Dodaj do ulubionych

Zaściankowy sejmik

25.01.13, 22:26
Nie jestem już przeciwnikiem gejowskich małżeństw i zawsze byłem za zwiazkami partnerskimi
ze wzgledu na zabezpieczenia prawne (np. spadek) .
Nie boli mnie też, że sejmik odrzucił projekt ustawy idąc niejako pod prżd historii. Uznanie małżeństw homoseksualnych to tylko kwestia czasu. Opozycja w ostatnich latach zelżała i właściwie coraz trudniej znaleźć zagorzałych przeciwników.
Nie to jednak sprawiło, ze zawrzała we mnie krew. Krew zagotowała sie we mnie kiedy czytałem argumenty przeciwko. Jakaś posłanka rzekła, że geje są nieużyteczni. Nie mam pojecia co miała na myśli ale można też śmiało powiedzieć, że starcy cierpiący na chorobę Alzheiera też są nieużyteczni.
Inna posłanka rzekła iż geje są nieużyteczni bo nie wykonują funkcji prokreacyjnej. Jest wiele kobiet i wielu mężczyzn, heteroseksualnych, którzy nie wykonali tejże funkcji. Na podstawie jakiego zapisu w konstytucji RP posłanka stoi na straży prokreacji? O ile mi wiadomo konstytucja ma zapewnić prawną równość wszystkich obywateli państwa a nie wchodzić do sypialni obywateli i sprawdzać czy potencjalnie prokreują.
Przyznam, że jestem zażenowany zasciankowością dyskusji, która jest czysto emocjonalny odreagowywaniem własnych frustracji.
Dodam, że związki partnerski lub małżeństwa gejów są mi zupełnie obojetne.
Obserwuj wątek
    • felusiak1 Re: Zaściankowy sejmik PS 25.01.13, 22:29
      W kwestii nieużyteczności polemizowałbym gdyż moda, muzyka, sztuka, stylistyka przemysłowa w dużej części tworzona jest przez gejów. Zatem są użyteczni w znacznie wiekszym stopniu niz nadęci mężowie i żony stanu na sejmikowych stołkach.
      • mrs.courvoisier Re: Zaściankowy sejmik PS 25.01.13, 23:02
        dlatego ja Feluś słucham jazzu, bo tam nie ma pedałów (zdaje się że w całej historii jazzu było tylko trzech) oraz kupuję antyki z czasów kiedy nie było gejów tylko pedały
    • mara571 a ja sie ciesze, ze mamy "zasciankowy sejmik" 25.01.13, 22:40
      widze, ze oczarowala cie relacja czolowej manipulatorki opinii publicznej.
      A moze lepiej byloby poczytac stenogramy posiedzen Sejmu i potem wyrazac opinie o poslach?
      • felusiak1 Re: a ja sie ciesze, ze mamy "zasciankowy sejmik" 25.01.13, 23:02
        mara, napisałem przecież, że w tym wyscigu nie obstawiam żadnego konia zatem wynik jest mi obojetny ale kiedy czytam cytaty to wlos mi się jeży na głowie. Poziom żenujący.
        Czy twierdzisz, że cytowanych wypowiedzi nie było?
        • mlody776 Re: a ja sie ciesze, ze mamy "zasciankowy sejmik" 25.01.13, 23:24
          Tylko poziom wypowiedzi może wydawać się żenujący, dla osoby homoseksualnej, która chce przeforsować homoseksualizm jako idee wiodąca. Czyli elitaryzm i chęcią bycia poza prawe. Na dodatek niema argumentów wiec próbujesz wyśmiewać opozycje. To takie ................
          Ja się ciesz, ze Polska jest zaściankiem dla zgniłej Europy jak chodzi o homo (i każdy inny kraj, który sobie nie może poradzić ekonomicznie, ale ma coś do powiedzenia o moralności, którą ponoć nie powinien się zajmować- separacja konsola/państwa).
          • elka-sulzer Re: a ja sie ciesze, ze mamy "zasciankowy sejmik" 25.01.13, 23:50
            mlody776 napisał:

> Tylko poziom wypowiedzi może wydawać się żenujący, dla osoby homoseksualnej, kt
            > óra chce przeforsować homoseksualizm jako idee wiodąca. Czyli elitaryzm i chęci
            > ą bycia poza prawe. Na dodatek niema argumentów wiec próbujesz wyśmiewać opozyc
            > je. To takie ................
            > Ja się ciesz, ze Polska jest zaściankiem dla zgniłej Europy jak chodzi o homo (
            > i każdy inny kraj, który sobie nie może poradzić ekonomicznie, ale ma coś do po
            > wiedzenia o moralności, którą ponoć nie powinien się zajmować- separacja konsol
            > a/państwa).

Mlody zwykkle z toba sie zgadzam ale z tym co tu piszesz zgodzic sie nie moge.
            Wezmy chocby to - przeforsować homoseksualizm jako idee wiodąca. Czyli elitaryzm i chęcią bycia poza prawe

Zrownanie praw to .... elitaryzm, chec bycia poza prawem???
            Chyba sie tu komus pojecie mieszaja.
            Zrownywanie to ... EGALITARYZM.
            No i z ta "checia bycia poza prawem" kiedy o zrownanie praw zabiegaja bo sa obecnie poza prawem, to juz zupelne pomieszanie. Zdecyduj sie wiec o co ci chodzi.
            • mlody776 Re: a ja sie ciesze, ze mamy "zasciankowy sejmik" 26.01.13, 00:15
              elka-sulzer napisała:

> mlody776 napisał:
              >
              > > Tylko poziom wypowiedzi może wydawać się żenujący, dla osoby homoseksualn
              > ej, kt
              > > óra chce przeforsować homoseksualizm jako idee wiodąca. Czyli elitaryzm i
              > chęci
              > > ą bycia poza prawe. Na dodatek niema argumentów wiec próbujesz wyśmiewać
              > opozyc
              > > je. To takie ................
              > > Ja się ciesz, ze Polska jest zaściankiem dla zgniłej Europy jak chodzi o
              > homo (
              > > i każdy inny kraj, który sobie nie może poradzić ekonomicznie, ale ma coś
              > do po
              > > wiedzenia o moralności, którą ponoć nie powinien się zajmować- separacja
              > konsol
              > > a/państwa).
              >
              > Mlody zwykkle z toba sie zgadzam ale z tym co tu piszesz zgodzic sie nie moge.
              > Wezmy chocby to - przeforsować homoseksualizm jako idee wiodąca. Czy
              > li elitaryzm i chęcią bycia poza prawe

>
              > Zrownanie praw to .... elitaryzm, chec bycia poza prawem???
              Chodzi mi o to, ze wedlug prawa to powinnismy byc rowni, ale oni chca byc poza tym prawem (chca miec pozycje uprzywilejowana, jak rzydzi, banksterzy itd-elity)czyli to nazwalem eltaryzmem.

> Chyba sie tu komus pojecie mieszaja.
              > Zrownywanie to ... EGALITARYZM.
              Homo niechca byc rowni wobec prawa.

> No i z ta "checia bycia poza prawem" kiedy o zrownanie praw zabiegaja bo sa ob
              > ecnie poza prawem, to juz zupelne pomieszanie. Zdecyduj sie wiec o co ci chodzi
              > .
              Wiem troche za scisle pisze. Musze rozwijac te moje zdania. Sorry.
              • elka-sulzer Re: a ja sie ciesze, ze mamy "zasciankowy sejmik" 26.01.13, 00:19
                mlody, o co z tym "uprzywilejowaniem" tutaj chodzi?
                • mlody776 Re: a ja sie ciesze, ze mamy "zasciankowy sejmik" 26.01.13, 00:50
                  Np. w szkołach na seks naukach uczy się praktycznie tylko o alternatywnym sposobie życia (bez zgody rodziców), chcą być chronieni przez rzad jako niby prześladowani, co ma się wiązać z pomocami, ulgami podatkowymi itd. Jak im ktoś nie odpowiada, to chcą aby mogli nazwa tego kogoś np. homofobem i zakończyć dyskusje bez podawania argumentów z oczywiście ich wygrana. Chcą mieć preferencje w szkolnictwie, w miejscu pracy itd. Nie maja się liczyć żaden inne poglądy na: rodzaj życia, rodziny wychowywanie dzieci, nauczanie ich, ich seksualna orientacja itd. Mamy bezwarunkowo akceptować ich rodzaj życia.
                  • elka-sulzer Re: a ja sie ciesze, ze mamy "zasciankowy sejmik" 26.01.13, 03:34
                    mlody776 napisał:

> Np. w szkołach na seks naukach uczy się praktycznie tylko o alternatywnym sposo
                    > bie życia (bez zgody rodziców), chcą być chronieni przez rzad jako niby prześl
                    > adowani, co ma się wiązać z pomocami, ulgami podatkowymi itd.

Dlugie zdanie i lista nonsensow rownie dluga.
                    Nie wiem kiedy ty miales ostatni raz do czynienia ze szkola, mlody. Twoje zdanie zaczyna sie od nieprawdy - na seks naukach uczy się praktycznie tylko o alternatywnym sposobie życia (bez zgody rodziców),
                    Nikt tu w Stanach nie uczy TYLKO o alternatywnym sposobie zycia.
                    To jest kompletna brednia, kompletnie wyssana z palucha, z nieba, z tylka. Sama nie wiem.
                    I jesli juz przy tych "zgodach rodzicow" jestesmy to niestety sa 'rodzice' ktorzy nauczanie o reprodukcji czlowieka calkowiecie pomineliby z curriculum edukacyjnego swoich pociech gdyby to tylko od nich zalezalo.

>Nie maja się liczyć żaden inne poglądy na: rodz
                    > aj życia, rodziny wychowywanie dzieci, nauczanie ich, ich seksualna orientacja
                    > itd. Mamy bezwarunkowo akceptować ich rodzaj życia.

Kolejne zdanie i kolejna brednia.
                    Twoje poglady na "rodzaj zycia, rodziny wychowania dzieci, nauczanie ich, ich seksualna orientacja" przestaja sie liczyc .... bo wsrod nas zyja "zboczence" ktorych natura/Bog nam dal?
                    No widzisz jaki ty jestes strachliwy. Jak jakis "zboczeniec" ZMUSI cie do zwiazku to sie przychyle do twojego toku rozumowania a tak to tylko ci powiem ze placzesz sie po ciemku.

• mara571 Re: a ja sie ciesze, ze mamy "zasciankowy sejmik" 26.01.13, 08:20
          cytaty wyrwane z kontekstu zawsze sa uzywane do osmieszania przeciwnika.
          Nie mam zludzen, ze padlo tam wiele stwierdzen, ktore trudno nam akceptowac, ale poki co, polski parlament nie sklada sie wylacznie z zawodowych politykow, ktoryz ukonczyli prawo.
          I nie sadze, aby to bylo zle.
    • mlody776 Konstytucja a prawo. 25.01.13, 22:52
      Felus piszesz: "O ile mi wiadomo konstytucja ma zapewnić prawną równość wszystkich obywateli państwa" i dalej powinno być: "wobec praw".
      Np. jak złodziejaszek idzie na kilka lat do więżenia za kradzież paczki papierosów, to bankster powinien również być ukarany więżeniem za swoja kradzież. A wiesz, ze oni są ponad prawem.
      A co do zboczków, to oni chcą specjalne prawa (jakie maja bankierzy). Jak by rzad przestrzegał prawo, to nie było by z nimi problemów i tej dyskusji.
    • mrs.courvoisier natura musi się bronić, Feluś 25.01.13, 22:57
      i ja reprezentantka natury nie pozwolę na to żeby się zboczeńcy pchali na afisz i gorszyli mi dziecko
      • elka-sulzer Re: natura musi się bronić, Feluś 25.01.13, 23:23
        mrs.courvoisier napisał:

> i ja reprezentantka natury nie pozwolę na to żeby się zboczeńcy pchali na afisz
        > i gorszyli mi dziecko

Hehehe, miny sobie sama zastawiasz ... A co jak ci to dziecko na "zboczenca" wyrosnie pomimy twoich staran? Wszek ci "zboczency" biora sie z jak najbardziej "naturalnych" zwiazkow.
        • 1blueelvic Dobra riposta. 26.01.13, 00:59
          Jej glupota jest grozniejsza niz to "zboczenie" ...
        • eva15 Re: natura musi się bronić, Feluś 26.01.13, 01:38
          Dzeicko może też wyróść na chuligna, nakromana, alkoholika itd. itp. , ważne , by nie przykładać do tego ręki.
          Jeśli będziesz w domu promować picie, czy ćpanie, szanse na "sukces " wychowaczy znacznie wzrosną.
          • pimpus18 Re: natura musi się bronić, Feluś 26.01.13, 01:52
            Czy Ty nie możesz bez tej ironii?

To akurat nie tłumaczy tego problemu.

Pedryle i lesby nie wywodzą się przecież z takich środowisk.
          • elka-sulzer Re: natura musi się bronić, Feluś 26.01.13, 02:03
            eva15 napisała:

> Dzeicko może też wyróść na chuligna, nakromana, alkoholika itd. itp. , ważne
            > , by nie przykładać do tego ręki.

Nie sugerujesz chyba, Ewka, ze wszyscy hetero ktorym dzieci wyrosly na "zboczencow" przykladali do tego reke?

> Jeśli będziesz w domu promować picie, czy ćpanie, szanse na "sukces " wychowacz
            > y znacznie wzrosną.

Hetero promuja swoim pociechom .... "zboczenie"?
            • eva15 Re: natura musi się bronić, Feluś 26.01.13, 10:50
              Zupełnie nie zrozumiałaś, co napisałam.
    • wojciech.2345 Re: Zaściankowy sejmik 25.01.13, 23:13
      Ty Felusiak,
      jesteś kompletny zacofaniec. Jakie związki partnerskie?
      Powinieneś zaakceptować układ:
      on, ona, dziecko, zwierzątko.

Każde a tych stworzonek ma prawo realizować się poniżej pasa.
      • elka-sulzer Re: Zaściankowy sejmik 25.01.13, 23:34
        wojciech.2345 napisał:

> Ty Felusiak,
        > jesteś kompletny zacofaniec. Jakie związki partnerskie?
        > Powinieneś zaakceptować układ:
        > on, ona, dziecko, zwierzątko.
        >
        > Każde a tych stworzonek ma prawo realizować się poniżej pasa.

Co jest poniez pasa, na poziomie zwierzatka, to TWOJ komentarz, wojtus. No ale od ciebie innych komentarzy nie mozna sie spodziewac.

Jak zwierzatka beda w stanie wyrazic swoja nieprzymuszona wole i podpisac gdzie trzeba to bedziemy mogli mowic o zwiazkach partnerskich z nimi a tak to jest tylko zboczenie zwane zoofilia a nie zwiazek!
    • eva15 Jedyna wartość dodana jest heteroseksualna 25.01.13, 23:21
      Dyskutowaliśmy już o tym, logiczne argumenty do ciebie nie dotarły, więc może dotrą ekonomiczne.
      Para kobieta-mężczyzna to jedyna para, gdzie:

1+1= 3, 4, a może 5 i więcej (więcej np. u muzułmanów i żydów)

Takiej społecznej watości dodanej żadna para homoseksualna nie przedstawi. Zupełnie bez znaczenia jest to, czy jakaś konkretna para hetero nie może mieć dzieci, znacznie ma to, że tylko heteroseksualistom natura dała dar wartości dodanej .
      • eva15 Re: Jedyna wartość dodana jest heteroseksualna 25.01.13, 23:29
        I teraz feluś-poczciwcze, wyobraź sobie firmę, w której pracownicy/robotnicy nie wytwarzają żadnej wartości dodanej, po diabła komu tacy ludzie? Normalna, zdrowa firma natychmiast by ich rozgoniła, wystawiła za bramę. Zero prześladowań (bo i po co?) ale niech oni sami sobie radzą i nie narzucają swych wzorców innym.
        Niezdrowa, zainfekowana postmodernistyczną głupotą firma - czyli państwo współczesne takich właśnie hołubi...
        • 5magna Re: Jedyna wartość dodana jest heteroseksualna 25.01.13, 23:45
          A Hitler jezeli mnie pamiec nie zawodzi jako praktyczny czlowiek zamienial ich w BIO paliwo czyli gaz pedalski...
          • eva15 Re: Jedyna wartość dodana jest heteroseksualna 25.01.13, 23:55
            Hitler był idiotą, estremistą/fundamentalistą. Umiał tylko niszczyć, zastraszsać , prześladować i kontrolowaćw imię wielkiej ideii.
            Warto mu się dziś dokładnie przyglądać, bo historia to podobno najlepsza nauczycielka życia. A dla tych, którzy uczyć się nie chcą/nie umieją, historia się lubi powtarzać. Całkiem jak dla uczniów siedzenie w tej samej klasie na drugi rok.
          • pimpus18 Re: Jedyna wartość dodana jest heteroseksualna 26.01.13, 00:57
            Niestety nie tylko ich.

On miał w ogóle holistyczne podejście do świata.
        • felusiak1 Re: Jedyna wartość dodana jest heteroseksualna 25.01.13, 23:55
          evuniu błądzisz i dlatego twój argument jest bezwartościowy. w dodatku nie wiem dlaczego napadasz na mnie. mnie ani ziebi ani grzeje czy geje będą mogły zawierać małżeństwa lub wchodzić w związki partnerskie. Ponadto jeśli nie teraz to za kilka miesiecy albo za kilka lat sejmik da im to czego chcą. Szkoda wysiłku na protesty. Kultura ulega zmianie i jeśli porozmawiasz z młodzieżą to z trwogą stwierdzisz, że ich to nie interesuje i nie bedą protestować. Ich interesuje marycha i good time.
          • eva15 Re: Jedyna wartość dodana jest heteroseksualna 26.01.13, 00:03
            Z faktu, że obceną młodzież wyhodowano w kulcie marychy, durnych programów tv, w otłuszczeniu fizycznym i inteletualnym, ogólnie w zidioceniu, nijak nie wynika, że ja błądzę. Taki argument to żaden argument. Równie dobrze możesz napisać, że muchy mają rację - gó... MUSI być najlepszym pokarmem, skoro miliony much do niego tak lgną.
            Rzecz w tym, do czego się człowieka sprowadzi/zredukuje.
            • elka-sulzer Re: Jedyna wartość dodana jest heteroseksualna 26.01.13, 00:14
              eva15 napisała:

> Rzecz w tym, do czego się człowieka sprowadzi/zredukuje.

Ewka, czemu TY jako czlowiek, czujesz sie zredukowana, kiedy dwie osoby tej samej plci z wlasnej nieprzymuszonej woli chca zawrzec kontrakt/zwiazek miedzy soba? Nie z TOBA ale miedzy soba.
              • eva15 Re: Jedyna wartość dodana jest heteroseksualna 26.01.13, 00:30
                Nie chodzi tu wcale o moją osobę/moje poglądy, lecz o społeczną/biologiczną wartość dodaną. W tym zasadza się różnica między "małżeństwem" homoseksualnym a małżeństwem heteroseksualnym. One sobie nie są równe z przyczyn biologicznych i żadne prawo narzucone boiologii nie zmieni. Więc po co sztucznie zrównywać to, co jest zupełnie inne?
              • pimpus18 Re: Jedyna wartość dodana jest heteroseksualna 26.01.13, 01:03
                żeby trzymać się za ręce i patrzeć sobie głęboko w oczy?

A jednak wielu to przeszkadza.
            • felusiak1 nadal błądzisz 26.01.13, 00:33
              ja, evuniu nie jestem ani za ani przeciw, jest mi to obojetne a ty próbujesz mnie przekonać abym był przeciw. mnie chodzi o jakość argumentów przeciw przedstawionych przez posłów.
              argument, iż ze związków homoseksualnych nie ma prokreacji jest watpliwy moralnie i konstytucyjnie. chetnie poznałbym argumenty konstytucyjne za i przeciw. pyskówka i sejmikowy magiel mnie nie interesuje.
              • eva15 jak zawsze niestety piździsz 26.01.13, 00:46
                Mnie chodzi o etykę i logikę a nie o to, co zdecyduje prawo, bo ono jest pochodną ducha czasów. Jak już pisała pisałam - swego czasu prawo ubrane w togi i paragrafy prześladowało/karało homoseksualistów (co było wg mnie złe i podłe) . Dziś to samo prawo ubrane w te same togi i paragrafy, chce robić eksperymenty na rzecz homoseksualistów na plecach dzieci i rodzin (co wg mnie jest niemniej złe i podłe).
                • pimpus18 Re: jak zawsze niestety piździsz 26.01.13, 00:50
                  To może więcej edukacji?

Jak im ktoś to dobrze wytłumaczy, to może nie będą walczyć z naturą.
              • pimpus18 Re: nadal błądzisz 26.01.13, 00:46
                Skąd się biorą pedryle i lesby?

Przecież związki hetero dają tyle przyjemności.

Zwłaszcza na początku.
              • mara571 chyba rozumiesz, ze chodzi o przywileje 26.01.13, 07:52
                w polskich warunkach.
                Kiedys dla dobra rodziny jako podstwowej komorki spoleczenstwa nadano jej szereg przywilejow: ubezpieczenie zdrowotne przysluguje wszystkim czlonkom rodziny, jesli jedna osoba placi skladki, kobieta otrzymuje po smierci meza rente wdowia, jesli nawet nigdy nie pracowala ale ukonczyla 50 (?), obciazenie podatkowe mozna zmniejszyc przez wspolne rozliczenie dochodow. Do tego dochodza przywileje w przypadku dziedziczenia.
                Wystarczy te przywileje ograniczyc, czytaj pozostawic jedynie dla rodzin, takze niepelnych, ktore wychowuja dzieci i tego lewackie parcie na zwiazki sie skonczy.
                Zwlaszcza prawo podatkowe wymaga reformy, bo absolutnie nie uwzglednia obciazenia finansowego wynikajacego z wychowywania dzieci.
              • igor_uk Zaniki pamieci u felusia. 26.01.13, 08:46
                felusiak1 napisał: ja, evuniu nie jestem ani za ani przeciw, jest mi to obojetne

A w poscie otwierajacym watek napisal felus:
                "Nie jestem już przeciwnikiem gejowskich małżeństw i zawsze byłem za zwiazkami partnerskimi ".

felus,czy twoj trudny okres nie trwa zbyt dlugo? Moze czas zglosic sie do lekarza?

p.s. tradycyjne pytanie -ze skrzydelkami,czy bez?
            • kylax1 Bo przecież młodzież powinno wychowywać się 26.01.13, 00:57
              w duchu poświęcenia życia za III Rzeszę, czy inny Sojuz, lub Watykan...

Mundur, śmierć i prokreacja. Cel życia wg evci. Sieg Heil...
              • eva15 Re: Bo przecież młodzież powinno wychowywać się 26.01.13, 01:05
                Czytając ciebie widzę zwycięstwo głupoty.
            • pimpus18 Re: Jedyna wartość dodana jest heteroseksualna 26.01.13, 01:00
              A jaki stosunek do pedryli mają FAZ i Handelsblatt?

To mogłoby rzucić właściwe światło na ten problem.
          • pimpus18 Re: Jedyna wartość dodana jest heteroseksualna 26.01.13, 00:58
            Jutro to dziś.

Tyle że jutro.
        • pimpus18 Re: Jedyna wartość dodana jest heteroseksualna 26.01.13, 00:55
          W islamie może nie ma pedryli, ale wartości dodanej też tam nie wytwarzają.

To może już lepiej przyszłość budować razem z pedrylami?
          • eva15 Re: Jedyna wartość dodana jest heteroseksualna 26.01.13, 01:11
            Biologicznie muzułmanie wytwarzają wartość dodaną i to jak najbardziej, podobnie jak Zydzi w Izraelu. A o biologicznej/społecznej wartości dodanej tu mowa, czego nie zrozumiałeś.
            • pimpus18 Re: Jedyna wartość dodana jest heteroseksualna 26.01.13, 01:38
              Gdyby nie ropa, wyzdychaliby z głodu.

Ci co ropy nie mają są na utrzymaniu zachodnich społeczeństw pedrylskich.

Nie ma tam żadnej emigracji w te strony.

Zawężasz zagadnienie.
      • elka-sulzer Re: Jedyna wartość dodana jest heteroseksualna 26.01.13, 00:08
        eva15 napisała:

> Para kobieta-mężczyzna to jedyna para, gdzie:
        >
        > 1+1= 3, 4, a może 5 i więcej (więcej np. u muzułmanów i żydów)
        >
        > Takiej społecznej watości dodanej żadna para homoseksualna nie przeds
        > tawi.

Ewka, zycie tego nie potwierdza. Pary homo jak najbardziej produkuja dzieci ... zwlaszcza w kobiecych zwiazkach. Moje sasiadki dorobily sie trojki. Te dzieci nawet nie sa z probowki.
        Tak wiec o przedstawianie spolecznej wartosci dodanej nie ma obawy.

• 5magna Re: Jedyna wartość dodana jest heteroseksualna 26.01.13, 00:24
          Im chodzi przedewszystkim o benefits, o wygode o przejecie emerytur, chorobowe, znizki podatkowe jak jeden nie pracuje itd. Zabierzcie to wszystko ludziom to i te towarzystwo wyparuje pod wycieraczke..... PS. A Hitler jest wsrod nas tak jak i Elvis Presley. Niemcy scigaja hitlerowcow jak wsciekli a tu w US i Kanadzie jest z 50 milionow Niemcow i z tego 40 milionow hitlerowcow. Hitlerowcy tu maja co najmniej takie dobre prawa jak pedaly......
          • pimpus18 Re: Jedyna wartość dodana jest heteroseksualna 26.01.13, 00:43
            USA mają zadziwiająco wiele podobieństw do nazistowskich Niemiec.

Pedryle tam też przeszkadzały i ich tępono jak karaluchy.
          • kylax1 Jakie 50 mln Niemców??? 26.01.13, 00:59
            Jak już to Amerykanów pochodzenia niemieckiego, którzy z Niemcami nie mają nic wspólnego i w przypadku wojny, z miłą chęcią zbombardowaliby Frankfurt.

40 mln nazistów w USA? Chyba pomyliło Ci się z Rosją...
            • pimpus18 Re: Jakie 50 mln Niemców??? 26.01.13, 01:05
              O małe miki nie zbombardowały bombami atomowymi Pomrocznej.
        • eva15 Re: Jedyna wartość dodana jest heteroseksualna 26.01.13, 00:38
          elka-sulzer napisała:

> Ewka, zycie tego nie potwierdza.
          Poważnie?
          >Pary homo jak najbardziej produkuja dzieci ...
          > zwlaszcza w kobiecych zwiazkach. Moje sasiadki dorobily sie trojki. Te dzieci
          > nawet nie sa z probowki.
          > Tak wiec o przedstawianie spolecznej wartosci dodanej nie ma obawy.

A te lesbijki to jak zrobiły te dzieci? Bez mężczyzny i/lub męskiej spermy z banków spermy?
          Co znaczy - "zwłaszcza w kobiecych związkach"? A jak jest nie zwłaszcza w tychże, tylko w tych męskich? Jak oni/mężczyźni to robią - bez kobiet zachodzą w ciążę , np. z pomocą banków jajeczek żeńskich?
          • pimpus18 Re: Jedyna wartość dodana jest heteroseksualna 26.01.13, 00:44
            Seksmisji nie widziałaś?
            • misterpee Re: malzenstwa gejowskie to czysty dochod 26.01.13, 01:20
              dla prawnikow. 98 procent tych malzenstw trwa nie dluzej niz kilka lat, potem rozwod i staruszek pozostaje sam na utrzymaniu spoleczenstwa. To jest nastepny element do rozwalenia dobrobytu i narodow. Jest to prawna wojna z obecnym porzadkiem spolecznym. Ja nie neguje homoseksualistow jako wartosciowych czlonkow spoleczenstwa. Wielu geniuszy bylo homoseksualistami. Nie mozna ich wystawiac na lincz. Nie wiem jak zapewnic im swobode ich preferencji, bezpieczenstwo zycia az do smierci bez rodziny i przyjaciol. To sa indywidualne osiagniecia kazdego czlowieka, ludzie czarujacy, inteligentni, tworczy i radosni maja zapewnionych przyjaciol na kilka wiekow, atrakcyjnosc innych jest zadna od urodzenia. Urodziles sie brzydki, inteligencji nie masz za paznokiec, kto sie z toba chce zadawac ?. Do czego potrzebne jest malzenstwo? do przekazania majatku? to nikogo nie powinno obchodzic. Jak trzymasz forse w banku - stracisz niedlugo. MALZENSTWO MA RACJE TYLKO DLA STWORZENIA I WYCHOWANIA NASTEPNEGO POKOLENIA. i TYM SPOLECZENSTWO JEST ZAINTERESOWANE , a religia formuje moralnosc. Prawo nie moze formowac moralnosci - kropka. Jedynym zrodlem prawa jest 10 przykazan ! Nie mozemy robic to co chcemy. Musimy okielznac swoje zadze, nie krasc , nie zabijac, nie cudolozyc..... Malzenstwa gelowkie nie byly nigdy prakrykowane przez spoleczenstwa i tak powinno byc. Oczywiscie mozemy popierac takie malzenstwa, nastepnie malzenstwo ze zwierzetami, osobami nienarodzonymi, zmarlymi. Malzenstwo straci sens , a stanie sie prawnym narzedziem przymusu, zupelnie bez zadnego interesu spolecznego. Rowniez wiemy kto proboje rozwalic spoleczenstwo, i kto sponsoruje wszystkie akcje z tym zwiazane.
              • pimpus18 Re: malzenstwa gejowskie to czysty dochod 26.01.13, 01:49
                Czy od tolerowania pedryli i ich emancypacji przybędzie ich znacznie?

Dlaczego są i skąd się biorą? Takie problemy powinny się stać przedmiotem badań.

I zajmować się prawdziwymi zagrożeniami dla współczesnej cywilizacji. Można by przyjść na myśli, że pedryle są dobrym pretekstem do instrumentalnego kierowania uwagi na temat poboczny.
                • elka-sulzer Re: malzenstwa gejowskie to czysty dochod 26.01.13, 03:04
                  pimpus18 napisał:

> I zajmować się prawdziwymi zagrożeniami dla współczesnej cywilizacji. Można by
                  > przyjść na myśli, że pedryle są dobrym pretekstem do instrumentalnego kierowan
                  > ia uwagi na temat poboczny.

Obok aborcji i paleniu biblijnych opowiesci.
              • elka-sulzer Re: malzenstwa gejowskie to czysty dochod 26.01.13, 03:01
                misterpee napisała:

> dla prawnikow. 98 procent tych malzenstw trwa nie dluzej niz kilka lat, potem rozwod i >staruszek pozostaje sam na utrzymaniu spoleczenstwa.

A hetero malzenstwa trwaja na wieki, nie?
                Nie, MrP, nie trwaja.
                No i w przypadku rozwodow hetero, co dzieje sie ze stronami rozwiedzonym? Obie strony zyja po rozwodzie w dostatku? What a bunch of crap!

W sumie termin "malzenstwo" to w tej calej dyskusji zupelnie nie pasuje bo ma religijne konotacje - slubowanie przed jakims tam umowionym Bogiem, ktorego poslubione strony notorycznie olewaja czesto zaraz po opuszczeniu swiatyni. Tak wiec nie ma co tu tych malzenstw windowac na piedestal.

Termin zwiazek partnerski/kontrakt wydaje sie byc bardziej adekwatny.

No i panstwo, bedac swiecka instytucja, sluzaca WSZYSTKIM swoim obywatelom, zarowno tym zboczonym jak i normalnym nie powinno ferowac zadnych Bogow a tym bardziej do sypailni tych obywateli zagladac. Z tego co wiem to sexs miedzy osobnikami wyrazajacymi na niego nieprzymuszona obopolna zgoda nie stal sie jeszcze zbrodnia. Moze sie myle?

• misterpee Re: Elka, jaki jest twoj rodowod ? 26.01.13, 13:11
                  Przyjmujac zwiazki partnerskie jako podstawe ukladu spolecznego, nie beda miec sensu rodowody, krolestwa, panstwa ktore motywuja swoja egzystencje przynaleznoscia do jakiejs krwi, albo rasy. To bedzie rewolucja swiatowa. Prawda ze rozwody sa wsrod hetero takze, ale wielokrotnie mniej z prostego powodu, lacza ich pokolenia, rodziny. W wzwiazkach partnerskich takiiej motywacji nie ma.
                  Związek partnerski jest zły dla mężczyzn, gorszy dla kobiet i okropny dla dzieci.
                  Osoby żyjące w związkach partnerskich są także zagrożone wyższym prawdopodobieństwem zakażenia chorobami płciowymi. Jak się okazuje, mężczyźni w wolnych związkach są 4 razy bardziej niewierni niż żonaci. Przypadki występowania chorób przenoszonych drogą płciową potroiły się w ostatnich sześciu latach. Ich wskaźnik wśród konkubinatów jest o sześć razy większy niż wśród stabilnych małżeństw (źródło:, J.C., Gaining Ground: A Profile of American Women in the Twentieth Century, 2000).

Jak pokazały też badania przeprowadzone przez Uniwersytet Kalifornia, osoby żyjące w wolnych związkach były bardziej podatne na problemy związane z nadużywaniem alkoholu i zażywania narkotyków. Prawdopodobieństwo depresji wśród par żyjących w konkubinacie jest o 3 razy większe niż wśród małżeństw (źródło: Robbins, L., Rieger, D., Psychiatric Disorders in America, 1990).Co może zaskakiwać, osoby żyjące w wolnych związkach, które nigdy nie zawarły małżeństwa, posiadają o 78 proc. mniej majątku niż żyjący w trwałych związkach małżeńskich.

Kohabitacja oznacza także cierpienie dzieci, które bardziej niż te wychowane w rodzinach, są zagrożone ubóstwem. Dzieci rodziców z związków partnerskich w wieku 12-17 lat 6 razy częściej wykazują problemy zarówno emocjonalne jak i związane z zachowaniem (źródło: Booth, A., Crouter, A.C., eds., Just Living Together: Implications of Cohabitation on Families, Children and Social Policy, 2002 ). Co więcej, nastolatki z konkubinatów są o 122 proc. bardziej narażone na wyrzucenie ze szkoły i o 90 proc. bardziej podatne na uzyskanie niższych stopni (źródło: Manning, W.D., Lamb, K.A., „Adolescent Well-Being in Cohabiting, Married and Single-Parent Families” Journal of Marriage and Family, Nov. 2003). Równocześnietrzy czwarte dzieci zamieszanych w działalność przestępczą pochodzi ze związków “partnerskich”.
          • elka-sulzer Re: Jedyna wartość dodana jest heteroseksualna 26.01.13, 02:22
            eva15 napisała:

> A te lesbijki to jak zrobiły te dzieci? Bez mężczyzny i/lub męskiej spermy z ba
            > nków spermy?
            > Co znaczy - "zwłaszcza w kobiecych związkach"? A jak jest nie zwłaszcza w tych
            > że, tylko w tych męskich? Jak oni/mężczyźni to robią - bez kobiet zachodzą w
            > ciążę , np. z pomocą banków jajeczek żeńskich?

Ewka, najpierw mowisz ze zwiazki homo sa niezdrowe bo nie maja dzieci 9wartosci dodanej). Ja ci mowie ze to gowno prawda bo dzieci maja.

To ty mi teraz - jak one te dzieci robia?
            A co to za roznica jesli o "wartosci dodane chodzi"?

W przypadku sasiadek jedna robi to w stary jak czlowiek sposob, hehehe.
            Jesli sie nie myle ojciec tych dzieci tez jest tylko jeden. Dzieci nazywaja go
            • eva15 Re: Jedyna wartość dodana jest heteroseksualna 26.01.13, 10:33
              Nie widzisz, że tą wartość dodaną homoseksualiści mogą zrealizować tylko w związku heteroseksualnym, nieważne jak on wygląda , ale tylko w nim. Sami jej nie tworzą.
      • pimpus18 Re: Jedyna wartość dodana jest heteroseksualna 26.01.13, 00:52
        W islamie nie ma pedryli i lesb?

To może problem ma głębokie podłoże religijne?
        • misterpee Re:W kazdym spoleczenstwie sa geje 26.01.13, 13:17
          Roznica jest tylko, ze propagowanie tego jest otwarte , lub zakazane. To ze ktos jest gejem nie znaczy ze kazdy inny gej bedzie partnerem w lozku. Konflikty sa takie same , anawet wieksze. Musi byc dwoje do tanga, bez prawnikow i politykow.
    • felusiak1 dziwna dyskusja 26.01.13, 01:54
      wszyscy przekonują mnie abym był przeciwny tak jak oni. mówią o moralności, o etyce itd. a mnie nie o to chodzi i nie o tym miałbyć wątek ale widzę, że temat jest emocjonalny i dyskusja nie jest możliwa.
      • misterpee Re:szanowny panie 26.01.13, 03:27
        nie jest emocjonalna , jak dotad nie widze zeby ktos komus ublizal. Obojetnie jakie bedzie ustawodawstwo, moralnosc bedzie taka jakie jest spoleczenstwo. Komuna nie zdolala obalic ani religi, ani moralnosci. Bedzie jak zwykle w miare liberalna, w miare konserwatywna. W Nowym Yorku mezczyzni chodza pod reke i sie caluja , ale nie na Bronxie. Ameryka jest liberalna tylko w kilku miejscach, w samym srodku za takie zachowanie mozna dostac kula w Leb. W Rosji i Niemczech, mezczyzni ktorzy sie caluja - to prawie normalka i wcale nic nie znaczy. W Ameryce plaze nudystyczne to cos perwersyjnego, w Brazyli wogole ich nie ma, w Niemczech - powszechne. A w kosciele Katolickim golizna jest widoczna w stylu poboznym. JP2 powiedzial otwierajac odnowiona kaplice sykstynska - cialo nasze pochodzi od Boga i jest piekne. Wszystko jest dobre we wlasciwym miejscu i czasie i stylu. Kiedy moj znajomy gej artysta urzadza przyjecie, to sciskaja sie tam wszyscy sasiedzi i sasiadki z calymi rodzinami, jego przyjaciel (co to kogo obchodzi) to rowniez nasz dobry znajomy. Ludzie sa ludzmi, powinni sie szanowac, nie powinni narzucac swojej osoby i idei . Niech schowaja swoje osobiste sprawy dla siebie. Dobry przyjaciel/przyjaciolka moze nie byc malzonkiem.
        • 5magna Re:szanowny panie 26.01.13, 03:58
          Tu chodzi o dwie sprawy. Jedna to jest presja aby rozwalic rodzine. Rodzina jest podstawa panstwa czy spoleczenstwa. Mocne ,zwarte,zdrowe panstwo nie podoba sie wielum. A ci homo w tym wszystkim chca sobie zapewnic dojcie do money, money. Juz o tym pisalem. Zabierzcie wszystkie udogodnienia a nie zobaczycie zadnego z nich u oltarza....
          • elka-sulzer Re:szanowny panie 26.01.13, 04:36
            5magna napisał(a):

> Tu chodzi o dwie sprawy. Jedna to jest presja aby rozwalic rodzine. Rodzina jes
            > t podstawa panstwa czy spoleczenstwa. Mocne ,zwarte,zdrowe panstwo nie podoba s
            > ie wielum. A ci homo w tym wszystkim chca sobie zapewnic dojcie do money, money
            > . Juz o tym pisalem. Zabierzcie wszystkie udogodnienia a nie zobaczycie zadnego
            > z nich u oltarza....

Byc moze chodzi o rozwalenie rodziny ... kto wie.
            Tylko jak homo maja to zrobic?
            Zaatakowac tradycyjne rodziny od wnetrza zmuszajac tradycyjnych do zawieranian zwiazkow z homosiami czy jak?
            Na czym to "dojscie do money" polega?
            • felusiak1 nareszcie 26.01.13, 05:03
              załóżmy, ze twój argument jest prawidłowy, zatem dlaczego z sejmowej trybuny płyną inne uzasadnienia, a to nie mogą mieć dzieci, a to są nieużyteczni.
              małżeństwo to dobrowolny kontrakt uznany przez państwo i w tym kontrakcie nie ma nakazu posiadania dzieci. Nie ma też słowa w żadnym prawie RP, że człowiek musi być użyteczny.
              Państwo chroni rodzinę i to zapisane jest w ustawach ale nie ma definicji co to jest ta rodzina i tu zaczyna się problem prawny. donoszę, że sejm ustanawia prawo, wszak ustawa to obowiazujące prawo. sejm nie ustala norm etycznych i moralnych.
              posłowie sejmiku RP są widocznie leniwi i nie szukają prawnego uzasadnienia dla odrzucenia ustawy czym popełniają bład gdyż któregoś dnia ktoś zaskarżt jakąś rządową instytucję do sądu i wydra i wszystko się posypie.
              Waleczni antygejowcy powinni przygotować się do walki bo to dopiero początek,
              najdorsze jedt to że wynik jest znany i kibicowanie nie ma sensu
              • igor_uk felusiu wydaje sie,ze on cos wie. 26.01.13, 08:26
                felusiak1 napisał:
                małżeństwo to dobrowolny kontrakt uznany przez państwo i w tym kontrakcie nie ma nakazu posiadania dzieci. Nie ma też słowa w żadnym prawie RP, że człowiek musi być użyteczny.
                Państwo chroni rodzinę i to zapisane jest w ustawach ale nie ma definicji co to jest ta rodzina

Otoz ,felusiak ty jeden,przemadrzaly pajacu,wystarczylo by popatrzec,co pisze sie w Konstytucji RP,zeby nie glosic glupot.

Art. 18.

Małżeństwo jako związek kobiety i mężczyzny, rodzina, macierzyństwo i rodzicielstwo znajdują się pod ochroną i opieką Rzeczypospolitej Polskiej.

I tak felus jest za kazdym razem,pizdzisz bez sensu i przy tym uwazasz,ze masz prawo oceniac innych.
                • igor_uk I jeszcze,postepowy pajacu. 26.01.13, 08:34

W prawie polskim nigdzie nie jest zapisano,ze Panstwo chroni dewiacje seksualne (lizanie cipek przez kobiety kobietom, penetracja odbytu faceta facetom) ,a tylko w tym ze artykule 18 konstytucji RP,pisze sie,ze pod ochrona panstwo znajduje sie:" macierzyństwo i rodzicielstwo"
                  felus,od lizania cipki zadna kobieta nie zaszla w ciaze,a od penetracji odbytu,zaden facet nie doznal radosci rodzicielstwa.
              • wojciech.2345 definicja rodziny 26.01.13, 11:43
                felusiak1 napisał:
                > Państwo chroni rodzinę i to zapisane jest w ustawach ale nie ma definicji co to
                > jest ta rodzina i tu zaczyna się problem prawny. donoszę, że sejm ustanawia pr
                > awo, wszak ustawa to obowiazujące prawo. sejm nie ustala norm etycznych i moral
                > nych.
                --------------------
                W językach słowiańskich nie ma z tym kłopotu.
                Jest czasownik "rodzić" i to sprawę zamyka.

Gorzej z tym pojęciem w innych językach.
                Przykład:

family (n.)
                c.1400, "servants of a household," from Latin familia "family servants, domestics;" also "members of a household," including relatives and servants, from famulus "servant," of unknown origin. Ancestral sense is from early 15c.; "household" sense recorded in English from 1540s; main modern sense of "those connected by blood" (whether living together or not) is first attested 1660s.

Replaced Old English hiwscipe. As an adjective meaning "suitable for a family," by 1807. Buzzword family values first recorded 1966. Phrase in a family way "pregnant" is from 1796. Family circle is 1809; family man, one devoted to wife and children, is 1856 (earlier it meant "thief," 1788, from family in a slang sense of "the fraternity of thieves").

www.etymonline.com/index.php?term=family
              • misterpee Re: malzenstwo to nie zupelnie dobrowolny kontrakt 26.01.13, 13:26
                to dobrowolne zobowiazanie sie do odpowiedzialnosci prawnej, finansowej i emocjonalnej. Jest to przymus. Dlatego strony czujace ze ten przymus staje sie ich katorga zycia, rozwodza sie. Malzenstwa dzietne uwazaja ten przymus za radosc swojego zycia, inwestuja w przyszle pokolenia. Zwiazki homoseksualne i bezdzietne takich mozliwosci maja o wiele mniej, albo wogole. Pozostaje im tylko przyjazn i akceptacja przyjaciol.
            • 5magna Re:szanowny panie 26.01.13, 05:04
              Nie przez propagowanie tego i pokazywanie dzieciom ze to jest jeszcze lepsze. Pokazuja nawet w szkolach podstawowych ksiazeczki z historyjkami i rysunkami w rodzaju. a Jas ma tu dwuch tatusiow i wlasnie ida na plaze, Jas bardzo kocha swoich tatusiow itp. Jak jeszcze nie macie tego to bedziecie mieli. A te wspaniale parady. Niech sie chowa 1 Maja na placu Czerwonym. Ida potrzasaja kutasami, zatrzymuja sie, jeden drugiego rucha w dupe (na niby) itd...
              • elka-sulzer Re:szanowny panie 26.01.13, 05:28
                5magna napisał(a):

> Nie przez propagowanie tego i pokazywanie dzieciom ze to jest jeszcze lepsze.
                > Pokazuja nawet w szkolach podstawowych ksiazeczki z historyjkami i rysunkami w
                > rodzaju. a Jas ma tu dwuch tatusiow i wlasnie ida na plaze, Jas bardzo kocha sw
                > oich tatusiow itp.

Wybacz ale wprawiasz mnie w oslupienie! Przez czytanie i ogladanie obrazkow moja tradycyjna rodzina staje sie zagrozona?

Magna, a co z tymi wszystkimi homosiami z tradycyjnch rodzin, wychowywanych we wlasciwym duchy, if you get my drift.

Jak jeszcze nie macie tego to bedziecie mieli. A te wspanial
                > e parady. Niech sie chowa 1 Maja na placu Czerwonym. Ida potrzasaja kutasami, z
                > atrzymuja sie, jeden drugiego rucha w dupe (na niby) itd...

Hehehe, na 1 maja tez potrzasaja kutasami ... tylko wiekszego kalibru
                • 5magna Re:szanowny panie 26.01.13, 05:44
                  O czym ty mowisz? Jak mnie by pokazali takie ksiazeczki to bym im powiedzial Fuck off ale jak pokazuja je dzieciam po 6 lat i formuja im sposob myslenia to juz co innego. Dziecko nie wie i chlonie to co mu nauczycielka w szkola pokaze czy przekaze. PS . Jak ci nie psuje Na 1 Maja na placu czerwonym to what about inauguracja Obamy przd kapitalem? Tam dopiero byly kutasy, mega kutasy....
                  • elka-sulzer Re:szanowny panie 26.01.13, 06:20
                    5magna napisał(a):

> O czym ty mowisz? Jak mnie by pokazali takie ksiazeczki to bym im powiedzial Fu
                    > ck off ale jak pokazuja je dzieciam po 6 lat i formuja im sposob myslenia to ju
                    > z co innego. Dziecko nie wie i chlonie to co mu nauczycielka w szkola pokaze cz
                    > y przekaze. PS . Jak ci nie psuje Na 1 Maja na placu czerwonym to what about in
                    > auguracja Obamy przd kapitalem? Tam dopiero byly kutasy, mega kutasy....

Magna, gdyby dzieci byly az tak chlonne i impressionable jak piszesz to NIGDY homusiow byc nie powinno, zwlaszcza w tych tradycyjnch rodzinach karmionych tylko wlasciwymi bajakmi.

• 5magna Re:szanowny panie 26.01.13, 06:40
                      To jest takie przeciaganie liny, kto silniejszy. Czasami rodzice, czasami szkola. Sa tu tacy rodzice co kategorycznie zabronili pokazywanie tego ich dzieciom. Zagrozili ze zabiora dzieci ze szkoly. To sa naogol tacy z tych silniejszych religii i zapatrywan no i tez tradycji, tacy "nietolerancyjni". Elka czy ty wiesz co ja mysle czy sie domyslam? Nie wstydz sie, niema czego. Ja cie jeszcze pochwale. Przynajmiej "gliny nie kopiesz".....
    • misterpee Re: wrocmy do tradycji wiktorianskiej 26.01.13, 05:49
      Zabronione powinno byc pokazywanie publicznego jakiegokolwiek seksualnego zachowania, homo i hetero rowniez. Seks powinien byc traktowany poza osobiste przezycie, a nie komercjalny towar.
      A sejm robi wszystko co Sors nakazuje, nic im nagle do glowy nie strzelilo, to to jest polityczna gra, ktorej ofiarami beda geje. Czy nie przypadkiem jest prowadzona wojna z Kosciolem? Ksiezy sie oskarza zfabrkowanymi donosami i oskarzeniami, niraz starszymi niz 20 lat, posadza sie o homoseksualizm i pedofilie. W tym samym czasie pedofile i geje ( ci wlasciwi), robia publiczne pokazy i deprawacje mlodziezy.
      • bywszy1 Re: wrocmy do tradycji wiktorianskiej+ 26.01.13, 06:42
        No,tak,wtedy byly to czasy nieskazitelnego dziewictwa.
        A nawet i teraz
    • bywszy1 Re: Zaściankowy sejmik+ 26.01.13, 06:38

• 5magna Re: Zaściankowy sejmik+ 26.01.13, 06:44
        No bez bywszego to by byla zadna dyskusja. I na te gody oblubienicy zeszly sie k...y z calej ulicy oraz pedalow dostojnych grono ........ aby podziwiac bywszego....
        • bywszy1 Re: Zaściankowy sejmik+ 26.01.13, 09:54
          5magna napisał(a):

> No bez bywszego to by byla zadna dyskusja. I na te gody oblubienicy zeszly sie
          > k...y z calej ulicy oraz pedalow dostojnych grono ........ aby podziwiac bywsze
          > go....
          <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
          czy wsrod nich jakas panska najblizsza krewna byla?
    • tojabogdan sejm skompromitował się, bo zignorował własną 26.01.13, 13:25
      konstytucję. Trybunał Konstytucyjny winien sejm pouczyć, chociaż wydaje się, że katokonserwatywne móżdżki naszych parlamentarzystów tego nie pojmą. Też trybunał w Strasurgu ich mentalności nie zmieni, ale może nakłonić.
      Oni zmieniają nasz piękny kraj, który kiedyś był wzorem otwartości i tolerancji dla innych, w skansen.
      • mara571 Re: sejm skompromitował się, bo zignorował własną 26.01.13, 13:37
        moglbys zdefniniowac, ktory artykul Konstytucji nakazuje zgode na zwiazki partnerskie?
        • tojabogdan Re: sejm skompromitował się, bo zignorował własną 26.01.13, 14:43
          np. tutaj
          • igor_uk Bogdan. 26.01.13, 15:21
            problemu z uznaniem zwiazkow partnerskich ,generalnie nie powinno byc.Ale to srodowisko udowodnilo,ze to tylko pierwszy krok.Nastepnym niewatpliwie bylo by wymuszenie uznania takich zwiazkow za cos rownego malzenstwu,wraz z prawem do adopcji.
            • felusiak1 Re: Bogdan. 27.01.13, 00:04
              a dlaczego nie mieliby mieć prawa do adopcji?
              • igor_uk Dla tego,felus. 27.01.13, 00:22
                Bo dziecko potrzebuje tate i mame dla normalnego rozwoju.
                • felusiak1 Re: Dla tego,felus. 27.01.13, 00:28
                  w dzisiejszych społeczeństwach wiele kobiet wychowuje dzieci samotnie, nie ma taty.
                  w związku z tym dwie mamy lub dwóch tatusiów nie robi różnicy.
                  argument jest wątpliwy z prawnego punktu widzenia. nigdzie nie ma zapisu, ze dzieci muszą być wychowywane przez matkę i ojca.
                  • igor_uk felus,czy jest takie prawo. 27.01.13, 00:33
                    ktore by stanowilo,ze ty musisz oddychac,zeby zyc?
                    • felusiak1 nie istnieje prawo 27.01.13, 01:26
                      które nakazywałoby ci myśleć i dobrze bo byś chłopie siedział w wiezieniu od lat.
                      • igor_uk felus,felus. 27.01.13, 01:35
                        Stoczyles sie do poziomu przyglupow forumowych.
                        szkoda,jak widac ciebie rowniez dopadla andropauza.
        • felusiak1 Re: sejm skompromitował się, bo zignorował własną 26.01.13, 23:59
          mara a który artykuł konstytucji nakazuje mieć potomstwo albo być użytecznym?
          Jest w konstytucji artykuł o dyskryminacji i równouprawnieniu.
          Powiedzmy, że zyjesz z mężczyzną bez slubu, macie dwójkę dzieci i stanowicie wzorową rodzinę. Ale prawnie nie istniejecie.
          Generalnie prawo stanowi, ze dozwolone jest wszystko to co nie jest zakazane. Państwo nie może zabronić zawarcia kontraktu. związek małżeński i związek partnerski to kontrakt z tym, ze ten pierwszy jest prawnie uznany przez państwo a ten drugi nie jest.
          To jest grzązki grunt i już zaniedługo zaskarżą polskie państwo do trybunału i wygrają i sejmik bedzie musiał przyjąć ustawę, którą odrzucił.
          • mara571 Re: sejm skompromitował się, bo zignorował własną 27.01.13, 02:17
            o zwiazku kobiety i mezczyzny mowi artykul 18:
            "Małżeństwo jako związek kobiety i mężczyzny, rodzina, macierzyństwo i rodzicielstwo znajdują się pod ochroną i opieką Rzeczypospolitej Polskiej."
            Jak widzisz prawnie przewiduje tylko malzenstwo kobiety i mezczyzny.
            Tzw zwiazki partnerskie to proteza, Ersatz, dzieki ktoremu otrzyma sie swiadczenia z funduszy spolecznych bez koniecznosci jakiegokolwiek wkladu wlasnego finansowego.
            Prawo nie zabrania zawarcia umowy okreslajacej np udzial we nieruchomosci zakupionej przez dwie osoby .
            Zwiazek partnerski nie jest pojeciem prawnym w polskim ustawodawstwie.

PS. Samotne matki maja w Polsce szereg praw dajacych im w okreslonych sytuacjach pierszenstwo w dostepie do uslug publicznych, watpie aby pary zyjace w konkubinacie masowo chcialy rejestrowac swoje zwiazki. Slub cywilny jest mozliwy w kazdej chwili jezeli kobieta i mezczyzna sa stanu wolnego.
    • przyjacielameryki Re: Zaściankowy sejmik 26.01.13, 13:45
      Powiem tylko tyle - masz felusiak absolutną rację.
    • g-48 Re: Zaściankowy sejmik 26.01.13, 14:09
      Moze zobaczysz ten film i wtedy bedziesz mial inne zdanie o karierze gejow.
      www.imdb.de/title/tt0085863/
    • jk2007 Nil novi sub luna 26.01.13, 15:09
      ttolk.ru/?p=15531
      • misterpee Re: Felus ma racje 27.01.13, 00:18
        bo prawo jest po stronie silniejszego. Z chwila kiedy system sie zawali, felus zmieni zdanie, malzenstwo wtedy bedzie uznane wedlug nauk Kosciola, i Felus bedzie chodzil do kosciola kilka razy dnia. Tak bylo w podkrakowskim miasteczku po obaleniu komuny. Miejscowi komunisci zafundowali nowa kaplice, a na fresku kolpuly kazali namakowac swietego Franciszka w ich otoczeniu , na kleczkach.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka