Dodaj do ulubionych

Szaron ponowił apel do francuskich Żydów

IP: *.wi.rr.com 20.07.04, 07:38
To sie nazywa HUCPA
Obserwuj wątek
    • Gość: Marek Szaron ponowił apel do francuskich Żydów IP: *.eseenet.com 20.07.04, 07:41
      Nawiedzony czy co ??.
      • Gość: Jan Mleko francuskich matek tez jest skazone? n/t IP: *.shl / *.shl.bfh.ch 20.07.04, 07:57
        • Gość: coś takiego Re: Mleko francuskich matek tez jest skazone? n/t IP: 80.48.102.* 20.07.04, 07:59
          Ciekawe ilu go posłucha? Myślę że ci Żydzi będą woleli pić skażone mleko
          francuskie.
          • Gość: baby Byłem w obu krajach i gdybym był francuskim IP: 194.146.248.* 20.07.04, 09:05
            Żydem, to pozostałbym we Francji. Pomysł z własnym faszystowskim państwem
            jakie sobie zafundowali Żydzi, z tymi wszystkim odnośnikami do biblijnej
            historii - to najtragiczniejsza a jednocześnie najbardziej komiczna pomyłka po
            II Wojnie Światowej.
            • Gość: Staszek Re: Byłem w obu krajach i gdybym był francuskim IP: *.bb.netvision.net.il 20.07.04, 10:15
              Jesli jestes takim specjalista od pomylek Zydow, wyjasnij mi prosze, a jaka
              pomylke popelnili Zydzi przed II Wojna Swiatowa.
              • Gość: baby Re: Byłem w obu krajach i gdybym był francuskim IP: 194.146.248.* 20.07.04, 10:34
                > Jesli jestes takim specjalista od pomylek Zydow, wyjasnij mi prosze, a jaka
                > pomylke popelnili Zydzi przed II Wojna Swiatowa.

Nie wtopili się w społeczeństwa krajów w których żyli.
                • Gość: Staszek Re: Byłem w obu krajach i gdybym był francuskim IP: *.bb.netvision.net.il 20.07.04, 10:48
                  A dlaczego Polacy nie "wtopili" sie w Niemcow, Rosjan i innych? Dlaczego Polak
                  moze byc Polakiem (utrzymywac polskie tradycje, kulture, jezyk itd) zyjac w
                  Stanach, Anglii, Francji itp? Dlaczego sadzisz ze Zydzi nie maja prawa zostac
                  Zydami i zeby ich za to nie przesladowali, tak jak wszystkie inne narody na
                  swiecie? Zastanow sie nad tym.
                  • Gość: ws Re: Byłem w obu krajach i gdybym był francuskim IP: *.dip.t-dialin.net 20.07.04, 11:28
                    "Dlaczego Polak
                    > moze byc Polakiem (utrzymywac polskie tradycje, kulture, jezyk itd) zyjac w
                    > Stanach, Anglii, Francji itp? "

Moze, ale krotko, jedno, dwa pokolenia. Najpozniej wnuczki sie calkowicie
                    "wtapiaja".

Podobnie jak baby obawiam sie ,ze panstwo Izrael to tragiczna pomylka.
                    • Gość: Staszek Re: Byłem w obu krajach i gdybym był francuskim IP: *.bb.netvision.net.il 20.07.04, 13:23
                      Nie bylbym tak dumny z tego ze Polak, juz w drugim pokoleniu zapomina o swoim
                      pochodzeniu i sie "wtapia". Zydzi chca byc Zydami i robia to z duzym
                      powodzenien juz przez jakies 5 tysiecy lat, pomimo podejmowanych przez innych
                      prob przekonania ich, ze to nie jest dobry pomysl. Mysle,zez tego powodu godni
                      sa oni szacunku i podziwu od kazdego myslacego czlowieka.Co do tego czy
                      powstanie Izraela jest tragiczna pomylka nie bede polemizowal bo nie jestem
                      futurysta czy tez prorokiem. Wiem tylko, ze tragiczne byly dzieje Zydow
                      rowniez, a moze i glownie, dlatego ze nie mieli swojego panstwa. Do czego
                      prowadzi brak panstwa Zydzi tragicznie doswiadczyli. Teraz chca sprobowac
                      innej drogi. Maja do tego pelne prawo.
                      • Gość: wally Re: Byłem w obu krajach i gdybym był francuskim IP: *.sti.net.pl / *.sti.net.pl 20.07.04, 13:37
                        "pomimo podejmowanych przez innych prob przekonania ich, ze to nie jest dobry
                        pomysl" - Hitler prawie juz ich przekonał ... i cos mi sie wydaje ze nastepnym
                        razem komus sie to uda ostatecznie , choc nie jestem tego wielkim
                        zwolennikiem ... takie zycie , albo sie dostosowywujesz albo cie nei ma .
                        • Gość: Polak Patriota zgadza sie, nowe holo zacznie sie w usa IP: *.sup.waw.pl / *.sup.waw.pl 20.07.04, 14:54
                          tam gdy przebierze sie miarka i jankesi rusza swoje tylki, bedzie goraco.
                          razem z zydami wypalone zostana ich pacholki, wlaczajac zydopolaczkow.
                          • Gość: ... Holo Polaczkow z Moskalikiem na czele IP: 212.199.251.* 20.07.04, 17:48
                            • Gość: Polak Patriota Holo pejsow z terrorysta buszaronem na czele ... IP: *.sup.waw.pl / *.sup.waw.pl 20.07.04, 19:58
                      • Gość: ws Re: Byłem w obu krajach i gdybym był francuskim IP: *.dip.t-dialin.net 20.07.04, 13:50
                        " Nie bylbym tak dumny z tego ze Polak, juz w drugim pokoleniu zapomina o swoim
                        pochodzeniu i sie "wtapia". "
                        Nie chodzi o dume, chodzi o stwierdzenie faktow.

"Wiem tylko, ze tragiczne byly dzieje Zydow
                        > rowniez, a moze i glownie, dlatego ze nie mieli swojego panstwa. Do czego
                        > prowadzi brak panstwa Zydzi tragicznie doswiadczyli. "

Zgoda, ale co maja z tym wspolnego Palestynczycy?
                        Dlaczego oni maja za to placic?
                      • Gość: roland Momencki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.04, 15:28
                        Skoro juz tak bronisz Izreala to moze wyjasnisz mi czemu nikt nie pytal
                        palestynczykow czy chca miec w swoich granicach panstwo izrealskie. Nie wiem
                        czy zauwazyles co sie stalo w ciagu ostatnich lat, nie mozna zlego slowa
                        powiedziec na kogos pochodzenia Izrealskiego, bo od razu zostaje sie gromko
                        potepionym, to nie jest normalna sytuacja. Zgadzam sie z przedmowcami w sprawie
                        chorek polityki jaka prowadzi Szaron. Dodatkowo nasowa mi sie pewna mysl: czy
                        Izraelowi budowa tego muru nie przypomina nazistowskich gett.Czy aby oni teraz
                        nie udawadniaja ze wcale nie zalezy im na rownosci, tylko sami chca byc ponad?
                        • Gość: stl Re: Momencki IP: *.icpnet.pl 20.07.04, 20:40
                          > Skoro juz tak bronisz Izreala to moze wyjasnisz mi czemu nikt nie pytal
                          > palestynczykow czy chca miec w swoich granicach panstwo izrealskie.

Pytał. W 1947 roku dyrektywą ONZ pozielono dawną kolonię angielską na 2
                          państwa - Izrael i Palestynę (po raz pierwszy w historii swojego narodu
                          Palestyńczycy uzyskali własne niepodległe państwo). Gdyby Palestyńczycy
                          zaakceptowali ten podział ich państwo istniałoby do dziś i nie miałoby w swoich
                          granicach Izraela.
                          Rok później jednak razem z sąsiednimi państwami muzułmańskimi Palestyna
                          zaatakowała Izrael i wojnę przegrała.

> Dodatkowo nasuwa mi sie pewna mysl: czy
                          > Izraelowi budowa tego muru nie przypomina nazistowskich gett.Czy aby oni
                          > teraz nie udawadniaja ze wcale nie zalezy im na rownosci

Zważywszy na to, że mur budowany jest wokół Izraela, a nie wokół Palestyny to
                          najbliższą jego analogią historyczną jest Mur Chiński.
                          Poza tym jest też druga sprawa - budowa muru wokół Izraela oznacza, że zamierza
                          się on wycofać z terenów położonych ZA murem (inaczej taka budowa nie ma
                          sensu), co oznacza wycofanie wojsk z Palestyny i likwidację znajdujących się
                          tam osiedli - potwierdza to również niedawne zdarzenie - przez parlament
                          Izraela przeszła ustawa o likwidacji wszystkich osiedli w Strefie Gazy i
                          wycofaniu z tamtąd wszystkich wojsk (w/w ustawa jest swoją drogą przyczyną
                          obecnych zamieszek w Palestynie - rozpoczęła się walka między politykami
                          palestyńskimi o to, kto będzie rządził w Strefie Gazy po wycofaniu się z tamtąd
                          Izraela)
                          • Gość: ws Re: Momencki IP: *.dip.t-dialin.net 20.07.04, 21:30
                            "> Pytał. W 1947 roku dyrektywą ONZ pozielono dawną kolonię angielską na 2
                            > państwa - Izrael i Palestynę (po raz pierwszy w historii swojego narodu
                            > Palestyńczycy uzyskali własne niepodległe państwo). Gdyby Palestyńczycy
                            > zaakceptowali ten podział ich państwo istniałoby do dziś i nie miałoby w swoich
                            >
                            > granicach Izraela."

A co bylo wczesniej:
                            Czy ktos pytal sie Palestynczykow, czy zgadzaja sie na akcje osiedlencza Zydow w
                            Palestynie?
                            Czy lord Belfour zapytal sie Palestynczykow o ich zgode?

W 1947 podzielono Palestyne po polowie (w roznych, niespojnych kawalkach) choc
                            ludnosc zydowska stanowila tylko okolo 1/3 mieszkancow Palestyny i do tego w
                            wiekszosci dopiero co przyjechala.

Jak tu sie dziwic, ze Palestynczycy i Arabowie byli przeciwni takiemu
                            imperialnemu rozdawnictwu ich ziemii.

Oczywiscie nalezy rozumiec i racje Zydow.
                            Ale z punktu widzenia Palestynczykow, mozna sie zapytac:
                            Dlaczego dajecie Zydom akurat nasz land? dlaczego nie Schleswig-Holstein?
                            • Gość: stl Re: Momencki IP: *.icpnet.pl 31.07.04, 18:01
                              > A co bylo wczesniej:
                              > Czy ktos pytal sie Palestynczykow, czy zgadzaja sie na akcje osiedlencza
                              > Zydow w Palestynie?
                              > Czy lord Belfour zapytal sie Palestynczykow o ich zgode?

Wcześniej nie istniało coś takiego jak niepodległe państwo palestyńskie - teren
                              ten był kolejno częścią różnych państw (Turcji, Syrii, Anglii) i rządy tych
                              państw decydowały co się będzie działo na tym terenie nie pytając mieszkańców o
                              zdanie. Podobnie działo się w innych częściach świata - u nas po wojnie też
                              nikt nie pytał Niemców czy chcą się wyprowadzić z Ziem Zachodnich, ani Polaków-
                              zabużan czy chcą się przeprowadzić z Ziem Wschodnich na Ziemie Zachodnie.

> W 1947 podzielono Palestyne po polowie (w roznych, niespojnych kawalkach) choc
                              > ludnosc zydowska stanowila tylko okolo 1/3 mieszkancow Palestyny i do tego w
                              > wiekszosci dopiero co przyjechala.
                              > Jak tu sie dziwic, ze Palestynczycy i Arabowie byli przeciwni takiemu
                              > imperialnemu rozdawnictwu ich ziemii.

Taki podział ustanowiono w ONZ.
                              Owszem nie ma się co dziwić, że Palestyńczykom i Arabom ta decyzja ONZ się nie
                              podobała i się do niej nie zastosowali. Ale w takim razie nie ma się też co
                              dziwić, że inne decyzje ONZ nie podobały się Izraelowi i Izrael się do nich też
                              nie zastosował.

Faktem jednak pozostaje, że gdyby obie strony (Palestyna i Izrael) zastosowały
                              się do decyzji ONZ obydwie byłbyby dzisiaj w lepszej sytuacji.
                      • Gość: ~X~ Re: Byłem w obu krajach i gdybym był francuskim IP: *.ds.pg.gda.pl 20.07.04, 17:59
                        > rowniez, a moze i glownie, dlatego ze nie mieli swojego panstwa. Do czego
                        > prowadzi brak panstwa Zydzi tragicznie doswiadczyli. Teraz chca sprobowac
                        > innej drogi. Maja do tego pelne prawo.
                        Moim zdaniem to co robi Izrael skończy się straszną jatką. Arabowie w końcu nie
                        wytrzymają, na razie nie stosują medtod niekonwencjonalnych na swoim terenie ale
                        myślę, że niedługo pękną.
                        • Gość: rdb Re: Byłem w obu krajach i gdybym był francuskim IP: *.ph.ph.cox.net 20.07.04, 18:50
                          akurat jatki juz chcieli pare razy zrobic, i mimo ze bardzo chcieli - nie udalo sie.

Teraz sami beda sobie robic jatki, bo po zbudowaniu muru, juz nie beda mogli
                          przekraczac nielegalnie granicy z Izraelem, wiec sie zaczna rznac wsrod swoich
                          (juz sie zreszta zaczyna powoli)
                      • Gość: baska w Californi Staszku, nie warto z nimi dyskutowac IP: *.echostar.com 20.07.04, 18:22
                        I tak polskich antysemitow nie przekonasz... oni i tak czesto wyglupiaja sie na
                        forum ktory jest czytany na calym swiecie, a potem sa oburzeni dlaczego polacy
                        maja taka fatalna opinie glupkow antysemitow za granica.
                        • Gość: Staszek Re: Staszku, nie warto z nimi dyskutowac IP: *.bb.netvision.net.il 20.07.04, 18:31
                          Basiu, przeczytaj mooja odpowiedz Henricusowi. To tez dla Ciebie. Pozdrowienia.
                        • Gość: Gosia z Hagi Re: Staszku, nie warto z nimi dyskutowac IP: *.cable.wanadoo.nl 20.07.04, 19:31
                          Droga Basiu! Forum to slowo pochodzace z laciny i uzywane w jeyku polskim jest
                          rodzaju nijakiego. Tak wiec: forum, ktore jest czytane.... Ponadto Polacy
                          chcieliby, aby sie do nich o nich odnoszono z szacunkiem. Dlatego Tez POLAK
                          (tak jak nazwe kazdej inne narodowosci) ZAWSZE piszemy z wielkiej litery......
                          • Gość: Witus z Europy Re: Staszku, nie warto z nimi dyskutowac IP: *.its.uu.se / *.its.UU.SE 20.07.04, 20:23
                            Gosiu, a masz ty cos do powiedzenia ze tak powiem, na temat?
                  • Gość: Jan. Re: Byłem w obu krajach i gdybym był francuskim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.04, 11:53
                    Żydzi niech sobie będą żydami w własnym kraju Ci którzy zdecydowali się żyć i
                    mieszkać na obczyżnie powinni dostować się do praw i standartów obowiązującychw
                    kraju który ich gości a nie domagać się specjalnego traktowania a jak coś im
                    nie odpowiada to wyjechać albo morda w kubeł.
                    • Gość: Staszek Re: Byłem w obu krajach i gdybym był francuskim IP: *.bb.netvision.net.il 20.07.04, 13:09
                      Od kiedy to utrzymywanie swoich tradycji, jezyka, pielegnowanie kultury
                      przodkow w celu zachowania tozsamosci narodowej jest niezgodne z prawem lub nir
                      odpowiada "standartom" (jakim, przez kogo ustanowionymi). Twoje "morde w kubel"
                      wszystko wyjasnia, tak ze powyzsze pytania, w stosunku do ciebie, sa czysto
                      retoryczne. Dobrze sie nauczyles podczas komuny. A czego sie Jasiu nauczyl Jan
                      nie juz nie zapomina. I jeszcze jedno - w kraju w ktorym mieszkaja od wielu
                      pokolen i w ktorego kulturze, nauce i gospodarce maja swoj ogromny wklad, Zydzi
                      nie sa goscmi, ale wspolgospodarzami. Nie slyszalem tez by Zydzi gdziekolwiek
                      by nie zyli domagali sie specjalnego traktowania. Zawsze i wzsedzie chcieli byc
                      traktowani jak kazdy inny pelnoprawny obywatel. Ten wlasnie sens maja moje
                      posty. To jest sens demokracji, ale co ja bede rozprawialo demokracji z wiernym
                      ipilnym uczniem komuny. Po prostu szkoda czasu.
                      • Gość: Zaratustra Re: Byłem w obu krajach i gdybym był francuskim IP: *.dsl.bcvloh.ameritech.net 20.07.04, 15:10
                        Tu nie chodzi o kulture ale o to gdzie jest twoja lojalnosc ulokowana. Na
                        przyklad, mieszkasz w kraju A a od pieciu pokolen a lojalnosc twoja jest nadal
                        zwiazana z krajem Izrael.
                        • Gość: Staszek Re: Byłem w obu krajach i gdybym był francuskim IP: *.bb.netvision.net.il 20.07.04, 18:07
                          O jakich pieciu pokoleniach ty bredzisz. Izrael istnieje niewiele wiecej niz 50
                          lat (56 lat) to jest dwa pokolenia (na pokolenie liczy sie 25 lat). Liczac wiec
                          kilkaset lat istnienia antysemityzmu i przesladowan Zydow za to tylko ze sa
                          Zydami, w tym okolo dwustu lat antysemityzmu "nowoczesnego" (wiek XVIII),
                          mozna bez wysilku dosc do wniosku ze nie mialy one nic wsplnego z istnieniem
                          panstwa zydowskiego, o powstaniu ktorego nikt nawet nie myslal. Tak wiec
                          tlumaczenie antysemityzmu i przesladowan Zydow ich rzekoma podwojna lojalnoscia
                          nie ma zaczepienia w rzeczywistosci. Szukaj przyczyn gdzie indziej. Nie
                          podpowiem ci gdzie.
                          • Gość: http://pamietamy.t Re:nikt wtedy o panstwie narodowym nie myslal IP: *.cegs.itesm.mx 20.07.04, 20:39
                            w kategoriach wspolczesnego myslenia na ten temat
                            to i zydzi nie mysleli
                            tylko zdobywali ile sie dalo i gdzie sie dalo
                            a przewage dawala im znajomosc pisania i czytania
                            i duza mobilnosc

pamietamy.tripod.com
                      • Gość: obserwator Re: Byłem w obu krajach i gdybym był francuskim IP: *.proxy.aol.com 20.07.04, 20:04
                        Ty Staszku jak masz czas to poczytaj Solzynicyna dwa tomy"dwiescie lat historii
                        rosyjsko-zydowsk."
                        Nareszcie znalazl sie ktos (Szaron)ktory chce wszystkich zydow zgromadzic w
                        jednym miejscu,swiat powinien mu za to wdzieczny byc-pokojowa nagroda Nobla mu
                        sie za to nalezy.Nareszcie zapanowalby na swiecie POKOJ!!!!!!!!!
                      • Gość: http://pamietamy.t Re: cos w zbyt wielu miejscach chca byc gospodarza IP: *.cegs.itesm.mx 20.07.04, 20:26
                        zwlaszcza tam gdzie juz sa gospodarze od dawna
                        a ugory zaoorane i domostwa zasobne

pamietamy.tripod.com
                        • Gość: ws Kiedy ty sie pamietliwy IP: *.dip.t-dialin.net 20.07.04, 20:35
                          wreszcie zamkniesz?
                    • Gość: Patka Re: Byłem w obu krajach i gdybym był francuskim IP: *.uksgda.gov.pl / *.mofnet.gov.pl 20.07.04, 14:35
                      Całkowicie sie z Toba zgadzam!
              • Gość: Henricus Re: Byłem w obu krajach i gdybym był francuskim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.04, 17:11
                Staszku,

To nie ma sensu tu z najwiekszym polskim g... dyskutowac.
                oni nigdy nie zrozumieja, ze po zydach byli nastepni do gazu.
                • Gość: Staszek Re: Byłem w obu krajach i gdybym był francuskim IP: *.bb.netvision.net.il 20.07.04, 18:14
                  Henricus, moze masz i racje. Dyskutjac nie mam na celu ich przekonac, bo to
                  rzeczywiscie strata czasu. Ale niekiedy mi jest mi tak wstyd i tak mi smutno.
                  Bo z drugiej strony czesto dyskutuje z Zydami, starajac sie ich przekonac ze
                  Polacy to jednak nie antysemicki narod. Pozdrawiam i dziekuje za slowa
                  poparcia, ktore sa tak nieliczne na tym forum.
                  • Gość: baska w Californi Ja Cie popieram, Staszku IP: *.echostar.com 20.07.04, 18:36
                    ... tak jak popieram wszystkich Polakow ktorzy walacza z antysemityzmem.
                    Naprawde juz czas aby nasze spoleczenstwo pokonalo ta straszna tradycje. Bo
                    robi sie coraz trudniej bronic Polske przed zarzutami rasizmu w kraju. Ja
                    wlasciwie juz tego nie robie, bo po co jezeli takie opinie pokazuja sie na
                    forum czytane na calym swiecie.
                    • Gość: http://pamietamy.t Re:a co polacy zydkom takiego zrobili, ze musialas IP: *.cegs.itesm.mx 20.07.04, 20:47
                      o czyms przekonywac
                      nie odgrywaj tu falszywej polki zatroskanej antysemityzmem ojczyzny

pamietamy.tripod.com
                      • Gość: ws jak to co IP: *.dip.t-dialin.net 20.07.04, 21:33
                        No chociazby ich troche popalili.
                        W Jedwabnem, np.
                    • Gość: lepiej poczytaj.. Re: Ja Cie popieram, Staszku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.04, 15:27
                      miasta.gazeta.pl/krakow/1,35798,2188884.html
                  • Gość: Henricus Re: Byłem w obu krajach i gdybym był francuskim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.04, 19:36
                    Staszku,
                    Te glosy, które tu piszą sa niestety b. liczne i są takie jakie są.
                    W każdym kraju możesz to samo czytać (może nie tak wulgarnie pisane, bo jednak
                    wiecej cenzurują), ale pewna grupa ludzi tak myśli i ani Ty, ani ja ich nie
                    wyleczymy.
                    Antysemityzm - to ich problem.
                    My sie zlościmy, ale prymitywy do końca życia zostaną oni.
                    Czas, że Żydzi dawali się bezkarnie bić minął na zawsze.

Jednak jest duża grupa Polaków która inaczej się na ten temat patrzy i ma inne
                    zdanie niż większość tu piszących tutułujących się "polski katolik" itd.
                    Ta "grupa" tu piszących niech żre dalej na śniadanie ziemniaki, na obiad
                    ziemniaki i na kolację ziemniaki (z wódką) i niech sobie dalej myślą, że
                    wszystkiemu są winni Żydzi.
                    A, że wstyd za takich - to już inna sprawa.
                    Mój mail: danys@gmx.at
                    Może masz ochotę coś napisać.
                    Pozdrawiam
                    • Gość: ws Re: Byłem w obu krajach i gdybym był francuskim IP: *.dip.t-dialin.net 20.07.04, 19:43
                      Akurat na tym forum tyle antysemickiego gowna to nie ma. Zazwyczaj jest wiecej.
                      Za to jest wiele chamskich i rasistowskich postow antyarabskich.
                      Nie badz na jedno oko slepy.
                      • Gość: zib Re: Byłem w obu krajach i gdybym był francuskim IP: *.strong / *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.04, 20:00
                        Na tym,podobnie jak na innych forach spotykają się ludzie o różnych
                        korzeniach,wykształceniu,poglądach itp,wszystkich w zasadzie lączy tylko
                        jedno;lepiej lub gorzej posługują się jezykiem polskim.Nie jest dziwne że
                        zdarzają się posty antysemickie,antyarabskie,antyniemieckie czy
                        antyfrancuskie,przeraża fakt ze najwięcej jest zawsze antypolskich.
                    • Gość: http://pamietamy.t Re:wylecz sie sam ze swoich fobii i usprawiedliwie IP: *.cegs.itesm.mx 20.07.04, 20:50
                      rodem z myslenia ekipy rzadcow judenratu

pamietamy.tripod.com
                      • Gość: ws Ty, pamietliwy IP: *.dip.t-dialin.net 20.07.04, 21:39
                        ty ciagle paplasz o judenratach.
                        Wiesz ty chociaz o czym ty mowisz?

Judenraty to byly narzucone przez Niemcow przymusowe samorzady gett.
                        Adam Czerniakow byl szefem Judenratu w warszawskim getcie. Popelnil samobojstwo
                        w momencie, gdy Niemcy zazadali, zeby zaczal im dostarczac dzieci na Umschlagplatz.

Powiedz co to ma wspolnego z tematem?
                        I dlaczego ty ciagle o tych judenratach gadasz?
                        Cos ty tu nie popieprzyles?
                • Gość: http://pamietamy.t Re: zydzi mysleli ze polacy beda pierwsi IP: *.cegs.itesm.mx 20.07.04, 20:43
                  i na szczescie dla np bartoszewskiego
                  grubo sie pomylili
                  ale niektorych polakow jak widac
                  niczego to nie nauczylo

pamietamy.tripod.com
            • Gość: . Niemniej w Izraelu ciagle mniej Mahmudow... IP: *.range81-156.btcentralplus.com 20.07.04, 15:31
            • Gość: rdb Re: Byłem w obu krajach i gdybym był francuskim IP: *.ph.ph.cox.net 20.07.04, 18:45
              a czy beles kiedys w Izraelu zeby tak twierdzic?

ja tam bylem 10 miesiecy,
              i widzialem rzonych ludzi, czarnych, bilaych , zoltych i nie zobaczylem zadnych
              oznak przesladowania czy dyskryminowania kogokolwiek.

I powiem ci ze to nawet "razi" kiedy zaraz po zamachu widzisz chlopakow
              arabskich jadacych autobusami, zaczepiajacych dziewczyny itp.

Jestem pelen uznania dla izraelczykow iz potrafili swtorzyc panstwo w ktorym
              nikogo nie przesladuje sie ani nie dyskryminuje, o ile nie glosi on ze jego
              celem jest wymordowanie wszyskich zydow.
              • Gość: ws Re: Byłem w obu krajach i gdybym był francuskim IP: *.dip.t-dialin.net 20.07.04, 19:15
                "> Jestem pelen uznania dla izraelczykow iz potrafili swtorzyc panstwo w ktorym
                > nikogo nie przesladuje sie ani nie dyskryminuje,"

Owszem Arabowie sa dyskryminowani.
                Przy zakupie ziemii, czy wydawaniu pozwolen na budowe domow.
                I to nie wskutek widzimisie poszczegolnych urzednikow ale zgodnie z prawem,
                ktore w tym wzgledzie uprzywilewuje Zydow.
                Jezeli w strefie Gazy 40% ziemii nalezy do osadnikow zydowskich, stanowiacych
                pare promili ludnosci to to chyba jest wynikiem dyskryminacji?
                Podobnie na Zachodnim Brzegu nie wydaje sie Arabom zezwolen na wiercenie studni,
                podczas gdy w osiedlach zydowskich starcza wody na wszystkie zachcianki.
              • Gość: isis Re: Byłem w obu krajach i gdybym był francuskim IP: *.stl1.dsl.speakeasy.net 20.07.04, 19:36
                A czy byles w Ramallah albo na Zachodnim Brzegu Jordanu. Czy ludze tam moga
                glosowac?
                • Gość: stl Re: Byłem w obu krajach i gdybym był francuskim IP: *.icpnet.pl 20.07.04, 20:52
                  Palestyna ma status terytorium okupowanego. Izrael nigdy uznawał jej za część
                  Izraela ani nie zamierzał do terytorium Izraela przyłączać. Prawo do głosowania
                  mają jedynie mieszkańcy danego pańswa, nie zaś mieszkańcy terenów przez nie
                  okupowanych.
                  Czy po wojnie kiedy Niemcy i Japonia były pod okupacją Amerykańską mieli oni
                  prawo do głosowania?
                  Czy w najbliższych wyborach Irakijczycy będą głosować podczas wyborów
                  amerykańskiego prezydenta?
                  <dwa powyższe pytania są retoryczne>
                  • Gość: isis Re: Byłem w obu krajach i gdybym był francuskim IP: *.stl1.dsl.speakeasy.net 21.07.04, 01:24
                    Niemcy i Japonczycy byli okupowani w wyniku tego, ze przegrali druga wojne
                    swiatowa. A czym zawinili sobie Palestynczycy, ze zostali pozbawieni
                    postawowych praw ludzkich, wywlaszczeni i wypedzeni?
                    (Takze to pytanie jest retoryczne)
              • Gość: http://pamietamy.t Re: to nie ma sprawy wszyscy francuscy zydzi IP: *.cegs.itesm.mx 20.07.04, 20:54
                jutro beda w izraelu :-))))))))
                francja i europa pewnie odetchnie z ulga
                a muzulmanie z maroka i innych krajow podziekuja alachowi za cud :-P

pamietamy.tripod.com
      • Gość: cat Re: Szaron ponowił apel do francuskich Żydów IP: *.bchsia.telus.net 20.07.04, 08:02
        Brawo Sharon.Pokazal francuzikom gdzie ich ma. Swietnie ,ze ktos w koncu temu
        bufonowi z nad Sekwany utarl nos .Prawda jest ,ze we Francji wrecz toleruje sie
        zamachy na populacje Zydowska i przymyka oczy na wyskoki arabskie.Juz w duzych
        miastach Francji tworza sie ghetta bezowych i czarnych. Zydzi powinni wyjechac
        do swojej ziemi gdzie ich przodkowie 3 tysiace lat temu mieli juz swoje panstwo
        z Jerozolima jako stolica .Populacja Zydowska we Francji to jedna z najbardziej
        wyksztalcona,tworcza i bogata na swiecie.Powinni poswiecic to na budowe swojego
        kraju i miec gdzies co inni mysla o ich religi ,czy kulturze.Jesli tego nie
        zrobia beda ciagle cierpiec przesladowanie .
        • Gość: aund brawo sharon IP: 80.232.28.* 20.07.04, 08:27
          niech zbierze ta cala zydowska zakale swiata w jednym miejscu .
          Bedzie latwiej zalatwic ich raz na zawsze .
          o ilez spokojniej byloby na swiecie gdyby nie bylo na nim zydow !
          • Gość: Staszek Re: brawo sharon IP: *.bb.netvision.net.il 20.07.04, 10:20
            Na pewno zalujesz, bydlaku, ze nie bylo cie jeszcze na swiecie miedzy 1939 a
            1945. Wtedy bys sobie uzyl.
            • Gość: aund zaluje IP: 80.232.28.* 20.07.04, 11:02
              zaluje , ze nie poznam twojego adresu i tobie podobnych . Wtedy bym sobie uzyl
              • Gość: Staszek Re: zaluje IP: *.bb.netvision.net.il 20.07.04, 11:14
                W ramach rekompensaty - idz do kata i potrac sobie p.....a (niezapomniane
                studenckie Hahary), to i uzyjesz a i gimnastyke zrobisz.
            • Gość: Der Schwabe Re: brawo sharon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.04, 18:29
              Uzyly bys sobie w oparach cudownego gazu.
        • Gość: maruda Re: Szaron ponowił apel do francuskich Żydów IP: *.gdynia.mm.pl 20.07.04, 09:06
          Gość portalu: cat napisał(a):

> Brawo Sharon.Pokazal francuzikom gdzie ich ma.

A teraz francuscy Żydzi pokażą Szaronowi, gdzie go mają.

• patience Telusiu to juz nie piszesz o abazurach? 20.07.04, 13:06
          ....coraz z toba gorzej?
        • Gość: ad Re: Szaron ponowił apel do francuskich Żydów IP: *.saint / 195.117.38.* 20.07.04, 17:15
          Oj, jak oni bardzo cierpią.... Chyba jesteś nieświadomym wariatem, jeżeli tak
          naprawdę myślisz.
          To przecież oni, ci którzy rzeczywiście strasznie cierpieli podczas II wojny (
          jak inne narody zresztą, dotknięte wojną), stworzyli dzisiaj piekło
          Palestyńczykom. Wchodzą na ich ziemie, wypędzają ich i budują swoje kolonia -
          nie przypomina Ci to okupacji hitlerowskiej? Polacy, którzy walczyli przeciwko
          prześladowcom byli nazywani partyzantami, bohaterami narodu, a Palestyńczycy,
          krórzy są bardzo biedni i wciąż okradanie przez Izraelitów, nazywani są
          terrorystami.
          Zastanów się trochę...
        • Gość: Eljasz - gosc Re: Szaron ponowił apel do francuskich Żydów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.04, 18:41
          A moze ktos pamieta, za co sa te plemia zydowskie przesladowane? Przypomne, ze
          w pierwszych dniach "wyzwolenia" Polski z zegarkow i owczesnych kosztownosci
          przez Armie radziecka, zydostwo rosyjskie przejelo totalna wladze w ubecji,
          zeby ukatowac najwierniejszych Synow Narodu Polskiego. Np. w pd. Polsce, Moczar
          byl nikim w stosunku do ruskiej zydowy o stopniu st. szeregowego. Zydzi to
          najbardziej wstretny rodzaj ludzkosci, ale nie tylko ze wzgl. na rozsiewany
          smrod, przede wszystkim ze wzgledu na zachlannosc i agresje wobec Sasiadow.
          Zapomnieli, albo inaczej - nasladuja hitleryzm. Adolf - obudz sie.
          • Gość: ws Re: Szaron ponowił apel do francuskich Żydów IP: *.dip.t-dialin.net 20.07.04, 19:17
            "Adolf - obudz sie."

A ty wytrzezwiej.
      • Gość: wojtek Mówiłem, że wariat ... IP: *.chello.pl 20.07.04, 17:04
        To się dziwiliście. Rozumiem, że może nie łatwo być innym. Ale tak już jest -
        ma to wszak swoje liczne dobre strony :-) .
    • Gość: drifter Re: Szaron ponowił apel do francuskich Żydów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.04, 07:58
      W normalnym kraju taki Szaron byłby uznany za zwykłego nacjonalistę i ksenofoba
      który szerzy narodową nienawiść i konflikty. To co jednak nie wybacza się
      Haiderowi wybacza się Szaronowi. No bo przecież Holokaust, wojna, wieczny
      europejski semityzm, i inne takie tam...... A największą ironią jest fakt, że
      za atakami na synagogi we Francji nie stoją żadni Francuzi tylko różnoracy
      emigranci z krajów islamu, których trudno upilnować w licznie 5 milionów.
      • Gość: ws Re: Szaron ponowił apel do francuskich Żydów IP: *.dip.t-dialin.net 20.07.04, 12:06
        "A największą ironią jest fakt, że
        > za atakami na synagogi we Francji nie stoją żadni Francuzi tylko różnoracy
        > emigranci z krajów islamu, "

No wlasnie. Ten rzekomy francuski anysemityzm to antysemityzm Marokanczykow i
        Algierczykow.
        Tak wiec Szaron radzi francuskim Zydom opuszczac Francje, bo za duzo tam Arabow
        i przyjezdzac do Izraela (gdzie ich jeszcze wiecej).
    • fredzio54 Re: Szaron ponowił apel do francuskich Żydów 20.07.04, 08:03
      nie znosze francuzow bo nie znosze arabow
      a polcy nie sa wazny narod aby sie ich obchodzic
      • raflik22 Do fredzia 20.07.04, 08:16
        Fredzio54 napisal: "a polcy nie sa wazny narod aby sie ich obchodzic"
        no coz jezyk polski - trudny jezyk.
        Jezeli cie jednak narod polski nie obchodzi to dlaczego czytasz polskie gazety?
        • fredzio54 Re: Do fredzia 20.07.04, 10:56
          raflik22 napisał:

> Fredzio54 napisal: "a polcy nie sa wazny narod aby sie ich obchodzic"
          > no coz jezyk polski - trudny jezyk.
          > Jezeli cie jednak narod polski nie obchodzi to dlaczego czytasz polskie
          gazety?
          aby sie zwami kluci i matki jezyk nie zapomnic, kazyd dodatkowy jezyk jest
          kapital
      • Gość: seb Re: Szaron ponowił apel do francuskich Żydów IP: 210.187.9.* 20.07.04, 08:18
        na tym polega problem. zydzi nienawidza arabow. zreszta polakow rowniez
        (niestety z wzajemnoscia). niedawno spotkalem kilku mlodych izraelczykow ktozy
        dlugo sie zastanawiali czy podac mi reke po tym jak im powiedzialem ze jestem
        polakiem. ale ostatecznie powiedzieli mi ze nie czoja do mnie nienawisci za to
        ze moj narod dokaonal na nich holokaustu. podejzewam ze w naszej historii jest
        wiele przemilczen ale to ze ich ucza w szkolach takich rzeczy o polakach bylo
        dla mnie szokiem. szczerze powiedzieli mi ze w izraelu nienawidzi sie polakow.
        dotyczy to przedewszystkim starych obywateli polskich. opowiedzieli mi tez
        wiele dowcipow o nas. wiele przyznam trafnych. to nie jest tak ze polacy sa
        anysemitami. to jest wzajemna niechec. polska glupota i zydowski rasizm.
        • Gość: ajax jeden wart drugiego IP: *.ite.waw.pl 20.07.04, 08:32
          Napisałeś :"... polska glupota i zydowski rasizm". Dlaczego nam, Polakom
          przypisujesz glupotę ? Kto dał Ci prawo do wyrażania tak podłych słów ?
          • Gość: seb Re: jeden wart drugiego IP: 210.187.9.* 20.07.04, 08:45
            bo jestem polakiem, mam takie zdanie i pelne prawo. wcale sie z tego nie
            ciesze. wystarczy ze poczytasz to forum...
            • Gość: ajax Re: jeden wart drugiego IP: *.ite.waw.pl 20.07.04, 09:09
              Pisz o swojej głupocie, jeśli masz taką potrzebę. Ale nie uogólniaj na innych
              Polaków, w szczególności mnie.
              • Gość: seb Re: jeden wart drugiego IP: 210.187.9.* 20.07.04, 09:39
                lepszy szczery policzek w twarz niz falszywy pocalunek
        • fredzio54 Re: Szaron ponowił apel do francuskich Żydów 20.07.04, 10:58
          Gość portalu: seb napisał(a):

> na tym polega problem. zydzi nienawidza arabow. zreszta polakow rowniez
          > (niestety z wzajemnoscia). niedawno spotkalem kilku mlodych izraelczykow
          ktozy
          > dlugo sie zastanawiali czy podac mi reke po tym jak im powiedzialem ze jestem
          > polakiem. ale ostatecznie powiedzieli mi ze nie czoja do mnie nienawisci za
          to
          > ze moj narod dokaonal na nich holokaustu. podejzewam ze w naszej historii
          jest
          > wiele przemilczen ale to ze ich ucza w szkolach takich rzeczy o polakach bylo
          > dla mnie szokiem. szczerze powiedzieli mi ze w izraelu nienawidzi sie
          polakow.
          > dotyczy to przedewszystkim starych obywateli polskich. opowiedzieli mi tez
          > wiele dowcipow o nas. wiele przyznam trafnych. to nie jest tak ze polacy sa
          > anysemitami. to jest wzajemna niechec. polska glupota i zydowski rasizm.
          nie pdali ci reke bo bali sie ze obkradniesz ich pozatym moze twoj dziadek byl
          szmalcownik albo sluzyl w SS i Wehrmachtu i AK

• Gość: maruda Re: Szaron ponowił apel do francuskich Żydów IP: *.gdynia.mm.pl 20.07.04, 12:32
            fredzio54 napisał:

> > anysemitami. to jest wzajemna niechec. polska glupota i zydowski rasizm.

> nie pdali ci reke bo bali sie ze obkradniesz ich pozatym moze twoj dziadek byl
            > szmalcownik albo sluzyl w SS i Wehrmachtu i AK

Seb nie napisał jeszcze głupocie, którą właśnie zaprezentowałeś. Pytanie, czy
            jesteś reprezentatywnym członkiem społeczności żydowskiej pozostawiem jej samej.

• Gość: ws Ach fredzio, fredzio IP: *.dip.t-dialin.net 20.07.04, 12:44
            "> nie pdali ci reke bo bali sie ze obkradniesz ich pozatym moze twoj dziadek byl
            > szmalcownik albo sluzyl w SS i Wehrmachtu i AK"

A moze jednoczesnie w SS, Wehrmachcie i AK.
            Wiesz co, ja ci powiem, dlaczego tylu Polakow nienawidzi Zydow:
            bo moze dziadkowie tych Zydow sluzyli w Gestapo, SS lub w ZOBie (Zydowskiej
            Organizacji Bojowej).
            Jezeli ty i twoi wspolrodacy taka maja wiedze o polskiej historii to nie dziw
            sie, ze jest w Posce tylu antysemitow.
            A teraz krotkie darmowe korepetycje z historii:
            Polacy ze Slaska czy Kaszub byli wcielani do Werhmachtu i musieli walczyc po
            stronie Niemiec. Podobnie zresta jak wielu niemieckich Zydow, ktorym udalo sie
            ukryc swoje zydowskie pochodzenie.
            W SS Polakow nie bylo. Byly oddzialy SS ukrainskie (SS Galizien), lotewskie,
            bosniackie, francuskie (Charlemagne) i inne. Polskich nie bylo.
            • fredzio54 Re: Ach fredzio, fredzio 20.07.04, 12:56
              Gość portalu: ws napisał(a):

> "> nie pdali ci reke bo bali sie ze obkradniesz ich pozatym moze twoj dziad
              > ek byl
              > > szmalcownik albo sluzyl w SS i Wehrmachtu i AK"
              >
              > A moze jednoczesnie w SS, Wehrmachcie i AK.
              > Wiesz co, ja ci powiem, dlaczego tylu Polakow nienawidzi Zydow:
              > bo moze dziadkowie tych Zydow sluzyli w Gestapo, SS lub w ZOBie (Zydowskiej
              > Organizacji Bojowej).
              > Jezeli ty i twoi wspolrodacy taka maja wiedze o polskiej historii to nie dziw
              > sie, ze jest w Posce tylu antysemitow.
              > A teraz krotkie darmowe korepetycje z historii:
              > Polacy ze Slaska czy Kaszub byli wcielani do Werhmachtu i musieli walczyc po
              > stronie Niemiec. Podobnie zresta jak wielu niemieckich Zydow, ktorym udalo sie
              > ukryc swoje zydowskie pochodzenie.
              > W SS Polakow nie bylo. Byly oddzialy SS ukrainskie (SS Galizien), lotewskie,
              > bosniackie, francuskie (Charlemagne) i inne. Polskich nie bylo.
              co opwidazs mi bajki czlowieku
              Hitler wybudowal Obozy zaglady bo liczyl na polske spolprace niemcy mordowali
              zydow od 8-16 godziny a polacy na dabie.
              w Whermacht sluzyli 50 dywizij polakow z schlessien pommern ost preussen
              nawet z Armi anderse zdezertowali slasaki na niemiecka strone bo bali sie ze
              ich baby beda zgwalcone przez sowjetow
              Polska byla i bedzie anytsemicka
              ale jak bida to do zyda i tak to bylo i bedzie
              • Gość: ws Re: Ach fredzio, fredzio IP: *.dip.t-dialin.net 20.07.04, 13:41
                "> Hitler wybudowal Obozy zaglady bo liczyl na polske spolprace niemcy mordowali
                > zydow od 8-16 godziny a polacy na dabie."

Jakby tak na polska wspolprace liczyl to nie byloby w Generalnej Guberni kary
                smierci za pomoc Zydom.
                Na innych terenach okupowanych przez Niemcow nie bylo tak drastycznych kar.

W panstwach baltyckich 90% Zydow zamordowanych zostalo przez lokalnych pomocnikow.
                W Polsce jednak brudna robote Niemcy wykonac musieli sami albo przy pomocy
                Ukraincow i Lotyszy.
                Tak wiec jezeli Hitlerowi tak zalezalo na pomocy miejscowej ludnosci to powinien
                wybudowac obozy zaglady raczej na Lotwie niz w Polsce.

"w Whermacht sluzyli 50 dywizij polakow z schlessien pommern ost preussen"

W Pommern nie bylo prawie Polakow, w Schlesien i Ostpressen zdecydowana
                wiekszosc ludnosci stanowili Niemcy. Wiec trudno tu mowic o jakis 50 dywizjach
                Polakow.
                Po stronie niemieckiej nie bylo ZADNYCH WOJSKOWYCH FORMACJI POLAKOW.
                A byly nawet kozackie.

"> nawet z Armi anderse zdezertowali slasaki na niemiecka strone bo bali sie ze
                > ich baby beda zgwalcone przez sowjetow"

Z Wehrmachtu tez (przymusowo wcieleni) Polacy dezerterowali.
                • Gość: Gosia z Hagi WS, nie warto z nim dyskutowac IP: *.cable.wanadoo.nl 20.07.04, 19:52
                  To jasne, ze nie doszedl do V klasy szkoly podstawowej. Jesli nie zadal sobie
                  trudu nauczyc sie ojczystego jezyka, to jakim cudem ma znac historie! Moron!
                  Z powodu takich polglowkow czasami wstdze sie za moich rodakow........
                  Dziekuje, ze oswieciles tego matola. Pozdrawiam,
                  Gosia
              • Gość: http://pamietamy.t Re: wezcie i przemilczcie tego przyglupa IP: *.cegs.itesm.mx 20.07.04, 21:02
                pamietamy.tripod.com
              • Gość: moryc fredzio idź do kowala bo lekarz nie pomoże IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 21.07.04, 09:41
                jask ja to czytam to ja się złoszcze na fredzia i ja zostanie antysemita.
                bo fredzio głupi żyd i prowokator jesteś a z historii to cwaja . Ciebie
                historia to uczylk chyba j niedobity ss-man
                Do gupiego żyda nawet gupi polaczek nie pójdzie a zamiast handla to może być
                czerwony kur. Ty fredziosie wstydź bo za ciebi sie inne wstydzo
                jak twoja matka polski mówi to jak ona holocaust przezyła?
                w burdelu auschwitz?
                szmalcowniki były w getcie też i się wydawali wzajem .
                Ja zaraz pogadam z polskimi skinami i fredzio dostanie pogrom na dupe bo
                fredzio szmonc i wstyd robi
      • Gość: P Re: Szaron ponowił apel do francuskich Żydów IP: *.client.comcast.net 20.07.04, 08:33
        Pytanie fredzio kogo ty znosisz? a jeszcze lepsze pytanie kto ciebie debilku
        znosi.
        Gdy slysze takie bydle jak ty czy dana to mimo zydowskiego pochodzenia sam
        staje sie antysemita i co sie dziwic innym.
      • Gość: Gosia z Hagi Ja tez do fredzia 54 IP: *.cable.wanadoo.nl 20.07.04, 19:42
        Zanim zabierzesz glos w jakiejkolwiek dyskusji, matole, zastanow sie co chcesz
        powiedziec! Rafliku masz racje! Jezyk polski jest trudnym jezykiem i tacy jak
        fredzio nigdy sie go nie naucza........Pozdrawiam.
    • Gość: SABAŁA SZARON, NIE BĄDŹ GŁUPI - TO JEST BŁĄD ! IP: *.cg.shawcable.net 20.07.04, 08:27
      ZOSTAW ŻYDÓW WE FRANCJI. A NAWET DOBRZE BYŁOBY, GDYBYŚ ICH TAM JESZCZE DOSŁAŁ.
      CHYBA NIE CHCESZ ODDAWAĆ POLA ISLAMIZACJI EUROPY?
      • nierzyd Re: SZARON, NIE BĄDŹ GŁUPI - TO JEST BŁĄD ! 20.07.04, 09:17
        Moze masz i racje. W koncu lepiej, jesli muzulmanie beda podpalac synagogi niz
        koscioly i bic zydow zamiast chrzescijan.
      • Gość: Q Re: SZARON, NIE ZAPOMNIJ O POLSCE! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.04, 14:13
        Niech wyjada i wszyscy beda zadowoleni, no moze poza palestynczykami.
    • Gość: jarek-Zyd ne telus Sharon ma do tego prawo tak samo jak IP: *.fastres.net 20.07.04, 08:40
      Francuscy Zyudzi maja prawo do spokojnego zycia w kraju, ktore uwazaja za ich
      kraj, czyzby ci 600 tys Zydow zyli na socjalu, chyba nie, by gdyby Marokanski
      Krol swoich obywateli do powrotu do Maroka zaprosil, to by na pewno Chirac z
      tego sie cieszyl, i moze by im transport zorganizowal.
      • Gość: http://pamietamy.t Re: Sharon ma prawo do sprawiedliwego procesu IP: *.cegs.itesm.mx 20.07.04, 21:16
        przed trybunalem miedzynarodowym
        na wiecej lajdacy nie powinni liczyc

pamietamy.tripod.com
    • Gość: Jacek www.naszdziennik.pl IP: 81.210.19.* 20.07.04, 08:41
      Apel!
      Serdecznie proszę aby wszyscy, którzy widzą sens w tym aby uzupełniać swoje
      spojrzenie na świat wpisywali www.naszdziennik.pl.
      Pokażmy kochani Gazecie Wyborczej ilu nas jest. Nie dajmy się Michnikowi,
      Urbanowi i innym! Do dzieła www.naszdziennik.pl
      • Gość: aaa Re: www.naszdziennik.pl IP: 217.153.29.* 20.07.04, 10:18
        no pokażcie ilu was jest, ale nie mi, bo mi się na ten szmatławiec Rydzyka
        nawet wchodzić nie chce.
        • Gość: mm Re: www.naszdziennik.pl IP: 195.205.18.* 20.07.04, 10:31
          www.naszdziennik.pl
          Zydków powoli szlag trafia.
          Trzeba zagłosować na Ligę Polskich Rodzin i oczyścić naród
          • Gość: aaa Re: www.naszdziennik.pl IP: 217.153.29.* 20.07.04, 10:45
            tu mnie macie. Jestem żydem.
          • Gość: http://pamietamy.t Re: niestety bedzie trzeba, ukrocic ta karuzele IP: *.cegs.itesm.mx 20.07.04, 21:21
            lajdakow
            osobiscie nie wierze w deklaracje
            gdyz po owocach poznajemy drzewo

zydokomune z ferajna janikowa poznalismy dostatecznie
            czas ja karczowac do korzenia

pamietamy.tripod.com
      • Gość: ws To juz lepiej www.rzeczpospolita.de IP: *.dip.t-dialin.net 20.07.04, 11:42
        Dlaczego wlasciwie Nasz Dziennik nie ma forum?

To troche nie fair, ze czytelnicy ND moga robic propagande na forach GW a
        czytelnicy GW nie maja mozliwosci do propagandy na forach ND.

• Gość: http://pamietamy.t Re: widac nie nawiazal wspolpracy z mosadem:-))) IP: *.cegs.itesm.mx 20.07.04, 21:23
          pamietamy.tripod.com
      • Gość: orad Re: www.naszdziennik.pl IP: *.chcgilgm.dynamic.covad.net 20.07.04, 20:33
        a ty oszoloomie spierdzielaj z tym twoim faszystowskim giertychem ,srydzykiem
        ,radiem hryja i naszym dziennikiem.skorzystaj z zaproszenia i wypierdzielaj do
        izraela.
    • Gość: Europejczyk. Dlaczego Zydzi tak nienawidza inne rasy??? IP: *.lv.lv.cox.net 20.07.04, 08:50
      Jak mowisz zle o Zydach to jestes anty-(semita)...nawet jak nie masz nienawisci
      do Zydow to oni ci wmawjaja , ze tez jestes antysemita...bo im tak wygodnie...
      ucza dzieci zydowskie w szkole, ze nikt ich nie lubi...a po to , zeby one byly
      agresywne do innych nacji...i nienawisc do innych nacji dzieciom zydowskim sie
      wpaja juz od malenka...jak Francuz wywali Zyda z pracy to antysemita...a jak
      polacy pracowali w Izraelu i byli bardzo zle traktowani to Zydzi ich
      deportowali i obrazali...i jak to nazwac??? jak nazwac nienawisc zydowska do
      innych nacji???jak????nie wiem czy wszyscy wiedza , ze Izrael dostaje $10
      milionow rocznie od USA na tak zwane "utrzymanie pokoju na bliskim wschodzie"i
      dlatego oni robia wszystko , zeby nie bylo pokoju na bliskim wschodzie bo by im
      sie urwala dostawa $ z USA...zawsze chodzi o pieniadze...murzynom tez jest
      wygodnie w USa mowic , ze sa przesladowani i ze niewola sie dla nich jeszcze
      ni e skonczyla bo dostaja wiekszy zasilek...rasism jest dla nich bardzo
      wazny...a ze nie lubia bialych od urodzenia to jest ok...oczywiscie francja
      bedzie teraz przepraszala Zydow bo na tym straci finansowo...a jak Francuz
      pojedzie do Izraela to dostanie kopa i w ryj i sie mu powie ty zabojadzie i
      bedzie wszystko ok...Zydzi znaja sie na robieniu zadymy bo maja kase z tego.
      • Gość: . Re: Dlaczego nieZydzi tak sie kochaja?+++ IP: *.227-1-64736c10.cust.bredbandsbolaget.se 20.07.04, 08:54
      • Gość: Henryk Szajca ZYDZI NA MADAGASKAR IP: *.dip.t-dialin.net 20.07.04, 08:54
        Ojczyzna Zydow sa te miejsca na swiecie, gdzie pachnie
        pieniedzmi.
        • Gość: meerkat SYJONISCI DO SYJAMU!!!! Wieslaw smialo!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.04, 09:00
          No tak. Jak was czytam to wraca mi mlodosc.
          Hasla dokladnie jak w Marcu l968.
          Ech, to se ne vrati! :-(((

Chociaz...;-)
          • Gość: Staszek Re: SYJONISCI DO SYJAMU!!!! Wieslaw smialo!!! IP: *.bb.netvision.net.il 20.07.04, 10:39
            Do meerkata:- Ja rowniez jak czytam tu niektore posty zaczynam watpic ze "to se
            ne vrati". Ale mimo to - ta nasza piekna mlodosc w 1968. Pozdrowienia.
          • Gość: Polak Patriota vrati, vrati, psie merkacie IP: *.sup.waw.pl / *.sup.waw.pl 20.07.04, 14:56
            • Gość: Henricus Re: vrati, vrati, psie merkacie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.04, 23:21
              po twoim trupie patrioto
          • Gość: Krzysztof K. MEERKAT NIE ODWRACAJ KOTA OGONEM IP: *.fema.pl / *.cyf-kr.edu.pl 20.07.04, 16:52
            Meerkat, nie odwracaj kota ogonem. To przecież Wasz premier chce, żebyście
            wyjeżdzali do Izraela!
            • Gość: Staszek Re: MEERKAT NIE ODWRACAJ KOTA OGONEM IP: *.bb.netvision.net.il 20.07.04, 18:19
              Krzysiu K. zanim cos napiszesz postaraj sie przynajmniej zrozumiec o co
              meerkatowi chodzlo. Myslenie ma przyszlosc i nie boli.
          • Gość: SABAŁA Re: SYJONISCI DO SYJAMU!!!! PARTYZANCI DO LASU IP: *.cg.shawcable.net 20.07.04, 17:09
        • Gość: Staszek Re: ZYDZI NA MADAGASKAR IP: *.bb.netvision.net.il 20.07.04, 10:33
          A ojczyzna wszystkich takich jak ty jest miejsce gdzie cuchnie lajnem.
      • gini Re: Ciekawe dlaczego 20.07.04, 08:55
        Sharonek nie apeluje do Zydow, ktorzey zamieszkuja kraje muzulmanskie, w tazkim
        Mazroku i w Turcji jest ich troche, powinien najpierw o nich sie zatroszczyc,
        milion mu sie szybciej uzbiera , tylko zastanawiam sie gdzie on ich upcha?
        Mur trzeba bedzie przesunac, i co z tymi osiedlami, ktore ponoc dobry wujek
        sharon ma likwidowac.Wychodzi na to, ze trzeba jeszcze wyburzyc troche
        palestynskich domow i pobudowac nowe.
        • Gość: . Re: Ciekawe dlaczego + IP: *.227-1-64736c10.cust.bredbandsbolaget.se 20.07.04, 09:13
          Do Belgii moze?
          Tam pelno roznego talatajstwa jest.
          To troszke domieszki zydowskiej nie zaszkodzi.
      • Gość: czerczil Re: Dlaczego Zydzi tak nienawidza inne rasy??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.04, 10:42
        Małe sprostowanie pomoc usa dla izraela waha się od 400-600 mln dolarów
        rocznie, gro z tych pieniedzy idzie na wojsko.
        • lokman Re: Dlaczego Zydzi tak nienawidza inne rasy??? 20.07.04, 10:57
          Nie. Około 10 mld US$. Drugie miejsce Egipt - ok. 2 mld US$.
        • Gość: Staszek Re: Dlaczego Zydzi tak nienawidza inne rasy??? IP: *.bb.netvision.net.il 20.07.04, 10:58
          Sprostowanie sprostowania: Izrael otrzymuje rocznie od USA ok. 6 miliardow
          dolarow, podzielonych, mniej wiecej fifty-fifty na potrzeby cywilne i
          militarne. Wiekszosc tej pomocy nie jest udzielana w gotowce lecz w postaci
          zakupow izraelskich w amerykanskich zakladach przemyslowych. Warto podkreslic
          ze wszystko to to kredyty ktore zaciaga Izrael w USA, ktore sa, przynajmniej w
          czesci, zwracane.
          • lokman Re: Dlaczego Zydzi tak nienawidza inne rasy??? 20.07.04, 11:05
            Fakty:
            www.wrmea.com/html/us_aid_to_israel.htm
            • Gość: http://pamietamy.t Re: a koszty utrzymania geremka tez wliczyles IP: *.cegs.itesm.mx 20.07.04, 21:30
              a ferajny janika ?

pamietamy.tripod.com
          • Gość: seb Re: Dlaczego Zydzi tak nienawidza inne rasy??? IP: 210.187.9.* 20.07.04, 11:10
            zakladach zbrojeniowych... sa w wiekszosci umazane (zregoly wcalosci)...
            obecnie rozlozone sa bardziej 90%-10%... jakis czas temu senat przyznalal
            izraelowi dodatkowe 2.2 mld na bron i 300 mln (dokladnie nie pamietam)...
            izrael zada tez rekompensaty w gotowce od ameryki dla osadnikow ktozy zostana
            ewakuowani z ziem okupowanych...
      • fredzio54 Re: Dlaczego Zydzi tak nienawidza inne rasy??? 20.07.04, 11:06
        bo inne rasy nas wsadzili do Auschwitz tereblinka majdanek
        compri ??????????
        • Gość: robol aleście uciekli bez ruszt i robicie to samo IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 20.07.04, 17:11
        • Gość: http://pamietamy.t Re: biedacy jedyni odznaczeni ta przyjemniscia IP: *.cegs.itesm.mx 20.07.04, 21:37
          reszta bawila sie w niemieckich kasynach zjednoczonej europy

gdzie to walczyli dzielne zydki w obronie swoich
          zydowskich nedzarzy i biedakow
          znamy francuskie polskie belgijskie holenderskie hiszpanskie
          jednostki wojskowe
          i zydowskie tlukace arabow w palestynie
          pamietamy.tripod.com
      • Gość: robol nie byłoby Żydów i Izraela bez antysemityzmu IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 20.07.04, 17:13
    • Gość: frajer Re: Szaron ponowił apel do francuskich Żydów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.04, 08:56
      ale dlaczego nie apeluje o to samo do polskich Zydow? Sa gorsi od francuskich?
      • Gość: ARIEL SZARON Re: Szaron ponowił apel do francuskich Żydów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.04, 09:03
        Bo Polskich Zydow juz w Polsce nie ma!

Tych, ktorzy nie zdolali uciec tam wymordowano.

Nie tylko w Oswiecimiu, Treblince czy na Majdanku..

W JEDWABNEM TEZ!!!
        • Gość: Prawda boli Re: Szaron ponowił apel do francuskich Żydów IP: *.uksgda.gov.pl / *.mofnet.gov.pl 20.07.04, 14:58
          Co za brednie! A Kwaśniewski, Miller, Michnik, Kaczyńscy, Rokita, Geremek,
          itd.... (mogłbym tak cały dzień wymieniać)? Przecież oni też są Żydami. Prawie
          cała śmietanka polityczna w Polsce to sami Żydzi.
          • Gość: ws Re: Szaron ponowił apel do francuskich Żydów IP: *.dip.t-dialin.net 20.07.04, 15:47
            "> Co za brednie! A Kwaśniewski, Miller, Michnik, Kaczyńscy, Rokita, Geremek,
            > itd.... (mogłbym tak cały dzień wymieniać)? Przecież oni też są Żydami. Prawie
            > cała śmietanka polityczna w Polsce to sami Żydzi. "

Jezeli przyjac twoja definicje narodowosci (opierajaca sie na domniemanym
            pochodzeniu) to duzo wiecej niz Zydow jest w Polsce Niemcow, Ukraincow czy
            Bialorusinow.
            Wlasciwie to Polakow w Polsce nie ma bo kto w tym kraju nie ma jakiegos
            prapradziadka czy praprababki narodowosci zydowskiej, niemieckiej, ukrainskiej,
            bialoruskiej, litewskiej, rosyjskiej , ormianskiej itd, itd.
            A jak nawet kto nie ma to zawsze mu mozna jakies pochodzenie wymyslic jak sie
            komu jego morda czy poglady nie podobaja.
            Tacy z Kwasniewskiego, Millera , Rokity czy Kaczynskich Zydzi jak z ciebie Turek.
            • Gość: Eljasch S-Krakus Re: Szaron ponowił apel do francuskich Żydów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.04, 16:42
              To trzeba przejsc przez ulice stolicy Swiata. czyli linia A-B krakowskiego
              Rynku Glownego, a potem przez Kzimierz - Zydowo, nakazac zdjac portki i kazdego
              obrzezanego rozwalkowac.
            • Gość: http://pamietamy.t Re: alez oni sie tego nie wypieraja, tak jak IP: *.cegs.itesm.mx 20.07.04, 21:39
              przyszly prezydent usa :-)))))

pamietamy.tripod.com
      • Gość: Staszek Re: Szaron ponowił apel do francuskich Żydów IP: *.bb.netvision.net.il 20.07.04, 11:10
        Dwie glowne przyczyny:- 1) Szaron nie widzi ze istnieje problem antysemityzmu w
        Polsce na miare zagrozenia fizycznego dla polskich Zydow; 2) W koncu ilu jest
        tych Zydow w Polsce - 10 tysiecy. Krotko mowiac - nie ma problemu, chociaz
        sadzac z niektorych postow tutaj, sa tacy ktorym ktorym brak tego problemu
        mocno przeszkadza.
      • fredzio54 Re: Szaron ponowił apel do francuskich Żydów 20.07.04, 12:58
        Gość portalu: frajer napisał(a):

> ale dlaczego nie apeluje o to samo do polskich Zydow? Sa gorsi od francuskich?
        niema juz zydow w polsce a te co sa maja polek a polki nie pasuja do naszego
        klimaty sa blondynki i maja delykatan blada skore !
        • Gość: robol nie ma już żydów w polsce??? IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 21.07.04, 06:45
          są tylko na tyle inteligentni żeby sie spolszczyć ( bo to już lepsze od
          współczesnego obrazu żyda )albo siedzieć cicho bo nie ma czym się chwalić
          Tylko durny żyd jedzie do izraela a takich co niemiara.
          A ty fredzio znów pomyliłes jarmułkę z podkową i coś ci nie leży
          wstyd mi za ciebie
    • Gość: Kapral Re: Szaron ponowił apel do francuskich Żydów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.04, 09:01
      Ssharonowi brakuje armatniego mięsa a musi utrzymywać liczną
      armię i liczy na głupotę żydów....pewnie się przeliczy
    • Gość: ja Re: Szaron ponowił apel do francuskich Żydów IP: *.cebit.com.pl / 217.17.38.* 20.07.04, 09:14
      Najwiekszy Faszysta od czasow Hitlera to Szaron i jego polityka w stosunku do
      Palestynczykow!!!!
    • Gość: Tysprowda Re: Szaron ponowił apel do francuskich Żydów IP: 216.127.82.* 20.07.04, 09:19
      Szaron jest OK bo roznieca p a n a n a t y s e m i t y z m .

Straszy pogromami i roznieca terroryzm przeciwko zydom.

Dlaczego on zdradza swoj narod, nie wiem......
    • Gość: pogromca debili Re: Szaron ponowił apel do francuskich Żydów IP: *.ath.cx / *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.04, 09:45
      widze ze banda arabow i idiotow sie tu zebral, no coz zaniedlugo wasze marzenia
      sie ziszcza tylko wam pogratulowac europa bedzie islamska a niewierni
      wymordowani zwlaszcza zydzi jeszcze raz skladam wam wszystkim serdeczne
      gratulacje.Sczegolnie bardzo pozdrawiam arbow francuskich ktorzy najlepiej
      wykonuja ten plan jest juz was 7 milionow macie po 8 dzieci za 20 latbedzie was
      juz polowa i na francuzow przyjdzie czas.Z czego wy sie idioci cieszycie czy wy
      nie widzicie ze po zydach na was przyjdzie czas europa bedzie coraz bardziej
      islamska antyzachodnia dzieci biale beda bite na placach zabaw , zejdziemy z
      chodnikow spuscimy oczy, widze ze ta wizja fascynuje wielu
      forumowiczow.Prawdopodobnie izrael w ciagu 30 lat upadnie patrzac tylko na
      wskazniki demograficzne w swiecie islamskim i postepujaca jego ekspanskje
      skonczy sie to rzezia 7 milionow jego obywateli, oczywiscie bardzo bedziecie
      sie cieszyc prawda.Ameryka zeby przetrwac bedzie sie stawac coraz bardziej
      faszystowskim panstwem co zreszta juz sie dzieje europa juz sie dawno poddala
      oprocz kilku panstw, a wiec jedzcie szybko do francji poki tam szariatu nie
      wprowadzono i kupcie sobie troche wina jeszcze. Skladam wam wszystkim jeszcze
      raz gratulacje.
      nie pozdrawiam
      • Gość: Julka Re: Szaron ponowił apel do francuskich Żydów IP: *.wbp.wroc.pl 20.07.04, 10:02
        Pogromco debili, świetnie napisałeś! Masz moje poparcie, ale tym biednym,
        ograniczonym głupkom pomoże tylko lekcja poglądowa w Arabii Saudyjskiej albo
        chociaż we Francji. Niech sobie pojadą do Marsylii i trochę pospacerują po
        ulicach. Może coś im się w łepetynie przejaśni. Pozdrawiam
        • Gość: maruda Re: Szaron ponowił apel do francuskich Żydów IP: *.gdynia.mm.pl 20.07.04, 11:20
          Gość portalu: Julka napisał(a):

> Pogromco debili, świetnie napisałeś! Masz moje poparcie, ale tym biednym,
          > ograniczonym głupkom pomoże tylko lekcja poglądowa w Arabii Saudyjskiej albo
          > chociaż we Francji. Niech sobie pojadą do Marsylii i trochę pospacerują po
          > ulicach. Może coś im się w łepetynie przejaśni. Pozdrawiam

Pojedź może do Vancouver w Kandzie. To miasto w większości zamieszkuje ludność
          perska, hinduska i arabska. Jakoś nie słychać o problemach rasowych.

• Gość: isis Re: Szaron ponowił apel do francuskich Żydów IP: *.stl1.dsl.speakeasy.net 20.07.04, 20:45
          Mysle, Julko, ze tobe tez przydalaby sie lekcja pogladowa. Gdybys miale pewne
          doswiadczenia, twoj obraz swiata bylby inny. Na przyklad, doswiadczenie kobiety
          ze strefy Gazy ktora zaczela rodzic w samochodzie czekajacym na odprawe na
          punkcie kontrolnym armii izraelskiej. Mimo prosb i blagan, zolnierze sie
          zupelnie nie spieszyli, wygladalo wrecz na to ze dzialaja niezwykle opieszale.
          Byla zima, temperatura kolo zera. Mimo tegowszyskie drzwi trzymano otwarte.
          Samochod ten spedzil na punkcie kontrolnym kilka godzin. Kiedy wreszcie
          skonczono przeszukiwanie, samochod ruszyl i pojechal prosto do szpitala.
          Niestety, urodzone wlasnie dziecko juz nie oddychalo.
      • Gość: rachmistrz Re: Szaron ponowił apel do francuskich Żydów IP: *.mofnet.gov.pl 20.07.04, 10:25
        czyżby tak ogołocili francuzów,że nie ma tamjuż nic do ukrdzenia,ale numer
        żydzi zostawili francuzów golasami
      • Gość: http://pamietamy.t Re: piszesz o RPA twoje rasistowskie prognozy IP: *.cegs.itesm.mx 20.07.04, 21:47
        malo sie sprawdzily :-))))))))

a szarony i buszmeni bardzo by tego chcieli
        aby istnial swiat wojen i przemocy
        i silna wladza bogactwa i pogardy dla ludzi
        sprawowana przez bezkarnych tumanow

pamietamy.tripod.com
    • Gość: Drakkar Jak znam życie to za 50 lat jakiś kongres żydowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.04, 09:52
      zażąda aby Francja zapłaciła rekompensaty za to , że Żydzi musieli wyemigrować
      z Francji w 2004 roku wobec szalejącego w tym kraju antysemityzmu .
    • Gość: as21 Czarna antymateria społeczna wypełza z kanałów na IP: 194.181.190.* 20.07.04, 10:16
      na tym portalu. Czyli, popularnie mówiąc: szambo.A Szaron, to Szaron...
    • Gość: as31 Chirac grozi Szaronowi zakazem wjazdu do Francji, IP: 194.181.190.* 20.07.04, 10:22
      uważa widać, że to najwyższa kara, jaka może człowieka na tym padole łez
      spotkać. A Szaron mówi, że ma w d. wycieczkę do Paryża, nie interesują go wcale
      widoki z wieży Eiffla...
      • Gość: seb Re: Chirac grozi Szaronowi zakazem wjazdu do Fran IP: 210.187.9.* 20.07.04, 10:26
        zawsze moze pojecha sobie do nowej zelandji
        • Gość: as31 Hm,do Nowej Zelandii...A może Australia? IP: 194.181.190.* 20.07.04, 10:30
          jw
    • Gość: Hans Re: Szaron ponowił apel do francuskich Żydów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.04, 10:30
      Niech żyje Szaron ! Czekamy na wizytę w Polsce.
      • Gość: Julka Re: Szaron ponowił apel do francuskich Żydów IP: *.wbp.wroc.pl 20.07.04, 12:09
        Przynajmniej Szaron nie każe nam siedzieć cicho ani nie chce nam budować
        korytarza do Kaliningradu przez Polskę! :oP
        • Gość: http://pamietamy.t Re:nie martw sie zazada eksterytorialnego przelotu IP: *.cegs.itesm.mx 20.07.04, 21:51
          do syjonistycznych cmentarzy w polsce :-P

pamietamy.tripod.com
    • Gość: krejzidzek Re: Szaron ponowił apel do francuskich Żydów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.04, 11:19
      Szaron ma rację. Francja walczy z przejawami jakiejkolwiek religijności,
      wprowadzając idiotyczny zakaz noszenia symboli religijnych w szkołach czy
      walcząc z odwołaniem do Boga w preambule Konstytucji UE. Francuscy Żydzi
      powinni wrócić do Izraela i tam, choćby tylko przez swoją obecność, walczyć z
      islamskimi terrorystami o niepodległość swego państwa.
      • Gość: maruda Re: Szaron ponowił apel do francuskich Żydów IP: *.gdynia.mm.pl 20.07.04, 11:36
        Gość portalu: krejzidzek napisał(a):

> Szaron ma rację. Francja walczy z przejawami jakiejkolwiek religijności,
        > wprowadzając idiotyczny zakaz noszenia symboli religijnych w szkołach czy
        > walcząc z odwołaniem do Boga w preambule Konstytucji UE. Francuscy Żydzi
        > powinni wrócić do Izraela i tam, choćby tylko przez swoją obecność, walczyć z
        > islamskimi terrorystami o niepodległość swego państwa.

Może się wtedy okazać, że nie są Żydami godnymi mieszkać w Izraelu z racji dość
        surowego prawa izraelskiego regulujacego te kwestie.

W tym kontekście wypowiedź Szarona może wypaść głupio.

• Gość: meerkat MASZ RACJE, <MARUDO> Do POLSKI jechac. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.04, 11:48
          gdyby ci Zydzi wymigrowali nie do Izraela, ale do POLSKI, to nie mieliby
          NAJMNIEJSZYCH problemow z udowodnieniem swego zydowstwa.

Dla Polaka KAZDY, kogo nie lubi, albo komu zazdrosci (talentu, wiedzy, majatku)
          to AUTOMATYCZNIE Z Y D, yid, Jewriej, <koszerny>, <obrzezany> parch, zydowin,
          zydlak, szmul, Moszek, Icek, itd.

Gdybys sie nawet nazywal Tadeusz SYRYJCZYK to i tak by cie wzieli za Z Y D A!
          • Gość: maruda Re: MASZ RACJE, <MARUDO> Do POLSKI jechac IP: *.gdynia.mm.pl 20.07.04, 12:06
            Gość portalu: meerkat napisał(a):

> gdyby ci Zydzi wymigrowali nie do Izraela, ale do POLSKI, to nie mieliby
            > NAJMNIEJSZYCH problemow z udowodnieniem swego zydowstwa.
            >
            > Dla Polaka KAZDY, kogo nie lubi, albo komu zazdrosci (talentu, wiedzy, majatku)
            >
            > to AUTOMATYCZNIE Z Y D, yid, Jewriej, <koszerny>, <obrzezany>
            > parch, zydowin,
            > zydlak, szmul, Moszek, Icek, itd.

Masz bogaty repertuar wyzwisk.
            Skąd założenie, że każdy Żyd jest utalentowany, bogaty i mądry?
            Skąd założenie, że każdy Polak musi zazdrościć?

A w ogóle sprawa nie dotyczy emigracji Żydów do Polski, a do Izraela. Do ojczyzny.
            Jak Szaron chce osłodzić upokorzenie, którego wielu z nich z pewnością
            doświadczy? Czy też Szaron świadomie obiecuje bez pokrycia, wiedząc, że z
            Francji bardzo niewielu wyemigruje?
            • Gość: meerkat ZAKAMUFLOWANY KOMPLEKS NIZSZOSCI POLAKOW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.04, 11:36
              Maruda, czy masz klopoty z rozumieniem tego co czytasz???!

To nie JA "zakladam, ze kazdy Zyd jest utalentowany,bogaty i madry".

Przciwnie! To zakompleksione i zawistne polaczki automatycznie podejrzewaja,
              ze kazdy kto osiagnal wielki sukces, slawe, majatek, itd.- to "na pewno Zyd",
              bo przeciez niemozliwe zeby Polak! (w domysle... byl taki zdolny i
              przedsiebiorczy).

Ta zapiekla nienawisc do Zydow kamufluje jedynie gigantyczny kompleks
              nizszosci, bowiem wielu Polakow podejrzewa w duchu, ze, jak to ujal Andrzej
              Mleczko, "czego sie tkna-wszystko spieprza!" SMUUUTNE! :-(((((((
          • Gość: Tysprowda Re: MASZ RACJE, <MARUDO> Do POLSKI jechac IP: 216.127.82.* 20.07.04, 14:05
            meeerkat, psubracie, synu i bracie suki, kiedy bedziesz szczekal spod stolu jak
            obiecales, a?

Musi ty jeden z tych :Z Y D, yid, Jewriej, <koszerny>, <obrzezany> parch,
            zydowin, zydlak, szmul, Moszek, Icek, itd. bo honoru i wstydu za grosz......
        • Gość: ws Re: Szaron ponowił apel do francuskich Żydów IP: *.dip.t-dialin.net 20.07.04, 12:21
          "Może się wtedy okazać, że nie są Żydami godnymi mieszkać w Izraelu z racji dość
          > surowego prawa izraelskiego regulujacego te kwestie. "

Takie surowe to prawo izraelskie nie jest.
          I do tego czesto patrzy sie przez palce. Jak np. w przypadku wiekszosci "Zydow"
          rosyjskich, ktorzy z reguly przed przyjazdem do Izraela pojecia o religii swoich
          "przodkow" nie mieli. Nie mowiac juz o znajomosci hebrajskiego czy jiddysz.
          Ich zaswiadczenia o pochodzeniu zydowskim czesto byly na urzedach kupowane.
          Oczywiscie zdawano sobie z tego w Izraelu sprwe, ale: lepszy niby Zyd niz
          prawdziwy Arab.
          Syjonisci potrzebuja imigrantow do stawienia czola przyrostowi naturalnemu wsrod
          Arabow i dlatego nie sa juz tacy wybredni.
          • Gość: maruda Re: Szaron ponowił apel do francuskich Żydów IP: *.gdynia.mm.pl 20.07.04, 12:28
            Gość portalu: ws napisał(a):

> "Może się wtedy okazać, że nie są Żydami godnymi mieszkać w Izraelu z racji doś
            > ć
            > > surowego prawa izraelskiego regulujacego te kwestie. "
            >
            > Takie surowe to prawo izraelskie nie jest.
            > I do tego czesto patrzy sie przez palce. Jak np. w przypadku wiekszosci "Zydow"
            > rosyjskich, ktorzy z reguly przed przyjazdem do Izraela pojecia o religii swoic
            > h
            > "przodkow" nie mieli. Nie mowiac juz o znajomosci hebrajskiego czy jiddysz.
            > Ich zaswiadczenia o pochodzeniu zydowskim czesto byly na urzedach kupowane.
            > Oczywiscie zdawano sobie z tego w Izraelu sprwe, ale: lepszy niby Zyd niz
            > prawdziwy Arab.
            > Syjonisci potrzebuja imigrantow do stawienia czola przyrostowi naturalnemu wsro
            > d
            > Arabow i dlatego nie sa juz tacy wybredni.

Jak nie są wybredni, to nich integrują Arabów. Jak się nie ma, co się lubi...

• fredzio54 Re: Szaron ponowił apel do francuskich Żydów 20.07.04, 13:01
              polacy dalczego kochajcie francuzow oni was zawsze zdradzili
              jestescie mazochici
              Napoleon w 1806
              potem w 1830 i 48
              potem w 1863
              ostatnio w 39 na sitzkrieg
    • Gość: Ramirez Tak to jest jak się zbrodniarzy nie rozlicza IP: *.lubin.dialog.net.pl 20.07.04, 11:23
      z ludobójstwa, tak jak Szarona za pamiętny icydent wydania rozkazu do pacyfikacji palestyńskiego obozu, kiedy to zamordowano kobiety i dzieci.
      Czując się niwinni nabierają tupety i zrobią wszystko dla osoągnięcia doraźnych celów politycznych, nawet kosztem własnego narodu.
      • fredzio54 Re: Tak to jest jak się zbrodniarzy nie rozlicza 20.07.04, 13:24
        Gość portalu: Ramirez napisał(a):

> z ludobójstwa, tak jak Szarona za pamiętny icydent wydania rozkazu do
        pacyfikac
        > ji palestyńskiego obozu, kiedy to zamordowano kobiety i dzieci.
        > Czując się niwinni nabierają tupety i zrobią wszystko dla osoągnięcia
        doraźnych
        > celów politycznych, nawet kosztem własnego narodu.
        zparszem cie na koktail sabara i szatila ale nie stety bylo to chrzecyjanstwo
      • Gość: robol rozliczyć żydów za zbrodnie komuny IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 20.07.04, 17:27
        zamiast stworzenia odpowiednika mossadu od razu walnąć w nich brudną bombą.
        Arabusy, uciekajcie z Izraela bo tam jesteście zagrożeni jako postronne ofiary
        Narodzie Izraela! gdzie Twój rozum? Żadnej wojny jeszcze czołg i karabin nie
        wygrał, wygrywali i przegrywali ludzie jeśli nie rozumem to liczebnością. Tej
        ostatniej wam brakuje, to pierwsze gdzieś zgubiliście
        A brudem jest już tak że zawsze się pojawia i pranie nawet arielem nie pomoże.
        • Gość: ... Re: rozliczyć żydów za zbrodnie komuny IP: 212.199.251.* 20.07.04, 17:59
          Robol, ty sie umyj bo smierdzisz od brudu.
          • Gość: robol Re: rozliczyć żydów za zbrodnie komuny IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 21.07.04, 09:16
            arabskiego czy żydowskiego?
    • Gość: M ARIEL to chyba taki proszek do prania IP: 5.5R4D* / 47.211.0.* 20.07.04, 11:53
      Kiedyś było mydło teraz jest proszek
      • Gość: pepe Re: ARIEL to chyba taki proszek do prania IP: 81.255.42.* 20.07.04, 12:20
        Tak to taki proszek ktory bardzo dobrze nadaje sie do walki z BRUDEM
    • Gość: anty_szaron Re: Szaron ponowił apel do francuskich Żydów IP: *.allianz.pl 20.07.04, 12:32
      No zajebiscie spdajcie, z polski tez! :)
    • Gość: Eva pokojowy plan Szarona IP: *.d.pppool.de 20.07.04, 12:43
      Moze niepotrzebnie Szaran jest az tak krytykowany?
      Kto wie, moze on wlasnie znalazl idealna recepte na pokoj na swiecie?

Moze on zbierze wszystkich Zydow najpierw z Francji, pozniej z calego swiata w
      Izraelu a dookola pociagnie mur, ktorego budowe juz zreszta rozpoczal.
    • ula_s ZRESZTA a nie Z RESZTA ! ortogr. sie klania 20.07.04, 13:19
      Nie wiem jakiego jezyka ucza sie w szkole dziennikarze Gazety ale jezyk polski
      to nie jest. To juz kolejny byk ortograficzny na portalu gazety.
      Czy naprawde nie mozna zatrudnic kogos kto nie ma problemow z ortografia? No nie
      wierze zeby to bylo niemozliwe.
    • Gość: mee... Re: CIEKAWE CZY SZARONA POSLUCHAJA...ZYDZI IP: *.avenel01.nj.comcast.net 20.07.04, 13:31
      ...zapewne chodzi o to...,ze gdyby zydzi opuscili francje...mozna to by -bylo
      traktowac jako nowy holokaust...a tu widze juz duze odszkodowania, ktore
      francja zaplaci...zreszta francja i tak beknie...chyba ,ze pomoga
      jej...muzulmanie bo przeciez nie niemcy- niemcom nie wypada pomagac francji w
      tej sprawie...oj, ta europa...co by bylo gdyby tam amerykanow nie-bylo...
    • Gość: to.ja Prawdziwy powód apelu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.04, 14:14
      Szaron robi co może, żeby w Izraelu liczba Arabów nie przewyższyła liczby
      Żydów. Dlatego namawia do powrotu do kraju Żydów z zagranicy. Już za parę lat w
      Izraelu Arabów będzie więcej niż Żydów, a wtedy roszczenia Palestyńczyków mogą
      być o wiele większe niż obecnie.
      • fredzio54 Re: Prawdziwy powód apelu 20.07.04, 14:15
        ja nie chce arabow w Izraelu !
        • Gość: Alf Re: Prawdziwy powód apelu IP: 2.5.2.* / *.nyc.gov 20.07.04, 14:24
          A ja nie chce zydow w Polsce... co ty na to fredziu?
          Macie swoj Izrael?
          To spadajcie na ten swoj Nagew i wara od innych krajow.
          Moze nie bedzie wtedy "ANTYSEMITYZMU"?
          • Gość: Tomek44 Re: Prawdziwy powód apelu IP: 5.5R* / 213.8.97.* 20.07.04, 15:01
            Jesli jest wiecej takich przyglupow jak ty, to tylko nalezy wspolczuc Polsce,
            ze ma takich obywateli.
            A Szaron pokazal, ze ma jaja i za to mu chwala.
            • Gość: jarek-Zyd ne telus A tak pozatym, jak wedlug tych arabofilow IP: *.fastres.net 20.07.04, 16:12
              w Israelu coraz gorzej i niebezpieczniej sie zyje, to dlaczego za 140 mq(
              mieszkanie, nie dom) na wybrzezu w Hajfie, trzeba az( moze tylko) 320 tys Euro
              zaplacic....juz prawie jak w Maladze.
              Sharon zrobil wspaniala robote i mam nadzieje ,ze przez conajmniej 4 lata bedzie
              mogl ja kontynuawac.
            • Gość: . Jasne. Dal Chiracowi kopa za to, ze nie potrafi IP: *.range81-156.btcentralplus.com 20.07.04, 16:46
              wziac za tylek wlasnych Muslimow, wszczynajacych ekscesy przeciwko WSZELKIM
              innowiercom (nie tylko Zydzi Muslimom przeszkadzaja,potrafia tez - jako
              obtwatele brytyjscy - palic w Londynie Union Jack; jutro zapewne muslimskie
              bojowki beda przed kosciolami kamieniowac katolikow). Typowr cwane zydowskie
              kapele...
          • Gość: Antasemity PL ! Polska w 1939 pomagala Hitlerowi a teraz chiracowi IP: *.dip0.t-ipconnect.de 20.07.04, 15:08
            ISLAMODUPSKOLIZACZE ! WREDNA TA OBECNA POLSKA !
            • Gość: Kapral Re: Polska w 1939 pomagala Hitlerowi a teraz chir IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.04, 15:15
              Fredziu,rasisto napisz coś jeszcze twoje matołectwo wprawia mnie w dobry
              humor
        • Gość: robol Re: Prawdziwy powód apelu IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 20.07.04, 17:20
          to im daj kasę za emigrację. Albo kup kawałek ziemi. A jak nie to postaw trochę
          płotu pod prądem i przerabiaj na nawóz, ale pierwsze propozycje są bardziej
          humanitarne i tańsze.
          Jak tak dalej będzie oko za oko to brudasów jest więcej, poparcie dla polityki
          Izraela w świecie maleje za przyczyną takich szaronów i nagle się okaże że nie
          dajecie rady z likwidowaniem wroga

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka