Dodaj do ulubionych

Czy Chiny szykuja sie do duzej wojny?

14.01.13, 20:36
China mysteriously quadruples rice imports, continues to stockpile commodities

1.Chiny 4 krotnie w ubieglym roku zwiekszyli import ryzu.
2.Zapasy rudy zelaza.
3.Zapasy miedzi.

--
===================
Wody w usta nabiera zwykle ten, kto źle pływa w potoku słów.
Obserwuj wątek
    • wojciech.2345 zabieraj renifery i uciekaj do Europy /bt 14.01.13, 20:42
      • 5magna Re: zabieraj renifery i uciekaj do Europy /bt 14.01.13, 20:48
        Wojtus im sprzedal 100000 ton obsranych kartofli......
        • igor_uk magna. 14.01.13, 20:51
          przyglup kartoflany stara sie rozwalic mnie watki,ale nie berze pod uwage jeden fakt.jego nikt na forum nie czyta,a wyciagajac moj watek na gore listy,przyciaga uwage innych,ktore pierwsze co zrobia,przeczytaja moj wpis,otwierajacy watek.Wojtus jest tak glupi,ze tego nie rozumie.
          Nie raz przyglup moze byc uzyteczny.
      • igor_uk wojtus. 14.01.13, 20:48
        Kiedy jestes na forum,to nie musze martwic sie o to,ze moj watki nikt nie zauwaza.
        Ty zawsze o to starasz sie.
        Dziekuje cie za to.

p.s. Jestes bardzo uzyteczny.A czytales cos o uzytecznych idiotach?
      • romrus Wojtus,.. 14.01.13, 20:48
        wojciech.2345 napisał:
        > zabieraj renifery i uciekaj do Europy

....a wiesz na czym polega prawdiwa roznica pomiedzy zachodnim Sw.Mikolajem, a rosijskim Dziadem Morozem?

Sw.Mikolaj od Swieta do Swieta zyje z reniferem Rudolfem, a Dziadek Mroz z pieknej dziewczynej Snieguroczkoj:-)

• igor_uk romrus. 14.01.13, 20:52
          Dla tego przyglupa to co ty piszesz jest czyms dziwnym.On zyje z workiem pelnym kartofle.
    • wojciech.2345 ciekawy post 14.01.13, 20:53
      Igorku,
      może raz udało Ci się na forum trafić.
      Zbieżność postów?

I jeszcze raz.
      Zabieraj renifery i uciekaj do Europy.

forum.gazeta.pl/forum/w,50,141750487,141778137,Ameryka_szykuje_sie_do_geopolitycznej_konfrontacji.html
      • 5magna Re: ciekawy post 14.01.13, 20:56
        Warto sprawdzac wpisy wojtusia jak sie lubi kartofle.....
      • igor_uk Wojtus. 14.01.13, 21:06
        jestes zbyt glupi,zeby napisac cos sensownego.Jedynie co cie udaje sie,to podawanie cen kartofle w hurcie.Przeciez z tego zyjesz.
        • 5magna Re: Wojtus. 14.01.13, 21:10
          Na co te przyglupy licza? Na pomoc Rosji? A w czym i po co??

www.opednews.com/articles/China-and-Russia-The-Grow-by-michael-payne-120830-593.html
          • wojciech.2345 Re: Wojtus. 14.01.13, 21:19
            5magna napisał(a):
            > Na co te przyglupy licza? Na pomoc Rosji? A w czym i po co??
            ---------------
            Bercik, zapamiętaj to sobie. Rosja nie daje, nie pomaga.

Rosja kradnie.
            • 5magna Re: Wojtus. 14.01.13, 21:32
              Nie to co USA. Ci tylko rozdaja,rozdaja,rozdaja, drony puszczaja.....
              • wojciech.2345 Re: Wojtus. 14.01.13, 21:42
                5magna napisał(a):
                > Nie to co USA. Ci tylko rozdaja,rozdaja,rozdaja, drony puszczaja.....
                -----------------
                Bercik,
                jak Igorek przyjedzie do Twojego igloo, to policz renifery
                przed przyjazdem Igorka i jak pojedzie.

Napisz ile brakuje.
                OK?
        • mara571 Re: Wojtus. 14.01.13, 21:20
          Igor, nie rob z siebie blazna.
          Jestes swietnym przykladem efektu Krugera-Dunninga.
          • igor_uk Mara,twoja hipokryzja jest podrecznikowa. 14.01.13, 21:44
            Wstydz sie.
    • mara571 Igor, czyzbys byl ofiara grypy jelitowo-watkowej? 14.01.13, 21:15
      zajmij sie wreszcie, chociaz odrobina, wlasna rodzina.
      Ci wszyscy blogerzy, komentatorzy robia z igly widly.
      2,5 ml ton ryzu przy 1,3 mld ludzi, troche wiecej rudy zelaza, czy wieksze zapasy miedzi to nic innego jak zamiana dolarow na potrzebne chinskiej gospodarce surowce.
      Za miedz dziekujemy, w koncu na spadku cen polska najwieksza firma mogla sporo stracic.
      • igor_uk Mara. 14.01.13, 21:20
        A czy ja prosilem ciebie o rade?Dzis zalozylem jeden watek,tylko jeden.

Co do twoich slow na temat.
        Jak zwykle nie wiele zrozumialas z tego,co tam pisze sie,przedewszystkim nie zwrocilas uwage na aktywne linki.Ale ja temu nie dziwie sie.
        • mara571 a w weekend? 14.01.13, 21:25
          czlowieku, kolejne malzenstwo ci sie rozleci.
          Ja mam jeszcze inne zainteresowania, prace, meza i gospodarstwo domowe. I lubie czytac ksiazki. Nie zamierzam byc ekspertem w kazdej dziedzinie, bo to niemozliwe.
          • 5magna Re: a w weekend? 14.01.13, 21:31
            Mara szansa tylko dla ciebie jak igor sie rozwiedzie.....Maz mary w niebezpieczenstwie.....
          • igor_uk A co ci do tego,mara? 14.01.13, 21:43
            Masz dzieci,rodzine,lubisz czytac ksiazki.I do tego wszystkiego zawracasz sobie glowe gnida i prowokatorem.
        • felusiak1 znowu nie zrozumiała 14.01.13, 21:46
          ja też nic nie potrafię zrozumieć. widocznie ja i mara jesteśmy głupi w przeciwieństwie do ciebie, igor. ty jesteś zdecydowanie mondry i wszystko rozumiesz.
          • igor_uk Zapomniales dodac,felus. 14.01.13, 21:56
            Ze jestem gnida i robaczkiem . A mara bedzie pozniej mnie wklejac linki z twoimi slowami o mnie.
            felus,chwilami da sie z toba pogadac,ale najczesciej ,ostatnio,zachowujesz sie tak,jak by ty miales okres na okraglo.
            • 5magna Re: Zapomniales dodac,felus. 14.01.13, 22:52
              Bo felus jechal na kobyle i przeskoczyl przez zaczarowana zabe. Ta sie odzywala ludzkim glosem i mowi , Rycerzu zakonny ja spelnie kazde twoje zyczenie. Felek bedac slaby w przyrodzenie powiedzial: Chcialbym miec takiego jakiego ma moj kon. Zapomnial biedak ze jechal na kobyle. I z tad te okresy.....
              • igor_uk magna. 14.01.13, 22:58
                Daj spokoj,mnie jutro rano isc do pracy,a ja przez twoi zarty,dzis chyba nie zasne.
                • 5magna Re: magna. 15.01.13, 07:20
                  www.wealthwire.com/news/global/4395?r=1
                  • ubiquitousghost88 Jemu i do mózgu wkleić nie idzie... 15.01.13, 09:37
                    ...Nie ma gdzie...
    • edek_vilola Chiny najczesciej sie bronily, a nie atakowaly 15.01.13, 12:46
      Na przyklad przed Mongolami. Dlatego tez zbudowali ten ich slynny mur.
      • ubiquitousghost88 Dla Chin wojna nuklearna to mały pikuś... 15.01.13, 14:45
        ...Jedyny kraj, który może sobie pozwolić na luksus 300 milionów ofiar (przy filozofii 1 = 0).
        To naród, a nie jakieś tam "indywiduum" w aroganckiej koronie "praw człowieka" liczy się w historii.
        A tak na codzień, od 2000 lat Chińczycy więcej zachodu poświęcają obronie przed powodziami, niż przed ewentualnym wrogiem (jeszcze się taki im nie urodził).
        O tym, jak PLA (People Liberation Army) walczy z powodziami, ani w UE, ani w Rosji mówić nie wolno - bo by NATO i Krasnoarmiejcy musieli ze wstydu spłonąć...

Ludzie!
        Co drugi rok zalewa im na kilka miesięcy po 90 miast większych od 5 milionów mieszkańców tak, że tylko drapacze chmur z wody wystają.
        W ciągu kilko dni ewakuacja 20-25 milionów obywateli!
        Wy to sobie w ogóle możecie wyobrazić?
        Najwyżsi przywódcy kraju tygodniami śpią na wałach obronnych Yangtsekiangu, a Armia kładzie się na tych wałach pokotem, aby uderzenie fali powodziowej przyjąć na własne, gołe piersi - bo biorą się pod ramiona, a wór z piaskiem tego nie potrafi i woda go poniesie.

Od 2000 lat, przywódca chiński, któremu nie udało się obronić ludności przed tym żywiołem, tracił głowę - i to ich przywódcy mają już w genach.
        Takiemu narodowi wojna atomowa to tygrys z papieru.

(Jeżeli ciut-ciut przesadziłem, niech mnie jamnik Igruszka obszczeka, on to ubóstwia...)

edek_vilola napisał(a):

> Na przyklad przed Mongolami. Dlatego tez zbudowali ten ich slynny mur.
        • 5magna Re: Dla Chin wojna nuklearna to mały pikuś... 15.01.13, 16:33
          Nie mysle ze przesadziles. Chiny nie atakuja i nie atakowaly ale nie pozwola odciac siebie od ropy i surowcow co usiluja teraz robic Amerykanie w Afryce. Zrobili w Libii czy w Iraku. Jak Jankesi przewla pale to znikna z historii kuli ziemskiej na zawsze. Chiny sie odrodza, moze zajmie im to 300 lat. Co to jest 300 lat w historii Chin???
          • ubiquitousghost88 Ameryka ma z Chinami wielką "zagwostkę"... 15.01.13, 18:19
            ...to nie przypadek Rosji, gdzie bez jednego wystrzału rozsadzono ZSRR jak beczkę prochu.
            Jednorodność narodu chińskiego, gdzie naród większościowy zdecydowanie dominuje w państwie złożonym z 30 Prowincji porównywalnych tylko z największymi państwami w Europie, wraz z wielotysiącletnią tradycją i takąż kulturą są na naszej planecie zjawiskiem bez precedensu.
            W wymiarze globalnym zwycięską strategią dla reszty świata będzie koncepcja stopniowego, inteligentnego poddawania się wpływom jedynego już na tej planecie supermocarstwa dojrzałego i wiarygodnego.
            200-250 lat tego niewiarygodnego, niedorosłego do zarządzania światem było aż nadto na potrzeby historii.
            Nikomu się łezka w oku nie zakręci...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka