Dodaj do ulubionych

forum świat nie działa.

23.07.13, 02:38
forum świat nie działa.
kiedy klikam na link pokazuje mi się adres forum.gazeta.pl/forum/f,50,Swiat.html i mówi mi, że nie ma takiej strony.
a kiedy usunąłęm Świat z adresu i wpisałem forum.gazeta.pl/forum/f,50,.html wszystko działa bez zarzutu.
ciekawych mają specjalistów od internetu w gazecie.
Obserwuj wątek
    • melord forum świat działa. 23.07.13, 03:07
      w twoim komputerze wywrotowcu ,NSA buszuje ....legalnie
      wyjrzyj przez okno czy jakis dron nad chalupa nie krazy
      • misterpee Re: forum świat działa. 23.07.13, 04:32
        czasami jest informacja - nie masz wstepu na ten adres, innym razem nie mozna odpowiadac na post . Mozna zgadnac ze ktos kontroluje, ale z drugiej strony nie ma koplotu otwierajac takie strony jak WRH, WDIT, RT. Jak Igor zauwazyl ze z naszych przeciwnikow, czytac mozna tylko Felusia, ta reszta to kompletny belkot.
        • 5magna Re: forum świat działa. 23.07.13, 04:35
          Dlatego felusia blokuja bo to wywrotowiec......A jak sie wq...wi to jeszcze terrorysta zostanie.
    • mara571 Re: forum świat nie działa. 23.07.13, 18:52
      czy link dziala czy nie dziala jest rzecza drugorzedna.
      Forum swiat upada, jak wszystko dookola, i jak dobrze pojdzie, nie bedziesz mial ochoty otworzyc dzialajacego poprawnie linka.
      • j-k z radoscia i spokojem czekam az upadnie 23.07.13, 19:05
        mara571 napisała:
        > Forum swiat upada, jak wszystko dookola, i jak dobrze pojdzie, nie bedziesz mia
        > l ochoty otworzyc dzialajacego poprawnie linka.

z radoscia i spokojem czekam az upadnie
        i cala WEB-brygada przeniesie sie na forum Rassija
        tak, aby na F. Swiat mozna bylo spokojnie pisac - nie wdajac sie w propagandowe pyskowki.

J.K.
        • igor_uk jasiu. 23.07.13, 20:21
          Nie doczekasz sie.
          • j-k spakojna , maladjec. 23.07.13, 20:44
            igor_uk napisał:
            > Nie doczekasz sie.

Doczekam sie.
            moze w 2014, 2015, 2016...

(zalezy od mojego bilansu czasu)
            - gdy przejme administracje na tym foro.

Tfu(j), jak zawsze, Dr. J.K.
            • igor_uk [...] 23.07.13, 20:47
              Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
              • j-k kosz , za uwagi ad personam 23.07.13, 20:53
                i zlamanie regulaminu.
                sam widzisz, ze belkoczesz, gdy ci wiedzy nie starcza :)

no a tera masz dzialke koshera.
                karniak ci sie (przy)nalezy:
                savvima.com/wp-content/uploads/2010/10/Matis-Lchaim-Vodka.jpg
                • igor_uk Jeszcze nie spisz,jasiek? 23.07.13, 20:56
                  Nie dobry jestes,za kare przeczytaj kilka swoich idiotycznych postow.
                  • j-k powtorka koshera , hloopcze ? 23.07.13, 21:02
                    ja tam cie nie nie zaluje.
                    dobrego nigdy za duzo:

• igor_uk jasiek,spac. 23.07.13, 21:04
                      Bo w przeciwnym wypadku kara bedzie surowsza.
                      • j-k kolejna powtorka koshera , hloopcze ? 23.07.13, 21:26
                        igor_uk napisał:
                        > Bo w przeciwnym wypadku kara bedzie surowsza.

znaczy, przestaniesz sie (do siebie) odzywiec ?
                        - no to dziabnijmy, poki co. podwojna dzialke:
                        • igor_uk jasiu. 23.07.13, 21:35
                          Wiem,ze dla ciebie najgorsza kara bylo by to,zeby ja przestalbym ciebie zauwazac (jestem jednym z niewielu,ko ma litosc do twojego starczeskiego marazmu),ale az tak okrutny to ja nie jestem. Wystarcze,ze bedziesz zmuszony do czytania postow przyglupa proamerykanskiego.
                          • j-k kosz za zalamanie regulaminu 23.07.13, 21:39
                            i uwagi ad personam.
                            ale nie zaprzeczam, ze cenie to, ze stworzyles forum Rassija.
                            kazdy musi sie jakos wyzyc.

no to dziabnijmy na "trzecia" nozke " :)
          • misterpee Re: nie sadzilem ze Jasiu 24.07.13, 04:35
            jest az tak glupi. Snowden bez matury jest 10 000 razy madrzejszy od jasia, zobaczcie ilu prezydentow o nim mowi, jak prasa o nim pisze, beda filmy, a moze i pomniki. O jasiu wiemy tylko my na Forum swiat, Jasia glosik cienszy jest pisku, do kogo dojdzie ? ledwie do zony !
            parafrazujac wielkiego wieszcza.
      • felusiak1 Re: forum świat nie działa. 23.07.13, 19:52
        Chec do otwierania jeszcze mam ale do pisania juz nie
        • mara571 Re: forum świat nie działa. 23.07.13, 20:53
          zauwazylam. I zaluje.
          • igor_uk Re: forum świat nie działa. 23.07.13, 21:02
            A czego zalowac?
            felus nie dyskutuje,a tylko poucza wszystkich.
            Kazdy,kto ma inne zdanie od jego,ma sieczke w glowie.
            On moze napisac idiotyzmy,od ktorych zeby zaczynaja bolec (cos na wzor tego,ze tylko w USA oskarzonemu musza udowodnic wine,gdzie indzie,to na oskarzonym spoczywa udowodnienie swojej niewinnosci) ,jak mu zwrocisz na to uwage,to obraza sie i przestaje odzywac sie.
            Na poczatku postu zadalem pytanie:A czego zalowac?A jednak wole jednego felusia,od 10 jaskow czy wojtusiow.Bo ,pomimo wszystko, to forum wiele straci ,jak on przestanie na nim udzielac sie .
            • mara571 Igor 23.07.13, 21:28
              przyjrzyj sie swojej kamaryli, a dopiero pozniej oceniaj innych.
              Za pare godzin pojawi sie na forum osobnik, ktory napisze 20-50 wpisow. Jedne beda chamskie inne beda zawieraly link, jeszcze inne beda antypolskie.
              Ja swietnie pamietam, kto pytal czy dostal przez maila instrukcje...
              • igor_uk Re: Igor 23.07.13, 21:36
                mara,a pozatym wszystko u Ciebie w porzadku?
            • felusiak1 Re: forum świat nie działa. 24.07.13, 01:35
              nie mogę nie pouczać. ty i większość piszących na forum nieustannie zaczynacie wątki mówiące, że kilogrem wody jest lżejsze od kilograma soli albo, ze kilometr pod górkę to więcej niż kilometr z górki.
              co do dowodu winy spoczywającym na prokuraturze, jest tylko kilka państw gdzie wina musi być udowodniona "beyond resonable doubt" UK, USA, Kanada, Nowa Zelandia i Japonia.
              W innych krajach winę udowadnie się tak jak w Polsce albo we Francji.
              Zachecam cię igor do przeczytania dyskusji o wniosku o deportację Mazura.
              • igor_uk Felus,ty nigdy nie potrafisz odroznic. 24.07.13, 17:43
                Autora watku,od autora wklejonego artykulu . Kazdy z nas wchodzi na forum tylko po to,zeby podyskutowac,a nie dla tego,zeby tylko zgadzac sie ze wszystkim i wszystkimi.
                Temat ciekawy,to zawsze temat kontrowersyjny .Mozno ,oczywiscie,spierac sie o kolor sniegu,a czy to bedzie ciekawa dyskusja?Co innego,jak tematem dyskusji bedzie pytanie,czy Obama juz bolszewik,czy dopiero uczy sie byc nim ? :-)

Co do poruszonej kwestii udowadniania winy .
                Ty,felus,po raz kolejny wykazujesz sie brakiem wiedzy w temacie prawnym.Wikipedia w tym nie jest dobrym doradcem.
                I w Rosji i Polsce i w zdecydowanej wiekszosci panstw na swiecie,wszystkie watpliwosci traktuja sie na korzysc oskarzonego. To prokurator musi,bez wszelkiej watpliwosci,udowodnic wine oskarzonemu.

Jak mnie nie wierzysz,to zajrzyj do rosyjskiej Konstytucji:

Стaтья 49 Кoнcтитyции РФ

1. Кaждый oбвиняемый в coвершении преcтyпления cчитaетcя невинoвным, пoкa егo винoвнocть не бyдет дoкaзaнa в предycмoтреннoм федерaльным зaкoнoм пoрядке и ycтaнoвленa вcтyпившим в зaкoннyю cилy пригoвoрoм cyдa.

2. Обвиняемый не oбязaн дoкaзывaть cвoю невинoвнocть.

3. Неycтрaнимые coмнения в винoвнocти лицa тoлкyютcя в пoльзy oбвиняемoгo.

W polskiej Konstytucji rowniez o tym wspomina sie:

Art. 42.
                Każdego uważa się za niewinnego, dopóki jego wina nie zostanie stwierdzona prawomocnym wyrokiem sądu.

felus,czy znasz ten slynny wyraz?

In dubio pro reo
                • felusiak1 Re: Felus,ty nigdy nie potrafisz odroznic. 25.07.13, 01:54
                  drogi igorze, po raz kolejny dowiodłeś, że nie rozumiesz tematu.
                  najwyższym standardem jest "beyond resonable doubt"
                  znacznie niższym standardem, stosowanym w większości rozwiniętych państw jest 'preponderance of evidence".
                  i proszę cię nie cytuj konstytucji bo to nie ma nic do rzeczy.
                  • igor_uk felus,kazdy termin w jezyku angielskim, 25.07.13, 14:40
                    ma swoj odpowiednik w innych jezykach .Ty,wyraznie to widac,nie masz o tym pojecia.
                    p.s. Konstytucja jest najwazniejsym dokumentem w kazdym panstwie.
                • wojciech.2345 Re: Felus,ty nigdy nie potrafisz odroznic. 25.07.13, 14:45
                  igor_uk napisał:
                  > Ty,felus,po raz kolejny wykazujesz sie brakiem wiedzy w temacie prawnym.
                  --------------------
                  Igorku,
                  za dużo wypiłeś mleka z reniferzyc.
                  Zaczynasz wtedy dziwnie pisać.
      • polski_francuz Webbrygada 24.07.13, 11:48
        zabija forum. Analogia z ZSRR, ktore zgnilo samo z siebie, jest nieuchronna. Propaganda prorosyjska juz oduczyla forumowiczow szczerego przedstawiania swoich pogladow i uczciwych dyskusji i stworzyla antypropagande amerykanska.

Czy Rosjanie nie mogliby sie zaczac swoimi problemami wreszcie zajac a zamieniac interesujace fora w martwe ugory?

PF
        • j-k Webbrygada - przecie mozesz to wysmiewac, PF... 24.07.13, 21:12
          ewentualnie pomijac.
          denerwujesz sie niepotrzebnie.
          jestem na tym foro DEKADE i niejeden belkot tu widzialem.
          - ten antysemicki i anty-izraelski, przed laty, byl grozniejszy...
          az wyrzucono go na smietnik historii - zwany BW.
          za moja uprzejma prosba.
          • polski_francuz Niestety biore wpisy na serio 24.07.13, 21:38
            i tym wieksze jest moje rozczarowanie jesli nie mozna ich na serio traktowac. Podobnie, ciagle nie potrafie sie z tym "auseinandersetzen" (przejsc do porzadku dziennego?) ze minister republiki francuskiej niejaki Cahuzac klamal w zywe oczy, m.in. mnie osobiscie przez radio.

Jeden z moich ulubionych komentatorow politycznych Alain Duhamel podobnie sie tym przejal i rozwaza porzucenia komentarza politycznego. Mysli pewnie, ze nie moze prawy czlowiek komentowac klamcow.

Naiwnosc? Chyba nie. Slowo jest jak pieniadz. Jest cos warte. I inflacja slowa jest jak inflacja pieniadza. I do niczego dobrego nie prowadzi.

Sadze, ze wlasnie w tej kompletnej bezideowosci widac jakie ogromne straty na rosyjskiej mentalnosci spowodowal system komunistyczny. Przestali w cokolwiek wierzyc i czemukolwiek ufac.

PF
            • j-k wpadajac na spotkanie bandy zlodziei 24.07.13, 21:47
              - chocby przypadkiem - nie mozesz im mowic, ze kradna - gdyz maladcy doskonale to wiedza.
              i nie pytaj tez dlaczego.
              - bo wiadomo, ze dla zysku.

mozesz sie z nimi napic - jak postawia - albo bez slowa opuscic lokal i przeprosic za przypadkowe spotkanie.

najbardzie skuteczna nie jest metoda bezposredniej walki - gdyz wtedy skonczy sie na nieustajacych PYSKOWKACH i akcji cenzorow, ale metoda MIESZANA:
              - psucia im szyku.
              czasem kilka uwag merytorycznych, czasem lekcewazace wysmiewanie...

w/g znanej zasady: "raz sierpem, raz mlotem - w czerwona cholote" :)
              • igor_uk Prowadził ślepy kulawego :-) 24.07.13, 21:52
                To dopiero jaja.
                Jasiek-impotent uczy pefcie,jak zachowywac sie na forum.
                • j-k ślepy nie jestes - to nie do ciebie bylo, maladjec 24.07.13, 22:06
                  a kulawych mi zawsze szkoda.
                  - przyjmij kondolencje, gdy sie poczuwasz..

• polski_francuz Bywasz w Rosji 24.07.13, 21:57
                sa tam tez uczciwi ludzie?

PF
                • j-k Re: Bywasz w Rosji 24.07.13, 22:27
                  polski_francuz napisał:
                  > sa tam tez uczciwi ludzie?

Oczywiscie, ze sa.
                  20 lat temu pewien Niemiec, ktoremu ukradziono samochod (a jego znajomemu tez)
                  - pytal mnie: - czy w Polsce sa sami zlodzieje ?

- oczywiscie, ze nie - odpowiedzialem.
                  zlodziejstwa, klamstwa i kombinacji sie nie dziedziczy.
                  w genach tego nie mamy
                  czlowiek z natury nie jest ani DOBRY, ani ZLY.
                  (pominawszy przypadki medyczne)
                  - tylko warunki i wychowanie decyduja - jakim sie stanie.
                  • polski_francuz Masz racje 25.07.13, 09:10
                    wiec niech ich system wychowuje obywateli na uczciwych. To samo zyczenie moge zreszta wyrazic o polskim i o francuskim systemie i wychowaniu.

PF
          • 5magna Re: Webbrygada - przecie mozesz to wysmiewac, PF. 24.07.13, 21:50
            Ty lepiej powiedz co tam widzisz w fusach teraz? Moze tym razem ci pujdzie lepiej i trafisz tak w promieniu 10 km. Nalej Jasiek z setke koshera do tych fusow i wytrzep kapucyna. Zadziala gwarantuje.....
            • igor_uk magna,nie nabijaj sie z ulomnosci jasia. 24.07.13, 22:01
              Co on ma wytrzepac? Ten zwis,co juz od wielu lat nie rusza sie?
              • 5magna Re: magna,nie nabijaj sie z ulomnosci jasia. 24.07.13, 23:29
                Jak na razie to trzepie same glupoty ale moze,moze........
    • igor_uk felus . 23.07.13, 20:23
      rowniez mam czasami ochote pogadac nie o czym.
      Twoj pomysl w cale nie jest taki glupi,jak by wygladal na pierwszy rzut oka :-)
      • 5magna Re: felus . 23.07.13, 21:22
        Mara lubi felusia pomidorowke. Felus gotuje az milo.....
    • polski_francuz Potwierdzam obserwacje 28.07.13, 20:31
      Przez kilka dzisiejszych godzin forum bylo niedostepne.

PF

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka