
        NPRAWDĘ ;)
        A TAKICH "BADAŃ", A WŁAŚCIWI WNIOSKÓW JEST NIEMAŁO W PRASIE

nAJLEPSZY JEST PRZY TYM "PROFESOR CO TO NIE MA WĄTPLIWOSI" - WIDZĘ, ŻE
        NORWEGOWIE MAJĄ NIEZŁĄ REPREZENTACJĘ NAUKOWĄ!
    • Gość: Woda Re: Telefon komórkowy przyspiesza inicjację seksu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.04, 18:08
      Nie dodali, ze dotyczy to tylko wlascicieli komorek w wibratorem ;-)
    • Gość: WT Inicjują się telefonem? IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 01.07.04, 18:18
    • Gość: gosc Re: Telefon komórkowy przyspiesza inicjację seksu IP: 217.196.227.* 01.07.04, 18:38
      Autorzy/badacze myla przyczyne ze skutkiem. Aktywniejsi ludzie po prostu
      bardziej potrzebuja telefonu komorkowego niz ci nieaktywni. Zenujacy jest
      natomist wniosek ze telefon komorkowy przyspiesza inicjacje seksualna.
    • Gość: rayback Mowimy o modelach z wibra?! :))))))))))) IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 01.07.04, 18:42
    • Gość: gorf Re: Telefon komórkowy przyspiesza inicjację seksu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.04, 18:48
      ja tam nie wiem;) jak na razie to jest tylko prosta korelacja, której nie można
      przekładać na związek przyczynowo skutkowy. Równie dobrze możnaby powiedzieć
      że 'nastolatki które przechodzą inicjację seksualną częściej kupują telefony
      komórkowe'... stwierdzona jest ta sama zależność, a całkiem inaczej brzemi ;)
      Zanim się zrobi badania nad wpływem telefonów na zachowania seksualne,
      należałoby jeszcze sprawdzić czy nie ma innych zmiennych różnicujących te grupy
      (miejsce zamieszkania, stopień zamożności, status społeczny itd...). Chociaż...
      może i zostało to zrobione tylko ktoś zapomniał o tym napisać...? ;)
      • Gość: BK Popieram IP: *.resnet.uconn.edu 01.07.04, 19:04
        Nic w tym nadzwyczajnego. To tak jak z jaskolkami. Jaskolki wiosny nie czynia.
        To raczej wiosna powoduje, ze jaskolki pojawiaja sie na niebie.
    • Gość: BK Eee, zaleznosc jest takze odwrotna IP: *.resnet.uconn.edu 01.07.04, 18:57
      Telefony maja Ci nastolatkowie, ktorzy uprawiaja czesciej seks. Bo telefon w
      takim przypadku jest potrzebny i to nie bynajmniej (jak ktos zauwazyl) jako
      wibrator a raczej jako srodek komunikowania sie (w celu uprzwiania seksu:)
    • Gość: Ida Seks przez telefon? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.04, 19:00
      • Gość: CL "Przez" IP: *.resnet.uconn.edu 01.07.04, 19:08
        ale takze "dzieki" i "za pomoca".
    • Gość: EL A prezerwatywa przyspiesza inicjację seksu, IP: *.resnet.uconn.edu 01.07.04, 19:14
      czy spowalnia?
      Czy jak nosze prezerwtywe w kieszeni to bede mial wczesnijsza inicjacje
      seksualna, czy moze fakt, ze mam prezerwatywe w kieszeni w wieku 14 lat swiadzy,
      ze uprawiam juz seks.
      • kozaczek3 Prezerwatywa czasem uniemożliwia inicjację seksu, 02.07.04, 01:31
        Byłem szczęśliwy. Byłem tak szczęśliwy jak tylko mógłbym to sobie wyobrazić.
        Z moją dziewczyną spotykałem się ponad rok i w końcu zdecydowaliśmy się wziąć
        ślub. Moi rodzice byli naprawdę zachwyceni i pomagali nam we wszystkich
        przygotowaniach do naszego wspólnego życia, przyjaciele cieszyli się razem ze
        mną a moja dziewczyna... była jak spełnienie moich najśmielszych marzeń.

Tylko jedna rzecz nie dawała mi spokoju - dręczyła i spędzała sen z powiek...
        jej młodsza siostra. Moja przyszła szwagierka miała dwadzieścia lat, ubierała
        wyzywające obcisłe mini i króciutkie bluzeczki, eksponujące krągłości jej
        młodego, pięknego ciała.
        Często kiedy siedziałem na fotelu w salonie, niby przypadkiem schylała się po
        coś tak, że nawet nie przyglądając się, miałem przyjemny widok na jej
        majteczki. To nie mógł być przypadek, nie zachowywała się tak nigdy kiedy w
        pobliżu był ktoś jeszcze.
        Któregoś dnia siostrzyczka mojej dziewczyny zadzwoniła do mnie i poprosiła
        abym po drodze do domu wstąpił do nich rzucić okiem na ślubne zaproszenia.
        Kiedy przyjechałem była sama w domu. Podeszła do mnie tak blisko, że czułem
        słodki zapach jej perfum i wyszeptała, że wprawdzie wkrótce będę żonaty, ale
        ona pragnie mnie tak bardzo... i czuje, że nie potrafi tego uczucia
        pohamować... i nawet nie chce. Powiedziała, że chce się ze mną kochać, tylko
        ten jeden raz, zanim wezmę ślub z jej siostrą i przysięgnę jej miłość i
        wierność póki śmierć nas nie rozłączy.
        Byłem w szoku i nie mogłem wykrztusić z siebie nawet jedenego słowa.
        Powiedziała "Idę do góry, do mojej sypialni. Jeśli chcesz, chodź do mnie i weź
        mnie, nie będę czekać długo" Stałem jak skamieniały i obserwowałem ją jak
        wchodziła po schodach kusząco poruszając biodrami. Kiedy była już na górze
        ściągnęła majteczki i rzuciła je w moją stronę.
        Stałem tak przez chwilę, po czym odwróciłem się i poszedłem do drzwi
        frontowych. Otworzyłem drzwi i wyszedłem z domu,prosto, w kierunku
        zaparkowanego przed domem samochodu.
        Mój przyszły teść stał przed domem - podszedł do mnie i ze łzami w oczach
        uściskał mówiąc "Jesteśmy tacy szczęśliwi, że przeszedłeś naszą małą próbę.
        Nie moglibyśmy marzyć o lepszym mężu dla naszej córeczki. Witaj w rodzinie!"
        A morał z tej historii... Zawsze trzymaj prezerwatywy w samochodzie
        • Gość: Lykos Nigdy nie jest tak, jak się Państwu wydaje IP: 150.254.85.* 02.07.04, 07:30
          A swoją drogą historia smakowita. Ciekawe, czy wymyślona przez "kozaczka" czy
          od kogoś ściągnięta. Jeżeli to pierwsze, gratuluję talentu literackiego.
    • Gość: Lope Ha, ha, ha IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.07.04, 19:17
      No nieeee. Wyższe mlodziaki też zapewne mają seks wczesniej niż niższe, ale to
      nie znaczy że centymetry powodują seks. Opisane wyniki to zapewne korelacja,
      anie związek przyczynowy. Ci co uprawiają seks i mają komórki sa po prostu
      bardziej dojrzali, bardziej samodzielni niż grupa bez komorek. Ha, ha, ha
      • Gość: Lope Re: Ha, ha, ha IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.07.04, 19:20
        czytałem wyniki międzynarodowych badań inteligencji, Polacy byli na 3. miejscu
        po Holendrach i Niemcach, w Europie, Norwedzy daleko i to by sie potwierdzalo
        skoro nawet profesor socjologii sie tu dziwi jakby znalazł prawdziwka w donicy
        • Gość: batman forever Re: Ha, ha, ha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.04, 23:59
          No tak, na 3 miejscu, najlepszy dowod ze badania czesta klamia. :]
    • juszczakg Re: Telefon komórkowy przyspiesza inicjację seksu 01.07.04, 19:27
      Pojawia się zasadnicze pytanie o zależności przyczynowo skutkowe. Czy
      posiadanie telefonu komórkowego ułatwia nawiązywanie nowych znajomości i
      przyśpiesza inicjację seksualną czy też młodzież która jest bardziej aktywna
      towarzysko i dzięki temu wcześniej rozpoczyna współżycie seksualne częściej
      kupuje telefony komórkowe. W tym drugim przypadku komórka jest jedynie
      epifenomenem czyli zjawiskiem towarzyszącym, które nie jest bezpośrednią
      przyczyną obserwowanych zjawisk
    • Gość: H Re: Telefon komórkowy przyspiesza inicjację seksu IP: 130.156.170.* 01.07.04, 19:31
      Pieniadze,seks.homoseksualizm i AIDS.
      To sa zdobycze 21 wieku z ktorych wszyscy sa dumni.
      Niewazne jak i z kim sie zyje tylko do przodu i na chama.
      • Gość: BK Pieniadze i seks zdobyczami 21 wieku?????? IP: *.resnet.uconn.edu 01.07.04, 19:36
        Bracie, to swietny tekst. Powinienes zostac komikiem.

Jak my ten 20 wiek przetrwalismy...?
    • Gość: poseł Gier... odebrać gówniarzom komórki.... IP: *.p / *.pl 01.07.04, 19:34
      ...i będzie spokój.
    • Gość: H Re: Telefon komórkowy przyspiesza inicjację seksu IP: 130.156.170.* 01.07.04, 19:35
      A czy wiecie co to jest?
      Ma 18 centymetrow i kazda kobieta biorac to do reki nie odmowi.
    • Gość: H Re: Telefon komórkowy przyspiesza inicjację seksu IP: 130.156.170.* 01.07.04, 19:35
      To jest banknot stu dolarowy.
      • Gość: Lykos Kawał z brodą IP: 150.254.85.* 02.07.04, 07:38
        Polski oryginał z lat pięćdziesiątych brzmiał:
        Co to jest - jest czerwone, ma 18 cm długości i każda kobieta chętnie to bierze
        do ręki?

Wtedy 100 zł było czerwone.
    • Gość: BK Kampania PR telefonow komorkowych IP: *.resnet.uconn.edu 01.07.04, 19:41
      Ja mysle, ze caly ten artykul to kampania PR.
      Przeciez tym firmom zalezy by ludzie mysleli (zwlaszcza nastolatkowie), ze gdy
      maja komorke to zaraz powodzenie u plci przecinej sie zwiekszy.
      To manipulacja, a my sie tu podniecamy...
    • Gość: idea_krys Re: Telefon komórkowy przyspiesza inicjację seksu IP: *.core.lanet.net.pl 01.07.04, 19:55
      Pewnie w Norwegii dostaje się swój pierwszy telefon komórkowy na 17 urodziny ;)
    • Gość: kejt Picie coca-coli też przyspiesza!!! Co za bzdura... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.04, 20:41
    • Gość: antek Re: Telefon komórkowy przyspiesza inicjację seksu IP: *.sympatico.ca 01.07.04, 20:43
      rozumiem ze panienki moga zaczac doswiadczanie od komorki ( uwazajcie na nowsze
      modele bo sa bardzo male)bo zawsze jest, powiedzmy, pod reka i w ciaze nie
      mazna z nia zajsc- to samo z pedalami tyle ze po takim doswiadczaniu komorka
      raczej nie nadaje sie do uzytku- ale jaki pozytek z komorki maja normalne
      chlopaki
    • Gość: xawery wszystkie twoje problemy rozwiaze Coca Cola IP: *.zedat.fu / *.fu-berlin.de 01.07.04, 21:05
      o tak! wszystkie twoje problemy rozwiaze Coca Cola.....
    • Gość: chłop Podczas kopulacji i tak trzeba ... IP: *.ipt.aol.com 01.07.04, 21:13
      .. wyłączyć !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka